brak logo

JZO sp. z o.o.

Jelenia Góra

Opinie o JZO sp. z o.o.

róża 2014-11-05 14:44:54
Zgadzam się z powyższą opinią Ptaszka z dnia 4.11.14, tylko mam jedno "ALE", racja każdy wyraża swoją opinię (dobrą czy złą) ale wróćmy do firmy JZO, którą tutaj oceniamy, i oczekuje pozytywnych opinii od Ptaszka na temat tej firmy, w której było mi dane pracować przez kilka ładnych lat. Jeśli by byłą to firma mlekiem i miodem płynąca to proszę mi wierzyć nie byłoby tutaj marnych ocena tak niestety są, bo:
- czy są zwolnienia w tej firmię- tak niestety są, w przeciągu kilku ostatnich lat, miesięcy jest ich coraz więcej, są owszem pojedyncze oferty pracy ale niestety chętnych brak
- w jakim kierunku zmierza firma JZO - moim zdaniem bardzo marnym, Korporacja rządzi się swoimi prawami, raczej nikt nie przejmuje się losem firmy i pracowników, chodzi o pozyskanie klientów i "wyciśnięcie soków z JZO"
W związku z tym, pracujący tam ludzie boją się o swoją przyszłość..pracę
- czy atmosfera w pracy jest pozytywna- raczej każdy obawia się następnego dnia, a jeśli "uchowa posadę" w tym roku to w następnym może ją stracić

Więc proszę o napisanie chociaż 1 pozytywnej opinii o firmie JZO, zależy mi na opinii pracownika JZO biorąc pod uwagę kondycję i pozycję firmy w obecnym czasie
Cyprys 2014-11-05 22:46:41
jpozytywna opinia o JZO
- zarabiam powyżej średniej w swoim regionie na rynku gdzie trudno jest znalezc ofertę pracy.
Jednak chciałbym by Moje zarobki były konkurencyjne do zarobków w branży poniewaz uważam zie nie są.
Czy jestem zadowolony?
Nie wiem w jakim kierunku idzie Firma i gdzie bedzie za rok lub dwa, a tym samym trudno Mi dzisiaj wybiegać w przyszłość co oznacza ze rowniez biorę pod uwagę nie tyle rozstanie z Tą Firma a raczej emigracje z Tego kraju.

