brak logo

PRG Gliwice sp. z o.o.

Gliwice

Opinie o PRG Gliwice sp. z o.o.

Alwaro 2016-07-05 11:04
Dla ludzi nie ma na wypłaty, talony żywnościowe to już legenda tej firmy. Dobrze że, odszedłem z tego kołchozu bo pewnie dzieci bym teraz karmił kitem z okien i trawą. Z tego co słyszałem to ten młody gościu z BHP odszedł i planista który był na Budryku przed tym na Rydułtowach - wniosek z tego taki że, przetargów nie ma kto przygotowywać i wygrywać, bo jego eminencja Pan Dyrektor potrafił tylko wrzeszczeć, zwalniać i karać pracowników, z resztą czego się spodziewać po człowieku który wywodzi się z obozu koncentracyjnego KL Makoschau czy jak kto woli z "macierzystej" KWK Makoszowy. Ciekaw jestem co z jego wiernym giermkiem i królem kapusiów który to z każdym się (Nie zgadza) czy dalej jest na bezpłatnym czy może zabiera powietrze a przede wszystkim MIEJSCE na którymś z oddziałów czy na oddziele - bo chyba został zaledwie jeden. Brak słów, w/w ćwierć inteligent bierze kasę dosłownie za nic, ani nie ma wiedzy ani nie chce brać za nic odpowiedzialności - typowa figura albo sztuka mięsa, za to sumiennie i rzetelnie donosi na dozór i pracowników za co jest sowicie wynagradzany przez swojego Pana i pewnie za to właśnie został nadszygarem na swojej "macierzystej" kopalni, przy czym dobrzy pracownicy którzy generują zysk i żyły sobie na dole wypruwają dostają ochłapy które spadną z pańskiego stołu. Zawsze zastanawiało mnie stanowisko Prezesa który wg. mnie jest dobrym człowiekiem ale z jakiś powodów nie robił nic, tak jak by się tylko przyglądał jak Titanic tonie po zderzeniu z "Górą lodową" rozpaczliwej sytuacji branży i rażącej niekompetencji kierownictwa firmy. Mi po prostu jest szkoda ludzi (oczywiście NIE emerytów - zaplutych szczurów) którzy jeszcze zostali na tym przysłowiowym Titanicu - ale polecam im pilnie poszukać jakiejś szalupy ratunkowej w postaci innego przedsiębiorstwa, tak jak ja to zrobiłem. Szczęść Boże
9
Marian 2016-07-05 11:14
Kogo nazywasz kanalią? Tych którzy uciekli za chlebem do innych firm? Jak chcesz zapierd...ć na dole za uścisk dłoni i "dziękuję" a nie za pieniądze to sobie zapi...alaj i rób loda emeryckim "pasibrzuchą" ale pamiętaj tylko z połykiem! A w "kakałko" widzę też lubisz...
5
Grubiorz 2016-07-07 11:45
Firma dno... No chyba że ktoś woli pracować za marne grosze i podoba mu się bycie gnebionym przez dozór, bo takie praktyki są stosowane przez np kanalie Ignatowskiego - kawał szmaty i gnoja... Kierownictwo z także wyzywa się na ludziach, darcie mordy na porządku dziennym... Kto mógł ten uciekł i wcale się nie dziwię... Firma tonie a stoi za tym wielkie i jakże wspaniałe dyrektorstwo...
5
Adaś 2016-08-16 22:08
Grubiorz baranie jeden będziemy mieli w H...J roboty na Pokoju 2 przodka na kombajn to kasa będzie grała jak była robota to był zarobek
uczciwy 2016-08-19 09:59
Pracowałem w tej firmie niedawno i powiem wam tak; Wkazdej firmie idzie zarobic tylko trzeba pracować cięzko tak jak kiedyś pracowali dwaj bracia którzy juz niestety nie pracują . pracowali cięzko ale mieli kase tylko ze ci którzy ich za plecami obgadywali to byli zwykłe nierobole i bolały ich od nich zarobki taka prawda.ZWOLNIŁEM sie defokto z tego powodu ze juz ich niema ciężko u nich sie pracowało w brygadzie ALE PRZYNAJMNIEJ JAKO JEDYNI UMIELI SIE W TEJ FIRMIE POSTAWIĆ ZA PRACOWNIKIEM. Teraz juz tego niema wypłaty na raty kartek niema juz 3 lata niema juz sie kto za nami wstyawic jak ich niema czyli robią pan alkocholik dyrektor i nieudacznik jego zastępca co chcą .szkoda takiej firmy.
