brak logo

Glob Media Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Glob Media Sp. z o.o.

anonim 2009-01-19 22:36:15
hej Logan,
czy mógłbyś coś więcej napisać nt. relacji na linii pracownik-pracodawca w tej firmie? jaka panuje atmosfera, jacy ludzie tam pracują, jak zachowuje się szefostwo firmy..
anonim 2009-03-11 10:40:46
Ludzie kierujący tą firmą nie mają pojęcia jak zarządzać ludźmi. Wysyłają Cię na szkolenia a później w praktyce są antywzorem wszystkiego czego Cię nauczyli - dodatkowo zarzucając Tobie żebyś przestrzegał zasad i dawał przykład innym. Na porządku dziennym jest ignorowanie niewygodnych tematów [usunięte przez moderatora] . Zapomnij o wszystkich obietnicach które usłyszysz na rozmowie kwalifikacyjnej - po okresie próbnym usłyszysz tylko wielkie zdziwienie "kto Ci coś takiego obiecał?". Panowie chcą stworzyć wysoką strukturę zarządzania gdzie oni będą prezesami ale kadra zarządzająca i tak jest zlewana - jak trzeba kogoś objechać to pan prezes potrafi przyjść i przy całym dziale nawrzeszczeć na wszystkich, często zmieniając po prostu zdanie i uważając że jak przyjdzie o opr. wszystkich to nikt nie zauważy że nagle chce czegoś innego. Obgadywanie pracowników przy otwartych drzwiach również na porządku dziennym. Całe szczęście że nie pracuję już w tym burdelu - nie polecam!!! No chyba że potrzebujesz szybko kasy, wtedy 3 miesiące i ewakuacja!
anonim 2009-03-12 17:44:57
Przynajmniej wszyscy byli pracownicy zgodzili sie ze kasa niezla. :-) Tak naprawde nie wszyscy nadaja sie do pracy w agencji reklamowej. A osoby tu sie wypowiadajace - zdecydowanie nie. Termin nadgodziny w kontekscie pracy w agencji jest dosc interesujacy. Tak samo jak "na ostatnia chwile" oraz kilka innych. Coz - nie kazdy nadaje sie do pracy w agencji reklamowej. Tych, ktorzy latami pracuja w Glob Media, nie trzeba o tym przekonywac. Nie jest latwo byc liderem na rynku. Niestety nie wszyscy wytrzymuja tempo pracy, dlatego trudno obecnie przejsc przez sito rekrutacyjne.
anonim 2009-03-12 17:47:20
No tak, wyzysk. Jest 17.47. W firmie nie ma nikogo poza prezesami. ;-)
anonim 2009-05-17 01:39:33
Pracując w tej firmie musisz wiedzieć co chcesz osiągnąć a co już masz,
patrzenie też z perspektywy kasy? ( pytanie co możesz sobą reprezentować) ?

jeżeli nie masz doświadczenia kontaktu z innymi ludźmi to gdzie w świat?

Sprostowanie !!!!!! nie potrafisz rozwiązywać prostych problemów - nie pracuj tam!
lepiej iść na kasjera do tesco:)))

