logo Paris optique

Paris optique

Warszawa

Opinie o Paris optique

y 2010-01-27 15:21:22
chyba chodzi o Gliwice
Barbie 2010-01-31 11:04:51
Ludzie to co piszecie jest żałosne... Jeśli było Wam tak żle to trzeba było odejść, nikt, nigdy nie trzyma na siłę... Skoro jesteście tacy super to otwórzecie swoje salony i zobaczymy co wtedy wyjdzie...
Niestety, Polacy potrafią tylko narzekać.
ania 2010-05-19 00:04:38
jak ktoś się nie zna na zarządzaniu to niech nie zarządza firmą i pracownikami!
Taki właśnie jest paris - zero profesjonalizmu!!!
1
PUCHATEK 2010-08-04 06:14:47
Całkowicie sie zgadzam z tymi negatywnymi opiniami. Pracowałem tam i znam firme bardzo dobrze jak tam było i jest dalej.ZERO poszanowania do pracownika!!!!! Człowiek jest tam białym murzynem!!!! Ma sie słychac i zarabiac kase dla firmy!!!! Jak rozchoruje sie nic mu nie przysługuje. Firma nie zna co to jest L4,nie zna limitu godzin do przepracowania w miesiacu,kodeks pracy zna tylko na swoja strone. Pensje wypłaca ok 20 nastepnego miesiaca zeby pracownika przetrzymac zeby nie zwolnił sie za szybko.Pracownik ma byc maszyną do zarabiania kasy dla szefów z obcego kraju! NIE POLECAM BYC PRACOWNIKIEM I KLIENTEM!!!!
1
byly klient 2010-08-06 21:00:31
ja rowniez nie polecam jako klient. nie dziwie sie ze wam tak mala placa. przy zamawianiu okularow za ponad 650 zl mila oblsuga(usunięte przez administratora)
1
Rzeszów 2010-09-29 09:35:19
Nikt tak nie wchodzi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szefo jak ja:)
Barbie
1
anonim 2010-10-16 21:59:05
zgadzam się w 100 procentach, że ta firma to jedna wielka pomyłka i nie chodzi tu o sprzedawców tylko o osoby zarządzające, przede wszystkim nie honorują zwolnień jak ktoś zachoruje, wiem że mogą się bać że ktoś idzie na lewe zwolnienie ale nie wszyscy tak robią. ja niestety nie mogłam pozwolić sobie na l4 i musiałam chodzić chora do pracy teraz na szczęście tam nie pracuję
1
anonim 2014-06-05 13:01:33
Przyłączam się do negatywnych opinii, pracowałem na okresie próbnym, już od pierwszego dni mi się nie podobało, uwaga tylko skupiona zeby jak najwięcej sprzedać, fałsz, obłuda!!! kultura na pokaz, po wyjściu klienta sytuacja się zmienia. Pracowałem w Poznaniu, gdzie kierownictwo dopiera ludzi wyłącznie pod Siebie! eh..dużo by tu opisywać, szkoda że nie weszłam tutaj przed rozpoczęciem tam pracy..Pozdrowienia
1
Magda 2014-06-18 21:38:23
Bylam ostatnio na takiej rozmowie i zaproponowali prace na standzie, oczywiscie dopiero sie o tym dowiedzialam na rozmowie, roznica miedzy praca w salonie a na stendzie niby nie wielka ale jednak,,,, powinni od razu tak napisac, nie marnowalabym swojego czasu
Pracownik 2014-07-17 08:40:13
Dostajesz 2 umowy - o pracę i zlecenie. Umowa o pracę na najniższą krajową - na rękę dostajesz 1200 z groszami. Wszelkie dodatki czyli premię i prowizję masz na umowę zlecenie. Premię raczej wypłacają ale mogą ją obciąć za byle co. Co do prowizji to zależy od sprzedaży - niestety jak sprzedaż jest niska to ich zdaniem wina pracownika a nie tego, że nie było ludzi i nawet nikt do salonu nie wchodził. Ogólnie na rękę wychodzą Ci niecałe dwa tysie. Gdy sprzedaż jest większa, np. w okresie świątecznym może Ci wyjść nieco ponad tę kwotę.

Godziny pracy liczą po swojemu, za nadgodziny czasem wypłacą a czasem nie. Jak się zbyt często upominasz o swoje to leciesz z pracy z dnia na dzień. Nie polecam szczerze.... chyba że nie masz innego wyjścia i musisz gdzieś pracować ale kokosów i "ludzkiego" traktowania nie spodziewaj się w tej firmie :(
2
Wawa salon 2014-07-17 08:44:39
Nie polecam ani dla osób poszukujących pracy ani dla klientów!

