logo Makro Cash & Carry Polska

Makro Cash & Carry Polska

Koszalin

Opinie o Makro Cash & Carry Polska

anonim 2010-06-04 09:48:48
Wymagania są� ogromne a pensje żałosne. Najlepsza hala w kraju a pracownik jest nikim...
anonim 2010-06-13 08:09:55
Powiem krótko: tragedia.
anonim 2010-06-13 16:47:05
ale macie za to pyszny Eurest
1
ja 2010-06-16 16:26:51
napiszcie jak wygląda praca w makro ale ...tak serio.
czy warto iść na rozmowę? i podjąć się pracy kasjerki?
3/4 etatu jakoś dziwnie,
anonim 2010-06-16 19:33:09
ja - 2010-06-16 16:26:51

napiszcie jak wygląda praca w makro ale ...tak serio.
czy warto iść na rozmowę? i podjąć się pracy kasjerki?
3/4 etatu jakoś dziwnie,

Jeśli chcesz nabawić się nerwicy, nadciśnienia i być zerem za nędzne grosze to szczerze polecam.
Takie makro 2010-06-22 10:16:37
Daj sobie spokój Bardzo duże sumy do liczenia, ogromna presja, rozwydrzeni gruboskórni klienci i ciężary do dźwigania.Pracownik jest maszynką do zarabiania kasy dla kierownictwa, a traktowany jak szmata.
Anonim 2010-06-26 11:00:47
To ostatni kawałek chleba. Całują klientów w cztery litery a pracownik za grosze musi cudów dokonywać.
anonim 2011-04-28 01:25:16
anonim - 2010-06-13 16:47:05

ale macie za to pyszny Eurest

Eurest wchodzi dopiero od maja....
anonim 2011-04-28 18:57:21
to macie pecha,tania jatka smaczniejsza i tańsza,wiecznie jakieś zatrucia Kraków, Lublin, Bialystok ,najgorsze ochlapy za dużą kasę i jeszcze ten brud na kuchni
anonim 2011-06-27 10:22:31
MAKRO ŁAMIE PODSTAWOWE PRAWA PRACOWNICZE.KASJERKI NIE MOGĄ MIEĆ WODY PRZY KASIE W UPAŁACH MOŻNA NAPIĆ SIĘ ŚMIERDZĄCEJ LURY Z BANIAKA O ILE CZAS I ŁASKAWY GŁÓWNY KASJER POZWOLI.MAKRO REKLAMUJE SIĘ JAKO CUDOWNY PRACODAWCA(usunięte przez administratora)
1
były pracownik 2012-04-02 09:20:05
Zgadzam się z innymi że praca jako kasjer tam to męczarnia (sam tam pracowałem na sezon). Bardzo duże kwoty do liczenia, odpowiedzialność też bardzo duża, 8h praktycznie trzeba stać, z przerwą na 0,5h śniadanie/obiad/kolację, nie polecam. Zależy jeszcze na jakiego głównego kasjera trafisz czyli twojego przełożonego, bo nie którzy jak nie mają humoru to szkoda gadać. Ja już miałem naprawdę dosyć tej pracy, gdzie trzeba dźwigać ciężary, choć jestem facetem, a już nie mówię jaki to ciężar dla kobiet. Zawiodłem się jednym słowem
1
Aga 2012-07-23 20:43:30
Szczera prawda !!! Tylko patrzec jak będa stac nad Nami z batem !!! Obóz to i tak delikatnie powiedziane- napisane... Jeszcze szczerzyc sie głupio do nadętych wrednych klientów...a poszli wont !!! Jeszcze na sklepie czy magazynie jest ok, ale kasy ??? Odradzam !!! Chyba ze ktos jest masochista i lubi tyrać za 800 zł...
4
czarna 2013-03-06 21:24:10
również nie polecam. brak szacunku dla pracowników wśród klientów jak i przełożnych. główne kasjerki robią co chcą każda mówi co innego. Klienci wyzywają nikt na to nie reaguje, głowny kasjer jeszcze przy kliencie potrafi zmieszac z błotem wtedy pracownika twierdzac ze jest niekompetentny. Zdecydowanie nie polecam. do toalety nie mozna wyjsc bo klient nasz pan. nie szanuja pracwników, zimno na hali...
2
bodzik160 2013-04-01 22:04:12
OPINIA-MAKRO-KOSZALIN;;
Niemam nic przeciwko firmie makro koszalin ale chodzi mi
o firme sprzatajaca i ochroniarzem panym (usunięte przez administratora)Pan(usunięte przez administratora)tympi pracownikow sprzatajacych w makro koszalin.

