brak logo

Semisul

Toruń

Opinie o Semisul

Janek 2014-08-28 09:04
Czy ktos rozliczał podatek z semisul, pracowałem w Belgi u Portugalvczyków. Gdzie to rozliczyć?
zibby 2014-09-11 18:56
Zgodnie z prawem każdego kraju, w którym zarabiasz masz złożyć zeznanie podatkowe u nich!! - w tym przypadku w Portugalii. Powodzenia życzę w szukaniu polskich firm rozliczających tam podatki. Ja starałem się zainteresować tematem - przeczytałem poradnik z portugalskiego Urz. Skarb. dla obcokrajowców (na szczęście był po angielsku). Można się rozliczyć przez internet - ale program do tego jest po portugalsku - powodzenia raz jeszcze - ja się poddałem.
Janek 2014-09-12 12:21
Mozesz podac link do tego angielskiego rozliczenia?
Karol 2014-11-14 14:45
Witam,
Czy wybiera się ktoś z tą firmą do Niemiec? Wyjazd 17.11.2014
kuba 2014-11-22 16:12
Czy ktoś z kolegów elektryków zdających testy w firmie na przełomie m-ca czerwca -sierpnia wyjechał gdzieś do pracy za granicę?? pozdro.
wp 2014-12-05 19:55
Kiedy kończycie pracę w holandii żondajcie jarografów holenderskich kart podatkowych nie dajcie się zwieść rozliczenią portugalskim ten portugalski złodziej okrada nas ze wszystkiego
rr 2014-12-10 09:55
Firma semisul ma złą opinie wszędzie nawed w portugali korumpuje polskich urzęndników
1
Kaja 2014-12-18 15:38
Jak gdzie i na jiakich drukach rozlicza się podatek portugalski?
wu 2014-12-19 10:44
Jeśli pracowałeś w holandii napisz pismo o wydanie jarografów
Kaja 2014-12-19 11:32
Mam jorogramy i co mam z nimi zrobić? Niktnie rozlicza Portuaglii pytałem we wszystkich biurach
1
wp 2014-12-23 20:10
KANCELARIA BEAN JEŚLI PRACOWAŁES W HOLANDII A TAK TO NA JAKIM PROJEKCIE BYŁES
Kaja 2014-12-24 19:30
Pracowałem w Beligii na budowie Portugalczyków od nich mam jorograf
@@@@@ 2014-12-26 11:27
Zrobili nam wspaniale swieta-bez grosza,wyplat niema,a warszawka za nasze sie bawi-wigilie sobie robia a my nie mamy za co jesc........w portugalii juz splaytowali,teraz naciagaja nas-firma krzak--uciekajmy z tad bo okradaja nas na kazdym kroku......!!!!!!!
Kaja 2014-12-26 15:44
Semisul. budowaliśmy w Belgii pod szefem Portugalskim i od nich jarografy zeby w Portugalii sie rozliczyć. Nikt tego nie potrafi nigdzie nie ma wniosków do wypełnienia. Obdzwoniłem wszystkie serwisy nikt nic nie wie. To kupa kasy.
rekruterka 2015-01-01 22:25
Ja tam pracowałam w rekrutacji. W biurze wszyscy wiecznie wsciekli, szefostwo nie wie w ogole co sie sie dzieje, to nie dziwne ze pensji na czas nie ma :) jeden wielki bajzel, ja nie wiem jak w ogole ta firma jeszcze dziala :) Nie polecam pracy tam.
ww 2015-01-20 15:27
To się skończy gdy Andrea Bona dostanie w zęmby
1
ZL 2015-01-20 15:32
Do Rekruterki Błagam Panią o kontakt myślę że oboje zostaliśmy oszukani

Zpoważaniem ZL
ZL 2015-01-20 15:58
Nazywam się (usunięte przez administratora)i i opowiem wam bardzo śmieszna historyjkę kiedy pełniłem obowiązki foremana w holandii w nagrodę dostałem miesiąc czasu pracy w kanadzie i 200 euro premi i zostałem okradziony na podatek 7 miesięcy trwało zanim doprosiłem się odnowienia AIT w miedzy czasie spadły ceny ropy i kontrakty w kanadzie zostały wstrzymane obcy ludzie spili śmietane a ci co pracowali za grosze obudzili się z niczym ten portugalski bydlak pozna znaczenie słów boleśnie ukarany żondajcie jarografów dla zainteresowanych podaje mój adres mailowy zbyszeklubowicki@ wp.pl udziele wskazówek
1
Zl 2015-01-20 15:59
Nazywam się (usunięte przez administratora) i opowiem wam bardzo śmieszna historyjkę kiedy pełniłem obowiązki foremana w holandii w nagrodę dostałem miesiąc czasu pracy w kanadzie i 200 euro premi i zostałem okradziony na podatek 7 miesięcy trwało zanim doprosiłem się odnowienia AIT w miedzy czasie spadły ceny ropy i kontrakty w kanadzie zostały wstrzymane obcy ludzie spili śmietane a ci co pracowali za grosze obudzili się z niczym ten portugalski bydlak pozna znaczenie słów boleśnie ukarany żondajcie jarografów dla zainteresowanych podaje mój adres mailowy (usunięte przez administratora)udziele wskazówek
wp 2015-01-21 11:52
Pieniendzy na czas nie ma bo zwolnili księgową
karol 2015-01-27 13:54
podaj adres na: lunarna.ewa@gmail.com - chce odzyskac podatek od portugalczyka
ktoś 2015-05-01 15:39
Semisul to firma przekręt , oszukują na stawkach , stawki 12 zł na gazoporcie - śmiech na sali. Wypłaty opóznione po 2 tygodnie , zabierają kasę jak się zwolnisz. Omijać i unikać semisul.
ZL 2015-05-31 20:28
Apel do ludzi którzy pracowali na gazoporcie jakie mieli umowy polskie czy portugalskie
1
paraweld 2015-06-07 09:50
Pracowałaś w Semisul jako rekruterka? Kiedy?
Ja też pracowałem 2008-2011.
Kontakt: paraweld@gmail.com
wt 2015-07-26 21:14
Ta firma juz jest co raz bliżej mety księgowa sobie radziła tylko te towarzystwo ma glowy zorane i ten portugalski as jest pazerny
Frank 2015-09-20 11:42
Szanowni koledzy i koleżanki,rozumiem ,że opóżnienia w wypłatach i niskie stawki denerwują Was,ale firmy budowlane z Kalisza nie tylko mają poślizgi nawet kilku miesięczne, ALE również nie wypłacają wogóle pensji.Ostatnią zaliczke którą wydarłem od właściciela firmy to 50-siąt polskich złotych. TO dopiero są H-JE z Kalisza,a Wy się denerwujecie na dwutygodniowy poślizg.Więcej optymizmu Wam życzę.
1
mano 2015-10-05 20:51
semisul to zlodzieje ioszusci w siwinoujsciu ani nie ubezbieczali ludzi ani nie placili podatku malo ze okradali ludzi co nanich zlodziej pracowali to jeszcze panstwo okradali siedza w tej warszawie i zeruja na pracownikach i na kazdym kroku okradaja ludzi dobrze ze wlapy im nie wpadl podatek z holandi tam nie udalo sie im ukrasc piniedzy pracownikom dajcie se spokuj z tymi zlodziejami jak chca piniadze to do roboty nigdy nie podejmujcie pracy u tych zlodziej /////////
2
ZL 2015-10-11 14:16
Zgłaszajcie sprway do prokuratora
graz 2015-10-17 12:57
Gdzie teraz Semisul ma elektryków za granicą ?
kaz 2015-12-02 22:34
Pracuje z nimi juz jakis czas. nie ma tragedi ale czasami na poczatku lipne kwatery daja trzeba czekać na zmiane.kasa dobra nie narzekałem lepsza niż w pier..GC no i w miare na czas max 2 tygodnie poslizgu mieli z 2-3 razy ale chociaz placa a nie upierdalaja i po 3 mc forsy nie widac.wiem od kumpli na slowacji ze teraz na czas
wiem ze szukaja na Belgie obecnie ale z jezykiem.
poleccie jakies dobre firmy nie moge czekac az cos wpadnie
drago 2016-03-31 18:28
czy wiecie może coś na temat wyjazdów do kanady? na rafinerie
majster 2016-04-01 18:46
Witam.
Mialem okazje pracowac z posrednictwa tej firmy.Na rafinerii w Rotterdamie.Jak kazda inna szuka oszczednosci kosztem pracownika.Stawka diety na Belgie to 48 Euro Oni proponuja 2 Euro jako dodatek do przepracowanych godzin.Cos tu nie haloooo..Zakwaterowanie i dojazd do pracy owszem jest ok.Niestety rotacja jezeli mozna takiego okreslenia uzyc do bani 3,5 mies i zjazd na 10 dni w tym podroz autobusem do Polski jakies 20 godz.Praca z Włochami w miare spokojna jesli nie trafi sie na jakiegos oszoloma pomaga tez znajomosc jezyka.Najlepiej wloski ,angielski tez pomocny.Jesli chodzi o rozliczenia podatkowe nawet nie probowalem.Minelo juz 5 lat US nie wzywal...Szkoda troche bo byc moze byl i jakis zwrot nadplaconego podatku.Co tu jeszcze dodac? Napisz a odpowiem.Tyle na dzis.Pozdrawiam czytajacych.
majster 2016-04-01 19:15
Czesc z kąd masz te stawke 10,5 na h. Warszawka zaproponowała Da elektryka?
Odpisz.
majster 2016-04-04 18:10
Pisałem o 10,50 Euro na godzine na kontrakcie zagranicznym.
nowy 2016-04-20 16:36
pytanko do majster, jestes na rafinerii w belgi powiedz mi jak tam jest bo mamy oferte od maja jechac do belgi na rafinerie ale tak jak piszesz 10e/h i 2e/h dieta i ta rotacja 3,5/10 niewiesz czy jak zadzwonie do semisul holenderskiego to umowe daja holenderska czy portugalska??? mozna maila do ciebie jakiegos.
majster 2016-05-11 19:38
Nowy. Sorki ze odpisuje tak pozno.
Umowe masz z portugalczykami oraz posrednictwo z semisul Polska.
Praca spokojna az za bardzo.Malo godzin. Maj jest wyjatkowy tylko 140 godz wiec szalu nie ma.Kwatery z pojedynczymi pokojami.Stawka uzalezniona od zawodu i doswiadczenia.
majster 2016-05-26 19:29
Czesc.Kolejny miesiac z opoznieniami wyplat.Nie dosc ze placa do 25 dnia nastepnego miesiaca to jeszcze opoznienai kilkudniowe.Masakra.
majster 2016-06-25 13:57
Miron,ostatni mies.tzn Maj bez problemow z wyplatami.Zapraszamy do Belgii na Esso.Praccy nie ma za wiele no moze jak dopłyną ,,moduly,, bedzie wiecej pracy i dla karpenierow i elektrykow.Znajomosc j.angielskiego poządana.
majster 2016-10-08 20:41
Czesc i czołem.
Nikt nie wpisuje nowych wiadomosci? A tyle sie dzieje w Belgii.Rotacja niezła przez pol roku ok 18 osob naliczylem co byli i juz nie ma na projekcie.Niektorzy na ,,wlasna,,prosbe inni poszukali lepiej platnego kontraktu.Pracy przybywa a balagan organizacyjny jeszcze wiekszy,
Łuki 2016-10-10 09:00
Witam.. Dostałem propozycje pracy w Belgi(Antwerpii) jako monter tras. Jest tam ktoś na takim stanowisku-Podrzucicie jakieś info na temat tej firmy pracy i płacy najlepiej na priv marcin.lukasz@interia.pl
majster 2016-10-10 20:41
Czesc, zadzwon zapytaj u zrodla Jutro przyjezdza 5 nowych osob i za tydzien kolejne 6 wiec co jest grane...
arek 2016-10-10 20:46
to chyba dobrze, ze przyjmuja do pracy? widocznie jest sporo pracy w firmie a przyjmują obcokrajowcow? nie wiecie czy dla kobiet tez jest jakaś praca tam oprócz monterów?
spawacz 2016-11-23 14:21
Witaj, Majster. Na Spawalnictwo.pl pojawiło się ogłoszenie- poszukują spawaczy 141/111. Praca po nowym roku. Podpowiesz,jak to wygląda? Warto aplikować?
majster 2016-11-27 18:40
Do ,,Spawacz,,
Gdzie ,kiedy , jak dlugo i za ile? To moje cztery pytania zawsze powtarzane w rzmowie o prace. Napisz choc kilka odpowiedzi na nie.A sam sobie troche pomozesz... Nie wiem gdzie mialby byc ten kontrakt o ktorej ofercie piszesz.
