brak logo

INDEX FOOD spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.k.

Toruń

Opinie o INDEX FOOD spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.k.

qwerty 2014-05-29 15:50:30
Z jednym muszę się zgodzić - zarobki szeregowego pracownika (na magazynie, w biurze) marne. Bardzo marne. Wręcz głodowe! Brak podwyżek od dobrych kilku lat. Tłumaczenie, że koszty rosną, jest dość jednostronne. Tak samo rosną koszty firmy jak i wydatki przeciętnego Kowalskiego.
qwerty 2014-05-30 20:05:29
Ok, minimalna krajowa nie pozwala nawet na wegetację (usunięte przez administratora)nie da się przeżyć nie mając pomocy ze strony rodziny czy osób trzecich. Pracując 'szeregowo' w Indexie na samodzielne życie też nie stać...
Ktos1 2014-06-09 13:04:19
HEHE i znowu ogłoszenie na PH w tej nieuczciwej firmie.
1
pracownik 2014-07-18 14:39:53
A ja pracuje w tej firmie i poziom mojego zadowolenia jest duży. w zależności od kompetencji i kwalifikacji dostaje się adekwatną pensję. Jeśli komuś coś nie pasuje to jest przecież tak wiele ofert pracy!
1
Justyna 2014-07-25 10:08:24
Byłam ostatnio na rozmowie w tej firmie na ph i mówili ze paliwo jest za darmo a piszecie ze trzeba płacić.
kto1 2014-07-25 14:19:39
Zacznij Pracować to zobaczysz.
kto2 2014-09-05 21:47:22
HEHE i znowu ogłoszenia na ph i od razu trzy w tej ,,super" firmie. I jak tam można pracować (usunięte przez administratora) Także ,,kenzo" co się wyżej wypowiada chyba tam nie pracował.
faf 2014-09-25 23:00:23
Witam. Czy ktoś mi może powiedzieć jakie samochody mają w tej firmie przedstawiciele handlowi?
1
ktooo 2014-09-26 19:39:53
Samochody, chyba gruchoty bo flotowiec sie na niczym nie zna.
Opel Corsa oklejony Oliwą
:) 2014-10-01 20:16:05
Widać same / w większości opinie sfrustrowanych byłych albo zwolnionych pracowników. Jak PH ściemnia z paliwem to oczywiste że jest obciążany i płaci - to chyba jasne ! Jest wolny rynek jak się komuś nie podoba to zawsze może się zwolnić !

Taki naród niestety - Polacy kraj wiecznie niezadowolonych.
7
:) 2014-10-16 22:33:06
"jeździ się Corsą" - człowieku co to za myślenie :) to jest PH FMCG SPOŻYWKA czym byś chciał jeździć Toyotą AVENSIS kombi w pełnej opcji, a może X6? :D:D

Porównując warunki, w wielu firmach są ZNACZNIE gorsze.
2
ktos1 2014-11-06 13:57:00
Podzielam opinie w 100%, znam to z własnej autopsji.
1
ja 2015-01-16 23:02:48
"liczy w tej chwili przede wszystkim na wynik" a co przepraszam ma się liczyć w firmie handlowej? samochody? :D eh żal...
xyz 2015-02-09 11:54:31
"plany specjalnie zawyżane" ?!? człowieku co Ty wygadujesz? wszędzie są plany i wszędzie są wysokie. nie przelewaj swojej frustracji i nieumiejętności zrealizowania planu na innych! Ja tam pracowałem i byłem zadowolony.
1
ja 2015-02-09 21:57:15
jak pracowales i byles taki zadowolony to dlaczego juz nie pracujesz? chyba jenak fajnie nie bylo :]
ja 2015-02-09 22:10:11
Chcesz pracować = zarobisz, nie wszyscy się nadają do pracy w handlu. Minęły czasy kiedy wystarczy samochodzikiem pojeździć. Pracuję już chwile i wiem, że w wielu firmach jest ZNACZNIE gorzej ! Opinie piszą przeważnie frustraci pozwalniani więc nie dziwota że są takie słabe...

