Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Eltel Networks

Pracowałeś w firmie Eltel Networks i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
:) - 2015-05-07 09:19:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podkarpacie dość dziwna sprawa bo w wyniku restrukturyzacji zostaje zwolniona osoba która ma grupe kompetencyjną A, przepracowała około 10 lat, jest na umowie na czas nie określony, a zostają osoby z umowami na czas określony spokrewnione z Dyrekcją i kierownikami w śród nich alkoholik
zdjecie uzytkownika
obserwatorserwisant - 2015-05-07 12:22:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [:) - 2015-05-07 09:19:23]:
Jak miał dużą stawkę to się najbardziej opłaca,a kategoria A jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] warta ekonomia się liczy.
zdjecie uzytkownika
inż Orange - 2015-05-10 17:34:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
koniec Eltela i koniec jego słabych profesjonalnie pracowników . Czekamy na nowa firmę obsługującą w fachowy sposób sieć .
zdjecie uzytkownika
monteros - 2015-05-10 18:35:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [inż Orange - 2015-05-10 17:34:13]:
Może szacowny pan inż.Orange sam profesjonalnie obsłuży tę zaniedbaną sieć obecnie grabioną i nieudolnie zarządzaną przez swoich właścicieli.Znam takiego mgr inż.co się pytał na które żyły trzeba wpiąć gniazdko.Powiedziałem mu że wystarczy jak sobie przeczyta 1000 stron procedur zredagowanych przez swoich kolegów to się dowie.
zdjecie uzytkownika
jack59 - 2015-05-10 18:46:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [inż Orange - 2015-05-10 17:34:13]:
powinni ciebie inzynierze zwolnic bo wy w oranz nic nie potraficie tylko gnebic i kary nakladac
zdjecie uzytkownika
Serwisant - 2015-05-10 21:01:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szanowny panie inżynierze dla Was telekomunikacja kończy się na centrali, nie macie pojęcia jak kable i skrzynki idą do abonenta. Firmy które robiły dla Was sieć do 2000 roku wykorzystywały stare kable ,dlatego że wystarczyło żeby zadzwonił telefon ( papier przyjmie wszystko) .Niestety Wasze plany są po prostu do kitu,tylko pracownicy którzy pracują na sieci doskonale znają sieć i wiedzą jak zrobić aby abonent miał neo, ale Wy tego nie doceniacie.
zdjecie uzytkownika
Alien - 2015-05-10 23:08:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Coraz bardziej żałosne te wpisy. Ludu -czy wy nie widzicie jeszcze schyłku miedzi?????
zdjecie uzytkownika
Alien - 2015-05-10 23:13:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [monteros - 2015-05-10 18:35:50]:
Czekajcie, oby jak najdłużej!!!!!!!!!!!! trzymam za was kciuki. Dla zabicia nudy proponuję wymyślać nowe procedury, to bardzo słuszny kierunek. A my tymczasem się rozwijamy hehehe :-)
zdjecie uzytkownika
inż orange - 2015-05-11 10:21:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Serwisant - 2015-05-10 21:01:18]:
Na szczęście coraz bliższy jest dzień gdy większość operatorów będzie bazowała na technologii GPON i większość sieci miedzianej odejdzie do lamusa a wraz z nim takie firmy jak ELTEL .
zdjecie uzytkownika
dyspozytor orange - 2015-05-11 10:27:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Problemem nie jest Eltel ale część jego pracowników ( większość pracuje dobrze ) ale pewne jednostki wyczyniają straszne idiotyzmy przy usuwaniu awarii .Dlatego operator musi ciągle wymyślać coraz to nowe metody kontroli nad ELTELEM i stąd te krytykowane przez was procedury .Nie zapominajcie szanowni państwo także o waszych podwykonawcach którzy są prawie poza kontrolą i psują opinie firmie ELTEL .