2
Zabrzanin _ 2016-09-01 11:47
Oj chyba chłopie jestes jedna z tych osob ktore sie zwa "dzieci kierownika" i masz specjalne przywileje czyt. Hyc pod biureczko... Miejcie sobie robote nawet i na dziesiec przodkow... Zgadzam sie z tym ze kasa byla jak byla robota - lecz nieudolne rzady niszcza ta firme... Wierzysz w to ze po dostaniu dwóch przodkow wszystko odwroci sie jak za dotknieciem czarodziejskiej rozdzki? zyjcie sobie dalej w falszywej nadzieji i dalej nabijajcie kase temu alkoholikowi i dajcie sie orac pseudo dozorowi dajac co niektorym okazje do podniecania sie poprzez pastwienie sie na innych bo takie szmaty wami rzadza... Powodzenia i nie zal mi takich co sie daja w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] orac...
6
olo 2016-09-03 11:56
Panowie co poszli do "PERFEKTU" jakoś zamilkli..czyzby wypłaty w porzodku po 2200 ? :)
5
aaalllii 2016-09-22 23:22
olo ty to masz naje.. ne w tej łepie prg bedzie istniec jeszcze góra 4-5 miesiecy jek skonczą sie przelewy z poprzednich robót bo teraz to co robicie to nie starcza nawet na opłacenie tych nieudaczników z dyrekcji a dla ciebie juz kasy nie ma pamiętaj 4-5 miesięcy i koniec z prg
1
Ali el Pierdolej 2016-09-25 19:46
Ceny węgla koksującego leciutko wzrastają, a co za tym idzie, być może skapnie jakaś gówniana przebudowa kilku odrzwi albo pobierka spągu w jakimś zasranym chodniku na kopalniach JSW za psie grosze! Zresztą czego się spodziewać po Rekinach Przetargowych z Chorzowskiej. Najważniejsze żeby była robota dla stetryczałych koleżków, bo emeryturki mają za małe i wredne [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] muszą dorabiać (nic nie robieniem) żeby potem jeździć po Ciepłych Krajach i straszyć swoim wrednym pyskiem biednych naturystów na plażach w połączeniu z obleśnym ekshibicjonizmem, wielkim bebechem i malutkim fiutkiem. Skrajnie obrzydliwy widok nadętego wieśniaka z inteligencją Ferdynanda Kiepskiego, oraz otyłą twarzą niczym Wałęsa i jeszcze do tego z każdym się nie zgadza. Gliwicki PGR być może przetrwa ale to pokaże czas, oby tak! Ale niech emeryckie skur .w. ysyństwo w końcu zdechnie!!!
3
blele 2016-09-25 19:58
w szczególności te paciuloki z dyrekcji
3
ktos 2016-10-07 21:05
chcialem sie przyjac do PRG ale slyszalem ze firma moze max jeszcze z 3 miesiace i bedzie likwidacja. Jak to naprawde wyglada?
blele 2016-10-07 22:47
Naprawdę to kolego idź do Biedronki na wykładanie towaru. Zarobisz lepiej a i traktować człowieka lepiej będą. A emeryci w Biedronce to będą jedynie za cieciów pracować a nie jak WIELKIE PANISKA w dozorze co się uważają za "fahofcuf". Pracowałem w tym bajzlu i nigdy więcej!!! Pozdro
olooo 2016-10-09 13:15

przyjmij się do Perfektu tam dorobisz do emerytury haha :D
Prosiaczek 2016-10-13 00:35
Perfekt zawsze miał gównianą opinię. Więc jakiej emerytury? Chyba renty inwalidzkiej!!!
uczciwy 2016-10-21 21:09
no nie polecam do konca roku i koniec
Prosiaczek 2016-10-29 21:46
A czy ta sprośna świnia o której mowa w kilku komentarzach powyżej w dalszym ciągu "pracuje"? Tak z ciekawości pytam...
zainteresowany 2016-10-30 15:34
Witam.
Na stronie PRG Gliwice inforamcja o aktualnych robotach pisze:
"Aktualnie firma wykonuje roboty górnicze na następujących kopalniach:
KWK Ruda Ruch Bielszowice - Modernizacja wyrobisk korytarzowych w pokł. 405/2."
