brak logo

Envistar

Warszawa

Opinie o Envistar

LuksP 2014-01-26 21:42:17
Ja bez problemu dostałem podwyżkę. O funduszu socjlanym nie słyszałem ale zapytam. Płacą na czas, może raz się ze 1 dzień spóźnili.
misio 2014-02-12 09:38:01
o jakim funduszu mówisz ,bo ja nic nie wiem
1
Basia 2014-03-25 23:25:36
Dobrze że wpadłam tu znow - misio jak pracujesz w Envistar to zapytaj swojego szefa w Envistar a nie u klienta, u mnie opiekunem jest taki starszy Andrzej nerwus. Do niego piszesz wniosek i on to dalej przesyła a potem kasa jes na koncie. He he luks nic nie pisła o funduszu, luks też idz do szefa po kasę. Dają na leki i dojazdy do pracy jak komuś to przysługuje. Ale trzeba troche czekać, nawet miesiąc.
0,21 2014-04-07 19:25:21
Jak wyglądają zarobki w tej firmie? Płaca minimalna jak w innych firmach zatrudniających osoby niepełnosprawne czy lepiej?
2
mycha 2014-05-05 17:57:37
Envistar zatrudnia tylko osoby z umiarkowanym stopniem i to z dodatkową dysfunkcją,i ze znacznym stopniem niepełnosprawności- bo tylko za takich ludzi pracodawca ma większą kasę- nie liczcie na to że zatrudią kogoś kto nie spełnia tego warunku-po za tym płaca to 1680 zł.brutto.
1
wawa real 2014-05-31 20:52:15
Na stanowiska administracyjne w Warszawie zatrudniają na nie dłużej jak 3 miesiące. A zwalniają i wcześniej. al tylko osób, które rezygnują z pracy jaką mają i przychodzą do envistar lub kres. Potem pozostaje im przeszkolenie nowej osoby na swoje miejsce i papa. Pieniądze nieadekwatne do pracy i osób z którymi się pracuje. Nie wspominając o warunkach warszawskich.
1
Grześ 2014-06-01 23:28:46
Pensje są różne. Ja mam podstawę 1900 i dodatki za nadgodziny. 2000 miesiecznie i na czas. Ale brak szans na awans, trzeba szukać dalej. Z funduszu socjalnego trochę wypłacili ale za mało, rewelacji nie ma.
pati 2014-06-24 00:06:01
mam rozmowe o pracę i chciałabym wiedzieć czy warto się w to wogóle ładować?
2
adamo 2014-07-09 12:05:47
Nie tu pytasz, to nie ich strona. Wejdź do nich na strone i tam pytaj.
malgosia 2014-09-08 21:49:40
Pracuję od niedawna w roznoszeniu ulotek. Praca łatwa pensja na czas koordynator trochę niemiły ale da żyć. Nie dają podwyżki Szukam czegoś lepszego
Ozo 2014-09-17 13:15:43
Ja nie polecam pracy w Envistar. Zwalniają za byle co, a fundusz ZFRON wydatkują na własne potrzeby a nie dla pracowników, brak szacunku, nastawienie tylko i wyłącznie na wyzysk osób niepełnosprawnych.
1
pracownik envistar 2014-10-01 22:31:24
Ozo, bzdury opowiadasz. Jak cie ktoś nie uszanował to trzeba było zgłosić przełożonemu a nie paplać głupoty na forum. ZFRON wydają na pracowników którzy o to wnioskują i potrzebują pieniędzy anie na gościów potrafiących tylko machać orzeczeniem i pluć na wszystkich dokoła. Mi się dobrze pracuje i ZFRON dostałam na leki.
pracownik envistar 2014-10-01 22:39:19
U nas niekogo nie zwalniali. Jednego przesunęli do innej firmy bo kłócił się z główną firmą. Ale wiem, że go nie zwolnili, nadal pracuje a ja bym go już dawno zwolniła bo był głupi. Ja myśle że to Ozo sobie pisze o zwalnianiu bo ma zły humor albo jest hejterem z konkurencji.
