brak logo

Van Doorn International Fruit B.V.

Deil

Opinie o Van Doorn International Fruit B.V.

uprzejma 2014-09-05 20:45
Tak pieknie pani z biura opowiadala o firmir i w ogole!prztjechalam w ogole nic Ci noe wytlumacza nie pomoga nic komletenie rzucaja z roboty do roboty jebiesz jak pies nie masz czasu na nic nawet zeby ogarnac sprawy organizacji. Biuro tez sie nie kwapi do tego. Nie wiesz ile zarabiasz. . . I z dnia na dzien cie wyjebia.... Be pieniedY noczego co to (usunięte przez administratora) ma byc! Nikomu nie polecM tego biura tej robory i w ogole. Oni sami noe ogarniaja ile ludzi zatrudniaja i w ogole ! Po(usunięte przez administratora) im to. Maja czlowieka za smiecia doslowbie.FUCK OFF!
2
adek 2014-09-07 15:03
co to za biuro ! co to w ogole ma byc !
brak składu i w ogole! w tygodniu robisz po 4-5H dziennie ;/ hajs za mieszkanie biora spory ;/ a warunki takie sobie ;/ w biurze Pani E. mogla by rowniez pracowac w sadzie idealnie by sie tam nadała :)

odradzam nie polecam :)
5
Hejter VDU BV 2014-10-28 22:42
Lipa:
1. 90 euro tygodniowo za mieszkanie, po 4 osoby wklitach 10m2
2. Dyzury na sprzatanie i kary po 50 euro, jesli nie jest wystarczajaca wysprzatane
3. Rozliczenia i maile administracyjne bez tlumaczena na j. polski, mimo, ze w biurze pracuja Polacy
4. O tym gdzie i czy w ogole pracujesz dowiadujesz sie dzien przed o ok. 20.00. Jesli masz nocke, to dowiadujesz sie o tym na 2,5 godziny przed.
5. Zdarz sie, ze dowalaja 2 zmiany w ciagu doby (wtedy dowiadujesz sie telefonicznie po pierwszej zmianie)
6. Niejasny system platnosci
7. Przelewy w czwartki za poprzedni tydzien, a czas minimalny to 8 tygodni, do tego musisz podpisac dokument, ze wracasz do Polski na 2 tygodnie przed, jesli zrezygnujesz wczesniej, nie dostaniesz wyplaty za ostatni tydzien.
8. Traktuja pracownikow jak mieso: nie wiedza ilu zatrudniaja, rzucaja z zakladu do zakladu
9. Osoby z prawem jazdy MUSZA odwozic innych pracownikow za darmo, nie mowiac juz o stracie czasu
10. Kroja na kazdym kroku: np. Ile kosztuje zagubienie darmowej karty do smieci? 75 euro!
Pozdro600, nigdy wiecej
5
magda198x 2014-11-11 14:05
Co do odwozenia innych pracownikow nie jest to za darmo. Za dodatkowe kursy placa.
calaprawda 2014-11-14 16:48
To co napisał hejter jest w 100% prawdą i żadna nagonka. Wiem, bo doświadczyłam. Na początku jest szok, jak się przywyknie to da się wytrzymać te 8 tygodni. Jednak nie każdy ma szczęście do godzin. Ja miałam przyzwoite, a byli tacy co jak była posucha to pracowali po ok 10h w danym tygodniu. Jeżeli ktoś jedzie pierwszy raz, to może lepiej przez Van Doorna spróbować i zobaczyć. Można zawsze powiedzieć im, że chcę się 6 tyg. pracować a nie 8. Moi znajomi tak zrobili i ich puścili, i zapłacili za ostatni tydzień. Plus jest taki, że wyrobią Ci SOFI i złapiesz jakieś doświadczenie początkowe i generalnie zobaczysz jak to wygląda.
2
malina0090 2015-03-24 14:46