Pracownik sprzatajacy nieskaczy jednej pracy a pan(usunięte przez administratora)gania do drogej pracy.Cojsc nietak jest jesli kierowniczka ekipy sprzatajacej niema nic do powiedzenia..
Tojest miting wpracy dziwie sie isz kilka lat pan(usunięte przez administratora) jest tam w makro czimany..
Nikt nieumi pozadku znim zrobic !!Czego sie bojicie..
Pan (usunięte przez administratora)jest osoba niekopetyntna wogole,zeby pracowac w makro..Morze szefostwo makro nic niewie otakim czlowieku!!
Miesiac temu zwolnil sie czlowiek przez pana (usunięte przez administratora) tak niemorzna postepowac z ludzmi...jak ten tyran
bodzik160 2013-04-01 22:25:44
OSOBY KTORE BYLY ZWOLNIONE Z MAKRO -EKIPY SRZATAJACEJ,PRZEZ OCHRONIARZA-GRABOWSKIEGO..PROSZE O KONTAKT NA GG-46739300..POZDRAWIAM-BODZIK
4
bogdan150@interia.pl 2013-08-22 08:50:43
witam milo serdecznie (usunięte przez administratora) jest w makro do dnia dziszyjszego
osoby sa zwalniane lub sami sie zwalniaja przez ochroniarza ktory zadzi tam i pomiata ludzmi ,nieskacysz jednej pracy gania cie do drogej roboty..
duzo osob sie zalnia od marca2013r,do nadal.Niemuwiac o latach wtyl..

kto chce niek sie przylaczy do zalorzenia zbiorowego pozywu przeciwko temu czlowiekowi,ktory zadzi w makro itak pomiata ludzmi czeba
powiedziec sobie stop..

Taki czlowiek niepowinie byc na swojim stanowisku wogole.
kto sie chce dolaczyc i zostal pokrzywdzony przez tego czlowieka
niek sie dolaczy wysle na www.bogdan150@interia.pl

spotkamy sie i naradzimy co dalej ile osob pozwy zbiurowe zrobimy..

