brak logo

CEMEX Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o CEMEX Polska Sp. z o.o.

szkodaczasu 2015-06-23 20:29:37
co do ludzi nie mający w głowie oleju piastujący wyższe stanowiska to jest taka jedna pani Ewa w dziale Kruszywach, bez wiedzy, doświadczenia, szkoły- totalna porażka- może nie bat na roboli ale dobry przykład kto awansuje w firmie.
A pracowników produkcyjnych, doświadczonych zwalniają lub degradują
Tam ostatnio chamstwo się robi e tej firmie, ludzie zarabiają gorzej niż Panie w sklepach ( nie ubliżając tym Panią )
4
ktoś 2015-07-01 06:38:00
Ostatnio jeden z dyrektorów z centrali zatrudnił do działu sprzedaży (cement) osobę, która odpadła podczas rekrutacji do sprzedaży w dywizji betonu. Jaki z tego morał, bierzemy wszystkich byleby byli najtańsi, a to, że się nie nadają to już inna para kaloszy.
5
no i co? 2015-07-12 17:47:26
No oczywiście, że wezmą wszystkich... a najlepiej takich co to praktycznie nic za pracę swoją nie chcą (no już wolontariat to dla Cemex byłby najlepszym układem). To już niestety norma w tej firmie. Płacą mało, mobbing jest obecny. Generalnie jak zapytasz o podwyżkę (bo robisz za kilka osób), to możesz mieć problemy... będziesz na celowniku. Zgnoić tam człowieka można łatwo i pokazać mu jego miejsce jeśli tylko zapyta o podwyżkę albo podważy kogoś wyżej postawionego. Specjalistów w tej firmie ma się raczej za nic. Ktokolwiek przyjdzie i weźmie mniej, to będzie lepszy (umieć nic nie musi, bo przecież specjaliści to nikt specjalny wg nich) Najlepiej to się z tej firmy zabierać, bo to lipa jest. Przy durnotach jakie tam się słyszy to o rozwoju zapomnij, bo z czasem to się zaczniesz cofać. Cemex chyba zaczyna tonąć przez butę niektórych osób na wysokich stanowiskach. Ostatnio sporo ludzi odchodzi (nawet z HR!), ale to nic dziwnego. Podejście do człowieka jest tam złe, a płacą mało.
4
taki jeden 2015-08-13 19:54:56
Kolego Terry, płacą mniej niż u konkurencji (piszę o produkcji cementu). Może w Wawie jest lepiej, bo mają więcej konkurencji pod nosem. Tam pewnie i stawki inne. Jeśli masz ochotę próbować się w firmie Cemex to próbuj. Ja już posmakowałem i przy najbliższej okazji ucieknę, bo ta firma nie jest warta mojej pracy dla niej. Co do rotacji, to powiem tak - nie wiem jak w Warszawie, ale jeśli o produkcję chodzi to oni mogą zwolnić i odesłać na emerutyrę, ale niekoniecznie już od nowa zatrudnić. Tak jak ludzie wyżej w komentarzach piszą - zepną 2 lub 3 stanowiska w jedno i już zadowoleni. Oszczędności przecież! A Ty sobie pracuj za takie pieniądze za trzech. Generalnie czytaj tu komentarze o firmie, bo ja się z nimi zgadzam. No i obecny jest mobbing. Różne ciekawe teksty możesz usłyszeć. Premii dla pracowników nie ma. Podwyżki są śmieszne (jeśli są). Robisz dużo, starasz się, ale nawet dziękuję nie usłyszysz jak robisz coś ponad normę i się poświęcasz. Tak to wygląda.
4
BW 2015-08-23 22:39:27
Myślę, że możesz tam zrobić karierę tylko pamiętaj język angielski w mowie i piśmie, prawo jazdy i po trupach do celu, to może i w zarządzie za kilka lat będziesz.
