brak logo

Wałbrzyskie Zakłady Koksownicze "Victoria" S.A.

Wałbrzych

Opinie o Wałbrzyskie Zakłady Koksownicze "Victoria" S.A.

izabela 2011-01-18 00:00:04
cisza przed wielką burzą bo podobno Zarząd zabiera się za zwiazkowców a to niczym dobrym nie wróży.....
pipek 2011-01-18 19:35:21
A niby czym ma wróżyć ? Dogadają się i już . Tak jak zwolnili pana [usunięte przez moderatora]
bez problemowo .
wiktor 2011-01-19 22:59:45
bezproblemowo??????? :) hmmmmm.........
anonim 2011-01-22 20:17:43
[usunięte przez moderatora] naiwna kobieto ,wszyscy przewodniczący zz są umoczeni i na każdego [usunięte przez moderatora]ma haka,jak mu kolegę zwolni , syna zwolni, a pozostalych małoliczących się wystraszył zwolnieniami,jakie związki zawodowe to jest pic potrzebny prezesowi
NIUNIEK 2011-01-23 11:19:19
nikt jeszcze nikogo nie zwolnił
koksiarz 2011-01-30 08:34:42
narka niuniek,zwolni i to szybko ,wypadek był posypią się głowy,[usunięte przez moderatora] poszaleje
bolek 2011-02-06 20:11:26
może i poszaleje ale już tylko kilka dni....
pikuś 2011-02-07 11:00:18
Czy ktoś zbiera na bukiet kwiatów ? Trzeba pożegnać pana[usunięte przez moderatora].
anonim 2011-02-07 20:14:29
pikuś - 2011-02-07 11:00:18

Czy ktoś zbiera na bukiet kwiatów ? Trzeba pożegnać pana [usunięte przez moderatora].

