brak logo

Przedsiębiorstwo Informatyczne KAMSOFT

Katowice

Opinie o Przedsiębiorstwo Informatyczne KAMSOFT

geek 2016-02-21 17:14
To miała być odpowiedź Cezi, a więc to średnie zarobki programisty, wdrożeniowiec pewnie mnie :)
pracownik 2016-03-06 23:00
3 tys. owszem ale dla programisty zaraz po studiach bez doświadczenia.
pracownik 2016-03-11 19:10
Jasne, że są podwyżki, a ile wg Ciebie zarabiają programiści w innych firmach?
hans 2016-03-14 14:10
to lepiej jechać zbierać szparagi do niemiec : ]
2
łojeju 2016-04-05 21:55
HR się dwoi, troi i czaruje rzeczywistość, że stawki wysokie, że zielona wyspa, że szukają (i znaleźć nie mogą). A ludzie jak uciekali tak uciekają. Na końcu zostanie tylko HR i będzie klepał kod. Oczywiście za wspomniane wysokie stawki :p
1
okokok 2016-04-06 17:25
Parę osób tutaj krytykuje rozwiązanie dla medycyny Kamsoftu, czy mieliście do czynienia z ich rozwiązania w większej placówce gdy system jest wdrożony w pełnej jego funkcjonalności? Bo mogę odpowiedzieć w ciemno że NIE!
Na polskim rynku jak chodzi o medycynę jest tylko Kamsoft i Assecco, potem długo długo nic!
3
student 2016-05-10 01:55
Witam! Jestem studentem kończącym 1 rok informatyki. Chciałbym wysłać aplikację o pracę do KS. Na jakie zarobki mógłbym liczyć o ile w ogóle chcieliby mnie przyjąć? Pozdrawiam.
programmer 2016-05-10 09:27
2-2,5k brutto :)
1
mark 2016-05-16 20:40
Witam,

Pracuję jako analityk, dostałem ostatnio telefon żeby porozmawiać o możliwości zatrudnienia - najprawdopodobniej programista java/ew. wdrożeniowiec erp. Doświadczenie jako analityk w wytwarzaniu oprogramowania w javie oraz utrzymania systemów ponad roczne. Czy jest sens iść na rozmowę do tej firmy - czyli czy zaproponują przynajmniej 5000 brutto? Jestem jeszcze studentem ale szczególnej wagi nie przywiązuje do uczelni, a bardziej do jakichś małych prywatnych projektów i szkoleń.
tester03 2016-05-17 12:49
Cen swoje zdrowie i czas, nie idz.
6
torbe 2016-05-18 13:15
5000 brutto a jestes jeszcze studentem?
W takim razie Kamsoft nie stoi przed Toba otworem.

