brak logo

Storteboom Hamrol Sp. z o.o.

Toruń

Opinie o Storteboom Hamrol Sp. z o.o.

.. .. 2013-10-30 12:48:04
Porażka firma. Jeszcze nie spotkałem się żeby gdzieś tak traktowali człowieka jak robią to Hamrole. Ludzi mają za nic.
szczepan 2013-10-30 19:08:37
Najbardziej kroją kierowców zabierając premię a premia to 25% pensji i mało tego obcinają około 20 godzin w skali miesiąca zganiajac na system.
zrezygnowany 2013-11-06 12:23:20
I znów kierowcy mają odcięte wypłaty o 25% bo auta zaduzo spaliły , ale że jeżdżą przeladowane o 6 - 7 ton i po polnych drogach , wioskach ifermach non stop w błocie to szefostwa to nie interesuje. 6 lat było ok a teraz im odp ....... Stara mści się bo nikogo nie złapała na kradzieży a jest przekonana że kradną bo dla nich wszyscy są złodziejami. Ale tak to jest jak ktoś sądzi innych po sobie.
2
oszukany 2013-11-06 14:06:46
Złote góry obiecują na rozmowie kwalifikacyjnej a rzeczywistość wychodzi w dniu wypłaty i do tego to traktowanie ludzi przez HAMroli , to są ludzie bez sumienia żeby tak odzywać się do pracowników. Nie polecam tej firmy chyba że ma ktoś spokojne nerwy i pozwoli się błotem obrzucać.
ciekawski 2013-11-06 18:17:56
ciekawe co by powiedziała inspekcja transportu drogowego na te przeładowania.
dick 2013-11-07 10:49:44
Przeglądam opinie bo widziałem ogłoszenie ale słyszałem że same nocki walicie więc nie mogłem się zdecydować ale jak takie auta przeladowane to chyba dam sobie spokój. Nie boicie się tak jeździć , w razie nieszczęśliwego wypadku wy odpowiadające a nawet możecie iść siedzieć. Przy kontroli firma płaci ale przy wypadku wy . Powodzenia.
driver 2013-11-09 13:44:10
A właśnie słyszałem że kierowy zarabiają całkiem godziwe pieniądze, ubezp od pełnej kwoty 3000 do 6 tysi w zależności od miesiąca, wypłata na czas, codziennie jest się w domu, a jeśli premie zabrane to widocznie kierowcy wiedzą za co( już mi od was oferowano paliwo) co się działo na stacji w Granowie to też widziałem bo też w tych okolicach jeżdżę. Koledzy pomyślcie czy naprawdę macie tak źle, znalazłem ofertę i chcę spróbować w przyszłym tygodniu są jakies rozmowy kwalifikacyjne, może do zobaczenia.
pracownik 2013-11-09 14:24:35
Aja tam właśnie pracuję nie jako kierowca ale na produkcji i powiem że takiej drugiej firmy w powiecie grodziskim niema,wypłata na czas zawsze nigy się z wypłatą nie spóźnili,pracować trzeba ciężko dużo godzin ale nadgodziny zawsze zapłacone.Dużo biją to jest fakt robota nie jest lekka ale pracować trzeba wszędzie.Dwa tygodnie temu zrobili dwie zmiany teraz będzie na pewno lepiej.Panowie kierowcy nie oczerniajcie tej firmy bo dużo wiem i pewno zdecyduję się powiedzieć prawdę jak to było z paliwem.A premię to wprowadzili dopiero niedawno więc wydaje wam się ze przez 6 lat było dobrze.A wiecie co robiliście.
obserwator 2013-11-09 17:20:19
Ja obserwuję ten zakład od początku,praca na pewno ciężka,przerabiają duże ilości towaru,zakład się rozwija,zatrudniają więcej ludzi,niektórzy narzekają inni chwalą ale to normalne.jak komuś się nie podoba to można zmienić pracodawcę a nie wypisywać bzdury.PANOWIE KIEROWCY jak jest tak zle to zrezygnujcie z pracy,otworzcie swój prywatny transport,i nikt nie będzie was sprawdzał,będziecie sobie kierownikiem i pracownikiem wtedy zrozumiecie pewne sprawy,koszty zużycia paliwa itp.Jeden z Was już spróbował i wrócił spowrotem do tej samej firmy,a tak żle tam jest.F
