brak logo

Przedsiębiorstwo Informatyczne KAMSOFT

Katowice

Opinie o Przedsiębiorstwo Informatyczne KAMSOFT

byly_tester 2015-08-27 23:19:09
Skończyłeś studia ? Nie masz doświadczenia ? Nie znasz żadnej technologii i języka programowania ? Twoje projekty, to tylko proste projekty zaliczeniowe pisane w ośmiu ?Robota dla Ciebie!
Mało płacą, absurdalne (wymienione wcześniej) ruchy, brak dbałości o pracownika, w konsekwencji brak poszanowania klienta!
Tworzą "poważny" soft niepoważnymi ludźmi. Przychodzi młody, uczy się i odchodzi zarabiać prawdziwe pieniądze. Nic tam ludzi nie trzyma a prezes myśli, że jego firma jest the best. Mimo tego, że nie żałuje czasu spędzonego tam (2 lata), nigdy bym nie wrócił. Ci doświadczeni, którzy tam zostali są już wypaleni. Przydalaby sie w branzy medycznej jakas rewolucja.. bo ile ta pseudo sielanka moze jeszcze trwac ?
1
Programista_Pełną_Gębą_Kamsoft 2015-09-03 10:37:42
Adam - pracowałem i może faktycznie nie wszystko się zgadza ale ...
Obecnie pracuje w "ciut" mniejszej firmie niż Kamsoft. Przychodzisz o której chcesz, wychodzisz o której chcesz, niekoniecznie musisz w miesiącu zmieścić się w wyrobionych 180h. Luz.
O pracy zdalnej załatwianej z kierownikiem na telefon nie wspomnę.

