Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Eltel Networks

Pracowałeś w firmie Eltel Networks i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
tomi - 2016-03-05 14:06:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kl - 2016-03-02 19:45:14]:
to prawda. Niemniej najchętniej na stanowiska związane z kadrami i płacami których szukająw Eltelu biorą ludzi którzy mają za sobą już hrowe szkolenia
zdjecie uzytkownika
wyleczony - 2016-03-08 19:04:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam fryzjer nie odpuści pęka cały Wrocław i okolice co do montażu GPS 100%- załogi to jest nagroda za waszą pracę.Temat stary który powrócił...czas jest najlepszym lekarstwem... czas się wyleczyć z tej firmy...czy jednak może być gorzej?a jednak.. jak to dobrze ,że już nie pracuję w tej firmie a chłopakom życzę wizyty u okulisty czas otworzyć oczy i nie mylić normalnej pracy do zrytej firmy
zdjecie uzytkownika
wb - 2016-03-09 18:57:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Krakusy! Co się z Wami stało, kto Was przejął i jak jest?
zdjecie uzytkownika
monteroserwisant - 2016-03-09 20:02:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prezes napisał:
Szanowni Państwo,
w imieniu Eltel Networks S.A. chciałbym Państwu zakomunikować, że wspólnie z Orange Polska podjęliśmy decyzję o zakończeniu z dniem 31 maja współpracy w dwóch strefach utrzymania: Kraków Północ i Kraków Południe. Główną przyczyną tej decyzji są warunki finansowe współpracy, które z kolei wpływały możliwość świadczenia przez nas usług wysokiej jakości.
Chciałbym podkreślić, że Państwa miejsca pracy są bezpieczne. Obsługę stref Kraków Północ i Kraków Południe przejmie inna firma, która zaproponuje Państwu zatrudnienie na warunkach przynajmniej takich samych, jak obecnie w Eltel Networks S.A.
Wkrótce zaprosimy Państwa na spotkania, na których porozmawiamy bardziej szczegółowo o tej zmianie, a przede wszystkim o tym, jak będzie wyglądało przejście pracowników do nowego pracodawcy.

Z poważaniem
(usunięte przez administratora)
Prezes Zarządu
zdjecie uzytkownika
były eltelowiec - 2016-03-09 20:18:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pewnie szmaciana firma eneva hahahah przejmie eltel a tam jest gorzej niż w eltelu tam kierownikiem jest wam znany J.G żal jak się dowiedziałem kto pracuje w enevie
zdjecie uzytkownika
wie - 2016-03-09 20:32:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przejmie tą strefę TELTECH.Będą mieć lepiej byle tylko dobrze negocjowali przejście do nich.Zresztą Teltech ma nóż na gardle bo skąd wezmą pracowników?
zdjecie uzytkownika
scyzor - 2016-03-09 22:34:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak się sprawują nowe samochodziki Fajne ale dla przedstawiciela handlowego który ma wozić lapka i ulotki nigdzie tym nie wjedziesz krawężnik to przeszkoda nie do pokonania fiacik wracaj
zdjecie uzytkownika
Arek - 2016-03-12 17:09:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wie - 2016-03-09 20:32:27]:
Najpierw Kraków a później cała Polska i Eltel wreszcie odejdzie w niebyt .
zdjecie uzytkownika
jack - 2016-03-15 10:26:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i nic sie nie zmieni moze byc jeszcze wiekszy syf niz do tej pory
zdjecie uzytkownika
nn - 2016-03-18 20:27:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jack - 2016-03-15 10:26:13]:
A kto Wam każe siedzieć w tym niebycie i narzekać ?
Idzcie do innych firm na lepsze zarobki i nie narzekajcie na ELTEL...
zdjecie uzytkownika
nn - 2016-03-18 20:32:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jednym słowem kto jeszcze siedzi w ENSA to chyba przez zasiedlenie albo jak to niektórzy mówią jest koneserem i to lubi... masochiści:-)
zdjecie uzytkownika
nn - 2016-03-18 20:38:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najwięcej narzekają "poznaniaczki" a najmniejsza im się krzywda dzieje, pensje najwyższe, robota lekka, fuszki można robić w godzinach a kierownik nie panuje i jest ok. Druga pensyjka leci z fuszek a na robotę zgodnie z procedurami czasu brak! Panowie po rozum do głowy i fruuuuuuuuuuu
zdjecie uzytkownika
SĄD PRACY ...ITP - 2016-03-19 08:57:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.
