brak logo

Semisul

Toruń

Opinie o Semisul

kopczykusyp 2014-07-09 13:39:55
Dziwne...od zeszłego roku czekam na wypłatę. Sprawa w PIP.
nowy 2014-07-14 10:53:27
mozecie cos wiecej napisac o budowie w le Havre????? bo mam propozycje od nichc a niechcee wpasc w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
nowy 2014-07-14 11:00:36
napiszcie cos wiecej o budowie w la Havre????
nowy 2014-07-17 11:32:47
rysiu jedziesz do le havre???
duno 2014-07-22 15:54:18
byłem , zobaczyłem , zawiodłem się co tu więcej pisać, ta firma to jeden wielki wał wciskaja ci umowy portugalskie , a na miejscu dowiadujesz sie ze pracujesz dla włochów potem sie prosisz zeby ci zaplacili bo oni maja cie tam gdzie slonko nie dochodzi , pierwszy raz pracowalem za darmo i juz calkowicie odechcialo mi sie wyjazdow za granice .....
Janek 2014-08-28 09:04:59
Czy ktos rozliczał podatek z semisul, pracowałem w Belgi u Portugalvczyków. Gdzie to rozliczyć?
zibby 2014-09-11 18:56:07
Zgodnie z prawem każdego kraju, w którym zarabiasz masz złożyć zeznanie podatkowe u nich!! - w tym przypadku w Portugalii. Powodzenia życzę w szukaniu polskich firm rozliczających tam podatki. Ja starałem się zainteresować tematem - przeczytałem poradnik z portugalskiego Urz. Skarb. dla obcokrajowców (na szczęście był po angielsku). Można się rozliczyć przez internet - ale program do tego jest po portugalsku - powodzenia raz jeszcze - ja się poddałem.
Janek 2014-09-12 12:21:25
Mozesz podac link do tego angielskiego rozliczenia?
Karol 2014-11-14 14:45:55
Witam,
Czy wybiera się ktoś z tą firmą do Niemiec? Wyjazd 17.11.2014
kuba 2014-11-22 16:12:38
Czy ktoś z kolegów elektryków zdających testy w firmie na przełomie m-ca czerwca -sierpnia wyjechał gdzieś do pracy za granicę?? pozdro.
wp 2014-12-05 19:55:31
Kiedy kończycie pracę w holandii żondajcie jarografów holenderskich kart podatkowych nie dajcie się zwieść rozliczenią portugalskim ten portugalski złodziej okrada nas ze wszystkiego
rr 2014-12-10 09:55:17
Firma semisul ma złą opinie wszędzie nawed w portugali korumpuje polskich urzęndników
1
Kaja 2014-12-18 15:38:42
Jak gdzie i na jiakich drukach rozlicza się podatek portugalski?
wu 2014-12-19 10:44:56
Jeśli pracowałeś w holandii napisz pismo o wydanie jarografów
Kaja 2014-12-19 11:32:26
Mam jorogramy i co mam z nimi zrobić? Niktnie rozlicza Portuaglii pytałem we wszystkich biurach
1
wp 2014-12-23 20:10:11
KANCELARIA BEAN JEŚLI PRACOWAŁES W HOLANDII A TAK TO NA JAKIM PROJEKCIE BYŁES
Kaja 2014-12-24 19:30:24
Pracowałem w Beligii na budowie Portugalczyków od nich mam jorograf
@@@@@ 2014-12-26 11:27:42
Zrobili nam wspaniale swieta-bez grosza,wyplat niema,a warszawka za nasze sie bawi-wigilie sobie robia a my nie mamy za co jesc........w portugalii juz splaytowali,teraz naciagaja nas-firma krzak--uciekajmy z tad bo okradaja nas na kazdym kroku......!!!!!!!
Kaja 2014-12-26 15:44:58
Semisul. budowaliśmy w Belgii pod szefem Portugalskim i od nich jarografy zeby w Portugalii sie rozliczyć. Nikt tego nie potrafi nigdzie nie ma wniosków do wypełnienia. Obdzwoniłem wszystkie serwisy nikt nic nie wie. To kupa kasy.
rekruterka 2015-01-01 22:25:14
Ja tam pracowałam w rekrutacji. W biurze wszyscy wiecznie wsciekli, szefostwo nie wie w ogole co sie sie dzieje, to nie dziwne ze pensji na czas nie ma :) jeden wielki bajzel, ja nie wiem jak w ogole ta firma jeszcze dziala :) Nie polecam pracy tam.
ww 2015-01-20 15:27:23
To się skończy gdy Andrea Bona dostanie w zęmby
1
ZL 2015-01-20 15:32:13
Do Rekruterki Błagam Panią o kontakt myślę że oboje zostaliśmy oszukani

