brak logo

BSP Mirosław Hoffmann

Poznań

Opinie o BSP Mirosław Hoffmann

anonim 2010-02-04 01:45:40
Jeśli chcesz być oszukiwany(a) to praca w tej firmie jest właśnie dla Ciebie. :)
anonim 2010-02-04 01:51:11
Firma ta zatrudnia pracowników na podstawie umów cywilnoprawnych zamiast umów o pracę. Jest to niezgodne z prawem co potwierdził Sąd Pracy w Poznaniu prawomocnym wyrokiem. Przykład rozmowy rekrutacyjnej z właścicielem firmy został opisany na stronie: [usunięte przez moderatora]
1
K 2010-12-05 21:32:04
Etyka to pojęcie obce dla szefa firmy.
1
anonim 2011-05-18 01:34:57
Podpisuje się pod negatywnymi wypowiedziami na temat bsp... Gdyby ktoś chciał tam pracować, to proponuję się 3 razy zastanowić czy warto... :)
lola 2011-12-21 15:10:27
anonim - 2010-02-04 01:51:11

Firma ta zatrudnia pracowników na podstawie umów cywilnoprawnych zamiast umów o pracę. Jest to niezgodne z prawem co potwierdził Sąd Pracy w Poznaniu prawomocnym wyrokiem. Przykład rozmowy rekrutacyjnej z właścicielem firmy został opisany na stronie: [usunięte przez moderatora]
Witam,
Wszytsko co tu opisane jest prawda. Sama mialam nikla przyjemnosc pracowac u tego kolesia.
Rzucil palenie i teraz biega i wacha czy ktos inny nie pali.
Pamietam jak firma miesciala sie jeszcze na Strzeszynskiej.
Mialam pracowac w dziale handlowym, mialam obslugiwac klientow przez tel... a wiecie co robilam?
Ubrana w polara, w rekawicach tyralam na magazynie, cielama kartony(!!!) wg Hoffmana uczylam sie artykulow biurowych... Poszukalam innej pracy i poszlam w dluga. Oczywiscie umowa zlecenie... A kase wyplacaja na reke! TRAGEDIA! Widac, ze sie koles ledwo co dochapal kasy i sepi na wszytskim! A do Chin sie buja! Powinni wziac sie na niego ostro!
Z tego co wiem, koles chce zeby kazdy zakladal swoja dzialanosc pracujac u niego! Tragedia jednym slowem...
Jestem ciekawa co sie u niego zmienilo.... Pewnie jesli juz to tylko na gorsze!
Jednym slowem UNIKAC!!!
3
anonim 2012-02-05 14:33:19
fatalne zarobki na stanowisku magazyniera 1000 zł netto w dodatku umowa zlecenie
2
były 2012-03-06 09:29:02
Popieram wszystkie negatywne opinie o tej firmie i jej szefie. Gdyby nie bezrobocie to naiwnych do pracy by nie miał, a tak wykorzystuje sytuację na rynku pracy i tych młodych ludzi w sposób niegodny.
1
Pracownik 2012-06-27 02:43:21
Powyższe komentarze są tylko w części prawdziwe.
Umowy cywilnoprawne zostały uznane za niezgodne z prawem dopiero niedawno, lecz wciąż duża część pracodawców je stosuje. Jest to jeden ze sposobów optymalizowania kosztów, który również uświadamia CO BYSTRZEJSZYM pracownikom kto zabiera znaczną część ich wynagrodzenia (do autorów powyższych wypowiedzi - jest to rząd, a nie pracodawca). I skoro aby zostać zatrudnionym trzeba założyć tę działalność, to gdzie tu oszustwo?
Firma może nie jest McKinsey\'em, a zarobki są znacznie niższe niż w bankowości, ale jest uczciwa i pewna. Proponuję też spojrzeć na siebie, forumowicze, jakie kwalifikacje posiadaliście zatrudniając się tam?
Były pracownik 2012-08-04 23:41:23
Pracownik - 2012-06-27 02:43:21

Powyższe komentarze są tylko w części prawdziwe.

Umowy cywilnoprawne zostały uznane za niezgodne z prawem dopiero niedawno, lecz wciąż duża część pracodawców je stosuje. Jest to jeden ze sposobów optymalizowania kosztów, który również uświadamia CO BYSTRZEJSZYM pracownikom kto zabiera znaczną część ich wynagrodzenia (do autorów powyższych wypowiedzi - jest to rząd, a nie pracodawca). I skoro aby zostać zatrudnionym trzeba założyć tę działalność, to gdzie tu oszustwo?