Zero szacunku dla pracowników, liczą się tylko tabelki i wyniki. Nie znasz dnia ani godziny kiedy wylecisz (ani powodu).Są dni kiedy zwyczajnie nie ma ludzi, nikt nawet nie wchodzi do salonu, a i tak niski utarg jest winą sprzedawcy, a nie słabego dnia.

O wszystko trzeba dopytać, wynagrodzenie z opóźnieniem i często za niskie, nie dają "pasków" - naliczają kasę w jakiś swój magiczny sposób, często nie wypłacają za nadgodziny.

Jeżeli ktoś jest robocopem, lubi pracę 12h dziennie 5-6 dni w tygodniu, nie choruje, na wszystko się zgadza i nie upomina się o swoje to jest praca idealna dla niego! ;)

Sam charakter pracy jest fajny - kontakt z klientem, sprzedaż, lecz przedmiotowe traktowanie pracowników wszystko psuje i przez to będzie się tam robić coraz gorzej. No i klienci często są wystawiani do wiatru. Widząc, jak to wygląda "od kuchni" szczerze odradzam - gdy okulary są dobre to ok, ale jak rozlecą się po tygodniu to problem klienta, nie firmy.

Jeszcze raz NIE POLECAM!
1
ala 2015-01-13 20:10:46
Witam jestem zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną charakter pracy to sprzedawca bardzo proszę o informację jakie są warunki finasowe ?umowa?szczerze powiedziawszy nie mam zadnego doświadczenia w salonie optycznym jest to ciężkie do nauczenia wymaga szkoleń?życzliwym serdecznie dziękuję za odpowiedz pozdrawiam.
kpina 2015-09-01 00:31:14
Praca na wyspie w arkadii/złote tarasy w Warszawie była ok, ale cały zarząd firmy to jakaś kpina, porażka i można tak wymieniać. Mimo poinformowania, czy to mailowo czy też telefonicznie z 10 razy lub więcej, do kiedy mogę pracować (umowa zlecenie oczywiście) i się zgodzili to mimo wszystko na sam koniec udają że nic nie wiedzą. Ponadto bez uzgodnienia ze mną wpisują mnie na kolejne dni... Gdyby nie to, że sprawdziłem grafik (akurat nie dni pracy, a inną rzecz chciałem zobaczyć) to bym się nigdy nie dowiedział... Samowolka w firmie, pracownik jest jak murzyn, mały utarg = wina pracownika. Dodatkowo rzadkie dostawy, wiecznie zepsuta drukarka, problem z terminalem, w pół działający laptop... Wspominając jeszcze zarząd ciężko bądź nawet wcale nie da się dojść do porozumienia. STANOWCZO ODRADZAM mimo że w sezonie można nieźle zarobić, ale nie wiem czy to warte straconych nerwów...
agata 2015-09-05 09:42:12
szukają już do lublina katowic i do warszawy. To co taka rotacja tam jest??
@omik 2015-10-03 00:09:21
Weź sie do roboty a nie idiotycznie udajesz, ze szukasz pracy! No rozwiaja sie - tak na pewno! Oszukują pracowników na każdym kroku - w tym sie specjalizują. Raczej wiecej niedorozwoju tam w kazdej postaci - psychicznej i fizycznej niż rozwoju!
andrzej 2016-02-11 20:13:56
jedna wielka tragedia. Firma oszukuje klientów, nie uznaje gwarancji. (usunięte przez administratora) Zawsze winny jest klient. Nie polecam NIE POLECAM !!!!!!!!!!!!
bzdura 2016-02-21 10:25:49
Ostatnie opinie sa opiniami zapewne szefostwa. Najgorsza firma optyczna jaka znam. Nie maja ani okulistow ani optometrystow ani optykow. Badaja tam sprzedawcy po kilkudniowym przyuczeniu. Sprzedawcy nie znaja zadnych procedur badania. Jak chcecie, zeby sprzedawca przekladal Wam bezmyslnie szkielka przed oczami to zapraszam do tej niby francuskiej sieci optycznej.
zuza 2016-02-29 16:06:13
Refrakcjonisci badaja wzrok,nie maja specjalistów(lekarzy ani optometrystów).w sumie to sie nie dziwie,bo jaki specjalista podjalby prace w takiej firmie krzak?Zszargał by sobie tylko opinie.jesli chodzi o zarobki,kasa wypłacana pod stołem,na konto goła podstawa marne grosze.Poprostu zaścianek,ci mądrzejsi przeszli do konkurencji,ciemnota dalej pracuje.
1