pracownik 2013-11-09 23:25:30
Dystrybutor na pewno jest dobry,bo słyszałem,że kierowcy sprawdzali,a teraz okazało się że kilka osób dostało premie bo zużycie było dobre ale niektórzy nadal uważają że ktoś robi im nazłośc.W poniedziałek idę do biura i powiem co ja wiem na ten temat bo to już za dużo głupiego pisania.
?? 2013-11-10 14:36:06
Ja pracuję od początku tej firmy na jednym z działów i powiem tylko tyle że zarabiam coraz mniej a podejście szefostwa do ludzi jest coraz gorsze .
pracownik 2013-11-10 15:46:57
Generalnie prawdę jest że w firmie gdzie pracuje 250 osób będzie gorzej jak w firmie gdzie pracuje 50-100 pracowników a tak widze że kierownictwo bardzo nerwowe jest przy tej budowie.NIEPRAWDĄ JEST ZE ZARABIAMY MNIEJ BO STAWKI GODZINOWE NIE SĄ MNIEJSZE TYLKO MAMY MNIEJ NADGODZIN A Z TEGO TO SIĘ CIESZĘ BO JESTEM WIĘCEJ W DOMU Z RODZINĄ. zAPYTAJCIE W GROKLINIE ILE ZARABIAJĄ I PORÓWNAJCIE.FAKT NIE JEST LEKO ALE GDZIE JEST LEPIEJ.
###### 2013-11-10 16:02:44
Dardzo dobra firma bo wyplata zawsze na czas dzisiaj 10 listopad a pieniądze już dawno na koncie.Idzcie do innych firm i będziecie się prosić o wyplate,ja w porzedniej tak miałem.
x 2013-11-11 18:55:58
A mi się wydaje że te pozytywne opinie i pochlebne wpisy o firmie to robota państwa (usunięte przez administratora)bo na firmie z kim byś nie rozmawiał to wszyscy mają dość już , nie dawno strajkowali i nic nie osiągnęli .SWVZ
1
?? 2013-11-26 07:51:06
Jak firmą zarządzanie sami Holendrzy to było ok ale od jakiegoś czasu dali wolną rękę Hamrolom a oni teraz pokazują jacy są naprawdę. Holender Polaka traktował dobrze a Polak Polaka gnębi, jak ma być dobrze w tym kraju jak się nie szanujemy wzajemnie. Apel do Hamroli jak nie zmienicie podejścia do pracowników to kiedyś może zabraknąć wam rąk do pracy.
1
dobra rada 2013-11-27 21:14:07
Powinni Holendrzy wziąć dobrego kija i pogonic ich zwłaszcza tych starych pokemonów bo reputację im psują.
x 2013-12-02 17:05:51
No i wyleciał jeden z kierowców z pracy bo się postawił , najpierw stracił niesłusznie premię a jak zaprotestował to stracił pracę a dodam że pracował od początku istnienia tej firmy w Polsce.
zapatrzona 2014-01-09 22:10:02
Prawda jest taka - wszędzie trzeba pracować i nigdzie nie jest lekko. Nie pracuje w tej firmie, ale życie nauczyło mnie jednego. W każdym zakładzie jest coś nie tak. Groclin to zakład pracy - porażka. Ludzie zarabiają tam tyle co 15 lat temu. Może jako pracownicy znajdziecie dobry sposób na szefostwo? Może żartem, dobrym słowem więcej więcej zyskacie? Pracuje się dobrze tam gdzie płaca i atmosfera jest dobra. To podstawa. Praca to miejsce gdzie spędzamy większą cześć życia. Bądźcie kreatywnie pozytywni :-)
hehe 2014-02-05 21:25:10
Były sytuacje,że wypłaty nie było na czas...
1
szczesliwy 2014-02-17 15:15:52
Wyrazy współczucia dla kierowców którzy jeszcze tam zostali. Firma nie była by zła gdyby nie ten stary granatem od pługa oderwany pusty łeb i ta jego ropucha krycha. Do zobaczyska na szlaku.
1
sprzedawca 2014-11-06 20:44:25
Nie warto, praca 9 godzin dziennie to norma. 1 godzina lunchu, oczywiście nikt nie ma lunchu tylko pracuje. Praca od 8 do 18-19 to norma, oczywiście nie ma nadgodzin a czasu wolnego nie ma jak wybrać. Praca na krótkie przetrwanie. Nie liczy się człowiek tylko robota, oszczędność na etatach niespotykana nigdzie indziej.
