brak logo

LPP S.A.

Gdańsk

Opinie o LPP S.A.

młoda 2012-03-21 13:37:05
pracowałam w lpp 10 miesięcy. praca tam miała sporo plusów i minusów, w każdej tak dużej firmie bywają spinki między działami i to jest generalnie przykre, ale to, że nie szanują ludzi, to się nie zgodzę. chociaż to podobno zależy od działu. ja pracowałam z bardzo fajnymi Panami, którzy zawsze brali moją stronę w każdej sprawie bo "my" to "zespół", a ewentualnie potem był pogadanka co było źle, dlaczego i jak działać w przyszłości by to się nie powtórzyło. pracowałam tam krótko, bo chciałam spróbować sił w branży, w której się kształciłam, ale bywają dni, że żałuję tej zmiany.
2
MR 2012-08-22 11:11:39
A czy mogłabyś przybliżyć zarobki grafikow? Od dawna chciałabym pracować dla tej firmy, póki co jestem na etapie budowania portfolio- chiałabym wiedzieć czy warto. Z góry dzięki :)
4
red sonia 2013-04-20 19:12:56
chociaż pracuję w LPP od niedawna to pracuje mi sie dobrze, generalnie polecam i to bez względu na to czy ktoś chce popracować tylko parę m-cy żeby "złapać" doświadczenie czy raczej myśli o pracy dłuuugoletniej . Opinii można znaleźć dużo ale oczywiście sporą różnicą jest praca w salonie (np. w jakimś centrum handlowym) a praca w centrali. W tym pierwszym zawsze jest trochę ciężej ale nieprawdziwą opinią jest to iż praca tam to tylko same minusy.
3
Elena 2013-07-12 16:49:32
Pracowałam kiedyś 2msce w Lublinie (Reserved - Olimp) w salonie franczyzowym, nie polecam ;) byłam jedną z najbardziej ogarniętych osób z zespołu, w małym paluszku miałam cały asortyment salonu i magazyn... obsługa klienta, ceny, przeceny, visual.... nikt tego nie chciał docenić bo liczyłoby się to z większą kasą. Słyszałam że do dziś niewiele się zmieniło. Może sieciowe salony oferują lepsze warunki ;) pzdr
klk 2014-02-09 15:00:12
a gdzie nie ma nacisku na realizację planu sprzedażowego? pytanie absurdalne
1
rydwan 2014-09-12 11:07:36
wybieram się na rozmowę do dziąłu inwestycji czy możesz Kus napisać cos więcej?
2
Kus 2014-09-20 23:14:16
Skoro sie wybierasz do Działu inwestycji, to znaczy, ze nie powinieneś za głęboko wchodzić w to, co tam sie tam dzieje, chociaż pewnie będziesz musiał. Firma, w ktorej pracuję, współpracuje z nimi i o pewnych rzeczach wiem.
cobbing 2015-02-08 19:38:16
To prawda. Tam nie potrzebują ludzi, którzy mogliby wnieść energię i zapał do firmy. Tacy są raczej niemile widziani. A dodatkowo, kiedy pytają i wiedzą za wiele, to są śmiertelnym zagrożeniem dla układów i interesów swoich przełożonych którzy przy okazji pracy maja pewne benefity.
1
Karol-inna 2015-05-06 14:29:13
jak wygląda praca asystenta projektanta Reserved czekam na opinie odnośnie płacy oraz traktowania pracowników, dziekuje za opinie
4
Leopard 2015-08-07 22:02:46
Jaka rotacja, taki wysyp. W LPP to normalne.
1
zk25WF 2015-10-09 01:18:33
W Dziale Inwestycji dzieją się dziwne rzeczy. Ogólnie nie ma sensu dla nich pracować. Wszystko ustala się tam po cichu z podwykonawcami za drzwiami.
daga 2016-01-29 10:46:21
w większych firmach częste rotacje to normalka, w warszawie większość osób pracuje w firmie 2-4 lata i szuka nowych wyzwań, to dobrze bo ludzie ciągle się rozwijają, dla mnie lepiej, czekam na kolejny wysyp ofert pracy z lpp
pracownik LPP Reserved 2016-02-16 11:17:12
Pracuję w LPP już od jakiegoś czasu jako sprzedawca. Pracowałem w różnych salonach LPP. Generalnie ze standardami traktowania pracownika jest słabo, ale za to sklepy z ubraniami spod LPP oferują dość elastyczne godz. pracy nawet dla studentów dziennych, czego nie ma w dużej większości sieci nazwijmy to ,,ogólnie uznawanych w Polsce za lepsze" np. w Inditix-ie . Atmosfera zależy od wielkości salonu, jeżeli salon jest mniejszy to atmosfera jest bardziej kameralna, bo dłużej obcujesz z tymi osobami, a jeżeli duży tak jak np. podzielony na piętra, lub sektory Reserved to jesteś bardziej jednostką w masie pracowników działu damskiego, męskiego i dziecięcego.. Mogą być osoby, które się ze mną nie zgodzą, ale ja mam porównanie z innymi spod LPP , w których pracowałem..
