BROWIN Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. K.

Łódź

Opinie o BROWIN Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. K.

xyz 2013-06-17 21:10
Na umowę o pracę.
1
anonim 2013-06-28 19:35
Jaka podstawa przysługuje PH w tej firmie, jakie samochody są do dyspozycji? I jeszcze gdyby ktoś napisał, ile mniej więcej trwa roboczogodzina, bez urazy :))
7
KRYNIA 2014-02-02 17:58
produkty na czasie
1
Rodney 2014-04-03 19:04
Taka tutaj cisza na tym forum, że w ogóle nie wiem, czy są jakiekolwiek szanse dostania pracy w Biowin, zaczynam w to wątpić.
1
dorin 2014-04-06 13:10
szanse są jak praktycznie wszędzie, tylko akurat u nich te oferty dość rzadko się pojawiają w internecie
dorin 2014-04-06 13:22
szanse są jak praktycznie wszędzie, tylko akurat u nich te oferty dość rzadko się pojawiają w internecie
II 2014-07-11 19:36
Czy jest osoba, która może napisać co jest nie tak w tej firmie? Nie ma we wpisach żadnych konkretów, ludzie czekają na krótkie żołnierskie słowa np.:
1. słabe wynagrodzenie,
2. złe zarządzanie,
3. "wyjeżdżone" samochody,
4. chaos i amatorszczyzna, itp.
NIECH KTOŚ NAPISZE KONKRETNIE.
3
matrix 2014-07-12 12:45
-samochody z tego co wiem to właśnie wymieniane na nówki :)
-chaosu zawsze trochę jest szczególnie w sezonie bo pracy tyle że nie wiadomo co robić najpierw:) ale ogólnie organizacja ok, każdy wie za co odpowiada
-wynagrodzenie w standardzie, możliwe premie
-artykuły na czasie:))
II 2014-07-12 15:50
Dzięki za konkrety.
matrix 2014-07-12 18:33
a o jakie stanowisko Ci chodzi?
ja 2014-08-19 11:27
już nie pracuję w tej firmie , ale każde stanowisko jest jak w każdej firmie lepsze i gorsze, a produkty są jednak na czasie o czym świadczy sprzedaż i nie tylko z Chin :) Nie istnie na rynku dużo firma, która nie ściąga rzeczy z Chin, ta chociaż ma taki plus że większość produktów sama testuje i daje własne projekty do zrobienia. Oczywiście buble też się zdarzają, ale jak kupisz tv i nie koniecznie z Chin też może Ci się rozwalić....
Nie ukrywam że jest w sezonie stresująco ale i też często sympatycznie, odeszłam bo znalazłam ciekawszą ofertę pracy, ale miło będę wspominała firmę...
Mają też własną produkcję wielu rzeczy...
3
BYŁY BIAŁY MURZYN 2014-08-25 20:58
Cześć. Pracowałem w tej firmie jako regionalny ph przez parenaście latek. Praca dla pracoholików ogólnie. Trzeba być mocno ogarniętym. Mercha trzeba robić, odbierać reklamacje, pisać oferty, co tydzień obdzwaniać platności. Kasa marna w stosunku do ilości obowiązków. Ogólnie nie polecam osobom z doświadczeniem. Jeśli jednak go nie macie to jest praca dla was.
1
Darco69 2014-10-05 08:54
Wynagrodzenie powiedzmy w standardzie.... ale chyba powinienem wiedzieć wcześniej ile mam premii a nie czekac na przelew i dopiero sie dowiedzieć (usunięte przez administratora) Nie polecam pracy na magazynie. (usunięte przez administratora)
4
frik 2014-11-13 19:27
oczywiście , że tak nie jest , ale z drugiej strony nie ma co łodzi przedstawiać jako miasto wielkich szans i perspektyw gdzie na każdym kroku czeka na Ciebie pracodawca z otwartymi dłońmi. Prawda jest taka, że tej pracy nie jest wcale tak dużo i niektórzy boją się zostawić biowin i szukać czegoś nowego
2
cvccc 2014-12-13 16:42
a na umowe o prace nie zatrudniaja tyko tzw smieciowe dlaczego? Komu będzie podlegał pracownik, który zostanie przyjęty na to stanowisko? Co powinienem wiedzieć o pracy na tym stanowisku w tej firmie? jak jest z atmosferą w pracy da sie pracować bez problemów? z góry dziekuje za odpowiedz pozdrawiam serdecznie.
