brak logo

Ulma

Gdańsk

Opinie o Ulma

plebs 2013-06-12 16:53:15
PRACOWALEM TAM OBIECYWALI ZŁOTE GÓRY. Teraz jest gorzej, zaczynasz od umowy zlecenie za 9.5zł jak bedziesz pracować przez 1-2 lata dostaniesz umowę o prace przez luwix czyli jakies 1650zł z premią na rękę premia do najniższej krajowej nadal jest ta śmieszna premia. nadgodzinny nie opłaca się robić bo wyjdziesz gorzej nisz na zwykłej godzinówce... Jak trafisz na halę to życzę powodzena tam przepisy BHP nie istnieją xD pył, smród i brak kultury... BARDZO POLECAM DLA OSÓB LUBIACYCH BDSM :p
osa 2013-06-13 18:21:25
Na premię pracuje cały zespół magazynu (magazyn+warsztat). Kierowniczka nie ma mocy "widzimisię" -temu przyznam a temu nie!!! Niech koledzy tak nie narzekają , jak ktoś jest uczciwy i chłonny wiedzy to są szanse na lepsze pieniądze. Jeśli chodzi o luwix - niestety chyba wszyscy zaczynają od tego pracodawcy-można jednak z czasem negocjować lepsze umowy.
Mimo wszystko polecam desperatom. Biedronka lepiej płaci!
murzyn bialy 2013-08-25 13:03:37
pracuje od niedawna w tej firmie ludzie przychodza i jak zobacza psie warunki odchodza kierowniczka to jedza jeszcze jej miotly potrzeba i niech odfruwa jak przyjdziesz do ulmy to uwazaj na marka slaza ok jest adas marek z placu i taki mlody [usunięte przez moderatora] to kawal kretyna powinnien zostac strazak bo leje wode
kon 2014-01-13 10:31:10
(usunięte przez administratora).Aktualnie na zmianach pracuje po 8 osob ale jak wspomnialem to tylko ulma jezdzi na wozkach. Kultury pracy i bhp to tam nie uswiadczysz. Obcinaja na wszystkim. Generalnie nie polecam.
1
cc 2014-02-23 15:24:11
strasznie tam jest
i lepiej nie bedzie
1
szybki 2014-03-07 16:46:04
na przestrzeganie przepisów bhp nie ma czasu. w tej firmie wszystko jest robione na szybko, bo "Samochód już czeka."
ksiadz 2014-05-09 11:09:55
jest super leniuchy tylko wystarczy przyzwyczaic sie ze na placu rosnie rasa panow a na chali asfalt wylewaja....
piotruś malutki 2014-06-30 21:45:37
Chłopaki macie konia,może rasowy on nie jest,ale czy to ważne?zaprzegnijcie koniado woza i batem bestie,
2
ksiadz 2014-08-13 09:20:17
przemieszanie na stolkach nastapilo w końcu... moze nowy kierownik cos zadziala dla wszystkich ludzi w tej placowce jak juz sie oswoi z zadaniami sa szanse na lepiej male ale sa....
1
Babcia babcia 2014-08-15 15:05:25
Poczekamy zobaczymy Panie Ksiadz jak se Radek poradzi
2
miś z koszyczkiem... 2014-08-27 00:05:05
ja jak bym miał wasze lata bym w tym syfie nie robił za minimalna krajowa reszta premia...
1
ja-do wpisu z 6.10.2014 2014-10-08 18:34:55
Panie Marku, miałem Pana za człowieka na poziomie, z takim podejściem zawsze Pan będzie na pozycji marudera, który zamiast się rozwijać będzie tylko szukał wymówek i wrogów. Szkoda, że nie ma Pan jaj i nie potrafi porozmawiać z każdą z tych osób i powiedzieć co o niej myśli. Radzę skupić się nad swoim zaangażowaniem w pracę, zrobić rachunek sumienia, a zobaczy Pan, iż nie będzie Pan musiał się bawić w takie rzeczy... życzę wszystkiego dobrego...
1
ksiadz 2014-10-08 23:00:11
zaprawde powiadam wam " kazdy jest pelen zazdrosci kiedy brak mu jego wlasnej milosci "
Ministrant 2014-10-09 09:37:23
Jak pisał Antoni Kępiński w Rytm życia
"Alkohol redukuje udrękę pytań związanych z obrazem samego siebie."