Pracujący 123 2015-09-21 22:31:11
Można awansować.... i jest kilka pozytywnych aspektów pracujących w tej firmie, nie same negatywy. Opiszę przy najbliszej okazji jak ktoś będzie zainteresowany
hehs 2015-09-22 08:54:41
a jak z pracą w centrali w wawie? pracował ktoś i może przybliżyć atmosferę?
bw 2015-09-24 22:52:10
Nie bądź taki lodziarz, bo idą zmiany i zakazali pisać negatywnie o firmie, bo fama idzie w świat.
1
paweł 2015-10-05 18:52:10
ooo zauwazyliście jak uciekają z tonącego statku ?
rozwalają firmę od środka swą myślą technologiczną

zastraszają - przysyłają gazetki do domu z zakazem wypowiedzi na forum haha
przynajcie się- pracownicy zarabiają po 1800 netto w szczycie sezonu- boją sie swojego cienia
ważniejsze są wyniki w tabelkach niż praca człowieka
( odebrali pracownikowi premie za odruch ludzki- podwiózł łądowarką starszego człowieka w upale pod szatnie ( droga około 2 km ))
nooo brawooooo
7
Heniek 2015-10-19 21:35:55
Ale podobno to rodzina z Wyrostkiewiczem dlatego go zatrudnił.
nick123 2015-10-27 18:52:37
Praca W dziale logistyki Warszawa - ogólnie wyzysk i ciągłe naciskanie, żeby robić szybciej więcej. Na rozmowie mówią o pracy od 8:0 do 16:00 a po 2 miesiącach trzeba pracować od 10:00 lub 11:00 albo od 14:00. Kierowniczka każe pracownikom nowych osób nie uświadamiać, żeby nie uciekli po tygodniu z firmy jak to się zdarzało często. Dyrektor chodzi i krzyczy, że pozwalnia i wyzywa od .... różnych takich.Mili są tylko na rozmowie z pośród 5 pracowników, 4-ro szuka pracy bo się nie da wytrzymać tam. Ale do póki sam się nie przekonasz to nie uwierzysz. Powodzenia temu kto do nas trafi:)
Pracownik 2015-10-29 21:13:28
Słyszałem, że na boku kręci lody z niektórymi klientami.
4
Jeden z 2015-10-30 18:49:39
Podobno szykował się na dyrektora handlowego ale musiał poświęcić jednego pracownika. I niestety nic z tego nie wyszło. Tylko swoim ludziom pokazał jaki ma do nich stosunek i że nie potrzebuje zespołu. Sam egoistycznie po trupach do celu. Tylko zapomniał, że najważniejsze to zgrana ekipa. Ja to mówi stare przysłowie: Przyjaciół poznaje się w biedzie. Reszta czeka kiedy się noga podwinie.
dyspozytor 2015-11-03 11:05:49
Witam, Mam pytanie odnosnie pracy na stanowisku dyspozytora ?(warszawa) warunnki pracy ? atmfosfera ? nadgodziny ? Zarobki ( placa conajmniej 3500 na reke ? ) wlasnie dzwonili do mnie z HR ale nie wiem czy warto tracic jeden dzien na rozmowe
firma dramat 2015-11-03 14:04:28
Kolego dyspozytor ta firma to lipa. Nie wiem jak na tym stanowisku, ale jeśli atmosfera taka jak w kruszywach i produkcji cementu to daruj sobie, bo ani nie zarobisz, ani mądrzejszy nie będziesz, bo będą debila próbowali z Ciebie zrobić (o karierze zapomnij, jeśli nie podstawiasz nogi innym i nie jesteś typową świnią). Tak na marginesie 3500 zł na rękę jest nieosiągalne w działach produkcyjnych nawet przez specjalistów mgr inż... Generalnie jeśli trafisz na rozmowę to powiedz, że 3500 zł na rękę chcesz i z miejsca będziesz wiedział na czym stoisz.
2
pracownik 2015-11-03 22:15:05
Mówi się w firmie, że centrala nie jest zadowolona z wyników i mają sukcesywnie pozbywać się droższych pracowników.
