logo BIOWIN Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. K.

BIOWIN Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. K.

Łódź

Opinie o BIOWIN Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. K.

ktoś 2010-06-21 16:06:32
nie polecam nikomu zetknięcia się z tą firmą jako pracownik
8
Magda 2010-07-07 16:19:37
Czy mogłabym się dowiedzieć, dlaczego nie polecasz tam pracy? Właśnie złożyłam aplikację do tej firmy.
3
kandydatka 2011-12-26 18:16:15
ktoś - 2010-06-21 16:06:32

nie polecam nikomu zetknięcia się z tą firmą jako pracownik
Wszyscy piszą o dziale sprzedaży, a co z resztą działów?
Wysyłałem aplikację do działu zakupów.
1
xyz 2012-05-17 14:02:14
czy PH mają GPS-y w samochodach?
2
klient 2013-03-25 22:21:41
po śląsku to ktoś jeździ czy nie jeździ?
wie ktoś coś w tym temacie?
xyz 2013-06-17 21:10:46
Na umowę o pracę.
1
anonim 2013-06-28 19:35:56
Jaka podstawa przysługuje PH w tej firmie, jakie samochody są do dyspozycji? I jeszcze gdyby ktoś napisał, ile mniej więcej trwa roboczogodzina, bez urazy :))
6
KRYNIA 2014-02-02 17:58:43
produkty na czasie
1
Rodney 2014-04-03 19:04:12
Taka tutaj cisza na tym forum, że w ogóle nie wiem, czy są jakiekolwiek szanse dostania pracy w Biowin, zaczynam w to wątpić.
1
dorin 2014-04-06 13:22:06
szanse są jak praktycznie wszędzie, tylko akurat u nich te oferty dość rzadko się pojawiają w internecie
II 2014-07-11 19:36:30
Czy jest osoba, która może napisać co jest nie tak w tej firmie? Nie ma we wpisach żadnych konkretów, ludzie czekają na krótkie żołnierskie słowa np.:
1. słabe wynagrodzenie,
2. złe zarządzanie,
3. "wyjeżdżone" samochody,
4. chaos i amatorszczyzna, itp.
NIECH KTOŚ NAPISZE KONKRETNIE.
1
matrix 2014-07-12 12:45:21
-samochody z tego co wiem to właśnie wymieniane na nówki :)
-chaosu zawsze trochę jest szczególnie w sezonie bo pracy tyle że nie wiadomo co robić najpierw:) ale ogólnie organizacja ok, każdy wie za co odpowiada
-wynagrodzenie w standardzie, możliwe premie
-artykuły na czasie:))
II 2014-07-12 15:50:34
Dzięki za konkrety.
matrix 2014-07-12 18:33:15
a o jakie stanowisko Ci chodzi?
Darco69 2014-08-19 09:16:13
Praca na magazynie za marne grosze umowy śmieciówki, nie mozna wynegocjować więcej bo Ukraińcy zapieprzają po 12 godzin i nic sie nie odzywają, nie polecam pracy na magazynie w tej firmie.
5
Darco69 2014-08-19 09:17:38
To nie są produkty na czasie jak tu ktos napisał 80 % to tandeta z Chin....
ja 2014-08-19 11:27:09
już nie pracuję w tej firmie , ale każde stanowisko jest jak w każdej firmie lepsze i gorsze, a produkty są jednak na czasie o czym świadczy sprzedaż i nie tylko z Chin :) Nie istnie na rynku dużo firma, która nie ściąga rzeczy z Chin, ta chociaż ma taki plus że większość produktów sama testuje i daje własne projekty do zrobienia. Oczywiście buble też się zdarzają, ale jak kupisz tv i nie koniecznie z Chin też może Ci się rozwalić....
Nie ukrywam że jest w sezonie stresująco ale i też często sympatycznie, odeszłam bo znalazłam ciekawszą ofertę pracy, ale miło będę wspominała firmę...
Mają też własną produkcję wielu rzeczy...
2
BYŁY BIAŁY MURZYN 2014-08-25 20:58:27
Cześć. Pracowałem w tej firmie jako regionalny ph przez parenaście latek. Praca dla pracoholików ogólnie. Trzeba być mocno ogarniętym. Mercha trzeba robić, odbierać reklamacje, pisać oferty, co tydzień obdzwaniać platności. Kasa marna w stosunku do ilości obowiązków. Ogólnie nie polecam osobom z doświadczeniem. Jeśli jednak go nie macie to jest praca dla was.
Darco69 2014-10-05 08:54:06
