Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o PRG Gliwice sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie PRG Gliwice sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kartka - 2012-02-26 13:45:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kartki to mają zaległe za parę miesięcy ja nie mam za 6,7,11,12,1 miesięc !zawsze z opóżnieniem a ekwiwalent za węgiel do wypłaty
czyli z wszystkimi dodatkami ,szkodliwym,kartą górnika itp.,itd. masz te 1800 w dobrym miesiącu + barbórka w grudniu w 2011 to było 130 zł w bonach do carefuru
zdjecie uzytkownika
tomek - 2012-03-06 14:26:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na początek dostałem tyle ile miałem, ok. 1700 nie wiem czemu tak mówicie zawsze można przejść do gpug (hahah), na emerytów patrze różnie czasem bez tych staruszków ani rusz... a nowi czasem łopaty nie potrafią utrzymać a po 2 miechach już im przeszkadzają emeryci i małe zarobki... To sie zastanówcie czy na pewno chcecie pracować?? Jak się nie chce robić ulica przyjmie każdą ilość. Tak na koniec idź zobacz jak się robi na strefie i jaka jest kasa :) pokochasz prg. Pozdro
zdjecie uzytkownika
jaro - 2012-03-06 14:31:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Spoko dobrze to tylko jest pod kopalnia,w prg nie ma źle oczywiście bez szału. Na strefie nawet mieszkając z rodzicami to nawet z fajek musiałbyś zrezygnować.
zdjecie uzytkownika
piotrek - 2012-04-05 17:36:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie każdy się [usunięte przez administratora] urodził do łopaty jak ty ,niektórzy mają większe aspiracje i traktują firmę jak okres przejściowy do lepszej pracy bądż też stanowiska.Emeryci zaś to czyste zawalidrogi w drodze do kariery, powinni im zawieszać emerytury jak chcą dalej pracować ,a jak widać w przyszłości wszystko na to wskazuje.Wtedy będzie dopiero zdrowa konkurencja i firma będzie musieć zacząć dbać o pracowników bo dojdzie do sytuacji ,że ludzie z biura pójdą do tzw.,,łopaty", póki co jadą na emerytach i takich dziobakach jak ty.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2012-04-23 17:00:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
piotrek - 2012-04-05 17:36:46

Nie każdy się [usunięte przez administratora] urodził do łopaty jak ty ,niektórzy mają większe aspiracje i traktują firmę jak okres przejściowy do lepszej pracy bądż też stanowiska.Emeryci zaś to czyste zawalidrogi w drodze do kariery, powinni im zawieszać emerytury jak chcą dalej pracować ,a jak widać w przyszłości wszystko na to wskazuje.Wtedy będzie dopiero zdrowa konkurencja i firma będzie musieć zacząć dbać o pracowników bo dojdzie do sytuacji ,że ludzie z biura pójdą do tzw.,,łopaty", póki co jadą na emerytach i takich dziobakach jak ty.
To się zwolnij :) Zwolnij się i już, chłopie na pewno znajdziesz lepszą robotę. Dziwi mnie że robisz:)
zdjecie uzytkownika
tomek - 2012-04-23 17:05:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zapomniałem dodać że też będziesz emerytem:) Zobaczymy jak wtedy będziesz się podchodził pod całą sprawę. Do łopaty? Synku łopatę ostatni raz miałem 5 lat temu, wachluj dalej. Co do kariery oczywiste że trzeba przejść firmę żeby trafić pod kopalnie, o ile w ogóle Cię tam wezmą...
zdjecie uzytkownika
tomek - 2012-04-23 17:09:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bracie! Nigdy nie będę zachwalał biura i kierowników:) Niestety niektórzy z nich zapomnieli po co są. A skoro jesteś w innej firmie, wnioskuje po nicku to miłego, narzekaj na nią:) Sam chyba jesteś ze starszych roczników masz mentalność, czy się stoi czy się leży to i tak się należy.
zdjecie uzytkownika
koniu - 2012-06-10 11:23:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam
chciałbym się zatrudnić po rozmowie tel.kazano mi czekać
chciałbym się dowiedzieć czy pracują jeszcze na szczygłowicach czy knurowie? bo na stronie pisze że tak ,a dowiedziałem sie od znajomego że już na szczygłowicach nic nie ma czy wie ktoś może jak jest w rzeczywistości?