Znam człowieka który po 8 latach "pracy" w Kamsoft zarabiał 4500 brutto.
4
tester 2016-05-18 16:29
Hahaha, to jest nas wiecej bo ja też takiego znam.
srebrzysty 2016-05-19 13:06
A proacownik ds. obsługi biura z kilkuletnim doświadczeniem zawodowym, na jaką pensję może liczyć?
:) 2016-05-27 11:27
Szanowny dziale hr zamiast siedziec na gowork-u i kity wciskac (4k to w ks zarabiaja programisci i to po kilku latach, brutto oczywiscie) zajmijcie sie rozpatrywaniem tych glupich wnioskow o ocene po ktorych pracownik, o ile zda, bedzie zarabial kwoty o jakich piszecie
4
SolarBoy 2016-05-29 14:56
Zgadzam się z przedmówcą :) Bardzo dobrze powiedziane. 4k brutto zarabiają nieliczni programiści w KS.
byłyKSowiec 2016-05-31 12:34
Pracowałem tam przez kilka lat, znam kilka osób które do tej pory tam pracują i takich którzy uciekli bo comiesięczny "zasiłek" był na tym samym poziomie.
Maksymalna kwota którą zarabiali najlepsi programiści opiewała na 3,5k netto
I to już było po chyba 2 projektach pracowniczych, użerania się i walki o podwyżkę... Ale to byli najlepsi.
Byli też tacy którzy jako programiści zarabiali 2K netto (nieskończone studia, krótki staż)
Ja odszedłem, po 2 latach pracy w innej firmie mam dokładnie 2x tyle netto co dostawałem w KS + dalsze perspektywy rozwoju.
Dodam tylko że są tam też programiści którzy pracują kilkanaście lat i nie zarabiają powyżej 4k na rękę - masakra!
7
byłyKSowiec 2016-06-13 14:57
Powyżej masz prawdę, czytaj opinie byłych pracujących.
KS Komponent 2016-07-20 15:04
LOL, co za oderwanie od rzeczywistości :D Wygrałeś czekoladę? ;]
2
,mirek 2016-09-09 01:16
po co szparagi...masz fach znasz jezyk kazdy cie przyjmie...HOLANDIA,AUSTRALIA...NIEMCY-start od 3 tys w walucie,miernota siedzi w kolchozach i narzeka.
2
dotNetciarz 2016-09-23 11:53
@okokok
A widziałeś kod oprogramowania Kamsoftowych produktów ?
Z tego co widzę - NIE
Ja po tym co widziałem boję się trafić do placówki którą "wpiera" kamsoftowe oprogramowanie.
1
dotNetciarz 2016-09-23 11:54
@okokok
A widziałeś kod oprogramowania Kamsoftowych produktów ?
Z tego co widzę - NIE
Ja po tym co widziałem boję się trafić do placówki którą "wpiera" kamsoftowe oprogramowanie.
dotNetciarz 2016-09-23 11:56
Hehe ja znam takiego co tam siedzi od 14lat i też tyle zarabia :)
EdmundDantes 2016-10-08 18:49
Witam, na jakie zarobki mógłbym liczyć jako junior android developer na 3 roku studiów informatycznych?
EdmundDantes 2016-10-09 00:11
to ci sie wydaję
1
TK 2016-10-13 00:03
Na portalu jednej z firm rekrutacyjnych jest ogłoszenie pracy dla Programisty Delphi identyczne w treści jak obecnie widniejące na stronie KS ;)
Różnica jest taka że na portalu firmy rekrutacyjnej pisze dodatkowo :
Wynagrodzenie 10.000-12.000 zł netto+VAT
i dodatkowo w opisie:
Widełki finansowe w kwocie 500-600 zł netto+VAT dzień.
