Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Naturhouse

Pracowałeś w firmie Naturhouse i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-10-03 16:15:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a jak wygladaja zarobki w tej firmie?, czas pracy, swiadczenia?
zdjecie uzytkownika
emanuelle - 2012-02-19 16:53:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam tam i miałam dość bliski kontakt z centralą. Nikomu nie polecam. Większość stanowisk zajmują tam tak zwane dziumdzie, które niczego mądrego nie potrafią powiedzieć. Nie znają nawet dobrze języka ojczystego, o obcych już nie wspominając. Nie ma przy tym osoby, która nie zostałaby w c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ski sposób obgadana, skrytykowana. Tak zwany zarząd (składający się tez z wyżej wymienionych Pań o ilorazie inteligencji, którego powstydziłby się nawet pantofelek) zrzuca na pracowników niższego szczebla całość pracy przy ciągłym niezadowoleniu i terminach, które są niemożliwe do zrealizowania. Przy tym nie liczcie na to, że jako pracownicy biurowi nie będziecie wykonywać robót fizycznych. Bywało i po 8 godzin. Osoby z kolei na magazynie są traktowane jak istoty niższego rzędu.
PRZY CZYM ZAROBKI SĄ CO NAJWYŻEJ ŚREDNIE, WYMAGANIA Z KOSMOSU, A ROTACJA W ZATRUDNIONYCH PRACOWNIKACH NIEWYOBRAŻALNA.
Są też ewidentnie gotowi zwalniać za zajście w ciążę.
Prawda wygląda również tak ,że zanim kogoś zwolnią zwalają na te osobę jak najwięcej pracy do wykonania, aż do dnia, gdy już powiadomić o zwolnieniu muszą. Ludzi zresztą zwalnia sie tam dosłownie w 10 sekund a mobbing jest na porządku dziennym.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2012-03-15 11:47:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się z poprzedniczką, zero szacunku dla pracownika, co by się nie zrobiło i tak jest źle. Jeśli ktokolwiek będzie czytał tą opinie bo dostanie ofertę pracy w tej firmie to z całego serca odradzam. Niczego się tam nie nauczycie, osoba która prowadzi i teoretycznie odpowiada za dietetyczki nie ma zielonego pojęcia o tym, wystarczy, że zada jej się podstawowe pytanie z dziedziny dietetyki a automatycznie zmienia temat- bo nie zna odpowiedzi !!!. Jeśli zrobicie coś nie po myśli tzw. "centrali" będziecie zwolnione z dnia na dzień bez jakiegokolwiek wyjaśnienia, no i oczywiście zajście w ciąże jest równoznaczne z tym, że już tam nie pracujecie.
zdjecie uzytkownika
Marta - 2012-05-06 15:09:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Słuchajcie wszyscy to wszystko prawda. Ja pracowałam tam jakiś czas i prawda jest taka że za nieposłuszeństwo dyrekcja przywiązuje do kaloryfera i przypala żelazkiem. Pracownicy magazynu za nawet najdrobniejszą pomyłkę są przywiązywani do wózka widłowego i głodzeni przez kilka dni.
Jakiś czas temu byłam świadkiem jak jedna z pracownic musiał karnie przez 8 godzin chodzić na czworaka wokół budynku.

Ludzie co Wy za bzdury wypisujecie. Jesteście aż tak sflustrowani życiem że nie potraficie nic innego niż tylko narzekać i krytykować?
Pracowałam w tej firmie kilka lat. Jedne osoby w tej firmie pracują krótko i narzekają a inne długo, realizują się i są bardzo zadowolone. Jak w każdej innej firmie, wszystkim nigdy nie dogodzisz.
zdjecie uzytkownika
dva - 2012-05-29 19:38:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawda jak zawsze leży pewnie gdzieś po środku.Jednak mnie tez dość nieładnie tam potraktowano.
