brak logo

CEMEX Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o CEMEX Polska Sp. z o.o.

prc 2015-11-08 22:40
Jeśli jeszcze dodasz do tego wyjazdy po 1/2 Polski to gość w domu.
1
nick123 2015-11-16 14:35
Inżynier sprzedaży czy kierownik sprzedaży to w tej firmie handlowiec :) stanowisko się tak nazywa abyś miał na wizytówce poważniejsze stanowisko wpisane bo jak to cemeksiaki uważają otwiera drzwi:))do klientów bo wtedy klient nie rozmawia z handlowcem tylko z kierownikiem. a Faktem jest to, że jak i tu czy gdzie indziej jeżeli masz wtyki to żyjesz, ile razy był prowadzony proces rekrutacyjny a wewnątrz firmy już osoba się szkoliła na dane stanowisko ale dział rekrutacji HR musi się wykazać ogłoszenie musi być i ludzie muszą mieć co robić takie życie. Z ulicy ludzie też dostają pracę ale to mały procent.
3
xero 2015-11-28 23:13
~Bagera
(2015-11-26 09:26:14) W Wawie w jednej betoniarni gość z ITD ma wstawione swoje gruchy, to jest dopiero absurd... To tak jak pracować w anty-narkotykowej i ścigać samego siebie za dystrybucję narkotyków ; )
1
xero 2015-12-25 12:36
~kudłaty cemex
(2015-12-23 22:27:09) beton codziennie woże do żyda to 700 biore + 2-5 kursow po 5 dyszek z lota. Nie narzekam plus do tego dojenie gruchy jak nikt nie widzi : D : D
1
Dawid 2016-01-06 12:54
interesuje mnie jak wygląda praca na stanowisku operatora rozkładarki?
cscs 2016-02-13 19:16
Na betoniarniach w Warszawce lepsze numery odchodzą kierowcy co jezdza na tarczkach pozyczaja swoje karty kierowcy tym co jezdza na tachografie cyfrowym 1 kierowca w 2 miejscach
1
no problemo 2016-02-14 11:49
Na tych Betonomieszarkach śmigają ROLNICY na Bizonie w RZniwa robota 24 h i tak im zostało zero tacha swiadczĄ usługe somisiadom niby pomoc somiecka a tak naprawde biorą chajs nie płacą PODATRKOW
1
sąsiad 2016-02-27 14:07
ha ha ha, dyrekcja chyba zarabia bardzo małe pieniążki w firmie? Pan Chrapek P. jest jeszcze na dorobku w Kamieniołomach melafiru w Tłumaczowie, jest tam dość częstym gościem.
ktoś 2016-02-28 21:55
Dziwisz się, tak robi 90% kadry. A Wyrostkiewicz B. tak samo działa. Dopóki nie masz w samochodzie GPSa to ci mogą naskoczyć.
2
sąsiad 2016-02-29 08:20
ha ha ha, dyrektor Chrapek, zastanawia się nad CV i to jeszcze na kierowcę. Pracownicy mówią, że przyjezdza już Pan zarządzając firmą w Tłumaczowie.
1
obcy 2016-03-01 11:59
"sąsiad" nie rozumiem Ciebie i Twojego wpisu. Jestem obcy dla tematu, ale podejrzewać mogę, że albo zazdrość przemawia przez Ciebie albo chcesz zaistnieć na tym forum. Czym chcesz tutaj zaimponować? Piszemy opinie o firmie nie osobach. Zastanowiłbym się cokolwiek wpisując na Twoim miejscu. Może jesteś w kolejce z tym CV na kierowcę?
1
sąsiad 2016-03-01 12:38
tak tak!!! Panie dyrektorze Chrapek!!! też jestem w kolejce z CV na kierowcę! dyrektorzy bardzo lubią być kierowcami. Ciekawy jestem, czy szefowie Pana wiedzą, że jest Pan doradcą w Tłumaczowie? ale dziś się dowiedzą.