Ta firma nie jest taka zła, kto chce pracować to pracę bedzię miał, jak ktoś się nie nadaje to proste, wywalaja do Pl. A co do godzin to bywa różnie bywa, że jest ich 60 a bywa że 25 i to nie zależy od nich. A jak chodzi o kase to odradzam jechać ludziom poniżej 22 roku życia, bo będą pracować jak inni a zarabiać o dużo mniej. Jak chodzi o ludzi to wszyscy są fałszywi, jak jechać to tylko do pracy a nie szukać przyjaciół bo dobrze na tym nie wyjdziecie. A co do Ewy to jest kobieta bardzo w porządku, a nie jej wina że musi robić to co jej powiedzą w biurze. Więc każdy ma inne zdanie. Pozdrawiam
kajetan 2015-12-30 21:25
zgadzam się z opnia poprzedników ta firma to dno i tez jej nie polecam, ludzi traktują jak szmaty i tanią siłę roboczą jak wogóle zobaczysz pieniądzę... nie mówiąć o warunkach mieszkalnych,małe mieszkanko i w nim 10 osób,,oczywiście w mieszkaniach ma być sterylnie bo jak nie oczywiście kary, potrafia nawet wejść i powyrzucać ubrania z szafek jeśli coś im się nie spodoba,,współpracownicy patrzą na ciebie jak na zło konieczne i tylko czekają by cię zgnoić, teoretyczni opiekunowie mają was gdzieś wiec nie polecam tej firmy
Powodzenia
kajetan 2015-12-30 21:25
zgadzam się z opnia poprzedników ta firma to dno i tez jej nie polecam, ludzi traktują jak szmaty i tanią siłę roboczą jak wogóle zobaczysz pieniądzę... nie mówiąć o warunkach mieszkalnych,małe mieszkanko i w nim 10 osób,,oczywiście w mieszkaniach ma być sterylnie bo jak nie oczywiście kary, potrafia nawet wejść i powyrzucać ubrania z szafek jeśli coś im się nie spodoba,,współpracownicy patrzą na ciebie jak na zło konieczne i tylko czekają by cię zgnoić, teoretyczni opiekunowie mają was gdzieś wiec nie polecam tej firmy
Powodzenia
Kropek 2015-12-30 21:33
Zgadzam się ze wszystkimi co opisują to firmę negatywnie, bo to szczera prawda, osoby które powinny pomagać organizacyjnie , jak to same stwierdziły: "mają to w d*pie". Mieszkanka małe ale tłok jest spory, bo na 40 metrach kwadratowych jest około 10 osób i zawsze ma być czysto. Dają samochody osobom, które boją się jeździć, każą zbierać ludzi i wozić do pracy, mimo nawigacji danej przez firmę nie dają dokładnych adresów skąd ma się zabrać osoby i gdzie zawieść.
1
stella 2015-12-30 21:39
Dodam jeszcze że nie zna się ludzi z którymi się jeździ i niektórzy mówią głupie teksty typu :co byś zrobiła jak cię gdzieś wywiózł i chciał...(wiadomo co)
Oczywiście nie wiesz nigdy jak idziesz do pracy i gdzie,dopiero koło 23 możesz się tego dowiedzieć.
Ogólnie nie polecam tej firmy
prymas 2016-06-19 10:27
A jak wyglada praca na produkcji??
Pikachu 2016-09-20 19:23
Nic dodać nic ująć wyzyskiwacze,śmieją się prosto w twarz z jakim kolwiek problemem.Wielką jedną farsa trzeba prosić się o wszystko.
5
Pracownik VDU 2016-09-27 12:00
Witam wszystkich odwiedzających ten serwis. Na początku dodam iż jestem pracownikiem VDU od prawie 10 lat.
To co napisze poniżej będzie podsumowaniem powyższych opini oraz nauczką dla osób wystawiających nowe .

