brak logo

Górażdże Cement

Chorula

Opinie o Górażdże Cement

Gość 2016-04-11 08:20
Dalej majstrowie nie robią nic a na drugiej brygadzie dwóch ich jest.Proponowali mu brygadziste na cementach ale gdzie taka osobowość będzie za brygadziste robił.Nie ma sprawiedliwości w tej firmie,a co gorsze wdychamy chipsy,klinkier krzemionke i szkodliwego mam nie płacą,jak to jest w Elektrowni Opole.Trzeba coś tym zrobić.
3
Staszek 2016-04-18 12:43
Gość mogę ci powiedzieć że nic z tym nie zrobisz!!!!!! Możesz swoje żale tylko na forum pisać nic poza tym a po pierwsze jesteś za cienki żeby coś z tym zrobić bo takich rzeczy to trzeba mieć jaja układy zawsze były i będę nic nie zrobisz
Gość 2016-05-08 10:39
Dobrze mówisz, pracownicy też powinni dostawać coś z zysku, który wypracowali, ale nie dostają, te pieniądze są dla zarządu i dyrektorów. Pracownicy, którzy ciężko na te zyski zapracowali mają się cieszyć, że się ich nie zwalnia. Jeszcze. Bo ktoś u góry wymyśli kolejny genialny program, nazwie go fox albo inaczej i założy, że ludzi do pracy może być mniej, oczywiście, ci którzy zostaną, nie dostaną podwyżek za zwiększenie obciążenia dodatkowymi obowiązkami.
zainteresowany pracą 2016-06-28 11:41
ile zarabia kierowca betonomieszarki?
bee 2016-08-23 22:26
Widzę ze piszacym na tym portalu przedłużyli umowy i się skończyło obrażanie POZDRAWIAM
666 2016-08-25 08:41
Jakie umowy??????? Nikt już nie pracuje z piszących a ty się tak nie mądruj
acidoble 2016-09-12 17:29
oszczednosci szukaja nie tam gdzie trzeba bylem ostatnio u informatykow jest ich tam chyba z 15 graja w pasjansa kawkuja a pogonic ze pieciu i juz pol banki oszczednosci
1
serwis 2016-09-14 12:41
DO ACIDOBLE Z RACJI WYKONYWANEJ PRACY BYWAM W IT NUTRICA PRACUJE 3 INFORMATYKOW REMAK Z ZAGRANICZNYMI PLACOWKAMI 2 INFORMATYKOW itd A GORAZDZE Z 10 KTORZY TYLKO BIORA KASE A NIC NIE ROBIA WYWALIC POLOWE BEDZIE DUZO DUZO OSZCZEDNOSCI
1
serwis 2016-09-17 15:50
Gdyby GORA wiedziala ze az tylu jest pracownikow it ktorzy doslownie nic nie robia to ciekawe czy bylo by ich az tylu tylko ktos im oczy mydli swoj swojego kryje
1
koona 2016-09-17 16:42
kochani czy warto zatrudnić się obecnie u was w Łodzi na stanowisku specjalisty ds. produkcji i sprzedaży? samo ogłoszenie o prace wygląda dość ciekawe oim zdaniem ale jednak chciałabym poznać więcej konkretów jak to jest naprawde w rzeczywistości u nich
on 2016-11-24 19:44
Witam,
A jak jest w kruszywach na zwirowniach lub kamienilomach? Ma ktos jakies info, bo nikt sie nie wypowiada na ten temat.
on 2016-11-24 19:45
Witam,
A jak jest w kruszywach na zwirowniach lub kamienilomach? Ma ktos jakies info, bo nikt sie nie wypowiada na ten temat.
Pracownik produkcji 2016-11-29 07:53
Panie Prezesie była lista u majstrów aby każdy kto chciał się z Panem spotkać mógł się wpisać na tą listę. Lista znikneła a wpisało się dość dużo pracowników, jeżeli tak dalej będzie to ktoś straci życie przez Pana kierownika oraz majstrów bo i tak każą nam na ruchu sprzątać .Bhp jest do szlabany tutaj bhp nie istnieje. Okłamuja Pana jak i dyrektora Produkcji non stop.Co nas pracowników produkcji interesuje zaladunek wagonów czy my jesteśmy za i wyładunek czy Produkcja.Robimy JUŻ wszystko a podwyżkę dostajemy 2procent Pan daje 5 a od szlabanu już się dzielą procentami naszymi które Pan nam obiecał choć i te 5procent to rzenada.Prosimy o spotkanie z Prezesem w 4oczy bez majstrów i kierowników.Wtedy Pan oczy otworzy.Bo ktoś kiedyś tu straci życie.Pracownik produkcji.
