Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o logstor żory

Pracowałeś w firmie logstor żory i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-05-09 13:26:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
krall - nie wiem czy zauważyłeś, ale ja nigdzie nie wypowiedziałem się źle o jakimkolwiek pracowniku.
Nie liczę, że ktokolwiek za mną pójdzie. Dowody są, a pracodawca sam sobie "strzela w kolano". W jaki sposób? Każdy laik doskonale wie, że nie przychodzi się z trzeciej zmiany na drugą. To taka jedna cząstka całości. Warto spojrzeć na swoją listę obecności i porównać ją z ewidencją czasu pracy. Oba te dokumenty się nie zgadzają. Dlaczego ewidencja czasu pracy jest zmieniana? Odpowiedź pozostawiam Wam.
Dodam tylko, że jest to fałszowanie dokumentacji pracowniczej, którą bez problemu da się udowodnić. Taki proceder jest karany przez każdego Inspektora.
A kto jest odpowiedzialny za przygotowanie ewidencji czasu pracy? Poza tym lista obecności jest prowadzona w sposób nierzetelny - na liście obecności pracownicy powinni wpisywać godziny przyjścia/wyjścia. Dlaczego tego nie ma? Powód prosty - żeby nie zmieniać listy obecności,pracodawca wymaga jedynie podpisu w danym dniu, a godziny ustala sobie sam.
Co do prawa pracy - znam swoje prawa, znam prawa pracodawcy. Jest to, można powiedzieć moje hobby. Udzielam się społecznie, prowadzę Forum. Porady oczywiście bezpłatne. Nie muszę tego wiązać z koniecznością zdobycia pieniędzy. Satysfakcją jest dla mnie fakt, że mogę komuś pomóc i to zupełnie bezinteresownie, za darmo. Dziwne prawda? Sam kiedyś potrzebowałem takiej pomocy. Otrzymałem ją od pewnej Pani. Dziś ja przekazuję wiedzę dalej. Za zwykłe słowo "dziękuję". Nie toleruję chamstwa wobec pracowników, nie toleruję łamania praw pracowniczych. Każdy ma być traktowany godnie i z szacunkiem. Tutaj tego brakuje - zarówno pomiędzy pracownikami, jak i ze strony pracodawcy.

Pozdrawiam i zapewne do zobaczenia w pracy.
zdjecie uzytkownika
debeściak - 2014-05-09 16:06:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fajnie z takim podejściem załatwisz nam kolego że skończą nam się zamiany między sobą i ludzie Ci podziękują. Nieraz i nie dwa każdy z nas potrzebował mając np. 2 zmianę przyjść na 1 zmianę bo miał pilna sprawę , lekarza , cokolwiek podobnie pracując na 3 zmianę poprosił o przyjście na 2 zmianę i co w takim przypadku. Może sam będziesz nieraz potrzebował z tego skorzystać to ci powiedzą nie. Więc kij ma dwa końce. Zgadza się powinno każdy powinien być traktowany z szacunkiem ale również powinien być dialog pomiędzy pracownikiem i pracodawcą. (mam na myśli mozliwość dogadania się w normalny sposób nawet z potrzeba zmiany rozpoczęcia pracy) Do tej pory tak to funkcjonowało że mieliśmy taka możliwość jeśli my potrzebowaliśmy, ale również jeśli potrzebował pracodawca mimo że faktycznie zdarza się że jest to niezgodne z prawe (brak dobowego czasu odpoczynku). Z takim podejściem skończą się również spóźnienia , wyjścia 5 minut wcześniej na autobus w razie potrzeby, wyjścia 5 minut wcześniej bo dentysta czeka. Myślisz że będzie wówczas elegancko. Może dla Ciebie ale nie dla nas , reszty pracowników. Zapewne mamy i wielu z nas będzie mieć takie sytuacje i prośby. Myślisz że pracodawca pójdzie Ci wtedy na rękę? Nie będzie wyjątków.
zdjecie uzytkownika
SenSEI 先生 - 2014-05-09 17:13:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powtórnie przypomnę wszystkim że to nie miejsce na tego typu wypowiedzi.
W/g założeń strona ta powinna dawać takiego typu informacje:
"Pracowałeś w firmie logstor żory i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca?"
Specjalnie stworzyłem forum by uniknąć "prania brudów na antenie". logstor.fora.pl (zmieniłem ustawienia teraz każdy bez potrzeby rejestracji może pisać posty)
Zrozumcie że wypowiedzi na tej stronie w sposób jaki piszecie przypomina "rozmowy w toku" znane z TVN które piorą brudy rodzinne na antenie telewizji.
zdjecie uzytkownika
polactwo - 2014-05-09 17:50:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kolego SenSEI daj se już spokój z tym swoim forum bo jest to co nie małą śmieszne, żeby prowadzić forum o robocie. Musisz mieć naprawdę nudne życie i brak jakichkolwiek zainteresowań poza jakimiś japońskimi dyrdymałami. Kup sobie klaster i zacznij zbierać znaczki.