Wynagrodzenie powiedzmy w standardzie.... ale chyba powinienem wiedzieć wcześniej ile mam premii a nie czekac na przelew i dopiero sie dowiedzieć ile kierownik Daniel albo ten drugi przydupas od liczenia godzin mi łaskawie przyzna.
Nie polecam pracy na magazynie. Polaczki psioczą na wszystko ale zapierdzielają tez po 12 godzin żeby mieć 2 tysie na łape... żałosne.
3
Darco69 2014-10-05 08:56:08
Smieciówka to jest dla ciebieumowa o pracę no przepraszam cie bardzo, żadnym praw nie mam na tej "umowie" nawet głupi urlop mi nie przysługuje.
2
Darco69 2014-10-05 09:00:17
Ludzie idźcie do pierwszej lepszej agencji pracy tymczasowej zobaczycie jakie stawki oferują zakłady szukające pracowników.
W ten właśnie sposób znalazłem pracę za 14 zł brutto i mam 2 dni urlopu jak człowiek.
W Biowinie rąbią was jak tylko mogą a każdy sie cieszy że wigilię mu zrobią i piwka sie napije za darmo....ogarnijcie się ludzie.
Zachowujecie się tak jakby Biowin był jedynym zakładem w Łodzi.
cvccc 2014-12-13 16:42:07
a na umowe o prace nie zatrudniaja tyko tzw smieciowe dlaczego? Komu będzie podlegał pracownik, który zostanie przyjęty na to stanowisko? Co powinienem wiedzieć o pracy na tym stanowisku w tej firmie? jak jest z atmosferą w pracy da sie pracować bez problemów? z góry dziekuje za odpowiedz pozdrawiam serdecznie.
nic 2015-01-12 20:02:42
parenascie latek....dobre...ciekawe w jakiej firmie :)
kandydat 2015-04-17 00:31:35
Witam. Może ktoś by się podzielił opinią jak wygląda praca jako PH w tej firmie? Jakie warunki, zarobki? Widać firma rozwojowa, mają dużo ciekawych produktów i rozpoznawalną markę (przynajmniej wśród wtajemniczonych w domowe wyroby różnego typu). Chętnie wystartowałbym na stanowisko PH, ale nie ma żadnych ofert pracy. Widzę u mnie na terenie że chyba flote wymienili bo PH jeździ nowym autem. I od kilku lat ten sam gość. Chyba musi być dobrze skoro tyle lat się trzyma. Macie jakieś info o pracy u nich?
3
betty 2015-04-21 18:25:42
Pracowników traktują jak tanią siłę roboczą,szczególnie Polaków bo Ukraina pracuje ogólnie na magazynie.Zarobki??? Praca na umowę zlecenie,więc na akord a jak jest już umowa o pracę to i tak trzeba wyrobić akordem swoja zasadniczą.Taka jest praca na produkcji...Nie wspomnę o Pani Kierownik,która nie ma pojęcia o pracy jaką się wykonuje,jednym słowem nie kompetentna.Średnia krajowa poszła w górę,natomiast zarobki w tej firmie idą w dół.
betty 2015-04-21 18:30:35
na produkcji już tez nie
buzia 2015-04-23 18:12:50
biowin to wyzysk ludzi produkcyjnych stawka akordowa to 0.0008gr smiech na sali kosztow produkcji nie odczowaja bo wyzyskuja ludzi
2
Johnny 2015-04-24 11:14:57
Hehe to chyba jest nas dwóch :) Mam takie same spostrzeżenia zarówno co do firmy jak i przedstawiciela. Też ten sam koleś od kilku lat i ma nowy samochód. Chyba że jesteśmy z tego samego terenu (pomorskie)?
2
kandydat 2015-04-28 22:13:13
Nie. Ja z okolic Wrocka. Ale dzięki za info. To daje pogląd na firmę i pracę u nich na takim stanowisku bo widzę, że opinie różne. Ale to pewnie jak wszędzie. Może będę miał możliwość kiedyś się przekonać... Pozdro i powodzenia
rozczarowana 2015-05-05 15:37:52