A 2016-12-02 01:54
To po się męczysz zwolnij się i będziesz miał spokój jest tyle wszędzie pracy że niema problemu nie tylko cementownia jest na tym świecie. Z bhp to nic z tym nie zrobisz bo trzeba mieć jaja kierownik Z L jest sam posrany wraz z majstrami a wogóle po co taki majster jest potrzebny to za czasów PRL były takie stanowiska
1
Prokurator 2016-12-13 00:19
Niezła kolomyja w tym zakładzie...
Ktoś ma stracić życie przez jakiegoś kierowniczka?
CO NA TO PAN PREZES pytam dlaczego tacy ludzie tam pracują
Student 2016-12-14 19:21
Rączka rączkę myje jedna wielka SITWA
Ludzie zacznijcie mówić prawdę,o tym jak działa system
Pan nowy PREZES niechce słyszeć PRAWDY bo tak łatwiej Wyżej piszący mają rację o fikcyjnym BHP ROZMOWA Z PRACOWNIKAMI!!!!!!!!!
3
ekocem 2016-12-15 13:56
KOMUNA się skończyła. BHP -SAMI macie uaktualniać dla własnego bezpieczeństwa.DZIAŁ BHP ma w tym zakresie udzielić stosownej pomocy. Nikt za Panów nie będzie myślał. Daj coś od siebie a potem żądaj!!!
3
UWAGA 2017-01-12 09:52
Witam. sama praca na produkcji nie jest zła.Praca na ruchu? jesteś do niej zmuszany?brakuje jaj żeby się przeciwstawić?Majstrowie sa posrani i maja gdzieś swoich pracowników,byle mieli co w zeszyt wpisac.Maja w głęboko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czy łamiesz ręce na odpylaniu ktore wola o pomstę do nieba.Na drugiej brygadzie jak było tak jest nadal dwóch majstrów,kazdy chce rządzić i slizgac się na plecach pracownikow. Jeden z majstrow G H. jest bardzo aktywny przez radio,szkoda że tylko na tym się to kończy. Jest wiele ludzi którzy tutaj pracują duzo lat,a przyjdzie jeden [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i od razu awans na majstra,zasluga kierownika,tak by dalej z Łopata latał. Do kierownika nic nie mam osobiście bo nie jest to zły człowiek.
1
ex 2017-01-12 21:03
a co tam w cembudzie słychać?
3
Pracownik produkcji 2017-01-23 16:05
Brawo dla Cementowni i Dyrektorów.Państwo podwyższyło płace minimalną o 8procent,my dostaniemy jakieś 3procent,3paczki papierosów lub 3paczki pieluch,żałośni jesteście.Inwestycje widać jak tylko na obiekt się wchodzi,a nam się mówi słaba sprzedaż, koniowi to zameldujcie nie ludziom.Jak tak dalej pójdzie ludzie masowo będą uciekać z tąd bo na zmiany w swiatki piątki to za 2,5tysiąca lepiej szukać innej pracy np.w Lidlu w Krapkowicach na start 2,300 bez nocek i w warunkach ludzkich.Przypuszczam że te 3procent żałosne 3 i tak wszyscy tego nie dostaną bo od szlabanu już najwięcej lizusy szybkiego dostaną.CZASY SWIETNISCI TEJ CEMENTOWNI MINĘŁY. A jeszcze związki zawodowe rzenada.Już nie długo.Pozdrowienia od ludzi.
4
Jorgus 2017-01-24 15:40
Kolego dla mnie jesteś nieudacznikiem życiowym piszesz dużo i bez sensu po jaki h..tam robisz pewnie nigdzie ci nie pasuje I nie pisz głupot obrażając pracowników Lidia 2800 brutto Pewnie coś słyszałeś ale za tępy jesteś żeby coś od siebie Tylko krzyczeć BARDZO PŁYTKI JESTEŚ ZWOLNIJ SIĘ WSZYSCY ZYSKAJĄ
3
88 2017-01-24 23:54
Do pracownik produkcji ale ci pojechał jakiś tam Jorgus nie daj się temu frajerowi pewnie dziennie pucuje klamke od kierownika Z L
3
Hofi 2017-01-30 00:53
Ludzie zacznijcie mówić prawdę o tym jak wygląda praca w tej firmie. Kolesiostwo i rodzina albo sasiady za płota STOP STOP STOP ⛔
6
pan 2017-02-04 09:12
Jak jest w kruszywach bo cisza w eterze. Z tego co wiem to 2700 netto maja na start w żwirowniach. Prawda to?
