Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2009-02-19 23:03:32 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o Centrum Elektronicznych Usług Płatniczych eService S.A - Warszawa. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
anonim - 2010-03-13 21:33:47 odpowiedz | cytuj
jakie warunki pracy panują w firmie? praca opłacalna?
anonim - 2010-03-16 12:25:39 odpowiedz | cytuj
czy ktoś już tam był na rozmowie i może umieścić jakieś opinie.
:( - 2010-08-18 20:13:17 odpowiedz | cytuj
Brak podstawy, proponują współpracę, więc trzeba mieć działalność. Tylo tyle zarobisz ile umów podpiszesz. Mało optymistyczna opcja
anonim - 2011-01-18 13:47:30 odpowiedz | cytuj
anonim - 2010-03-16 12:25:39

czy ktoś już tam był na rozmowie i może umieścić jakieś opinie.

Przedstawiciel Handlowy.
Partyzantka, nic nie oferują, żadnych narzędzi do pracy. Musisz mieć swój samochód, swoje kontakty i dobre buty. Struktura skostniała z nadania partyjnego. Wynagrodzenie prowizyjne. Mały udział w podziale rynku, dla lubiących szarpaninę bardzo odpowiednia praca, dla ludzi szukających stabilnej, ciężkiej, dobrze płatnej pracy - odradzam. Sam jestem bardzo niemile zaskoczony warunkami pracy, ale to spółka Skarbu Państwa z przypadkowymi osobami zarządzającymi. Sami siebie wykończą, nie potrzeba konkurencji. Zmierzają w kierunku marginalizacji na rozwijającym się rynku.
Konsultantka - 2011-05-09 19:11:43 odpowiedz | cytuj
Pracuję już dłuższy czas w COA, absnsulolutnie odradzam. Kołchoz to mało powiedziane. COA zajmuje się niemalże wszytskim, jeśli jakiś dział ma zaległości- konultanci na zmianach nocnych nadrabiają za innych. Systemu premiowego nie ma. Liczy się ilość odebranych rozmów, jakość nie ma najmniejszego znaczenia. Jak się ładnie postarasz to możesz dostać umowe o prace, zwykle po około roku, ale nikt tego nie gwarantuje, oczywiscie na rozmowie rekrutacyjnej sprawa przedstawiana jest zupełnie inaczej. W firmie panuje chaos, nikt nic nie wie, nikt za nic nie odpowiada...ale klientom musi tłumaczyć się COA oraz Przedstawiciele Handlowi.
mbtm - 2011-05-12 20:10:59 odpowiedz | cytuj
Moze w coa tak to wyglada:) A wiesz jak jest w innych dzialach?
Konsultantka - 2011-05-18 11:28:50 odpowiedz | cytuj
Prawdopodobnie w innych działach pracują biali ludzie, wiec zapewne jest lepiej. Chociaż w całym DO panuje nieziemski bałagan, nie mówiąc już o ogromnych zaległościach, ale mimo wszytsko mam wrażenie że ludzie w reklamacjach czy rejestracji danych wiodą znacznie lepszy żywot.
hardcore - 2011-05-18 18:07:11 odpowiedz | cytuj
nic dodać nic ująć-żenada,rozstałem się jakiś czas temu inie żałuję
mbtm - 2011-05-28 13:31:21 odpowiedz | cytuj
Dokladnie, ale nic nie stoi na przeszkodzie zeby isc do ZRE czy ZRD, caly czas przyjmuja. A co do pracy w innych dzialach...mozliwe, ale ja np zabieram prace do domu, w weekendy czy w nocy tez musze liczyc sie z tym, ze bede mial co robic. Inna sprawa, ze raczej w COA pracuja w wiekszosci studenciaki, wiec lepiej popracowac w tej firmie niz w budce z kebabami:)
anonim - 2011-06-08 09:51:51 odpowiedz | cytuj
ja tam chyba wolę kebab ;)
Konsultantka - 2011-06-08 21:53:35 odpowiedz | cytuj
Prezpraszam bardzo, ale sprawa przejścia z COA do ZRE czy ZRD wcale nie jest taka prosta. Ostatnia propozycja pracy była w zeszłym roku, wtedy owszem- przeszły dwie osoby, ale wiecej żadna oferta nie została do nas skierowana. Firma woli chyba zatrudnić kogoś z zewnątrz.
A że w COA głównie studenciaki pracują- ciężko się dziwić- dla osoby po studiach taka praca jest wyjątkowo mało atrakcja, zeby nie powiedziec uwłaczająca. Chodziaż oczywiśie mamy w swoim gronie np. magistra chemii. Długo można się rozwodzić nad tym, że jak się komuś nie podoba to może odejść...tylko po pracy w call center cięzko jest znaleźć zatrudnienie w innym fachu.
anonim - 2011-06-09 19:00:35 odpowiedz | cytuj
Konsultantka - 2011-06-08 21:53:35