Nie ma idealnej firmy , osoby które wystawiają komentarze typu " nie polecam , porażka, totalne dno itd " najprawdopodobniej nigdy nie były w innych firmach . Jestem osobą obiektywną , mam tysiące kontaktów, informacji od ludzi " Polaków " pracujących za granicą. Sytuacje oraz odczucia osób pracujących za granicami naszego kraju są różne ( ile osób na obczyżnie tyle opini o ich miejscach pracy ). Każda firma ma swoje plusy i minusy, lecz wiem i jestem tego w 100% przekonany że Firma VDU ma dużo więcej plusów niż minusów a każdemu nie da się wygodzić, osoby które PRACUJĄC chcą zarobić trafiły pod dobry adres.
Apropo zarobków : ( dla osób wypisujących głupoty o ich stawkach itd ), na terenie całej Holandii obowiązują różne stawki godzinowe, zależne od wieku oraz pracy jaką pracownik wykonuje. W chwili obecnej istniją dziesiątki sektorów, dzilących maksymalną stawkę godzinową w zależności od rodzaju pracy jaką się wykonuje. Bariera stawek godzinowych zamyka się wraz z ukonćzeniem 23 roku życia w całej NL.
Zakwaterowanie : W firmie VDU zakwaterowanie oceniam na dość wyskokim poziomie ponieważ wszystkie mieszkania, domy, apartamenty i ich ilość mieszkańców jest stale kontrolowana przez komisje , chociaż by ubiegła z sieci sklepów AlbertHeijn. Jestem pełen podziwu czytając kometarze osób które piszą iż w VDU mieszka 5 osób w jednym pokoju bez względu na płęć i ich prywatność na którą każdy z nas zasługuje. Ilość osób w pokojach ( w całej firmie, na kazdym z mieszkan to 2 lub 4 osoby ) , które VDU przestrzega bardzo ściśle a ich liczba jeszcze nigdy nie przekroczyła dopuszczalna normę na dany metraż w mieszkaniu. Jeszcze słowo dlaczego ocena na dość wysokim poziomie, bo jak inaczej ocenić : Polską telewizję, internet , pełne wyposażenie mieszkań i ich odswieżanie średnio co 2 -3 lata?!

Podsumowując, dziękuję i jestem bardzo wdzięczny iż jestem jednym z pracowników tej firmy ponieważ od samego początku czułem i nadal czuję iż mogę na nią liczyć , a prace i możliwość powrotu do Holandii miałem za każdym razem. Pozdrawiam Wszystkich czytelników.
1
S 2016-10-05 15:18
Ktoś się pode mnie podszyl bo nie znam innej osoby o takim imieniu. Co za swinia
ftj 2016-10-05 15:55
@As no to co w tym zlego? przecież to sa na prawde dobre zarobki dużo ludzi wydaje mi się ze chciałoby tyle zarabiać a zarabiają o wiele mniej przeciez
do menageruuufff 2016-11-19 18:29
ciekawe czy jest ktos kto wie ze przed 2008 van doorn pobieral pieniadze za ubezpieczenie mimo tego ze nikt nie byl ubezpieczony? osobiscie sprawdzone w Holland Zorg posiadam wydruk ze wszystkich lat.
Kombinatorstwo na kazdym kroku. Ci ktorzy maja wiecej oleju w glowie dawno opuscili ten zascianek i zyja na pelnych prawach tak samo jak holendrzy. Wiele spraw jest tuszowanych i tlumaczonych tym ze jestescie polakami. Nie prawda! Boja sie ze wszystkie machlojki wyjda na jaw !!!
Nie polecam a nawet odradzam-chociazby dlatego ze musisz miec konskie zdrowie zeby zarobic. W przeciwnym razie siedzisz w mieszkaniu wielkosci mojej obecnej sypialni i czekasz za friko az laskawie dadza prace. jesli bedziesz potulny to i owszem zarobisz ale po latach wiem ze n ie warto. Van doorn zascianek i niewola!
Władziu 2016-11-20 14:47
tak :) chyba nie pamiętacie jak przed wspomnianą kontrola wynosiliście łózka z mieszkań na Tiel :) albo dzień przed inna kontrola zakładaliście gaśnice itd :D Polska TV? chyba jak sobie Dekoder przywieziesz :D Internet? jak Ci kropek nie weźmie routera bo np schody nie odkurzone :D Wyposażone mieszkania? no proszę... musisz się prosić w biurze by coś naprawili, lub dokupili, w lodówkach jedna polka na głowę. nie sprawne piekarniki itd :)
2
Vdu kara 2016-11-27 08:47
Janusz juz jakiś czas Cie nie ma a dalej chcesz mamic wszystkim oczy? Jakie reguły i zasady zna van doorn? Na szybko mogę podać przykłady które na dzień dobry obala to co opisałeś w swoim poście...siedzisz w Polsce i dalej manipulujesz ludźmi. Ta firma to żart i niedowierzanie jak w tych czasach można tak oszukiwać Polaków. Wasz hajs się zgadza zawsze...nasz nie zawsze. Nie polecam -wręcz odradzam. Biuro gdzie najlepszym określeniem jest "kara". Kary za wszystko i nie tylko pieniężne.... Brak profesjonalizmu bo jak nazwać biuro profesjonalnym gdzie koordynatorzy pozatrudniani bez żadnego wykształcenia...pomoc słaba. Tylko wieczne strasznie jak nie zjazdem do polski to prawnikami buhahaha.
Balasting juz jedzie! 2016-11-27 19:08
o widać ze nie tylko ja sie domyśliłem ze tamten komentarz napisał JANUSZ ! A Janusz to osoba ktora siedzi sobie w Polsce i nakręca ludzi aby przyjechli do Van Doorna, ściemnia im, obiecuje itd byle by tylko ktoś przyjechał. Na ta firmę koniecznie musi wejść Balasting i inne urzędy w Holandii, to jest dopiero syf i oszustwo.
3
Kropek 2016-11-27 19:39
UWAGA! pod tym adresem możecie w języku polskim zgłosić do inspekcji pracy to biuro ! https://fd8.formdesk.com/arbeidsinspectie/Zawiadomienie
3
Pracownik VDU 2016-11-30 12:09
Każda osoba pracująca w firmie VDU zawsze była ubezpieczona !!! Jeśli potrzebujesz dowodów zapraszamy do biura VDU.