Nie ma co się podniecać kto bystry zbiera orginalne listy obecności,korespondencję itp.
Jak już się będziemy rozstawać to mogę zagwarantować że ODPRAWA będzie wysoka...
Żaden kierownik w sądzie nie położy swojej głowy pod topór,za fałszowanie list obecnosci,co za tym idzie okradanie pracownika grozi kara i to wysoka.
Panie z BIEDRONKI nie miały list obecności tylko zeszyciki z zapisanymi godzinami swojej pracy i w sązie wygrały...
Czy nasza dyrekcja jest tak bezczelna czy bezmyślna ??
zdjecie uzytkownika
nn2 - 2016-03-19 12:25:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nn - 2016-03-18 20:38:19]:
Po pierwsze: nie pisze się"poznaniaczki" tylko"poznańczycy"(tak jest przyjęte przez rodowitych poznańczyków)kłania się znajomość gwary...
po drugie: Pan "nn" jeżeli jest serwisantem to napisał bzdury!
jeżeli to "coś" napisał jakiś kierownik lub inny na wyższym szczeblu to zapewne chodzi mu o skłócenie załogi.Biada nam którzy między sobą już szukają zwady!
zdjecie uzytkownika
wikinson - 2016-03-19 16:42:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"Jeronimo Martins Polska, właściciel sieci Biedronka, chwali się w specjalnym komunikacie, że od 1 kwietnia podwyższa wynagrodzenia wszystkich swoich pracowników. Pensja kasjera-sprzedawcy z trzyletnim stażem pracy w JMP zwiększa się z 2200 zł brutto do 2450 zł brutto."

4 lata w eltelu - 2100zl brutto
dziękuję
zdjecie uzytkownika
nezik - 2016-03-19 21:53:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wikinson, wiesz to jeszcze zalezy od stanowiska, może się pochwalisz co takiego robisz i jakie masz wykształcenie. 2100 brutto to i tak dobra kasa jak na region, zawsze to więcej o 250 złotych od minimalnej krajowej, a kasa na czas i normalna umowa.
zdjecie uzytkownika
aq - 2016-03-20 19:16:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to po co robicie w eletelu ? ja się zatrudniłem w BIEDRONCE jako magazynier i mam już 2800 brutto
zdjecie uzytkownika
Eltel - 2016-03-21 21:27:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ty masz coś z głową koleś . Weź sobie te 250 i wsadź w d..u .p.e ! I jeszcze taki apel do nowego Pana Prezesa - Niech Pan zwolni z pracy dyrektora na południu i część zakłamanych kierowników . Czyli czas zakończyć te układy a takowe istnieją również finansowe .
zdjecie uzytkownika
Krakus - 2016-03-21 21:35:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz rację z tym dyrektorem . U nas był i wyleciał . Tem człowiek żyje w innym świecie ... A tu jest potrzebny dyrektor i ten Pan napewno nim nie jest .
zdjecie uzytkownika
były eltelowiec - 2016-03-22 20:09:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeszcze sobie zabierzcie z Enevy pana Jacka.G to jest dopiero oszołom tylko liże nowemu dyr jak nikt inny włazi do tylniej części ciała taki z niego cwaniak zobaczymy jak dług juz sobie pogrywa z monterami tylko że na jego gt są też przydu....paski to zrobią co bedzie J.G chciał niestety sprzedali siebie jakiemuś baranowi ale jak chcą niech maja
zdjecie uzytkownika
romek - 2016-03-24 19:06:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie macie jakichś przecieków odnośnie nowego PT na Krakowie ? Powiedzieli, że do 31 maja i Eltel wypada z gry ale co dalej ?!! TP Teltech ponoć nie chce tej strefy utrzymywać a słyszałem jeszcze coś na temat takiego wytworu jak Eneva ale ponoć jeszcze gorszy syf niż w Eltelu ...