Bojak niebendzemy ragowac to inni tez benda skrzywdzyni,niemorzna tego olac.. pozdrawiam Bogdan
tom 2014-05-19 01:59:44
Pracowałem w Makro w Poznaniu. To najgorsza instytucja z jaką miałem do czynienia. Ceny wysokie, brak personelu, makabryczne kolejki przy kasach. Pracownika traktują jak śmiecia i woła roboczego. O zarobkach nawet nie wspomnę. Przez 5 lat pracy dochrapałem się pensji w wysokości 1600 zł. Nie polecam, omijać szerokim łukiem zarówno klienci jak i potencjalni pracownicy.
2
tja 2014-06-23 13:19:01
Jedyny plus makro w Koszalinie ze pensja do 10 na koncie wiecej plusow brak. Najlepsze jest to ze obwiniaja pracownikow za slaba sprzedaz a ceny to najwyzsze w Koszalinie i sie dziwia ze malo ludzi kupuje.
4
monik 2014-07-17 18:09:36
Bardzo głupi sklep. Takich idiotycznych regulaminów nie ma nigdzie. Strasznie zniechęcają do zakupów. Ciekawi mnie czy regulamin korzystania jest zgodny z prawem konsumenta. DYSKRYMINACJA RODZIN Z DZIEĆMI. NIE POLECAM.!!!
1
Aga 2014-08-28 17:49:53
To co dzieje sie teraz w makro to przechodzi ludzkie pojęcie...jest potwornie zimno,ciężko pracować przy 8-11 stopniach...Kasjerzy traktowani są okropnie źle,nie skarża sie bo dokąd pójdą jesli są starsi ...Te zasady i reguły, które ich obowiązują to jest totalny terror psychiczny... Dziwi mnie to że jeszcze telewizja nie wkroczyła do akcji aby pomóc tym nieszczęsnym pracownikom...Po hali zasuwają karaluchy wielkości małego palca,latają mole spożywcze...jest brudno ogółem...Lepiej zbierać puszki niż tam sie zatrudnić...
6
Anonimek 2014-09-10 08:41:13
Dyskryminacja rodzin z dziećmi? Jestem pracownikiem hali w Lublinie. Kobieto czy Ty zdajesz sobie sprawę, że na hali jeżdżą wózki widłowe? Są to duże maszyny i uwierz siedząc na takim sprzęcie nie widać dzieci. Ten przepis ma za zadanie chronić dzieci rodziców, którzy tak są pochłonięci zakupami, że zapominają, że nie przyszli sami. Teraz żalisz się bo nie możesz wejść z dzieckiem a jak by coś się stało? Jakby wózkowy ściągając palety nie zauważył, że Twoje dziecko podeszło?

HALA HURTOWNI TO NIE MIEJSCE DLA DZIECI!
10
ja 2014-09-12 10:11:27
tak zgadza sie mili ludzie nie wszyscy ale niema to jak miec ( usunięte przez administratora )w zalodze ,kierownictwo bardzo rozgarniete i syf totalny .niema to jak przy przebudowie marudni klienci kasa pffff
4
makrowiec 2014-09-27 13:45:33
W makro w Koszalinie główną siłą napędzającą jest pajęczyca Tekla,czyhająca na swoje biedne ofiary ,aby z błyskiem w oku rzucić się na nie i przetrzepać kieszenie do ostatniej zasmarkanej chusteczki!!!