nic 2015-01-12 20:02
parenascie latek....dobre...ciekawe w jakiej firmie :)
niko 2015-03-20 04:19
Trochę czytałem o tej firmie i wydaje mi się być ciekawa. Produkują przeróżne akcesoria do domowego wyrobu między innymi: wina, piwa oraz innych alkoholi. Poza tym również do przetoworów i wędlin. Interesują mnie tego typu sprawy i chciałbym się bliżej zakręcić koło tego tematu. Macie jakieś info na temat pracy w BIOWIN ?
kandydat 2015-04-17 00:31
Witam. Może ktoś by się podzielił opinią jak wygląda praca jako PH w tej firmie? Jakie warunki, zarobki? Widać firma rozwojowa, mają dużo ciekawych produktów i rozpoznawalną markę (przynajmniej wśród wtajemniczonych w domowe wyroby różnego typu). Chętnie wystartowałbym na stanowisko PH, ale nie ma żadnych ofert pracy. Widzę u mnie na terenie że chyba flote wymienili bo PH jeździ nowym autem. I od kilku lat ten sam gość. Chyba musi być dobrze skoro tyle lat się trzyma. Macie jakieś info o pracy u nich?
3
Johnny 2015-04-24 11:14
Hehe to chyba jest nas dwóch :) Mam takie same spostrzeżenia zarówno co do firmy jak i przedstawiciela. Też ten sam koleś od kilku lat i ma nowy samochód. Chyba że jesteśmy z tego samego terenu (pomorskie)?
2
kandydat 2015-04-28 22:13
Nie. Ja z okolic Wrocka. Ale dzięki za info. To daje pogląd na firmę i pracę u nich na takim stanowisku bo widzę, że opinie różne. Ale to pewnie jak wszędzie. Może będę miał możliwość kiedyś się przekonać... Pozdro i powodzenia
gogz 2015-07-21 17:13
Może jednak lepiej by było gdybyś do nich przedzwonił albo wysłał maila. Bo listownie to nigdy nie wiadomo. A jeśli chodzi o ich produkty to raczej nie ma z nimi problemów, nie słyszałem przynajmniej, żeby było więcej takich problemów, nie wiem jak z zatrudnieniem, no ale zarobki raczej do najwyższych nie należą.
Bronzu 2015-07-28 21:11
Mogę też wypowiedzieć się na temat termometrów tej firmy. Faktycznie może się zdarzyć, że wyblakną nie tylko ciecz ale również skala. Kupowałem termometr w jednym ze sklepów mniejszej popularnej francuskiej sieci w którym można dostać bardzo szeroki asortyment Biowinu (termometr rurkowy przyklejany modelu nie pamiętam). Pracownik poinformował mnie, że termometr nie może wisieć na słońcu bo nie ma mocnych jak świeci na niego słońce przez pół dnia to wyblaknie. Z resztą na opakowaniu też była taka informacja. Wątpię żeby termometry innych producentów wytrzymały taki sprawdzian.
Za to muszę pochwalić Biowin bo termometry są produkcji POLSKIEJ!!! w przeciwieństwie do innych firm które importują takie termometry z ChRL. A ja wspieram polskie firmy z polskim kapitałem i polskimi produktami.
ph 2015-08-25 11:48
Jak wygląda praca PH w firmie Biowin/Browin?
arlekin 2015-10-20 21:26
Witam wszystkich, chciałbym zapytać, czy może jest na forum jakaś życzliwa dusza i doradziłaby mi, czy warto zainteresować się stanowiskiem pracownika salonu sprzedaży w Biowin. Bardzo prosiłbym o krótką informację, czy warto starac się o pracę, czy pensja jest na czas, jak tu z atmosferą i tego typu rzeczy. Pozdrawiam.
