brak logo

Transcom System Sp. z o.o

Kraków

Opinie o Transcom System Sp. z o.o

misiek85 2012-03-11 14:17:48
Witam
Nie zgadzam sie, pracowalem w tej Firmie jakiś czas temu - bylem zadowolony, szef owszem wymagajacy, ale idzie na rękę, zawsze wyplacal nadgodziny( a bylo ich sporo), zarobki przyzwoite i ludzie fajni.
Gosc 2012-03-12 15:44:17
Pracowałem w Transcomie ponad rok. Firma ok. duzo sie nauczyłem. W pracy troche sajgon z wyjazdami ale praca ciekawa mozna poznac fajnych ludzi na instalacjach
EX 2012-03-12 15:46:52
Pracowałem 3 miesiace. Firma ok szef wymagajacy ale mozna sie dogadac.Tylko troche warunki w dziale technicznym słabe. Ale mozna sie duzo nauczyc
Jam 2012-03-15 22:34:46
Zwłaszcza kodeksu pracy
niedoszly pracownik 2012-03-16 13:39:53
Mam dziwne wrażenie że wypowiedzi są na polecenie pracodawcy. Może jakaś kontrola się pojawiła albo klienci odchodzą heh.
Max 2012-03-17 22:33:08
niedoszly pracownik - 2012-03-16 13:39:53

Mam dziwne wrażenie że wypowiedzi są na polecenie pracodawcy. Może jakaś kontrola się pojawiła albo klienci odchodzą heh.
Chyba na tych forach nie pojawiaja sie tylko niezadowoleni pracownicy. Ja w każdym razie mam pozytywne wrażenia z transcomu.
Jam 2012-03-18 12:56:17
NO i taki nagły wysyp zadowolonych pracowników którzy pracowali góra po 3 miesiące (tak można wywnioskować z tych wszystkich wypowiedzi). Zadowoleni pewnie dlatego że już nie pracują. A swoją drogą idzie( usunięte przez administratora ) odszedł?
quqa 2012-03-18 18:55:16
Brak chętnych do pracy spowodował (prawdopodobnie) że firma próbuje poprawić swój wizerunek. Zresztą przez rok czasu było cicho choćby na tym forum a tu nagle wysyp zadowolonych pracowników. Czy to nie dziwne?
terminator 2012-03-18 20:57:01
Ludzie zaczynają sprawdzać opinię firmy w necie zanim pójdą tam na rozmowę więc trzeba poretuszować choć trochę wizerunek firmy żeby ktokolwiek raczył tam przyjść choćby na rozmowę. Naiwne że ( usunięte przez administratora ), że to się nie wyda zwłaszcza, że Kraków jest małym miastem i ludzie szybko takie info rozpowszechnią wśród znajomych.
byly pracownik 2012-03-18 22:44:44
Widać że próba naprawy wizerunku firmy spełzła na niczym i odniosła odwrotny skutek. Wystarczy spojrzeć na ilość zgłoszonych kandydatur:
( usunięte przez administratora )
Aspiracje do zatrudniania informatyka z tytułem magistra do pracy w piwnicy i kursowanie pomiędzy wyciągami narciarskimi lub basenami w celu naprawiania bramek dostępu graniczy z ciężkim ( usunięte przez administratora )GENERALNIE CHYBA RYNEK SAM WYELIMINUJE TĄ FIRMĘ!!!
zadowolony 2012-03-18 23:20:18
terminator - 2012-03-18 20:57:01

Ludzie zaczynają sprawdzać opinię firmy w necie zanim pójdą tam na rozmowę więc trzeba poretuszować choć trochę wizerunek firmy żeby ktokolwiek raczył tam przyjść choćby na rozmowę. Naiwne że ( usunięte przez administratora ) umowami i warunkami pracy liczy, że to się nie wyda zwłaszcza, że Kraków jest małym miastem i ludzie szybko takie info rozpowszechnią wśród znajomych.
Byłem na rozmowie-było sporo ludzi-ja słyszałem dobre opinie wiec spróbowałem. Zawsze znajdzie sie ktoś komu coś nie spasuje- normalka. A mam wrażenie, sadząc po podobnych wypowiedziach że jakiemuś jednemu kolesiowi wyjatkowo firma nie spasiła:)
tomek 2012-03-19 09:00:12
AKURAT PRACUJE W TEJ FIRMIE JUZ PARE LAT JESTEM BARDZO ZADOWOLONY Z PRACY DOBRA SOLIDNA FIRMA ZAROBKI NIE SĄ ZŁE A TE WSZYSTKIE WYPOWIEDZI WYNIKAJA ZE OSOBY KTÓRE TAK PISZĄ NIE NADAWAŁY SIE DO NICZEGO SAM JE SZKOLIŁEM I POPROSTU NIE CHCA SIE NAUCZYC ISTNE BETONY NAWET NIE MAJA CHECI WCZESNIEJ ZOSTALOI WYWALENI Z INNEJ PRACY I TAK SZUKAJA POZA ( usunięte przez administratora )
??? 2012-03-19 09:21:05
jeśli pracujesz to cóż innego możesz napisać o tej firmie. Lepiej w ogóle nic nie pisać.Do obiektywizmu bardzo dużo Ci brakuje. No chyba że już nie masz kogo szkolić bo nikt nie chce u was pracować ;-) hahaha
1
ktoś Zyczliwy::)) 2012-03-19 09:57:51
??? - 2012-03-19 09:21:05