ktoś 2016-03-01 22:47
sąsiad to normalne. Jeden dyrektor od cementu, to po dobrym roku sprzedaży cementu na wschód to sobie mieszkanie zmienił. Wiadomo lepsza cena, rabat do kieszeni. Szkoda tylko,że centrala na to pozwala.
3
sąsiad 2016-03-02 08:01
Tak "ktoś" wiem, że to u dyrektorów jest normalne, szkoda tylko, że pan Chrapek w tej chwili zabiera miejsce pracy a nie przejdzie do Kamieniołomów w Tłumaczowie? skoro i tak jest tam doradcą. Ale jak firma będzie wiedziała jakich ma dyrektorów to na pewno coś z tym zrobi. widać, że ta osoba o której jest mowa, cwaniaczek, który pozjadał wszystkie rozumy.
1
czeslav 2016-03-02 21:53
a ten tlumaczow to jakas konkurencja dla ceweksu, ze tak atakujecie tego czlowieka?
osoba 2016-03-03 11:45
o! odezwał się obronca dyrektorów (czeslav), kolega Pana Chrapka?-Dyrektora Regionu Południowego? który, złożył CV na kierowcę w kamieniołomach. śmieszne.
pracownik 2016-03-03 14:15
Czytam te opinie i śmieszą mnie muszę powiedzieć - stwierdzenia "sąsiada":)) Niejaki Pan Chrapek zajmuje Ci miejsce? Jesteś w kolejce na stanowisko Dyrektora? Aspiracje może i masz ale nic po za tym. Po rozum w kolejce stałeś ale zabrakło. Ciekawe w jakiej kolejce byłeś pierwszy? Śmiem twierdzić, że jak nie za rozumem to chyba w drugiej przeciwstawnej gdzie byłeś pierwszy. Boże widzisz i nie grzmisz?
sąsiad 2016-03-03 16:33
ha ha ha, widząc i słysząc co Pan dyrektor Chrapek potrafi? to nie jest dla mnie żadnym zagrożeniem, co jedynie to może zbierać kamyczki po tych swoich żwirowniach,musi się jeszcze dużo uczyć. Ale sam powiedział że dyrektorowanie już Go przerosło, złożył CV na kierowcę w Tłumaczowie.
1
steve 2016-03-04 12:45
Ja bym tam raczej pracy nie szukał, podobno są na skraju opłacalności i do sprzedania.
czeslav 2016-03-04 14:30
a ja bym szukal, jakbym zadnej innej nie mial. zawsze to lepsze niz nic
ktosik 2016-03-05 10:01
Szukać pracy tam można jako pierwszą pracę... to ok.Doświadczenie zawsze dobre do CV i przy odrobinie szczęścia może jakieś kursy jeszcze porobisz. Później to nie jest dobra firma do pozostania. Płace marne, bez żadnych znajomości nic nie osiągniesz... Tytuły i dobra znajomość języka obcego też nie pomogą. Taka polityka. Podwyżek brak, ciągle ciułają kasę dla centrali, a tej ciągle mało... Mobbing jest wszechobecny. Jak zapytasz o podwyżkę lub zaczniesz się cokolwiek odzywać to straszą zwolnieniami lub też zwalniają. Wiem co piszę, nie jest to wyssane z palca. Steve ma nieco racji - przegrywają rynek i taka jest prawda, ale firma 'dziad' nigdy nie nauczy się robić interesów. Chytry traci dwa razy. Tak to już jest.
sąsiad 2016-03-10 08:23
Jak tam Panie Dyrektorze Chrapek??? kopalnia w Tłumaczowie przyjęła Pana CV na kierowcę??? to odpowiednie stanowisko!
dobra_rada 2016-03-21 14:37
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma
wszystko zależy gdzie i pod kogo skrzydła się trafi