zdjecie uzytkownika
loco - 2012-09-08 19:49:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to wy tam tam nie macie związków ?jak ja pracowałem w prg to taki stary emeryt był bodajże w solidarności,taki gbur z gliwic elektryk
zdjecie uzytkownika
zinzli - 2013-06-13 17:44:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma ok, w skali od 1 do 10.. wystawie 6,5.. kartek nie widzialem od 4 miesiecy, zalegaja z nimi zawsze. Narzędzia do pracy.. tu wybijaka do gumy nie ma.. to bks jeden na 2 roboty.. no chcialbys a nie masz czym robic.. to nawet na plus niech sie martwia w biurze. Kierownik za chiny nie podpisze urlopu nawet jakbys sie na niego pisal 3 miesiace przed.. wolnego w zasadzie nie daje.. ale jak mu dasz flache po robocie to bez problemu z ucieszona mordka inkasuje lapowe.. pan.[usunięte przez administratora] aniołek. Dozór, kierownictwo, za nic ma bezpieczenstwo pracujacych.. brak otworów wyprzedzajacych! w pokladzie w ktorym wystepuje potencjalne zagrozenie wyrzutami!
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-08 13:06:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To jak jest teraz z urlopami w prg? Jest przecież okres wakacyjny, a tu takie problemy by dostac wolne? Dają dodatek na wczasy, czy nie bardzo?
zdjecie uzytkownika
przodowy - 2014-02-19 17:50:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fakty! mój znajomy pracował w tej firmie. Miał wypadek po czym leczył się w szpitalu. Okazało się że za leczenie musiał zapłacić 14tys bo firma nie odprowadzala mu skladek zdrowotnych! oczywiscie został zwolniony bo aktualnie nie jest zdolny do pracy. 2 przypadek, na Budryku pod PRG pracowala dziewczyna jedyna na kopalni w charakterze niższego dozoru, miała wypadek po czym odrazu ją zwolnili! tez nie odprowadzali składek na ubezpieczenie zdrowotne. Gdzie jest prawo? kiedy się to skończy!
zdjecie uzytkownika
BYK - 2014-03-07 16:24:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
FIRMA DO BANI. ZAROBKI NISKIE 1800-2000, KARTKI ZALEGAJĄ, UBEZPIECZENIA NIE PŁACĄ.
NIE POLECAM FIRMY
zdjecie uzytkownika
rom - 2014-05-24 17:20:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak dla mnie to zarobki w prg 1800-2000 netto wcale nie sa takie niskie, inne firmy potrafią płacić 1200...
zdjecie uzytkownika
ok - 2014-10-13 14:49:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety firma od marca nie płaci ZUS-u za pracowników,a także zalega z kartkami,bardzo źle się dzieje:(
zdjecie uzytkownika
i don't know - 2014-10-29 05:29:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ok - 2014-10-13 14:49:19]:
Chyba wszystkie firmy prowadzące roboty górnicze mają coraz więcej problemów :/ Co to będzie później? Ej a jak w ogóle atmosfera wśród górników? Co innego można robić mając tego typu doświadczenie?
zdjecie uzytkownika
asterix - 2014-12-09 11:19:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma tragedia nie polecam .A co z takim doświadczeniem można robic jak te osly tylko rinki umia krecici ino do lopaty
zdjecie uzytkownika
cicho - 2014-12-17 21:07:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie rinki analfabeto z tychow tylko ringi :D
zdjecie uzytkownika
asterix - 2014-12-18 08:19:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wes się wypalój pomyliłem się!!!
zdjecie uzytkownika
gandalf - 2014-12-23 16:35:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czy mimo napiętego okresu świątecznozimowonoworocznego może znajda się jakies braki kadrowe albo oferty zatrudnienia w PRG? może zostawili miejce wolne dla jakiegoś bezrobotnego strudzonego wędrowca... takiego jak ja!:) bardzo by mi zależało na pracy w tej firmie tylko możecie też napisać ile netto się zarabia?