pracownik envistar 2014-10-01 22:47:30
Halowy jak ci pensja i praca pasuje to bierz. To jest umowa o pracę po okresie próbnym dają na określony. Ja dostałam na 1 rok. Ponoć potem mają dawać na dłużej. Mi szef powiedział że jak dobry pracownik to nie musi się martwić bo oni dbają o dobrych swoich i najlepsi już ponoć po 5 lat pracują. A jak ktoś chce przebimbać pół roku do kolejnego zasiłku to niech się nie dziwi że go pogonią. Ja w to wierzę.
lolka 2014-12-01 15:54:18
To przedsiębiorstwo, które od 2009 roku dostarcza klientom wysokiej jakości rozwiązania powszechnie znane jako outsourcing procesów. Ich specjalnością jest usługa znana jako „zatrudnienie zewnętrzne”, polegająca na dostarczaniu kontrahentom dodatkowych zasobów odpowiednio wykwalifikowanej siły roboczej dlatego myślę, że w dużej mierze na wpływ firmy mają osoby tam pracujące. Jeżeli widzą jakieś "niedociągnięcia" to warto pracować nad ulepszeniem, a nie tylko i wyłącznie narzekać....Ktoś coś zrobił w tym kierunku??
1
zaba 1234 2014-12-19 19:05:27
Z tego co widzę firma Envistar prowadzi jakąś nową rekrutację, jest ogłoszenie o pracę. Zobaczcie prosze o co chodzi i jeśli możecie to napiszcie czy warto się o nią starać.   Envistar Sp. z o.o. poszukuję osoby do pracy na stanowisko: Pracownik działu przyjęcia towaru do pracy w jedn...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5710825?keywords=&region=
1
mikstura 2015-01-08 15:09:42
Ta firma to kompletne dno,brak jakiegokolwiek szacunku dla pracownika ,szmal szmal i tylko to się liczy. Podczas rekrutacji uśmiechy obiecanki,później wal się nikt nic ci nie obiecał
2
pracownik 2015-01-11 00:26:05
Mikstura jak masz jakieś uwagi to napisz konkretnie o co biega a nie tylko opluwasz kogoś. Kto ci co obiecał i nie dotrzymał słowa? Pytam bo odpowiadam też za rekrutację w envistar i mnie rozwalają takie uwagi.
1
wkurzona 2015-04-10 19:08:04
a za wypłaty kto odpowiada?
po raz kolejny 10 a wypłat nie ma ( w umowie jest 10!) to już kolejny raz!
jaja sobie z ludzi robią!!
2
Były pracownik 2015-04-13 17:28:24
Z początku w ENVISTARZE było w porządku. Miła atmosfera, pensja pzychodziła na czas a później koordynator zaczęła cisnąć. Jakieś chore normy. Z począku zwracali za bilety a później już nie. Zdarzyło sie później też kilka razy, że pensja nie przychodziła na czas. Żle zaczął traktować pracowników ten 'zakład pracy chronionej'. Cienka firma. Nie wróże im większego sukcesu.
2
igor 2015-04-15 16:25:07
Część pozytywnych opinii pochodzi zapewne od dyrekcji a te negatywne od byłych pracowników. To jak właściwie jest w tej firmie ale obiektywnie?
3
Princessa 2015-05-08 15:00:53
Słaba firma. Wiem bo pracowałam tam. Opóźnienia w wypłatach to częsta rzecz. Kiedyś tak nie było. Te wszystkie zakłady pracy chronionej teraz to tylko jak największy wyzysk za grosze. I większość ofert to jakaś czarna robota. Niepełnosprawnych sie traktuje jak zdrowych. Tania siła robocza!
3
kucharka 2015-05-08 20:44:40
Princesa, ty chyba w jakiejś innej firmie pracowałaś albo jesteś hejterem opłacanym przez inne firmy. Pracuję tu od roku i tylko raz spóźnili się jeden dzień. Pytalam opiekuna i powiedział że bank miał awarię. Robotę sobie chwalę. Hotel ***** pelna kultura.
1
kucharka 2015-05-08 20:52:59
Zależy czego szukasz. Ja pracuję na zapleczu hotelu i jestem zadowolona. Zawsze może być lepiej oczywiście. Pensje płacą jak dla mnie dobre. Nie szukam innej roboty, wpadłam tu bo mi opiekun opowiedział o jakiejś niuni, co 2 dni pracowała i potem zaczęła bzdury wygadywać po sądach dzwonić no i tu pisać. Nie lubię takich. Aha i nikt mnie nie zmusza, sama pisze.
