brak logo

BH Ruda Trading International

Polkowice

Opinie o BH Ruda Trading International

anonim 2010-03-06 10:56:16
Witam.
Firma cieszy sie w srodowisku bardzo dobra marka, problem w tym ze bardzo ciezko sie do niej dostac bo rotacja praktycznie nie wystepuje, natomiast mojemu znajomemu sie udalo i jest SUPER zadowolony. Sa uczciwi i stabilni, jesli komus sie tam uda dostac, to polecam i zycze powodzenia
Mechanik 2010-03-13 09:43:01
Witam.
Swietne warunki pracy, firma bardzo dba o swoich ludzi, uczciwi i dotrzymujacy slowa...
Jestesmy jak jedna wielka rodzina, zawsze mozna liczyc na pomoc naszego szefa.
Pozdrawiam Polkowice ;)
Właściciel macalaca 2010-03-26 19:47:41
Witam.
Znam wielu pracowników tej firmy, bo jestem jej klientem już od kilku lat. Bardzo solidni i uczciwi, znam się dobrze z serwisantami, oni sobie pracę bardzo chwalą.
Pozdrawiam
anonim 2010-05-17 21:15:37
Solidna firma z tradycjami, naprawdę godna polecenia...
Naprawdę miła atmosfera, wszyscy to jedna wielka rodzina (dosłownie i w przenośni...), idealna renoma, wszystkim gorąco polecam!
stary 2010-12-07 20:38:12
Firma miała swoje pięc minut, minęły lata jej świetności.
Najlepiej wychodzi rodzina.
pracownik 2010-12-17 11:49:57
A ja uważam, że ta firma się dopiero rozkręca. Ma niesamowite perspektywy i doskonałych fachowców. Można podziwiać szefa za organizacje pracy i rozwój firmy. Czy rodzina wychodzi najlepiej? Jak w każdej rodzinnej firmie, ale tutaj każdy jest wynagradzany za swoją pracę sprawiedliwie wg zasług.Polecam!
Luk 2011-04-18 11:04:32
Witam.
Od niedawna jestem tu pracownikiem, warunki pracy naprawdę dobre, miła i sympatyczna atmosfera, szkolenie to było faktycznie szkolenie kilku tygodniowe a nie kilku minutowe, generalnie jest naprawdę fajnie...
Oczywiście chciałbym może więcej zarabiać, ale i tak cłkiem nieźle płacą, w innej firmie proponowali mi znacznie mniej na początek..
polecam!
Andrew 2011-05-05 22:10:31
Witam.
Ja przez lata miałam przyjemność pracować dla tej firmy, złego słowa nie mogę powiedzieć..
Odszedłem z ciężkim sercem, pracowało się super choć czasem było gorąco (na serwisie), ale wspominam to z sentymentem...
Polecam pracę, choć fakt faktem było zawsze co robić i czasem praca do nocy a czasem i w weekendy (na szczescie wracali jak dni wolne albo ekstra stawka)
rudy zdzisław 2011-05-06 13:22:51
Firma ogólnie OK. Miałem okazję bywać tam kilka razy. Tak pół na pół, trochę garaż pełen emerytów trzymających się rękami, nogami i zębami tego co im zostało, jest też kilku młodych fachowców co się ze starymi kopią. Wychodzi różnie, czasami dobrze, czasami gorzej.
1
kierowca 2011-06-03 08:50:02
Firma tamta ma tak naprawdę/w rzeczywistości bardzo płaską strukturę organizacyjną. Wczoraj byłem świadkiem jak normalny lecz chyba według samego siebie jakiś bardzo ważniawy mechanik - z produkcji bodajże? Dzwoni chyba do właściciela bo coś tam drobnego mu się nie podobało i przekracza- czytaj "podważa" kompetencje i decyzje nawet dyrekcji i kierownictwa. Takie tam "skoki telefoniczne" pamiętam jeszcze z poprzedniego ustroju. A ja stoję i czekam na transport....
były pracownik 2012-08-30 18:55:35
rudy zdzisław - 2011-05-06 13:22:51

Firma ogólnie OK. Miałem okazję bywać tam kilka razy. Tak pół na pół, trochę garaż pełen emerytów trzymających się rękami, nogami i zębami tego co im zostało, jest też kilku młodych fachowców co się ze starymi kopią. Wychodzi różnie, czasami dobrze, czasami gorzej.
Masz rację emeryci to by zrobili wszystko żeby ich nie zwolnili tylko kogoś z normalnych pracowników myślą że, bez nich ta firma nie da rady lecz to oni są bardzo słabi i nie dają sobie rady mocni to są w gębie a nie w pracy. Popełniają dziecinne błędy. Młody wykonałby pracę 2X szybciej. Dajcie pracę młodym po szkole a nie bierzcie podwójnej pensji.
Pracownik z Katowic 2012-12-06 18:54:09
Witam.
Już od wielu lat pracuję w oddziale Katowice i nie wyobrżam sobie lepszego pracodawcy, a przedtem kilka prac miałem w innych firmach.
Solidna i uczciwa firma, szczególnie Pan (usunięte przez administratora), wielki szacunek dla stylu, w jakim obchodzi się z nami.
A to o emerytach to zwykła zazdrość, jak się jest młodym to się chce starszych usuwać, a potem latka lecą i perspektywa się zmienia - to nas chcą usuwać...
A Ruda dba i o jednych i o drugich..
Pozdrawiam,
A
2
Zdzisław 2013-03-14 22:26:31
Pracuję od stycznia, atmosfera naprawdę fajna, szkolenie było dobre, jak narazie kasa zawsze na czas, generalnie w porównaniu do mojej poprzedniej pracy to extra
X 2013-03-20 13:38:17
Zdzisław - 2013-03-14 22:26:31