zdjecie uzytkownika
asterix - 2014-12-25 20:40:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niemasz co liczyc na 2 z przodu zalosne i tyle popytaj się lepiej po innych firmach dobrze radze
zdjecie uzytkownika
pracownikbudryka - 2015-02-27 19:46:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
firma słabo stoi p naczelny gnoi ludzi uwaza ich za nic w firmie tylko wszystkich by zwalniał sam ma problemy z alkoholem zawsze od niego wyczuwam alkohol . prezes tej firmy nie rządzi tam tylko naczelny robi wszystko to co mu powie , ogólnie firma zmierza ku upadłości dzięki rządom naczelnemu nie wiem dlaczego prezesi trzymają kogoś takiego niech wkońcu sie obudzą co naczelny robi z firma w firmie panuje ogólnie zastraszanie ludzi zwolnieniem każdego naczelny straszy , a sam robi przekręty w firmie ale prezes jest ślepy tańczy jak mu zagra niema nic do powiedzienia prezes zwalniaja najlepszych pracownków nic dla nich sie nie liczy tylko zarznać tą firme do końca .
zdjecie uzytkownika
tvp 2 - 2015-04-17 14:40:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poraszka firma dazy do upadlosci nie polecam.Niech zyje kierownik z Budryka !!!!
zdjecie uzytkownika
dawidhujozo@wp.pl - 2015-06-20 17:41:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
http://www.prg.gliwice.pl/?dzial=4&id=3 ALE sciema gdzie sa zalegle kartki
zdjecie uzytkownika
Kacik - 2015-07-15 00:38:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I jak podejrzenia odnośnie upadłości tej firmy, bo z tego co widzę jakoś ciągle dają radę i ludzi zatrudniają. Może jest coś o czym nie wiem - jakiś tajemniczy biznesplan, który PRG doprowadzi do świetności i wyprowadzi z obecnej przeciętności... A jeżeli tak to gdzieś powinny się pojawić oferty pracy a tak to cisza jest.
zdjecie uzytkownika
nieroob - 2015-09-18 18:29:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a robi jeszcze w prg pach pach
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-09-18 21:39:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli gdzie jest jeszcze praca @nierob , bo nie bardzo rozumiem Twojego wpisu. Czekam jeszcze na informacje odnśnie konkretów prayc, bo wiem tyle, ż enie ma u nich systemu zmianowego za bardzo, ale też nie ma elstycznego grafiku, troche mnie to martwi, ale wazne, zeby kasa się zgadzała i była na czas.
zdjecie uzytkownika
nieroob - 2015-09-21 15:47:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pytałem się czy wprg zoo pracuje JAN PACH SIPOWIEC ELEKTRYK
zdjecie uzytkownika
maz - 2015-10-19 01:21:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przemysł górniczy w Polsce niestety powoli już zanika no ale jest to wina Unii, która to właśnie blokuje polski przemysł wprowadzając cały czas liczne ograniczenia, przez to nie wydobywamy i nic z tego nie mamy, trzeba się ogarnąć i jakoś postawić temu bo prędzej czy później to i ta firma w końcu upadnie.
zdjecie uzytkownika
młot - 2015-10-19 01:46:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@tomek - pewnie, że najważniejsze, żeby wypłata była o czasie. Branża górnicza jest wymagająca, ale myślę, że prg gliwice dają sobie radę. W ich ofercie są nie tylko usługi związane z remontem maszyn i urządzeń górniczych. Zdecydowanie klienci im ufają, ciekawe czy to się przekłada na odpowiednie zarobki.
zdjecie uzytkownika
Michu89 - 2015-11-15 07:42:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.