2
M.G.A.J. 2017-02-08 05:28
Nie zmuszanie nas do jedzienia tych nowych słoików pies tego nie chce jeść,zostawcie mam Pudliszki,przestańcie oszczędzać non stop na produkcji,szanujcie nas bo my na Was robimy.Nikt wam nie karze rozmawiać z nami wystarczy szacunek Panie Dyrektorze,bo nam to ma smakować,proszę przeczytać skład tego Międzychodu, przedżołądki czyli koło mięsa nie leżało inaczej flak czyli odpad,lub sero podobne.To co chemię mamy jeść? !
gk 2017-02-10 17:58
Sklad miedzychodu jest lepszy od pudliszek. Porownaj etykiety. Do Pan: W kruszywach srednia wieku to 45-50 lat to chyba oczyms swiadczy. A i po 20 lat w GK wiec nie jest tak zle na kopalniach,chyba?
1
L z 2017-02-10 19:34
Gdzie są związki zawodowe i kierownik wydziału
1
prawda 2017-02-12 17:32
pudliszki można było sprzedać w prywatnych sklepach ,międzychodu nikt nie chce i w tym jest problem.
1
66 2017-02-13 15:23
Narzekacie jak te baby idź do prywaciarza to wielkie g.....O!!!!!!! Dostaniesz jesteście tylko na tym forum tacy mądrzy a tak to jesteście po srani ze strachu!!!!!!
2
Pracownik produkcji 2017-04-03 17:56
Jakie tu mamy równo uprawnienie w Cementowni skoro my na bieżąco jesteśmy czyszczeni z godzin nadliczbowo wypracowanych a są osoby które mają po 200czy czy 300godzin i im się to wypłaci a my znowu zostaliśmy z niczym.Powinna Góra czyli Dyrektor nakazać wybrania do końca maja wszystkich zaległych NU albo poprostu przepadną Ale tu kodeks pracy nie pozwoli i te osoby o tym dobrze wiedzą dlatego zbierali cykle a nas wyganiali na wolne.Gdzie tu równo uprawnienie Panie Prezesie,Panie Dyrektorze.Gdyby była obsługa kompletna nie było by tego problemu a na każdej brygadzie są braki kadrowe ale przełożony nie interesuje się tym choć my już biegamy zamiast normalnie pracować.
666 2017-04-04 09:45
Nic z tym nie zrobisz możesz tylko sobie po narzekać na tym forum zwolnij się są lepsze firmy które lepiej płacą niż cementownia
kolega 2017-04-04 11:35
Te wszystkie wpisy świadczą o tym, że dyrektor personalny jest kompletnie niekompetentny..... Wszedłem na tę stronę przypadkowo i jeżeli jest to prawdą, co piszecie .........................
2
Pracownik produkcji 2017-04-04 17:04
Najprawdziwsza prawda kolego nie zależy nam aby kłamać.I faktycznie trzeba zacząć szukać czegoś nowego bo nie zmieni się tu nic dopuki będą rządzić tutaj tacy ludzie jak ZL i cała ta resztą która patrzy tylko na siebie a my według Nich mamy inne rzołądki.
Cena kariery 2017-04-04 20:45
Pan Lachow...
zresztą Zbigniew dba o własny tylek i o przedłużenie kontraktu, restauracja, dom, pani z klimbeksu TO WSZYSTKO KOSZTUJE
88 2017-04-12 09:33
Ktoś kasuje wypowiedzi!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
andy 2017-05-08 08:37
2000
1
znawca tematu 2017-05-16 19:25
Kiedyś to był na prawdę solidny i prestiżowy zakład pracy, to czym jest teraz to dramat, bagno i kamieni kupa obecnie to typowa korporacja w najgorszym wydaniu. Dyrektorów, kierowników i zastępców na pęczki a warunki pracy coraz gorsze. Dziwię się że nikt nie napisał jeszcze o logistyce w tej firmie. Od jakiegoś czasu dzieje się tam bardzo nie dobrze. Częste zmuszanie ludzi do pracy po 9-10 godzin w rocznym systemie rozliczeniowym, elastyczny czas pracy. Za nadgodziny nie jest wypłacane tylko do odbioru. Praca w soboty, czasami w niedziele na trzy zmiany. Ciągły stres, presja czasu, ludzie uwiązani do biurek i telefonów jak mleczne krowy do dojarek wysysani z resztek energi i sił powoli zaczynają nie dawać rady. Wiecznie zaniżone stany osobowe na zmianach (bo wiecznie ktoś z załogi odbiera nagromadzone w dużej ilości nadgodziny, do tego dochodzą urlopy i coraz częściej L4 bo ludzie nie dają rady i padają z wycieńczenia). Kierownictwu zależy na robienie kariery i PR-u, co chwile jakieś wyjazdy, delegacje i zagraniczne konferencje, pewna osoba awansowała na kierownika w bardzo szybkim tempie (najpierw tymczasowo została zastępcą a potem utworzono jej kierowniczy stołek) pomimo tego że w tym dziale były już dwie osoby na kierowniczych stanowiskach i to w zupełności wystarczało. Pracowników brakuje, ludzie nie dają rady, ledwo tam zipią a kadra zarządzająca się rozrasta. To samo dotyczy działu handlowego. Dyrektorów sprzedaży i przedstawicieli handlowych tam na pęczki a pracowników "z dołu" się tam traktuje jak ludzi drugiej kategori i ciągle brakuje rąk do pracy. Warunki są tam bardzo kiepskie wręcz coraz gorsze. Panie Prezesie czy Pan to widzi i akceptuje ? Proszę czasem przejść się na zakład, porozmawiać ze zwykłymi szeregowymi pracownikami produkcji, logistyki i zainteresować się sytuacją w firmie. Gdyby nie szeregowi pracownicy to cała "góra" nie była by do niczego potrzebna, to ludzie "z dołu" wypracowują zysk tej firmy a nie krawaciarze w biurach pracujący od 7 do 15 !!!