Odradzasz na każdym kroku, bo chcesz aby Cię traktowali na równi z Holendrami, jakie oni mają prawa których Tobie nie dano ? VDU nie tworzy żadnych " machlojek " , w przeciwnym wypadku firma już dawno została by zamknięta , a w chwili obecnej ma się wyśmienicie i zatrudnia z roku na rok coraz więcej Plaków bo dzięki Bogu są tacy , którzy CHCĄ PRACOWAĆ i po to jadą 1200km . A co do mieszkań ,hym : poszukaj sobie mieszkania wielkości Twojej sypialni, znajdz prace, kup sobie auto na NL tablicach lub opłacaj wegenbelasting na polskie auto, zrób opłaty za wszystko a potem zacznij liczy ć . Te ż tak myślałem lecz teraz wiem że to nie takie proste , mieszkam i pracuje w Holandii już dobre pale lat i wiem co pisze . A VDU było i jest ok !!!
leos 2016-11-30 12:14
link mi cos nie dziala
VDU 2016-11-30 12:34
Wladziu nasz drogi kochany ... wiec bardzo ci dziekujemy ze pamietasz i potwierdzasz na tym forum aspekt dotyczoacy kontroli w naszej firmie .

jesli chodzi o lozka to w kazdym tygodniu w naszym biurze dzieja sie czynnosci zwiazane z remonatmi, wnoszeniem wynoszeniem rzeczy z mieszkan bo w chwili obecnej posiadamy prawie 50 mieszkan. najelismy firme remontowo uslugowa ktora calorocznie bedzie dla naszej dyspozycji bo przy tak duzej ilosci mieszkan zawsze znajdzie sie cos do roboty np. powieszenie gasnicy :)

na kazdym mieszkaniu jest dekoder z naszego biura z polskimi kanalami...
na kazdym mieszkaniu jest tez internet ...
na kazdym mieszkaniu pelne wyposazenie ... ( jesli cos nie dziala to napewno zostaje naprawione)

mamy mieszkania 4 - 5 - 6 - 8- 12 - stationstraat 25 i w meteren 30 osob ( kazde wedlug norm ! ) jedna polka w lodowce to za malo wiec jestes za wprowadzeniem lodowki na 1 lub 2 osoby ? tylko gdzie je pomiescimy ... po za tym w kazdym z miejscowosci gdzie mamy mieszkania jest max 5 min do sklepu :D

pozdrawiamy cie goraco ;)
Janusz 2016-12-01 11:26
Na początku mojej opinii chciałbym aby wszyscy , którzy już coś w tym temacie napisali lub będą chcieli oznajmić aby choć raz w życiu ze dwa razy się zastanowili zanim raz coś tu napiszą , tak jak Ty!