Co oni rozumieją jako modernizacja? Przebudowa czy co ?
marecki. 2016-10-31 23:53
Teraz jest przebudowa, wygrany przetarg na kombajn i cos tam jeszcze podobno( bielszowice)
Pokoj przodek 1200m bodajże, juz zaczęty, drugi tez na kombajn wygrany (konsorcjum z prg bytom) wybieg nieznany.
zainteresowany 2016-11-01 11:44
Dzięki za info. Idzie na tej przebudowie chociaż te 2000 zarobić?Nie musisz mi pisać ile dokładnie ale czy idzie 2tysie zarobić i czy można robić w weekend coś poza rannymi zmianami....
uczciwy 2016-11-04 14:02
nie polecam pracowałem wyzysk na maxa brak wypłat bonów niema wcale 1700-2000 zarobisz moze
1
zainteresowany 2016-11-10 15:19
I co jak wypłaty po 10?
Adaś 2016-11-10 21:53
Nareszcie wypłaty na czas i to niezłe firma wyszła na prostą chłopy Gliwice dobrze płacą jak są metry REWELKA tak trzymać
oloo 2016-11-11 14:02
jest dobrze,bony są i robota tez. :) na przebudowie 3 zarobisz :) pozdro
Fiałek 2016-11-13 21:40
Jest lepiej ale nie przesadzajcie... 2100-2200 zarobisz ale kokosów się nie spodziewaj...
Barnaba 2016-11-17 17:06
Ciekawe kiedy przyjdą ci co odeszli za chlebem do innych firm my jebiemy ale zarabiamy Prezio płaci uczciwie za zrobione metry a nierobole won do innych firm nareszcie jest normalność w Gliwicach ZAPRASZAMY DO PRACY !!!!
Prezio 2016-11-18 10:23
Się nie zesrajcie tą waszą pseudo lojalnością... :)
3
uczciwy 2016-11-20 19:44
przecież odeszli ci co tą firme ciągli do przodu i juz nie wrócą wiez mi bo wy bedziecie istnieć do konca roku wiez mi skonczą sie pieniadze z poprzednich robót i koniec czym wy chcecie na siebie zarobic przbudowa i pobierka nie rozśmieszaj mne
Barnaba 2016-11-20 21:14
Te uczciwy co ty gadasz robiłem w innej firmie i taka wypłata jak teraz to szok my na kombajnów zarobimy min po 4 tysia plus za metry dodatkowo która firma tak płaci napisz bo my nie znamy
naiwni.... 2016-11-21 22:00
Jak ludzie wierzą że PRG płaci lepiej jak kopalnia to powodzenia im życze...
4 tysiące to pod kopalnią ciężko wyciągnąć...
2
uczciwy 2016-11-21 23:00
w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] masz 4tyś nie wciskaj ludzią bredni masz 2,5 i to jak jeszcze wasz dyrektor alkocholik i jego nieudacznik pomocnik sie zlitują czym ty chcesz zabłysnąć własną głupotą czy co?
3
uczciwy 2016-11-21 23:06
dlaczego was [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z szczygłowic z budryka z sosnicy z pniówka mam wymieniac dalej no chyba nie nie macie porządnych robót bo firma nie ma na wadium taka jest prawda bierzecie roboty te któeych nikt nie chce do konca roku i po prg juz to wczesniej pisałem
1
olooo 2016-11-25 23:15
UCZCIWY- widać, ze jesteś bardzo poinformowany :P tylko szkoda,ze pier*****isz glupoty. ;] . na 99% jestes jednym z tych co poszli do EKO PLUS albo do perfektu i nie ciulaj, ze nie waflu
1
uczciwy 2016-11-27 12:45
ja tylko pisze prawde wywalają was z kazdej kopalni na której pracujecie dlaczego/\? sam sobie odpowiedz banda nieudaczników z was
1
wk*rwiony 2016-12-10 21:39
1749zł za miesiąc roboty...
3
Wyruchany 2016-12-11 08:45
Nie tylko Ty ta banda złodzieji znów zaczyna oszukiwać koledzy szukamy innej firmy ten pijak nawet wypłaty policzyć nie potrafi metry są a kasy niema ciekawe czy będą kartki na święta jak nie to zwijamy źagle i do innej firmy gdzie uczciwie płacą
Wierny 2016-12-21 19:56
PRG jeszcze bedzie wielkie zobaczycie, ale dla zdrajców i kolaborantów co namawiali do zwalniania sie nie bedzie już powrotu!
Kotek 2016-12-21 22:41
Będzie wielkie ale gó....no to trup bez kasy i ludzi to koniec firmy szukajcie roboty gdzie indziej
1
Zainteresowany pracą 2016-12-22 02:19
Pytanie mam, bo roboty szukam, czy jest robota i na jakie pieniądze można liczyć jako elektryk?
