Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Naturhouse

Pracowałeś w firmie Naturhouse i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
exe - 2012-12-02 02:29:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
i jasne. ta firma jest poprostu slaba kadrowo - mowie o polsce. wynik slabosci? dobiera sie osoby glupsze od siebie do kontrolowania firmy, jak przez przypadek dobralo sie kogos inteligentnego to sie go gnebi i traktuje obcesowo - no bo jak to ktos moze miec klase i byc inteligentny? przeciez powinien byc glupszy niz szympans - wiadomo kim tam sa szympanse - jak ktos tam kiedys pracowal doskonale wie o czym mowa. odpusccie ten cyrk - sa lepsze firmy i lepiej placace za kwalifikacje ktore tam akurat nie sa wymagane a juz napewno nie sa zadnym atutem - przeciwnie.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-03-04 16:16:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przerażają mnie te paniczne wpisy a jednocześnie trochę śmieszą. Pracowałam w firmie i nie powiem aby praca była usłana różami. Zawsze są pozytywy i negatywy. Pracowników w centrali jest mało a pracy bardzo duża dlatego każdy musi utrzymywać wysokie tempo pracy i czasami ma bardzo różne obowiązki, jak to się mówi...musi być wielofunkcyjny:). Osoby, które nie nadążają i mają roszczeniowe postawy szybko rozstają się z firmą. Łatwo nie jest jak to w Polsce:) Natomiast firma zawsze daje umowę o pracę a nie śmieciowe zamienniki, na wynagrodzenie też nie można narzekać.

Nie kojarzę też aby osoby były zwalniane za zajście w ciążę. To już dosyć ostre pomówienie. Uniknięcie wypowiedzenie przez poinformowanie o ciąży i wręczenie zwolnienia to coś innego niż zwolnienie za zajście w ciążę. Tak jak mówiłam firma zawsze daje umowę o pracę i czasem jest to wykorzystywane. Z tego co obserwowałam to dziewczyny, które urodziły a były dobrymi pracownikami zawsze były mile widziane w pracy i witane z otwartymi rękami.
zdjecie uzytkownika
x - 2013-06-03 17:50:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem jak jest teraz ale kiedys bylo tak: zarobki ok bo to firma zagraniczna i zawsze takie lepiej placa od polskich wiec to zadne zaskoczenie, ale traktowanie ludzi to juz inna sprawa, jak ktos nie ma szacunku do siebie i daje sie obrazac i mu to zwisa jak sie go traktuje to moze pracowac - polska wiadomo - ludzie daja sie ponizac bo rynek pracy jest kiepski, ale sa duzo lepsze firmy jezeli chodzi o sklad osobowy a atmosfera pracy jest wazna jak dla mnie. teraz jak jest nie wiem i mnie to nie obchodzi, czytam to bo mnie interesuje co inni mysla o tej firmie na przestrzeni lat
zdjecie uzytkownika
LKM - 2013-06-18 13:27:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Jakiś czas temu aplikowałam na stanowsiko dietetyczki i udalo mi sie dostać prace (!) w jednym ze sklepów własnych i okazalo się, że to fajna firma pod względem osobowym i finansowym! Trzeba tylko coś od siebie dac. A najpierw czytałam te tutaj wpisy i wlos sie na glowie jezyl co to za desperanci tutaj wypisuja takie bzdury. Ludzie!!! Dajcie sobie spokoj z czytaniem tych bzdur. Strata czasu! Przeciez wiadomo, ze wypisuja tutaj tylko nieudacznicy.
zdjecie uzytkownika
z - 2013-07-09 18:35:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
a z ciekawości - jakie miałaś pytania na rozmowie kwalifikacyjnej - drugi etap? chodzi mi o to czy kładą nacisk na wiedzę żywieniową, czy bardziej na te całe suplementy?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-29 13:29:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
czy ktoś może powiedzieć coś o zarobkach w firmie naturhouse? czy student ma szanse zęby dostać tam umowę o pracę?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-21 00:13:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
aonim a jak wyglądają zarobki w firmie naturhouse? czy w ciągu miesiąca można tam zarobić ponad 1500zł netto?
zdjecie uzytkownika
Agnieszka - 2014-01-25 16:28:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dietetyczka może zarobić koło 2 tysięcy plus premia,asystentki mają 1600-1800 w salonach firmowych, we franczyzach asystentki 1300-1400 plus premie 200-300zł,dietetyczka 1600 na rękę plus 600-800zł premii.źle nie jest,ale kokosów też nigdzie nie ma. Atmosfera jest w porządku,nie ma jakieś wielkiej spiny,każdy wie co ma robić.asystentka ma być miła i dbać o klientów,prowadzić kalendarz,dbać o karty,czasem wychodzić przed salon z ulotkami,a dietetyczki robią utargi. W NH płaci się za wizytę w suplementach u zwykłego dietetyka płaci się ok 300zł za dietę i wizytę raz w miesiącu,a u nas mniej więcej za te same pieniadze wizyty są co tydzień,przez co motywujemy klientów,to jak widać się sprawdza,bo Centrów jest coraz więcej.Ludzie są zadowoleni bo chudną,a my bo mamy pracę.