A "Pracownik" też jest mega jak kółko z taczki.

Życzę ci abyś założył własny biznes i zaczął go prowadzić w realiach polskiego prawa pracy i prawa podatkowego. Na pewno byłbyś najlepszym pracodawcą... Jesteś śmieszny, przyjmujesz postawy roszczeniowe, a po za tym jesteś społecznikiem, który w życiu nie prowadził pewnie nawet kółka hafciarskiego - nie mówiąc już o jakimkolwiek biznesie. Po za tym przytaczaniem artykułów prawa i chwaleniem się "że oto tak się znasz na prawie pracy" zdradziłeś swoją tożsamość (być może celowo).

A co do pozostałych - większość z was jest pokoleniem ludzi, dla których najważniejsze w życiu jest się dobrze nażreć. Czy się stoi czy się leży to 5 złoty się należy. Nie macie żadnych ambicji, celów w życiu. A pamiętajcie, że ostatecznie to nie żaden pracodawca jest kreatorem waszego losu - A WŁAŚNIE WY SAMI! Nie wiem co was tam trzyma. Dla mnie wasza postawa jest co nie mała śmieszna.

Każdy jest kowalem swojego losu.

I wiem pewnie za chwile ktoś napisze błyskotliwą myśl w stylu: "Zapraszam do czwóreczki potachać mojego wariata" czy coś w tym stylu. Ale ja wiem, że to maks co możecie z siebie wycisnąć.
zdjecie uzytkownika
karcioch - 2014-05-09 18:55:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
polactwo szczera prawda. gość pod pseudonimem pracownik niech może da sobie już spokój i poszuka swojej idealnej nowej pracy skoro tak mu tu źle, nikt napewno za nim nie będzie tęsknił to pewne. Zresztą tak jak napisał polactwo wiemy kto się pod tym pseudo podszywa i jakoś nie wydaje mi się aby miał wielu kompanów do rozmów choćby przy śniadaniu jak widzimy. Pracuje u nas dosyć krótko w porównaniu z wieloma starszymi stażem pracownikami a już wokół jego osoby było zamieszania tyle żeby obdzielił kilkanaście lat naszej pracy w tej firmie. Nie jest to osoba za którą każdy poleci w ogień, wręcz przeciwnie. A tak apropo na rowerze to każdy potrafi jeździć ale tak mądrzyć się to tylko ci najszybsi. Zastanawia mnie jedno co taki mądry gość jak Ty pracowniku robi w tak dziadowskiej Twoim zdaniem firmie której wytykasz tyle nieprawidłowości? Zwolnij się zrobisz wiele dobrego sobie jak i nam bo wielu z nas pracuje w tej firmie od 20 lat i przez takiego gościa jak ty atmosfera w firmie która już jest i tak napieta po zmianach na górze będzie jeszcze gorsza. Zniszczysz wszystko to co wypracowaliśmy my, starsi pracownicy przez te lata, zaufanie, stosunki między pracownikami w zespole, możliwość normalnej rozmowy z pracodawcą czy też atmosferę w pracy która i tak jest nerwowa nafaszerowana niezdrowym klimatem ostatnimi czasy. Założ sobie firmę z kafelkami, będziesz miał więcej czasu na studiowanie prawa bo widać że to ci sprawia frajdę:) po co sie męczyć skoro ci tak źle. powodzenia w szukaniu pracy
zdjecie uzytkownika
Hej - 2014-05-09 19:01:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
POLACTWO ambicje sa, a i tak dupo wlazy dostają podwyżki i awansują, wszystko w temacie
zdjecie uzytkownika
Hej - 2014-05-09 19:06:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PRACOWNIK!! tzn Tomek Ty nie szalej bo Ci ktoś kolarzówkę podpali albo ukradnie :)
zdjecie uzytkownika
Sikacz - 2014-05-09 20:41:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja się nie boje podpisać :) haja musi być. Kaj moje 300 zeta za las?? A no tak Tomku Pan Andrzej dał je Tobie heheh :) Jest idea. Kupić owczarka niemieckiego, dać go mi i mianować mnie brygadzistą :) sam ogarne temat i beż żadnych tablic po 50 rur bedzie strzelone na MPL hehehehe Pozdro dla normalnych i pamiętajcie KRAJ NA RURY CZEKA :)))))))) I jak powiada staropolskie przysłowie: Z KONIEM SIĘ NIE KOPIE :))))))
zdjecie uzytkownika
RuiCosta - 2014-05-09 22:46:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sprytne odwrócenie uwagi Panie sportowcu ale mało kto się na to nabrał.
zdjecie uzytkownika
deszyfrator - 2014-05-09 23:06:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz rację:) dlaczego ów gostek o nicku pracownik nie wypowiada się po 22 w tym tyg.? Bo poprostu w tym tygodniu jest na 3 zmianie w pracy. Łatwo policzyć że łącznie jest 6 osób. 2 starych pracowników - odpada, 2 krótko pracujących z którymi nigdy nie było i nie ma problemu- odpada oraz 2 pracujących w granicach 2-3 lata. Wybór jest prosty:) ktoś już wie o kogo chodzi?
zdjecie uzytkownika
SenSEI 先生 - 2014-05-09 23:07:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kolego polactwo zgadzam się z w dóżej mierze z Twoim postem widze że w końcu jest w tej firmie pare inteligentnych osób.