jeśli pracujesz to cóż innego możesz napisać o tej firmie. Lepiej w ogóle nic nie pisać.Do obiektywizmu bardzo dużo Ci brakuje. No chyba że już nie masz kogo szkolić bo nikt nie chce u was pracować ;-) hahaha
A co masz problemy ze znalezieniem pracy?Cos w tym musi byc jak ktos wypisuje takie bzdety to ma problem ze soba i go nie chca w pracy. Masz czas na przesiadywanie na internecie i zajmowanie sie takimi pierdołami?
Wiesz co to jest akceptowanie regulaminu nie tylko na forach??
Pablo next 2012-03-29 19:57:41
Widzę, że różne opinie się przewijają n.t Firmy. Ale chyba warto samemu się przekonac wiem,że Firma się konkretnie rozwija i ma perspektywy. Na innych stronach wypowiadaja sie pozytywnie na jej temat. A tu to widze tylko góra- dwóch tych samych wypowiadających sie wściekłych:) niezadowolonych byłych pracowników. Pozdrowienia dla nich;)
1
nxt 2012-03-30 09:58:17
To chyba nie miejsce na wasze wewnętrzne potyczki.
To jest forum obiektywne o pracodawcach. Każdy ma prawo do negatywów i pozytywów.
Chyba powinniście się spotkać i wyjaśnic pewne sprawy:)
byly 2012-04-19 21:27:01
Muszę przyznać że ten wierszyk oddaje sedno sprawy.
Gratuluje talentu.
;) 2013-05-23 13:14:27
Proszę Państwa, na T... świat się nie kończy. Jest jeszcze kilku uczciwych pracodawców w branży: HSK Data, Base System, Unicard... może warto podesłać cv...
BoguśLinda 2013-07-15 22:40:03
anonim - 2013-07-09 18:14:55