(usunięte przez administratora)
7
wyzyskiwany 2014-10-05 12:46:32
pracownik hali jest od wszystkiego, ciagle podwyzszane targety, cisnienie na sprzedaz na obsługe klienta- który moze napluc ci w twarz a ty masz mu jeszcze za to podziekowac, presja,coraz to wiecej obwiazków i odpowiedzialnosci za bardzo marna pensja i rozwalony kregosłup- to wszystko za 1600zł!!jesli odpowiada ci taka praca to zapraszam do grona styranych i wyzyskiwanych przez ta korporacje pracowników!!
5
murzyn z hali nr1 2014-11-06 07:28:03
to co się dziej w MAKRO na Al.Jerozolimskich to przechodzi ludzkie pojęcie pracownicy są straszeni zwolnieniami jak nie będą się lepiej starać mówiąc że wykonujemy tylko 30% swoich możliwości gdzie człowiek zasuwa jak wół. zawsze coś znajdą żeby uciąć premię urlop wciskają jak im się podoba nie oddają nadgodzin MASAKRA Zatrudnili takiego Łukasza,Darka i Kamila którzy nic nie wiedzą o pracy i traktują ludzi jak czarnuchy tylko szybko szybko szybko a i tak jest źle. wiem że zaraz będziecie pisać to się zwolnij z miłą chęcią ale gdzie teraz znaleźć pracę tak od razu bo za coś żyć trzeba. nie zatrudniajcie się w tym obozie.
1
xxx 2014-11-18 20:46:37
makro poznan
2
bob 2014-11-25 21:16:01
W ZĄBKACH JEST TAK SAMO KIEROWNICY ZA PROTEKCJĄ Z ZEWNĄTRZ,STARYCH AUT A TY ROBOLU ZAPIERDALAJ MYŚL I PRACUJ ZA NICH.PRACUJE TAM 12 PONAD LAT I WIEM O WIELE WIĘCEJ NIŻ KIEROWNICY.GDY KLIENT SIĘ ZAPYTAŁ JEDNEGO Z KIEROWNIKÓW ZE STARYM STAŻEM GDZIE JEST MLEKO KOKOSOWE.ZGADNIJCIE.CO ODPOWIEDZIAŁ...NA NABIALE A OD KIEDY KROWA WPIERDALA KOKOSY.STOISKO Z ART.CHIŃSKIMI GŁĄBIE!!!
3
bob 2014-11-25 21:48:04
Masz racje protegowane głąby.Tylko za nich myśl to jeszcze za twój pomysł premie dostaną.
3
fan tekli 2015-02-01 14:47:51
Proszę nie obrażać mojej idolki.Za każdym razem,kiedy mnie przeswietla,czuję niewypowiedziany dreszcz emocji.Ten obłęd w oczach i ta mokra włoszka..Kurde!
3
xex 2015-02-06 12:12:18
witam, moze ktos powiedziec jak wyglada praca przedstawiciela handlowego w makro? na jaka kase mozna liczyc? czy jest jakies szkolenie? dzieki za info z gory
6
fgdfhdfh 2015-02-10 12:24:44
czy może ktoś wie na czym polega praca na stanowisku: Pracownik Magazynu Sklepów Internetowych?
nie w koszalinie, ale w innym mieście od kilku miesięcy stale szukają na to stanowisko i nie odpowiadają na aplikację, nie wiem o co chodzi i kogo oni chcą...
4
WONSZ 2015-02-28 15:48:24
Niemiła obsługa oraz kompletny brak szacunku dla klienta, jak dla mnie nie ma sensu tam kupować, zwłaszcza że sklepy są brudne a cany zdecydowanie za wysokie
3
Jogurt 2015-03-15 20:05:15
Witam. Choć upłynęło już trochę czasu jak byłem pracownikiem Makro jako ph, to chciałbym się dołączyć do rozmowy. Powiem szczerze, że takiego braku poszanowania człowieka i jego pracy nie widziałem w żadnej firmie ( a było ich kilka). Kierownictwo, to ludzie, którzy pracują po kilka lub kilkanaście lat w firmie i są tak zmanipulowani, że dla nich konkurencja nie istnieje. Są jak siostry i bracia Wielkiego Wodza, któremu oddają hołd i zrobią dla niego wszystko. Nie można nic krytykować, bo od razu wylecisz z pracy,za to że nie skaczesz jak reszta. Co do zarobków, to są żenujące. Pracujesz nie tylko jako ph, ale jesteś też informatykiem, marketingowcem, księgowym i tak w ogóle , to mało czasu spędzasz u klienta, bo cały dzień siedzisz przed kompem i robisz analizy, tabelki i inne dziwne rzeczy, które wymyśla kierownictwo. Szczerze NIE POLECAM.
5
tyrru 2015-04-07 08:28:34
Witam. Jaki samochód dostają PH, czy jest to samochód osobowy czy bus ?
1
seba 2015-06-13 01:22:55
Aplikowałem na stanowisko na jeden z działów w Kraków Makro Zakopianka. Czego się spodziewać ? Jakie wynagrodzenie ?
anonim 2015-07-06 21:35:24
hahaha karaluchy ? mole ? brudno ?! pracuje tam 5 lat i nie widzialam takich obrazów Najpierw dajecie po sobiew jezdzic, wchdzic na glowe a potem pakusiacie na forum:P
anita 2015-09-16 15:45:05
hej ile wynosi dodatek w makro za pracę w nocy?
aaaaaaaa 2015-11-26 20:02:00
W 100% się zgadzam. Też pracowałam na stanowisku PH przez 4lata- aż dziwne, że tyle wytrzymałam. Jednym słowem Makro to obóz pracy. Przemęczenie fizycznie, i przede wszystkim psychiczne. Praca od rana do późnego wieczoru. Po powrocie do domu zero życia rodzinnego tylko przed kompem i uzupełnianie raportów itp. Zero szacunku dla współpracowników. Jeszcze rok pracy i moje dziecko znało by mnie tylko ze zdjęć.
Nie żałuję odejścia ;)
1
pop 2016-05-07 13:56:47
@jiakao - masz na mysli raczej kwote brutto :) wiem jak jest ,także nie musisz naciągać rzeczywistości.