Pozdrawiam.
spawacz 2016-11-30 14:51
- początek projektu przewidziany na 01 lub 02/2017,
- praca na rafinerii w Holandii,
- stawka 14e/h+2e diety = 16e/h netto (na rękę),
- zakwaterowanie zapewnia pracodawca,
- transport na miejscu zapewnia pracodawca,
- zwrot kosztów transportu z Polski do Belgi lub zapewniony transport,
- rotacja 3,5 miesiąca na 10 dni,
- ok. 200h pracy w miesiącu,
- projekt przewidziany na min. 12mcy,
- wynagrodzenie wypłacane co miesiąc.
- przed rozpoczęciem pracy odbędą się próbki w Warszawie.

Piszą takie rzeczy.Podpowiedz, jeśli znasz ten temat.
Dzięki.
Misiu 2017-01-03 13:06
Czy ktoś wie o pracy dla kobiet. Sam staram się dostać taka robotę ale pomyślałem o żonie. Każdy grosz potrzebny.
majster 2017-01-05 18:47
Do ,,spawacz,, Oferta ciekawa wydaje sie z opisu jaki podales.Jesli na rurociagi to powinno byc ok 16-18E tak dostaja włosi.Ale My jestesmy tansi.
.Dla elektryka w Belgii na ,,Totalu,, oferowali 8+ 2 E diety- nie za wiele.6 lat temu w Rotterdamie bylo 9/h i 500 diety.Coz taniejemy jako fachowcy wypierani z rynku przez Rumunow i Bulgarow czy firma chce wiecwj dla siebie???
Jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi.....
Pozdrawiam.
VVV 2017-01-16 10:14
Taka jest prawda. Stawki maleją bo chętnych jest pełno. Mam pytanie czy oferta dla elektryka w Belgii jest aktualna? Jakie stawki obowiązują i jak wygląda sprawa języka?
noname 2017-02-01 05:35
Ktoś wspominał o tym, że jesteśmy coraz tańsi.
Tak. Od początku lutego zaczyna się nowa era (mowa o Esso w Antwerpii).
Może od początku.
Dla Exxon Mobile pracują Amec Foster Weller oraz IREM.
Ci pierwsi to banda oszołomów nie znających się na swojej robocie.
IREM..... hehe - Włoska, skorumpowana firma, która to na tym projekcie zajmuje się wykonywaniem wszelkich prac. Od rur, poprzez zabezpieczenia, sprężone powietrze, elektrykę do wiązania krawatów.
Firma ma wiele klonów, jak choć by Techimp.
No i tutaj zaczyna się coś, co nas Polaków powinno zainteresować.
Dla tej firmy werbuje Portugalska firma Semisul.
Włosi są obibokami więc nas potrzebują - narazie.
Wpadli na genialny pomysł, aby ściągnąć do pracy obywateli Rumuńskich, których to my nauczymy roboty, po czym staniemy się zbędni. Chodzi o kasę.
Dla samego IREM-u pracuje ponad 1000 obywateli Rumuńskich. Rozmawiałem z jednym z nich, jest na stanowisku brygadzisty, komunikuje się w kilku językach i dostaje za swoją pracę 8 euro netto. Polski brygadzista dostaje od 12 do 15 euro netto.
Praca jest na zasadzie umowy zlecenia lub o dzieło. Nie przysługują żadne prawa urlopowe, ubezpieczenie najniższe, prawdopodobnie turystyczne.
Wyzysk maksymalny, Włosi traktują innych jak swoje sługi.
ODRADZAM.
Jak już się tutaj trafi, to na początku jest pranie mózgu, później tresura a po jakimś czasie człowiek jest tak skołowany, że już sam nie wie na czym stoi.
Nie jest tak tylko w Antwerpii. Tak jest wszędzie gdzie się pracuje dla IREM-u lub klonów tej firmy.
Korupcja po Włosku. Zwykli zjadacze chleba nie widzą tego, ale bardziej kumaci rozumieją jak to działa.
Pozdrawiam wszystkich rozsądnych, którzy nie włażą w du...e.
Misiowaty 2017-02-12 16:44
Mam już trochę doświadczenia w pracach na wyjeździe i Semisul sprawdził się.
Zostaw swoją opinię o Semisul - Toruń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Semisul