Wynika z tego, że to umowa na B2B ale pomimo to te stawki są dziwnie podejrzane patrząc na wcześniejsze Wasze wpisy mówiące o zarobkach dla programistów w KS ;)
1
KSHejter 2016-10-13 10:07
Widać od razu że sie Pani z HR zera pomyliły :) 1000-2000 :)
Veni, vidi, vici 2016-10-23 10:50
Veni, vidi, vici....
strata czasu i duże ryzyko nabycia złych nawyków.
Ogólna niemoc, zniechęcająca do jakiejkolwiek inicjatywy na każdym polu i obszarze.
Nic nie można, każdy pomysł i inicjatywa skazana na porażkę. Później twój przełożony sam to wprowadzi i ogłosi sukces. Na początku jest to może zabawne, ale potem doprowadza do zniechęcenia każdego pracownika. W firmie decydują 2-3 osoby, reszta ucieka przed jakąkolwiek odpowiedzialnością i wszystkiego się boi. Do tego prymitywne metody zarządzania, kolesiostwo, tabuny managerów bez kompetencji i decyzyjności. Robota dobra na pierwszą pracę dla mało ambitnych...
6
KSSmerf 2016-10-23 11:36
Oj święte słowa! Podkradanie pomysłów i ogłaszanie ich jako swój wielki sukces o tak... jak ja to dobrze znam.
arwena 2016-11-09 21:21
Witam, czytam wszystkie komentarze i jestem trochę przerazona. Tym bardziej, że własnie miałam wysłać CV do KAMSOFTU na stanowisko Konsultatnt Obsługi Klienta. Teraz się zastanawiam czy warto...Chociaz moja obecna praca to tez nie jest bajka. Mam dylamet, więc jesli ktokoliek mógłby mi odpowiedziec na pytania:
1. Jakie sa warunki zatrudnienia
2. Na jakie wynagrodzenie mogę liczyć
3. Czy jako osoba, która ma doświadczenie jako Konsultant Obsługi Klienta ma szanse na poszerzenie swojej wiedzy, tzn szkolenia itp? Chciałabym się przebranżowić, trochę progremuję. Z tego co widziałam prowadzą np kursy java.
Neronka 2017-01-14 16:01
Chciałabym tu pracować ale nie wiem czy prowadzą rekrutacje może ktoś wie?
odp. 2017-01-15 08:47
jak nie wiesz, to sie dowiedz :/
Bajkarz 2017-01-18 15:03
Nigdzie nie widzę ich ofert pracy a chciałbym się zatrudnić na programistę JAVA. Jak macie informację to proszę się podzielić.
KSDollar 2017-01-18 22:01
Jeśli nie potrafisz znaleźć ofert pracy tej firmy to dziwie się że chcesz być programistą Java... Aczkolwiek najpewniej to trolling i tylko czekasz aż ktoś wklei linka :] Nic z tego.
4348554a20494d20572044555045 2017-01-21 17:05
Ja myślę, że to dział HR próbuje wrażenie robić że tyle chętnych jest do pracy w KS ;)
1
Były pracownik 2017-02-21 13:47
1. Jakie sa warunki zatrudnienia
Tragedia z minimalnym wynagrodzeniem - żerują na studentach tylko na nich ich stać
2. Na jakie wynagrodzenie mogę liczyć
czyt.wyż.
3. Czy jako osoba, która ma doświadczenie jako Konsultant Obsługi Klienta ma szanse na poszerzenie swojej wiedzy, tzn szkolenia itp? Chciałabym się przebranżowić, trochę progremuję. Z tego co widziałam prowadzą np kursy java.
0 szans na szkolenia!
0 szans na awans, chyba że traktujesz awans jako podwyżkę o stówkę raz na 2-3 lata. Przy minimalnej płacy może to i nie tak mało buehehe...