Zarobki - średnia krajowa w pracy PH, w wielu firmach jest dużo słabiej.
..... 2015-02-10 20:32:49
jest tak dobrze, ze ph sami ochodza, a Ci co zostali to kazdy szuka czego innego, zeby stad uciec :)
6
IM 2015-02-10 22:29:05
XYZ to lepiej ty zastanów sie co piszesz ! mnie nikt nie zwolnil,wiec nie wiem skad taki wniosek,ze tylko ci co sa zwalniani pisza negatywne komentarze...To jest fakt - PH sami odchodzą,a ci co pracuja prawie wszyscy szukaja innej !
JA - pracujesz juz chwile ? wow - super , zobaczymy jak dlugo wytrzymasz :P i widac,ze musiales przyjsc z gorszej firmy - strzelam North Coast,ze tak sobie chwalisz prace w Indexie...
7
doź 2015-10-15 21:16:11
witam,prosze o opinie tej firmiy osoby która rzeczywiście miala z nia do czynienia
1
Ok 2015-10-19 21:11:59
Jest ok. Negatywne opinię jak w każdym wypadku zwolnionych albo ludzi którzy do sprzedaży się nie nadają. Chcesz zarobić musisz pracować proste i logiczne. Dobre narzędzia pracy.
byly ph 2015-10-27 23:49:53
Mozna duzo napisac o pracy PH w Indexie. Zawsze sa dwie strony medalu, najgorsze jest skapstwo co do promo i gratisow. Ale da rade ogarnac. Region do regionu nie podobny wiec porownac ciezko. Czasami przekonanie i slusznosc produktow nie wystarcza jako argument. Najwazniejsze konsekwencja w dzialaniu, nie poddawac i malymi krokami do przodu. Z biegiem czasu inaczej bym podszedl do tematu i przyniosloby to mega profity. Klimat w firmie raczej dobry jak robisz swoje. podejscie gory (MR. Andrew ) nie do konca opiekuncze i pomocne co do ASM. Index jesze moze pokazac co potrafi na rynku kwestia wiekszej elastycznosci.
1
Głupia 2015-12-17 10:34:30
Bardzo dobry pracodawca. Firma rzetelna, uczciwa. Plany do zrealizowania , atmosfera bardzo dobra. Autem można jeżdzić prywatnie , za paliwko się tylko płaci. Wolne weekendy, nikt się nie czepia jak robisz swoje. Produkty super jakościowo. Jedynym minusem jak dla mnie to brak umowy o pracę ( własna działalność). Podkusiło mnie żeby zmienić pracę i bardzo żałuję.
Ekhm 2016-03-10 00:06:28
Zaangażowanie to podstawa. Polecam jeśli chcesz pracować w firmie która odpowiednio traktuje pracowników angażujących się w swoje zadania bo o to chodzi.

Malkontentom dziękujemy za opinie. Nie każdy urodził się by sprzedawać...
Micz 2016-03-19 23:49:41
Polecam, jest ok
Belomondo 2016-03-23 08:17:25
Nie polecam pracy w tej firmie wyzysk na własnej działalności gospodarczej, a pozytywne wpisy to zapewne kierowników regionalnych oraz zarządu.
dobry przyjaciel 2016-03-23 13:54:55
Ty chyba nie wiesz o czym Piszesz.
przyjazna firma zwalniają człowieka przed świętami za nic bo tak sie (usunięte przez administratora)podoba.
Proszę cie odradzam lepiej kopać rowy niż pracować w tak kłamliwej firmie.
Samochodu służbowe to chyba myślą ze dają ferrari a to corsy dojechane ze ledwo jeżdżą.
pracownik 2016-04-05 11:44:31
Jak to ?! cala flota wymieniona. Ja nie mam uwag do mojego auta
aaa 2016-04-05 15:38:05
wiadomo piotrze ze nie masz uwag do swojego auta skoro miesiac temu dostales octavie z salonu... mowimy tutaj o ph a nie o tobie
Pracownik 2016-04-05 22:35:16
Artur
Co ty wypisujesz...
Powiedz mi co reprezentowales swoją osobą ?
Powiedz na forum jakie podejście miałeś do klientów ?
Dziwię się ze tak długo pracowałeś.
Na spotkaniach handlowych tylko narzekales a tak naprawdę zrobiłeś coś co by spowodowało to ze u Ciebie na regionie było lepiej ?
Masz typowe podejście roszczeniowe jak wiele osób które źle się wypowiadają o firmie ale człowieku daj coś od siebie a później wymagaj....
Wg. Twojego JA firma Index Food powinna Ci dac
* solidna wypłatę ( powyżej 4000 PLN )
* nowe auto z salonu
* dodatkowe benefity , pakiety medyczne itp.
* możliwość wyjazdu do pracy o której mi się podoba
* i powrotu do domu po paru godzinach z powrotem

Napisz jaki miałeś plan do wykonania ?