Jeśli rzeczywiście jest tak jak piszesz no to trochę dziwna polityka. Dla mnie oczywistym jest, że lepiej jest przenieść osobę z działu do działu, która nie dość że jest zahartowana w coa to wie co się w firmie dzieje i co się z czym je. Może nie lepiej czekać na propozycje, tylko samemu popytać (daleko nie macie:)) A transferów wewnątrz firmy jest sporo - uwierz.
WT -> ZSE - 2011-06-14 01:01:56 odpowiedz | cytuj
Pracowałem w WT później zmieniono dział na ZSE. Duży kontakt miałem z COA i muszę stwierdzić że dopóki się nie zwolniłem myślałem jak reszta pracowników że to obóz pracy. Ale tak nie jest w porównaniu do innych firm na które teraz trafiam z chęcią bym tam wrócił. Uwierzcie że naprawdę może być dużo dużo gorzej. Jak zrobicie coś źle to będziecie się tłumaczyć wyjaśniać i naprawiać błędy a w innych firmach zwolnią was z mety lub nałożą karę finansową. Tutaj może i jesteście murzynami ale ja dochodzę do wniosku że lepiej być murzynem za średnią kasę niż niewolnikiem, plebsem, poniżanym śmieciem a wszystko to za grosze.
No i "anonim" nie masz racji że jest sporo transferów wewnątrz firmy bo niema ich w ogóle. Jak przyjmują np do ZRD to nowych.
anonim - 2011-06-14 21:02:38 odpowiedz | cytuj
WT -> ZSE - 2011-06-14 01:01:56

No i \
To mo�¼e daj info kt�³ry dzia�� ma najlepiej?
uu - 2011-10-13 08:22:47 odpowiedz | cytuj
Hej,

moze wypowie sie ktos z serwisu,bo szukaja teraz serwisantow w calej polsce i tak naprawde nie wiadomo do czego ludzie startuja...

jakie sa stawki? czy jest ryczałt?

ile urzadzen w serwisie?

anonim - 2011-10-21 01:03:00 odpowiedz | cytuj
Jeśli chodzi o serwis to musisz mieć swój samochód, tylko nie stary bo 6000 km miesięcznie trzeba gnac. Przez pierwsze pół roku lecisz na stawce 3.9 za terminal, biorąc pod uwagę że pracujesz jako samozatrudniony (koszty firmy plus paliwo plus zużycie auta) w kieszeni zostaje ci około 1000 miesięcznie. Jeśli to wytrzymasz w nadziei na lepsze kolejne pół roku to może za terminowe wykonywanie zleceń dostaniesz podwyżkę na 2500 pamiętając że musisz być w pogotowiu od 8 do 20 przez 6 dni w tygodniu. Najgorszy jednak jest fakt iż bałagan o jakim wspominają pracownicy coa - centrum obsługi akceptanta - powoduje że urządzenia (terminale płatnicze) gdzieś giną a ty jako serwisant w momencie gdy będziesz miał dość bycia \"psem na posylki\" i rozwiazez z nimi umowę zostaniesz obciążony za te wszystkie urządzenia które powiedziano ci że to ty zgubiles. Jednym zdaniem: przy odejściu od firmy musisz zapłacić im wyprawke i to nie małą około 15000 zł (tak sobie odbijają swój bałagan). Oczywiście ją sie na to nie sgodzilem i obecnie sprawa toczy Sie w sadzie podobnie jak kilku moich kolegów.