@lizak - super, same plusy, masz racje. Mają też dach który nie przecieka i ciepłą wode w kranie. przekonuja mnie Twoje argumenty :)

haha
jate 2016-05-10 16:12:43
Makro tonie. Nie polecam tej firmy. W centrali co chwile wymyslaja restrukturyzacje zwalniają mnóstwo osob co miesiac. Każą jednej osobie robic to co wczesniej robił cały zespół (NIEREALNE!). Kto nie zostaje wywalony ten sam szuka pracy. Atmosfera ciągłego stresu i strachu. Co z tego, że dają umowę o pracę, obiecują podwyżki jeśli z dnia na dzien wywalają ludzi niezależnie czy jesteś doświadczony,nowy,czy pracujesz fantastycznie czy źle. Zostawiają samych cwaniaków i krętaczy. Smutne bo kiedyś to była dobra firma
9
pytanie 2016-06-24 22:07:48
Witam, jaka jest płaca na stanowisku PH ds. dostaw(detal)? Głownie chodzi mi o podstawę brutto. Z góry dzieki za odpowiedź :)
Makro Poznan 2016-08-09 22:23:23
Pracowałam w makro w Poznaniu 11 lat w czerwcu sie zwolnilam, poszlam do konkurencji, po 11 latach mialam az 2000 brutto a ostatnia premie na pasku od wyplaty 38 brutto. podwyzki nie bylo od 3 lat ( 5 osob dostalo z calego dzialu) dział kasy, mozna tam nabawic sie nerwicy. przez ostatni rok z 50 osob samo sie zwolnilo, Zmiany masakryczne, Nie polecam. Pomiataja toba, o piciu nie wspomne bo na kasach nie mozna miec, a zeby isc do toalety trzeba sie prosic bo 3 kasy otwarte.
1
wygrany 2016-08-10 16:14:07
You & Makro :))
BW 2016-08-19 18:47:48
"Makro Poznań" a powiedz jakie masz wykształcenie ?? jakie masz doświadczenie?? Jak zarabiałaś 2000 brutto po 11 latach to świadczy o braku ambicji... Po pierwsze jak człowiek sam nie pójdzie po podwyżkę to jej nie dostanie , po drugie jak się w siebie nie inwestuje to i pracodawca nie będzie inwestować w Ciebie..!!
Ja nie jestem bóg wie jak wykształcony, doświadczenie mam na poziomie powiedzmy dobrym - ostatnie to kierownicze. Wpompowałem w siebie 16 000 tys na studia, około 11 000-12 000 tys na naukę języka angielskiego, nie bałem się zmieniać pracy , także jeśli szukam pracy to na rozmowie wołam zazwyczaj w widełkach 3000-4000 tys netto w zależności od typu wynagrodzenie, czy są jakieś premie, prowizja itp.
Do czego zmierzam...Trzeba myśleć przyszło, inwestować w siebie, nie bać się zmian bo jeśli człowiek sam nie zapanuje nad swoim życiem poleci ono z nurtem rzeki byle jak. Trzeba patrzeć do przodu...doświadczenie i odpowiednie kwalifikacje jak nie zapewnią to chociaż zwiększą prawdopodobieństwo lepszego życia w późniejszych latach. 11 lat pracowałaś na kasie i co dalej..? Poszłaś pewnie na kase do innej firmy...i tak całe życie będziesz liczyć że gdzieś Cię przyjmą ? Podnieś kwalifikacje a pracodawca będzie prosić się o Ciebie...
1
Superman 2016-08-29 19:40:05
" także jeśli szukam pracy to na rozmowie wołam zazwyczaj w widełkach 3000-4000 tys netto" - tak wołasz i dlatego siedzisz na gowork :) zamiast pracować. Ale spoko... masz lekkie pióro i wyszedł Ci niezły komentarz na poprawę humoru ;)
tak 2016-09-04 19:35:04
Bo to nie jest sklep z zabawkami jest to sklep dla przedsiębiorstw gdzie idziesz zrobić duże i szybkie zakupy a nie użerać się z .....nie będę kończyć pani dyskryminowana i jej dzieci
pacjentopolski 2016-09-21 16:04:43
MAKRO W OPOLU ,
NIGDY JUŻ TAM NIC NIE KUPIĘ !!!!
POTRZEBY KLIENTA NIE MAJĄ ŻADNEGO ZNACZENIA !!!!
SPRZEDAJĄ BUBLE I NIE UZNAJĄ REKLAMACJI, POMIMO NIEJASNOŚCI CO DO WADY !!!
NIE STARAJĄ SIĘ NAWET O WERYFIKACJĘ Z PRODUCENTEM CO DO WADY, TYLKO OD RAZU NIE UZNAJĄ !!!