olek 2016-02-29 17:22:21
Drugą najwiekszą siecią optyczną?Chyba to miałaś na myśli?Maja ok 20 salonów optycznych,vision express ma ponad 5tyś salonów na całym świecie,dr Marchewka ma ponad 50salonów,filman ok 30,daleko im do drugiego miejsca.
KKK 2016-02-29 18:53:32
Fakt. Refrakcjoniści, czyli ludzie po jakichś kursach, bo zawodu takiego nie ma. Wyposażenie gabinetu jak za głębokiej komuny, czyli żadne. Warunki, w których nie jest możliwe przeprowadzenie normalnej procedury badania optometrycznego. Niezrozumiale, że w dzisiejszych czasach klienci godzą się na takie badania.
zuza 2016-03-01 16:03:42
Ludzie godzą sie,bo się nie znają.Myla refrakcjonistę z optometrystą,nie wiedzą,ze refrakcjonista jest w stanie zrobic jedynie pomiar,a nie badanie.Firma krzak,szkoda im kasy na studia dla pracownikow i przez to nigdy liderem na rynku nie będą.
abc 2016-03-01 16:11:59
Jasne,tez śmiać mi się chce jak czytam na ich stronie,ze są liderami na rynku.To kim w takim razie jest Vision Express?
Farmazony 2016-03-04 11:09:05
Paris ma 30 salonów plus punkty z przeciwsłonecznymi. Dr Marchewka ma.24 salony a Fielmann 19. Jak krytykujesz to rób to merytorycznie nie pisz bzdur.
123 2016-03-04 18:21:14
Merytoryczny wez Ty sie nie osmieszaj,stoiska maja ha ,ha dobre, sie usmialem.Na bazarze obok pani z piertuszka tez stoicie?p.s tak dla twojej wiadomosci marchewka ma 55 salonow i udalo mu sie to osiagnac w ciagu 2 lat,ile ma filman i reszta tego nie wiem?
Phi 2016-03-05 17:20:13
Gdzie niby Marchewka ma.te salony? Bo na stronie www wymieniają tylko 24 i, że mają jakieś w planach.
Anka 2016-03-05 20:30:54
Phi,chyba ci sie cos pomylilo,to nie jest forum o Marchewce!Nie dodawaj zbednych wpisow,bo nikogo na tym forum nie interesuje marchewka tylko PO!!!!!!!
Byly pracownik. 2016-03-06 20:01:47
@miodzio,widac ze wogole nie orientujesz sie w branzy.Vision Express to potentat na rynku optycznym i konkurencji nie ma zadnej.Nie porownuj Vision Express z marnymi kilkoma sklepikami(bo optykiem tez trudno to nazwac)jakimi sa Paris Optique.Nie ta liga miodziu.
klient 2016-03-16 14:19:15
pani blond w zielonych arkadach w bydgoszczy to jakas pomylka. gdy weszlem po okulary to najpierw cos patrzyla w komputerze, potem rozmawiala przez telefon. Gdy poprosilem o pomoc to z automatu dawala mi pierwsze lepsze oprawki, a na koniec stwierdzila, ze zadne mi nie pasuja i w wiekszosci wygladalem staro. Co mie tklo i kilka tygodni pozniej weszlem do sklepu bo stal jakis nowy pan wysoki oraz mloda pani w braz wlosach. pomogli mi i czekam na odbiur okularow. ale pani blond to pomylka.
obserwator 2016-03-16 19:29:28
Panie wysoki, nieladnie pisac o sobie. Kierownikiem chce sie zostac.........
zlote mysli o paris g*wno 2016-03-17 00:15:54
Dzis rano widzialam na ulicy psie g*wno i od razu sobie o tobie pomyslalam.
Marysia 2016-03-21 17:31:34
SERDECZNIE odradzam pracę w tej firmie, zero szacunku do pracownika, strach się rozchorować i iść na zwolnienie bo w takiej sytuacji nie dostaniesz premii ze sprzedaży, a zwolnienia i tak nie uznają tylko w dni w których było się nie obecnym jest wpisany urlop. Śmieszne pieniądze, jedyne czego człowiek może się dorobić w tej firmie to żylaków od stania na nogach po 12 godzin, to jest chore... w salonie w którym ja pracowałam nie można było usiąść przez cały dzień nawet jeśli nie było klientów na horyzoncie. Jeśli ktos lubi być wykorzystywany to śmiało aplikujcie. Pozdrawiam.
2
do marysia 2016-03-21 21:42:08
A w ktorym salonie tak jest? W jakim miescie?
realista 2016-04-17 21:48:28
I nie masz dokąd wrócic...
wujekB 2016-04-20 14:05:15
