Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2010-02-02 09:23:39 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o NFM International - Potęgowo. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
mas - 2010-09-13 11:21:35 odpowiedz | cytuj
małe wypłaty
gagatek - 2010-10-15 18:28:09 odpowiedz | cytuj
Praca na wysokich obrotach i w dużym stresie. Pracownicy są ciągle zwalniani i ciągle zatrudniani nowi lub ci sami, baaardzo duża rotacja niczym nie podyktowana. Nie miła atmosfera, na pozór uśmiechy, a z tyłu kopanie dołków. Dział logistyki zwalnia najwięcej, dział przygotowania produkcji - tam nigdy nic nie jest wiadome, dział R&D trzymają w łapach dwa wredne harpie. Do pracy polecam dział kadr i księgowości.
Dziubek - 2010-10-20 13:59:02 odpowiedz | cytuj
Ogólnie zgadzam się z Gagatkiem, ciągła rotacja i bardzo niemiła atmosfera. Po pierwszej wypłacie okazuje się, że kasa się nie zgadza. Za nadgodziny, których jest zawsze całe mnóstwo, nie płacą, teoretycznie można je odbierać, ale to rzadka praktyka. Ze swojej strony dodam że w firmie NFM pracownik jest nikim, a idealny pracownik musi:
- być silny,
- być głupi.

Dziubek - 2010-10-20 13:59:08 odpowiedz | cytuj
- być silny,
- być głupi.

Ktoś - 2010-12-13 13:10:11 odpowiedz | cytuj
Beznadziejna firma. Pracy dużo, a wynagrodzenie śmiechu warte. 95% pracowników to osoby fałszywe, dwulicowe, które skłonne są podkablować innych tylko po to aby zabłysnąć w oczach przełożych. Dobra rada-jak najdalej od tej firmy. Na początku wydaje się, że wszystko jest ok, każdy się do Ciebie uśmiecha, natomiast kiedy poznasz ludzi szybko zmienisz zdanie. Jednym słowem mówiąc wszyscy robią dobrą minę do złej gry. A zarobiki? Na dzień dobry najniższa krajowa podwóch latach jak się postawisz to( usunięte przez administratora ) podwyżki z czego ich zdanie powinieneś/powinnaś się cieszyć. O awansach i rozwoju zawodowym zapomnij! Nie masz najmniejszych szans. ( usunięte przez administratora ) Pozdrawiam.
byly - 2010-12-14 09:35:56 odpowiedz | cytuj
wszystko co piszecie, to najszczersza prawda. dziwie sie, ze ta firma jeszcze istnieje w Polsce. z reszta w Norwegii niedlugo bedize podobnie ... wlasciciel sam ciezko pracuje, zeby to wszystko runelo ... :(
Kaliber - 2011-01-28 17:58:47 odpowiedz | cytuj
( usunięte przez administratora ) Większość ludzi to( usunięte przez administratora ) e, którzy strzelają z ucha by zabłysnąć i dostać podwyżkę od przełożonego. Jednym słowem - lipa.
ktoś - 2011-01-29 18:58:20 odpowiedz | cytuj
"Ta firma - to LIPA" to jest mało powiedziane. Ta firma to jedna wielka pomyłka. Od pewnego tąpnięcia sprzed roku, firma stacza się po równi pochyłej. Bałagan jest taki, że nikt nad tym nie panuje. LUDZIE NIE ZAWRACAJCIE SOBIE GŁOWY TĄ FIRMĄ - TO STRATA CZASU!!!
anonim - 2011-02-09 14:56:41 odpowiedz | cytuj
heh
miś - 2011-02-09 18:11:28 odpowiedz | cytuj
buhahahaha...dobre...mam nawet kilka typów...
hard - 2011-02-28 14:08:07 odpowiedz | cytuj
Nie potrafie napisac milej rzeczy na temat w/w "firemki"! Nie zwalalabym wszystkiego na ludzi, ich zachowanie jest spowodowane zla polityka w firmie, "terrorem" i zastraszeniem. Nikt nie moze miec wlasnego zdania,pomyslu itp. bledy bossow dzialow sa zwalane na podlegle stanowiska, panuje pelna kontrola wszystkich i wszystkiego, chodziu to o czas spedzony na sniadaniu, na papierosie, w kibelku...czy chociazby rozmowie przez tel. Wszystkie zajecia sa monitorowane przez przelozonych. Dzis masz oferowany awans i podwyzke, na ktora ciezko pracoiwales, a jutro juz masz wymowienie za porozumieniem stron. Mialam okazje tam pracowac i nawet wrogowi nie polecam tej firmy.( usunięte przez administratora ) . W firmie nie moze byc dobrze, jak sie ja po prostu sprzedaje!
xxx - 2011-03-09 15:09:50 odpowiedz | cytuj
Nie rozumiem co wam się w firmie nfm nie podoba...Warunki rewelacja, miła atmosfera, kierownictwo takie, że lepszego nie można sobie wymarzyć- kłaniają się i witają z pracownikami, kiedy tylko ich mijają, a pensje?! do pozazdroszczenia. Zarabia się tam tyle,że nie wiadomo co robić z taką kasą -bo za ( usunięte przez administratora ) maleńkim haczykiem to można zaszaleć he,he.
anonim - 2011-03-12 19:36:28 odpowiedz | cytuj
W NFM-Potęgowo- Zarabia się na waciki,bo na nic więcej nie starcza.
anonim - 2011-03-14 17:22:31 odpowiedz | cytuj
Zarobki małe, stresu dużo.( usunięte przez administratora )
Niunia - 2011-03-15 19:36:35 odpowiedz | cytuj
( usunięte przez administratora ) mhh masz racje ;)
miś - 2011-03-17 18:51:30 odpowiedz | cytuj
oj tam nepotyzm, kumoterstwo i stronniczość, to się da jeszcze przeżyć, ale na ten syf co się zrobił, to słów już brak!