Powiedz za co ?
Za to ze cały czas wprowadzales atmosfere totalnego
Źle
Niedobrze
Czepiają się
Itd.
Ph 2016-04-06 10:58:20
Artur
Niektórzy nie nadają się do handlu.
Najłatwiej jest zrzucić winę na przełożonego.
Musisz się z tym pogodzić.
W firmie handlowej ważna jest sprzedaż a nie lansowanie sie
1
Zosia 2016-04-06 16:17:44
Czytając poniższe opinie jak nie trudno się domyślić zapewne kierowników regionalnych zastanawia mnie jedna rzecz ? jak takie osoby mogą pracować w tej firmie ? gdzie właściciel ma oczy ? czy fakt zrobienia jakieś prezentacji na spotkanie handlowe, wycieczki regionalnych z handlowcami po sklepach bo inaczej tego nie idzie nazwać - zero pomocy ważne żeby wpisać coś w raport bo Pan prezes musi coś poczytać. Nasuwa się prosta odpowiedź kto tu jest nierobem i kto tu się lansuje dobre czasy już minęły dla tej firmy z przykrością to stwierdzam.
ktooś 2016-04-06 19:30:54
święta słowa Zosi. dobrze, że ktoś w końcu zwraca uwagę na bardzo duuuzy problem, jaki jest brak pomocy ze strony kierowników. wszystkie problemy zostają olane i bez odpowiedzi, a z tego nikt ich nie rozlicza
Pracujący 2016-04-06 22:45:36
ostatnie opinie nie trudno skumać Lublin i Łódź. Dobrze że chłop pozamitał na tych regionach bo już dość miałem telefonów i narzekania na spotkaniach - oczywiście w kuluarach jak to źle i niedobrze.

Nadawaliście się do tej roboty tak, że gdzie nie pójdziecie każdy pokuma że wy i handel to jak ogień i woda :D DO ROBOTY FIZYCZNEJ !!! haha max co możecie robić !

Mniej malkontentów i frustratów, lepiej dla społeczeństwa :D

Żal się robi jak czyta się te bzdury :/ Życzę powodzenia - przyda Wam się na kasie w Biedrze - to max na co was stać ! hehe
Pracujący 2016-04-06 22:50:33
aha Zosia to Pati :D przynajmniej oszczedze telefon bo juz nie wydalał od słuchania tego płaczu jak to źle i nie dobrze i ja to P.G. ją dociskał że mało sprzedaje itd.

handel poważna sprawa trzeba sie do tego nadawać...
Zosia 2016-04-06 23:16:11
A tu się mylisz bo Zosia to nie Pati żal d.. ściska jak się czyta twoje wpisy Pracujący słoma z butów i hamstwo to twoja domena jak widać !!! Sprzedaż sprzedażą ale poczekaj zobaczymy czy będziesz taki mądry jak i Ciebie posuną
Pracownik 2016-04-07 06:48:45
Na ostatnim spotkaniu jak prezes się wszystkich spytał co się dzieje ze obroty lecą na łeb na szyję to każdy siedział cichutko.
Nikt nie odezwał się ani słowem.
A tu proszę.
Ludzie co wy wyrabianie.
Teraz nabraliscie siły jak siedzicie sami i poslugujecie się nickami.
Kompletnie tego nie rozumiem.