zdjecie uzytkownika
samozwolnienie - 2012-11-26 16:13:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie... prawda nie lezy po srodku ! prawda lezy po stronie tych co pisza negatywnie. Wiem co mowie. [usuniete przez moderatora]. umie tylko po hiszpansku pogadac i to jedyny jej atut. Jako dyrektor finansowy dostaje piany na sama mysl zwiazana z tym ze musi cos wyjasnic, a nie jest latwe - latwe nie jest bo nie potrafi utrzymac porzadku ! nie kontroluje swojej pracy poczym obciaza swoimi obowiazkami pracownikow magazynu. MOBBING jest na porzadku dziennym. [usuniete przez moderatora] napewno czyta te komentarze wiec niech liczy sie z tym ze dzis kazdy w zasadzie ma dyktafon przy sobie w telefonie i niech uwaza co mowi ! Słowo "dziekuje" ? abstrakcja ! [usuniete przez moderatora].. nie wie co sie dzieje w centrali...
byly proby z nim porozmawiania ale on z jakiegos powodu faworyzuje [usuniete przez moderatora].. i pozwala jej na gnebienie pracownikow ! To jest powod duzej rotacji... zreszta w sieci mozna odnalezc ile ogloszen o prace dodaje... no naprawde wszyscy ludzie sa nierobami ze trzeba ich zwolnic ?? to nie o to chodzi... Kiedys na ich stronie podawali nazwiska w magazynie czy ksiegowosci, teraz jest sam numer telefonu bo za szybko one sie zmienialy. Kierownicy niektorzy tez pracowali po kilka lat i co ? nie wiesz kiedy, a juz masz wypowiedzenie ! dlaczego ? bo sie stawiasz i chcesz by bylo dobrze... [usuniete przez moderatora].. jest najwiekszym zlem w tej firmie.
zdjecie uzytkownika
exe - 2012-12-02 02:29:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i jasne. ta firma jest poprostu slaba kadrowo - mowie o polsce. wynik slabosci? dobiera sie osoby glupsze od siebie do kontrolowania firmy, jak przez przypadek dobralo sie kogos inteligentnego to sie go gnebi i traktuje obcesowo - no bo jak to ktos moze miec klase i byc inteligentny? przeciez powinien byc glupszy niz szympans - wiadomo kim tam sa szympanse - jak ktos tam kiedys pracowal doskonale wie o czym mowa. odpusccie ten cyrk - sa lepsze firmy i lepiej placace za kwalifikacje ktore tam akurat nie sa wymagane a juz napewno nie sa zadnym atutem - przeciwnie.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-03-04 16:16:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przerażają mnie te paniczne wpisy a jednocześnie trochę śmieszą. Pracowałam w firmie i nie powiem aby praca była usłana różami. Zawsze są pozytywy i negatywy. Pracowników w centrali jest mało a pracy bardzo duża dlatego każdy musi utrzymywać wysokie tempo pracy i czasami ma bardzo różne obowiązki, jak to się mówi...musi być wielofunkcyjny:). Osoby, które nie nadążają i mają roszczeniowe postawy szybko rozstają się z firmą. Łatwo nie jest jak to w Polsce:) Natomiast firma zawsze daje umowę o pracę a nie śmieciowe zamienniki, na wynagrodzenie też nie można narzekać.

Nie kojarzę też aby osoby były zwalniane za zajście w ciążę. To już dosyć ostre pomówienie. Uniknięcie wypowiedzenie przez poinformowanie o ciąży i wręczenie zwolnienia to coś innego niż zwolnienie za zajście w ciążę. Tak jak mówiłam firma zawsze daje umowę o pracę i czasem jest to wykorzystywane. Z tego co obserwowałam to dziewczyny, które urodziły a były dobrymi pracownikami zawsze były mile widziane w pracy i witane z otwartymi rękami.