Tu nie ma co ściemniać. Panowie Prezesi chyba nie wiedzą co tak na prawdę przynosi im zyski. W przeciwnym wypadku nie zatrudniliby na stanowisko Kierownika Produkcji kogoś, kto w imię lizusostwa, gnębi swoich pracowników.Nie boję się użyć słowa "gnębi", bo jak inaczej zrozumieć fakt, że w ciągu Jej królowania, zarobki pracowników produkcji( akordowych) spadły o połowę. Chyba szefostwa nie obchodzi jakimi metodami otrzymują zyski, a szkoda. W dodatku P. Kierownik stąpa po bardzo cienkim lodzie nie dotrzymując słownych umów z zatrudnianymi pracownikami i ciągnąc zatrudnianie ich na kolejne umowy-zlecenie, jednocześnie zmuszając do całkowitego posłuszeństwa w kwestii przepracowywanych godzin i miejsca. Takim postępowaniem łamie podstawowe przepisy Kodeksu Pracy. Tak więc sumując przestrzegam wszystkich zainteresowanych przed podjęciem pracy na produkcji - chcesz zarobić 700-1000 zł za ciężką pracę - BROWIN Cię zatrudni.
PS. szkoda, że właściciele firmy tutaj nie zaglądają .
3
bmts 2015-07-18 15:00:20
Nie wiem jaka jest tam praca, ale ich produktów nie polecam.
Termometr zewnętrzny (kod 020500) kupiony pół roku temu nie pokazuje temperatury, bo ciecz w kapilarze wyblakła.
Firma nie odpowiada na listy.
Każdy niech wyrobi sobie opinię.
Jaki stosunek do klienta tak i pewnie do pracownika.
3
Bronzu 2015-07-28 21:11:40
Mogę też wypowiedzieć się na temat termometrów tej firmy. Faktycznie może się zdarzyć, że wyblakną nie tylko ciecz ale również skala. Kupowałem termometr w jednym ze sklepów mniejszej popularnej francuskiej sieci w którym można dostać bardzo szeroki asortyment Biowinu (termometr rurkowy przyklejany modelu nie pamiętam). Pracownik poinformował mnie, że termometr nie może wisieć na słońcu bo nie ma mocnych jak świeci na niego słońce przez pół dnia to wyblaknie. Z resztą na opakowaniu też była taka informacja. Wątpię żeby termometry innych producentów wytrzymały taki sprawdzian.
Za to muszę pochwalić Biowin bo termometry są produkcji POLSKIEJ!!! w przeciwieństwie do innych firm które importują takie termometry z ChRL. A ja wspieram polskie firmy z polskim kapitałem i polskimi produktami.
ph 2015-08-25 11:48:49
Jak wygląda praca PH w firmie Biowin/Browin?
dj 2015-11-29 14:10:52
Przedstawiciele pracuja od lat Ci sami i nic się nie zapowiada aby ktoś zmieniał prace
bimberhobby 2016-02-22 20:35:41
firma odświerza prpdukty -brewkity - producent daje do np10.2015 - to i tak sprzedali nam w 2016r w lutym te brewkity - przedstawiciel nie ma odwagi do nas zadzwonić lujb odpisać . jak jest szansa wstawimy zdjęcia aby było jasne że pomimo tak duzej firmy robia takie numery ..
cała sprawa opisan na bimberifno - na naszym forum wraz ze zdjęciami ...
Zainteresowany 2016-10-03 15:37:31
Witajcie, widziałem że poszukują PH na teren śląska.
Ktoś zna szczegóły? Czy może na innych terenach też będą rekrutacje? Interesuje mnie województwo mazowieckie. Czytałem wcześniejsze opinie, że praca stabilna na stanowisku PH w tej firmie.
roko 2016-10-14 18:05:43
A o jakich progach zarobkowych dla PH tutaj mówimy. Osobiście nie interesuje mnie podstawa mniejsza niż 2.5k netto a realnie chciałbym zarabiać średnio na poziomie 3.5k - 4k netto
Są to osiągalne wartości w tej firmie bo nie wiem cy warto się fatygować na spotkanie rekrutacyjne na którym usłyszę min krajową za podstawę
2
Hej 2016-10-18 18:57:05
A jak jest w zakupach na stanowisku produkt managera?
Bodo 2016-11-03 22:14:11
Z tego co mi wiadomo praca na stanowisku przedstawiciela handlowego wiąże się z tym, że można zarobic tyle ile się sprzeda. Tak mawiają ze nie ma górnego poziomu zarobku na takich stanowiskach. Chyba ze w Browinie jest stała kwota bez względu na wyniki sprzedaży? To chyba nie miało by sensu na stanowisku PH bo nikt by się nie starał.
4
Zostaw swoją opinię o BIOWIN Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. K. - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BIOWIN Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. K.