Szmaragd 2014-11-06 09:03:44
Zawsze przed wejściem do firmy zastanawiam się jaką nową plotkę usłyszę, kogo zwolnią, kogo zwolnili, ile osób zaplanowanych do zwolnienia - czy ktoś nam powie a jeśli tak to kiedy, że nas zamykają - takie obecnie są nastroje w JZO. Korporacja to młynek i albo będziemy w niej tkwić do "przeżucia" w okolicy nie ma zbyt wielu opcji - albo wiejcie gdzie pieprz rośnie.
Czasy gdy praca była przyjemnością, a nie koniecznością w firmie JZO odeszły jakieś 4 lata temu - ja jeszcze się bronię - ale wam pozostawiam decyzję, czy chcecie do mnie( i ok 250 innych duszyczek ) dołączyć.
Andżelika 2014-11-10 23:42:37
Zastanawiające jest, że przez tyle lat nie było w ogóle komentarzy. Czyli nie było potrzeby pisać negatywnych opinii. Aż przyszedł rok 2014 i się chyba coś posypało. Jakieś zmiany kadrowe może nowi zarządzający, którzy myślą tylko o sobie. Patrząc na opinie to nie jest to firma, którą można polecać, a pojedyncze wpisy, które próbują zmienić wizerunek firmy świadczą tylko o bardzo złej kondycji jzo.
1
Jantar 2014-11-12 02:22:08
Andżelika - bardzo celne spostrzeżenie, masz w całkowitą rację.
były ksiądz 2014-11-14 18:13:53
jeśli ktoś w tej firmie się przykłada do pracy to napewno ty, wymyślając zbęne analizy i nowe tabele kradnąc nam PR-om czas cenny czas,rusz się z tego wrocka zrób pare tysięcy kilometrów to zobaczymy czy będziesz miał ochote na te bzdety swoje a i więcej szacunku do optyki i ludzi którzy w tym siedzą od lat.
1
Sirius 2014-11-15 00:25:06
DOBRZE GADA!! W GÓRĘ DZIADA!!
normalnie aż chce się kliknąć "lubię to" :P
mystic-mistake 2014-11-18 13:50:44
Ooo! wg.ciebie są wogóle jeszcze w firmie osoby które starają się osiągnąć założony deal bo od roku mam nieustanne wrażenie że wszyscy handlowcy są do niczego.A swoją drogą podoba mi się ten marketingowy bełkot ,,deal" ,,challenge" a w głowie siano za jedyne 6 tyś. miesięcznie plus siedzenie z tyłeczkiem w domku.
mystic-mistake 2014-11-18 13:56:52
oczywiście odpowiedź miała być do praszka
Opal 2014-11-18 21:50:49
Swoje trzy grosze wtrącę, bo pewni ludzie w tej firmie powinni uświadomić sobie, że czasy "pana i parobka" się skończyły. Jeśli ktoś myśli, że piastując kierownicze/dyrektorskie stanowisko może pozwolić sobie na protekcjonalizm i impertynencje to musi również liczyć się z tym że straci podwładnych. Ponadto każdy wie jakie są średnie zarobki w tej branży i na poszczególnych stanowiskach a w JZO niestety płace są jedne z niższych. Przypuszczam, że nie było by narzekań gdyby do osiągniecia były przewidziane premie jednak plany są na tyle wygórowane, że osiągnięcie pełnych ich pułapów jest odrealnione.
Dodatkowo oszczędza się już na wszystkim co tylko można, ale grunt by pensje szefostwa pozostawały na godziwym poziomie.
Pomijając kwestie finansowe to obiektywnie trzeba przyznać, że za czasów starego Nowaka i Michalewicza w zdecydowanie lepszej atmosferze się pracowało, każdemu zależało nie tyle na pracy wykonywanej co na samej firmie i jej wizerunku. Teraz za przeproszeniem odpierdziela się maniane i po 8 godz. do domu. Z JZO zrobiła się korpo-maszynka do robienia pieniędzy. Czekam tylko jak w imię dalszych oszczędności, podnoszenia planów i ogólnego niezadowolenia spadnie jakość produktów.
2
obserwator 2014-11-19 11:24:37
jakość produktów już spadła,klienci to widzą i często robią ,,deal" tylko z sympati dla PR-ów.Myślę że Jzo to równia pochyła z tym podejściem Prezesa i niekompetentnego kierownika tego nowego oczywiście.
1
wyzwolona 2014-11-20 21:38:57