Po 1) anonimowy kolego/koleżanko jak Ty to napisałeś/aś nie mamie niczyich oczu. Od ponad roku czasu mam kontakt z wieloma naszymi rodakami , porozmawiaj choć z 1% tych ludzi to zobaczysz jak inni naprawdę zostali oszukani , itd.

Po 2) VDU Uitzendbureau jest firmą z 18 letnim doświadczeniem, co za tym idzie od 18 lat działa w zakresie pośrednictwa pracy z polskimi pracownikami. Od początku istnienia nie zostało zarzucone tej firmie jakiekolwiek manipulowanie lub oszukiwanie swoich pracowników !!! W przeciągu roku kalendarzowego średnia liczba instancji kontrolujących tego typu firmy oscyluje w granicach 3 razy ( sam byłem ich świadkiem będąc w biurze ) więc powstrzymaj swoje wyznania na tego typu tematy jeśli nie masz bladego pojęcia o rzeczywistości !

Po 3)Kary jakie zostały wprowadzone w VDU Uitzendbureau są TYLKO i wyłącznie za nie utrzymywanie czystości, a pieniądze jakie są odtrącane od wszystkich mieszkańców jednakowo zostają przeznaczone na firmy sprzątające. Bo ileż można upominać i alarmować o utrzymywanie czystości na bierząco. W innych firmach tego typu rozwiązanie istnieje od dawien dawna i co najważniejsze przynosiło i w dalszym ciągu przynosi rezultat .

Po 4) Profesionalizm w VDU Uitzendbureau jest na wysokim poziomie drogi forumowiczu ! Po za tym jeśli piszesz o wykształceniu to każda holenderska osoba pracująca w biurze ukończyła minimum ( hbo lub wo ) a Polscy pracownicy biura minimum ( średnie lub wyższe ) wykształcenie :) !

Sądzę że każdy jeden, m.in., Ty również, zakończyłeś już z naszą firmą współprace i jak to w życiu bywa najwięcej mają do powiedzenia Ci co tak naprawdę myślą że cały Świat jest przeciwko nim i to tylko oni mają rację i bez żadnych podstaw mogą wypisywać i szargać opinie innym, a będąc jednym z pracowników nie zawsze tym najlepszym, nie robią nic by polepszyć lub chociaż utrzymać pracę jaką otrzymali.

Po za tym ilość znajdujących się w tym portalu wypowiedzi względem ilości pracowników jakie rocznie zatrudnia VDU Uitzendbureau nie sięga nawet 0.09%.

Pozdrawiam wszystkich .

1
Do menageruuuufff 2016-12-10 08:07
Dowód można zdobyć tylko w Holland Zorg i porównać z przepracowanymi latami. Tak się składa że jedno z drugim się nie zgadza. Bo to juz mam zrobione.I skąd możesz wiedzieć czy wszyscy byli ubezpieczeni skoro ciebie Synu jeszcze nie było w tym VDU.
Gocha 2016-12-11 07:38
Kary są też za to ze przedwcześnie wyjeżdżasz do Polski. Żadne biuro nie ma prawa skasować cała wypłatę za karę tak jak praktykuje to vdu. Bezprawnie z reszta
1
Pracownik VDU 2016-12-14 10:50
Chłopcze nie jestem twoim synem, po za tym pojedz do nich do biura skoro jesteś tak dobrze poinformowany to pewnie wiesz gdzie maja biuro, wtedy przedłożysz swoje insynuacje i się dowiesz że wprowadzasz ludzi w błąd wypisując tutaj te głupoty ... " bo to już mam zrobione " ??? czyli co chcesz aby wszyscy uwierzyli że Holland Zorg ( jedna z największych ubezpieczalni w Europie ) od tak byle komu udzielała informacji czy w danej firmie , dana liczba w danych latach miała ubezpieczenie ... buahaaha !!!

Rozpierd... mnie głupota ludzka !!! w ogóle uczepiłeś się tego ubezpieczenia jak rzep psiego ogona, bo nie masz już co pisać ..., a gdzie info dotyczące tych machlojek i tuszowanych spraw ?

Powiem ci kim jesteś, osobą która parnaście lat temu wyrwała się na szwabowski paszport z jakiejś zabitej dechami dziury do pracy za granice, przez lata pracowałeś w ich firmie z zachwyceniem a gdy uznałeś że pora zostać pseudo holendrem uznałeś że wszyscy ci się podporządkują ...

Ludzie potrafią tylko krytykować ale powiedzieć coś dobrego to już nie...

Pozdro
Robert 2016-12-14 23:37
Van door jest to najgorsza Agencja pracy jaką znam zero szacunku do człowieka tylko wyzysk się dla nich liczy zero pomocy kontrolę kary pieniężne dają za byle co bezprawnie ! Zdecydowanie odradzam tę Agencje np ostatnio w pracy na Fruitmasters był szantaż że jak na swieta chcesz jechać do PL to cie wywala z roboty masakra jakaś pozatym cały ten fruit masters to jakiś dramat Praca całkiem ok ale ludzie Polacy Liniowi szukają co chwile plotek nie szanują Polaków to prawda że Polak polaka za granicą wydyma najgorsza atmosfera jaka panuje tam to z tego co wiem truskawki i grodpak omijanie z daleka
2
Mariusz K 2016-12-14 23:39
Pisał to pracownik biura haha
2
robak 2016-12-25 18:57
Odradzam!!! Byłem pracownikiem przez 4 lata. Siedziałem w Holandii cały czas, byłem na każde zawołanie.
Rezygnowałem z częstych zjazdów do Polski żeby się nie narazić, chciałem mieć cały czas pracę i stały dochód. Byłem oddanym pracownikiem ale niestety bez wzajemności. Van Doorn nie szanuje ludzi którzy uczciwie pracują. Coraz więcej jest ludzi którzy są odporni na wszystko tzn PATOLOGIA!!! Nie przeszkadza im brud na mieszkaniu, sprowadzanie Turasów na mieszkanie i uprawianie seksu na salonie. Normalnych ludzi w tej firmie jest coraz mniej. Ale to wina biura które ma to zupełnie gdzieś!! Wykonałem 4 telefony z prośbą o przeniesienie ale niestety jak się coś nie podoba to do Polski. Taka rozmowa z koordynatorem. No i kary za wszystko. Jak się coś wydarzy w domu: czyjaś śmierć czy wypadek najbliższych to ich to nie obchodzi. Nie masz prawa zjechać do Polski bo inaczej zabiorą Ci część wypłaty. Mają ludzi za nic. Przykre ale prawdziwe :-(
4
bandziorek 2016-12-31 11:11
w odpowiedzi na opinie pracownika VDU jestem w tym momecie jeszcze przez chwile pracownikiem VDU i moim zdaniem co wypisujesz jakie to nie sa warunki mieszkalne itp. itd. pierwsze co podejżewam że jestes pracownikiem biura taka twoja praca by wystawiac jak najlepsze opinie w stosunku co do firmy ale wiesz powiem jedno przestani oszukiwac samego siebie i ludzi kturzy chca przyjechac do pracy a nie do kołchozu morze zacznijmy od opini pracowników biura
KROPEK warzniak : osoba majaca na celu wyzyskiwania od ludzi przymusem jazdy autem po godzinach pracy nie zależnie od tego ile człowiek pracował
BERT: osoba ktura olewa pracownika i nie wazne kim jest podajac sytuacje np: pchanie berta w aygo bo mu sie tak podobało a na koniec strzelił goscia w gebe to nie jest normalne
EWA tak zwana JASITA : pachołek do pomiatania co powie bert i cees to zrobi bo nie bedzie miała innego wyjscia
