Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
Gall anonim - 2010-02-06 14:40:07 odpowiedz | cytuj
Witam wszystkich zainteresowanych pracą w tej firmie i informuję że trzeba bardzo dogłębnie się zastanowić nad podjęciem zatrudnienia w tej firmie. Zarobki-najniższa krajowa+koperta.
anonim - 2010-02-16 19:43:22 odpowiedz | cytuj
Praca w tej firmie to jedno wielkie nieporozumienie! Począwszy od zmuszenia podpisania umowy na pół etatu ( oczywiście wyrabiając półtora etatu) przez rozliczenie kazdej sekundy nie wykorzystanej na pracę (mam na myśli np. wyjście do toalety, papieros, jak również odebranie krótkiej prywatnej rozmowy telefonicznej,czy zrobienie sobie kawy lub herbaty - rozumiem, że do pracy chodzi sie po to by pracować efektywnie, ale bez przesady żeby nie mozna było bez stresu załatwiać podstawowych czynności życiowych). Wspomniane podpisanie umowy zwykle odbywa się po miesiącu czasu i do tego momentu nie wiesz jakie tak naprawdę warunki zawiera umowa. W Prematermie panuje ciężka atmosfera którą da sie odczuć od przekroczenia progu biura w poniedziałek do jego opuszczenia późnym popołudniem w piątek (ciągła niczym nieuzasadniona presja). Ku przestrodze, każda osoba która chciała opuścić szeregi firmy, spotkała sie z ogromną agresją i traktowaniem jak zwykłego złodzieja oraz nie wypłaceniem faktycznej pensji (na pocieszenie to co masz na umowie napewno otrzymasz czyli pół najniższej krajowej). Rozwiąznie umowy wiąże się również z koniecznością wypisania wniosku urlopowego na którym w rzeczywistości się nie było.W przypadku odmowy usłyszysz groźby zwolnienia dyscyplinarnego(to tak na wypadek by nie musieli wypłacić pieniedzy za nie wykorzystany urlop. Wszystkim zainteresowanym pracą w tej firmie stanowczo odradzam!
100 razy lepiej spędzić więcej czasu na szukanie innej pracy, niż dostać się do tej firmy, w której mobbing jest codziennością.
anonim - 2010-02-16 19:43:25 odpowiedz | cytuj
dandy - 2010-03-27 13:57:00 odpowiedz | cytuj
Zgadzam się pracowałem w tej firmie w zeszłym roku dokladnie w magazynie co prawda herbate moglem sobie zrobic di kibla tez isc a jesli chopdiz o umowe tez nie wiedzialem za le pracuje itd w rzeczywistosci dostlame umowe o dzielo i to po wwielokrotnym upominaniu sie a po miesiacu kazali mi odejsc to ich taktyka by nie zatrudniac ludzi i nie placic im skladek zadnyych
były pracownik - 2010-04-14 17:28:02 odpowiedz | cytuj
Zgadzam się z przedstawionymi tutaj opiniami. Pracy w firmie Premterm s.r.o. nie polecam nikomu. Niskie zarobki z minimalnym ZUS-em, nieosiągalny target - nawet jeśli robisz wszystko, żeby sprzedać jak najwięcej, stale brakuje podstawowego towaru, co skutkuje utratą pozyskanych klientów i Twoja praca idzie na marne. Wg pracodawcy to nie jest wytłumaczenie ;)
były pracownik - 2010-06-05 23:03:02 odpowiedz | cytuj
Ja też stanowczo odradzam pracę w tej Prematermie.Jednym słowem czysta makabra!!!! Nie przypuszczałem ze szefostwo to tak zdolne do takich czynów!!!Lepiej byłoby siedzieć w domu.
anonim - 2010-07-08 18:33:21 odpowiedz | cytuj
Praca w PREMATERM - ie ? To zwykła zsyłka do szamba. Oszukiwanie fiskusa i ZUS - u to norma. Wypłaty pod stołem, na umowie najniższa krajowa, ciągły brak towaru i z tym związane problemy z wyrabianiem normy oraz tracenie pozyskanych klientów. Niekompetencja, chamstwo i złośliwość małżeńskiej pary właścicieli to norma. Niczym nieuzasadnione i oczywiście niezapłacone pozostawanie po godzinach, zmuszanie pracowników do pracy w wolne soboty, np. przy inwentaryzacji (oczywiście za darmo). Lepiej strzelić sobie w łeb niż pracować w tym syfie. No i jeszcze drobnostka. Donosicielstwo jednej pracownicy. Ale to już inna historia. Mam nadzieję, że ta firma prędzej czy później splajtuje. Tylko żal zatrudnionych.
anonim - 2010-07-08 18:33:22 odpowiedz | cytuj
awkp - 2010-08-02 11:25:08 odpowiedz | cytuj
Czy ktoś może orientuje się gdzie obecnie swoją siedzibę w Polsce ma firma PREMATERM ?
dandy - 2010-10-16 15:33:44 odpowiedz | cytuj
Dokładnie chamstwa Pana Kuby właściciela tej firemki nie pobije niczego Bo ja tak chce to jego ulubione zdanie. Szkoda mi tylko Janka który robi tam na magazynie ale widocznie lubi być poniżany
anonim - 2010-10-29 11:25:35 odpowiedz | cytuj
Nie wiem czy jeszcze pracuje taki starszy magazynier Jan w tej prematermie?
anonim - 2010-10-29 11:29:24 odpowiedz | cytuj
anonim - 2010-07-08 18:33:21

Mowa o pani B.?? :) To przez Nią wyleciałem ale nie żałuję :)
mario - 2010-11-10 13:11:27 odpowiedz | cytuj
Może ktoś się orientuje, gdzie obecnie mieści się firma PREMATERM??, ponieważ w Chorzowie ich już podobno nie ma?
Anonim - 2010-11-10 22:20:31 odpowiedz | cytuj
Ciekawe,ja się dowiem o prematermie. :) dam znać
anonim - 2010-12-12 19:40:51 odpowiedz | cytuj
Ja tez jestem ciekawy czy Janek dalej zapierdziela dla tych oszust�³w
anonim - 2011-01-03 12:31:19 odpowiedz | cytuj
próbowałem z nim kontaktować na nk i telefonicznie i cisza.Może wstydzi nam powiedzieć.
anonim - 2011-04-05 10:16:32 odpowiedz | cytuj
Nieźle, nie ma już tej firmy.and what\'s next? :)
anonim - 2011-04-28 14:26:02 odpowiedz | cytuj
zostałem oszukany przez tą firmę, szukam kontaktu do właścicieli tej firmy, jeśli ktoś zna aktualne namiary to bardzo proszę o informację na adres: enecik@wp.pl, będę bardzo wdzięczny.
anonim - 2011-05-04 07:26:40 odpowiedz | cytuj
To zgłoś do Urzędu Skarbowego.Też mnie w konia wrobili ale co tam.
anonim - 2011-06-27 09:15:07 odpowiedz | cytuj
A co da zgłoszenie do urzędu skarbowego?
anonim - 2011-08-03 22:21:19 odpowiedz | cytuj
wogole istnieje ejszcze ta firma
ja tam pracowlaem z 2009 roku od lipca do polowy sierpnia tez mnie wyciulali
x