Po co żegnać, jego miejsce jest w magazynie. Ma tam przecież tylu przyjaciół, którzy go chętnie przywitają.
kajtek 2011-02-07 23:08:09
Od kiedy komuś kto niszczy wszystko i wszystkich wręcza się kwiaty. Bo póki co można[usunięte przez moderatora]dać taczkę i widły. Bo ten sprzęt jest adekwatny do jego umiejętności
pikuś 2011-02-08 22:41:13
Bez przesady. Przynajmniej trzyma wszystko mocną ręką . Bez niego byłby bałagan. Dba o pracowników .
anonim 2011-02-17 18:37:13
masz racje ,dba o przydupasów co mu donoszą co widzieli i słyszeli.Zadbał aby jubileusze obciąć a poco mam brać tak dużo tyle krwi napsuł ludziom dobra byłaby taczka aby [usunięte przez moderatora] opuścił z honorami koksownię.
pipek 2011-02-18 18:54:36
W tym roku podwyżek nie będzie możemy podziękować związkowcom.
Ile dostali w kopercie aby tak zrobić . Jakim samolubnym draniem trzeba być .
malina 2011-02-19 13:08:54
co się czepiasz związków, byś musiał widzieć pismo [usunięte przez moderatora] i [usunięte przez moderatora] wychwalające pod niebiosa zarządzik. poprostu brak słów i brak własnego zdania. A na dzis sytuacja jest taka że fundusz socjalny obcięty o połowę i zero podwyżek w 2011r. gratulacje dla[usunięte przez moderatora] za umiejętność negocjacji i uzgodnień ;-)
NIUNIEK 2011-02-19 18:50:51
przestańcie z tym czarnowidztwem, sytuacja z socjalem na pewno nie będzie taka tragiczna, a odnosnie podwyżek to uważam, że nie sztuką jest brać jak Prezes daje, ale brać kiedy nie chce dać. Na marginesie jest dopiero 19 lutego.
koksiarz 2011-02-19 20:03:11
pipek masz rację ,już związkowców nie ma na koksowni,socjal zostanie obcięty to już wiadomo a podwyżki w ubiegłym roku zostały zaprzepaszczone bo [usunięte przez moderatora]i czterobrygadowy[usunięte przez moderatora]nie podpisali aneksu do UZi teraz to[usunięte przez moderatora]zarządzi czy będzie podwyżka a tak dla ogółu czy wiecie ile zarabiają w Zarządzie i jakie premie biorą ba wycieczki do Chin sobie robią a My na to pracujemy,POWODZENIA BRACI KOKSOWNICZEJ
pipek 2011-02-19 21:03:19
koksiarz jesteś w wielkim błędzie wycieczki do chin i USA to nie za nasze pieniądze tylko całkiem kogoś innego ;-) byś się za głowę złapał kto to wszystko funduje..... A za nasze to przypuszczam wożą swoje cztery litery do domu i z powrotem na urlopik i nie tylko i to podobno kilka ładnych lat. A ty mażysz o podwyżkach.Hmmmm a niby kto ma je wywalczyć. Pozamiatają każdego kto ośmieli się tak wyskoczyć co było widać po panu [usunięte przez moderatora]i takie są realia u nas....
spokojny 2011-02-20 00:24:18
Ja tam jestem spokojny o losy podwyżek, socjalu i innych dodatków bo skoro na łaźni znajduje się pismo do (usunięte przez administratora)o takiej treści podpisanym przez państwa(usunięte przez administratora)to tylko być spokojnym o wszystko na tym zakładzie :
Wałbrzych dnia 07.02.2011
Proces prywatyzacji niesie zwykle za sobą wiele niepewności i zagrożen dla pracowników, co do dalszych ich losów oraz losów spółki, w której pracują. Pragniemy jednak poinformować Szanownego Pana (usunięte przez administratora), iż zdaniem działających organizacji w Wałbrzyskich Zakładach Koksowniczych "Victoria"S.A. Zarząd IV kadencji w obecnym składzie jest gwarantem zminimalizowania tychże zagrozeń i niepewności. Spółka pod kierownictwem obecnego zarządu jest bardzo dobrze zarządzana czego dowodem są jej wyniki finansowe oraz stały rozwój, tak od strony technicznej (inwestycje,remonty) jak i pracowniczej (płace,świadczenia socjalne). Zarząd przywiązuje dużą wagę do podnoszenia kwalifikacji zawodowych załogi poprzez realizowany na bieżąco plan szkoleń, co daje pracownikom poczucie bezpieczeństwa pracy i przydatność dla Spółki. W związku z powyższym Związki Zawodowe działające w Wałbrzyskich Zakładach Koksowniczych S.A. pragną wyrazić swoją pochlebną opinię na temat pracy Zarządu Spółki IV kadencji, stwierdzając jednocześnie, że pozostawienie Zarządu w niezmienionym składzie na V kadencję byłoby gwarantem utrzymania wszystkich istotnych z punktu widzenia Spółki i pracowników czynników o których pisaliśmy już powyżej tj. :
.spokoju społecznego
.minimalizacji zagrożenia związanego z przekształceniem własnościowym
.bezpiecznego i stabilnego rozwoju spółki, tak ekonomicznego jak i technicznego oraz pracowniczego (kontynuacja)
.dalszych inwestycji w rozwój pracowniczy.

