Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Eltel Networks

Pracowałeś w firmie Eltel Networks i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ASAM - 2015-01-01 17:07:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Lepszy sie nie przedstawiać, bo sie dyrektor za duzo dowiy. :P

Panowie, co z tymi podwyżkami i wgl. firmą ?
zdjecie uzytkownika
scyzor - 2015-01-01 19:53:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ASAM - 2015-01-01 17:07:30]:
ta podwyżki będą bo do 1 stycznia podnieśli płacę minimalną -tylko dla tych dla reszty też ale wody prądu itd
zdjecie uzytkownika
ASAM - 2015-01-07 23:23:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I kto jest za to odpowiedzialny ? Związki zawodowe ? chyba sami nie wiedzą po co rozmawiają.. a orange znowu wymyśla nowe procedurki :)
zdjecie uzytkownika
ASAM - 2015-01-12 07:27:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Może dołączymy do górników ?
zdjecie uzytkownika
wb - 2015-01-12 10:52:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ASAM.. Górnicy są zorganizowani. A u nas sam wiesz jak to wygląda.
zdjecie uzytkownika
jack - 2015-01-12 17:15:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
pracujcie tylko z procedurami i przepisami bhp
zdjecie uzytkownika
roman - 2015-01-13 20:26:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [jack - 2015-01-12 17:15:36]:
dokładnie!!! a eltel wówczas sam polegnie ;-) dziennie 5-6 zleceń bo przecież pracujemy zgodnie z procedurami Orange
zdjecie uzytkownika
iku - 2015-01-15 22:33:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja pracuje tylko z procedurami i przepisami BHP od dawna ! Usuwam tyle uszkodzeń ile mogę wykonać w osiem godzin i ani minuty dłużej !
zdjecie uzytkownika
górnik - 2015-01-15 23:44:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proponuje wsadzic madrale ktory wymysla te procedury na jeden dzien z serwisantem do samochodu. Problemem niestety jest to ze efektywnosc tych bystrzakow oceniana jest nie przez jakos postrzegana przez klienta ale przez ilosc stron procedury. Jedna procedura w miesiacu i mozesz spac spokojnie, bo pokazales ze jestes potrzebny w organizacji.
zdjecie uzytkownika
Przyszly monter - 2015-01-16 18:42:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słuchajcie od lutego mam zaczac prace w tej firmie i to serio jest az taki dramat jak tu piszecie? Nie ma zadnych pozytywow, prosze o odpowiedz.
zdjecie uzytkownika
wb - 2015-01-16 21:23:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Przyszly monter - 2015-01-16 18:42:10]:
zależy gdzie trafisz. Są różne rodzaje bagna ;)
zdjecie uzytkownika
k1 - 2015-01-16 22:45:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Przyszly monter - 2015-01-16 18:42:10]:
Jeżeli zmienileś inna prace na prace w ENSA to mysle ze nie byla to dobra decyzja. Jeżeli nie miales nic innego do roboty to zawsze cos sie nauczysz. Pozytywów w sumie nie ma, szukajac na sile to komurka sluzbowa :)
zdjecie uzytkownika
scyzor - 2015-01-18 15:49:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [k1 - 2015-01-16 22:45:32]:
Masz racje nas sile komorka no limit to teraz wydatek kolo 50 dych a tak to trzeba nosic dwie i uwazac by w pracy nie pogubic czy zniszczyc
zdjecie uzytkownika
ASAM - 2015-01-18 19:39:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli bagna ciąg dalszy. OCL mobile ? na głowę padli, nie dość, że zrobili z Nas sprzedawców usług to przymierzają się do likwidacji dyspozytury (?). Wracając do podwyżek to nieźle zagrali Nam na nosie, przecież logicznie myśląc, półroczny program naprawczy to czysta kpina i powód, żeby nie musieć obliczać rocznego budżetu.
zdjecie uzytkownika
normalny - 2015-01-23 19:58:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przeniosłem telefon z Orange do innej sieci i jestem szczęśliwy , że już nie muszę im płacić ani grosza !
zdjecie uzytkownika
kandydat - 2015-01-26 16:31:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jakby ktoś wybierał się na rozmowę (dotyczy pow. oławski, Jelcz Laskowice, Wrocław, ale podejrzewam że w innych regionach może być podobnie). Praca w tygodniu na 2 zmiany 8-16, lub 12-20, a w weekendy i święta 8-16. Za pracę w weekend lub dzień świąteczny wolne do odebrania w tygodniu, ale współpracownik z którym jesteś na regionie dyma po 12h (analogicznie odwrotnie, gdy samemu się miało wolne). Nadgodziny płatne, ale niby zdarza się, że wszystkich się nie zapisuje oficjalnie. Zdarzają się delegacje, albo pomoc w innych regionach, w sytuacji awaryjnej mogą ściągać z wolnego. Stawka na start to 2tys. brutto (po pół roku niby można coś negocjować z podwyżką). Na rozmowie potwierdziło się raczej większość rzeczy na temat pracy, które można tu przeczytać, dlatego proponuje przyszłemu kandydatowi trochę lektury na stronie ;)
Ogólne odczucie po rozmowie jest takie, że szukają jelenia który będzie trzepał uszkodzenia na pełnej dyspozycji...
zdjecie uzytkownika
serwisant - 2015-01-27 14:50:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O podwyżkach zapomnij...