co do mieszkan nie jest tak pieknie jak opisujesz bo teraz na mieszkaniach jest po 8 osób po 5 może jest najwyzej na dwóch lub trzech nieszkaniach co do warunków mieszkalnych sorki ale nie dokonczony pokuj kable na wierzchu to są twoim zdaniem wspaniałe wrunki chłopie zastwanów sie co ty wipisujesz ty chyba idealnych mieszkanń nie widzałes co do aut auta może nie sa stare ale 5 osób w aygo to przesada auta zarejstrowane sa na 4 osoby ale biuro zmusza do jazdy w pieciu pamietam taka sytuacje jak z jednej firmy wracalismy busem w 14 osób porażka tak ze ja nie polecam takiego biura to jest kpina i żałosne to co oni wyprawiaja a co do wypowiedzi janusza ty tu pracuejsz hahahahaha chyba siedzac w polsce i siedzac na dupie bo od kad tu pracuje jeszcze twojej geby nie widziałem nawet jasita podaje twój polski nr by sie z toba kontaktowac w sprawie przyjazdu kogo ty chcesz robic w balona ty sie lepiej zastanów pozdrawiam cie janusz oszuscie
8
Iwona 2017-04-04 12:02
A jak obecnie wygląda praca w Van Doorn International Fruit B.V.? Chętnie dowiemy się więcej na temat aktualnych warunków zatrudnienia w firmie. Na co mogą liczyć pracownicy?
Grzegorz89 2017-04-26 23:48
Ja bym był zainteresowany praca na fruitmasters. Najlepiej na grootpack. Czy istnieje taka możliwość
sysunia 2017-05-03 09:56
Pracowałem w VDU 2 lata może koordynatorzy nie szanują innych wiele wyolbrzymiaja do Berta wszystko ma swoją stronę najlepiej przyciągają Bert zero szacunku do ludzi mieszkania całkiem w dobrych warunkach jak na biura holenderskie a praca w zależności gdzie sie trafi i jakie ma się chęci do pracy
Iwona 2017-05-22 13:49
@sysunia co masz na myśli mówiąc, że koordynatorzy nie szanują pracowników? Mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat tego jak wyglądała praca w firmie oraz na co trzeba być gotowym podczas wyjazdu za granicę do pracy?
demon 2017-05-31 03:54
Ci co tu piszą nie którzy mają rację a ci co piszą że cieszą pracą i nad godzinami zarobią jest to fikcja dla nowych osób bez znajomych. To pytam gdzie ci te godziny dali w tym biurze mi nie chcą dać tych godzin mam 25.
Nie polecam tego biura osobą nowy i przyjeżdżających samemu . Wykończą cię psychicznie Polacy i jak Holendrzy w pracy za marne grosze , nie wiedzcie że wam dadzą 10 euro na godzinę. Jest to ściema i oszustwo zjechać ci nie pozwolą , nie ubezpieczą jestem 4 tygodnie nie ubezpieczony i szatarzują że ci ostatnich pieniędzy nie wypłacą i tak je zabiorą ci. Jednym słowem jest to wielki szambo a nie biuro pracy??? Nie polecam ją żałuję ale zapóźno już. Drugi raz bym tu już nie przyjechał .
Czerwonydiabeł 2017-05-31 04:38
A mam pytanie do tych wszystkich jak to cudownie i kolorowo prawie im jak w Eldorado
A wy zostaniecie do emerytury u nich u swojego ukochanego biura v. Do słów tego pana lub pani mam pytanie myślicie że ludzią się nie chce pracować za takie pieniądze tu W Holandii i być nie silnikiem waszym . Grubo się mylcie.
Nie zostaną wasi przydupasi a innych ludzi nie wprowadzajcie w błąd że będą mieli zagwarantowane 38 godzin no to nie jest prawdą tylko do jest na umowie. I za nie wyrobione godzin dopłacać wam jeszcze to nie legalne.
Prawie sto euro za mieszkanie i plus wasze jeszcze opłaty administracyjnie i tępe.
Nie polecam . ocena moja mniej niż zero.
lukasz 2017-06-11 09:19
Ludzie ( jak wszedzie ) rozni , ale zlego slowa powiedziec nie mozna a najwazniejsze ze praca mieszkania ok i pieniadze na czas ,