Pracuję od stycznia, atmosfera naprawdę fajna, szkolenie było dobre, jak narazie kasa zawsze na czas, generalnie w porównaniu do mojej poprzedniej pracy to extra
Pan (usunięte przez administratora).czy Pan (usunięte przez administratora) ??
luki 2013-10-17 12:31:41
szukam info na temat firmy bh ruda w polkowicach
Pan X 2013-10-20 11:47:09
A co byś tak naprawdę chciał wiedzieć?
Pan X 2014-03-06 04:54:24
atmosfera fajna, dobra ekipa. Umowy na czas nieokreślony, czasem zapiernicz, ale gdzie nie ma.. Generalnie jest ok, jest co robić i dobra kasa.
1
Ś 2014-04-15 08:33:39
Słyszałem ,że zwalniaja bo przegrali zlecenia z KGHM na remonty. Przyszedl dla nich trudny czas jak na razie .
2
l 2014-04-15 13:15:40
Tak tak . Słyszałem też . Takie wieści chodzą w branży
3
BH Ruda 2014-05-08 20:53:09
Tak tak słyszałem. Takie wieści chodzą w branży... kto i po co to pisze? Zawiść czy Zazdrość? W 2014 przyjęlismy do pracy 5 kolejnych osób i tym samym liczba pracowników przekroczyła 150 osób. Pozdrawiam.
Idol 2014-06-05 09:37:10
I to jakich świetnych fachowców...zwłaszcza wykładowca :)
Rad 2014-06-15 14:04:09
Kolego, firma cały czas się rozwija i praktycznie większość ludzi jest zadowolona.
Co do rotacji, są bardzo rzadko ale się zdarzają, takie życie..
Natomiast jak ktoś chce pracować, to nie ma problemów, kasa jest zgodnie z umową i brak jakichkolwiek problemów w tym temacie, a u innych bywa różnie.
Firma szuka ludzi, bo przejęła całe METSO w Polsce i jest duża reorganizacja i o wiele więcej obowiązków.
Myślę że generalnie warto tu pracować, pracy jest dużo.
p 2014-08-04 08:36:32
Zwolnili juz 3 PH. 1 sam odchodzi. taka sytuacja. Innych przezucili na serwis części. BH Ruda robi reorganizacje bo cieżki czas nastał z kasa . ostatni rok był bardzo cienki jeśli chodzi o sprzedaż METSO. Zrealizowane tylko plany które były zaczete w METSO POLSKA a tak to cieńko jakies drobiazgi sprzedane. Najlepiej w dziale Vermeer a tak to reszta stoi i kwiczy. Zwalniaja sie również serwisanci METSO i ich kierownik który pracował od poczatku tej firmy - ciekawe dlaczego????
1
ppppppp 2014-08-04 08:45:12
Tak tak to prawda ! Szef chodzi jakiś zgaszony od paru miesiecy . Kiedys jak go widzieliśmy to sie pytał co tam słychać , jak rodzina , czy wszystko OK . A teraz tylko dzień dobry i koniec rozmowy. Coś sie dzieje nie tak. PH sami zwalniają chyba ,że ktoś znajdzie sobie nowa pracę to wtedy sam odchodzi . Także duuuuuuuuuuuuuużo skurczył sie dział sprzedaży. Nie wiadomo jakie perspektywy na przyszłość także nie wiadomo co robić czy szukać nowej pracy czy przetrwamy ten czas .
2
Pracownik biurowy 2014-08-26 22:20:30
Zatrudniamy prawie 150 osób i wielka tragedia, że kierownik serwisu jednego z kilku działów odszedł i równocześnie odszedł 1 mechanik ;) Z tego co wiem, w tym samym czasie zatrudniliśmy nowego kierownika i 2 mechaników i jakoś firma dobrze działa bez problemów nadal i ten dział również. Rotacje z PH akurat w Rudzie jak mało której firmie nie występują, 1 kolega poszedł do działu części i to tyle ze zmian a nie wiem o 2 innych, na internecie od lat są te same nazwiska. W innych firmach zmieniają się ludzie co kilka miesięcy a tu się narzeka jak ktoś raz na kilka lat odejdzie (przeważnie sam od siebie bo niektórzy się wypalają przy takiej robocie) bo przecież przed wojna robiło się w 1 firmie od urodzenie do śmierci...
Ja sobie chwalę i wszystkim gorąco polecam, firma bardzo dobra, nie wiem jak sprzedaż nam teraz idzie ale chyba nie ma tragedii, wszystko OK ;)
Odkąd przejęliśmy to METSO, jakoś dużo negatywnych wpisów się pojawiło.
1
Pracownik biurowy 2014-08-27 13:37:02
Pracuję w BH RUDA w Katowicach, nie chcę pisać kim jestem bo przecież nie ma nas tam wiele, tylko kilka dziewczyn. Pracuję już od dobrych kilku lat i wiem co i jak się u nas dzieje, ja też pewnie nie planuję tu pracować do emerytury, ale nie powiem żebym obecnie się źle tu czuła albo żebym żałowała decyzji żeby tu pracować. Atmosfera fajna, nie ma problemu z pieniążkami ani z szefową, a jak ktoś chce iść w inną stronę, to po prostu idzie ale w firmie rotacje należą do rzadkości, może dlatego wzbudzają takie poruszenie i emocje jak już się coś takiego u nas dzieje. Pozdrawiam ;)
1
Pracownik mechanik 2014-08-29 17:44:33
Ciężkie czasy nastały w firmie. Ludzie obawiają się o jutro. Jestem jednak przekonany, że i ten czas uda nam się przetrwać. Kiedyś już było podobnie jednak wszystko wróciło do normy.Mam nadzieję, że szef potrafi ogarnąć tą sytuację i że obejdzie się bez redukcji etatów.
1
Blisko góry 2014-09-13 17:44:47
Na rynku jest trochę wolniej więc mniej się sprzedaje i tyle, takie sytuacje są co kilka lat tylko ludzie moją krótką pamięć i za szybko się przyzwyczajają do dobrego.
Teraz znowu nadchodzą dobre lata ale po nich też pewnie będzie spowolnienie i ludzie znowu będą w szoku że tak jest, a to są normalne wahania rynku, dlatego firma ma kilka działów i dzięki temu ma stabilność cały czas, więc kolego możesz śmiało spróbować, powodzenia.
frodo 2015-02-14 16:40:58
jeśli nie chcesz zaryzykować to zostań tu gdzie jesteś ... W końcu nawet jeśli ludzie będą dobrze pisali o tym miejscu to nie zagwarantuje Ci w pełni że będzie Ci w BH Ruda dobrze. Także każda zmiana pracy wiąże się z ryzykiem i jeśli go nie podejmiesz to Twoja sytuaccja na pewno się nie poprawi ...
Mechanik 2015-04-09 05:57:45
Jak to czytam to tu wszyscy straszyli i płakali a u nas wszystko OK, pracy od zarąb....a a jeszcze teraz doszły koparki i ludzi nowych szukamy bo firma się rozwija.