Niunia - 2011-03-17 19:35:26 odpowiedz | cytuj
Witam. No tak porobiło się :( mam nadzieje ze oo tym samym myślimy ;)
anonimowy - 2011-03-22 19:52:58 odpowiedz | cytuj
Z tymi pensjami to uważam, że przesada, wszyscy marudzą, a tak naprawdę w Lęborku ciężko dostać godną pensję. Szwaczki marudzą, a przecież w Potęgowie nie ma drugiego takiego zakładu. Na co zamienisz? Na lęborską Biedronkę czy Netto? Uważam, że ta pretensja wynika z dużej różnicy w wysokościach zarobków w NFM, która jest irytująca. Są tam tacy, którzy zarabiają( usunięte przez administratora ) i nie robią nic, a są i tacy, którzy pracują od lat na niecałe 2 tysiące (mowa o pracownikach biurowych). To jest żenujace i przykre, Pani Prezes powinna się ostro zastanowić, bo niedługo straci tych, którzy naprawdę dobrze znają tę produkcję i nie robią z siebie osłów przy klientach pytając "co to jest trafaret?"
anonim - 2011-03-22 19:57:42 odpowiedz | cytuj
prawda jest taka, że najlepiej maja "nowi"... powpisują w CV cuda wianki i startują z podwójną czy potrójną pensją, a "starzy" pracownicy? Znają produkcję, nie marnują czasu na naukę, a co za to mają? Nowego kierownika na karku, który podpisuje się pod ich zasługami. Praca w tej firmie to duży stres i nie licz, że ktoś Cię doceni
eli - 2011-03-22 19:59:27 odpowiedz | cytuj
nie polecam pracy w( usunięte przez administratora ) która tam rządzi ( usunięte przez administratora ) [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nosi". przepraszam za wyrażenie, ale lepszego nie znajdę
must be the music - 2011-03-27 21:28:27 odpowiedz | cytuj
Nieodpowiedzialnie obsadzają kierowników to największy grzech. W sumie robią to najgorzej z możliwych sposobów, a później zastanawiaja sie ze cos nie gra. Nepotyzm na porzadku dziennym. jestes braciszkiem, mezem, żona kogoś z góry to dostajesz bardzo dobrze platna prace w nfm. a reszta dostaje 1300zł a ludzie to widzą. Niesprawiedliwość płacowa to norma, podpieprzanie też, noszenie nosa wyżej niz.... tez. Ogólnie nie polecam. Jest wiele ciekawszych firm. Rozejrzyjcie sie dookoła zanim zatrudnicie sie w nfm bo naprawde nie warto. Wiocha ogólnie. Zapomniałam wspomnieć że strasznie tną koszty na wszystkim. Oszczędzają żeby dyrektorzy dostali premie 10-15tyś na koniec roku a Pani szyjącej nie dadzą 50brutto podwyżki. Prezesowa woli zamienić wysokiej klasy auto na najnowszego jeepa wartosci pół miliona niż umotywować pracownika, ale przecież koszty trzeba ciąć prawda?
malina - 2011-03-29 22:35:20 odpowiedz | cytuj
Praca w nfm na pierwszy rzut oka jest bardzo fajna!!, ale to tylko pierwsze spojrzenie, jak juz podpiszesz( usunięte przez administratora ) i masz takich przełozonych , jakich masz to rece opadają, robisz za nich całą robotę, a oni siedzą i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie ruszą, a póżniej się podpiszą pod tym co ktoś inny zrobil. pensje jakie mają nie którzy to jest masakra- a cała reszta- TRZON firmy dostaje jakies marne grosze, za które nie może przeżyć całego miesiąca. są tam też tacy, którzy nie nadają się na stanowisko szwaczki- a sa kierownikami- zajmuja się w ciągu dnia swoimi sprawami, prowadza swoje firmy a do nfm przyjezdzaja, bo maja za nic dobra pensję, auto, telefon z ktorego caly czas dzwonia prywatnie, i Pani prezes to widzi- to jest najgorsze, ze na to wszystko pozwala, ta firma tonie, i naprawdę to jest wina nie udolnego kierowania i złego obsadzenia kadry kierowniczej- nie kompetentni ludzi.
andżej - 2011-03-31 18:02:21 odpowiedz | cytuj
Ale buty sie dobrze sprzedają?
kedy - 2011-03-31 18:50:17 odpowiedz | cytuj
no ba, trzeba jakoś ściemniać te 8 h w pracy