Nowy kierownik pamięta dawną nomenklaturę, sposoby działania i stosowne środki zastraszenia w celu podniesienia efektywności mas. Zatrudnieni mają wykonywać polecenia w myśl zasady dzieci i ryby głosu nie mają. Nie jest otwarty na szczere rozmowy z pracownikami, nie interesują go ich problemy pracownicze, ma z nimi sporadyczne, b. rzadkie kontakty. Lubi ludzi, którzy nie mają swojego zdania, przekonań, zdolności samodzielnego myślenia, tylko bezmyślnie wykonują polecenia.Złe decyzje i zaistniałe problemy, za które on jest też odpowiedzialny zwala na innych, przeważnie szarych pracowników. Za maską pozornej kultury kryje się zwykłe prostactwo, pyszałkowatość,ignorancja,złośliwośc, brak szacunku do ludzi i gnębienie ich, zastraszanie,DESPOTYZM. Nie posiada odpowiednich kompetencji, wiedzy, mądrości,nie potrafi zarządzac ludżmi, zwykły karierowicz, przez co nie zyskał sobie żadnego szacunku i uznania współpracowników, a jego osoba wywołuje najczęściej strach, frustrację i niechęć wśród tych , którzy musza go spotykać na co dzień. Nie brakuje tam też lizusów,którzy podnoszą ego i dobre samopoczucie Szacownego Pana Kierownika, ale to już inny temat.
7
grabarz 2014-11-23 21:00:07
czyli ogolnie w JZO jest "pięknie, Kurwa. Pięknie". Płace na tych samych stanowiskach różnią sie bardzo ( co Mnie osobiście "boli" bo różnice sa duże)
Poruszony temat jakości - tak. Uważam ze jest problemem
A reszta - mozna rzucić papiery i iść do konkurencji, zostać w firmie i walczyć o markę i mozna...
EssiRep 2014-11-24 01:37:13
grabarz: walczyć o markę? w imię czego? W imię uścisku dłoni prezesa albo faktu "bo nam do planu brakuje"? Jawna kpina. Ja dziękuję idę do konkurencji.
rozbawiona 2014-11-24 18:57:13
najlepsze jest to że ten pseudo kierownik był księdzem dlatego tak ciulowo rączki składa jak coś gada przypomnijmy za 6 tyś. miesięcznie boki zrywać
1
grabarz 2014-11-24 19:49:16
cytując klasyka " Pani i Panowie..." Nie interesuje Mnie Kto jak i czemu składa rączki czy rozkłada nóżki. Po prostu jak sie nie ma co się lubi to się lubi co się ma.
Możemy miec pretensje do Firmy, osób itd.
Uważam że prawo do ostrej krytyki maja osoby ktore rzuciły papiery czy tez odeszły do konkurencji.
Osoby ktore na forum "rzucają mięsem" a na forum publicznym lub nawet na spotkaniu " wewnętrznym" siedzą i potakują informując wszem i wobec ze ukończyli "kurs lizania końskich macic" powinny przystopować.
Respekt dla Tych którzy niezgadzając sie z polityką odeszli.
malkontent 2014-11-24 22:09:07
Widze Panie grabarz, że jesteś przedstawicielem postawy pasywnej, bo ja wole wyść z założenia, że jak się nie ma co się lubi, to dąży się do tego by to mieć. Poza tym już i tak za momencik będziemy świadkami wybiórczego jak to określiłeś "lizania końskich macic" na forum. Oczekuję ładnego przedstawienia :)
i* 2014-11-26 09:08:19
Szkoda firmy, szkoda ludzi, fajna, rozwijająca się firma stałą się "papugą Francji" lub jak to w jzo nazywają wyniośle i z dumą "Grupy", która uchwyciła w swe szpony korporacyjne firmę i pracowników wyciskając z niej soki aby porzucić i zniszczyć. Dyrektorzy i kierownicy są zwykłymi karierowiczami, którzy tańczą jak im korporacja powie, trzymają kurczowo swoich stołków a pracownikom wciskają kity o rozwoju firmy, rozwoju osobistym, zobaczymy jak stracą swoje gorące posadki - jak im będzie wychodził rozwój osobisty....na kuroniu. Jakość produktów i usług spada, mimo ,iż wdraża sie super rozwiązania pochodzące z naukowych książek, tylko nikt o tym nie pamięta ze to Polska a nie Japonia, Polska w której nic sie nie opłaca, zniszcyć co polskie, pozwalniać, firmy sprzedać, majątek rozgrabić. Na przykładzie tej firmy widać losy innych spółek przejętych przez inne firmy (zagraniczne)
5
byłem, zobaczyłem... zrezygnowałem. 2014-12-08 23:46:53
Panie, panowie
ale nad czym my tutaj w ogóle dywagujemy?! Przecież patrząc na to wszystko co się dzieje za kilka lat z tej firmy zostanie tylko logo. Nie ma sensu nawet tracić pieniędzy na dojazd na rozmowę kwalifikacyjną. kropka.
1
ktosia 2014-12-15 15:50:55
trzymam kciuki za wszystkich handlowców i życzę nowej pracy gdzie Was docenią chłopaki bo fajna ekipa z Was była, aż łezka się w oku kręci;-)
ex 2014-12-15 19:01:45
a co się stało z handlowcami ?
qwerty 2014-12-16 21:18:42
Firma osiągnęła zamierzony cel: pozbyła (i pozbywa) się pracwoników wartościowych, zastępując ich nowymi, którzy za mniej zrobią "więcej" i dadzą się wychować zgodnie z korpo-standardami. :-P
Miło było z wami pracować i również życzę pracodawcy, który ceni ludzi z pomysłami i inicjatywą.