1
jacek 2015-05-09 08:58:34
Wymagania a nic w zamian o przepraszam podstawa min.krajowej 1286.16 a nadgodziny odbierasz kiedy oni chcą nie kiedy ty potrzebujesz.
2
Otello 2015-05-09 19:11:19
Wiadomo, że większość negatywnych opinii pochodzi od byłych pracowników a pozytywne od zarządu Envistaru. Tak jak maciek napisał. Wymagania maksymalne a w zamian ochłapy. Oferty pracy od Envistaru to też śmiech na sali. Większość to jakaś czarna robota. Szkoda w ogóle o tym pisać. Tylko zysk sie liczy dla tej firmy a zwykły pracownik jest nieważny. Trzeba go wycisnąć jak cytryne.
2
bunia 2015-05-11 11:06:50
wiecie co? Nie do końca rozumiem skąd takie negatywne opinie. Pracowałam u nich 5 miesięcy, moja koleżanka pracuje nada (już ponad 8 miesięcy). Kasę wypłaają ok 10-go (zależy jak bank księguje - jak wyślą w piątek to wiadomo że będzie w poniedziałek). Jak potrzebowałam kupić leki to mi to zrefundowali, dopłacają do dojazdów i szkoleń. Owszem, wynagrodzenia nie są ogromne, ale przeciętne na danym stanowisku. Gdyby nie fakt, że moje zdrowie pogorszył się na tyle, że uniemożliwia mi daszą pracę, to bym tam była do dziś.
alex 2015-05-11 11:10:31
Pracownik działu przyjęcia towaru? Jak sama nazwa wskazuje, wykładasz towar na pułki itp. Praca jak praca. Nie wymaga wyższych kwalifikacji, nawet ktoś z porażeniem mózgowym sobie poradzi.
Alleya 2015-05-11 11:48:58
Pracowałam w tej firmie ponad rok. Z początku było ok, wypłaty w terminie, miła przyjazna atmosfera ale później zaczęło się coś wyraźnie psuć. Kilka razy poślizgi z wypłatami, jakieś chore normy. Traktowanie niepełnosprawnych jak zdrowych co muszą mieć siłe 'konia'. Poza tym pensje marne, premie też marne. Oferty pracy od Envistaru też strasznie słabe. Typowa najgorsza robota fizyczna a wymagania jak na stanowisko prezesa. W ogóle strasznie źle pracodawcy traktują niepełnosprawnych. Nie mają dla nich żadnych ciekawych ofert oprócz cieciowania, ochrony i sprzątania. Takie oferty są niestety w przeważającej większości. Bardzo słabo.
4
magazynier łódź 2015-05-20 23:54:28
Polecam. Szukałem pracy w fachu jestem mechanikiem operatorem widłaka i znalazłem mimo że miałem grupę inwalidzką. Niestety grupę mi na komisji zabrali i praca się skończyła. Szukam dalej. Podobno szykują w envistar agencję pracy tymczasowej. Mam się zgłosić za 2-3 miesiące i coś znajdą do roboty. Na razie szukam sam ale bez skutku. Co powiedzieć zainteresowanym: pensje okej. To jakieś bzdury że nie płacą pensji zawsze miałe wszystko na czas. Można dostać dopłatę do leków. Opiekun pracownika w Łodzi nerwowy, ale da się z nim żyć. Mi pomagał papiery u lekarzy załatwiać.