są i bardzo dobre osoby jako kierownicy a są tzw. g.....
Ja miałam szczęście, że zaczęłam pracę w firmie pod fajnymi kierownikami, dzięki nim zdobyłam wiedzę ( dziękuje ) a zakończyłam na g. kierowniczce- niestety- zero kompetencji i brak szacunku dla pracownika dlatego pożegnałam się z firmą - szkoda nerwów i czasu

teraz rozwijam się w innej firmie, która nie dość że wykorzystała moja wiedzę zdobytą w Cemexie to jeszcze rozwija mnie dalej i szanuje
szczerze to gdyby nie Polscy kierownicy to pewnie zostałabym dalej w firmie,
zastanówcie się Panowie i Panie na wyższych stanowiskach czy warto łożyć na rozwój pracownika a później go z tak łatwością tracić i oddawać za półdarmo do konkurencji!!!!!
1
asd 2016-04-06 22:45
na jakie zarobki można liczyć na pompie ?
Jarek - napisz proszę co to za atrakcyjna oferta na gruszkę
stev 2016-04-13 22:11
Gruszkę to sobie można samemu ...........
3
kr 2016-07-11 23:30
Wydaje mi się, że firma Cemex tak pięknie prezentuje się jedynie na stronie internetowej.

Kilka m-cy temu aplikowałam do Krakowa.
Nie obiecujcie kandydatom przedstawienia im wyników rekrutacji, bo to później bardzo słabo wygląda...Pani z Działu HR w podsumowaniu rozmowy kwalifikacyjnej, powiadomiła mnie, że do kilku dni otrzymam informację zwrotną (pozytywną, bądź negatywną).
Po czym kontaktu zero, brak choćby maila z jakimś: dziękujemy, wybraliśmy innego kandydata.
7
bolesna prawda 2016-07-12 21:31
Cemex generalnie wygląda super tylko w internecie... W tej firmie się dobrze ludzi nie traktuje. Ogólnie kłamstwa w żywe oczy i ukrywanie wypadków to chleb powszedni. Kultura jest tam też na 'wysokim poziomie' - dziękuję nawet od przełożonego nawet nie usłyszysz.
3
sd34 2016-09-02 11:30
Ile zarabia tam laborant?
Przechodze z glupiej firmy skanska i chcialbym wiedziec czego sie mozna spodziewac.
sd34 2016-09-05 21:09
@randi - rozmowe mam w Piatek w Wawie. Ci laboranci wytrzymuja do konca umowy/kontraktu? Czy agencja wpuszcza w maliny?
znający 2016-09-08 20:07
Jest całkowicie na odwrót. Firma raczej tonie... jest nieco redukcji zatrudnienia, szukanie oszczędności na siłę i utrata rynku... Generalnie to fakt- w Wawie można coś tam więcej zarobić, ale firma ma problemy. Na rozmowę warto jednak iść, bo może zaproponuja coś, co może kogoś uszczęśliwić w danym momencie. Prawda jest taka, że ta firma ma spore straty i ludzi do pracy potrzebują coraz mniej. Co do laborantów to jest w zakładach produkcyjnych spora rotacja - szczególnie zatrudnionych przez spółkę, bo one solidnie doją z kasy jako pośrednicy w firmie Cemex...
3
M 2016-09-08 21:02
Mi się wydaje, że warto się zastanowić nad wysłaniem tutaj CV, nie od dziś przecież wiadomo, że firma jest naprawdę w porządku, wszystko gra i nic nie jest jakoś bardzo negatywne, branża potrzebuje takich osób, jakie tutaj pracują, no i Warszawa, to też na plus
Robotnik 2016-10-26 23:21
Tak jest panie prezesie
9
xeruśś 2016-12-25 10:41
~Italiano
2016-12-14 19:56:27 NIE NARZEKAM. BYŁ CEMESIK A ROPUCHY NA BETONIE NIGDY NIE ZABRAKNIE. CO DWA DNIA Z KAZDEJ GRUCHY SIWEGO BIORE DO 20L PLUS DO ŻYDA Z BETONEM CODZIENNIE. 6 Z PRZODU U MNIE CO MIESIAC JAK U GUMIARZY Z RODZINKI A BHP MOŻE MI SKOCZYC
2
Ktoś** 2017-01-11 15:07
Cześć

Możecie coś powiedzieć o dziale Logistyki na Annopolu ? Chodzi mi o atmosferę i warunki pracy, zakres, godziny. No i może coś o zarobkach. Czy firma na prawdę tak mało płaci ? jak powiem na rozmowie 4 tyś netto to mnie zabiją śmiechem ?

Z góry dziękuję za odpowiedź :)
sang 2017-01-12 22:40
Ile można maksymalnie zarobić na stanowisku Młodszego Inspektora Wsparcia Sprzedaży w Cemex? Jak wyglądają zarobki na tych stanowiskach?
1
hnmhnmh 2017-01-30 09:33
Naliczone dotąd kary sięgają 400 tys. zł. Wpływy z kar będą przeznaczane m. in. na remonty dróg zniszczonych przez przeciążone pojazdy.