Swoją drogą ciekawe kiedy zaczną na dobre pozbywać się hurtowni :)
Jelonek 2014-12-16 21:28:23
zobaczyli essilorke blondi i szukają nowej roboty :-)
69 2014-12-17 11:41:51
hehe, Jelonek: dobre! :-D Ale wiesz ważne, że z pieśnią na twarzy. "Atakiren" i do przodu.
a jednak prawda 2014-12-21 21:59:44
Dziękuję za wyrażone na tym forum opinie. Pomogły mi w podjęciu decyzji. Nie skorzystam z oferty na stanowisko przedstawiciela.
miczigen 2015-01-20 15:29:34
Co się stało, że cisza jest. Czyżby kierowniczek zabronił wyrażania swoich opinii.
69 2015-01-20 17:11:44
Wszystko już zostało powiedziane, co tu jeszcze komentować. Póki przełożeni będą okazywać brak szacunku wobec pracowników sytuacja się nie zmieni.
2
siostra 2015-02-03 10:20:30
Nie wierzę. Naprawdę macie managera, który był księdzem. Nie będę się śmiał :(
black shadow 2015-03-15 20:22:40
Kores po co wklejasz rzeczy z cennika. Tu się pisze o warunkach panujących w firmie o atmosferze w pracy, o tych co są na górze.
Może wklej jeszcze zakresy i ceny.
sirius 2015-03-19 09:26:39
Leon poczytaj wyżej opinie o tej wspaniałej firmie. Sam dojedziesz do pewnych wniosków.
-=- 2015-03-30 12:31:57
Leon, bezpośredniej odpowiedzi chyba nikt ci nie udzieli (ja również :) ) ale powiem Ci, że jeśli myślisz o tej branży i tej funkcji to w konkurencji płacą zdecydowanie lepiej a i warunki pracy są znacznie przyjemniejsze.
1
belzebub 2015-04-06 20:26:02
Pierdoły piszecie kiepska firma i tyle w tym temacie jako były pracownik wiem coś o tym.
Ernest Bryl 2015-09-08 22:01:17
Ernest ale ty nie myślisz jeżeli firma ciągle kogoś szuka to źle o niej świadczy.:-)"
Yo-lo-loo 2015-09-19 23:38:38
pkt 2 "czuparal" jest tu zdecydowanie na miejscu :D Poza tym tutaj są takie realia, że ważne są wszystkie rzeczy poboczne (np. papierkowa bzdurna robota) niż to do jakiego celu jesteś zatrudniony :)
A dlaczego jest niekiedy po 2 przedstawicieli? to proste, jeden napierdziela po klientach a drugi siedzi i pisze raporty, robi wykresy, prognozuje sprzedaż, bawi się cyferkami w excelu tak by wszystko było ładne i kolorowe a zwłaszcza "zielone", no i oczywiście kombinuje jak wytłumaczyć czemu zaraportował 30 min wizyty a GPS pokazał 26 min pod ZO ;) Ot taka to ci fajna firma.
Anubis 2015-10-26 20:56:02
Cześć wam. Czytam to forum i czarno na białym widać kto pracował – pracuje w Cześć wam. Czytam to forum i czarno na białym widać kto pracował – pracuje w tej firmie, a kto jest podstawiony. Znam kogoś kto tam pracował – pracuje… i wiem jedno. Atmosfera pracy to kpina, panuje dwulicowość, zakłamanie i konfidenci na każdym kroku. Ciągle tylko mało, mało, mało, i jak to w korpo jesteś bohaterem jednego dnia, bo nawet nie miesiąca, a godziny pracy to minimum 12 …
1
Ja 2015-11-01 21:12:41
No i rozwiązałeś zagadkę.
Kto by pomyślał.
A jakbyś jeszcze mógł podać szczęśliwe cyfry w totolotka to byłbym wdzięczny.
piękny lolo 2015-12-07 22:27:54
hehehe... "zarobić za nadgodziny"... padłem ze śmiechu... jeszcze powiedz, że jako np. przedstawiciel :D
lolo 2015-12-09 23:16:59
ojj iglok, iglok... widzę że jesteś w temacie więc nie rozśmieszaj niektórych słowem premia sprzedażowa. Marny procent od wygórowanego planu. Noo szacun.
a na te ło 2016-01-20 11:28:05
Romek. Chyba nie pracujesz jako rep, co? Można zarobić na nadgodzinch ha ha ha. Dobre panie księciu.
kruszyna 2016-01-22 17:17:59
Romek a gdzieś ty słyszał takie rzeczy w piaskownicy czy może w czytałeś w poczytaj mi mamo? Romek proszę cię pisz tak częściej bo dni krótkie, pogoda każdy widzi a twoje teksty to istny kabaret przynajmniej można się pośmiać. Czekam na więcej.
Ja 2016-01-25 21:09:33
A Mi znajomy mówił ze rzeczywiście czasami dzieci widzi zanim zasną ;)
Jak wszędzie...
klamka 2016-01-27 08:01:20
Printer, a ja słyszałam, że drzwi otwierają się na lewą stronę. Jak wszędzie.
Czy printer to romek?
karabin 2016-03-08 18:03:04
Co się stało, że się ...
woda w kranie 2016-03-11 15:34:15
Czy firma nie poszukuje osoby na stanowisko handlowca może?
Pracuś 2016-03-20 07:30:06
Witam wieloletnich pracowników JZO Jelenia Góra.

