brak logo

Palider

Szaflary

Opinie o Palider

kasior 2010-01-29 17:52:18
Nie polecam tej agencji. Szczególnie uwazajcie na ogloszenie dotyczace pracy w fabryce lekow w Anglii. Nawet najwiekszemu wrogowi nie zycze zeby sie tam znalazl.
Warunki zawarte w ogloszeniu w nijak maja sie do rzeczywistosci.
Wszystkie umowy podpisywane sa z angielska agencja o nazwie Simply Employment.
Praca jest nie przez 10 czy 12 godzin jak w ogloszeniu, tylko po 8. Czasami (rzadko) zdarzaja sie nadgodziny (nie wiecej niz dwie).
Godziny pracy tez nie sa sztywno ustalone (w ogloszeniu od 6 do 14:00 plus ew. nadgodziny), natomiast w rzeczywistosci ludzie pracuja rowniez na zmiany wieczorne (od 16:00 do 24:00) i nocne, oczywiscie za ta sama stawke i nie mozna sie nie zgodzic.
Z pracownikami z agencji pracuje nijaka [usunięte przez moderatora], ktora w jakis sposob wspolpracuje z agencja Simply Employment Ltd.
Robi to samo co pracownicy czyli pakuje tabletki, nakleja naklejki i tym podobne, zawsze jest w poblizu, widzi i slyszy wszystko.
Otoz [usunięte przez moderatora] zachowuje sie tak jakby byla co najmniej tak wazna jak krolowa brytyjska, straszy pracownikow zwolnieniem z pracy (niemal codziennie) i wprowadza atmosfere terroru. Dochodzi do sytuacji kiedy ludzie zaczynaja donosic na siebie nawzajem byleby sie tylko Iwonie przypodobac co sprawia ze atmosfera jest nie do zniesienia.
Jezeli z jakiegos, tylko sobie wiadomego powodu, owa Iwona zapragnie Was zwolnic to wylatujecie z miejsca. Nie pomoze Wam dobra opinia u supervisor-ow fabryki, ani panowie z Simply Employment, ani tez sama pani [usunięte przez moderatora].
Co wiecej fabryka nie moze Was zatrudnic przez najblizszych 12 miesiecy, poniewaz jest powiazana takim kontraktem z Simply Employment.
Sama fabryka zatrudnia bezposrednio bardzo duzo Polakow, ktorzy maja oczywiscie lepsze stawki, dodatki za prace w godzinach wieczornych i nocnych, wszystkie swiadczenia socjalne.
Podaje nazwe i adres tej fabryki poniewaz wiem ze maja wakaty:

Wasdell Packing Ltd, Upper Mills Estate, Bristol Road, Stonehouse, Gloucestershire GL 10 BJ.

Ja niestety nie moge skorzystac gdyz nie moga mnie przez 12 miesiecy zatrudnic.
Jeszcze raz szczerze odradzam wspolprace z ta agencja, stracicie czas, pieniadze i nerwy.
toudi 2010-02-07 22:38:27
Co się stało ze takie rzeczy wypisujesz >? Zostałes zwolniony ? Z jakiego powodu ?
toudi 2010-02-07 22:38:29
Co się stało ze takie rzeczy wypisujesz >? Zostałes zwolniony ? Z jakiego powodu ?
Iwona 2010-02-10 13:53:45
kasior - 2010-01-29 17:52:18