Powie ktoś ile idzie zarobić w prg Gliwice przy obsłudze przenośników tak mniej więcej?
zdjecie uzytkownika
zawiedziony - 2015-11-18 15:20:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
1600-1800,katastrofa
zdjecie uzytkownika
Michu89 - 2015-11-20 09:03:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kartki po ile macie i czy są w terminie?
zdjecie uzytkownika
jo - 2015-11-29 18:24:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kartki są za dyche, ale i tak ich nie dostaniesz
na tasmie tak jak napisane wyzej 1600-1800, dzieci kierownika ok 2800- 3000 w przodku zarabiają
Kierownik byczy łeb wszystkich gnoi i wyzywa, istny mobbing.
zdjecie uzytkownika
Olo - 2015-11-29 20:56:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak ja robilem w 2012 to poszedl na emeryture ale szybciutko wrocil
zdjecie uzytkownika
kuked - 2015-12-08 02:27:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
2000 złotych też można zarobić bez problemu, tym bardziej jeśli pracownik jest zaangażowany, no a te dysproporcje co wspomniałeś to chyba są lekko przesadzone.
zdjecie uzytkownika
Michu89 - 2015-12-23 09:31:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jak to w końcu jest z tymi wypłatami? Bo sie zastanawiam czy do nich nie uderzać. Teraz zarabiam 2200 ale dziennie na kole mam 25km w jedną stronę a pogoda już nie na takie jeżdzenie... Jak by te 2000 płacili na kneflach i w transporcie to by mi się opłaciło a jak mam dostać 1600 to nie. Jak to jest chłopy tak realnie?
zdjecie uzytkownika
jarocinekairk - 2016-01-03 22:30:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja myślę @Michu89 że to też zależy od kwalifikacji i doświadczenia jakie się ma no i oczywiście od stanowiska również. 25 km to sporo, myślę, że jeśli masz blisko do PRG to zaoszczędzisz i pieniądze i czas. Powodzenia!
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2016-02-15 10:45:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, może podzielę się moimi informacjami na temat ów firmy. Pracuje już w niej kilkanaście lat i jedyne co mogę powiedzieć to że z wypłatami nie było źle przeważnie powyżej 2000 - 2200 , na taśmach i po za przodkiem w przodku pow 2800 (mowa o pracy oddziału gurniczego). Tylko że to było do z 1 - 1,5 roku temu.Teraz to jest porażka wypłaty poza przodkiem to MAX 1900 zl a najmniej co słyszałem to koleś dostał 1500 zł ! za cały przerobiony miesiąc, a średnio to chłopaki dostają po 1756 zł niezależnie czy jesteś w transporcie czy siedzisz na taśmie czy zapierdzielasz przy konserwacji . A no i może najważniejsze, w umowie każdy ma 10 zł bonów za zjazd i przeważnie było płacone to co miesiąc, a na dzień dzisiejszy zalegają (pomijając z 2 -3 miesiące) prawie dwa lata ze spłatą z bonami i nie zamierza się by to ludziom zwrócili jak i mi , tzn oddać oddają gdy się upomnisz przy zwalnianiu się. A najlepsze jest to że już jest 15 i dalej nie mam wypłaty jak i reszta ludzi pracujących w tej upadającej firmie. Ja osobiście nie polecam teraz tej firmy ,bo finansowo ona nie wyrabia, może się to zmieni ale jak na razie na to się nie zachodzi.Do końca obecnej roboty zostało nam ok 100 m, Nowej roboty prezesi nie załatwiają , do przetargów nie startuja bo nie maja kasy na wpisowe. co będzie dalej ? nikt nie wie , czy znowu bedziemy robić roboty "na przetrwanie" czy nas przeniosą na Bielszowice. Jednym słowem: NIE POLECAM W DNIU DZISIEJSZYM, może za rok lub dwa jeżeli firma jeszcze będzie istnieć.