zdjecie uzytkownika
zwicher - 2016-03-25 18:59:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Eltel inwestuje w sprzęt dla Załogi https://www.facebook.com/
Pozdrawiam wszystkich :)
zdjecie uzytkownika
monteroserwisant - 2016-03-25 19:04:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Orange szuka nowego podwykonawcę. Jednym słowem Orange jako "Łowca Jeleni" Coś mi się wydaje że ostatni właśnie zastrzelony to był ten o nazwie Eltel
zdjecie uzytkownika
były eltelowiec - 2016-03-26 22:20:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Większość z was pierd0li jak to niby źle w tym Eltelu. Jednocześnie najbardziej narzekający siedzą tam kilka lat. Tak małe jaja macie, żeby zmienić pracę czy może w tej firmie nie jest aż tak źle?
zdjecie uzytkownika
ggg - 2016-04-02 11:37:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie pracowałem tu, ale @były eltelowiec ma trochę racji. Wiele osób narzeka, a pracują dalej. Wydaje mi się, że w Polsce podobnych firm jest na pęczki.
zdjecie uzytkownika
Rysiu - 2016-04-03 09:56:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może dlatego szykują się kolejne zwolnienia ....
zdjecie uzytkownika
Jarek - 2016-04-04 17:37:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety bardzo dużo osób jedynie narzeka a nic nie zmienia @byłyeltelowiec. Do brzegu, zastanawiam się nad podjęciem u nich pracy w ogłoszeniu warunki są ok tylko teraz trochę martwię się ze stabilnością pracy...
zdjecie uzytkownika
Jurek - 2016-04-08 10:22:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kraków to początek, TP Teltech przejmie strefy B-Biała ,Cieszyn , Żywiec .
zdjecie uzytkownika
inż.orange katowice - 2016-04-08 10:27:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No wreszcie optymistyczna wiadomość że Eltel zaczyna odchodzić w otchłań .
Gdyby tylko nowa firma zechciała zatrudnić także nowych profesjonalnych serwisantów to wszystko może wróci do normy .
zdjecie uzytkownika
romek - 2016-04-08 18:32:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jurek - 2016-04-08 10:22:20]:
Jurek skąd wiesz, że TP Teltech przejmie właśnie Kraków? W sumie na razie to nic nie wiadomo no chyba, że są już jakieś przecieki. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
logik - 2016-04-08 19:08:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [romek - 2016-04-08 18:32:06]:
Logika podpowiada. Jeżeli Eltel miał same straty w tej strefie ( powodzie,wichury itp._ a inni podwykonawcy nie mają zamiaru dopłacać do interesu to zostaje TP Teltech"córka" Orange...
podejrzewam,że będą mieć inne stawki za strefę że by nie płacić kar!
zdjecie uzytkownika
zdziwiony - 2016-04-08 19:13:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [inż.orange katowice - 2016-04-08 10:27:16]:
"nowych profesjonalnych serwisantów" mam wrażenie,że profesjonalni serwisanci będą chcieli pracować za 2200 brutto.życzę powodzenia!
zdjecie uzytkownika
M-21 - 2016-04-14 13:19:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma nie szanuje pracowników i to jest jeden z głównych grzechów. Dobrzy specjalista sami sie pozwalniali lub zostali przymuszeni do tego. Dyrektorzy sa zaślepieni i nie kompetentni w swoim działaniu, a przecież mieli ludzi którzy chcieli pracować i to za te nędzne grosze. Jest przysłowie "Szanuj szefa swego bo będziesz miał gorszego" ale tutaj sytuacja jest odwrotna "Szanuj pracownika swego bo nie będziesz miał żadnego"
zdjecie uzytkownika
byłymonter - 2016-04-15 15:08:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [M-21 - 2016-04-14 13:19:26]:
dobrze napisane , !!!!
zdjecie uzytkownika
refleksyjny - 2016-04-16 23:49:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najlepsi już odeszli z tej firmy. I mam tutaj na myśli cały przekrój struktury - od serwisantów, poprzez kierowników, aż do (byłego) prezesa.