pracownik LPP Reserved 2016-02-16 11:30:14
Nauczysz się tam bardzo dużo, jeżeli chodzi o naukę to są to jedne z lepszych miejsc gdzie można trafić na początek. Bo jak tu zaczniesz to wszędzie indziej w sieciach sobie poradzisz, uwierz i ciężko powiedzieć, czy można to zapisać jako plus dla LPP xD
krool 2016-02-20 23:12:52
pracowałem kiedyś w croopie i mogę powiedzieć ze swojego doświadczenia, że rotacje są spowodowane głównie tym, że większość pracowników to studenci, którzy po prostu odchodzą w momencie znalezienia pracy lub stażu w branży związanej z ich kierunkiem. Dla wielu praca w sklepie odzieżowym to przystanek na drodze kariery, można fajnie pogodzić to z nauką i nie najgorzej dorobić. Takie rotacje są na początku dzienny w każdej firmie w galeriach handlowych gdzie obsługą są młodzi ludzie
alan 2016-03-24 21:04:41
Wiadomo, że głównie dla studentów, też firma najchętniej zatrudnia takie osoby. Wszystko musi do siebie pasować, więc dziwnym by było, żeby w sieciówce dla młodzieży pracowali ludzi +30. Chyba, że ktoś celuje w stanowisko kierownika salonu, wtedy doświadczenie przede najważniejsze. W każdym razie jako opcja dorobku na studiach to praca w LPP bardzo fajnie się sprawdza
pączek 2016-04-26 22:35:38
Cenrala - bierzesz udział w wyścigu szczurów, w jednym z działów, żeby awansować musisz brać udział w konkursie, podczas gdy w innych nie ma takich wymogów. Robią ci test psychologiczny, żeby sprawdzić czy masz cechy lidera. Jeśli nie to niestety pomyliłeś firmy. Pojęcie płatnych nadgodzin nie istnieje. Możesz je sobie odebrać w przyszłości, ale i tak tego nie robisz, bo wiesz, że będziesz zawalony pracą. Duża rotacja. Plusy: ludzie (chociaż też bywa różnie), zniżki, premia jak się uda, kasa na czas
jack 2016-04-28 22:48:33
Sporym plusem jest możliwość awansu, u mnie nie było z tym problemu. W związku z tym byłem odpowiedzialny za coraz to więcej zadań, a co za tym idzie rozwijałem się zdobywając kolejne doświadczenie. Myślę, że głownie dzięki temu zdobyłem swoją obecną pracę, więc mogę być tylko wdzięczny za takie przygotowanie zawodowe
przemek 2016-08-30 23:28:32
Ofert pracy jest naprawdę dużo, każdy coś znajdzie dla siebie. Od sklepów sprzedażowych po centrale, w której znajdziemy wiele działów. Firma najczęściej stawia na swoich, dzięki czemu osoby na stanowiskach kierowniczych, managerskich itp. wiedzą dokładnie na czym polega praca na danym stanowisku, bo same kiedyś na nim były. Taki system premiuje pracowników, łatwiej o awans bez większej konkurencji z zewnątrz. Ścieżki kariery są dla każdego jasno określone.
marta 2016-09-29 22:19:31
czy był ktoś może na stażu w centrali? podobno bardzo warto się dostać, mam zamiar aplikować jak pojawi się oferta, chętnie poznam inne opinie
hehe 2016-10-02 11:45:06
Znajomość rosyjskiego nie stanowi dziwnego wymogu do spełnienia, bo przecież jak się pojawiają akieś premie to nic dziwnego, że są teraz tak popularni.
michal 2016-10-31 18:35:00
Faktycznie po stażu łatwiej dostać pracę w centrali, wiadomo że po jego odbyciu jest się już w pełni przystosowanym pracownikiem, zna się system pracy. Jeśli chciałabyś zatrudnić się w centrali to na pewno warto taki staż odbyć.
justyna 2016-11-30 23:04:14
Jasne, że tak. Staże i praktyki zawsze warto odbywać, a ten w lpp pomaga się rozwinąć nie tak jak w niektórych firmach. Brałam udział, bardzo mile wspominam.
MH 2016-12-02 14:04:58
Dla mnie to NIEWOLNICTWO!
Zostaw swoją opinię o LPP S.A. - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LPP S.A.