Firma może nie jest McKinsey\'em, a zarobki są znacznie niższe niż w bankowości, ale jest uczciwa i pewna. Proponuję też spojrzeć na siebie, forumowicze, jakie kwalifikacje posiadaliście zatrudniając się tam?
Zawieranie umów cywilnoprawnych w warunkach charakterystycznych dla stosunku pracy nie jest optymalizowaniem kosztów lecz naruszeniem przepisów prawa pracy. Takie jest prawo i należy go przestrzegać. CO BYSTRZEJSI pracownicy o tym wiedzą i nie zgadzają się na to.
anonim 2012-08-08 14:04:35
Ciekawe który pracownik to napisał - bo już ich tam wielu nie zostało... chyba, że o tym samym nazwisku co pracodawca --> to wszystko tłumaczy...
Anonimowaa 2012-11-26 21:24:23
Mam bardzo bliska osobe ktora tam pracowala i duzo slyszalam o tej firmie i o szefie ktorry kieruje ta niby 'firma'.. kazdy kto sie tam zatrudni i podejmie ta prace to jakby zalozyl sobie sam line na szyje!! Ta firma to upadek!! szef chyba nie wie ze istnieje takie cos jak umowa o prace i system wynagrodzen za wykonana prace! niech zwroci uwage na to kto w tej robocie robi a kto tylko pilnuje biurka by nie odlecialo!!
Pozdrawiam
1
Dobra robota 2012-11-30 17:26:37
Dzien dobry.
Dobra robota, pieniadze niezle.Przeludnienie na planecie generuje niskie przychody.
1
Prorok 2014-01-14 13:39:37
Wiele się zmieniło jak firma została wyczyszczona z dwóch nierobów i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] którzy okradali BSP kosztem innych pracowników przez wiele lat. Jestem pracownicą i osobiście tego doświadczyłam, każdy by chciał umowę o pracę, 3000 na rękę i "dajcie wy mi wszyscy święty spokój, mam umowę o pracę i jestem nietykalny" Uczciwie pracuję i jestem przez szefa doceniana. Jedno co mogę powiedzieć - jak się dobrze pracuje i ma efekty to zarobki są bardzo dobre.
jakiś 2014-01-14 13:51:35
Ty prorok nie bądź taka ambitna, donosy szczególnie przez "anonimy" to standard cwaniaczków, którzy szukają ofiary żeby se trochę popluć. Niskie loty i żenada - myślę, że dobrze, ze nie pracują w BSP, nie są warci. Miałem okazje pracować jako przedstawiciel handlowy w BSP i nie dam złego słowa powiedzieć, wypłaty na czas, pełne wywiązywanie się z umowy, duża swoboda pracy, a co ważne 8 godzin i do domciu. Co do zarobków zgadzam się z Prorokiem, jak masz umiejętności handlowe to w BSP nawet 4000 wyciągniesz. Rodzina mnie zmusiła do wyjazdu z Poznania, a szkoda.
anonim 2014-02-15 19:57:53
Których nierobów masz na myśli? Było ich tam więcej niż dwóch.
tomek 2014-04-16 20:08:33
Ja może zapytam jak tam w BSP plany sprzedazowe i jaka macie baze klientów, bo czym jeździcie to mało istotne, wazne by jeździło.
Pan Nikt 2014-04-18 11:19:10
W tej chwili piszę z biura BSP. Twój samochód to ten, który akurat jest wolny, telefon jest, na biurku stacjonarny, PC tak samo. Bazę zdobywasz sam szukając kontaktów i danych w internecie. No chyba że podejmujesz się odszyfrowania notatek z arkusza po poprzedniku...

Generalnie wygląda to tak, warunki pracy są jasno określone, konkretna umowa, konkretna kwota. Tutaj bez zastrzeżeń. Gorzej jest w kwestii osiągania wyników. Oferta nie powala konkurencji na kolana, strona internetowa i system B2B też pozostawia dużo do życzenia. Teoretycznie można robić wszystko żeby klient złożył zamówienie, w praktyce nie wiadomo co można a co nie ani na jakich warunkach proponować. Nigdzie nie jest to ustalone ani określone. Siadasz przed kompem i masz mieć wyniki.