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2016-04-17 23:21:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie idźcie tą drogą! Kariery i przyszłości w Eltelu nie będzie !
zdjecie uzytkownika
Eltel - 2016-04-19 22:36:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w tej firmie to porażka i strata czasu za te marne grosze !!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
emol - 2016-04-21 19:37:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niedobrze mi jak czytam te niektóre komentarze!!! Fakt gdyby nie te głupie procedury OPL robota można powiedzieć należałaby do normalnych ale i tak nikt mi nie powie robota elastyczna a mianowicie zrobię swoje (nieraz naściemniam) no chyba, że ktoś du.. i wykonuje wszystko zgodnie z procesami OPL i czas dla siebie i fuszki bez których by się nie dało ... Jakby mi przyszło zapierda... w 12h w jakimś zamkniętym pomieszczeniu to bym ocipi.. !!! POZDRAWIAM KRS012
zdjecie uzytkownika
poinformowany - 2016-04-23 09:03:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
monterzy będą na strefach oddanych przez firmę Eltel zatrudnieni nie w TP Teltech , a w firmach zajmujących się w pośrednictwie pracy : In Temporis Polska sp. z o.o. i Work Service S.A. . Oj ciekawe rozwiązanie .
zdjecie uzytkownika
rysiu - 2016-04-24 00:33:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [poinformowany - 2016-04-23 09:03:39]:
To nie wiem gdzie Ty pracujesz ale w niektórych strefach pracownik nie ma czasu zjeść śniadania . Co 10-15 minut telefon od dyspozytora . Ciągły stres a o Twoich tzw.fuszkach słowo - BYŁA to jedyna motywacja do tej pracy ( czego nie można powiedzieć o tych żałosnych stawkach ) . Tylko że pracownicy szybko zrobili to co mieli do zrobienia i mogli coś sobie dorobić .Efekt tego był taki , iż pracownicy zrobili więcej niż teraz . Teraz firma stawia na to , że macie pracować najlepiej po 12 godzin , jeszcze lepiej jak zrobicie to za darmo i będziecie super wydajni . Jeszcze podobno do wszystkich samochodów zostaną zainstalowane GPS-y . Dlaczego tak się dzieje ? Ano takie są skutki jeśli na stanowisko od kierownika do prezesa dostanie się totalnie niekompetentna i nieodpowiedzialna osoba .Ktoś chytry i nastawiony tylko na zysk z ograniczeniem umysłowym . Ktoś kto jest takim imbecylem , że zaślepiony odpowiednimi przelewami konto ma totalnie gdzieś podwładnych . Jak u zwierząt samiec alfa ! Tylko gdyby nie podwładni na samym dole czyli serwisanci to wszyscy wzwyż zamiast przelewu z firmy byłby przelew z urzędu pracy .Efekt takiego działania tych hien jest oczywisty Eltel jako partner Orange upadnie . Może to kwestia roku może dwóch lat a może kilka miesięcy . Pytam Was jak długo można poniżać i okradać wieloletnich pracowników ?
zdjecie uzytkownika
XHE - 2016-04-24 23:33:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kraków oddajemy to fakt ale Poznań niech się nie czuje bezpieczny, bo pod wodzą nowego Dyrektora może bardzo wcześnie podzielić ich rolę. Wszystko zawalone (wskaźniki) więc Prezes będzie niezadowolony...
zdjecie uzytkownika
XHE - 2016-04-24 23:36:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No i cały czas postępująca restrukturyzacja...