Emil 2015-07-19 08:39:42
Staram się o pracę w Envistarze już 4 miesiące (praca w Bytoniu) po około miesiąca od aplikacji zadzwoniłem do faceta co się-odpowiedział,żeby czekać na rozmowę kwalifikacyjną.Na następne to samo ogłoszenie również odpowiedziałem i na trzecie też.W trakcie następnej rozmowy telefonicznej Pan stwierdził że trzeba czekać a ja na to że czekam 3m-ce to mi odpowiedział,że widocznie mnie pracodawca nie chce.Coś z tym szacunkiem do drugiego człowieka jest nie tak.Na przyszłość:by nie wprowadzać ludzi tym bardziej niepełnosprawnych w błąd należy jasno sprecyzować Wasze oczekiwania:młodych,silnych sprawnych fizycznie i psychicznie...Pozdrawiam
worta 2015-07-23 11:38:01
To prawda, nie jest zle, zarobki daja rade
Linda 2015-08-29 12:23:34
Jestem zainteresowana praca i czytalam wasze opinie. Zaciekawiło mnie, że kilka osób mówiło o "chorych normach". O co dokładnie chodzi i jaki jest faktyczny wymiar godzin pracy w kolportażu. Pozdrawiam
Frustrant 2015-11-13 23:48:13
Krętacze co innego mówią a co innego się wykonuje nie radzę do nich iść do pracy
1
pracownik envistar 2016-01-19 10:35:16
Frustrat hejtujesz tak bo taki jesteś, czy masz konkretne uwagi. A jak masz konkretne uwagi to je napisz. Ja pracuję w envistar i wszystko jest jak na rozmwoei o pracę. Za słaby kontakt z opiekunem bo przyjeżdża raz na miesiąc listy obecności zebrać i to wszystko. Szukam lepszej roboty ale ta nie jest zła. W gorszych miejscah pracowałam w work service i jobman
Zuza 2016-06-14 12:50:34
O jakim funduszu na lekarstwa piszesz, bo ja co miesiąc wydaję ok. 400 zł na lekarstwa z pensji 1300 zł. A jak poszłam na zwolnienie lekarskie 7 dni to zabrano mi 300 zł pensji.
1
superman 2016-06-20 00:56:35
Ja pracuję dla nich. Nie wiem gdzie ta zuza pracuje, ale jak choruje to jej pewnie za chorobowe obniżają. Ja wyciągam 1600 na rękę i jeszcze 200 na dojazdy. Lepszej pensji nie znalazłem. Jedna firma chciała mnie na czarno i proponowali 1900 na produkcji, ale ja nie chcę na czarno. A pracuję w Selgrosie robota jak to w sklepie z kapci nie wyrywa.
maleńka 2016-07-06 22:17:44
przyłączę się do dyskusji bo pracuję w envistarze już długo. Wiadomo że envistar jest agencją i kieruje do innych firm z którymi podpisuje umowę. Wszystko wyglądało ok i na początku też było ok. Tylko gdzieś po drodze pracownik przestaje się liczyć. Firma w której pracuję zaczęła traktować mnie jak osobę pełnosprawną i dokładać wręcz więcej pracy niż osobom pełnosprawnym. Ponieważ w firmie gdzie pracuję większość osób zatrudniana bezpośrednio przez tą firmę pracuje na umowę zlecenia a ja zatrudniona przez envistar jestem na umowie o pracę zaczęto wymagać coraz więcej, większy wysiłek więcej pracy fizycznej . Zgłaszałam kilka razy do koordynatora. Nic do tej pory z tym nie zrobił. Ja naprawdę jestem osobą twardą , nie migam się od pracy i chcę pracować ale zapomniano że zatrudnia się osobę która z jakiegoś powodu posiada orzeczenie o niepełnosprawności nie w stopniu lekkim tylko umiarkowanym . I mimo iż w firmie do której mnie skierowano jestem cenionym pracownikiem to jednak zmuszona będę poszukać innej pracy gdyż za wszelką cenę chciałabym aby stopień mojej niepełnosprawności pozostał umiarkowany a nie zmienił się na znaczny. Co do wynagrodzeń to faktycznie nie wpływają ona terminowo bywają kilku dniowe poślizgi, nie wiem może oni nie mają świadomości że wynagrodzenie wg umowy płatne powinno być do 10-go czyli do 10-go powinno znajdować się na koncie pracownika a nie być wysyłane dopiero z ich konta 10-go i to jeszcze po ostatniej sesji. Nie wiem również czemu przelewy od nich idą niekiedy trzy dni.
1
Maleńka 2016-07-06 23:45:18
Owszem na pewno się rozwijają. Szukają stale nowych firm do których mogą kierować pracowników. Nie twierdzę również że jest to bardzo zły pracodawca. Wszystko zależy od stanowiska oraz firmy do której pracownik jest kierowany. Jeśli praca jest dostosowana do rodzaju schorzeń na które pracownik posiada orzeczenie to bez wątpienia będzie zadowolony z pracy jeśli jednak jest traktowany jak osoba młoda,pełnosprawna i pracuje ponad swoje możliwości to envistar powinien wstawić się za swoim pracownikiem i bronić jego praw.