1
Art 2015-09-21 13:08:36
Kiedyś dałem się skusić na przyjazd na rozmowę kwalifikacyjną do tej firmy na stanowisko "informatyk". Jak się okazało przyjechałem na darmo bo potrzebowali wtedy kogoś kto będzie zajmował się wierceniem w ścianach. Pierwszy raz zdarzyło mi się abym trzasnął drzwiami tak że miałem obawy o futrynę.
1
Arc 2015-09-21 20:16:15
Ja się dostałem jakiś czas temu i to jest smutna prawda. Firma nie jest w znakomitej kondycji, tylko jest tam tak dzika rotacja ze ciagle szukaja ludzi na te same stanowiska. Ja sam tam też długo nie usiedzę bo to szkodzi na nerwy.
1
Sialka 2015-10-15 15:49:51
Pomimo obaw - zaczęłam pracę w tej firmie... Powiem szczerze, że jestem mile zaskoczona. Brak kawy/herbaty? Hm... ja musiałam przynieść tylko kubek, bo zarówno kawa jak i herbata są (i to w wielu smakach). Komputer? Jaki chciałam. Programy? O nic nie musiałam się martwić, wszystko było już kupione (a nawet i więcej, co daje możliwość rozwoju). Atmosfera? Super. Praca? Mam mało pracy (w porównaniu z poprzednią firmą). Pieniądze? Na dzień dobry dostałam tyle, co w poprzedniej firmie po 2 awansach... Więc może tu nie chodzi o pracodawcę, a o jego wymagania? Jeżeli ktoś ma doświadczenie, reprezentuje coś sobą, szuka normalnej pracy 8h (wszyscy jak jeden mąż wychodzimy równo o 16.00), to polecam. Jest mnóstwo papierów, regulaminów do przejrzenia, ale da się przeżyć :). Co do testów - były proste... Bardzo podobne do tych, które człowiek robi z nudów na facebooku, więc błagam... Jeżeli to ma być zarzut, to marny.
1
BylyKsProgramista 2015-10-17 10:00:18
Z Twojej wypowiedzi można podejrzewać że zatrudniłaś sie w HR, a więc po przeciwnej stronie mocy :) Tak, na początku wszędzie jest sielanka i tak, pracownicy równie ich (HR-u) nienawidzą jak zarządu :) I ta nienawiść wprowadza pozytywną atmosfere wspólnego wroga.
1
kliczak 2015-11-07 18:56:12
Cześć, a jak wygląda tam sprawa praktyk lub stażu? Bo jestem studentem 2 roku informatyki na Politechnice i zastanawiam się nad aplikowaniem do tej firmy.
Ana 2015-11-13 20:34:48
Nie trzeba już zgody zarządu żeby mieć ruchome godziny ;-)
Były pracownik (programista) 2015-11-16 11:13:23
Powiem tak. Pracowałem 2 lata i miło wspominam ten czas w KS. Sporo się nauczyłem i sporo fajnych ludzi poznałem a wypłata zawsze była na czas. Tyle z plusów.
Najwiekszymi minusami są brak możliwosći awansu, absurdalne przepisy wewnętrzne np podanie o dostęp do internetu, brak rozwoju zawodowego, brak ciszy w pracy, praca w kółko nad tym samym, niewygodne stanowiska pracy oraz kadra na wysokich szczeblach, która często zaskakuje niekompetencją.
Co do fajek o których ktoś wcześniej pisał - TAK pracownicy KS (40 lat +) chowają się przed prezesem po krzakach niczym dzieci w podstawówce. Nie rozumiem tego fenomenu. Też palę i tak nie robiłem, może dlatego że nie przesiąkłem tymi zwyczajami i na pracy za bardzo mi nie zależało bo dostając wypłatę czułem się niedoceniany.
Jeśli interesują Cię zarobki, które wynegociowałeś na rozmowie kwalifikacyjnej + parę setek za przedłużenie umowy po czasie próbnym to robota jest dla Ciebie. Jeśli nie jesteś ambitny i szukasz miejsca gdzie będziesz odbębniać 8h a po tych 8 godzinkach chcesz zapomnieć o pracy i zajac się sobą to pracę polecam.
Jeśli jesteś osobą ambitną, chcesz sie rozwijać, pracować nad różnymi projektami w różnych technologiach, również międzynarodowymi, myśleć o pracy 24/7 (nie z przymusu tylko z pasji pracując nad czymś ciekawym), pracować wiecej niż 8h dlatego że lubisz to robić, zarabiać realne 15k na rękę, coś potrafisz i jesteś w tym dobry to nie składaj podania do KS. Stracisz tam swój cenny czas.