zdjecie uzytkownika
x - 2013-06-03 17:50:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem jak jest teraz ale kiedys bylo tak: zarobki ok bo to firma zagraniczna i zawsze takie lepiej placa od polskich wiec to zadne zaskoczenie, ale traktowanie ludzi to juz inna sprawa, jak ktos nie ma szacunku do siebie i daje sie obrazac i mu to zwisa jak sie go traktuje to moze pracowac - polska wiadomo - ludzie daja sie ponizac bo rynek pracy jest kiepski, ale sa duzo lepsze firmy jezeli chodzi o sklad osobowy a atmosfera pracy jest wazna jak dla mnie. teraz jak jest nie wiem i mnie to nie obchodzi, czytam to bo mnie interesuje co inni mysla o tej firmie na przestrzeni lat
zdjecie uzytkownika
LKM - 2013-06-18 13:27:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jakiś czas temu aplikowałam na stanowsiko dietetyczki i udalo mi sie dostać prace (!) w jednym ze sklepów własnych i okazalo się, że to fajna firma pod względem osobowym i finansowym! Trzeba tylko coś od siebie dac. A najpierw czytałam te tutaj wpisy i wlos sie na glowie jezyl co to za desperanci tutaj wypisuja takie bzdury. Ludzie!!! Dajcie sobie spokoj z czytaniem tych bzdur. Strata czasu! Przeciez wiadomo, ze wypisuja tutaj tylko nieudacznicy.
zdjecie uzytkownika
z - 2013-07-09 18:35:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
a z ciekawości - jakie miałaś pytania na rozmowie kwalifikacyjnej - drugi etap? chodzi mi o to czy kładą nacisk na wiedzę żywieniową, czy bardziej na te całe suplementy?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-29 13:29:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś może powiedzieć coś o zarobkach w firmie naturhouse? czy student ma szanse zęby dostać tam umowę o pracę?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-21 00:13:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
aonim a jak wyglądają zarobki w firmie naturhouse? czy w ciągu miesiąca można tam zarobić ponad 1500zł netto?
zdjecie uzytkownika
Agnieszka - 2014-01-25 16:28:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dietetyczka może zarobić koło 2 tysięcy plus premia,asystentki mają 1600-1800 w salonach firmowych, we franczyzach asystentki 1300-1400 plus premie 200-300zł,dietetyczka 1600 na rękę plus 600-800zł premii.źle nie jest,ale kokosów też nigdzie nie ma. Atmosfera jest w porządku,nie ma jakieś wielkiej spiny,każdy wie co ma robić.asystentka ma być miła i dbać o klientów,prowadzić kalendarz,dbać o karty,czasem wychodzić przed salon z ulotkami,a dietetyczki robią utargi. W NH płaci się za wizytę w suplementach u zwykłego dietetyka płaci się ok 300zł za dietę i wizytę raz w miesiącu,a u nas mniej więcej za te same pieniadze wizyty są co tydzień,przez co motywujemy klientów,to jak widać się sprawdza,bo Centrów jest coraz więcej.Ludzie są zadowoleni bo chudną,a my bo mamy pracę.
zdjecie uzytkownika
aa - 2014-01-30 19:29:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Ile zarabia dietetyk w nature house? Piszcie co wiecie
zdjecie uzytkownika
Lovelas - 2014-02-19 00:09:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Spodobało mi się określenie "dziumdzie" w którymś z komentarzy. Jeżeli takie panienki stanowią siłę Naturhouse to raczej nie za dobrze. Chociaż pieniądze jakie oferuje firma do najgorszych nie należą.
zdjecie uzytkownika
Rantek - 2014-04-16 09:27:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moi mili - w każdej firmie od Bałtyku po Tatry znajdzie się zawsze coś do czego można się przyczepić. Myślę, że Naturhouse jest podobną firmą, ale na siłę nie ma co szukać.
zdjecie uzytkownika
oooolq - 2014-09-27 11:08:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja wam powiem ile ja zarabiałam było to stanowczo za mało dostawałam minimum na rękę czyli 1200 zł był problem z umowa o prace po prostu nie było o niej mowy do tego premia za utargi srednio 200 zł bo większych utargów nie dało się zrobic ze względu na szybka rotacje dietetyczek. Czyli jak już miałaś swoich klientów to ciach zwolnienie i następna. Dno ale tutaj akurat nie wina firmy a franczyznobiorcy, który jest chytry oby z tej chytrości coś mu się stało i brak szacunku do pracowników. nigdy więcej takiej pracy. Takie realia tylko na Podhalu.
zdjecie uzytkownika
Karbi - 2014-09-30 00:53:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
1200 zł na pewno nie daje satysfakcji chociaż sam charakter pracy może to zaoferować. Dziwne, że niektórzy godzą się świadomie na tak niskie zarobki, pomimo wiedzy, że u konkurencji może można liczyć na nieco lepsze wynagrodzenie chociaż pewności nie mam. Naturhouse powinien zachęcić osoby odnoszące sukcesy do pracy z nimi.