zdjecie uzytkownika
aa - 2014-01-30 19:29:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
Ile zarabia dietetyk w nature house? Piszcie co wiecie
zdjecie uzytkownika
Lovelas - 2014-02-19 00:09:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Spodobało mi się określenie "dziumdzie" w którymś z komentarzy. Jeżeli takie panienki stanowią siłę Naturhouse to raczej nie za dobrze. Chociaż pieniądze jakie oferuje firma do najgorszych nie należą.
zdjecie uzytkownika
Rantek - 2014-04-16 09:27:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moi mili - w każdej firmie od Bałtyku po Tatry znajdzie się zawsze coś do czego można się przyczepić. Myślę, że Naturhouse jest podobną firmą, ale na siłę nie ma co szukać.
zdjecie uzytkownika
oooolq - 2014-09-27 11:08:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja wam powiem ile ja zarabiałam było to stanowczo za mało dostawałam minimum na rękę czyli 1200 zł był problem z umowa o prace po prostu nie było o niej mowy do tego premia za utargi srednio 200 zł bo większych utargów nie dało się zrobic ze względu na szybka rotacje dietetyczek. Czyli jak już miałaś swoich klientów to ciach zwolnienie i następna. Dno ale tutaj akurat nie wina firmy a franczyznobiorcy, który jest chytry oby z tej chytrości coś mu się stało i brak szacunku do pracowników. nigdy więcej takiej pracy. Takie realia tylko na Podhalu.
zdjecie uzytkownika
Karbi - 2014-09-30 00:53:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
1200 zł na pewno nie daje satysfakcji chociaż sam charakter pracy może to zaoferować. Dziwne, że niektórzy godzą się świadomie na tak niskie zarobki, pomimo wiedzy, że u konkurencji może można liczyć na nieco lepsze wynagrodzenie chociaż pewności nie mam. Naturhouse powinien zachęcić osoby odnoszące sukcesy do pracy z nimi.
zdjecie uzytkownika
annamai - 2014-10-22 01:25:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Mam prośbę do osób, które pracowały lub pracuję w NH. Bardzo mi zależy na dostaniu pracy w naturhousie na stanowisku dietetyka. Za tydzień mam rozmowę kwalifikacyją i proszę o rady jak się zaprezentować na tej rozmowie, żeby tą pracę dostać :) Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki i rady :)
zdjecie uzytkownika
kamilka - 2014-10-30 18:15:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@annamai no i jak, miałaś tę rozmowę już czy nie? ja dopiero teraz szukam pracy i trafiłem na ich ofertę. Idziesz na dietetyk normalnego czy na asystentkę dietetyka? bo i oferty są w Zabrzu i w Sandomierzu i w Lublincu, więc nie wiem do którego Ty oddziału aplikowałaś? Może się jeszcze spotkamy w pracy.
zdjecie uzytkownika
sara - 2014-11-03 01:46:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam. czy ktoś mógłby mi powiedzieć ile plus/minus zarabia dietetyczka w NaturHouse?? iiii czy jadąc na te szkolenia firma pokrywa transport/nocleg czy samemu się to wszystko opłaca??staram się o pracę i zastanawiam się czy warto.byłabym wdzięczna za jakąkolwiek odpowiedz.
zdjecie uzytkownika
sara - 2014-11-03 01:48:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam. czy ktoś mógłby mi powiedzieć ile plus/minus zarabia dietetyczka w NaturHouse?? iiii czy jadąc na te szkolenia firma pokrywa transport/nocleg czy samemu się to wszystko opłaca??staram się o pracę i zastanawiam się czy warto.byłabym wdzięczna za jakąkolwiek odpowiedz.
zdjecie uzytkownika
annamai - 2014-11-06 22:33:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kamilka, niestety pracy nie dostałam:( Po rozmowie po tygodniu miałam otrzymać odpowiedź ale telefon milczy więc już wiem, że pracę zaproponowano komuś innemu. Nie wiem co poszło nie tak, jaki popełniłam błąd, smutno mi bo bardzo mi na tej pracy zależało. A starałam się o posadę dietetyka. Pozdrawiam i powodzenia dla innych kandydatów :)
zdjecie uzytkownika
tymczasowa_ - 2014-12-13 14:44:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja pracuję w NH w Poznaniu drugi miesiąc jako asystentka dietetyczki. wynagrodzenia zależy od liczby przepracowanych godzin, nie wiem jaką stawkę mają dietetyczki, ale asystentki zawsze 8 zł na rękę. praca dosć łatwa i przyjemna, ma się kontakt z ludźmi. najgorsze jest to, gdy jest duża przerwa między wizytami i trzeba iść na ulotki. na rozmowie nie przepytywano mnie z wiedzy żywieniowej, raczej dopytywano o moją pracę dyplomową, o czym była, jakie wyniki itd.,rozmowa była dość luźna i pojawiały się wtrącenia odnośnie dietetyki, ale nikt mi testu żadnego nie robił. do pracy w NH, przynajmniej na stanowisko asystentki, milewidziany w cv jest dopisek, ze pracowało się przy ulotkach lub jako hostessa, bo wtedy szefowa widzi, że nie boimy się pracy z ludźmi, umiemy do nich zagadac, zachęcić do przyjścia na wizytę itd.