zdjecie uzytkownika
Krakus - 2016-04-25 23:17:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma zwalnia ludzi ma więcej pieniędzy , ale tylko teoretycznie . Mniej judzi to więcej kar . Chyba , że całe te kary to jedno wielkie oszustwo . Jeśli nie i eltel płaci kary orange , to jest to świadome działanie prowadzące firmę do upadku takie błędne koło . Ludzi coraz mniej , obowiązków coraz więcej a firma jak czytam inwestuje w GPS-y za który oczywiście jest abonament . Jak to możliwe , że tak dużą firmą rządzą tacy ludzie ? Świadome działanie ? No chyba , że nowy Pan Prezes nie wie , że kierownicy stosują taki mobbing wobec serwisantów , że PIP powinien mieć osobny oddział tylko dla eltela . Jeśli więc ktoś szuka pracy (za troszkę ponad najniższą krajową ) to zapraszamy do eltela . Dobrze wyszkolona w mobbingu kadra kierownicza zapewni Wam wszystko co mieści się w definicji tego słowa . Lubisz być poniżany ? To praca dla Ciebie ! Chcesz zobaczyć na własne oczy fałszowanie list obecności ? Zapraszamy ! Chcesz zobaczyć jak się pracuje bez przestrzegania przepisów BHP ? Przyjdź ! Lubisz zostawać po godzinach (najlepiej codziennie ) ? Jesteś idealnym kandydatem ! Lubisz pracować w Niedzielę i Święta ? Nie czekaj wyślij cv ! To i wiele innych atrakcji zapewnia ta firma . Zapraszamy
zdjecie uzytkownika
poinformowany - 2016-04-26 13:09:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
monterów i kadrę kierowniczą z płacami i urlopami przejmuje firma - In Temporis Polska sp. z o.o , napisy na ubraniach roboczych TELTECH . Niestety bez dysponentów . Wiele się nie zmieni , ale jest kompletny brak funduszu socjalnego .
zdjecie uzytkownika
eneviak - 2016-04-26 22:55:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Krakus - 2016-04-25 23:17:48]:
Witam w ENEVIE to samo co w Eltelu mobbing tylko ściąganie do pracy i żeby pracować 7 dni po 12 godz bo jest sytuacja nadzwyczajna która trwa od kilku lat zarzadzający tylko patrza jak zwolnic kolejnych kierowników a na ich miejsca wsadzić palantów i pajaców czytaj były kierownik z waszej firmy J.G słynnny burak i cep jakich mało wygryzł kolejnego kierownika i co on sobie mysli że nikt nie wie o jego przeszłości za co od was wyleciał? jak się Eneva dowie to wyleci z hukiem, jego tylko interesuje nowy samochod i jak wydymać pracowników nie ma żadnych skrupułów żeby to zrobić baran jakich mało ale żeby sie nie przejechał zobaczymy.
zdjecie uzytkownika
Joko - 2016-04-27 07:17:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Chodzi Ci o Kraków ?
zdjecie uzytkownika
alex - 2016-05-01 19:29:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Krakow już sprzedany do TPT /Teoretycznie bo serwisanci podzieleni na dwie firmy posredniczace /
kierownicy w TPT, umowa na rejon woj. małopolskie i sląskie a wiec po nas bedzie Bielsko , jewstesmy smieciamy czas zmienic branże
zdjecie uzytkownika
mariuszBB - 2016-05-01 22:16:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czego sie spodziealiśta? Zarobkuw jak u Cukenberga?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja polegała na tym czy jestem dyspozycyjny 7 dni w tygodniu najlepiej po 12 godzin bo jakieś dyżury jeszcze są .Płaca 1800 brutto ( prawie się popłakałem ze śmiechu )
Pytania: Jestem informatykiem z wykształcenia i znam się na tym . Jednak podczas rozmowy z kierownikiem miałem wrażenie , że on nie bardzo zna się na swojej pracy .Myślę , że piekarz (bez urazy )też się nadaje do tej pracy . Grunt to jak najkrócej być w domu .
zdjecie uzytkownika
wiesiek - 2016-05-02 08:59:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jest ten moment w którym możemy jeszcze coś ugrać i następnego już nie będzie koledzy jak był Eltel prawie 90% deklarowało strajk a teraz gdy proponują nam dużo gorsze warunki pracy i płacy to macie jakieś skrupuły na dodatek Światowe dni Młodzieży są naszym sprzymierzeńcem w sprawie
zdjecie uzytkownika
eltel - 2016-05-03 14:23:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [wiesiek - 2016-05-02 08:59:00]:
Tylko co chcecie ugrać jak Eltela już nie ma na Krakowie ? Ważne żeby nakraść jak najwięcej i oddać Teltechowi . Tak się kończy sprawa jak firma pozwoli zarządzać egoistom

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Eltel Networks!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eltel Networks
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert