brak logo

Semisul

Toruń

Opinie o Semisul

RR 2017-08-04 15:59
Ja parę lat temu pracowałem na projekcie w Groningen. Żadnych trudności nie było, bo zarówno kasa jak i zakwaterowanie było w porządku. Pieniądze były kluczowe w porównaniu do polskich warunków, bo może i dużo pracy, ale jak trzeba to trzeba.
1
Kamil 2017-08-07 09:46
U mnie też zdecydowały pieniądze. Jest ogromna różnica w zarobkach w dowolnej firmie w Polsce, a pracą na projekcie z Semisul. Nie mam żadnych zastrzeżeń, bo zarówno pieniądze, jak i warunki mieszkaniowe w porządku. Ja pracowałem jako spawacz na projekcie w Rotterdamie, ciężka praca, ale opłacało się.
Piotr 2017-08-07 10:20
Byłem parę lat temu na projekcie w Pernis i było ok. Pieniądze bardzo dobre. Kwatera gdzie mieszkaliśmy też ok - czysto i ciepło. Teraz chciałbym pojechać na kolejny projekt i czekam na decyzję.
Łukasz 2017-08-07 10:57
Ja podobnie jak RR pracowałem w Groningen i również oceniam zarówno samą pracę, jak i Semisul pozytywnie. Tamta oferta była naprawdę ciekawa i nie żałuję, że z niej skorzystałem.
Marek 2017-08-07 11:29
Zauważyłem na ich stronie, że prowadzą stały nabór dla monterów tras kablowych, więc się zgłosiłem. Profesjonalna i konkretna firma - otwarcie mówią czego oczekują.
Rafał 2017-08-07 13:51
Pracowałem na dwóch projektach jako elekrtryk i zawsze było ok. Zarówno cała kwestia dojazdu do miejsca docelowego, zakwaterowanie i wypłata dobre.
WS 2017-08-07 14:42
Po złożeniu papierów na wyjazd czekałem jakieś 5-6 dni, akurat tak trafiło. Wg mnie firma warta polecenia. Dobre wypłaty i pewne lokum na miejscu. Dużym plusem jest to, że wymagają od ludzi doświadczenia w danym zawodzie. Sprawdziło się to na miejscu (Holandia), bo każdy wiedział co i jak ma robić. W mojej wcześniejszej pracy trafili się artyści, którzy o tej robocie nie mieli pojęcia i trzeba było pracować za dwóch za te same pieniądze...
1
Roger 2017-08-07 16:04
W mojej opinii to dobra firma, bo nie porzucają Cię na pastwę losu zagranicą. Cały czas jest kontakt z nimi z biurem, praca jak praca - typowe oferty, nie ma co się cudów spodziewać, bo te oferty są mniej więcej wszędzie podobne, ale opieka już się sporo rożni i tutaj jest dobry poziom. Pieniądze dobre, nie ma co narzekać.
1
Łukasz 2017-08-08 10:15
Mają ciekawe zlecenia. Zarówno jeśli chodzi o czynności, które trzeba wykonywać (montaż tras kablowych, budowa rurociągów), jak i zarobki, które są bardzo dobre. Na projektach mają swoich ludzi, którzy pomagają się zaadaptować do panujących warunków. Ja byłem z nimi na dwóch projektach i jak najbardziej mogę polecić
Paweł 2017-08-08 11:33
Nie mam do nich żadnych zastrzeżeń. Konkretne i przejrzyste warunki współpracy i człowiek może czuć się bezpiecznie, bo warunki mieszkaniowe są ok i pieniądze też dużo lepsze niż w przypadku pracy w Polsce. Najgorsza jest rozłąka z rodziną, ale trzeba jakoś sobie z tym poradzić, bo robię to przecież dla nich.
MAX 2017-08-08 12:08
Wszystko zależy od tego jakie stanowisko zajmujesz, bo praca fizyczna jest mega ciężka, ale kiedy pracowałem jako kontroler dokumentacji to było trochę lżej. Też bardzo męcząca praca dla głowy, ale do przeżycia. Semisul jako firma wysyłająca na projekty jest warta polecenia. Nadzorują wszystko odpowiednio i dbają o swoich zrekrutowanych pracowników. Na pieniądze też nie można marudzić, bo są dobre.
Luka 2017-08-08 13:26
Na fizycznej dużo ciężej, ale i atmosfera często w robocie lepsza. Masz z kim pogadać i dopytać jak jest jakiś problem. Zgodzę się, że pieniądze są dobre, bo to głównie one są tym czynnikiem decydującym dla większości osób które zgłaszają się na takie kontrakty. Dużą przewagą firmy Semisul jest wspomniana wcześniej troska o tego zrekrutowanego pracownika, bo inne firmy nie zapewniają żadnego bezpieczeństwa.