Jak usłyszałem na rozmowie ile płacą to prawie się roześmiałem przy panu managierze... 15 dni w miesiącu po 11h (niedziele po 10) i dają marne 1530 (podstawa+premia) + prowizja, ale prowizja liczona tylko od tego co sprzedasz ponad 1000zł w tygodniu, a klientów w salonie jakoś nie widać.
Kiszka jak nie wiem co. Już wolę do callcenter iść...
kryryk 2016-04-20 19:44:14
Ta nawet ze znalezieniem sprzataczki są problemy nie mowiac o agazynie. Tylko nieudacznicy zgdza sie żeby ich poganiac cały dzien jak woly robocze. pierwsza zasada- nie chorowac, zasuwac az padniesz a potem dadza ci rozwiazanie umowy
hjhkgkgk 2016-05-01 21:47:18
Jak sie masz prezesiku koguciku?
bydgosz 2016-05-19 21:40:50
A w Bydgoszczy bylo tak ciężko jelenia do pracy poszukać, ze aż podrudawy Wojtas musial przyjechać? W galerii optyki sie nie sprawdził i teraz w tym cukierkowo-różowym szajsie znowu siedzi? Świetnie ci podrudawi blondyni wyglądają na te tych rozowiastych ścian. I ten łańcuch na szyi - szczyt elegancji.
obserwator 2016-05-20 22:57:46
jaki pan, taki kram kochani
zadowolona 2016-06-17 15:28:11
zawsze na czas wypłata i premie
zadowolona 2016-06-17 15:31:16
zawsze na czas wypłata i premie
poprawka 2016-06-17 23:38:50
i rozwiazanie umowy tez na czas i bez skrupułów
ciekawy 2016-06-29 21:49:27
Umowa normalna czy śmieciowa, płacą zus ,? Są pakiety zdrowotne ?
Kasia 2016-07-19 17:21:19
Bardzo nieprofesjonalne podejscie, niedbaa obsluga. Zaprowadzila mojego 6 letniego syna na dobor okularow. Oprawki byly bardzo zlej jakosci, mialy nie spadac z nosa a spadaja caly czas. Zla porada, nieodpowiednie oprawki dobrane dla dzieckla, brak okulistycznej wiedzy. Niepolecam nikomu.
Administracja 2016-10-17 22:37:42
Co to jest premia?
marta 2016-10-20 10:36:50
Sprzedają buble!!!! odradzam zakup okularow w parisoptique.
marta 2016-10-20 10:37:40
Sprzedają buble!!!! odradzam zakup okularow w parisoptique.
soc 2016-10-23 23:34:54
Moim zdaniem najważniejszym problemem do zastanowienia jest , że zwykły sprzedawca po 10 czy 11 dniowym 'szkoleniu' bada wzrok ludziom! i to w pokoju socjalnym jak w wiekszosci salonów bywa. Póki komuś coś się nie stanie i tego nie zgłosi jest oczywiście dobrze, ale niestety ludzie są niedoinformowani i nie wiedzą jak wygląda porządne badanie i czasami ludzie nie zgłaszają problemów jakie są, tylko sprzedawcy każą się przyzwyczaić. Nie polecam
Sklepik z papierowymi okularkami 2016-10-25 23:00:01
Zdecydowanie zgadzam sie. I odradzam. Jedna wielka sciema z nieprofesjonalnym badaniem w pomieszczeniu socjalnym przeprowadzanym przez sprzedawcow bez zadnego kierunkowego wyksztalcenia. Specjalisci nie chca tam pracowac bo warunki sa uwlaczajace.
A te papierowe okulary pomieszane z oprawkami buhaha te wycinanki sa na poziomie przedszkola, czyli dokladnie na takim samym jak sklepiki paris optique
Magda 2016-11-27 20:53:57
Nie uznali reklamacji, choć uszkodzenie nie było mechaniczne, tylko wynikało z wadliwości produktu. Kupowałam tam okulary od lat, wszystko było ok, dopóki nie zgłaszałam żadnych reklamacji, czyli dopóki byłam zadowolona z kupowanych okularów. Tym razem oprawki, pomimo że bardzo drogie i renomowanej firmy, były wadliwe. Jestem osobą bardzo uczciwą, nie uznaję oszustwa. Nie tylko czuję się oszukana przez ParisOptique, ale także obrażona przez tę firmę, która to mnie potraktowała jak oszusta, nie uznając mojej reklamacji i stwierdzając, że zniszczyłam oprawki sama! Żenujące, nigdy więcej nie skorzystam z ich usług!
lola 2016-12-05 10:56:46
słoma z butów kobieto ci wystaje!!
Zostaw swoją opinię o Paris optique - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Paris optique