jakie są warunki zatrudnienia w dziale technicznym w Transcom System firma oferuje jakiś pakiet socjalny? na terenie znajduje się jakiś wezeł sanitarny , stołówka w dobrym stanie?
Prowokator !!!
Thor 2014-10-16 14:32:39
Witajcie ludkowie mili :-).Przedwczoraj (we wtorek), dostałem telefon o zainteresowaniu się moją osobą przez TS. Jestem elektronikiem z 14-letnim doświadczeniem zarówno w małych firmach jak i korporacjach. Wymagania firmy :
bardzo dobra znajomość układów analogowych ze szczególnym uwzględnieniem układów zasilania,
- wykształcenie: wyższe techniczne związane z ELEKTRONIKĄ
- bardzo dobra znajomość języka angielskiego (z uwzględnieniem słownictwa technicznego),
- umiejętność projektowania przestrzennego
- umiejętność pracy w zespole oraz pracy samodzielnej nad własnym projektem,
- zdolność do szybkiego przyswajania wiedzy i nowych zagadnień,
- bardzo dobra umiejętność organizacji czasu pracy
- zdolność do nawiązywania stałych i przyjaznych kontaktów z kontrahentami (wysoka komunikatywność),
- gotowość do podróży służbowych do klientów
- samodzielność, pomysłowość, wytrwałość i dokładność.
- umiejętność projektowania układów elektronicznych wykorzystywanych w oświetleniu LED,
- znajomość narzędzia do projektowania elektroniki
A więc elektronik + projektant CAD + handlowiec, akurat spełniam owe wymogi , niestety w ofercie internetowej nie spodobały mi się 2 sprawy:
- umowa zlecenie (jeśli ktoś ma doświadczenie i prace - to zmiana na gorsze jakoś nie wchodzi w grę)
- brak stawki/wynagrodzenia
Zadzwoniłem do miłej Pani z firmy i poinformowałem ją o swoich wątpliwościach, a na proponowaną przeze mnie stawkę 3200zł (nie wydaje mi się zbyt wygórowana - przy tych wymaganiach), po kilku godzinach otrzymałem odpowiedź że nie muszę już przyjeżdżać na spotkanie - nie spełniam warunków :-D, wg. mnie powinno być
"to firma TS nie spełnia moich wymagań" - bo z doświadczenia mogę powiedzieć (niech mnie ktoś wyprowadzi z błędu - jeśli się mylę) - ze firma szuka na etat "murarz/tynkarz/akrobata za 2000zł.
Pozdrawiam i życzę powodzenia w szukaniu pracownika. :-)
6
Emilio 2015-02-23 14:29:17
Transcom System jest firmą z wieloletnim doświadczeniem na polskim i zagranicznym rynku w branży elektronicznych systemów obsługi klienta oraz systemów kontroli dostępu. Wieloletnie doświadczenie Spółki w branży teleinformatycznej pozwala na opracowanie globalnych rozwiązań dla zwiększenia efektywności funkcjonowania przedsiębiorstw lub innych organizacji gospodarczych, przy użyciu najnowszych zdobyczy techniki informatycznej i telekomunikacyjnej. Warto, składaj CV
mimififi:) 2015-03-12 03:48:53
A czemu czesc z obiektow, ktore mialo logo TRANSCOM SYSTEM i byly ich stalymi klientami maja teraz loga innych firm? ; Emilio - skoro jestes tak swietnie zorientowany w kwestii obslugi klienta przez ta firme, to pomoz mi prosze znalezc odpowiedz na to pytanie, bo w doswiadczenie (albo doswiadczenia) tej firmy nie watpie :)
2
karo 2015-03-20 18:23:11
A czemu część z obiektów, które mają logo innych firm rozważają zmianę na logo TRANSCOM SYSTEM? A dlaczego po zmianie loga z TRANSCOM na inne część infrastruktury dalej nie działa? Niechęć klienta do wymiany infrastruktury, która swoje przepracowała (prawie dekadę) czy niekompetencja "innego logo"?
1
mimififi:) 2015-03-21 15:53:47
wkaż mi proszę taki obiekt, bo póki co, to nie zauważyłem :)... a co do kompetencji, to temat rzeka - znam go od środka :)
base'zula szpiegula 2015-07-09 01:04:30
Chętnie przyjmiemy mało doświadczonego, nie wymagającego wygórowanych warunków finansowych pracownika
1
piki 2015-08-05 09:35:50
DOWIEDZIAŁEM SIE O TOBIE NIEROIBIE OD POPRZEDNIEGO PRACOWAWCY ZE JESTES NIC NIE WARTY WIEC CZEGO TY SZUKASZ WEZ SIE DO ROBOTY NIE OKŁAMUJ INNYCH JESTES NIC NIE WARTYM NIEROBEM MASZ TYLKO WYMAGANIA JESTES GŁUPIM PAJACEM POPRZEDNI PRACODAWCA POTWIERDZIŁ WYWALILI CIE Z ZBITY PYSK A TERAZ SZUKASZ
heyhey 2015-08-06 19:32:21
i wypowiedź marianka chyba najlepiej oddaje całokształt - burak cierpiący na analfabetyzm i słowotok, obrażający kogoś kto miał czelność znaleźć sobie inną pracę
heyhey 2015-08-06 19:40:24
to co za kadrowiec zatrudnił pajaca i nieroba i dopiero po roku zorientował się że pracownik jest nic nie warty :P:P:P:P
nie ma czegoś takiego jak wywalić na zbity pysk. co najwyżej można zwolnic dyscyplinarnie, rozwiązać umowę za porozumieniem stron lub pracodawca lub pracownik może złożyć wypowiedzenie umowy
heyhey 2015-08-06 19:51:25
miałem na myśli piki, nie marianka
ututututula 2016-06-11 00:16:04
jest stabilnie, znowu szukają
base'zula szpiegula 2016-10-14 20:50:07
hehe stabilne zatrudnienie w postaci 3-ch osób :) Wieczne wypominki i zwalanie całego zła tego świata przez właściciela na pracowników szeregowych :-) Współpracownicy ok, pomagają i wspierają się, szef jak szef przynajmniej kasę płaci w terminie. Co do dodatkó to brak jakich kolwiek. Bardzo często atmosfera nerwowa.
3
Załosne 2016-11-28 14:20:17
Jeżeli chcesz stracić czas, i nerwy to z pewnością zaproszą cię na rozmowę rekrutacyjną. Dowiesz się ile są warte twoje umiejętności, kim jesteś i jak żałosny jesteś, jest tam pan który profesjonalnie to oceni. Nie polecam(tilt)
hunterkiller 2016-12-04 22:01:32
Jeśli chcesz stracić czas i nerwy (swoje i osoby rekrutującej) to mierz dalej zamiary ponad siły kolego Załosne. Otrzymałeś szczerą i prostą informację: "niestety nie nadaje się Pan na to stanowisko, potrzebujemy kogoś z większym doświadczeniem". Zachowałeś się jak mały dzieciak, wychodząc po rozmowie i rzucając hasełkami "żałosna firma". Rzeczywiście żałosna - nie chce zatrudnić chłopaczka tuż po studiach, zielonego jak trawa w kwietniu i mającego postawę roszczeniową.

I tu nie chodzi tak naprawdę o brak doświadczenia zawodowego ale o zdolność do uczenia się i zaangażowanie.

1. "jestem po elektronice, coś tam lutowałem na laborkach"
2. "jestem po studiach, na zajęciach miałem tylko prezentacje z rzutnika, ale od liceum lutuję kity, składam układy na płytkach uniwersalnych, programowałem w bascomie, spaliłem niezliczoną ilość układów, w ramach hobby zaprojektowałem diodowy mrygacz na PIC32, chętnie posiedzę i się nauczę nowych rzeczy"

Pretendowałeś do stanowiska technika serwisu - widzisz różnicę między tymi dwoma osobami?
Zostaw swoją opinię o Transcom System Sp. z o.o - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Transcom System Sp. z o.o