Błażej 2017-08-08 14:52
Warunki pracy dobre - jedne z lepszych na kontraktach zagranicznych z polskich firm, dobra wypłata, lokum pewne, nie ma jakiegoś grzyba czy innych niespodzianek, naprawdę mogę z czystym sumieniem polecić.
Krzysztof 2017-08-09 10:15
Jak ktoś zna języki to ma dużą przewagę nad innymi i łatwiej mu będzie dostać pracę. Jak wyjeżdżałem na projekt to nie było to wymagane, ale działało na Twoją korzyść. Sama praca ok. Określone godziny pracy, często ciężkiej, ale nie jest to żaden obóz pracy przymusowej. Kwatery typowe jak na kontraktach zagranicznych. Współpraca układała się bez zarzutu, na razie pracuję w Polsce, ale jeśli będę chciał znów wyjechać na projekt zagraniczny to zapewne wybiorę Semisul
MariuszMario 2017-08-09 11:02
W Rotterdamie było ok. Semisul wszystko odpowiednio zorganizował. Firma godna polecenia. Profesjonalnie i konkretnie.
Andrew 2017-08-09 12:12
Mi zdarzyło się pracować w Polsce na kontrakcie w Świnoujściu i też było prawidłowo. Wszystko zgadzało się z umową, nie było żadnych negatywnych niespodzianek. Kilku moich znajomych pracowało na projekcie zagranicznym i też byli zadowoleni. Polecam
EMil 2017-08-09 14:00
Zgodzę się w 100%. W Świnoujściu praca była przyjemna i czuliśmy się bezpiecznie, bo wszystko było tak jak nas wcześniej zapewniano. Organizacja to klucz w tego typu projektach.
szymon 2017-08-09 16:27
Umowa dobra, nie ma żadnych haczyków. Praca ciężka, bo przy takich projektach (ja byłem przy budowie rurociągu) to normalne. Zarobki dobre, kwatera ok.
Artek 2017-08-10 10:14
Cenię ich za profesjonalizm i kompetencję. Prowadzą stałą rekrutację, duży plus za brak monotonii i różne kierunki wyjazdów.
zlecedniodawca 2017-08-10 12:10
Rekrutowali dla nas dużą ilość wykwalifikowanych pracowników i z tej współpracy jesteśmy zadowoleni. Pracownicy faktycznie posiadali wymagane kwalifikacje i ich ilość była taka jak została określona w umowie.
al 2017-08-10 15:49
W Belgii nie było aż tak ciężko. Ogarnęli dobre warunki i o to chodziło, człowiek mógł i popracować, ale i odpocząć. Pieniądze w umowie też były solidne.
Marek 2017-08-11 09:24
Na projekcie we Francji byłem cenionym fachowcem. Wybrałem Semisul bo szukali doświadczonych specjalistów, a ja akurat wróciłem z Norwegii. Umowa korzystna, zarówno jeśli chodzi o wynagrodzenie jak i resztę warunków w niej zawartych. Na projekcie można liczyć na ich wsparcie i pomoc. Polecam
Fabian 2017-08-11 11:12
Ja polecam wszystkim firmę Semisul. Wyjeżdzałem dzięki tej firmie dwa razy. Wszystko przebiegało pomyślnie zgodnie z umową.
tx 2017-08-11 13:18
Rekrutują naprawdę solidnych pracowników. Nie biorą pierwszych lepszych ludzi z ulicy tylko wymagają odpowiednich kwalifikacji.
Jędrek 2017-08-11 20:21
Ostatnio widziałem oferty pracy jedynie na Słowacji, czyżby inne kraje im odpadły? Czy tam też mają jakieś roboty? Może mi ktoś podpowiedzieć? Słyszałem o agencji już wcześniej sporo dobrych zdań. Na forum poczytałem też maja same pochwały aż miło czytać.
quico 2017-08-14 08:30
Zadzwoń to Ci powiedzą jak sytuacja wygląda. Nie zawsze all mają na stronach, bo stała rekrutacja trwa.
Ja w taki sposób zgłosiłem się, dostałem i pracowałem. Polecam
Młody 2017-08-14 09:43
Czytam opinie i widzę, że ludzie są zadowoleni z tej agencji. Fajnie czyli mogę startować do pracy z nimi.
Maciej 2017-08-14 11:21
zakwaterowanie - ok
kierownictwo - ok
kontakt z biurem - dobry
kasa - bardzo dobra
dojazdy do pracy - bardzo dobre