2
Krzychu 2015-11-06 21:35:51
Ogłoszenie ciekawe, tylko nie wiem czy wiesz produkty specjalistyczne, tzn. trudno zbywalne. Czyli narobisz się jak osioł i nic z tego.
1
Ema 2015-11-07 23:02:46
Ta firma już któryś raz z kolei wystawia ogłoszenie o pracę na stanowiska handlowe. Najprawdopodobniej mają jakiegoś psychopatę na kierowniczym stanowisku.
Jak się widzi że firma ciągle szuka a rąk do pracy to coś mocno jest nie tak.
Ale przecież mogę się mylić :)
prc 2015-11-08 22:40:57
Jeśli jeszcze dodasz do tego wyjazdy po 1/2 Polski to gość w domu.
nick123 2015-11-16 14:35:02
Inżynier sprzedaży czy kierownik sprzedaży to w tej firmie handlowiec :) stanowisko się tak nazywa abyś miał na wizytówce poważniejsze stanowisko wpisane bo jak to cemeksiaki uważają otwiera drzwi:))do klientów bo wtedy klient nie rozmawia z handlowcem tylko z kierownikiem. a Faktem jest to, że jak i tu czy gdzie indziej jeżeli masz wtyki to żyjesz, ile razy był prowadzony proces rekrutacyjny a wewnątrz firmy już osoba się szkoliła na dane stanowisko ale dział rekrutacji HR musi się wykazać ogłoszenie musi być i ludzie muszą mieć co robić takie życie. Z ulicy ludzie też dostają pracę ale to mały procent.
2
xero 2015-11-28 23:13:21
~Bagera
(2015-11-26 09:26:14) W Wawie w jednej betoniarni gość z ITD ma wstawione swoje gruchy, to jest dopiero absurd... To tak jak pracować w anty-narkotykowej i ścigać samego siebie za dystrybucję narkotyków ; )
xero 2015-12-25 12:36:42
~kudłaty cemex
(2015-12-23 22:27:09) beton codziennie woże do żyda to 700 biore + 2-5 kursow po 5 dyszek z lota. Nie narzekam plus do tego dojenie gruchy jak nikt nie widzi : D : D
Dawid 2016-01-06 12:54:32
interesuje mnie jak wygląda praca na stanowisku operatora rozkładarki?
cscs 2016-02-13 19:16:18
Na betoniarniach w Warszawce lepsze numery odchodzą kierowcy co jezdza na tarczkach pozyczaja swoje karty kierowcy tym co jezdza na tachografie cyfrowym 1 kierowca w 2 miejscach
no problemo 2016-02-14 11:49:06
Na tych Betonomieszarkach śmigają ROLNICY na Bizonie w RZniwa robota 24 h i tak im zostało zero tacha swiadczĄ usługe somisiadom niby pomoc somiecka a tak naprawde biorą chajs nie płacą PODATRKOW
sąsiad 2016-02-27 14:07:20
ha ha ha, dyrekcja chyba zarabia bardzo małe pieniążki w firmie? Pan Chrapek P. jest jeszcze na dorobku w Kamieniołomach melafiru w Tłumaczowie, jest tam dość częstym gościem.
ktoś 2016-02-28 21:55:53
Dziwisz się, tak robi 90% kadry. A Wyrostkiewicz B. tak samo działa. Dopóki nie masz w samochodzie GPSa to ci mogą naskoczyć.
sąsiad 2016-02-29 08:20:42
ha ha ha, dyrektor Chrapek, zastanawia się nad CV i to jeszcze na kierowcę. Pracownicy mówią, że przyjezdza już Pan zarządzając firmą w Tłumaczowie.
obcy 2016-03-01 11:59:04
"sąsiad" nie rozumiem Ciebie i Twojego wpisu. Jestem obcy dla tematu, ale podejrzewać mogę, że albo zazdrość przemawia przez Ciebie albo chcesz zaistnieć na tym forum. Czym chcesz tutaj zaimponować? Piszemy opinie o firmie nie osobach. Zastanowiłbym się cokolwiek wpisując na Twoim miejscu. Może jesteś w kolejce z tym CV na kierowcę?