Jestem zainteresowany pracą jako operator maszyn i chciałbym się dowiedzieć ile realnie można wyciągnąć wypłaty netto na dzień dzisiejszy w tym zakładzie a ile można było jeszcze kilka miesięcy wcześniej przed falą wypowiedzeń pracowników?

Aktualnie pracuję w Zorce na Meblowej ale to tak jak by się pracowało w pół otwartym zakładzie karnym gdzie za nic ma się szeregowych pracowników, ty masz pracować mimo braku wiedzy i umiejętności w dość skomplikowanym procesie obróbki drewna. Nie wspominając już o wdychaniu pyłu drzewnego oraz farb akrylowych lub różnego rodzaju gruntów w procesie obróbki i to za 1800,- netto + 250,- od święta na święta. Doświadczony pracownik wyciągnie więcej (2200,- do nawet 3000,- netto) ale kosztem zdrowia bo oprócz szkodliwych warunków trzeba też się dużo nadzwigać co w późniejszych latach skutkuje kłopotami z kręgosłupem i stawami.

Pozdrawiam i proszę o rzetelną odpowiedź.
Pracuś 2016-03-29 10:51:02
Byłem na rozmowie rekrutacyjnej na stanowisko operator maszyn i powiem tak 2000,- Brutto + Premia uznaniowa uzależniona od wyników pracownika i zamówień zakładu. Pierwsza umowa o pracę na czas określony 3 miesięczna na okres próbny.

Do tego częste nadgodziny oraz soboty za które zakład płaci ale pewnie wymienia te nadgodziny na urlopy jak wszędzie.

Praca w dość sterylych warunkach na halach produkcyjnych bo główne ciągi komunikacyjne widziały czasy socjalistyczne i zniechęcają brakiem farby.
Nowak 2016-04-01 00:12:11
stawka żałosna. Powinni przynajmniej płacić 2000 netto. Na premie bym nie liczył bo zawsze mogą powiedzieć że wyniki były słabe albo podkręcić plan do nierealnych wartości.
meduza 2016-04-18 10:28:55
Another one bites the dust.
1
sindi21 2016-09-20 13:18:17
mozna wiedzec cos wiecej o tej firmie jakie sa zarobki i zmany ?
tura 2016-09-20 13:19:58
ja tych rekrutacji jakoś nie wiedzę, z tego co wiem to teraz do pracy u nich jest potrzebny ktoś na stanowisko Specjalista ds. Kadr i Płac, fajne ogłoszenie jak na Zieloną Górę
Zostaw swoją opinię o JZO sp. z o.o. - Jelenia Góra
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JZO sp. z o.o.