Zpoważaniem ZL
ZL 2015-01-20 15:58:40
Nazywam się (usunięte przez administratora)i i opowiem wam bardzo śmieszna historyjkę kiedy pełniłem obowiązki foremana w holandii w nagrodę dostałem miesiąc czasu pracy w kanadzie i 200 euro premi i zostałem okradziony na podatek 7 miesięcy trwało zanim doprosiłem się odnowienia AIT w miedzy czasie spadły ceny ropy i kontrakty w kanadzie zostały wstrzymane obcy ludzie spili śmietane a ci co pracowali za grosze obudzili się z niczym ten portugalski bydlak pozna znaczenie słów boleśnie ukarany żondajcie jarografów dla zainteresowanych podaje mój adres mailowy zbyszeklubowicki@ wp.pl udziele wskazówek
1
Zl 2015-01-20 15:59:39
Nazywam się (usunięte przez administratora) i opowiem wam bardzo śmieszna historyjkę kiedy pełniłem obowiązki foremana w holandii w nagrodę dostałem miesiąc czasu pracy w kanadzie i 200 euro premi i zostałem okradziony na podatek 7 miesięcy trwało zanim doprosiłem się odnowienia AIT w miedzy czasie spadły ceny ropy i kontrakty w kanadzie zostały wstrzymane obcy ludzie spili śmietane a ci co pracowali za grosze obudzili się z niczym ten portugalski bydlak pozna znaczenie słów boleśnie ukarany żondajcie jarografów dla zainteresowanych podaje mój adres mailowy (usunięte przez administratora)udziele wskazówek
wp 2015-01-21 11:52:11
Pieniendzy na czas nie ma bo zwolnili księgową
karol 2015-01-27 13:54:49
podaj adres na: lunarna.ewa@gmail.com - chce odzyskac podatek od portugalczyka
ktoś 2015-05-01 15:39:19
Semisul to firma przekręt , oszukują na stawkach , stawki 12 zł na gazoporcie - śmiech na sali. Wypłaty opóznione po 2 tygodnie , zabierają kasę jak się zwolnisz. Omijać i unikać semisul.
ZL 2015-05-31 20:28:39
Apel do ludzi którzy pracowali na gazoporcie jakie mieli umowy polskie czy portugalskie
1
paraweld 2015-06-07 09:50:03
Pracowałaś w Semisul jako rekruterka? Kiedy?
Ja też pracowałem 2008-2011.
Kontakt: paraweld@gmail.com
wt 2015-07-26 21:14:30
Ta firma juz jest co raz bliżej mety księgowa sobie radziła tylko te towarzystwo ma glowy zorane i ten portugalski as jest pazerny
Frank 2015-09-20 11:42:43
Szanowni koledzy i koleżanki,rozumiem ,że opóżnienia w wypłatach i niskie stawki denerwują Was,ale firmy budowlane z Kalisza nie tylko mają poślizgi nawet kilku miesięczne, ALE również nie wypłacają wogóle pensji.Ostatnią zaliczke którą wydarłem od właściciela firmy to 50-siąt polskich złotych. TO dopiero są H-JE z Kalisza,a Wy się denerwujecie na dwutygodniowy poślizg.Więcej optymizmu Wam życzę.
mano 2015-10-05 20:51:18
semisul to zlodzieje ioszusci w siwinoujsciu ani nie ubezbieczali ludzi ani nie placili podatku malo ze okradali ludzi co nanich zlodziej pracowali to jeszcze panstwo okradali siedza w tej warszawie i zeruja na pracownikach i na kazdym kroku okradaja ludzi dobrze ze wlapy im nie wpadl podatek z holandi tam nie udalo sie im ukrasc piniedzy pracownikom dajcie se spokuj z tymi zlodziejami jak chca piniadze to do roboty nigdy nie podejmujcie pracy u tych zlodziej /////////
1
ZL 2015-10-11 14:16:54
Zgłaszajcie sprway do prokuratora
graz 2015-10-17 12:57:57
Gdzie teraz Semisul ma elektryków za granicą ?
kaz 2015-12-02 22:34:44
Pracuje z nimi juz jakis czas. nie ma tragedi ale czasami na poczatku lipne kwatery daja trzeba czekać na zmiane.kasa dobra nie narzekałem lepsza niż w pier..GC no i w miare na czas max 2 tygodnie poslizgu mieli z 2-3 razy ale chociaz placa a nie upierdalaja i po 3 mc forsy nie widac.wiem od kumpli na slowacji ze teraz na czas
wiem ze szukaja na Belgie obecnie ale z jezykiem.
poleccie jakies dobre firmy nie moge czekac az cos wpadnie
drago 2016-03-31 18:28:22
czy wiecie może coś na temat wyjazdów do kanady? na rafinerie
majster 2016-04-01 18:46:20
Witam.