Kumpel pracował w PRG jakiś czas temu i gadał że straszny palant tam pracuje i do każdego się dowala jak jakiś natrętny pe.ał, jakiś tam Zgoda czy coś, zresztą od kilku osób to słyszałem ale podobno z górniczego był więc ch. z nim. Na jakich kopalniach teraz są oddziały, jaki stosunek dozór ma do ludzi? I czy ten kretyn dalej tam jest - pytam bo podobno wyjątkowa szuja i na elektryków w szczególności donosił jak sam zawalił i a winę zwalał na każdego tylko nie na siebie?
Żbik 2016-12-22 15:36
Był taki ale juz wyleciał. Jako elektryk napewno bedziesz miał 3 z przodu i ile nie jestes jakiś tępy
2
Zainteresowany pracą 2016-12-22 16:59
Dzięki kolego za odpowiedź :)
Budrykowiec 2016-12-22 22:27
3 ale na godzinę pracy bo tak płacą a obiecują więcej ładnie gadają jak się przyjmujesz a potem szarą źeczywistość dlaczego wyj...bali ich z Budryka bo niebdawali radę robić metry my na przodku robimy na Budryku min 230 metrów zarobki min 4 tyś do garści i to jest wynik
1
Alf 2016-12-28 14:50
Za elektryka zarabialem 2100 -1940 w tym przedziale także slaby zarobek jak na pracę pod ziemią,bony były wtedy spóźnione o ok 4 miesiace
Wtedy były metry jak by ktoś pytał , najwięcej zarabiali emeryci nie koniecznie za umiejętności i zaangażowanie.
2
Konikszamkalulu 2017-01-01 14:54
Wygrali przetarg na Bielszowicach 1550m na kombajn. Firma powoli po ostatnim roku staje na nogi. Z Budryka wylecieli bo im dwa przodki zatrzymali poza tym Jsw przestała wypłacać kasę za metry na czas bo musieli mieć na swoje 14.
4
Alwaro 2017-01-27 23:44
O w mordę! Pijak wygrał jakiś przetarg! I to na 1550m!!! Ciekaw jestem ile za metr? Może ktoś ma informację za ile ta robota, i się podzieli jakimś newsem... A z resztą, nawet jak by były ceny tak jak na Pochylni D odstawczej na Budryku, to i tak Ch.j w bombki strzeli bo zaraz wprowadzą na robotę "wybitnyH FaHoFcuF" takich jak Prof. zw. dr hab. inż. Nie do zgoda (tytuły oczywiście w dziedzinie kretynizmu stosowanego) to jak na DOBĘ walną 1,5 m na kombajn w obudowie 10 co 0,75 zakładając że, w pełnym przekroju węgiel! to szampana będą otwierać - i to oryginalnego!
2
Kotek 2017-01-28 11:12
Alwaro Ty kretynie jeden odeszłeś z firmy a teraz jebiesz za 2300 zł w przodku a ponoć miałeś zarabiać 6000 zł my mamy wypłaty na czas i wg umowy min 4500 w przodku a czasami więcej a Ty zostaniesz bez roboty
Andrzej 2017-01-29 08:31
Nie znam nikogo kto zarobił 4500 w prg chyba że brutto to ok!
2
Donia Pedruella 2017-01-29 20:54
4500 w przodku! Chyba kierownik! Napisz jakie masz stanowisko zanim dasz opinie na temat zarobków w PRG. Bo tu coś nie gra... Jak Andrzej napisał brutto to może i tak.
1
Alwaro 2017-01-31 02:44
To żeś zabłysnął "kotek" jak kocie kupsko w słońcu... HAHAHHA 4500 w przodku! Chyba Yenów Północno Koreańskich, albo jakiś innych... Niema jak ZWYCZAJNY ZAŚCIANKOWY PAJAC wypowie się na Forum... A może to nie pajac tylko W/W w moim komentarzu Pan Profesor... Dwa powyższe komentarze świadczą o prawdomówności "kotka" w sposób jednoznaczny...
3
uczciwy 2017-02-04 13:46
minimum 4500 ty piszesz z psychiatryka chyba
1
chyba się zwalniam... 2017-02-10 14:15
Ha Ha niecałe 1900 zł za miesiąc roboty po zadku
2
Zostaw swoją opinię o PRG Gliwice sp. z o.o. - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PRG Gliwice sp. z o.o.