pracuję w firmie 4 miesiące jak na razie nie narzekam;>>>

Bronisław W. 2009-06-03 13:02:15
Witam,
Ja współpracowałem z Globe i współpraca dobrze się układała. Było mi łatwiej bo byłem ich klientem.
Nie wiem jak wygląda praca wewnątrz firmy ale myślę, że jest OK.
Bardzo chciałbym dla nich pracować ale...to co piszecie trochę zniechęca :(
anonim 2009-06-19 12:06:27
Rozumiem, że zniechęcające jest to, ze jest dużo pracy? Że czasem trzeba siedzieć dłużej, że tempo pracy jest wysokie...?
Moja skromna opinia: Jeśli to jest dla kogoś zniechęcające to, proszę się nie obrażać, ale ta osoba do pracy w agencji się najzwyczajniej nie nadaje. Ja pracuje tu kilka miesięcy i jestem zadowolony. A do tempa i nawału pracy trzeba się po prostu przyzwyczaić. Tak to już jest w agencjach reklamowych, zwłaszcza tych większych. Jak ma się satysfakcję z pracy to i dłuższe siedzenie w pracy nie straszne! Chyba w każdej agencji są takie dni, że zjada Cię stres, że tempo pracy jest zabójcze i trzeba wyrobić troszkę nadgodzin... W jednej z moich poprzednich firm potrafiłem siedzieć w pracy 56 godzin (bo był projekt, który tego wymagał), ale nie płakałem z tego powodu, bo przyniosło to odpowiedni efekty. W Globach nie siedzisz 56 godzin, co najwyżej trochę dłużej czasami (jeśli Klient czy dana realizacja tego wymagają).
Podsumowując moją subiektywną ocenę:
Praca tu przynosi satysfakcję. Atmosfera jest co najmniej niezła, a na kase też nie ma co narzekać - wszystko zależne jest od Naszego wkładu w budowanie firmy. Tak przynajmniej mi się wydaje.
Są tu ludzie którzy pracują dość długo i nie widać, żeby im się jakoś bardzo nie podobało.
Do przyszłych kandydatów na pracowników: Jeśli jesteś pełen zapału do pracy, chcesz się rozwijać i mieć prawdziwą satysfakcję z tego co robisz, nie boisz się wyzwań oraz jesteś kreatywny/kreatywna - składaj CV, bo dla takich ludzi jest ta firma. Tak mi się wydaje... :P
sowa 2009-07-24 03:24:12
z daleka widać, że opinię prezes wystawia albo jakiś dobrze prosperujący dyrektor... przecież w tej firmie jest może jedna, może dwie osoby, które pracują tam dłużej... reszta to nowe nabytki
anonim 2009-07-27 16:04:29
Chciałem tylko zaznaczyć, że wypowiedziałem się wcześniej i bynajmniej nie jestem Dyrektorem... w Zarządzie (póki co :P) też nie zasiadam!
Natalia 2009-08-11 12:27:09
W sumie fajnie, ze firma wzbudza emocje. Te negatywne glownie u bylych pracownikow, co jest calkowicie natrualne. Pewnie sa to jeszcze ludzie, dla ktorych jest to pierwsza praca, a na pewno pierwsza w agencji. :-)
były pracownik 2009-08-27 11:36:39
ja okres pracy w Globach wspominam jako jeden z najlepszych w moim życiu... dużo sie nauczyłam. Ale Globy to już nie te same Globy co kiedyś. Gdybym zastanawiała się nad podjęciem tam pracy w tym momencie, to zwróciłabym uwagę na to, że ostatnio wymienił się cały skład. Firma budzi duże emocje, bo bardzo angażuje. Na pewno nie można liczyć na to że będzie się tam pracowało "na pół gwizdka". Co do kasy, to ja się nie zgadzam z wcześniejszymi wypowiedziami. W Globach nie jest zła, ale jest wiele firm na rynku które płaca więcej. Warto się rozglądać. Aha... i o co chodzi z tym testem z wiedzy ogólnej na rozmowie kwalifikacyjnej ;)
anonim 2009-09-08 17:10:55
anonim - 2009-07-27 16:04:29

Chciałem tylko zaznaczyć, że wypowiedziałem się wcześniej i bynajmniej nie jestem Dyrektorem... w Zarządzie (póki co :P) też nie zasiadam!

Hmmm czyżby to Pan [usuniete przez moderatora]...? witam serdecznie :) Nie ładnie tak reklamować firmę w której jest się tajemniczym "prezesem" klaps klaps klaps :)

* Jeśli chodzi o kasę - polecam wynegocjować dobrą na począteczek, a potem pożegnać się lub zostać tylko gdy podniosą próg.
* Jeśli chodzi o nadgodziny - są i to zajebiste
* Praca - chaos!!!!!, przerzucanie odpowiedzialności, poniżanie - mobbing, brak reguł, brak wsparcia i wszystko co złe :)
* Firma - tak na prawdę to nikt tam nie jest szefem i jednocześnie wszyscy trzej panowie - to spółka, która rządzi się własnymi prawami. Nikt nie jest w stanie powiedzieć ile machlojek się tam wydarzyło, wiem na pewno co najmniej o 3 długach na ok 50 tysięcy (dłużnikom współczuję, wiem że w tym burdelu nie dojdą swoich praw)

Tak zdecydowanie polecam pracę w Globie osobom:
- facetom - zdecydowanym, chamskim, umiejącym włazić w dupę bez smaru, zapatrzonym w siebie.
- laskom - zdecydowanym, szczupłym z cycem, bezczelnym, zapatrzonym w siebie.

bulwa 2009-09-13 20:19:28
zacznijcie płacić za nadgodziny i będzie ok
monik 2009-10-30 19:21:00
hmm.. jest to firma bardziej marketingowa, do agencji reklamowych jej daleko ale jeżeli jesteś po marketingu i akwizycji to w sam raz polecam :)
MIRzA_czlowiek_wschodu 2009-11-06 22:51:41
Witam wszystkich moje pytanie jest proste czy jest sens zgłaszania swej kandydatury na stanowisko grafika ?

Jaki zakres obowiązków przejmuje grafik ?
Czy projekty są przemyślane "burza mózgów" czy tez może szybko bo liczy sie kazda godzina pracy za która Ci placimy DRANIU !!!

Czy potencjalny nowo przyjęty pracownik ma szanse na rozwój
Jak sytuacja stoi z flashem badz Autodeskiem ?


Kazda odpowiedź szczerze podkreślam szczera będzie dla mnie cenna wskazówką PLUSY I MINUSY najbardziej liczę na odpowiedzi kolegów/koleżanek z branży
szukajacy pracy 2009-11-10 17:51:03
A wiecie może o co chodzi z tym testem z wiedzy ogólnej na początek? Ile moge powiedzieć że chce zarabiać jako junior account na poczatek?
stiffler:) 2009-11-11 04:50:36
Mam pytanko.
"czy realizator kampanii ambientowych" to stanowisko jest wolne?
1)Jakie zarobki?
2)dużo pracy?
jarek 2009-11-12 01:22:41
czy ktoś wie o co chodzi z tym testem?
gall 2009-11-16 09:25:13
test 20 min - 20 pytań : zadania z matmy, polaka, z logicznego myślenia, test na inteligencję
anonim 2009-12-02 12:46:31
Mam prośbę i pytanie do osób które będą uczestniczyć bądź uczestniczyły w teście na juniora. Jak to wygląda i o co chodzi i przede wszystkim czy warto aplikować do tej firmy. Bo z opinii powyżej różnie bywa...i sam nie wiem co myśleć.
Dzięki
.. 2009-12-04 23:44:50
nie polecam
masta 2010-01-16 21:05:54
podsumowanie w topkę! :)
śmiałem się 15 minut.

Test na inteligencję to np. pytanie wymyślone przez jednego z szefów, którego podobno oszukali :D
Stoisz na biegunie północnym, w którą stronę pójdziesz, żeby dojść na zachód - w prawo czy w lewo?

Jeśli masz ochotę popracować to walcz :) jesteś facetem, masz bardzo duże szanse. Zniż się do ich poziomu, walcz, w końcu te 2 kulki po coś masz :p
masta 2010-01-16 21:13:18
anonim - 2009-03-12 17:44:57

Przynajmniej wszyscy byli pracownicy zgodzili sie ze kasa niezla. :-) Tak naprawde nie wszyscy nadaja sie do pracy w agencji reklamowej. A osoby tu sie wypowiadajace - zdecydowanie nie. Termin nadgodziny w kontekscie pracy w agencji jest dosc interesujacy. Tak samo jak
sorry... ale kasa do nadgodzin się nie ima hahahah to mnie też rozbawiło i ten patetyczny ton buahahaha

Ludzie tam pracujący walczyli z mobbingiem i tak na prawdę, to kolejny skład pracowników jest teraz grany, bo wszyscy stanowiący bazę wymiękli, nie dali rady tej presji. Opierdalanie przy gronie pracowników to standard, obmawianie pracowników tak by słyszeli również, co jeszcze hmmm wszystko co złe.

NIE POLECAM
anonim 2010-03-05 12:39:42
GlobMedia = porazka...

mozna pracowac, tyrac a i tak gowno w zamian dostaniesz. Darcie ryja przez dwoch "panow" "prezesow" na pracownika to norma, chociaz niejednokrotnie im zwracano uwage, ze nie powinni tego robic. No ale co to dla nich - najwazniejsza kasa i juz.

Dodatkowo zmiany, ktore wprowadzaja w firmie.. Uwaga, bo moga zatrudnic Cie na stanowisko Accounta a po miesiacu wyladujesz w sprzedazy bo tak im sie zachce (a Ty staniesz przed wyborem, albo sie dostosujesz albo wylecisz...). To dziala rowniez w druga strone - idzeisz na handlowca a tu prosze - likwiduja dzial i idziesz do obslugi klienta.

A jak juz chcesz sie zwolnic - to jestes najgorsza - itntruz, do firmy nie wchodzisz, blokuja Ci wszystko, zabieraja kompa od razu i nawet mozesz nie miec czasu na skopiowanie swoich rzeczy (zdjec, etc).

A ostatnio to juz pojechali po bandzie - wylaczyli ludziom dostep do netu... Nie moga wejsc np. na facebooka poczyta� o pogodzie by odskoczyc od ciaglego zapierdzielu... NIC TYLKO DZWON, WYSYLAJ MAILE !!
W dwóch slowach: arbajt macht frai (celowo po polsku)
były pracownik 2010-03-23 10:08:52
Glob Media = globalna porażka.

- Jeśli nie można czegos załatwić droga formalną to Panowie dyrektorzy bez ogródek Ci sugerują byś dał łapówkę...

- Nadgodziny i diety za wyjazdy - zapomnijcie (formalnie każą Ci podpisać papier a kasy nie ma...)

- Chamstwo i obrażanie pracowników na porządku dziennym

- No i kilka procesów w sądzie...od byłych pracowników

Na temat realizacji projektów w firmie jeszcze napiszę - oj klienci, klienci - strzeżcie się....



pracus 2010-03-31 22:53:45
wrzurzaja mnie opinie nieudacznikow ktorzy tutaj pisza takie rzeczy. Pracuje tutaj juz troche, wiele widzialem i .... to fakt ze czasem jest nerwowo, to fakt ze wymagania sa wysokie, ale to nie jest praca dla slabeuszy. Tam gdzie ludzie sie sprawdzaja, to nikt nie narzeka. Jak widzialem co robili moi przedmowcy na spotkaniach wewnetrznych to rece opadaly. Nawet wiem kto to napisal: Pani [usuniete przez moderatora], to jej pewnie ten wpis. Musze Ci powiedziec ze byly zaklady kiedy wylecisz, i tak sie dziwie ze dotrzymalas do konca okresu probnego. I widze ze tutejsze wpisy robia tylko Ci ktorzy zostali zwolnieni.... Bo wszystkich jestem wstanie rozpoznac po tym co napisali. To fakt, ze szefowie powinni sie bardziej przykladac do rekrutacji pracownikow, bo ostatnie nabytki w dziale BTL to jakas zupelna pomylka byla. Wsyd dla fimy przed klientami za te osoby, a teraz na tym forum.
anonim 2010-04-04 21:27:53
nie wszystkie opinie naleza do bylych pracownikow
- macie za malo ludzkie podejscie do pracownikow
- ludzie sa wymieniani jak skarpetki - i nie jest to sprawa slabej jakosci materialu
apsik 2010-09-30 23:13:31
nie polecam, wszyscy ktorzy pracuja tam juz mysla o innej pracy bo dlugo nie da sie zniesc szacownych Panow szefufff.
wykorzystywanie,gnojenie,tylko ludzie fajni-fakt!
anonim 2011-01-26 14:20:04
Jezeli mowa o tescie, test nie zawiera zadnych pytan z wiedzy ogolnej, nie ma mowy o rozumieniu tekstu i zadan na inteligencje tez nie ma to jedna wielks bzdura, testpolega na tym, ze jest 20 pytan i tylko matma, zadania z trescia takie jak na maturze. Panowie maja wysokie mniemanie o sobie i swojej firmie, gdyz na pytanie o sens testu uzyskalam odpowiedz, ze test jest taki jak w korporacjach, klamia od poczatku, bo w korporacjach sa testyanalityczne, a nie matematyczne i pracujesz w firmie o ugruntowanej pozycji za duzo lepsza kase i w lepszych warunkach. Ich wyobrazenia o firmie, ktora "zarzadzaja" ni jak nie maja sie do rzedzywistosci. Szkoda czasu....
Michał R. 2012-09-14 18:21:44
Podczas mojego urlopu dałem się namówić bratu na zastąpienie dwóch monterów na Letniej galeri samsung i orange, prowadzonej przez tą firmę. Niestety firma moim zdaniem zatrudnia miernych managerów. Przykładowo ten który prowadził przeprowadzkę Galerii z Łeby do Ustki kompletnie się do tego nie nadawał i gdyby nie on akcja trwała by 12 godzin zamiast 24. PONDTO FIRMA ROBI NAJGORSZĄ RZECZ POD SŁOŃCEM - NIE PLACĄ WYNAGRODZENIA. Wyobraźcie sobie, że pracowałem tam na koniec lipca tylo przez 24 godziny, dziś mamy 14 września, a kasiorki nie ma.... Lipa na kółkach
bajerant 2014-05-30 17:09:30
@pastrana ale co konkretnego sie dzieje? Nie wypłacają hajsu? Jeżeli to faktycznie nie świadczy o nich za dobrze..
Mojo jojo 2014-12-09 09:38:48
Jeżeli funkcjonują od 2004 roku to trzeba przyznać, że w ciągu 10 lat naprawdę udało im się osiągnąć bardzo dużo. Ciekaw tylko jestem jak nieustanna walka na rynku przekłada się na walkę o dobrego pracownika. Bo patrząc na tyle głosów niezadowolenia można mieć spore wątpliwości w tej kwestii, ale chciałbym się co do tego mylić http://gmpolska.pl/o-nas Jakby ktoś miał aktualne informacje odnośnie procesu rekrutacji i samego zatrudnienia to z chęcią bym się dowiedział podstawowych rzeczy.
olga antyhejt 2015-02-19 14:20:12
ja również uważam że bardzo fajnie się rozwijają na rynku, jest to w moim oczach intrygująca innowacja, a czy jako pracodawca są równie innowacyjni i solidni, ktoś ma jakieś doświadczenia? tylko proisze bez wyssanych z palca hejtów, mam dość tej plagi szarańczy. jakie plusy ma praca w Glob Media Sp. z o.o.?
idyś 2015-03-05 17:26:31
J równiez uważam, ze fajnie sie rozwijają na rynku, a trzeba pamiętać, zę konkurencja nie śpi. Rynek PR i Marketingu to trudny kawałek chleba i niegdy nie przynosił stabilnego zatrudnienia. Trzeba być naprawdę wybitnym, bystrym i szybkim w swoich działaniach, zeby ktoś Cię docenił i zainwestował w Ciebie. Taka jest niestety rzeczywistosć w tej branży - trzeba sie wykazywać, zeby się utrzymać.
michaś 2015-03-24 18:15:49
chyba żartujesz @idyś, ze praca w marketingu i PR nie przynosi zatrudnienia, wiesz moz eile kosztuje wykupienie postu sponsorowanego albo reklamy w stroerze? no i powiedz, że praca w marketingu się nie opłaca, haha. Może nie byłeś ciekawą i kompetentę osobowości,a na tym trzeba się znac, a nie wystarczy przeczytanie jednej książki Kalla o reklamie.
efr 2016-05-14 19:20:19
@michaś tez uwazam ze praca w marketingu jst ciekawa
Zostaw swoją opinię o Glob Media Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Glob Media Sp. z o.o.