1
bylyksprogramista 2015-11-16 15:57:47
Cudowna masakra :) Pozdrawiam
2
Sialka 2015-11-17 10:02:23
Haha sęk w tym, że daleko mi do HR. Z HR mam tylko kontakt przy załatwianiu pakietu Multisport. Co tym bardziej jest dla mnie ciekawe, bo nie muszę "bulić" milionów monet choćby na basen. Mija miesiąc odkąd tutaj pracuje. Dalej uważam zmianę na plus. Nie wiem? Może mam po prostu szczęście do ludzi? :) Nigdy z założenia nikogo nie skreślam. Wydaje mi się, że czasami szukamy drzazgi u kogoś, a nie widzimy kłody u siebie :)
Adam 2015-12-12 18:21:56
Bardzo lubię jak ktoś pisze o rzeczach, o których nie ma pojęcia. Nie jest wymagana (już) zgoda zarządu na ruchomy czas pracy. Ale też jest faktem, że nie wszyscy mają ruchomy czas pracy, jednak u mnie w dziale większość ma.
kapusta 2015-12-30 22:45:38
Komentarz dodany chyba przez HR, poprzednie też. Żałosne.
1
Klient KS 2016-01-07 00:26:13
Produkty szpitalne mają dramatyczne. Nie da się na tym pracować. Patrząc na produkt nie mam wątpliwości że firmę Kamsoft wcześniej czy później zmiecie każda konkurencja, która wejdzie na polski rynek.
1
byly 2016-01-08 16:57:39
Ale zanim przylozysz do rany do zapisnij zeby i zepnij posladki.
Nie wiem kto Ci takich bredni naopowiadal ale widac ze to kolejna podpucha ze strony HR.
pozdro dla HR 2016-01-15 08:30:16
Goebbels mógłby się od HRu propagandy uczyć :)
httprequest 2016-01-21 18:37:53
Jak juz HR sie tak udziela, napiszcie ze firma bazuje na studentach, ludzie z kwalifikacjami uciekaja, podwyzki to wyrownania, a zeby dostac prawdziwa podwyzke trzeba pisac IPP (taka praca dyplomowa) a to zajmuje mniej wiecej rok i nie daje gwarancji jej dostania (ocenia komisja). Do tego kawy brak. Ci co tam jeszcze sa sie zwyczajnie zasiedzieli albo nie maja mozliwosci zmiany.
6
poszukiwacz 2016-02-12 15:17:12
Witam, proszę o informację jak wygląda tam praca jako konsultant Helpdesk, jakie zarobki, jakie godziny pracy. Praca w oddziale w Gliwicach
Metys 2016-02-17 15:50:34
Witam
Jakich warunków płacowych można się spodziewać na stanowisku
Konsultant ds. Wdrożeń ?
Z góry dziękuje za pomoc
geek 2016-02-18 02:49:08
aha, z pewnością bardzo dobre... 3k brutto...
2
Metys 2016-02-20 21:50:58
3k brutto to strasznie mizerna pensja jak dla pracownika na tym stanowisku...
W takim razie wcale się nie dziwię, że ciągle ludzi szukają...
2
geek 2016-02-21 17:14:21
To miała być odpowiedź Cezi, a więc to średnie zarobki programisty, wdrożeniowiec pewnie mnie :)
pracownik 2016-03-06 23:00:12
3 tys. owszem ale dla programisty zaraz po studiach bez doświadczenia.
pracownik 2016-03-11 19:10:19
Jasne, że są podwyżki, a ile wg Ciebie zarabiają programiści w innych firmach?
hans 2016-03-14 14:10:17
to lepiej jechać zbierać szparagi do niemiec : ]
2
łojeju 2016-04-05 21:55:46
HR się dwoi, troi i czaruje rzeczywistość, że stawki wysokie, że zielona wyspa, że szukają (i znaleźć nie mogą). A ludzie jak uciekali tak uciekają. Na końcu zostanie tylko HR i będzie klepał kod. Oczywiście za wspomniane wysokie stawki :p
okokok 2016-04-06 17:25:02
Parę osób tutaj krytykuje rozwiązanie dla medycyny Kamsoftu, czy mieliście do czynienia z ich rozwiązania w większej placówce gdy system jest wdrożony w pełnej jego funkcjonalności? Bo mogę odpowiedzieć w ciemno że NIE!
Na polskim rynku jak chodzi o medycynę jest tylko Kamsoft i Assecco, potem długo długo nic!
1
student 2016-05-10 01:55:04
Witam! Jestem studentem kończącym 1 rok informatyki. Chciałbym wysłać aplikację o pracę do KS. Na jakie zarobki mógłbym liczyć o ile w ogóle chcieliby mnie przyjąć? Pozdrawiam.
programmer 2016-05-10 09:27:56
2-2,5k brutto :)
1
mark 2016-05-16 20:40:01
Witam,