zdjecie uzytkownika
Łukasz - 2016-03-02 20:38:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zastanawiam się @Pracownik, dlaczego tak nagle obniżyły się zarobki? To dość dziwne, szczególnie, jak Ty pracujesz kilka ładnych lat i raczej zarobki iść w górę powinny
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2016-04-01 13:03:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wszyscy z tej firmy uciekaja.odad przyszedl pan dyrektor firma stacza sie na dno iniewiele ma z tym wspolnego kryzys w branzy.wiem co mowie przepracowalem sporo czasu pamietam lepsze i gorsze czasy.szkoda tylko pana prezesa ktory kiedy jeszcze nie byl pod takim wplywem dyrektora wiedzial co jest dobre dla jego firmy i pracownikow . firma lezy na lopatkach i przy takim rzadzeniu sie z nich nie podniesie.pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
akt - 2016-04-08 22:26:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zarobki na pewno są wyższe @Łukasz, bo zobacz, że ostatnio nie pokazało się nawet żadne ogłoszenie. To najlepszy dowód na to, ze atmosfera u nich teraz dopisuje, bo każdy dba o odpowiednie relacje jak i stosunki w firmie. Wiadomo coś o premiach? Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Lejbusz - 2016-04-10 17:39:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Aż łezka w oku się kręci z żalu jak firma z 60 letnią tradycją jest na skraju upadłości. Zaczęło się od przejęcia władzy przez emerytowanego dyrektora z kopalni Makoszowy który to "powkręcał" swoich koleżków takich jak jeden z nadsztygarów który zniszczył dobre imię firmy na kopalni "Budryk" swoim skrajnym brakiem kompetencji a po tym został przeniesiony na inny oddział - chyba w nagrodę?! Nieudolne rządy pana dyrektora zajętego spożywaniem alkoholu w nadmiernych ilościach oraz nieudolność w wygrywaniu przetargów (brak doświadczenia w kierowaniu firmą, która nie jest kopalnią) doprowadziło do kurczenia się firmy i tracenia oddziałów min. przy KWK "Budryk". Dobrzy pracownicy z doświadczeniem widząc sytuację uciekali do innych firm a teraz firma przyjmuje ludzi z drogi i pijaczków bo nie mają jak skończyć powygrywanych robót. Ze starej i zgranej załogi nie zostało już nawet cienia... Dodam że, w/w dyrektor ma bardzo kolorową przeszłość, wystarczy zapytać wujka Google. Przy tej sytuacji nasuwa mi się na język podstawowe pytanie czy Prezes nie widzi co się dzieje? Czy może nie ma nic do powiedzenia... bo co do licha do gadania w PRG ma pan S. wywodzący się z feralnej kopalni MAKOSZOWY tak samo jak pan dyrektor i reszta makoszowskiej hołoty. Kierownictwo które nie wywodzi się z firmy górniczej tylko z kopalni nie jest w stanie prowadzić firmy - od dawna to wiadomo a przykład PRG Gliwice jest tylko dowodem tej tezy. W Tej firmie nie ma już nikogo kto byłby w stanie postawić ja na nogi i kwestią bardzo niedługiego czasu będzie jej upadek...
zdjecie uzytkownika
grem - 2016-05-10 17:34:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rzeczywiście nie jest to łatwy czas dla ludzi związanych z tym miejscem. PRG Gliwice sp. z o.o. może się jednak obroni
zdjecie uzytkownika
Kakałko@onet.pl - 2016-05-10 21:57:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obroni się na pewno a te kanalie co zdradzily PRG przyjdą na kolanach spowrotem kwestia czasu
zdjecie uzytkownika
Kakałko@onet.pl - 2016-05-10 21:57:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obroni się na pewno a te kanalie co zdradzily PRG przyjdą na kolanach spowrotem kwestia czasu
zdjecie uzytkownika
xxx - 2016-05-10 23:07:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Kakałko@onet.pl - 2016-05-10 21:57:32]:
jest 10 a wypałatę dostałeś? bo ja (jak to jest od pół roku) znów jakaś śmieszna rata i teraz znów czekać kiedy będzie następna i ile... Szkoda słów na tych złodziei, a o bonch żywnościowych nie wspomnę... A lepiej już nie będzie bo nie ma kim robić...
zdjecie uzytkownika
stas - 2016-05-22 18:05:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
K...a kiedy pieniądze co za firma ?????
zdjecie uzytkownika
Bigel - 2016-05-24 06:59:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A na nową sekretarkę to mają kase ciekawe ile zarabia gdzie jest reszta wypłaty czekamy
zdjecie uzytkownika
Bigel - 2016-05-24 06:59:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A na nową sekretarkę to mają kase ciekawe ile zarabia gdzie jest reszta wypłaty czekamy

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie PRG Gliwice sp. z o.o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PRG Gliwice sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert