TOYA Sp.z o.o.

Łódź

Opinie o TOYA Sp.z o.o.

anonim 2009-02-23 09:10
Nieprofesjonalnie i drogo. Ode mnie minus
stan 2010-01-13 21:28
jak nie wiecie to nie piszcie,ja jestem zadowolony z internetu i tv poztym moj kolega pracuje w tej firmie i jest bardzo zadowolony z zarobków i atmosfery jaka tam panuje.pozdrawiam zmyslaczy
AS 2010-10-11 15:54
Jestem zadowolona, pracuję już 2 lata, obsługuję klientów, zarabiam OK 1600 NA RĘKĘ ale jest to praca na[usunięte przez moderatora], bywają spore luzy, jest realna możliwość awansu i akurat mam bardzo blisko domu więc nie wydaję kompletnie nic na dojazdy.
1
lodz 2013-03-30 07:46
Moglby ktos opisac prace handlowca w Toyi ?
2
taki 2013-07-24 12:28
beznadziejna firma, nie mozna z nikim porozmawiać bo nie chcą podać żadnego numeru telefonu, czyli nie ma osób odpowiedzialnych. o kontakt nie można się doprosić. Chyba monopol uderzył prezesowi do głowy, trzeba zainteresować sprawa urząd antymonopolwy
atomek 2014-09-16 12:14
Odbiór fatalny,zawiesza się,na godzinę 20 razy.Zadnego filmu nie obejrzałam do końca. Nie polecam.
Stefan 2014-12-21 13:25
odrazam...popsuło się......
1
Adam 2015-02-11 03:34
Hej, wie ktoś jak sie wiedzie ludziom na stanowisku administratora sieci lan/wan w Toya? bo wymagają w sumie sporo, wiadomo, że koszt certyfikatu Cisco to 5 tysięcy minimum, 4 letnie doświadczenie to też sporo, a oferuja standard, czyli stabilne zatrudnienie w firmie będącej liderem w swojej branży oraz atrakcyjne warunki pracy. Jakieś konkrety?
1
malwa 2015-03-13 06:54
Popracowałam tam w dziale sprzedaży.Wygląda to tak.Jest kilku przyjaciół królika,którzy obsługują wyłącznie nowe tereny i zarabiają bardzo dobrze.
Reszta jest od robienia statystyk przejść terenu i zarabia grosze.Atmosfera nieciekawa.Wyścig szczurów bez dania równych szans.Odradzam.
7
zdegustowana 2015-07-14 22:02
sam jesteś krzak hahaha.
1
Adam Łódź 2015-11-30 19:57
Praca call center jak praca zarobić można jak się podpiszę masę nowych umów .
Jest jedno ale , w dziale pracują znajomi ,rodziny kierownictwa i tylko oni dostają okazje do zarobienia tobie zostaną ości.
Nowi którzy przyjdą do pracy jako mięso armatnie zapchają dziury w ludziach na święta gdzie jest najwięcej pracy potem podziękują i cześć .
Pierwsze 3 mies. umowa zlecenie potem obiecują umowę o prace której nigdy nie doczekasz no chyba że jesteś znajomym lub rodziną kierownika.
Zapomnij o chorowaniu na zleceniu bo zakład standardowo nie płaci składek chorobowych .
Ubieraj się ciepło nie choruj i pij dużo melisy .

Ps do moderatora - moja mała uwaga (czytaj sugestia) że opinie powinny dotyczyć pracy ,inne posty powinny być kasowane przecież nie chcę sobie zakładać tv tylko szukają opinij o pracodawcy.
Pozdrawiam
1
REDGIRL1910 2016-01-19 20:17
ehhh, czy tam te wasze wypociny i aż oczy bolą.. Pracuje w tej firmie od grudnia 2012r do dnia dzisiejszego 19 stycznia 2016. zaczynałam na sorzedaży po pół roku awansowałam na obsłuę telefoniczną a od września kolejny awans na specjalistę ds obsługi abonenta w biurze... zaznaczę bardzo ważną rzecz nie jestem córką/siostrą/kuzynką/żoną/narzeczoną ani w żaden sposób osobą spowinowaconą z kimkolwiek w tej frmie... jak ktoś nie chce pracować to nie zabrobi.. ja mam teraz jakieś 2500 srednio na rękę... amosfera bardzo pozytwna na kazdym szczeblu... także życzę powodzenia w narzekaniu na brak pracy jak robic się nie chce.
5
REDGIRL1910 2016-01-19 20:27
I jeszcze jedno dodam umowę o pracę dostałam po 3 mc od 1 awansu.... na sprzedaży rzeczywiście jest umowa zlecenie za którą odprowadzane są wszystkie składki. więc jak czegoś nie wiecie po prostu się nie wypowiadajcie...
3
REDGIRL1910 2016-02-04 14:29
taka że na um zlecenie nie masz urlopu... umowe zlecenie masz na samym poczatku pracy tam...
2
REDGIRL1910 2016-02-04 17:03
tego akurat nie wiem, ale chyba nie złe bo rotacja jest mała
2
A455 2016-02-05 10:25
Ja też tam pracowałem.Piękne bajki Pani Redgirl
5
REDGIRL1910 2016-02-08 09:47
tak ?? a jakie ja bajki opowiadam ??
1
Toto 2016-05-13 13:15
Domek, piszemy o TOYA Sp. z o.o. w Łodzi, a nie TOYA SA we Wrocławiu.
1
adam 2016-06-20 12:37
akurat teraz mają ogłoszenie na stanowisko Przedstawiciela Handlowego w Łodzi, nie bedzie tak trudno tym bardziej, że na telewizję cyfrowa czy internet jest zapotrzebowanie
1
Oszukana 2017-03-19 07:27
nie polecam pracy w tej firmie, mnie oszukali finansowo, a jeżeli już się zdecydujecie to dokładnie i szczegółowo wypytajcie o warunki pracy i przede wszystkim rozliczenia
1
olka92 2017-04-03 14:53
polecam, miłe wrażenie już od początku podczas rekrutacji, późniejsza współpraca również ok.
1
Red Girl 2017-04-03 15:23
A jak Cię oszukali ??
1
jarek99 2017-04-05 13:23
jasne warunki pracy, przedstawione już na rozmowie kwalifikacyjnej, sprzedajesz- zarabiasz,zdecydowanie polecam.
1
gośćć 2017-04-06 13:59
Czy opisze ktos jak wyglada praca w firmie Toya na stanowisku "Przedstawiciel Handlowy w Dziale Sprzedaży Aktywnej w Łodzi ". Bo nie wiem czy dziala to na zasadzie chodzenie po domach i proszenie sie o podpisanie umowy czy tez normalne przedstawicielstwo handlowe
1
Tosia 225 2017-04-21 08:57
Praca jak praca, zarobić można. Na dziale sprzedaży w zależności od akcji jaką się dzwoni. Ludzie ok raczej studenci. Ci co pracują dłużej maja lepsze akcje i więcej kasy, nowi słabo. Opiekunowie mało kumaci źli jak zadaje się pytania, mało wiedzą pracownicy z dłuższym stażem wiedzą więcej. Najlepiej się nie oddzywacie bo się poleci, kierownik Pani A.K.B podla i cwana lubi młodych chłopców. Generalnie ręka rękę myje, najlepiej być cicho i się podlizywac. Nie polecam
1
zespół Toya 2017-05-04 10:29
Praca w na stanowisku Przedstawiciela Handlowego w Dziale Sprzedaży Aktywnej w Łodzi polega między innymi na : utrzymaniu dobrych relacji z aktualnymi klientami oraz nawiązywanie nowych kontaktów handlowych na podległym terenie; dbaniu o utrzymanie pozytywnego wizerunku firmy na rynku; realizacji planu sprzedażowego oraz raportowaniu wyników pracy.
pozdrawiamy i zapraszamy do wzięcia udziału w procesie rekrutacyjnym
1
student 2017-05-05 15:55
dobra praca na początku kariery zawodowej, można się wiele nauczyć, oferują szkolenia, dla studentów możliwość pogodzenia pracy z nauką, zarobki wiadomo zależą od tego ile czasu poświęcisz pracy, jak chcesz to zarobisz jak olewasz to nie licz na kasę
1
OO 2017-05-12 14:53
To, że ktoś czegoś nie zrozumiał nie oznacza, że został oszukany. Moim zdaniem opinia czysto subiektywna.
1
anonim :) 2017-05-21 10:40
Pracuję w tej firmie już kilka lat. Szybko otrzymana umowa na czas nieokreślony. Zarobki przyzwoite. Atmosfera w biurze zajefajna. Pracować trzeba jak wszędzie więc nie wiem o co chodzi.
1
TOYA Sp.z o.o. 2017-05-22 12:48 [pracodawca]

25 lat TOYA. Kto stworzył imperium przy Łąkowej?

1
TOYA Sp.z o.o. 2017-05-22 12:51 [pracodawca]

Witold Krawczyk - niezwyczajne pasje prezesa firmy TOYA

1
Sebastian K 2017-05-31 10:06
Pracuję w dziale aktywnej sprzedaży od 3 lat. Na początku było ciężko, dużo pracy i małe zarobki ale z czasem jak się wdrążyłem i zacząłem robić regularnie wyniki dostałem inwestycję i zarabiam bardzo przyzwoicie przy czym pracuję jak chce i nikt mi nie mówi co mam robić. Firma dba o pracowników, prywatna opieka medyczna, multi sport, wczasy nad morzem, kino koncerty i wiele innych nie mówiąc już o tym że zawsze dostajemy bonusy finansowe na Święta. Osobiście jestem zadowolony z pracy chociaż nie wszystko mi się podoba.
1
chetny 2017-06-27 12:07
witam, na jaka podstawe mozna liczyc na stanowisku przedstawiciela?
Toya 2017-06-28 15:34
Dzień dobry,

zachęcamy do udziału w rekrutacji, w przypadku decyzji pozytywnej wszystkie informacje dotyczące zasad wynagrodzenia i zatrudnienia zostaną przedstawione.