sąsiad 2016-03-01 12:38:40
tak tak!!! Panie dyrektorze Chrapek!!! też jestem w kolejce z CV na kierowcę! dyrektorzy bardzo lubią być kierowcami. Ciekawy jestem, czy szefowie Pana wiedzą, że jest Pan doradcą w Tłumaczowie? ale dziś się dowiedzą.
ktoś 2016-03-01 22:47:32
sąsiad to normalne. Jeden dyrektor od cementu, to po dobrym roku sprzedaży cementu na wschód to sobie mieszkanie zmienił. Wiadomo lepsza cena, rabat do kieszeni. Szkoda tylko,że centrala na to pozwala.
1
sąsiad 2016-03-02 08:01:10
Tak "ktoś" wiem, że to u dyrektorów jest normalne, szkoda tylko, że pan Chrapek w tej chwili zabiera miejsce pracy a nie przejdzie do Kamieniołomów w Tłumaczowie? skoro i tak jest tam doradcą. Ale jak firma będzie wiedziała jakich ma dyrektorów to na pewno coś z tym zrobi. widać, że ta osoba o której jest mowa, cwaniaczek, który pozjadał wszystkie rozumy.
1
czeslav 2016-03-02 21:53:28
a ten tlumaczow to jakas konkurencja dla ceweksu, ze tak atakujecie tego czlowieka?
osoba 2016-03-03 11:45:16
o! odezwał się obronca dyrektorów (czeslav), kolega Pana Chrapka?-Dyrektora Regionu Południowego? który, złożył CV na kierowcę w kamieniołomach. śmieszne.
pracownik 2016-03-03 14:15:45
Czytam te opinie i śmieszą mnie muszę powiedzieć - stwierdzenia "sąsiada":)) Niejaki Pan Chrapek zajmuje Ci miejsce? Jesteś w kolejce na stanowisko Dyrektora? Aspiracje może i masz ale nic po za tym. Po rozum w kolejce stałeś ale zabrakło. Ciekawe w jakiej kolejce byłeś pierwszy? Śmiem twierdzić, że jak nie za rozumem to chyba w drugiej przeciwstawnej gdzie byłeś pierwszy. Boże widzisz i nie grzmisz?
sąsiad 2016-03-03 16:33:58
ha ha ha, widząc i słysząc co Pan dyrektor Chrapek potrafi? to nie jest dla mnie żadnym zagrożeniem, co jedynie to może zbierać kamyczki po tych swoich żwirowniach,musi się jeszcze dużo uczyć. Ale sam powiedział że dyrektorowanie już Go przerosło, złożył CV na kierowcę w Tłumaczowie.
1
steve 2016-03-04 12:45:14
Ja bym tam raczej pracy nie szukał, podobno są na skraju opłacalności i do sprzedania.
czeslav 2016-03-04 14:30:05
a ja bym szukal, jakbym zadnej innej nie mial. zawsze to lepsze niz nic
ktosik 2016-03-05 10:01:04
Szukać pracy tam można jako pierwszą pracę... to ok.Doświadczenie zawsze dobre do CV i przy odrobinie szczęścia może jakieś kursy jeszcze porobisz. Później to nie jest dobra firma do pozostania. Płace marne, bez żadnych znajomości nic nie osiągniesz... Tytuły i dobra znajomość języka obcego też nie pomogą. Taka polityka. Podwyżek brak, ciągle ciułają kasę dla centrali, a tej ciągle mało... Mobbing jest wszechobecny. Jak zapytasz o podwyżkę lub zaczniesz się cokolwiek odzywać to straszą zwolnieniami lub też zwalniają. Wiem co piszę, nie jest to wyssane z palca. Steve ma nieco racji - przegrywają rynek i taka jest prawda, ale firma 'dziad' nigdy nie nauczy się robić interesów. Chytry traci dwa razy. Tak to już jest.
sąsiad 2016-03-10 08:23:06
Jak tam Panie Dyrektorze Chrapek??? kopalnia w Tłumaczowie przyjęła Pana CV na kierowcę??? to odpowiednie stanowisko!
dobra_rada 2016-03-21 14:37:38
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma
wszystko zależy gdzie i pod kogo skrzydła się trafi

są i bardzo dobre osoby jako kierownicy a są tzw. g.....