Pracuję jako analityk, dostałem ostatnio telefon żeby porozmawiać o możliwości zatrudnienia - najprawdopodobniej programista java/ew. wdrożeniowiec erp. Doświadczenie jako analityk w wytwarzaniu oprogramowania w javie oraz utrzymania systemów ponad roczne. Czy jest sens iść na rozmowę do tej firmy - czyli czy zaproponują przynajmniej 5000 brutto? Jestem jeszcze studentem ale szczególnej wagi nie przywiązuje do uczelni, a bardziej do jakichś małych prywatnych projektów i szkoleń.
tester03 2016-05-17 12:49:14
Cen swoje zdrowie i czas, nie idz.
5
torbe 2016-05-18 13:15:03
5000 brutto a jestes jeszcze studentem?
W takim razie Kamsoft nie stoi przed Toba otworem.

Znam człowieka który po 8 latach "pracy" w Kamsoft zarabiał 4500 brutto.
3
tester 2016-05-18 16:29:41
Hahaha, to jest nas wiecej bo ja też takiego znam.
srebrzysty 2016-05-19 13:06:14
A proacownik ds. obsługi biura z kilkuletnim doświadczeniem zawodowym, na jaką pensję może liczyć?
:) 2016-05-27 11:27:44
Szanowny dziale hr zamiast siedziec na gowork-u i kity wciskac (4k to w ks zarabiaja programisci i to po kilku latach, brutto oczywiscie) zajmijcie sie rozpatrywaniem tych glupich wnioskow o ocene po ktorych pracownik, o ile zda, bedzie zarabial kwoty o jakich piszecie
4
SolarBoy 2016-05-29 14:56:16
Zgadzam się z przedmówcą :) Bardzo dobrze powiedziane. 4k brutto zarabiają nieliczni programiści w KS.
byłyKSowiec 2016-05-31 12:34:23
Pracowałem tam przez kilka lat, znam kilka osób które do tej pory tam pracują i takich którzy uciekli bo comiesięczny "zasiłek" był na tym samym poziomie.
Maksymalna kwota którą zarabiali najlepsi programiści opiewała na 3,5k netto
I to już było po chyba 2 projektach pracowniczych, użerania się i walki o podwyżkę... Ale to byli najlepsi.
Byli też tacy którzy jako programiści zarabiali 2K netto (nieskończone studia, krótki staż)
Ja odszedłem, po 2 latach pracy w innej firmie mam dokładnie 2x tyle netto co dostawałem w KS + dalsze perspektywy rozwoju.
Dodam tylko że są tam też programiści którzy pracują kilkanaście lat i nie zarabiają powyżej 4k na rękę - masakra!
7
byłyKSowiec 2016-06-13 14:57:50
Powyżej masz prawdę, czytaj opinie byłych pracujących.
KS Komponent 2016-07-20 15:04:37
LOL, co za oderwanie od rzeczywistości :D Wygrałeś czekoladę? ;]
2
,mirek 2016-09-09 01:16:59
po co szparagi...masz fach znasz jezyk kazdy cie przyjmie...HOLANDIA,AUSTRALIA...NIEMCY-start od 3 tys w walucie,miernota siedzi w kolchozach i narzeka.
1
dotNetciarz 2016-09-23 11:53:39
@okokok
A widziałeś kod oprogramowania Kamsoftowych produktów ?
Z tego co widzę - NIE
Ja po tym co widziałem boję się trafić do placówki którą "wpiera" kamsoftowe oprogramowanie.
1
dotNetciarz 2016-09-23 11:54:15
@okokok
A widziałeś kod oprogramowania Kamsoftowych produktów ?
Z tego co widzę - NIE
Ja po tym co widziałem boję się trafić do placówki którą "wpiera" kamsoftowe oprogramowanie.
dotNetciarz 2016-09-23 11:56:30
Hehe ja znam takiego co tam siedzi od 14lat i też tyle zarabia :)
EdmundDantes 2016-10-08 18:49:53
Witam, na jakie zarobki mógłbym liczyć jako junior android developer na 3 roku studiów informatycznych?
EdmundDantes 2016-10-09 00:11:53
to ci sie wydaję
1
TK 2016-10-13 00:03:52
Na portalu jednej z firm rekrutacyjnych jest ogłoszenie pracy dla Programisty Delphi identyczne w treści jak obecnie widniejące na stronie KS ;)
Różnica jest taka że na portalu firmy rekrutacyjnej pisze dodatkowo :
Wynagrodzenie 10.000-12.000 zł netto+VAT
i dodatkowo w opisie:
Widełki finansowe w kwocie 500-600 zł netto+VAT dzień.
Wynika z tego, że to umowa na B2B ale pomimo to te stawki są dziwnie podejrzane patrząc na wcześniejsze Wasze wpisy mówiące o zarobkach dla programistów w KS ;)
KSHejter 2016-10-13 10:07:32
Widać od razu że sie Pani z HR zera pomyliły :) 1000-2000 :)
Veni, vidi, vici 2016-10-23 10:50:57
Veni, vidi, vici....
strata czasu i duże ryzyko nabycia złych nawyków.
Ogólna niemoc, zniechęcająca do jakiejkolwiek inicjatywy na każdym polu i obszarze.
Nic nie można, każdy pomysł i inicjatywa skazana na porażkę. Później twój przełożony sam to wprowadzi i ogłosi sukces. Na początku jest to może zabawne, ale potem doprowadza do zniechęcenia każdego pracownika. W firmie decydują 2-3 osoby, reszta ucieka przed jakąkolwiek odpowiedzialnością i wszystkiego się boi. Do tego prymitywne metody zarządzania, kolesiostwo, tabuny managerów bez kompetencji i decyzyjności. Robota dobra na pierwszą pracę dla mało ambitnych...
3
KSSmerf 2016-10-23 11:36:33
Oj święte słowa! Podkradanie pomysłów i ogłaszanie ich jako swój wielki sukces o tak... jak ja to dobrze znam.
arwena 2016-11-09 21:21:32
Witam, czytam wszystkie komentarze i jestem trochę przerazona. Tym bardziej, że własnie miałam wysłać CV do KAMSOFTU na stanowisko Konsultatnt Obsługi Klienta. Teraz się zastanawiam czy warto...Chociaz moja obecna praca to tez nie jest bajka. Mam dylamet, więc jesli ktokoliek mógłby mi odpowiedziec na pytania:
1. Jakie sa warunki zatrudnienia
2. Na jakie wynagrodzenie mogę liczyć
3. Czy jako osoba, która ma doświadczenie jako Konsultant Obsługi Klienta ma szanse na poszerzenie swojej wiedzy, tzn szkolenia itp? Chciałabym się przebranżowić, trochę progremuję. Z tego co widziałam prowadzą np kursy java.
Zostaw swoją opinię o Przedsiębiorstwo Informatyczne KAMSOFT - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Przedsiębiorstwo Informatyczne KAMSOFT