POLECAM
paweł 2017-08-14 13:17
Semisul jest sprawdzony. Człowiek sobie zarobi, popracuje, zobaczy kawałek świata , a potem wróci do kraju.
Mirek 2017-08-15 14:10
Podpowiedzcie jakie kierunki obecnie mają w ofercie?
Niko132 2017-08-16 09:07
Z tego co widać na ich stronie uczestniczą w projektach w Niemczech, w Belgii i na Słowacji. Więc jeśli skontaktujesz się z nimi to pewnie udzielą Ci więcej informacji - bardziej konkretnych.
Niko132 2017-08-16 09:08
Z tego co widać na ich stronie uczestniczą w projektach w Niemczech, w Belgii i na Słowacji. Więc jeśli skontaktujesz się z nimi to pewnie udzielą Ci więcej informacji - bardziej konkretnych.
Konrad 2017-08-16 12:13
Mój kumpel zadowolony, pojechał niedawno właśnie. Ja byłem w Belgii i sobie chwaliłem. Właściwie nie ma się do czego przyczepić jeśli chodzi o samą pracę czy organizację wyjazdu.
Roman 2017-08-16 14:36
Akurat oferty mają dobre i warto z nimi jechać. Ja byłem na wyjeździe w Belgii, a szwagier w Niemczech. Warunki mieszkaniowe dobre, podobnie z pieniędzmi - kasa jest naprawdę niezła.
Czarek 2017-08-17 09:19
Byłem dzięki tej firmie na kontrakcie i jestem zadowolony. Płacili dobrze i regularnie, nie było żadnej obsuwy. Warunki umowy do przyjęcia
Szym88 2017-08-17 11:13
To prawda, firma jest bardzo dobra. Polecam znajomym i nie znam niezadowolonej osoby. Ja też sobie chwalę wyjazdy z nimi.
Artur 2017-08-17 15:02
Byłem na kontrakcie i nie mogłem narzekać - sporo godzin, na kwaterze którą mieliśmy ogarnięci ludzie, dało się z nimi dogadać, do roboty blisko więc to duży plus. Kontakt też nie jest zły, więc mogę zdecydowanie polecić
rozik 2017-08-18 09:37
Dobrze się pracowało na kontrakcie. Kasa się zgadzała. Planuję kolejny wyjazd
Dawid 2017-08-18 13:51
Oferty są dobre i atrakcyjne finansowo. Wymagania typowe dla zagranicznych kontraktów, więc nic nowego.
Marcel 2017-08-18 21:22
Fajnie mi sie pracowało za ich pośrednictwem. Na takie roboty , tak dobrze zorganizowane to z chęcią mogę wyjeżdżać. Człowiek nie żałuje, że był daleko od rodziny. Nieźle zarobiłem i wszystko dobrze wspominam.
Kamil 2017-08-21 09:27
Wszystko zależy od tego na jaką traficie ofertę. W większości przypadków są atrakcyjne głównie pod względem finansowym. Pytanie tylko czy posiadacie odpowiednie kwalifikacje, bo jako świeżak zaraz po szkole bez doświadczenia raczej nie masz szans na pracę, ale jak masz doświadczenie to śmiało możesz próbować. Ja byłem na kontrakcie akurat w Grecji. Każdy mówił po co? Grecja? Zgłupiałeś... A ja jestem zadowolony, bo pieniądze na koncie się pojawiły takie, na które w Polsce muszę pracować 3x dłużej.
Jędrek 2017-08-21 11:25
Zadzwoniłem i jestem pozytywnie zaskoczony. Udzielają konkretnych informacji. Nie zbywają tylko tłumaczą na jakich warunkach zawierany jest kontrakt i tłumaczą na czym on polega.
good 2017-08-21 14:00
fakt, wszedzie to samo - doswiadczenie, ale akurat z Semisulem tego doswiadczenia mozesz dodatkowo zdobyc bardzo duzo na kontrakcie, a to procentuje
quico 2017-08-21 16:17
Widzisz, mówiłem :) Kontakt z nimi dobry także spokojnie można dzwonić.
Benek 2017-08-21 22:28
Czyżby agencja nie miała nowych ofert pracy za granicą?
radek 2017-08-22 10:11
Też tak myślałem kiedyś. Wysłałem do nich CV i odezwali się z ofertą, mimo że na stronie nie było o niej żadnej wzmianki. Nie zawsze się to pojawia na stronie, a napisane jest, że prowadzą stały nabór także warto próbować.
Rec 2017-08-22 23:39
Kontrakty zagraniczne już takie są. Trzeba zakasać rękawy i działać. Stratny na tym nie będziesz. Semisul warty polecenia
davx 2017-08-23 09:16
Jak chcesz pracować, potrzebujesz pieniędzy, to jedziesz za granicę. Takie są fakty, w Polsce dużo ciężej znaleźć coś bardziej opłacalnego niż kontrakty w Niemczech, Belgii czy innej Holandii. Ja z Semisulem byłem w Antwerpii i dobrze było. Umowa pewna, kontakt dobry, trzeba być cierpliwym i wyjazd się trafi.
WIktor 2017-08-23 10:03
Zatrudniają naprawdę dużo fachowców - spawaczy, monterów tras kablowych, elektryków, izolerów. Inna sprawa, że jak jesteś początkującym np. spawaczem to raczej nie masz szans, bo pomocników nie przyjmują, chyba że taka pojawi się oferta. Ja akurat załapałem się na wyjazd do Holandii - dobre zakwaterowanie z wyżywieniem, tak w ogóle to oni sami ogarniali podróż z Polski do Holandii i z powrotem. Kasa niezła, można zarobić dobre pieniądze.
radek 2017-08-23 13:52
Dobra firma, profesjonalna i rzetelna, warto wysłać CV i spróbować, bo są ściśle określone zasady rekrutacji, wszystko zorganizowane bardzo dobrze zarówno jeśli chodzi o wyjazd, jak i samą pracę. 10/10
Zostaw swoją opinię o Semisul - Toruń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Semisul