Nie polecam tej agencji. Szczególnie uwazajcie na ogloszenie dotyczace pracy w fabryce lekow w Anglii. Nawet najwiekszemu wrogowi nie zycze zeby sie tam znalazl.
Warunki zawarte w ogloszeniu w nijak maja sie do rzeczywistosci.
Wszystkie umowy podpisywane sa z angielska agencja o nazwie Simply Employment.
Praca jest nie przez 10 czy 12 godzin jak w ogloszeniu, tylko po 8. Czasami (rzadko) zdarzaja sie nadgodziny (nie wiecej niz dwie).
Godziny pracy tez nie sa sztywno ustalone (w ogloszeniu od 6 do 14:00 plus ew. nadgodziny), natomiast w rzeczywistosci ludzie pracuja rowniez na zmiany wieczorne (od 16:00 do 24:00) i nocne, oczywiscie za ta sama stawke i nie mozna sie nie zgodzic.
Z pracownikami z agencji pracuje nijaka [usunięte przez moderatora], ktora w jakis sposob wspolpracuje z agencja Simply Employment Ltd.
Robi to samo co pracownicy czyli pakuje tabletki, nakleja naklejki i tym podobne, zawsze jest w poblizu, widzi i slyszy wszystko.
Otoz [usunięte przez moderatora] zachowuje sie tak jakby byla co najmniej tak wazna jak krolowa brytyjska, straszy pracownikow zwolnieniem z pracy (niemal codziennie) i wprowadza atmosfere terroru. Dochodzi do sytuacji kiedy ludzie zaczynaja donosic na siebie nawzajem byleby sie tylko [usunięte przez moderatora] przypodobac co sprawia ze atmosfera jest nie do zniesienia.
Jezeli z jakiegos, tylko sobie wiadomego powodu, owa [usunięte przez moderatora] zapragnie Was zwolnic to wylatujecie z miejsca. Nie pomoze Wam dobra opinia u supervisor-ow fabryki, ani panowie z Simply Employment, ani tez sama pani [usunięte przez moderatora].
Co wiecej fabryka nie moze Was zatrudnic przez najblizszych 12 miesiecy, poniewaz jest powiazana takim kontraktem z Simply Employment.
Sama fabryka zatrudnia bezposrednio bardzo duzo Polakow, ktorzy maja oczywiscie lepsze stawki, dodatki za prace w godzinach wieczornych i nocnych, wszystkie swiadczenia socjalne.
Podaje nazwe i adres tej fabryki poniewaz wiem ze maja wakaty:

Wasdell Packing Ltd, Upper Mills Estate, Bristol Road, Stonehouse, Gloucestershire GL 10 BJ.

Ja niestety nie moge skorzystac gdyz nie moga mnie przez 12 miesiecy zatrudnic.
Jeszcze raz szczerze odradzam wspolprace z ta agencja, stracicie czas, pieniadze i nerwy.

Droga Kasiu

Przykro mi ale wiesz ze sama podjelas decyzje o odejsciu z fabryki, a co do twojego chlopaka, ktory zostal zwolniony na wlasne zyczenie poprzez znecanie sie psychiczne nad przelozonymi jak i rowniez pracownikami... brak komentarza.
Niestety szefostwo nie bedzie uznawac takiej atmosfery w pracy za odpowiednia jaka stworzyl twoj chlopak. Nikt nie bedzie zatrudniac "damskich bokserow". Szczerze mowiac takie zachowanie jakie mial [usunięte przez moderatora] wobec innych osob jest naganne i psuje opinie polakow za granica. Przykro mi ale krolowa nie bedzie akceptowac takich osob w Wielkiej Brytani.

Pozdrowienia i powodzenia na przyszlosc

Iwona
kasior 2010-02-13 14:33:35
toudi - 2010-02-07 22:38:27

Co się stało ze takie rzeczy wypisujesz >? Zostałes zwolniony ? Z jakiego powodu ?