Od 3 lat pracuje za stawkę 2tys.
A jak chce podwyżkę to całą strefa musi podnieść się w tabelkach itp.
zdjecie uzytkownika
obserwatorserwisant - 2015-01-28 11:04:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Jak słyszałem powraca temat kar dla serwisantów. Eltel rozsyła do serwisantów listy z powiadomieniami że taki a taki serwisant naraził firmę na straty finansowe. Nie dajcie się wmanewrować w te gierki. To nie serwisanci podpisywali te niekorzystne umowy , oraz wszystkie bzdury narzucone przez tak zwanego „partnera” tylko przedstawiciele firmy i to oni są za to odpowiedzialni. Zgadzając się na to wszystko musieli brać pod uwagę , że kary są nie uniknione. Jeśli za każdą dodatkową procedurą nie idą dodatkowe pieniądze to Eltel świadomie naraża swoją firmę na straty . Jeśli zaś są za to dodatkowe profity to mają na pokrycie kar. Próba egzekwowania takiej kary z wynagrodzenia jest bezprawna. Teraz jest to tylko zastraszanie, co również jest nie dopuszczalne w takiej formie. Pracodawca może pewne uchybienia pracownika karać poprzez ograniczanie premiowania lub całkowicie wstrzymanie takowej premii. A że firma od lat nie płaci większości pracownikom żadnej premii (z nielicznymi wyjątkami) sami wyegzekwowali sobie te pieniądze już dawno i to z naddatkiem. Jeśli macie jakieś dokumenty dotyczące zastraszania karami proszę je sobie zachować mogą się przydać bo sprawa niebawem trafi do PIP.
zdjecie uzytkownika
Monter HC - 2015-01-28 13:06:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [monter - 2014-12-07 22:12:55]:
Zgadzam się z podsumowaniem:)
zdjecie uzytkownika
Biała Panda - 2015-01-28 18:02:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kary mają wliczone w koszty, to taki deal z Orange żeby zrobić spin wśród załogi. Nie dajcie się tym zastraszać. Szczerze odradzam pracę w Eltel, za 2000 brutto i poziom stresu sięgający zenitu- nie warto. Jedyny pozytywny aspekt to to, że płacą w terminie.
zdjecie uzytkownika
maczeta - 2015-01-28 22:05:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Wczoraj z okazji rocznicy wyzwolenia Auschwitz ogladałem film dokumentalny o traktowaniu wiezniow przez straznikow obozowych. Za najmniejsze przewinienie była sroga kara. Zobaczcie jak jest u nas. Brak teczy = kara, brak nvata = kara, brak stida = kara, pomylka w przebiegu = kara, brak stosowania jakiegoś punktu procedury = kara. Tylko kara, kara, kara. Już przestałem liczyc ile za jeden wyjazd na uszkodzenie mogę kar zaliczyć. Chlopaki robiący instalacje maja jeszcze gorzej bo u nich stawki sa dużo większe. A nasz partner, choc definicja słowa partnerstwo od dawna tu nie pasuje, myśli ze zestresowany monter u klienta będzie w pełni usmiechniety i jak lew będzie walczyl o jego rekomendacje. Kpina
zdjecie uzytkownika
scyzor - 2015-01-29 08:34:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Ta a klient po tym jak mu zostawisz kwit asysty uszkodzeniowej za kilkadziesiąt złotych będzie wniebowzięty i podczas kontroli ze strony Orange będzie wniebowzięty i wystawi ci same 5 .
zdjecie uzytkownika
taki tam - 2015-01-29 21:03:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [maczeta - 2015-01-28 22:05:23]:
Tak!!Nie jesteśmy w szkole, żeby nas oceniali, nie jesteśmy przestępcami, żeby nas karali. Wszystkie tego typu zabiegi są po to, aby wzbudzić w nas poczucie winy i zaciemnić obraz ważniejszych spraw jakimi są podwyżki wynagrodzeń czy warunki pracy.
zdjecie uzytkownika
the traktor - 2015-01-29 22:16:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
NPS - Nie Przejmuj Sie
I wcale mnie nie dziwi ze kazdy ma to w d....
Skoro jestesmy traktowani przez tepse jak zlodzieje i oszusci to mam sie przejmowac jka postrzegaja ich abonenci ? Niech traktuja ich tak jak oni nas!
zdjecie uzytkownika
alien - 2015-01-30 23:15:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale lipa, doprawdy nie wiem jak to możliwe że to jeszcze sie kreci... ludzie czy wy nie macie za grosz szacunku do samych siebie? Ja od czasu jak je..b.n.o.ł.e.m papierami to mam z każdym dniem tylko lepiej. Nie bójcie się nowych wyzwań i weźcie swój los w własne ręce. Gdzie Wasza GODNOŚĆ???? Pytam się...
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eltel Networks
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Eltel Networks?
Zadaj pytanie
x