Stanowczo odradzam współpracę, chyba że w umowie nie zgodzisz sie na odpowiedzialność materialną bo inaczej przepadles bracie.
serwisant cd - 2011-10-21 01:07:48 odpowiedz | cytuj
anonim - 2011-10-21 01:03:00

Jeśli chodzi o serwis to musisz mieć swój samochód, tylko nie stary bo 6000 km miesięcznie trzeba gnac. Przez pierwsze pół roku lecisz na stawce 3.9 za terminal, biorąc pod uwagę że pracujesz jako samozatrudniony (koszty firmy plus paliwo plus zużycie auta) w kieszeni zostaje ci około 1000 miesięcznie. Jeśli to wytrzymasz w nadziei na lepsze kolejne pół roku to może za terminowe wykonywanie zleceń dostaniesz podwyżkę na 2500 pamiętając że musisz być w pogotowiu od 8 do 20 przez 6 dni w tygodniu. Najgorszy jednak jest fakt iż bałagan o jakim wspominają pracownicy coa - centrum obsługi akceptanta - powoduje że urządzenia (terminale płatnicze) gdzieś giną a ty jako serwisant w momencie gdy będziesz miał dość bycia \\\
W odp na twoje pytania; oczywiście jest ryczałt, urządzeń masz od 800 do 1000 i nawazniejsze to odpowiedzialność materialna.
coa - 2011-10-21 09:21:42 odpowiedz | cytuj
Rozstalem się z firmą i nie żaluje. Placić-placą, fakt, ale tyle obowiązków za takie pieniądze to żenada, chociażby wysiadywanie nocek i weekendów. I jak żyje takiego konfidenctwa i lizusostwa, jak w tej firmie to nigdy nie widzialem. Jest pewna grupka osób która bardzo lubi się podlizywac kierownictwu a i strzelić z ucha na innych wspólpracowników byle się tylko przypodobać.Jeśli chodzi o atmosferę która budują wspólpracownicy za pewnymi wyjatkami dla mnie byla świetna. Ale dla samych ludzi w pracy nie warto siedzieć.
Nie polecam.
ziel - 2011-10-21 20:55:43 odpowiedz | cytuj
płacą całkiem nieźle jak na call center. ja odszedłem i mam teraz 8,50 brutto! tam przynajmniej była atmosfera i szacunek dla ludzi.
coa - 2011-10-21 21:04:58 odpowiedz | cytuj
ja tez tam pracowałam, fajnie było ale dużo pracy, naprawde sporo można się tam nauczyć, to procentuje w przyszlosci
Konsultantka - 2011-11-16 21:34:04 odpowiedz | cytuj
ziel - 2011-10-21 20:55:43

Benek, szkoda że tak nie mówiłeś zanim odszedłeś...Zawsze jęczenie, że się tak starasza a ONI cię nie doceniają...
x - 2011-11-17 20:15:55 odpowiedz | cytuj
trzeba nabrac dystansu, przynajmniej mielismy wiadomosci, szkolenia, a nie ze samemu trzeba sie dowiadywac, aa i
i radek tez chciał wrocić
awruk - 2011-11-17 22:43:49 odpowiedz | cytuj
radek przecież pracuje, kiedys było inaczej teraz to nic nie wiadomo co sie dzieje zero przekazu informacji, podobno jakies zmiany mają być któraś z firm zewnętrznych ma odejsc nic nie powiedza. ma ktoś jakieś informacje??
Konsultantka - 2011-11-18 17:49:39 odpowiedz | cytuj
To, że przekaz informacji jest fatalny to niestety prawda, ale i żadna nowość. Najbardziej tracą ta tym klienci niestety. Co do szkoleń to też pozostawiają wiele do życzenia, wielu rzeczy musiałam dowiadywać się sama i kombinować. Szanowny pan "trener" COA, albo nie wie, albo ma się dowiedzieć (oczywiście to trwa ze dwa tygodnie i jeszcze trzeba się przypominać po 5 razy dziennie), a najchętniej to przerzuca odpowiedzialność na inną komórkę, to jest przecież kpina! Niesamowite jest też, to że firma czasem trzyma pracowników, których użyteczność można o kant d*py.
x