zdjecie uzytkownika
Alien - 2015-05-12 08:14:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dyspozytor orange - 2015-05-11 10:27:57]:
Jesteś zielony jak trawa, na wiosnę ... Zapytaj starczych w jakim stanie była sieć gdy nie było procedur a utrzymywali ją pracownicy właściciela (w większości to nadal ci sami monterzy. Prezesi (czytaj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chcieli zaoszczędzić na ludziach i ich "wydzielili" no to mają co chcieli. A dni miedzi i tak są policzone :-(
zdjecie uzytkownika
Grzegorz Poznań - 2015-05-12 22:58:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Super forum...barany z brakiem cywilnej odwagi podpisać się pod swoimi przekonaniami...Dlatego właśnie pracujecie po 200 godzin i nic nie jesteście w stanie wywalczyć dla siebie i własnych rodzin !!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Alien - 2015-05-13 20:30:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Grzegorz Poznań - 2015-05-12 22:58:29]:
Sam jesteś BARAN i to taki rasowy z kręconymi rogami, taki bardzo podhalański. Wielu piszących tu (podobnie jak ja) już dawno miało odwagę olać tą poznańską pseudo firmę i wziąć swój los w swoje ręce, a na forum zaglądamy z sentymentu do kolegów i branży - ale bar@@@any tego nie potrafią pojąć.
zdjecie uzytkownika
GOryl - 2015-05-15 22:49:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dyspozytor orange - 2015-05-11 10:27:57]:
Pierololisz synku straszne głupoty. Procedury te, często nie mające żadnego wpływu na satysfakcje klienta, nie służą niczemu innemu jak tylko znalezieniu haka na pracowników Firm partnerskich (celowo z małej litery, bo od dłuższego czasu to nie jest partnerstwo tylko poddaństwo) i zarobieniu dodatkowej kasy. Jestem ciekawy jak każdy z tych cwaniaków nakładających kary odnalazłby się w terenie. Banda teoretyków mądrych tylko za ekranem komputera, zupełnie oderwanych od rzeczywistości.
zdjecie uzytkownika
skrępowany - 2015-05-16 02:08:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Satysfakcja klienta jak i ten cały NPS jest uzależniony tylko i wyłącznie od widzimisia klienta, bedzie miał zły dzięn,zupę za słoną i da nam 0 pkt, co póżniej odbija się na nas. Sieć wygląda tak a nie inaczej bo w tej firmie się "usuwa" uszkodzenia a nie naprawia, nie ma czasu i sprzętu( jak KM-2 i inne, o które trzeba sie prosić) by przejść całą linie i wszystko zrobić jak trzeba. W tej firmie bedzie cały czas źle dopóki ludzie nie zrozumieją że ta firma zarabia poprzez monterów/serwisantów, gdyby się wszyscy postawili to może byśmy coś wywalczyli, no ale cóż rynek w Polsce jest taki a nie inny, i nie dziwie się nie którym gdy maja rodzine na utrzymaniu, 50 lat na karku i nie chcą sią wychylać.
zdjecie uzytkownika
monter - 2015-05-16 18:57:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli Panowie im szybciej Eltel przestanie utrzymywać sieć Orange tym będzie lepiej dla pracowników .Zobaczymy co wtedy będziecie robić .
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2015-05-16 19:34:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Koledzy Eltelowcy , im szybciej opuścicie szeregi tej "super" firmy to wygracie ŻYCIE !!! Miejcie trochę szacunku do siebie i swoich rodzin !!!
zdjecie uzytkownika
OPierdalacz - 2015-05-16 21:36:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [dyspozytor orange - 2015-05-11 10:27:57]:
Procedury sa po to żeby kolejna mizerota z OP mogla przedluzyc swoja marna egzystencje. Facet wymysli jedna bzdure w miesiącu i przez następny miesiac ma robote. A to wszystko me jeden cel - zgarnac z frajerskich firm podwykonawczych jak najwiecej kasy. Dla mnie to jawne okradanie ciężko pracujacych ludzi przez madrali w białych kołnierzykach. Robota zrobiona, klient zadowolony, ale cos się w procedurze nie zgadza i pieniazki wracają do OP. Lepszego biznesu nawet Beniu Madoff by nie wymyslil.