zdjecie uzytkownika
BLAH - 2015-02-03 11:40:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To może zacznijmy od tego, że błędem jest ocenianie Naturhouse jako całości. Są sklepy franczyzowe, w których praca zależy tylko i wyłącznie od właścicieli prywatnych, są sklepy firmowe i jest praca w Centrali.Trzy zupełnie inne rzeczy. Ja z tej firmy mam bardzo złe wspomnienia, ale pracowałam w centrali.
zdjecie uzytkownika
njkl - 2015-02-05 14:49:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sara - 2014-11-03 01:48:58]:
dietetyczka zarobek 1500zł podstawa plus premie asystentka najniższa krajowa plus premie. Ale nie dajcie się nabić w butelkę premie przy dużym utargu miesięcznym tzn powyżej 25tys, a jakie są miesiące różne ale najczęściej 18 tys się wychodzi czyli tyrasz za nic i ciągle szefostwo i kierownicy regionalni cię gnoją że małe utargi a kogo stać na 500 zł miesięcznie na kuracje ? NIe polecam za dużo nerwów za tak małą kasę ,a skąd dobre opinie ?- przecież naturhusy działają w necie więc całymi dniami piszą pozytywne opinie chcą zarobić i tyle
zdjecie uzytkownika
lurik - 2015-03-03 00:14:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [njkl - 2015-02-05 14:49:25]:
no tak tylko takie wnioski możnaby wyciągać u każdej firmy która ma chociaż kilka tych pozytywów . Moim zdaniem to wcale nie takie nadzwyczajne że ludzie ciepło pisza o pracy tutaj. Sam mam koleżankę która tu pracuje i rzeczywiście kasa jest słaba, ale po za tym pracy nie opiisuje jako jakiejś wielkiej tragedii
zdjecie uzytkownika
anika - 2015-03-26 03:16:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiecie, z tą kasą, to chyba własnie tak że dla kogoś może być słaba, a dla kogoś odpowiednia, to po prostu zależy od tego czego ktoś oczekuje od roboty. Czy po dietetyce można liczyć na staż w Centrum Dietetycznym Naturhouse? czy tylko do pracy z doświadczeniem przyjmują? Bo na ich stronie nie odnalazłam takiej zakładki. A w grodzie kraka zamarzyła mi się robota
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa standardowa nie za ciężka w miarę przyjemna. Niestety to co było oferowane na rozmowie nie znalazło pokrycia w rzeczywistości.Jeżeli chodzi o szkolenia to masakra nie miłe dietetyczki samemu trzeba dużo ogarnąć po szkoleniu które trwa 3 tyg. ma sie podstawową wiedze na temat suplementów tak ponieważ na to się nacisk kładzie a nie na temat żywienia.
Pytania: Oczywiście kiedy planuje wyjść za mąż poniżej jakiegokolwiek poziomu pytanie.
zdjecie uzytkownika
telma - 2015-03-26 11:23:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odradzam każdemu prace w Naturhouse,przynajmniej w punktach franczyzowych, w których dzieje sie niesamowita samowolka z traktowaniem pracownikow,zamowieniami uprawiana przez prywatnych franczyzobiorców.Odradzam jeśli zależy Wam na szacunku do samych siebie i macie szacunek do swojego zdrowia, a w szczególności psychicznego.Po pierwsze nie ma to nic wspólnego z dietetyką i osoby po dietetyce(takie jak ja)zauważą ile rzeczy jest tam nie halo,a z reszta,co ja gadam,nawet ślepe dziecko z przedszkola by zauważyło.Mobbing jest straszny,naganianie progów,ciągła nerwówka w pracy nakręcana przez pracodawce,nakręcanie złych relacji miedzy pracownikami.Tam liczy się tylko kasa,kasa i kasa.Traktowanie pracownika przedmiotowo, bez żadnego szacunku do osoby i jej pracy,ale tak to już jest gdy osoby,które nie mają żadnego wykształcenia i kultury osobistej zakładają firmy i myślą,ze sa nie wiem kim.Traktowanie jest OKROPNE!Brak mi słow,nie jestm osobą,która się nad sobą użala,jestem twarda i dlatego też z szacunku do samej siebie,powiedziałam nie!Naprawde szczerze odradzam!Stać Was na coś wiecej niż chodzenie do pracy,ktora Cię niszczy i w której poniżanie jest ok,to nie jest ok.Naturhouse nie jest ok
zdjecie uzytkownika
kaster - 2015-04-21 00:40:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej ,Naturhouse w dalszym ciągu poszukuje dietetyków do pracy między innymi w Toruniu czy też Warszawie. W tych miastach poszukują nawet po kilka osób
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Naturhouse
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Naturhouse?
Zadaj pytanie