zrezygnowana 2014-11-21 18:22:34
Może i zarobisz na papierze 2 tyś ale 500 zł zabiorą za złe odbicie chipa idąc na przerwę i zostaje 1500 a narobisz się jak głupi osiol . Praca marzenie
xx 2014-12-24 09:20:42
Myślę że byłoby dobrze w tej firmie jak by prezesem został Przemek Hamrol bo jest w porządku i z pewnością byłoby lepiej. Państwo Homrolowie seniorzy bierzcie przykład z syna to może odzyskacie powoli szacunek pracownikow .
1
niewolnik 2015-02-04 20:42:42
Ta firma nie powinnoa nazywać się storteboom hamrol tylko obóz hamrola
Patryk 2015-06-13 10:58:32
A jak czytam te wpisy to widzę ze roboty z domu sie nie nauczyliście. Jak sie komuś nie podoba to niech szuka innej pracy a nie ciagle narzekanie... Tej niewolnik łańcuchem cię ktoś trzyma? Zwolnij sie i tyle w okolicy jest dosyć roboty.
xx 2015-09-24 08:30:30
A co niech idą ludzie na bruk, zatrudnią sobie Ukrainców (których już jest mnóstwo) z gruźlicą i chorobami wenerycznymi. Jakoś nikt do tej pory nie poruszył wątku gruźlicy która miała miejsce. Takie normy jakości ma przedsięiorstwo spożywcze... Może warto donieść aldikom? NIech uważają tam na górze na słowa bo i oni będą sobie szukać pracy ...
.. 2015-10-02 19:50:25
Ciekawe czy podwyżka będzie bo ciężko wyżyć za tą jalmuzne nieadekwatna do przepracowanych godzin w tym zimnie i syfie .
,,,, 2015-10-10 21:18:58
Zapomnij o podwyżce, wcześniej były owszem ale przeszły do historii . Teraz mają Ukraińców i zarabiamy coraz mniej i albo to akceptujesz albo szukaj innej pracy a na Twoje miejsce Ukraina wejdzie.
ZANETA 2015-10-14 12:03:05
pracowłam w sb. w holandii dokładnie cuijk potem nijkerk te same bolączki ,uwagi ,skargi mają pracownicy tam tj: przymusowe nadgodziny w pracy ta sama płaca od lat żadnych premi złe traktowanie ,krótkie pauzy i inne niuanse lecz różnica jest taka że tam płaca jest w euro i da się to wszystko znieść jakoś choć nie jest lekko podkreślam ,widze że u was polityka ta sama tylko inne zarobki mogli by to wziąść pod uwage ci wyżej usadzeni prawda?
Zyta 2015-10-18 00:52:28
Rzygac się chce jak mam tam iść, wolałabym chyba na parkingu dawac niz tam zapierdalac
pracownik 2015-10-25 01:37:20
uwierz mi praca super mi sie podobała lecz niestety musalem opuscic firme .Powod osobisty ale jak bede mogl to wroce ludzie narzekaja bo ciagle zle jest im jak zawsze wiec przyzwyczajmy sie do tego.Wiec Przemo do przodu.
wwwww 2015-12-07 10:41:29
Jestem pracownikiem tej firmy, ale zatrudniony przez agencję pracy. Pracując tam nie narzekam. Atmosfera co do współpracy z ludźmi jest ok jak i przełożeni są w porządku. Praca jak praca jest zimno ale da się wytrzymać. Ludzie którzy tak narzekają naprawdę niech się za solidną prace zabiorą. Fakt dużo jest Ukraińców ale to też są ludzie. Po tych waszych wszystkich wpisach Polacy nie chcą pracować jak widzą co wypisujcie. Nie powiem że najgorszym mankamentem są godziny pracy to trochę jest uciążliwe. Ale da się wytrzymać. Jak ktoś chce pracować będzie pracował ja nie narzekam. Pozdrawiam wszystkich nie zadowolonych i zadowolonych ;)
pracownik CU 2016-02-09 12:02:42
Potwierdzam wcześniejszą opinię - Złote góry na rozmowie kwalifikacyjnej obiecują.