Ja miałam szczęście, że zaczęłam pracę w firmie pod fajnymi kierownikami, dzięki nim zdobyłam wiedzę ( dziękuje ) a zakończyłam na g. kierowniczce- niestety- zero kompetencji i brak szacunku dla pracownika dlatego pożegnałam się z firmą - szkoda nerwów i czasu

teraz rozwijam się w innej firmie, która nie dość że wykorzystała moja wiedzę zdobytą w Cemexie to jeszcze rozwija mnie dalej i szanuje
szczerze to gdyby nie Polscy kierownicy to pewnie zostałabym dalej w firmie,
zastanówcie się Panowie i Panie na wyższych stanowiskach czy warto łożyć na rozwój pracownika a później go z tak łatwością tracić i oddawać za półdarmo do konkurencji!!!!!
asd 2016-04-06 22:45:39
na jakie zarobki można liczyć na pompie ?
Jarek - napisz proszę co to za atrakcyjna oferta na gruszkę
stev 2016-04-13 22:11:56
Gruszkę to sobie można samemu ...........
2
kr 2016-07-11 23:30:29
Wydaje mi się, że firma Cemex tak pięknie prezentuje się jedynie na stronie internetowej.

Kilka m-cy temu aplikowałam do Krakowa.
Nie obiecujcie kandydatom przedstawienia im wyników rekrutacji, bo to później bardzo słabo wygląda...Pani z Działu HR w podsumowaniu rozmowy kwalifikacyjnej, powiadomiła mnie, że do kilku dni otrzymam informację zwrotną (pozytywną, bądź negatywną).
Po czym kontaktu zero, brak choćby maila z jakimś: dziękujemy, wybraliśmy innego kandydata.
6
bolesna prawda 2016-07-12 21:31:59
Cemex generalnie wygląda super tylko w internecie... W tej firmie się dobrze ludzi nie traktuje. Ogólnie kłamstwa w żywe oczy i ukrywanie wypadków to chleb powszedni. Kultura jest tam też na 'wysokim poziomie' - dziękuję nawet od przełożonego nawet nie usłyszysz.
sd34 2016-09-02 11:30:37
Ile zarabia tam laborant?
Przechodze z glupiej firmy skanska i chcialbym wiedziec czego sie mozna spodziewac.
sd34 2016-09-05 21:09:49
@randi - rozmowe mam w Piatek w Wawie. Ci laboranci wytrzymuja do konca umowy/kontraktu? Czy agencja wpuszcza w maliny?
znający 2016-09-08 20:07:15
Jest całkowicie na odwrót. Firma raczej tonie... jest nieco redukcji zatrudnienia, szukanie oszczędności na siłę i utrata rynku... Generalnie to fakt- w Wawie można coś tam więcej zarobić, ale firma ma problemy. Na rozmowę warto jednak iść, bo może zaproponuja coś, co może kogoś uszczęśliwić w danym momencie. Prawda jest taka, że ta firma ma spore straty i ludzi do pracy potrzebują coraz mniej. Co do laborantów to jest w zakładach produkcyjnych spora rotacja - szczególnie zatrudnionych przez spółkę, bo one solidnie doją z kasy jako pośrednicy w firmie Cemex...
M 2016-09-08 21:02:06
Mi się wydaje, że warto się zastanowić nad wysłaniem tutaj CV, nie od dziś przecież wiadomo, że firma jest naprawdę w porządku, wszystko gra i nic nie jest jakoś bardzo negatywne, branża potrzebuje takich osób, jakie tutaj pracują, no i Warszawa, to też na plus
Robotnik 2016-10-26 23:21:33
Tak jest panie prezesie
6
Zostaw swoją opinię o CEMEX Polska Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CEMEX Polska Sp. z o.o.