ODRADZAM !!! SZUKAJCIE INNYCH SKLEPÓW BO WYBÓR JEST W OKOLICY OP[OLA !!!
2
łysy 2016-09-29 22:19:22
MAKRO TO MASAKRA LUDZIE PRACUJĄCY TAM LATAMI MAJĄ JUŻ DOSYĆ TEGO JAK TRAKTUJE SIĘ PRACOWNIKÓW MOWA O MAKRO NA UL. AL JEROZOLIMSKIE WARSZAWA LUDZI MA SIĘ ZA NIC ZASUWAJĄ ZA DWÓCH A KIEROWNICY ZAWSZE NIE ZADOWOLENI NIECH CHOCIAŻ RAZ POPRACUJĄ JAK NORMALNY PRACOWNIK TO ZOBACZY JAK TO JEST. NOWI PRACOWNICY WYTRZYMUJĄ PARĘ DNI A STARZY POWOLI ZACZYNAJĄ SIĘ ZWALNIAĆ I JA TEŻ ZACZYNAM SZUKAĆ NOWEJ PRACY. NIE ZATRUDNIAJCIE SIĘ W MAKRO BO BĘDZIECIE ŻAŁOWAĆ .MAŁO ZAROBISZ ( ok 1600 na rękę ) A PRACOWAĆ BĘDZIESZ ZA DWÓCH ---tam pracownika ma się za nic -----
1
Były makromen 2016-10-01 15:56:25
Makro obchodzi 22 lecie, reklamuje się w telewizji, prasie, na bilbordach, dużo ogłoszeń poszukujących pracowników nawet na stanowiska kierownicze, z zewnatrz wygląda na dobrą firmę, w środku organizacji dno. Dopiero skończyli grupowe zwolnienia, kilkaset osób poszło na bruk, tylko dlatego że po kilkunastu latach ciężkiej pracy nie pasowali do nowej koncepcji działalności firmy. Nie życzę powodzenia takiej firmie, z satysfakcją przyjmę informację o jej bankructwie, tylko pracowników z tych jeszcze istniejących hal szkoda-mimo wszystko nie jest łatwo o nową pracę
1
Nick 2016-10-03 12:00:17
Cicho sprzedają hale białystok ale to tajemnica nie mówcie nikomuuuu!!!!!!!!
2
Zostaw swoją opinię o Makro Cash & Carry Polska - Koszalin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Makro Cash & Carry Polska