Pracownik 2015-11-05 08:33
Źle nie jest ale jak się chce tam zarobić to niestety trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak wszędzie, wiadomo pracownik ukraiński jest tańszy choć moim zdaniem w biowin każdy zarabia tak samo. Do tego mają oferty pracy w Łodzi ale jak ktoś szuka pracy siedzącej to niech poszuka jako nauczyciel http://preply.com/pl/lodz/oferty-pracy-dla-nauczycieli-języka-ukraińskiego
foka 2015-11-14 13:56
@arlekin moge ci na pewno powiedziec jak to w Biowin jako pracownik biura obslugi klienta.. a wiec oferuja konkurencyjne wynagrodzenie. rozwój i szkolenia, czy pracę w stabilnej, rozwijającej się firmie w młodym, kreatywnym zespole, wiec brzmi to niezle, jedyne czego nie wiem jak tam z umowami ale tak to cala oferta wydaje sie wporzo, wiec mysle ze na twoim stanowisku tez bdzie dobrze
maja 2015-11-16 16:58
co to znaczy, że oferuja konkurencyjne wynagrodzenie? w takim razie średnia w firmie powinna być 3000 zł.
tadek 2015-11-18 20:11
No własnie, konkurencyjne wynagrodzenie mówi tyle co nic, może jakieś widełki ktoś zna albo chociaż cyfre z przodu. Pytanie tez co jest w socjalu?
dj 2015-11-29 14:10
Przedstawiciele pracuja od lat Ci sami i nic się nie zapowiada aby ktoś zmieniał prace
damen 2015-12-02 21:14
ale nikt nie pisal ze maja zatrudniac nowych lub wymieniac starych przedstwicieli handlowych, jezeli sa skuteczni i dobrze pracuja to po co by tak szef robil.
Jajx 2016-02-16 21:32
Dokładnie. Dobrych pracowników się trzyma przy sobie, bo bardzo ciężko takich znaleźć obecnie na rynku, więc nikt się ich nie pozbywa od tak. W dodatku w Biowin nie ma dużej rotacji. Aktualnie widzę tylko jedną ofertę na grafika kreatywnego, gdzie wymagają wykształcenia wyższego najlepiej jakaś grafika czy kierunek podobny. I trzeba mieć doświadczenie na podobnym stanowisku.
damen 2016-02-22 20:39
Maja kilkanasice różnych produktów do zaoferowani z różnych produktów, bo specjalizują się w dziediznie winiarstwa, przetwórstwa, piwowarstwa, urządzen pomiarowych oraz akcesoriów ogrodniczych, działąją nieprzerwalnie od 1972 roku na rynku,
hejo 2016-03-05 17:28
Raczej potencjalni klienci są zadowoleni z tego co są w stanie zaoferować @damen. Zobacz, że ich produkty z dziedziny piwowarstwa są na wysokim poziomie, a wiadomo czy są jeszcze jakie oferty pracy? Dzięki za odpowiedź
56y7 2016-03-07 19:52
hej hej no ja czekam wlasnie az wstwia jakies nowe foerty pracy na przylk;ad na stanowisko iznyniiera produktu trzzeba meic odpowiednie wyksztalcenie na pewno
arajdo 2016-03-11 19:06
Przede wszystkim musisz posiadać wykształcenie wyższe, najlepiej techniczne @56y7. A tak poza tym to podobno wymagają 3 lat doświadczenia na podobnym stanowisku.
Max 2016-03-22 10:41
No nie jest to w sumie jakaś tajemnicza rzecz, że trzeba mieć to wykształcenie, generalnie wydaje mi się to dość oczywistą rzeczą i dość odpowiedzialną z ich strony
gf 2016-05-07 12:42
@Max no w sumie to masz racje..podobnie jest pewnie z doświadczeniem tez jakies trzeba posiadac raczej
Zainteresowany 2016-10-03 15:37
Witajcie, widziałem że poszukują PH na teren śląska.