Realia są takie, że co zmiana dyrektora to gorzej, bo chyba każdy chce się oszczędnościami pochwalić...

pensja:
12,47 /h brutto
15% premia regulaminowa
100 zł brutto premia motywacyjna
premia uznaniowa - indywidualnie brygadziści
do tego nadgodziny dodatek nocny i za niedz i święta (wszystko liczone od gołej podstawy 12,47)

Premie funkcyjne za kierowanie zespołem nie istnieją - jest premia uznaniowa, która nie jest wliczana do nadgodzin (nadgodziny wszyscy mają liczone tak samo ok 9zł/h netto) i obcinana w całości przy najkrótszym choćby L4.

W firmie funkcjonuje system rejestrowania wejść - 2błędne wybicia w systemie miesięcznie -5% premii

W wypłacie notorycznie czegoś brakuje - tu 5 minut, tam 15 - 2h miesięcznie sie zawsze uzbiera niezaliczonego czasu.

Bywa że praca po 6 dni w tygodniu, zdarza się i 7. Czasem po 17 godzin.

Tyle obiektywnie, subiektywne opinie zachowam dla siebie.
1
pracownik 2016-02-10 10:22:36
Potwierdzam wcześniejszą opinię - Złote góry na rozmowie kwalifikacyjnej obiecują.

Realia są takie, że co zmiana dyrektora to gorzej, bo chyba każdy chce się oszczędnościami pochwalić...

pensja:
12,47 /h brutto
15% premia regulaminowa
100 zł brutto premia motywacyjna
premia uznaniowa - indywidualnie brygadziści
do tego nadgodziny dodatek nocny i za niedz i święta (wszystko liczone od gołej podstawy 12,47)

Premie funkcyjne za kierowanie zespołem nie istnieją - jest premia uznaniowa, która nie jest wliczana do nadgodzin (nadgodziny wszyscy mają liczone tak samo ok 9zł/h netto) i obcinana w całości przy najkrótszym choćby L4.

W firmie funkcjonuje system rejestrowania wejść - 2błędne wybicia w systemie miesięcznie -5% premii

W wypłacie notorycznie czegoś brakuje - tu 5 minut, tam 15 - 2h miesięcznie sie zawsze uzbiera niezaliczonego czasu.

Bywa że praca po 6 dni w tygodniu, zdarza się i 7. Czasem po 17 godzin.

Tyle obiektywnie, subiektywne opinie zachowam dla siebie.
1
rudy 2016-02-14 10:29:30
Ukraina to przyszłość zakładu a raczej tego obozu a Polaków mają za cholote.
tomek 2016-05-15 10:00:05
Kurde piszecie, że syf, brud itp. śmieszy mnie to trochę przeczytajcie post @pracownika kurde naprawdę firma daje niezłe warunki premie uznaniowe, regulaminowe, niezłą stawkę, płatne nadgodziny itp. a to, że monitorują o której ktoś wchodzi w wychodzi? To norma w większości zakładów w Polsce!
J.ebus 2016-11-30 08:13:34
Zyta możemy się umówić na numer , 5 dyszek mogę dać. Miałem taki układ z pewną niewiasta ale jej stary coś podejrzewał i trzeba było zakończyć, napisz czy jesteś zainteresowana to podam email.
Zostaw swoją opinię o Storteboom Hamrol Sp. z o.o. - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Storteboom Hamrol Sp. z o.o.