Mialem okazje pracowac z posrednictwa tej firmy.Na rafinerii w Rotterdamie.Jak kazda inna szuka oszczednosci kosztem pracownika.Stawka diety na Belgie to 48 Euro Oni proponuja 2 Euro jako dodatek do przepracowanych godzin.Cos tu nie haloooo..Zakwaterowanie i dojazd do pracy owszem jest ok.Niestety rotacja jezeli mozna takiego okreslenia uzyc do bani 3,5 mies i zjazd na 10 dni w tym podroz autobusem do Polski jakies 20 godz.Praca z Włochami w miare spokojna jesli nie trafi sie na jakiegos oszoloma pomaga tez znajomosc jezyka.Najlepiej wloski ,angielski tez pomocny.Jesli chodzi o rozliczenia podatkowe nawet nie probowalem.Minelo juz 5 lat US nie wzywal...Szkoda troche bo byc moze byl i jakis zwrot nadplaconego podatku.Co tu jeszcze dodac? Napisz a odpowiem.Tyle na dzis.Pozdrawiam czytajacych.
majster 2016-04-01 19:15:01
Czesc z kąd masz te stawke 10,5 na h. Warszawka zaproponowała Da elektryka?
Odpisz.
majster 2016-04-04 18:10:16
Pisałem o 10,50 Euro na godzine na kontrakcie zagranicznym.
nowy 2016-04-20 16:36:01
pytanko do majster, jestes na rafinerii w belgi powiedz mi jak tam jest bo mamy oferte od maja jechac do belgi na rafinerie ale tak jak piszesz 10e/h i 2e/h dieta i ta rotacja 3,5/10 niewiesz czy jak zadzwonie do semisul holenderskiego to umowe daja holenderska czy portugalska??? mozna maila do ciebie jakiegos.
majster 2016-05-11 19:38:04
Nowy. Sorki ze odpisuje tak pozno.
Umowe masz z portugalczykami oraz posrednictwo z semisul Polska.
Praca spokojna az za bardzo.Malo godzin. Maj jest wyjatkowy tylko 140 godz wiec szalu nie ma.Kwatery z pojedynczymi pokojami.Stawka uzalezniona od zawodu i doswiadczenia.
majster 2016-05-26 19:29:50
Czesc.Kolejny miesiac z opoznieniami wyplat.Nie dosc ze placa do 25 dnia nastepnego miesiaca to jeszcze opoznienai kilkudniowe.Masakra.
majster 2016-06-25 13:57:01
Miron,ostatni mies.tzn Maj bez problemow z wyplatami.Zapraszamy do Belgii na Esso.Praccy nie ma za wiele no moze jak dopłyną ,,moduly,, bedzie wiecej pracy i dla karpenierow i elektrykow.Znajomosc j.angielskiego poządana.
majster 2016-10-08 20:41:40
Czesc i czołem.
Nikt nie wpisuje nowych wiadomosci? A tyle sie dzieje w Belgii.Rotacja niezła przez pol roku ok 18 osob naliczylem co byli i juz nie ma na projekcie.Niektorzy na ,,wlasna,,prosbe inni poszukali lepiej platnego kontraktu.Pracy przybywa a balagan organizacyjny jeszcze wiekszy,
Łuki 2016-10-10 09:00:16
Witam.. Dostałem propozycje pracy w Belgi(Antwerpii) jako monter tras. Jest tam ktoś na takim stanowisku-Podrzucicie jakieś info na temat tej firmy pracy i płacy najlepiej na priv marcin.lukasz@interia.pl
majster 2016-10-10 20:41:19
Czesc, zadzwon zapytaj u zrodla Jutro przyjezdza 5 nowych osob i za tydzien kolejne 6 wiec co jest grane...
arek 2016-10-10 20:46:27
to chyba dobrze, ze przyjmuja do pracy? widocznie jest sporo pracy w firmie a przyjmują obcokrajowcow? nie wiecie czy dla kobiet tez jest jakaś praca tam oprócz monterów?
spawacz 2016-11-23 14:21:15
Witaj, Majster. Na Spawalnictwo.pl pojawiło się ogłoszenie- poszukują spawaczy 141/111. Praca po nowym roku. Podpowiesz,jak to wygląda? Warto aplikować?
majster 2016-11-27 18:40:15
Do ,,Spawacz,,
Gdzie ,kiedy , jak dlugo i za ile? To moje cztery pytania zawsze powtarzane w rzmowie o prace. Napisz choc kilka odpowiedzi na nie.A sam sobie troche pomozesz... Nie wiem gdzie mialby byc ten kontrakt o ktorej ofercie piszesz.
Pozdrawiam.
spawacz 2016-11-30 14:51:18
- początek projektu przewidziany na 01 lub 02/2017,
- praca na rafinerii w Holandii,
- stawka 14e/h+2e diety = 16e/h netto (na rękę),
- zakwaterowanie zapewnia pracodawca,
- transport na miejscu zapewnia pracodawca,
- zwrot kosztów transportu z Polski do Belgi lub zapewniony transport,
- rotacja 3,5 miesiąca na 10 dni,
- ok. 200h pracy w miesiącu,
- projekt przewidziany na min. 12mcy,
- wynagrodzenie wypłacane co miesiąc.
- przed rozpoczęciem pracy odbędą się próbki w Warszawie.

Piszą takie rzeczy.Podpowiedz, jeśli znasz ten temat.
Dzięki.
Zostaw swoją opinię o Semisul - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Semisul