Co do forum to logstor do niego jeszcze po prostu nie dorósł, szkoda...
Pozwala ono:
- wypowiedzieć się wszystkim a nie tylko gronu rozgadanych osób
- poznać opinie ludzi z poza twojej zmiany
- poznać opinie ludzi (pracowników) z poza żor np. zabrza
Co ważne jest to środek komunikacji często pomiędzy pracownikami a kierownictwem. Znam firmy gdzie drogą forum bądź e-mail dział personalno/socjalny odpowiadał na pytania, a w ostatni piątek miesiąca od 9 do 18 można było na chacie rozmawiać z pracownikiem działu socjalnego... Jak sam widzisz da się. Trzeba być otwartym.

Jeśli chodzi o naszego nadwornego prawnika również mam podobne zdanie. Rzeczywistość niestety często znacznie odbiega od świata widealizowanego przez przepisy, uchwały czy też prawa.
Ktoś tu już kiedyś przytaczał (panas - 2014-04-30 06:57:42 ) jakoby był gorzej traktowany od innych teraz mamy mściciela (pracownik) który sądzi że fakt niespełnienia 12h odpoczku.
Myślicie że Panowie z PIP-u przybędą na białych rumakach i was uratują? Nie :)
Firma zapłaci 3-5 tys. mandatu przy 18mln kosztów własnych to nawet nie jest setna część promila :). Tego nikt nawet nie poczuje w centrali.
Ale pracodawca zawsze może Ci zabrać premie uznaniową, bo takowa premia wcale nie musi być nam wypłacona i odbije sobie te kilka tysięcy... Lol dla cwaników którzy wierzą w takie rzeczy.
Co do trzeźwości... temat rzeka w tym zakładzie... A jest takie proste rozwiązanie które sam stosuje. Po prostu nie pić w pracy.
Nie jesteśmy przcierz zwierzętami które nie potrafią się opanować. Czy naprawdę tak trudno po pracy raz na jakiś czas wyjść z kolegami w kulturalnych warunakach na grilu bądź w lokalu napić się piwka lub czegoś mocniejszego? Osoby które tego nie rozumieją nie powinny pracować i narażać innych swoją nieodpowiedzialnością.

Co do ludzi którzy "Czy się stoi czy się leży to 5 złoty się należy" niestety nie zmienią pracy poniewarz wrośli już w to miejsce i nie sa w stanie już bez zwolnienia przez pracodawcę odejść. Ludziom "nowego pokolenia" łatwiej jest zmienić prace (prawda znana nie od dziś).