Jezdzicie po ludziach a jak się z Nimi widzicie w firmie to się usmiechacie i ściskanie dłonie.
Mag. 2016-04-08 14:53:06
Koleś nie ponizaj ludzi pracujacych w biedronka. W każdym wpisie jest coś prawdy !!!
Z wielkim szacunkiem podziwiam przedstawicieli pracujących w tej firmie , na nedznych podstawach umowy o pracę bądź na działalności. Firma nie daje żadnych możliwości rozwoju. Wieczne pretensje i szukanie dziury w całym , niezadowolenie to na ogół główny problem szefostwa. Jeśli chcesz wypalić się zawodowo , to omijaj ta firmę szerokim łukiem...
6
dado 2016-04-08 23:02:44
Dla kogo ta umowa jest? Bo po 7latach odszedl ph wlasnie dlatego ze jej nie dostal, caly czas musial pracowac na dzialalnosci
4
zadowolonyŻeOdszedłZ Indexu 2016-04-19 20:49:39
Pracowałem w tej firmie kilka dobrych lat...LUDZIE nie ma żadnej umowy o prace w tej firmie !! tylko działalność ! wielu dobrych PH odeszło,bo jej nie dostawali,poza tym o czym to świadczy,że w firmie w ciągu ostat.2 lat z 30 handlowców z całej Polski 25 odeszło albo zostali zwolnieni ! DRAMAT ! Z kazdego kilometra trzeba sie rozliczać - robią "akcję" typu,że flotowiec wysyła emiala z prośbą o natychmiastowe zrobienie zdjęcia stanu licznika i wysłanie do firmy ! a najlepsze jest to,że i tak ich każdy wałuję na kilometrach :D tylko trzeba mieć troche oleju w głowie :) Ogolnie odradzam pracę w tej firmie-brak atmosfery,jak nie ma "liczby" to czepiają się o byle co,dwóch regionalnych już dawno powinni zawiesić buty na kołku i zmienić fach,bo nic nie wnoszą do firmy !
6
A 2016-04-20 18:18:25
Pierwsze spostrzeżenie - regionalny szanującej się spółki z tradycjami wylewa żale na swoich pracowników na forum? O czym to świadczy? Ktoś tu chyba nie ma kultury... Albo w piórka obrósł.
I te 'naturalne' komentarze, że firma jest fantastyczna a narzekają tylko pracownicy, którym się nie chciało robić.
Z czystego sentymentu przeglądam czasem internety żeby sprawdzić co się dzieje w mojej byłej-pierwszej pracy. I zadowolona jestem, że te kilka lat temu mnie wylali :) Już wtedy źle się działo.
3
xyz 2016-04-20 20:09:54
Świadczy to o tym, że ktoś kto sam sobą nic nie reprezentuje to musi się dowartościować i wyżyć na osobach podległych... A warto by było, żeby Pan Prezes przyjrzał się pracy swojego ulubionego regionalnego, który poza tym, że mydli mu oczy, i dużo bajek sprzedaje to niewiele robi. Jakby zostały zamontowane GPS w samochodach to byłoby czarno na białym kto jest nierobem o których tu się tyle mówi.
4
hej_wylani_z_roboty_! 2016-05-05 21:37:27
wiadome kto pisze komenty wylane z roboty ofiary losu ! Brawo ! im więcej takich matołów tym więcej roboty w rynku dla nas :)

nadajecie się co najwyżej do fizycznej roboty a nie takiej gdzie mózgu trzeba używać. Go WORK typowe miejsce dla malkontentów wylewających żale na pracodawców, płaczków co by im się lepiej na duchu zrobiło :D! Żal się robi :/

aha szkoda że takie kozaki jesteście bez podpisu
PH 2016-06-02 22:04:59
HAHA wszyscy odchodzą z tej kiepskiej firmy... I o czym to świadczy? Warunki pracy poniżej normy: kasa - kiepska, atmosfery i szacunku do drugiego człowieka - brak.
5
Mi 2016-06-23 13:31:01
Nie tylko PH. W pewnym okresie spora część załogi biura i magazynu odeszła lub została zwolniona.
Odszedł z radością 2016-08-03 16:51:59
Cała prawda jest taka że góra się opierdziela nic nie robią centralnie nawet głupich ekspozycji nie umieją ustalić. Ale po co jak ma to zrobić ph za darmo. Najlepiej cała winę zwalić na ph, przecież jest odtego żeby przyjmować całą winę na siebie. Zresztą tu szkoda nawet się rozpisywać.
1
ABC 2016-08-08 23:00:45
2500 podstawa - na wlasnej dzialalnosci (zaplac z tego 500 lub 1100 zusu- w zaleznosci na jakim byles, ksiegowa, podatek), a no i jeszcze nie zapomnij, ze z tej MEGA pensji musiales wylozyc min 500 zl na benzyne - oddawali w nastepnym miesiacu.... wiec ile wychodzi to sobie policz - czysty wyzysk !! teraz daja umowe o prace, bo nikt tam pracowac nie chcial. Powiem Ci jedno - za zadne pieniadze bym tam nie wrocil. popytaj w rynku, kazdy Ci to samo powie... I nie tylko byli pracownicy, ale ludzie postronni-chocby dystrybutorzy.
ABC 2016-08-11 21:13:15
Tak, mowie o ph. Dawali 500 zaliczki na benzyne, a drugie 500 wykladalo sie za swoje. Czasami wiecej.
ABC 2016-08-12 22:04:54
atmosfery to juz tam dawno nie ma... rotacja pracownikow duza, co za tym idzie indexu coraz mniej w sklepach... dobrych pracownikow nie szanowali i nie szanuja, a dobrych sciemniaczy trzymaja :)
4
ABC 2016-08-13 21:29:57
skoro tak uwazasz, to widac, ze Ty nic nie wiesz o tej firmie ;)
mayhem 2016-10-08 19:19:00
no dobra, niby już piszesz że jest umowa o prace ale konkret - po jakim czasie pracy moga ją dostać i czy na każdym stanowisku?
Zostaw swoją opinię o INDEX FOOD spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.k. - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie INDEX FOOD spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.k.