Plus kierownicy przypisują sobie całe zasługi bo firma to jeden wielki zbitek kolesiów z dawnych lat. Dla mnie osobiście ŻENUJĄCA FIRMA, a to co w niej przeżyłem to najgorsze lata mojego życia zawodowego.
4
KSZero 2017-02-21 16:42
Cała prawda o KS :) Niech moc będzie z Tobą! :)
2
Regina 2017-02-23 11:29
Przed podjęciem pracy robiłam rozeznanie o firmach i Kamsoft wypadł dobrze. Nie rozumiem czemu taki hejt wylewa się.
Alicja 2017-02-28 14:30
Widzieliście ile firma opublikowała ofert pracy? Zamieszczone są na głównej stronie internetowej firmy - http://www.kamsoft.pl/kariera.php Aplikujecie? :)
Mrrr... 2017-03-01 13:50
Byłam na rozmowie rekrutacyjnej i wynegocjowałam stawę i powiem tyle, że negatywne opinie nie wiele maja wspólnego z prawdą, proces rekrutacji był ok.
Alicja 2017-03-01 14:04
@Mrrr... to świetnie, gratuluję! Jak przebiegł cały proces? Masz jakieś rady dla przyszłych kandydatów?
cypis 2017-06-11 15:02
Polecam jedynie na start, ludzie nie walą tam drzwiami i oknami... wewnętrznie ciężka atmosfera, kolesiostwo i kumotestwo. Oddział w Katowicach nazywany moskwą, podejście jeszcze na poziomie PRL - potrzeba wyjścia wcześniejszego z pracy implikuje zebrania podpisu kierownika, dyrektora, niestety zabrakło miejsca na podpis proboszcza... nastawienie takie, że każdy pracownik to krętacz i nierób, tylko myśli jak wielmożnego prezesa oskubać z cebulionów, a nie - lepiej oskubać z ks-dolarów (o wartości jednego procenta względem pln) :). Pewnie dlatego cały ruch sieciowy jest monitorowy, a raport co miesiąc trafia na biurko prezesa - może sobie tymi statystykami kolejną wille wytapetuje?
Dziwne, że skoro każdy ambitniejszy pracownik odchodzi, a zostaje tylko najlojalniejsza 'stara gwardia', która kieruje się zasadą, że przepracuje tam do emerytury, to czemu prezes nie ma do takich ludzi zaufania. Firma to ludzie, a nie budynki czy zarząd!
8
Neronka 2017-06-11 19:26
Niestety nie można się wesprzeć w podjęciu decyzji o aplikowaniu opiniami z forum bo są często nieprawdziwe.
dev 2017-06-22 18:38
@Mrr sie przekonasz za parę miesięcy jak jest ok :D
Odradzam kod na żenującym poziomie, wyscig szczurów ludzie zarabiąja marne pieniądze i w dodatku pełno cwaniaczków co chcą dorobić się na twoim garbie. Pełno lizusów i chore urojenia i pomysły prezesa. Polecam wyszukać na youtubie osozjan. Kwintesencja tej firmy. Dodam że osozjanami są pracownicy firmy .
Neronka 2017-06-22 20:44
Czy jesteście pewni, że firma zasługuje na tak niską ocenę? Teraz są takie szalone czasy i to jest efekt .
Alicja 2017-08-02 12:49
@dev każdy z pracowników przychodzi do firmy z innym nastawieniem i celem. Przed podjęciem pracy ważne jest jednak żeby poznać jakie warunki proponuje pracodawca, atmosfera to rzecz, którą zapewne każdy postrzega inaczej, więc w pierwszej kolejności należy poznać te rzeczy.
Arc 2017-08-15 20:02
Tak, ja też myślałem że to jest nie możliwe żeby było tak źle a jednak. Po 3 miesiącach nie przedłużyłem umowy.
Niusia 2017-08-15 20:18
Jak się ktoś nie nadaje do takiej pracy to może niech odpuści i szuka pracy w innej firmie? Czasami nie chcemy się przyznać , że praca nas przerasta !
Alicja 2017-08-17 07:22
@Niusia a jak Ty oceniasz warunki zatrudnienia i sam komfort pracy w Przedsiębiorstwo Informatyczne KAMSOFT? Czy firma dba o pracownika - jego zadowolonie z pracy i motywowanie? To cechy dobrego zatrudnienia dla wielu osób, które aktualnie szukają zatrudnienia na polskim rynku pracy.
Odradzam!!! 2017-08-18 00:00
Kamsoft to peereleowska tragedia, już nawet pomijam żenujące środowisko technologiczne, ale sama mentalność tej firmy jest tragiczna. Oto na ile wycenia się pracownika: 0 zł. Brak szkoleń, brak poczucia wpływu, brak JAKICHKOLWIEK szans na rozwój, a jak się nie podoba, to na Twoje miejsce znajdzie się ktoś z pośredniaka. Podbij kartę, zrób swoje, odbij kartę. Wiedza i doświadczenie są kompletnie bez znaczenia, mamią tylko, że z czasem będą awanse i rozwój, a tak naprawdę liczą na pracę za półdarmo i wyżymanie pracownika dopóty, dopóki sam się nie zniechęci i nie odejdzie. Przez takie podejście mają kadrę jaką mają, czyli w większości zbieranina amatorów z łapanki. Przyszedłem jako manager z wieloma laty doświadczenia na karku ucieszony, że coś wniosę do firmy, odszedłem rozgoryczony i zażenowany tym, że tak duża firma potyka się o własne nogi. Stracony rok życia, odradzam KS jako miejsce pracy.
4
Kamil 2017-08-20 11:32
Pracownicy firmy KAMSOFT stale podnoszą swoją wiedzę i umiejętności co pozwoliło osiągnąć silną pozycję na rynku.. Po 30 latach istnienia na rynku firma może poszczycić dużą liczbą udanych wdrożeń. Może warto o tym mówić?
Zostaw swoją opinię o Przedsiębiorstwo Informatyczne KAMSOFT - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Przedsiębiorstwo Informatyczne KAMSOFT