Polecam
lukasz 2017-06-11 09:21
zapomnialem o ocenie

4 gwiazdki
Iwona 2017-06-12 11:58
@nina80 rozumiem, że jesteś zadowolona z pracy w Van Doorn International Fruit B.V. i emocjonalnie wpływają na Ciebie negatywne komentarze, jednak bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Wątek ten jest miejscem do wyrażenia swojej opinii na temat firmy jako pracodawcy. Nie służy jako platforma na obrażenie innych użytkowników wątku. Jeśli się z nimi nie zgadzasz, opisz jak praca w firmie wygląda z Twojej perspektywy. Będzie to o wiele bardziej skutecznie i pomocne dla osób szukających informacji o firmie jako pracodawcy.
Noe 2017-06-12 21:23
No tak tak ileż można upominac o czystosc bo staniecie w progu popatrzycie na obite kafelki i mowicie ze te czarne kropki to syf tak syf taki jak wy !
Noenoe 2017-06-12 21:28 [użytkownik zarejestrowany]
"Bo ileż można upominać i alarmować o utrzymywanie czystości na bierząco " tak jak sie stanie na 9 tiel w progu kuchni i mowi ze obite kafelki ze starosci to jest syf i wystawia sie wszystkie srodki czystosci i odkurzac to faktycznie trzeba kare wjeba*
Noenoe 2017-06-12 21:42 [użytkownik zarejestrowany]
Po 3)Kary jakie zostały wprowadzone w VDU Uitzendbureau są TYLKO i wyłącznie za nie utrzymywanie czystości, a pieniądze jakie są odtrącane od wszystkich mieszkańców jednakowo zostają przeznaczone na firmy sprzątające. Bo ileż można upominać i alarmować o utrzymywanie czystości na bierząco. W innych firmach tego typu rozwiązanie istnieje od dawien dawna i co najważniejsze przynosiło i w dalszym ciągu przynosi rezultat .


Tylko ? A kara za zjazd do polski ? Nie wyplacanie pieniedzy do tego
Kara za zgubienie klucza, karty i innych rzeczy

Z tą czystością to sie nie posr**cie talerzyka z ciasteczkami w pokoju zostawic nie mozna bo zaraz syf !!!! Poj*by
raki78 2017-06-18 21:01
Mi się podobało, w porównianiu z inną firmą z nad morza to poprostu przepaść . Sądzę że każdy musi spróbować i wyrazić swoje zdanie a nie sugerować się tym co słyszał czy tutaj wyczytał od hejterów !

mam nadzieje że wrócę , hehe !

zdzisława 2017-06-20 10:55
ja zdecydowanie polecam, jak poprzednik również spotkało mnie wielkie zdziwienie co do róznicy pośrednictw pracy na terenie Holandii. W VDU jest praca wporzadku, mieszkania ok, i pieniadze na czas, polecam
Alex van 2017-08-12 07:28
Żadnych dowodów nie zabierają ludzie tacy tu pszyjezdzaja że firma płaci za transport do Holandi tym którzy kasy nie mają wiadomo że muszą oddać firmie kasę za transport dlatego już na wstępie widać jacy ludzie tu przyjeżdżają przez weekend dadzą w palnik i w poniedziałek do pracy nie idą firma zależy od humoru albo dadzą ci szanse albo nie a to wszystko chodzi o ludzi którzy nie tylko na tak zwany koszt firmy przyjeżdżają tylko ogólnie.
Czarnaaa1991 2017-08-23 14:35
Witam proszę mi powiedzieć jakie są tam zarobki?
Iwona 2017-09-11 10:32
@Alex van na jakim stanowisku pracujesz w Van Doorn International Fruit B.V.? Na jakie warunki pracy można liczyć? Czy polecasz pracę w tej firmie? Co najbardziej podoba Ci się w pracy? A może coś byś zmienił? Jeśli tak to powiedz co dokładnie.
Paweł 2017-09-18 17:27
No no jedna polka w lodowce to znanowczo za mało a by wystraczylo kupić duże lodówki a nie takie male i by było wszystko ok,a po za tym podobno nie płacie za ostani tydzen pracy przed zjadem do Polski na urlop czy na na stały zjazd
1
Ona 2017-10-17 23:30
Ludzie którzy tam pracują to najgorsze bydło na jakie można trafić! Nie polecam tej firmy bo można tam się wykończyć psychicznie. Baska blondynka szczurowaty leb pamiętam Cię nie dziwie się że jesteś starą panną, bardziej niedorabanego człowieka to nie znam! Na szczęście jestem przekonana że wszystko do człowieka wraca! I Ci którzy pracują tam po pare lat i tępią nowych pracowników odpokutuja za to. Bagnooooo i tyle!
Zostaw swoją opinię o Van Doorn International Fruit B.V. - Deil
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Van Doorn International Fruit B.V.