Sami pracownicy twierdzą, że mają czasem problem bo nie wiedzą czy szef mówi do nich o własnej firmie czy opowiada o zupełnie innej.

Podsumowując, są plusy i minusy. Ale kwestia wyników zależy bardziej od szczęścia, polegającego na tym czy uda Ci się trafić na jelenia, któremu jest wszystko jedno skąd zamawia, czy nie.
niknowa 2014-04-25 16:55:00
czy ktoś może mi doradzić jak dostać się na rozmowę kwalifikacyjną ? Na gumtree od czasu do czasu pojawiają się ogłoszenia na przedstawiciela handlowego, wysyłałam CV i LM ale ani razu nikt do mnie nie zadzwonił. Jakie trzeba mieć kwalifikacje ?
były 2014-07-14 16:42:33
pracowałam w BSP krótko, jestem dojrzałą kobietą, miałam zostać przedstawicielem handlowym. miałam doświadczenie w biurówce z przed kilku lat. właściciel postawił sprawę prosto - wynagrodzenie - podstawa + premia od wyników -od pierwszego miesiąca pracy. Fakt, że obrót który miałam wykonać w pierwszym miesiącu - 8.000 zł / miesiąc wydawał się śmiesznie niski w porównaniu z tym , który robiłam kilka lat wcześniej. Rzeczywistość okazała się brutalna - niestety nie sprzedałam towaru nawet za 5.000 zł-bez dojść w firmach nie warto podchodzić do tematu. Inni handlowcy mający wypracowaną bazę kliencką mieli się świetnie i wypłaty bardzo konkretne. ja wypłatę dostałam za przepracowany czas i pa, bez premii.
1
mag 2014-09-27 11:25:58
w magazynie w porzo, kierownik trochę narwany ale trzyma wszystko w kupie, robota fajna bo nie brudna (to nie budowlanka). Czasami dowóz i w aucie można wypocząć, stawka 9 zł, na ręke też do przyjęcia, fajnie bo wolne weekendy i tylko do 16
były pracownik 2014-11-20 13:14:37
Tak naprawdę nikt nie ma pojęcia o co chodzi właścicielowi, najwięcej zależy od tego, jaką z "mądrych" książek o biznesie ostatnio przeczytał, bo potem próbuje wprowadzać w życie ich rozmaite wytyczne, jest przesiąknięty wziętymi z kosmosu ideami biznesowymi i zachowuje się najczęściej bez odniesienia do realiów w których egzystuje on i jego firma. Kolejny absurd w XXI wieku to wypłata wypłacana do ręki pracownika. Za moich czasów był też komputerowy system podglądania tego, co aktualnie pracownik robi na swoim komputerze (o czym jednak pracodawca nie informował pracownika, a co na mocy prawa zrobić absolutnie powinien). Jeśli nie wierzycie, że w biznesie nie ma sentymentów i liczy się zysk za wszelką cenę, to polecam zatrudnić się u tego pana.
2
aktualny pracownik 2014-12-10 15:02:51
W końcu jakieś inteligentne spojrzenie "byłego pracownika" na fakt co to jest praca w BSP ("Jeżeli liczy się zysk to polecam zatrudnić się u tego Pana"). Faktycznie moja premia jest uzależniona od wypracowanego zysku, z czego się bardzo cieszę, bo jestem z niej zadowolony. Początek był trudny, ale dziś wypracowałem i mam pod opieką kilkanaście firm kupujących artykuły biurowe. Jestem ich doradcą handlowym i mam dużą swobodę kształtowania współpracy, oczywiście i bezapelacyjnie celem jest ZYSK ! . Jeżeli ktoś się decyduje na pracę z wynagrodzeniem za osiągane wyniki to powinien poczytać sobie trochę o ABC przedsiębiorczości. Dziś chyba tego w szkołach nie uczą.
1
były pracownik 2014-12-16 09:06:17
Komentarz z 12 grudnia idealnie w stylu wypowiedzi właściciela, no, no. I ta wzmianka o tym, że w szkołach nie uczą ABC przedsiębiorczości:) Czy nadal firma zapewnia jako samochody służbowe rozlatujące się cinquecento?
2
norbert 2015-02-07 18:59:35
@aquq, hej możesz napisać jak tam po rozmowie, bo jak mniemam przez dwa tygodnie od Twojego postu juz dawno jesteś po. Może odpowiedź na swoje pytania, bo ja dopiero zastanawiam się, czy nie spróbowac zaaplikować do BSP. W ogóle na jakie stanowisko aplikowałeś, bo nie napisałeś, przez co pewnie nikt nie odpowiedział, to wazny szczegół.
nowa 2015-02-24 12:47:46
Hej!
jestem po dwóch rozmowach, pierwsza z cichą i potulną Panią, która niby jest dyrektorem działu sprzedaży. Kobieta o pewności siebie wynoszącej -20%, nie wiem kim ona tam kieruje?! Pozniom rozmowy rekrutacyjnej- 5 pytań, mało ambitnych, czas trwania 6-10 min. Zdradziła przy tym że dwie wcześniejsze osoby nie przyszły na rozmowę, co pokusiło mnie by sprawdzić o nich opinię
Druga rozmowa z szefem - wzrok lekko psychopatyczny, wypytał się o mój system premiowy u poprzednich pracodawców. Przeszedł od razu do tego że chce dac na rękę 1600zł + 200zł premia za osiągnięcie Celów. Nie powiedział jakich więc domyśl się. Umowa zlecenie na 3 miesiąca, praca od piątku, bo inwentaryzację mają więc zaznajomie się z produktami.
Brać czy nie brać?
oto jest pytanie!