Tak, zwolniono mnie, gdyz nie chcialem pracowac w atmosferze zastraszania i terroru jaka panowala za sprawa wspomnianej przeze mnie [usunięte przez moderatora] w fabryce.
Przez 5 dni które tam przepracowalem, nie zdażył sie ani jeden dzień podczas którego [usunięte przez moderatora] nie straszyłaby mnie tym że wyrzuci mnie z pracy.
Kiedy spytałem o powód, okazało sie, że podobno zastrzeżenia do mnie ma jeden z supervisorów o imieniu [usunięte przez moderatora]. Jakie? Nie wiadomo. Postanowilem porozmawiac o tym z [usunięte przez moderatora], ale wtedy [usunięte przez moderatora] powiedziala, ze nie moge z nim rozmawiac, bo jak to zrobie to "wylece z pracy". Powiedzialem [usunięte przez moderatora], że i tak to zrobie, bo wiem ze klamie i probuje mnie zastraszyc. Powiedzialem jej jeszcze, ze porozmawiam z [usunięte przez moderatora] o calej sytuacji i zobaczymy kto wtedy wyleci z pracy.
Wtedy [usunięte przez moderatora] wystraszyla sie nie na zarty (nie mnie oczywiscie, ale tego ze jej "misterny" plan zastraszania wezmie w leb) i stwierdzila ze sie mnie boi i ze ja jej groze. Wyrzucila mnie z pracy i narozpowiadala wokol ze jej grozilem.
Nie omieszkalem porozmawiac sobie, juz po tej calej akcji, z owym [usunięte przez moderatora], ktory wedlug [usunięte przez moderatora] mial zastrzezenia co do mnie.
Oczywiscie okazalo sie, ze żadnych zastrzezen on do mnie nie ma i wszystko jest wymyslem owej [usunięte przez moderatora].
Co wiecje okazalo sie, ze on jest bardzo zadowolony z mojej pracy i gdyby nie fakt, ze wiaze go umowa z agencja posredniczaca, wg której nie moze zatrudnic mnie bezposrednio jeszcze przez rok, dalby mi prace od reki.
Niestety, panowie z Simply Employment staneli murem za swoja pracownica i nie bylo z nimi zadnej dyskusji.
Rowniez [usunięte przez moderatora] umyla od wszystkiego rece.
Chyba nie musze dodawac ze poczulem sie oszukany przez Palidra, ktory de facto zrekrutowal mnie do tej pracy, a kiedy pojawily sie problemy - zostawil mnie na lodzie.
Opisuje moj przypadek jako przestroge dla wszystkich przed wspolpraca z ta agencja.
Wiem, ze gdybym przeczytal cos takiego przed wyjazdem, nigdy bym z owa agencja nie wyjechal, bo po prostu nie warto.
Zainwestowalem sporo pieniedzy w ten wyjazd, stracilem duzo czasu i dlatego przestrzegam was przed tym samym.
Moja rada - OMIJAJCIE AGENCJE PALIDER SZEROKIM ŁUKIEM.
PRACUŚ 2010-03-25 19:24:28
NIE POLECAM TEJ AGENCJI!!! Niestety ale to co opisala Kasia jest prawda!!!Palider sprzedaje pracownikow byle komu nie sprawdza angielskich pracodawcow...bierze pieniadze i na tym koniec!!!A co sie z Polakami pozniej dzieje to juz nie ich sprawa...W Polsce dostalam piekna umowe:gwarantowane godziny pracy oraz pelno nadgodzin w porywach do 58!!!!!A jak sie okazalo ledwo pracowalam 37-39tygodniowo...a po paru tygodniach siedzialam juz w domu bo roboty nie bylo!!!!!Panowie z SIMPLY EMPLOYMENT oczywiscie codziennie zwodzili nas ze roboty bedzie pelno,ze to nadrobimy...mysla ze Polacy to [usunięte przez moderatora]...W umowie mielismy pracowac od rana do 14-16 a jak sie okazalo zmuszono nas do popoludniowych zmian bo za nie agencja dostawala lepsza kase...a my nadal robilismy za minimum i sie spalalismy do 24!!!Probowalismy sie przeciwstawiac ale skutek byl taki ze kolege [usunięte przez moderatora](ktory sie tu wypowiadal)wyrzucono...No i pozniej juz niekt nie chcial