W. ŚLIWIŃSKI Sp. z o.o.

Lublin

Opinie o W. ŚLIWIŃSKI Sp. z o.o.

admin 2010-03-14 08:41
Witam

Staram sie o pracę w tej Firmie prosze o kontakt, bardzo mi na tym zależy [usunięte przez moderatora]
krakusek 2010-04-02 17:25
To co napisała "gapciu" to jakieś brednie!!! firma jest w porządku!!! moge to poświadczyć jako wieloletni pracownik! nie wiem co tamta osoba wypisuje!
2013-10-10 20:14
Bardzo proszę o kontakt byłych pracowników z Lublina firmy śliwiński i osób,które przeszły rozmowy kwalifikacyjne.Dziękuję z góry [usunięte przez moderatora]
X 2014-11-04 19:00
Im dalej tym lepiej.....
gall 2015-02-24 17:08
W kazdej pracy sa plusy i minusy jakielkolwiek firmy na swiecie bysmy nie wzieli pod uwage. Najlepiej sprawdzic samemu kazdy na prace reaguje inaczej dla niektorych to pasja dla niektorych zrodlo dochodu. Najlepiej samemu sprawdzic ja pracowalam w sieciowkach jubilerskich typu Apart i tam dopiero jest srednio nie masz imienia tylko numerek:)
Marianna 2016-01-03 22:46
Kupiłam mamie pod choinkę kolczyki właśnie u tego jubilera i muszę przyznać, że mama była zachwycona! Jak na taką cenę, a nie była ona jakaś duża, to serio warto. Kolczyki srebrne z diamencikami. Cudo. Polecam serdecznie firmę.
B2Bob 2016-02-28 11:41
Jak w każdej firmie trzeba pracować, wszędzie dobrze gdzie nas nie ma jak to mowią, a wiadomo ze opinie przeważnie piszą sfrustrowani klienci albo byli pracownicy a w każdej firmie takich nie brakuje, internet chłonie wszystko
vivi 2016-02-29 20:17
Chciałabym dołączyć się do dyskusji o warunkach pracy w W.Śliwiński... Większość odchodzących jest sfrustrowana bo wierzą w opowieści że w innych firmach jest fantastycznie i nie trzeba się wysilać... a W.Śliwiński wymaga zaangażowania, miłego i profesjonalnego podejścia do obsługi klienta. Jeśli nie lubicie pracować, lub zwyczajnie nie chce Wam się pracować, nie rekrutujcie... Bo będziecie płakać jak pozostali na tym portalu, którzy zwyczajnie nie podołali wymaganiom... A praca jest ciekawa i rowijająca... Dla ambitnych - naprawdę polecam - świetna szkoła handlu...
1
smok 2016-09-23 13:01
Hej, wiecie czy niedługo pokażą się u nich jakieś oferty pracy? Chętnie bym się załapał, bo dbają o stabilne zarudnienie, co jest rzadkoscią w dzisiejszych czasach.
Iwona 2017-05-17 11:03
Obecnie W. Śliwiński poszukuje osób na stanowisko DORADCA KLIENTA. Praca w Rzeszowie, Katowicach oraz Krakowie. Możecie powiedzieć coś więcej na temat pracy jako doradca? W ogłoszeniu wspomniane jest o "możliwości rozwoju poprzez uczestniczenie w szkoleniach sprzedażowych oraz z branży jubilerskiej". Chętnie dowiemy się jak one wyglądają. Czy są dostępne dla wszystkich pracowników?
Guluoises 2017-06-30 12:31
Jeśli ktoś ceni sobie pracę z klientem, lubi wyzwania, ma żyłkę handlowca, chciałby pogłębić swoją wiedzę na temat metali i kamieni szlachetnych, brylantów, trendów w modzie, biżuterii ślubnej i zegarków to polecam. Ekipa na salonach świetna. Praca odpowiedzialna, pełna wyzwań, ale przyjemna. Wynagrodzenie zawsze na czas, normalna umowa o pracę oraz możliwość ciągłego podnoszenia kwalifikacji dzięki udziałowi w bezpłatnych szkoleniach branżowych, zegarkowych i sprzedażowych. Dodatkowo fajne konkursy i bonusy. Praca dla osób, które umieją pracować pod presją wyniku, są otwarte, umieją rozmawiać z klientem i dysponują aktualną wiedzą w branży. Za to dostajemy możliwość pracy z prestiżowymi markami i luksusowym produktem.
Iwona 2017-06-30 15:16
@Guluoises
dziękuję za taką pełną odpowiedź. Rozumiem, że wysoko oceniasz W. ŚLIWIŃSKI Sp. z o.o. jako pracodawcę. Wspominasz, że praca ta wiąże się z presją wyniku, jak i również ze stałym kontaktem z klientem. Nie będzie to zapewne odpowiednie zajęcie dla wszystkich. Mógłbyś powiedzieć jeszcze, czy po dostaniu się do pracy można liczyć na szkolenie wstępne, czy też należy już posiadać wiedzę na temat branży?
Guluoises 2017-07-01 11:54
Szkolenia są dostępne dla wszystkich pracowników i na każdym etapie, od początkującego (zwłaszcza w branży zegarkowej, gdzie wymagana jest dość duża specjalistyczna wiedza), aż do zaawansowanych szkoleń i certyfikacji ze Szwajcarii (dla marek luksusowych, prestiżowych - Omega, Longines, Breitling czy Tag Heuer).
Trzeba też ciągle powtarzać oraz poszerzać swoją wiedzę w zakresie brylantów, kamieni i kruszców szlachetnych, biżuterii ślubnej (obrączki) i na różne okazje/okoliczności (pierścionki zaręczynowe, biżuteria fashion).
Z pewnością jest to praca dla ludzi otwartych, którzy nie boją się wyzwań, umieją w miarę celnie rozpoznać oczekiwania i potrzeby klienta, a ponadto interesują się nowinkami w branży zegarmistrzowskiej, trendami w biżuterii i modzie, cenią sobie pracę z ciekawym, rozbudowanym asortymentem (srebro, stal, złoto, perły, bursztyn, kamienie szlachetne, wiele marek zegarkowych).