Jak to działa?
Pracownicy ZDM mogą zatrzymać pojazd, wylegitymować kierowcę, sprawdzić dokumenty pojazdu oraz ładunku, a także ważyć pojazd przy użyciu specjalistycznego sprzętu. W ich kompetencjach jest też prowadzenie postępowania administracyjnego, zmierzającego do nałożenia kary na przewoźnika i – co ważne – uniemożliwienia kontynuacji przewozu pojazdem przekraczającym normy. Każda kontrola przeprowadzana przez ZDM odbywa się w obecności funkcjonariusza policji lub inspektora Inspekcji Transportu Drogowego
1
Jack 2017-01-30 20:59
Firma o bardzo dużym potencjale i globalnym zasięgu. Praca bardzo ciekawa tylko zależy gdzie, pracuje tam wiele ciekawych osób i dobrze płacą. Ale koniec tego dobrego - po trupach do celu, wały na kase, oszustwa w dostawach. W centrum Kierownik Sprzedaży taką kasę przytulił lewą, ale musi mieć dobrego haka na kogoś wyżej bo nie dość, że go nie wyrzucili to awansowali i przenieśli do innego działu:)) Kończąc firma jak najbardziej OK, ale zależy gdzie i przede wszystkim z kim
Zainteresowany 2017-02-08 23:29
Cześć. Można się od Ciebie czegoś więcej dowiedzieć o pracy laboranta?
Małoryczy 2017-02-10 09:45
A gdzie chcesz zostać tym laborantem? Beton, kruszywa?
technolog betonu 2017-02-14 14:42
technolog betonu? jaka płaca na start? warto zaczynać od stażysty czy Ci tylko są od jeżdżenia po budowach po całej Polsce?
ucho 2017-02-16 22:02
Zależy czy lubisz jeździć. Jako stażysta to jedziesz tam gdzie jest potrzeba w danej chwili. Wszystko się zmienia dynamicznie.
Plusem jest to ze można wiele się nauczyć kosztem oczywiscie czasu.
Anonim 2017-03-15 19:13
Mam pytanie jakie są zarobki Sztygarów na kopalniach?
mykoła 2017-03-21 22:32
niskie
7
ghtrgfrewrtbgr 2017-03-22 21:36
naipierw trzeba sobie zadać pytanie jle straci się zdrowja mycie KWASEM i wdychanie go robota do upadłego siedzenie czekanie na kursa
1
byłem nie myłem 2017-03-26 11:36
Takie BHP a ochrony zdrowia i środowiska ZERO
do mycia KWASEM trzeba specjalne ubranie maskę ochronną od oparów tego nie ma na Betoniarniach myją gdzie popadnie leje się Kwas w glebę Patologia
3
Steve 2017-06-08 07:01
Ciekawe jak będą kolorowali porażki goście z centrali przed nowym prezesem. Ciekawe ile głów poleci przy zmianach organizacyjnych. Wyrostkiewicz to już pewnie nowy garnitur szyje. Ma nadzieje, że w końcu zrobią porządek z nieudacznym dyrektorem od cementu, Gajewski. Najlepiej awans do Australii i z wilczym biletem.
5
Karol 2017-06-09 12:28
W Australii mógłby nauczyć kangury sprzedawać cement.
5
Maślanka 2017-06-09 12:31
Jak by tak jeszcze Wyrostkiewicza zabrał, to by je poił domieszkami.
5
Maślanka 2017-06-12 17:24
Panowie ewakułujcie się z durnej firmy - Górażdże poszukuje.
6
Marta 2017-07-20 18:57
@Anonim, z tego co widziałam, obecnie w fimie nie poszukują Sztugarów natomiast firma posiada całe mnóstwo innych ofert pracy na takie stanowiska jak : Inspektor Wsparcia, Technolog czy Inżynier w jakiej częsci kraju interesuje Cię praca?
Zostaw swoją opinię o CEMEX Polska Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CEMEX Polska Sp. z o.o.