Dostawy są, na serwisie jest co robić to i kasa wpada za nadgodzinki.
Pozdro z pola walki i każdemu polecam jak może się dostać
Mechanik 2015-04-18 11:28:38
Na stronie internetowej są oferty, obecnie w firmie szukamy jak widzę 4 osób.
Na serwisie mamy niezły teraz zapiernicz bo się wszystko ruszyło, chłopaki coś sprzedały a dużo serwisów i przeglądów przed sezonem każdy robi.
Mamy mieć też ponoć koparki czy już mamy, na stronie jest że szukamy kogoś.
Może firma nie idealna ale ludzie tu pracują lata to chyba są zadowoleni, ja też zresztą już 4ty rok i jest OK.
dran 2016-07-04 14:46:43
Chyba w firmie nie jest aż tak ciekawie skoro handlowiec potrafi się dogadać i sprzedać maszynę od konkurencji.
Obecny długoletni pracownik - dochodzi 10 lta 2016-07-21 20:02:06
Kolego dran, akurat z wszystkich firm BH RUDA jest firmą rodzinną, ludzie się znają a handlowców można policzyć na palcach jednej ręki i każdy tu pracuje lata, świadczy to że firma jest dobra i solidna.
Nie oskarżaj nikogo o nieuczciwość, łatwo jest anonimowo kogoś oczerniać.
Ci sami pracownicy pracują tu przez lata, to najlepsza wizytówka i świadectwo na to ze firma jest dobrym miejscem pracy a ludzie są zadowoleni.
1
ghhj 2016-08-04 22:44:14
Taki telefoniczny doradca grafika może liczyć na zarobki na poziomie 10-15zł/h a jeszcze do tego dochodzi prowizja, więc są to dość rozsądne stawki. W końcu można sobie spokojnie dorobić nawet mając jeszcze status studenta. Ale czy wypłata jest na czas? Dzięki
Zostaw swoją opinię o BH Ruda Trading International - Polkowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BH Ruda Trading International