pozdrawiamy,

zespół Toya
1
ELA 2017-06-29 19:08
Elżbieta.
Pracuję w firmie ok 17lat.Jest dobrze-szkolenia, pełen socjal, możliwość rozwoju /zależy tylko od Ciebie/.
Pensja zawsze w terminie.Możesz sprawdzić,nie słuchaj tych co narzekają -TAK NAJŁATWIEJ.


Pozdrawiam Ela.
1
Adam 2017-07-06 22:45
Jak czytam opinie tych pracowników, to nie dziwię się, że obsługa klienta u nich taka dziadowska. Firma moje i "zajefajna" dla pracowników, ale dla klientów - KOSZMAR!
1
Mik 2017-07-16 12:26
Nie polecam pracy w oddziale krakowskim. Nerwowa atmosfera, zastraszanie, niekompetencja, rotacja pracowników, pieniądze nijakie.
6
ex-pracownik 2017-07-24 20:35
To co pisze Mik to prawda. Rotacja pracowników, kiepskie zarobki ( w markecie na kasie się lepiej zarabia), nerwowa atmosfera (przez pewną osobę no może dwie z wiecznymi humorami i fochami), nadmiar obowiązków (robisz wszystko) do tego masz pracować jak maszyna i nie masz prawa się pomylić bo zaraz się na ciebie ktoś wydziera i daje do zrozumienia ze jak ci nie pasuje to droga wolna (wiadomo kto). Same minusy. Może w Łodzi jest lepiej, w Krakowie póki góra się nie zmieni albo nie zmieni podejścia do ludzi nigdy nie będzie lepiej. Tak jak Mik NIE POLECAM oddziału w krakowskiego. Szkoda tracić czasu na te nerwy.
5
Nowa 2017-07-26 10:29
Pracuje od niedawna w TOYA KRK nie mam problemu z dogadaniem się ze współpracownikami. Jest miło i sympatycznie. Zarobki całkiem niezłe , zwłaszcza prowizja. Do tego korzystam z karty Multisport i opieki medycznej w prywatnej klinice.POLECAM
2
Toya 2017-07-26 11:24
Nasza firma słynie z dobrej atmosfery i staramy się by dotyczyło to wszystkich działów. Jeżeli jednak obserwujesz zjawiska, które Twoim zdaniem mogą być niepokojące zgłoś je do HR Managera.
Na pewno uda Wam się wspólnie znaleźć jakieś rozwiązanie sytuacji. Pozdrawiamy. zespół Toya
3
Toya 2017-07-27 09:15
Zapewniamy stabilizację, opiekę medyczną, atrakcyjny socjal. Wynagrodzenie na start uzależnione jest od posiadanego doświadczenia i kwalifikacji, a do tego należy doliczyć prowizje od sprzedaży w przypadku osób zatrudnionych w biurze obsługi klienta czy przedstawicieli handlowych. Dalszy wzrost podstawy oraz wysokość premii jest wynikiem zaangażowania i rozwoju, które przekładają się na efektywność działania. Zespół jest różnorodny dlatego jesteśmy zgraną ekipą, co podkreślają sami pracownicy! :)
Obecnie prowadzimy rekrutację między innymi do BOK w Krakowie oraz poszukujemy chętnych do pracy na stanowisku przedstawiciela handlowego.
pozdrawiamy,
zespół Toya Sp.z o.o.
2
ex 2017-07-27 22:28
Zmieńcie tą Panią, a na pewno kurz opadnie i pracownicy poczują że pracują w firmie szanującej pracownika a nie w murzylandzie. Kto pracuje albo pracował w Kapelance ten wie, o którą panią nerwowo trzymającą stołek mowa. Karta Multisport to nie cud w dzisiejszych czasach, a gdzie indziej bardziej szanują pracownika
9
Toya 2017-07-28 11:12
Adam, jeżeli masz jakąś kwestię, w której rozwiązaniu moglibyśmy Ci pomóc skontaktuj się z nami pod adresem info@toya.net.pl
2
jackdaniels 2017-08-31 10:43
Czy ta niemiła pani z Kapelanki to może pani M.D.? Czy nadal tam pracuje? ;)
5
GPON 2017-08-31 22:16
Pracuje i ma się dobrze
1
Zostaw swoją opinię o TOYA Sp.z o.o. - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TOYA Sp.z o.o.