Biskup 2014-10-09 11:43:55
Gdy brak jest milosci to sie wisi jak pawian na oknie ze zlosci
Antoni Kępiński 2014-10-09 20:23:35
Nie mogąc dojść do ce­lu, zap­rzecza się je­go istnieniu.
chemik 2014-10-16 07:01:39
Tak naprawdę tylko marek ślaz jest w porządku.Mozna z nim pozartowac a czasem się nawet sie zwierzyć !
drops 2014-10-16 17:59:06
jedna wielka kicha i taksamo jak przed wyborami w rządzie naobiecują a potem mają wszystkich w d....coinnego mowią a coinnego jest faktycznie znając co niektórych to jeden drugiemu za 5 groszy by grdyke przegryzł,a lizusów i podpierda..... tam niebrakuje najlepiej z takim barachłem niezaczynać bo szkoda czasu i zsrowia
1
k 2014-10-21 18:55:07
super firma w której zawsze cie docenia . jesli zrobisz kilka nadgodzin jestes w stanie zarobić nawet 6 tysięcy !
1
ziom 2014-11-06 08:23:26
Firma WALI DRAMATEM. Za szkody w wyniku wypadku wózkiem na placu pracodawca obciąża pracownika !!! Jak pracujesz na placu musisz wyuczyć się z katalogu złomu nazw i wymiarów + - 500 pozycji(praca domowa gratis). Po trzech miechach masz sprawdzian komisyjny pełna powaga hehee jak oblejesz to zwalniają.... płaca minimalna krajową na początek.... ale jest +sik obiady ustawowo zimą hahaaaha
Tomek 2014-11-08 09:21:53
Ja pracowałem w Ulmie przez 3 m-ce i to byly najgorsze 3 m-ce w moim zyciu! Na placu pracuje p.X albo nazwijmy go p. (usunięte przez administratora)ktory uwaza sie za lepszego od innych i zamiast dla nowego pracownika spokojnie cos wytumaczyc to potrafi tylko sie drzec i wyzywac od Idiotow,Debilow,Kretynow itp. Wiec atmosfera w pracy nie jest za wesola! :-)Pozatym zgadzam sie z moim przedmowca bo trzeba tez uwazac tam na Lizusow i Pod...czy! A warunki pracy pozostawiaja duzo do zyczenia! Deszcz czy nie to musisz stac na placu i moknac jak pies, no bo przeciez praca jest najwazniejsza,i samochod trzeba rozladowac lub zaladowac no i wkoncu czego sie nie robi dla firmy! he,he Ta firma i ta praca to jest jedna wielka PORAZKA jesli ktos ma chociaz troche oleju w głowie to niech sobie lepiej poszuka innej pracy! Pozdrawiam
1
tajniak 2014-11-08 12:50:11
Tomku gdy pojawia sie pracownik ktory ma w sobie polaczenie kur...y z osłem (odporny na wiedze i nie do zajebania) to te 3miesiace ktore pracowales byly najciezszymi jakie przeżyłem w tej firmie, każdego dnia trzeba było uczyć cie wszystkiego od nowa, pokazywać wszystko palcem a nawet czynności takie jak zamiatanie sprawiały tobie ogromny problem, nie wspomnę o innych czynnościach przy których trzeba było ruszyć szare komórki. Pracowales ciągle ze mną bo wszyscy inni woleli pracować sami niż z tobą, jesteś ciężkim przypadkiem. Przychodząc do tej pracy powinieneś wiedzieć że praca na dworzu jest ciężka i gdy zaczyna padać to pracujemy dalej bo samo się nie zrobi przychodząc tu powinieneś mieć to na uwadze ze pracodawca płaci tobie za pracę a nie za siedzenie nie zważając na warunki atmosferyczne bo przecież wiedziałeś na co się godzisz. Wiec moja sugestia wracaj do swojej poprzedniej pracy do pilnowania obiektów na swoją cieciowke tam nie ma tak skomplikowanych zasad pracy,
3
kokos 2014-11-08 19:32:13
panie tański kro panu to pisał ? z tego co wiem to pan dzieci robił zamiast gimnazjum sk0ńczyc ! widzialem ze potrafi pan zrobic bład w słowie TRÓJNÓG a przecież w tym wspaniałym fachu używa pan tego słowa kazdego dnia wiele razy i od wielu lat heeh
i nich pan z siebie nie robi pracownika roku bo kazdy wie jak jest a czerwony nos nie przyleciał z kosmosu.