Ciężko będzie osobie, która chciałaby przyjść do pracy, a nie ma żadnego doświadczenia sprzedażowego, w kontakcie z klientem, nie posiada podstawowej wiedzy z zakresu biżuterii, czy zegarków. Ale nie jest to niemożliwe, najważniejsze są chęci. Wszystkiego można się nauczyć. Istnieją szkolenia wewnętrzne (na salonach) i w biurze, oraz szkolenia organizowane przez producentów i właścicieli danych marek. Do tego w wielu przypadkach atrakcyjne nagrody, bonusy, możliwości wyjazdów w Polsce i za granicę.

Nawiązując jeszcze do Twojego pytania, w tej branży dobrze jest mieć orientację 'co słychać' u konkurencji, jak się zmieniają trendy, jaki jest asortyment, co jest aktualnie w modzie. Można to śledzić bardzo różnymi kanałami, od prasy, po stronę, FB, katalogi, magazyny branżowe.

Reasumując to mimo, iż zawsze można mieć jakieś uwagi, to oceniam pracodawcę wysoko. Nie jest to jakiś kombinat i 'korpo', wszyscy się znają, firma rodzinna z blisko 30-sto letnią tradycją na rynku. Ile osób tyle opinii, różne rzeczy można przeczytać i internet przyjmie wszystko, ale jak ktoś chce pracować i interesuje się branżą, oczekuje jasnych warunków i stabilności zatrudnienia, to polecam.
Rolnik 2017-08-15 14:28
Fajnie ze pracodawca sam wystawia sobie taką laurke.....
Zostaw swoją opinię o W. ŚLIWIŃSKI Sp. z o.o. - Lublin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie W. ŚLIWIŃSKI Sp. z o.o.