zdjecie uzytkownika
Romek - 2015-05-17 15:44:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale spina !!! Ja nie wiem co Wy tak narzekacie i narzekacie. Kto Was w tej firmie na siłę trzyma ??! Prawda jest taka, że jesteście do pracy w tej firmie tak przyzwyczajeni, że w innej i tak byście się nie odnaleźli. Robota nie jest zła - zabieram zlecenia, wyjeżdżam w teren i robię swoje (5-6 zleceń na 8h) i do domu. W kolejce czarno - TRUDNO się mówi, co się mam z tego powodu powiesić. Niech się kierownik martwi a nie ja ! Ja robię swoje i za taką robotę dostaję "pensję". Wiadomo, że bez fuch bym nie przeżył miesiąca heh Ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie roboty w jakimś zamkniętym pomieszczeniu bez okien z kappo z batem poganiającym mnie. Oczywiście to jest moje zdanie. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Miroslaw - 2015-05-17 21:18:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Romek - 2015-05-17 15:44:39]:
ROmku masz wiele racji. Wielu z nas lubi ta robote, bo daje ona duza elastyczność. Probem w tym ze zarówno ja jak i wielu moich kolegow czujemy się jak oszuści i krętacze bo tak nas postrzega nasz glowny klient. kary finansowe za byle drobnostki powodują ze ludzie sa coraz bardziej sfrustrowani. Narobisz się a dostajesz kare za brak jakiegoś pomiaru ,telefonu czy innej bzdury.
zdjecie uzytkownika
wypier - 2015-05-18 00:02:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Desmond wypier z naszych forum każdy sam sobie znajdzie pracę .
zdjecie uzytkownika
dyspozytor - 2015-05-18 20:47:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Słowo od dyspozytora. To nie my Was gnębimy wysyłając smsy tylko kierownik . Na moim rejonie jest taki kierownik , że widzi już tylko te wskaźniki . Wymaga abyśmy odpisywały wszystko w czasie i nie ważne czy to działa . Mamy dzwonić po abonentach potwierdzać i odpisywać . Utworzono kolejki dyspozytorskie w ocl do odpisywania . Jednak do nie dawna wszystko przechodziło przez kolejki serwisantów . NPS ? Jaki wtedy macie ? Kierownik zadowolony powtarzalność na serwisanta . Ta praca to jeden wielki przekręt i oszustwo . Zgadzam się z Wami , że tu nie trzeba naprawiać to ma tylko zejść w czasie !!! No i czy wiecie o tym , że takie działanie skutkuje premią dla kierownika ??? Kto ma odwagę niech zapyta swojego kierownika karierowicza . Ja niedługo odchodzę z firmy więc mi nie zależy . Jednak mam dokument na to , że kierownicy jednej ze stref dostają premię ( dużą premię ) za dotrzymanie wskaźników . Oczywiście wszystko kosztem pracowników (nadgodziny , ciągły stres ,mobbing, zastraszanie ,nieludzkie traktowanie ) i za to wszystko ani złotówki premii dla serwisanta czy też dyspozytora . Widocznie tylko dyrektor z kierownikiem pracują reszta nic nie robi . No cóż czas się pożegnać z firmą , ale na koniec rozważam zgłosić doniesienie do prokuratury w związku z fałszowaniem list obecności przez pracodawcę , zgodnie z art 218 kk . Do tego dochodzi jeszcze mobbing . Drodzy serwisanci nawet jak dyspozytor każe Wam coś zrobić i przez to musicie zostawać nadgodziny , to zawsze jest to polecenie kierownika .
zdjecie uzytkownika
Asmos - 2015-05-24 22:17:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Następnym błędem było wyrzucenie telepunktów na własny rozrachunek wcisną klientowi wszystko, a ci od dostarczania puszczają VDSL zapina się na 22M i ok
bo znowelizowane tabelki wszystko już dopuszczą. Po 3-4 tyg klapa i klient wpieniony co za g.. mu wcisnęli NPS dla serwisanta 5 czy polecasz usługi 1 bo kl. zrobiony w jajo. Stara zasada handlowca" Jeden zadowolony klient przyprowadzi 3 nowych 1 niezadowolony zabierze 10" ale OPL ma to w ......
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja trwała 5 minut kierownik jak robot upośledzony .
Pytania: Tylko jedno pytanie czy mogę pracować 24 godziny na dobę i nic nie jeść i nie pic ,żeby nie marnować czasu .
zdjecie uzytkownika
pracownik orange GU wrocław - 2015-05-25 10:36:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dyspozytor - 2015-05-18 20:47:20]:
Jeżeli praktyki opisane przez dyspozytora to prawda to im szybciej Orange skończy współpracę z Eltelem tym lepiej dla abonentów i pracowników Eltela .
zdjecie uzytkownika
jeszcze eltel - 2015-05-25 21:49:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik orange GU wrocław - 2015-05-25 10:36:27]:
Nie zakonczy, nie znajdzie tanszej firmy do utrzyamia swoich SU
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eltel Networks

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Eltel Networks?
Zadaj pytanie
alert