DAJCIE JUŻ TEŻ SPOKÓJ KOLEGOM Z PRACY...
NIE PODSZYWAJCIE SIĘ POD INNYCH, PODPISUJCIE SIĘ SWOIMI IMIENIEM I NAZWISKIEM ALBO WŁASNYM NICKIEM.
JEŚLI KTOŚ NIE CHCE SIĘ UJAWNIAĆ TO ZNACZY ŻE CHCE BYĆ ANONIMOWY.
SYTUACJA Z TOMKIEM TO EWIDENTNIE PRZYKŁAD GŁUPOTY JAKĄ WIELE OSÓB JESZCZE NAS RACZY. SZKODA MI POSZKODOWANYCH...
zdjecie uzytkownika
SenSEI 先生 - 2014-05-09 23:15:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sory za ortografie pisze z "opętanego" telefonu... :)
zdjecie uzytkownika
Krwiodawca - 2014-05-13 16:58:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Jak to jest z tym wolnym za oddanie krwi? Nie należy się?
zdjecie uzytkownika
ROBOTNIK PRZYMUSOWY - 2014-05-28 07:18:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
na dniach będą numery tatuowane na rękach
...
Norma 100% do góry.
Kasy zero.
Róbcie polaczki za grosze :))))))))
zdjecie uzytkownika
prądziarz - 2014-05-28 14:35:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ROBOTNIK PRZYMUSOWY - 2014-05-28 07:18:05]:
mam nadzieje, że Twój post to tylko żart, bo już i w tej chwili nie jest łatwo wyrobić obecne normy
zdjecie uzytkownika
Normy do góry - 2014-05-30 15:25:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nocka na Opti sama sobie podnosi normę. Z "najwyższym" na czele.
zdjecie uzytkownika
Zimne zielone - 2014-05-30 19:45:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przez jednego pracownika przerwy śniadaniowej na MPL za niedługo nie będzie , jesteśmy ze stali, nie potrzebujemy jeść, pić ani załatwiać się. Pan z problemem matematycznym podniósł normę prawie o 100%, a co tam, byle do weekendu.
Zrobił z tego stanowiska praktycznie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie polecam nikomu tutaj pracować, a tym bardziej z pracownikiem P.W który nie potrzebuje jeść i przez niego trzeba robic cały czas, zamiast iść na przerwę śniadaniową która nam się należy.
zdjecie uzytkownika
prądziarz - 2014-05-30 22:23:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Normy do góry - 2014-05-30 15:25:00]:
możesz powiedzieć coś więcej na ten temat? bo chyba nie do końca rozumiem o co i o kogo Ci w tej chwili chodzi
zdjecie uzytkownika
zainteresowana praca - 2014-06-02 13:57:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie tam są zarobki i czy przyjmują kobiety
zdjecie uzytkownika
SenSEI 先生 - 2014-06-05 20:17:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kobiety do te pory w Żorach nie były zatrudniane na produkcji.
Podstawowym utrudnieniem jest fakt że nie ma damskiej szatni, łazienek, WC...
zdjecie uzytkownika
Cooo?! - 2014-06-13 11:50:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A kamerlik od sprzątaczek? Jest hajziel, jest prysznic, nawet sie jakaś flaszeczka by znalazła! Zapraszamy chętne Panie!
zdjecie uzytkownika
prądziarz - 2014-06-30 12:25:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [SenSEI 先生 - 2014-06-05 20:17:08]:
myśle, że i to byłoby do przeskoczenia. Wydaje mi się raczej , że po prostu szefostwo logstor woli zatrudniać mężczyzn
zdjecie uzytkownika
Pracownik. - 2014-07-01 22:12:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Nie ma jak to przedłużyć umowę odpowiednim ludziom. Czyży według nowego Dyrektora byli oni nie zastąpieni ? Owszem, mało gdzie znajdą się tacy pracownicy, którzy potrafią w ciągu miesiąca pięć razy zapomnieć, że mieli przyjść do pracy. Doceniajmy takich pracowników, a z pewnością nie stracimy tych wartościowych. Ciekawe jak plan "rotacji" będzie wyglądał z takimi pracownikami. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Pach Pach - 2014-07-25 17:55:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Od wrzesnia trzeba będzie "nowej" pracy szukać :)L4 zawsze spoko :)
zdjecie uzytkownika
SZEFUŃCIO - 2014-07-25 18:52:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
W 3 miesiące zniszczyc zakład. Brawo panie N.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie logstor żory
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x