zdjecie uzytkownika
annamai - 2014-10-22 01:25:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Mam prośbę do osób, które pracowały lub pracuję w NH. Bardzo mi zależy na dostaniu pracy w naturhousie na stanowisku dietetyka. Za tydzień mam rozmowę kwalifikacyją i proszę o rady jak się zaprezentować na tej rozmowie, żeby tą pracę dostać :) Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki i rady :)
zdjecie uzytkownika
kamilka - 2014-10-30 18:15:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@annamai no i jak, miałaś tę rozmowę już czy nie? ja dopiero teraz szukam pracy i trafiłem na ich ofertę. Idziesz na dietetyk normalnego czy na asystentkę dietetyka? bo i oferty są w Zabrzu i w Sandomierzu i w Lublincu, więc nie wiem do którego Ty oddziału aplikowałaś? Może się jeszcze spotkamy w pracy.
zdjecie uzytkownika
sara - 2014-11-03 01:46:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam. czy ktoś mógłby mi powiedzieć ile plus/minus zarabia dietetyczka w NaturHouse?? iiii czy jadąc na te szkolenia firma pokrywa transport/nocleg czy samemu się to wszystko opłaca??staram się o pracę i zastanawiam się czy warto.byłabym wdzięczna za jakąkolwiek odpowiedz.
zdjecie uzytkownika
sara - 2014-11-03 01:48:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam. czy ktoś mógłby mi powiedzieć ile plus/minus zarabia dietetyczka w NaturHouse?? iiii czy jadąc na te szkolenia firma pokrywa transport/nocleg czy samemu się to wszystko opłaca??staram się o pracę i zastanawiam się czy warto.byłabym wdzięczna za jakąkolwiek odpowiedz.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa standardowa nie za ciężka w miarę przyjemna. Niestety to co było oferowane na rozmowie nie znalazło pokrycia w rzeczywistości.Jeżeli chodzi o szkolenia to masakra nie miłe dietetyczki samemu trzeba dużo ogarnąć po szkoleniu które trwa 3 tyg. ma sie podstawową wiedze na temat suplementów tak ponieważ na to się nacisk kładzie a nie na temat żywienia.
Pytania: Oczywiście kiedy planuje wyjść za mąż poniżej jakiegokolwiek poziomu pytanie.
zdjecie uzytkownika
annamai - 2014-11-06 22:33:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kamilka, niestety pracy nie dostałam:( Po rozmowie po tygodniu miałam otrzymać odpowiedź ale telefon milczy więc już wiem, że pracę zaproponowano komuś innemu. Nie wiem co poszło nie tak, jaki popełniłam błąd, smutno mi bo bardzo mi na tej pracy zależało. A starałam się o posadę dietetyka. Pozdrawiam i powodzenia dla innych kandydatów :)
zdjecie uzytkownika
tymczasowa_ - 2014-12-13 14:44:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja pracuję w NH w Poznaniu drugi miesiąc jako asystentka dietetyczki. wynagrodzenia zależy od liczby przepracowanych godzin, nie wiem jaką stawkę mają dietetyczki, ale asystentki zawsze 8 zł na rękę. praca dosć łatwa i przyjemna, ma się kontakt z ludźmi. najgorsze jest to, gdy jest duża przerwa między wizytami i trzeba iść na ulotki. na rozmowie nie przepytywano mnie z wiedzy żywieniowej, raczej dopytywano o moją pracę dyplomową, o czym była, jakie wyniki itd.,rozmowa była dość luźna i pojawiały się wtrącenia odnośnie dietetyki, ale nikt mi testu żadnego nie robił. do pracy w NH, przynajmniej na stanowisko asystentki, milewidziany w cv jest dopisek, ze pracowało się przy ulotkach lub jako hostessa, bo wtedy szefowa widzi, że nie boimy się pracy z ludźmi, umiemy do nich zagadac, zachęcić do przyjścia na wizytę itd.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Naturhouse
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Naturhouse?
Zadaj pytanie
x