narzekac...CHociaz NIKOMU sie to nie podobalo!!!.CO do [usunięte przez moderatora] to ona serio mysli ze jest KROLOWA BRYTYJSKA hehehehe a tak naprawde to [usunięte przez moderatora] ktora dostala sie do tej pracy bo krecila z jednym z wlascicieli agencji....WIERZCIE KOMU CHCECIE!!!PRAWDA jest taka jak pisze KASKA i ja chociaz krolowa pewnie cos nowego wymysli...aby ludzie naiwnie zglaszali sie do tej agencji!!!Chcecie aby was [usunięte przez moderatora]?!!!Zgloscie sie do PALIDRA albo bezposrednio do SIMPLY EMPLOYMENT a macie to jak w banku...dobrze ze juz dla nich nei pracuje-0terroru i tej okropnej atmosfery ktora [usunięte przez moderatora] rozsiewala do okola siebie...PRACA MOZE BYC FAJNA ALE NIE DLA NICH!!!!pozdro
bobo1978 2010-04-23 16:29:28
tak droga [usunięte przez moderatora] wydajcie ci sie ze wszyskie rozumy pozjadałaś ty sie nazywasz menagerem agencji do tego trzeba dorosnąć i meć jakomś wiedze ty poprostu jesteś opiekunką do dziecka i weź sie do pracy a nie tylko sprawdzasz ludzi zamiast posprzątać swoje stanowisko pracy !!!! woda sodowa tobie uderzyła do głowy !!!!! menager śmiech na sali !!!!
traktor 2010-07-10 14:20:09
agencja palider kiedys byla dobra ale w ostatnim czasie jak zaczela wspolprace z lipnymi agencjami ( simply employment) psuje tylko sobie marke na ktora tyle lat pracowala . Wyjechalem przez te agencje i musze przyznac ze to bylo work and travel z wiekszym nastawieniem na travel bo z praca byla naprawde lipa nawet dwa tygodnie wolnego mimo ze pracowlem ok trzech miesiecy nawet koszta wyjazdu sie ledwo zwrucily .Jak ktos ma lewe rece do roboty , lubi pracowac w kratke i zyc od wyplaty do wyplaty ta agencja jest dla niego bo wyplaty wystarczaly na rachunki i jedzenie nie bylo szans nic odlozyc .A przeciez karzdy z takim nastawienierm wyjezdrza za granice. Obecnie pracuje pod staffline i jest to bez porownania lepsza agencja gdyz zapewnia ciagla prace i zarobki na dobrym poziomie. naprawde lepiej robic u prywaciarza w polsce niz przez te agencje w anglii mniej fatygi przynajmniej a tak samo na koncie.
simon0609@interia.pl 2014-04-13 10:37:36
jadę na 28 do birmngham na montaż okien szukam kontaktu z kimś kto też tam jedzie jestem z gdańska . mam nadzieję że będzie dobrze
shellah 2014-04-28 13:35:36
simon0609@interia.pl daj proszę znać co i jak wyszło!!
shellah 2014-05-12 18:04:41
i jak z tą pracą przy oknach?
fiter 2014-05-21 15:02:08
witam pracowalem jako fiter okien pod birmingam cos okropnego nie dbaja o pracownika praca od pon od 5.00 do 18 lub 20w piatek placa tygodniowa ze wychodzi 4 fun /h kaza nosic ciezkie okna duzo ludzi odchodzi co tydzien z powodu slabejkondycji fizyczeji bolow kregoslupa nie polecam tej pracy wyzysk i nic wiecej
3
mateusz 2014-06-04 19:32:39
Cześć, czy może ktoś jeszcze próbował z tą firmą wyjechać do Anglii do montażu okien??
xcvbnm 2014-06-27 19:35:50
Agencja Palider wysyła do pracy w Munster Joinery UK . Jednym słowem firma tragedia !!! Zaczynasz o 5:00 NIGDY NIE WIESZ kiedy skończysz czasem to 17 a bywa i 19. Płaca tygodniówki ale pracujesz po 60h w tyg nie ma mowy o jakimkolwiek płaceniu nadgodzin Sprawność twoja fizyczna musi być na wysokim poziomie inaczej coś w tobie pęknie i nie wytrzymasz , okna potrafią być naprawde cieżkie a dziennie jest ich nie mało.NIE POLECAM NIKOMU!!!
2
lol 2014-08-06 19:24:07
praca może jest ciężka ale nikt nie wyjeżdża do lekkiej roboty za granice dla nas polaków nie ma lekkiej pracy nigdzie. Co do reszty to tak jak mój przedmówca napisał. Wypłaty są na czas w systemie tygodniowym w piątek o 12 na koncie. Tak że to na plus firmy. reszta zależy jak dla kogo. Jeśli masz problemy z piciem to nie dasz rady jeśli masz słabą kondycje to nie dasz rady, jeśli nie chce ci się pracować to też nie dasz rady. jeśli nie pracowałeś wcześniej na montażu to nie masz co szukać bo nie dasz rady. Dasz radę kiedy będziesz miał zapał chęci do pracy dobra kondycje i doświadczenie. Inaczej nie ma czego szukać.
michaler 2015-01-09 19:22:17
witam wszystkich. czy może ktoś mi napisać jak obecnie jest z pracą w Palider, bo dobrze mieć juz wstępnie jakiś pogląd na miejsce gdzie sie chce rozpocząć pracę. mozecie opisac swoje doswiadczenia w pracy i na rozmowach kwalifikacyjnych- moze jakies rady dla osbob ktore poszukuja tam zajecia? Ile tych rekrutacji jest w sumie i jakie wymagania (jezyk znam). A co z wynagrodzeniem, jakie są to miesieczne sumy i na podstawie jakiej umowy?
figot 2015-03-13 01:54:01
jeżeli chodzi o pracę w Paliderze to jest to dobry pomost aby rozpocząć swoją pracę na wyspach. Widziałem , że własnie na wyspy brytyjskie posiadają bardzo wiele ofert pracy czy to Londyn czy Dublin. A póki co praca w Anglii nadal jest trochę bardziej dla nas opłacalna niż ta w krajach z wprowadzonym euro
józia 2015-03-27 18:52:07
ja chętnie pojade do Dublina do pracy bo akurat tam chłopaka mam. ale nasuwa się jednak pytanie czy gwarantują tez jakiś nocleg czy trzeba go sobie załatwić na własną rękę bo najbardziej to mnie własnie martwi organizacja tego wszystkiego na miejscu, boję się że sobie jednak nie poradzę bo słabo u mnie z organizacja i logistyka takich spraw
wyspyyy 2015-05-14 16:53:17
Wybiera się ktoś z tą agenjca do pracy w najblizszym czasie?' Albo zakonczyl współpracę?
Pepe 2015-09-08 17:02:15
Nie polecam agencji palider praca w irlandi miala byc na kontrakt a nic takiego nie mialo miejsca szef chory psychicznie tylko sie darl calymi dniami a pracowalem przy naczepach.wyplate miala mi wyslac ale tego nie zrobila
12i juz 2015-10-21 21:54:38
Witam.. wybiera sie moze ktos przez ta agencje do fabryki okien w Irlandii?
12i juz 2015-10-22 09:22:36
Wybierales? Czyli aktualnie zrezygnowales? Pisze ponieważ sam miałem zamiar polecieć ale w ostateczności wstrzymalem się a z tego co zauważyłem obniżają kryteria np język więc chyba nie ma wielu chętnych. A co do Irlandczykow to znajomy 5 miesięcy temu poleciał okolice Shannon i przyznał ze największe problemy ma z rodakami niestety...
daro 2015-10-22 16:37:10
może ktoś wie coś więcej na temat pracy w fabryce okien w Irlandi (pracuje tam) jak wygląda praca, mieszkanie..???
jarow 2015-10-23 10:54:40
Chciałbym poznać opinie kogoś kto pracuje lub pracował jako montażysta okien i drzwi w Dublinie
pt 2016-02-20 22:32:05
pracowałem 3 lata w MJ jako montażysta praca ciężka ale można dobrze zarobić. Firma gwaranowała mieszkanie za 20e/tydz.
jeśli komuś się chce pracować i coś potrafi szczerze firmę polecam
2
Rob 2016-05-03 19:30:41
Ja od Paliderki wyjechałem pierwszy raz w 99r.biuro było w Nowym Targu.polecam trzy razy od niej byłem.
dajna 2016-05-09 20:32:51
a obecnie do Dublina to na jakie stanowiska wysyłają do pracy?
Zostaw swoją opinię o Palider - Szaflary
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Palider