Wakat wolny!
arnaud 2015-02-28 09:02:01
No opcje masz dwie: albo dostajesz 1600 na rękę, nie osiągasz celów i po 3 miesiącach wylatujesz i szukasz czegoś od nowa albo dostajesz 1600 na rękę, do tego porażającą premię w wysokości 200 złotych i zasuwasz pół życia na umowie zleceniu. Obie perspektywy kuszące tak samo - w ogóle.
2
Nowsza 2015-03-24 23:19:44
A ja się zdecydowałam na zaproponowane warunki j.w.. W przeciwieństwie do opinii "Nowej". Pani prowadząca ze mną rozmowę wstępną była rzeczowa i konkretna. Warunki finansowe jak na dziś przyzwoite, tym bardziej, że jestem przekonana o wypracowaniu konkretnej premii. Od kolegi, który tam pracuje wiem, że wypłaty są na czas i ustalone raz warunki premiowane są przestrzegane. W ostatniej mojej pracy okazało się, że za osiąganie wyższej sprzedaży miałam zmniejszaną premię. Liczę, że w BSP moje doświadczeni zostanie docenione, tym bardziej, że posiadają najlepsze w Poznaniu narzędzia pracy.
1
krzysztof 2015-04-01 12:18:10
"jestem przekonana o wypracowaniu konkretnej premii" - tak samo ja jestem przekonany, że będę żyć długo i szczęśliwie, życzenia, marzenia, złudzenia.
"najlepsze w Poznaniu narzędzia pracy" - to znaczy jakie?
2
krzysztof 2015-07-21 08:38:00
czy napisałem cokolwiek o otrzymywaniu bądź nieotrzymywaniu premii? proszę o czytanie ze zrozumieneim!
piotruś 2015-07-30 16:02:18
Jak to jest z warunkami w BSP? Jakie narzędzia wspomagające pracę oferują? Służbowy telefon? Laptop? Jak wygląda sytuacja z bazą klientów? Otrzymuje się jakieś kontakty na starcie? Jak wygląda sytuacja z samochodami firmowymi?
do bolka 2015-09-11 14:22:42
Bolek, skoro pracujesz już jakiś czas, daj znać jakimi samochodami służbowymi dysponuje firma!
bolek 2015-09-26 14:03:46
samochody są 4 - tico, fiat 126 p, uno oraz polonez nowszej generacji naprawdę polecam.
3345 2016-03-23 11:08:14
cienki ten bolek jak Bolek jest cienki ..
3erf 2016-05-15 18:33:25
czyli jest umowa o prace to cale szczescie wlasnie takiej firmy poszukuje..bo jednak dla mnie- mysle ze nie tylko dla mnie bardzo wazne jest kiedy oferowane jest takie stabilne zatrudnienie dla pracownika
Zostaw swoją opinię o BSP Mirosław Hoffmann - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BSP Mirosław Hoffmann