firma juz pana doceniła

goraco pozdrawiam
2
Adwokat 2014-11-08 20:56:10
"panie" kokos jeśli jesteś taki mądry to przedstaw się tak jak Marcin swoim prawdziwym imieniem, albo ksywką. Bardzo chętnie włączyłbym się do dyskusji na Twój temat. Może ja coś mądrego powiem o Tobie. Wszyscy są mądrzy anonimowo. Jeśli będzie taka potrzeba to ja też się wszystkim przedstawię

Pozdrawiam jeszcze bardziej !
tajniak 2014-11-08 21:39:58
panie kokos widzę że nie jest pan w temacie i nie do końca wie jak się rozwija sprawa z moim zatrudnieniem więc proponował bym w pierwszej kolejności się doinformować zanim zaczniesz pisać cokolwiek. Pracownika roku z siebie nie robię ale pracuję tak że raczej nikt nie ma obiekcji co do wykonywanych przeze mnie obowiązków.To że czasami je...ne jakiegoś babola w słowie to nic nie znaczy, nie jestem w szkole ani też nie przedstawiam wykresów dyrekcji więc nie zwracam uwagi na błędy. forma tekstu? no cóż to że ty nie potrafisz złożyć zdania jak człowiek na poziomie mimo że skończyłeś LO studia i inne bzdury to już nie mój problem ale też nie myśl że ludzie bez wykształcenia muszą być na tak niskim poziomie intelektualnym jak ty, proponuję tobie ponownie przejrzeć swoją wypowiedz i zauważysz że też jednak też nie do końca potrafisz pisać poprawnie. więc muszę cie zmatrwić ale pisałem to osobiście. Słyszałeś o czymś takim jak ŁZS??? to taka paskudna choroba skórna na którą choruje 3% ludności więc zanim przejdziesz do obelg zacznij od zdobycia informacji. pozdrawiam
wikary 2014-11-12 18:07:16
adwokat jaka twa ksywa?
pozdrawiam jeszcze bardziej bardzo serdecznie!
Rafal 2014-11-12 23:29:47
Moim zdaniem Tajniak to Zaje..sty gosc a pozatym swietny Fachowiec! Mozna wiele sie od niego nauczyc, pod warunkiem ze sie chce! :-)Jestem pelen podziwu dla jego pracy oraz umiejetnosci! Bo nigdy w zyciu nie widziałem zeby ktos tak dobrze jezdził wozkiem widłowym co on! Chlopaki sa naprawde wpozadku, tylko trzeba chciec sie z nimi dogadac! Zawsze pomoga lub wytłumacza jak czegos nie wiesz. A Marek Brygadzista to wspaniały człowiek jesli masz jakis problem to mozesz sie do niego z tym zwrocic a on ZAWSZE cie wysłucha i ci pomoze! Nigdy jeszcze nie miałem lepszego Brygadzisty oraz lepszej Brygady! Pozdrawiam
pan japa 2014-11-13 18:26:51
Zgadzam sie w 100 % ze marek ś. to super gosc.
Zawsze wyslucha i mozna z nim konie krasc
3
ksiądz 2014-11-14 16:14:00
normalnie żal i smutek wyjaśnijcie sobie to jak dorośli prosto w oczy a nie drapiecie jak baby w klawiaturę tylko. i sKOŃczcie te pierdoły o M.Ś bo każdy wie ze to aferzysta mobbingowy i zaganiacz.
2
p japa 2014-11-14 18:29:46
dla mnie jest spoko krejzolem !
1
króliczek ;) 2014-11-14 20:15:42
Lepiej załóżcie sobie facebooka lub twittera a nie pirdoły piszecie ...
k. 2014-11-18 14:44:58
Ptanie do pana kierownika ; czy nie jest panu wstyd za to , w jakim stanie pozostawil pan firma przechodzac na stanowisko kierownika ?
2
k. 2014-11-18 14:45:50
Ptanie do pana kierownika ; czy nie jest panu wstyd za to , w jakim stanie pozostawil pan firma przechodzac na stanowisko kierownika ?
3
tajniak 2014-12-22 11:28:02
Panie ksiądz nie wiem czy wiesz ale w ulmie jest dwóch Marków Ś. Jeden jest brygadzista na placu a drugi jest na magazynie napraw a wątpię że ktokolwiek jest w stanie napisać coś miłego o tym drugim, natomiast Marek z placu jest super gościem i chciałbym aby każdy brygadzista był tak zajebistym człowiekiem jak on
1
666 2014-12-23 07:42:21
wole naśladować Piotra z warsztatu on jest moim wzorcem
1
Gabriel 2014-12-23 16:35:26
Panie ksiądz każdy wie że jesteś zwykłym głupim [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
ksiądz 2015-01-11 16:26:26
normalnie aż mi głupio... takie słowa... to zwykły przejaw braku w edukacji czy wpływ środowiska domowego ?