Ktoś zna szczegóły? Czy może na innych terenach też będą rekrutacje? Interesuje mnie województwo mazowieckie. Czytałem wcześniejsze opinie, że praca stabilna na stanowisku PH w tej firmie.
kruk 2016-10-14 14:59
Cześć. Zdradzi ktoś jakie warunki oferują na stanowisku PH bo przez telefon nic nie chcieli zdradzić i nie wiem czy nie tracić czasu na rozmowę kwalifikacyjną. Interesuje mnie podstawa, o jakich realnych zarobkach z premią tutaj mówimy oraz czy samochód jest na użytek własny i ewentualnie jakie limity km prywatnie o ile istnieją. Pozdro.
Jędrzej 2016-10-14 15:34
No przez telefon to sie nic nie dowiesz, ogólnie warunkami jest umowa o prace po trzech miesiącach jeśli się wykażesz oczywiście, do tego dają z tego co wiem telefon służbowy i laptopa, fajna fucha jak masz dryk
roko 2016-10-14 18:05
A o jakich progach zarobkowych dla PH tutaj mówimy. Osobiście nie interesuje mnie podstawa mniejsza niż 2.5k netto a realnie chciałbym zarabiać średnio na poziomie 3.5k - 4k netto
Są to osiągalne wartości w tej firmie bo nie wiem cy warto się fatygować na spotkanie rekrutacyjne na którym usłyszę min krajową za podstawę
2
monek 2016-10-17 15:46
Specjalista ds. Obsługi Klienta w Dziale Eksportu jest u nich potrzebny, nie wiem tylko jakie stawki tak na start tam oferują, czy też są ciekawe.
Hej 2016-10-18 18:57
A jak jest w zakupach na stanowisku produkt managera?
Bodo 2016-11-03 22:14
Z tego co mi wiadomo praca na stanowisku przedstawiciela handlowego wiąże się z tym, że można zarobic tyle ile się sprzeda. Tak mawiają ze nie ma górnego poziomu zarobku na takich stanowiskach. Chyba ze w Browinie jest stała kwota bez względu na wyniki sprzedaży? To chyba nie miało by sensu na stanowisku PH bo nikt by się nie starał.
5
cc 2016-12-16 15:17
a jaa atmosfera w laboratorium? /Polecacie próować starac sie o posade laboranta?
Czarek 2016-12-22 11:10
Wiesz może jak wygląda z pracą na stanowisku przedstawiciela handlowego? Jakie zarobki, atmosfera, wolne stanowiska?
baya 2017-05-31 11:43
Co Wy piszecie za głupoty. To jest najlepsza firma na świecie. Atmosfera jest rodzinna, a nie korporacyjna. Wszyscy się wspierają i tworzą jeden zespół.
xy 2017-06-10 15:52
Nie polecam żadnemu pracownikowi zetknięcia się z tą firmą. Zastanówcie się kilka razy zanim podejmiecie decyzję podjęcia tam pracy. Najlepszym dowodem na to jest duża rotacja pracowników. Jeżeli firma jest ok to ludzie nie odchodzą.
truth 2017-07-04 15:45
Niech mój wpis będzie przestrogą dla tych, którzy zastanawiają się nas współpracą z firmą BROWIN. Popieram opinię xy. W tej firmie nie szanuje się ludzi. Jesteście kolejnymi trybikami, które w każdej chwili można wymienić na inne. Nie dajcie się nabrać na ich kłamstwa.
Natalia 2017-07-20 17:13
@truth czy możesz uzasadnić, dlaczego odradzasz pracę w BROWIN Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. K.? Skąd taka opinia? Czy chodzi o warunki zatrudnienia? Te informacje będą pomocne dla potencjalnych pracowników
Zostaw swoją opinię o BROWIN Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. K. - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BROWIN Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. K.