16
Pracownik 2017-06-05 16:41
Wszechobecny nepotyzm, sitwa i kolesiostwo. Jedynie lizusy i pociotki mogą liczyć na szybką scieżkę kariery. Długoletnich pracowników traktuje się gorzej niż nowo przyjętych z ulicy. W linii biznesowej Betony dzieje się chyba najgorzej. Wszechobecny mobing i zastraszanie. Firma schodzi na psy - nie polecam nikomu tego pracodawcy. Tak wiele negatywnych opinii nie może być przypadkiem. Omijajcie szerokim łukiem firmę Górażdże - szczególnie Betony.
Pozdrawiam i zachęcam pracowników do odważnych i szczerych komentarzy.
5
gość 2017-06-11 10:38
W Górażdże panuje złodziejstwo i kolesiostwo kradnie góra jak i duł. A najwięcej firmy zewnętrzne je okradają są jak kleszcz,e w betonach jak i cementach kruszywach oraz pompach.
gosc 2017-06-18 17:12
kradna wszyscy szczegolnie operatorzy po 2 zm kazdy wiezie 2 walizki ropy
Pracownik produkcji 2017-06-21 16:00
Nie operatorzy tylko Ci co na Disabach robią.
koles 2017-06-22 16:35
Tak, 2700 na rękę dostał kolega na start w piaskowni jako operator maszyn.
Pracownik 2017-06-23 18:37
Jak jest możliwość to tylko trzeba kraść sam pewnie byś kradł o komuś wytykasz jak płacą nędzne pieniądze to trzeba kraść a ty co konfident jesteś po co takie rzeczy piszesz na forum
5
Chris 2017-06-26 15:08
Witam

Pracowłas ktoś z Państwa w oddziale w Poznaniu przy Bałtyckiej ?
Praca na stanowisku biurowym przy wydawaniu / przyjmowaniu towaru.
Mam ofertę pracy nie wiem czy ją przyjąc.
Proszę o wszelkie opinie odnośnie firmy, zarobków, nadgodzin itp.
doradca 2017-07-15 00:09
Trzymajcie się z daleka od logistyki w Górażdżach. Ludzie są traktowani jak automaty i wyciskani na maxa. Żadne pieniądze nie mają przełożenia na utracone tam zdrowie przez stres i ciśnienie na okrągło. Zdecydowanie nie polecam i przestrzegam.
3
Agata 2017-07-21 11:33
@gość nie dostałeś wypłaty? czemu uważasz, że w firmie Górażdże Cement panuje złodziejstwo? Jeśli ktoś jest zainteresowany stażem w tej firmie to obecnie poszukują Stażysty ds. handlowych.
% na 2017-07-23 00:20
A ja z innej beczki Mam pytanie czy pracownicy produkcji nie mają rozumu, bo na terytorium zakładu działa rozdzielenie telefoniczną która nagrywa rozmowy dla" twojego bezpieczeństwa "ale tylko te rozmowy z tak zwanymi przełożonymi TYLKO PO TO ŻEBY [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ROBOLA dodam że to co na radiu nie jest rejestrowane Proszę przeczytać pierwszy lepszy raport co było robione tz. Sprzątane i porównać to z raportem 99% sprząta się na ruchu TO JEST PROKUTATOR ALE NIKT O TYM NIE MUWI GDZIE JEST NOWY PREZES
frajer hofi 2017-07-23 00:35
Zwolnić majstrow nikomu nie trzeba takich stanowisk
uczciwy 2017-07-23 00:43
Daj się do roboty bo na nocce też trzeba robić a nie tylko pisać
1
Prezes 2017-07-27 22:37
Jesteście wszyscy tacy daremni że aż mi was szkoda użalacie się nad sobą jak jakieś baby ale nawet gorzej przecież nie tylko cementowni jest praca jest jest lipa to się odchodzi i tyle a jeśli chodzi o złodziejstwo to jak płacą nędzne pieniądze to tylko kraść
Zostaw swoją opinię o Górażdże Cement - Chorula
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Górażdże Cement