Kończąc chcielibyśmy zasygnalizować, że właśnie dobre relacje pomiędzy Zarządem Spółki, a stroną Związkową przyczyniają się nie tylko do pozytywnego postrzegania Spółki poprzez potencjalnych inwestorów w trakcie trwania procesu inwestycyjnego, ale również mają faktyczny, bezpośredni wpływ na sam jego przebieg.
1
anonim 2011-02-21 20:05:33
mam pytanie a gdzie są pozostałe związki zawodowe, (usunięte przez administratora) pozostałych wyprowadzić z firmy bo za mocne stawiają argumenty albo ograniczyć do minimum aby mieć tylko swoje zw.zawodowe i widzę że udało się a więc reasumując tę pogawędkę nie dostaniemy żadnej podwyżki i socjal bedziemy mieli ograniczony a co nam gwarantuje Zarząd i (usunięte przez administratora) pracę za mierne wynagrodzenia.
anonim 2011-02-28 12:45:50
noi czas na nowy konkurs zarządu. ciekawe co z niego wyniknie i jacy kandydaci będą?????? A może ktoś już wie? kto będzie chętny do przejęcia władzy w naszej firmie? Może ktoś z (usunięte przez administratora)....
Ala 2011-02-28 19:32:25
Jaki konkurs zarządu ?
leszek 2011-03-06 11:31:43
wszystko wszystkim ale żeby tak porządna firma nie umieściła informacji o konkursie na członków zarządu na swojej stronie internetowej????? to chyba lekkie przegięcie lub chyba nieopaczność.
pipek 2011-03-06 11:50:37
haha a co ty się leszku dziwisz że ktoś Ci tą informacje dostarczy do domu...;-) Mają inne ciekawsze zajęcia. Byłem w jednej z restauracji naszych regionów byś widział jak (usunięte przez administratora) i inni chucznie spędzali piątkowe popołudnie w towarzystwie bardzo zacnym. Także jaka informacja na stronie, jakie związki zawodowe.......
anonim 2011-03-06 20:41:01
co tu piszecie to żadna nowość ,Zarząd osiągnął cel a ma państwo w państwie ba i mają klakierów (zw.zaw)a (usunięte przez administratora)to nie jeden powie że sprzedajny facet.Mamy to na co sobie zasłużyliśmy bo dobrych i mądrych ludzi nie słuchaliśmy a dziś już nie pracują z różnych powodów.
leszek 2011-03-08 20:27:40
To niesamowite... najwięcej to chyba lata (usunięte przez administratora) niedługo nawet jak będzie się mył to będzie pytał o zgodę. Mało brakło by (usunięte przez administratora) został szefem wodociągów tylko ma za wysokie wykształcenie (matura) i go odrzucili ... ;-)
ss 2011-03-11 13:41:28
lol
koksiarz 2011-03-13 12:26:10
cóż tu czytam jałowe zdania, to wszystko co piszecie to wiedziałem 3 lata temu że tak będzie,bo takowe informacje były przekazane pracownikom na węglowni.Byłem pesymistą i teraz to widzę realnie.Co do związkowców to jedni są wystraszeni lub siedzą w kieszeni Prezesa i to już nie są przedstawiciele załogi ,opowiadają pracownikom to co chce Prezes a pisane pisma do Pani poseł Zalewskiej to wszystko za późno tylko może coś zmienić prywatyzacja.Przypomnijcie sobie jak skłócono spółki córki z koksownią i jakie tam informacje były ciekawe tylko my uśmiechaliśmy się bo to nas nie dotyczyło.A(usunięte przez administratora) to facio głupi bo układał się z Prezesem a jak nie wyszło to z (usunięte przez administratora)i wyszedł na wała.(usunięte przez administratora)to apsztyfikant dobry dla zarządu tylko zapomniał jak mu związkowiec pomógł wrócić do pracy za czasów Zibrowa a najcudowniejszy to (usunięte przez administratora)przebija wszystkich ma pole do popisu .Z pozdrowieniem koksowniczym ,,Szczęść Boże braci koksowniczej,,
anonim 2011-03-28 19:06:38
Wałbrzyskie Zakłady Koksownicze „Victoria” S.A. - wpłynęły wiążące oferty

Do dnia 16 marca 2011 r. do godz. 14:00 w Ministerstwie Skarbu Państwa wiążące oferty w sprawie nabycia akcji Spółki Wałbrzyskie Zakłady Koksownicze „Victoria” S.A. z siedzibą w Wałbrzychu złożyły następujące podmioty (w kolejności alfabetycznej):

1. Jastrzębska Spółka Węglowa S. A. z siedzibą w Jastrzębiu Zdroju,
2. Penta Investments Limited Sp. z o. o. Oddział w Polsce z siedzibą w Warszawie,
3. ThyssenKrupp MinEnergy GmbH z siedzibą w Essen,
4. ZARMEN Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie.

..... 2011-03-28 20:28:42
i co tu roztrzygać i tak nas weźmie jastrzębska i to najprawdopodobniej przed debiutem na giełdzie żeby zwiększyć swoją wartość. Oj co nie którym będzie nie do smiechu takie rozwiązanie sytuacji .... ;-) prawda???
anonim 2011-03-31 19:45:13
nie będzie do śmiechu i dlatego nie ogłaszają że ma odbyć się konkurs na Zarząd bo czują że wylecą(usunięte przez administratora)
anonim 2011-04-03 13:18:57
Na to wszystko nakłada się ogłoszony w marcu przez Radę Nadzorczą konkurs na prezesa WZK Victoria i trzech członków zarządu spółki. Do 8 kwietnia zainteresowani mogą składać swoje oferty. W dniach 6-10 maja Rada Nadzorcza, w skład której wchodzi 3. przedstawicieli MSP i 2. przedstawicieli załogi, przeprowadzi rozmowy kwalifikacyjne z kandydatami.
pracownik 2011-04-08 15:35:38
zobaczcie jak (usunięte przez administratora) już wali na dekiel. Za te nasze wpisy oczernijące Zarząd nie będzie w tym roku uroczystego podziękowania jubilatom i zasłużonym ,rewolucja z socjalem na tydzień przed świętami. Słyszłem że na (usunięte przez administratora) też jest nagonka. Liczę że zmiany będą po wyborach, byle na lepsze.
Pracownik 2011-05-29 16:19:28
Koksownia jest prywatyzowana przez kapitał niemiecki,jeżeli za prywatyzacją pójdą zmiany a zarządzie koksowni to zmieni się atmosfera pracy bo na dzisiejszy dzień to każdy każdego się obawia,po prywatyzacji może okazać się że za dużo jest miejsce nieprodukcyjnych i mogą być redukcje.tak to wygląda
anonim 2011-12-22 23:33:47
czy to prawda że zarabia sie u was po 4tys i po 2tys bonow na swieta?? pozdrawiam
prawnik-lavyer 2012-11-11 11:47:09
podaj dalej:Wszyscy, którzy macie umowy o pracę na 5 lat macie prawo dochodzić ustalenia, że są to umowy zawarte na czas nieokreślony. Praodawca nie może stosować praktyki w mysl,której ma zasadę, że daje umowy 5-letnie. Umowa na 5 lat to wyjątek-tylko gdy wynika z przepisow prawa pracy, albo z charakteru umowy dotyczącej zadań określonych w czasie.Ci co stoją przy linkach, na produkcji, w administracji nie mają prac, które wymagają umów 5 letnich-tak naprawdę mają umowy na czas nieokreślony.Pracodawca musi im dać takie umowy, a jeżeli wypowiada je to musi dac pisemne uzasadnienie i 3-miesięczny okres wypowiedzenia.
Orzeczenie Sądu Najwyższego:
Niedopuszczalne jest zawarcie wieloletniej umowy o pracę na czas określony z klauzulą wcześniejszego jej rozwiązania za dwutygodniowym wypowiedzeniem, chyba że co innego wynika z przepisów prawa pracy albo z charakteru umowy dotyczącej wykonywania zadań oznaczonych w czasie albo, gdy z innych przyczyn nie narusza to usprawiedliwionego i zgodnego interesu obu stron stosunku pracy. Jeżeli zawarcie umowy o pracę na czas określony było niedopuszczalne, stosunek pracy podlega przepisom prawa pracy o umowie na czas nieokreślony.
wyroku Sądu Najwyższego z dnia 25 października 2007 r., II PK 49/07, OSNP z 2008 r. Nr 21-22, poz. 317 – długość umowy na czas określony

Zdaniem Sądu Najwyższego nie istniały jakiekolwiek podstawy do tego, aby strony zawierały umowę czasową zamiast umowy zawartej na czas nieokreślony, gdyż zasada swobody zawierania umów (art. 3531 K.c. przez art. 300 K.p.) w prawie pracy ograniczona jest przepisami o charakterze bezwzględnie obowiązującym, które przede wszystkim ukierunkowane są na ochronę pracownika.

Przy zawieraniu umowy pracodawca nie dopuszczał żadnych negocjacji, proponując wyłącznie zatrudnienie czasowe z klauzulą dopuszczającą 2-tygodniowe wypowiedzenie, albo brak zatrudnienia, co w sytuacji bezrobocia było elementem wymuszającym zawarcie kontraktu terminowego.

Zaakceptowanie praktyki pracodawcy prowadziłoby do ewidentnej sprzeczności ze społeczno-gospodarczym przeznaczeniem prawa w zakresie zawierania umów o pracę, które zakłada istnienie usprawiedliwionego i zgodnego interesu obu stron stosunku pracy w zawieraniu pracowniczych kontraktów terminowych.

--------------------------------------------------------------------------------
magazynier 2012-11-25 19:46:41
potwierdzam, atmosfera do bani nie polecam, kolesiostwo i wzajemna adoracja, w biurze - handel ludzie, którzy nie nadają sie do pracy, u nas w Toyocie do zwolnienia natychmiastowego, ogóln ie dziadostwo i chyba końcówka, bo baterie pracują na 60%-
pracownik 2013-01-25 22:02:49
podzielę się jak tam wygląda po prywatyzacji. zarobki spadły, zysków już nie będzie, inwestycji nie będzie, lewych pieniędzy dla załogi pomału nie będzie. (usunięte przez administratora) zamierza przyłączyć nas do innych koksowni, a wtedy się zacznie początek końca
pracownik 2013-02-25 09:39:46
Wybory się zbliżają więc czas na zmiany. Trzymam kciuki za (usunięte przez administratora)z czterobrygadówki. Powodzenia Panie (usunięte przez administratora)
Qmpel 2013-04-04 15:44:07
Zamienił stryjek siekierkę na kijek. Myślicie,że (usunięte przez administratora)coś zmieni na lepsze. Najwieksze lizusy zawsze dbają tylko o siebie i swoje interesy.
1
WEGLOPOCHODNE 2013-04-06 19:52:09
atmosfera katastrofalna, ale do pracy przychodza nowi, pan (usunięte przez administratora). załatwił synowi robotę, już (usunięte przez administratora). pracuje, główny pan (usunięte przez administratora). ma 67 lat i pracuje, jaja, nie polecam
woda 2013-04-07 09:51:58
nie wiem o co tam chodzi, ale na magazynie racuje tyle ludzi, że musza mieć jakieś układy, przywożę wodę i soki i widzę
Alba 2014-11-30 20:09:13
firma ciekawa, ale bez szału dla młodych ludzi, w biurze całość to emerytura, a jak nie emerytura to brak kompetencji i świeżości, merytorycznie po słabych kursach
Stach 2016-01-15 20:24:47
firma działąjąca, jestem kurierem i widze , że coś się tam dzieje, ale nie polecam innym kurierom wjazdu na zakład, chyba najgorszy zakład na dolnym śląsku, problemy na bramie itd jakbyś wywoził tony koksu, a pan z zakładu szef ochrony czy coś takiego głąb wolta czy coś
Dada 2016-02-06 00:15:52
Jaka ona normalna? ludzie zapierniczają jak mrówki i są świadomi, że wdychają rakotwórcze WWA, bo gdzieś robić trzeba. Przepisy niby są ale ich nie ma...normy są, ale też nikt nie przestrzega. Prawo pracy jest ale nie ma prawa wziąć dnia na żądanie. I to jest fajna praca?
Temperatura jest wysoka co też odbije się prędzej czy później na zdrowiu. Większość umiera na raka. Najdziwniejsze jest to, że ktoś próbuje to miejsce ratować. Po co? tyle się mówi o ekologii i zanieczyszczeniach środowiska, tyle o programie natura 2000 a koksownia jest zupełnym jej przeciwieństwem. Cały ten syf leci na Wałbrzych i okolice, truje i pomału wyniszcza..Gdyby choć kasa była większa to można by powiedzieć, że żyło się krótko ale chociaż godziwie a tu ani jedno ani drugie.
pracownik 2016-02-22 22:32:44
W czesci Twojej wypowiedzi napewno sie zgodze. Ale co do Czesia napewno nie....
Nie rozumiem dlaczego w ten sposob piszesz swoje opinie. Dla mnie to jest szok...Dzieki Czesiowi mamy to co mamy na koksowni a z tego co wiem to czesiu nie umarl w palacu otoczony zlotem. Dla mnie jestes zwykla szmata ktora sie nie slusznie przykleila do Czesia.Jestes zerem!!!! a najsmiejsze takie glupoty moga tylko dwie osoby pisac. Badz tak odwazny i napisz kim jestes a nie pisz glupot na temat Czesia..... Pozdrawiam Cie cioto i milego jezdzenia na nartach Ci zycze:-)
1
sort 2016-02-23 20:54:59
patrząc na obecną sytuację finansową JWS to Vctoria,,SA za rok zostanie sprzedana a co za tym idzie i zmieni się regulamin wynagradzania,kiepsko to widzę
sort 2016-03-04 19:45:17
w piątek zapadnie decyzja które spółki zależne zostaną sprzedane,wymienia się ;koksownia w dąbrowie,wałbrzychu oraz JSU
Justa 2016-08-13 13:56:45
A ile teraz Związków zawodowych jest na Koksowni?
wuja 2016-08-17 21:39:12
Witam wszystkich mam pytanie powiedzcie mi jak tam u was z przełożonymi spoko są da rade pogadać czasami się dogadać czy raczej nie da rady?
boogie 2016-08-17 23:04:57
a o czym ty chcesz z szefem gadac? weź się do roboty! na produkcji koksu odlewniczego nie ma czasu na nudę
Zostaw swoją opinię o Wałbrzyskie Zakłady Koksownicze "Victoria" S.A. - Wałbrzych
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wałbrzyskie Zakłady Koksownicze "Victoria" S.A.