Maleńka 2016-07-07 11:07:35
Myślę że kasjerka to dobre stanowisko i nie Będziesz tak ciężko pracować jak ja bo ja nie pracuję na stanowisku nad którym się zastanawiasz. Z tego co wiem wszyscy w envistarze zatrudniani są na umowę o pracę. Pewnie na początku na czas próbny ale potem nie powinno być problemu z dłuższą umową jeśli się sprawdzisz. Próbuj mimo niedociągnięć to nie jest zły pracodawca. Daj znać jak poszło. Pozdrawiam.
Maleńka 2016-07-07 17:39:32
Myślę że sezonowo do hoteli z którymi mają umowy. Obłożenie w czasie wakacji jest duże a Ukrainiec nie popracuje dłużej niż 3 mce więc bez zobowiązań tylko w sezonie.
Marta 2016-07-08 09:02:33
A jak oceniacie swoich koordynatorów? Ja miałam z jednym ze śląska sporo kłopotów.
Maleńka 2016-07-08 23:38:39
Wszystko zależy od regionu. Mój obecny jest bardzo sympatyczny jedynie często nie zorientowany :)
Maleńka 2016-07-08 23:43:58
Firma jest czymś w rodzaju zakładu pracy chronionej więc podstawowym celem jest zatrudnienie osób niepełnosprawnych więc to nie jest dyskryminacja jedynie cel i idea działania firmy. I to jest fair ponieważ osoby z orzeczeniem nie pobierajacy renty mają możliwość funkcjonowania wśród innych.
gowork 2016-08-11 18:58:03
no i kolejny miesiąc z opóźnieniem w wypłacie, niby tylko dwa dni ale jednak. gdybyśmy byli bogaczami nie musielibyśmy pracować a tak czekamy od wypłaty do wypłaty a ona nie w terminie :(
edy 2016-08-21 10:05:16
Czy ktoś wie cos o ofercie na asystentke kadrowej? :-)
Edyta 2016-08-21 11:36:55
Paolo. A wiesz czy daja umowe o prace? Czy jest to jedna umowa?
Chcę zmienić pracę ale nie chce trafić na jeszcze gorszą(o ile to możliwe) :-)
Syla 2016-08-22 09:21:28
A jest tu ktoś kto pracuje w biurze w Warszawie?
Jaka jest atmosfera? Jak się u Nich pracuje
Kasia 2016-09-08 18:20:34
Pracowałam u nich kilka miesięcy. Wiele obiecują. Ale nie dostaniesz nic. Zwrot kosztów dojazdu? - dostaniesz bilet miesięczny na autobus. Masz problem z dojazdem autobusem ale masz swoje auto? Trudno. Dostaniesz bilet miesięczny albo nic. Zwrot kasy za leki? Ups... Chwilowo zawieszone. I tak kolejne miesiące. Nowa umowa? Oczywiście będzie ale za tydzień. Do tego czasu pracuj bez umowy. Najlepiej przed wizytą u lekarza zadzwoń czy dane się zgadzają bo jeśli znów zmienią NIP to nie poinformują Cie. W efekcie będziesz musiał iść raz jeszcze do lekarz aby poprawić zwolnienie. A jak się będziesz wybierać by dostarczyć zwolnienie nie zapomnij znów zadzwonić. Bo przecież mogli zapomnieć poinformować o zmianie adresu. Jedyny plus. Nic nie mówią jeśli jest się chorym i ma się zwolnienie. Ale co mają powiedzieć? Skoro to nie oni mają nie wykonaną robotę tylko firma do której zostaliśmy oddelegowani?
Nie polecam! Tyle na nas zarabiają i nie potrafią nawet o nas zadbać.
pablo 2016-09-08 18:57:37
Czy rekrutacje, które były wywieszone na goworku w lipcu są nadal aktualne? Widzę, że ciągle jest aktywna rekrutacja na specjalistę ds. kadr i płac. Ktoś wie?
Zostaw swoją opinię o Envistar - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Envistar