mama 2015-02-04 23:28:05
Pracuje już dwa lata na warsztacie, jest mieszanie czasami jest urwanie tylko zlecenia i zlecenia na wczoraj, ale są tez dni normalnej systematycznej pracy, i wtedy mi się podoba jest ok, praca jest dość ciężka ale to kwestia wprawy. nie rozumiem ludzi którzy narzekaj na warunki, jak im źle to niech idą szukać dalej, ja pracowałem w dwóch stoczniach i wiem jak tam jest, stawka jest bardzo podobna jak za ten sam rodzaj pracy, tylko że w stoczni walniesz 300 godzin i dostaniesz 4000... a w ulmie 178 godzin i 2100netto. Pewnie że są lepiej płatne prace ale wszystko zależy od tego czego szukasz będzie lepsza to zmienię ale jak na razie to płaca na czas a nie jak w stoczni u podwy.
tata 2015-02-09 16:40:55
rano wstałem trochę szlifowałem, pospawałem płyt z piętnaście i tak siedzę se tu właśnie:-)))))) zawsze chciałem tu coś napisać ale nie wiedziałem co. Dobrze że błędy podkreśla bo masakra co wyraz to błąd:-))))))))))))
Mama 2015-03-02 19:06:40
Tata czemu tylko 15?
tata 2015-03-07 19:01:45
Mama ale 15 takich zajechanych :-) żart oczywiście że to był żart i nie ma to sensu ale gdy by nie te podkreślanie błędów to już sensu napisał bym przez ę sęsu hahahahahahahahahahha i jako anonimowy spawacz mogę ci powiedzieć że kasa jest na czas
tata 2015-04-01 20:20:16
żart szukasz roboty na warsztacie i interesują cie rusztowania i opinia na temat produktów. Dostaniesz baaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo dużą szlifierkę i będziesz na niej jeździł 8 h za 10,50. A jak chcesz opinie to pojedź na budowę i się spytaj " jak tam produkty ulmy dobre czy nie dobre w mordeszty jeża sztfa mać".
budowlaniec 2015-04-28 12:38:16
Też się zastanawiam nad aplikowaniem na stanowisko Kierownika Kontraktów, jednak trochę się obawiam bo rynek w rejonie jest już mocno nasycony a produkt, którym miałbym handlować trochę egzotyczny (hiszpański), napewno do czołówki firm deskowaniowych ta firma nie należy..., a chciałbym później ze spokojem spojrzeć w oczy swoim klientom...
bleeee 2015-06-12 16:18:42
jak ktoś lubi pracować długi okres na zleceniu to praca w sam raz dla niego :) firma Ulma nie jest najgorsza jeśli kiedys ktoś dostanie tam umowę bardzo mało realne...w oddziale w Gdansku zatrudniają przez agencję pracy Grupacon,umowa zlecenie warto przeczytać...same kary nawet do 1 tys złoty :)
ksiadz 2015-11-20 10:47:06
Od maja 2015 nastąpiły zmiany podwykonawczą firma na warsztacie jest Certfor,
a placu Grupacon. Certfor wywiązuje się z płatności choć kontrola wskazana... Warunki pracy są bardzo poprawione jeżeli chodzi o warsztat. Oby tak dalej :)
ksiadz 2015-11-25 15:59:04
OWU wygląda jak wygląda ale nie znam żadnej osoby której by naliczyli kare.
jeżeli pracujesz jak należy to nie ma czego się bać.
2
zorro 2016-01-26 13:11:49
Nie polecam, ludzi mają za roboli do przepierdala....a żelastwa im szybciej tym lepiej nic poz tym podwyżki to jedynie pracy ogólna atmosfera lepiej dużo nikomu nie mówić zaraz do kierownika lec [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lbo do brygadzisty tyle w temacie jak podejmiesz pracę to zobaczysz :) za takie stawki są dużo ciekawsze oferty
A3 2016-07-27 23:18:36
ULMA TO KATASTROFA LEPIEJ OMIJAJ ( OBIECANKI CACANKI )
2
trukc 2016-08-01 22:59:08
Pewnie byłaby szansa na to, żeby znaleźć zatrudnienie u nich. Nie ukrywam, że praca na asystenta projektanta by mnie zadowoliła, bo dbają o niezłe wypłaty.
Bmn 2016-11-07 17:29:07
Ile zarabia spawacz w ,,ulma" ? Ile godzin tyra?
Zostaw swoją opinię o Ulma - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ulma