logo Rossmann

Rossmann

Warszawa

Opinie o Rossmann

anonim 2008-10-23 14:30:37
Słowa kojarzące się z Rossmann : stres .
Atmosfera i ludzie tam pracujący są dwulicowi.
Najbardziej podobało mi się w Rossmann: pieniądze
Najbardziej nie podobało mi się w Rossmann: współpracownicy
anonim 2008-10-28 14:05:39
Słowa kojarzące się z Rossmann (solidna firma
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ... profesjonalne.
Atmosfera i ludzie tam pracujący są ...mili w zależności od sklepu , w którym sie pracuje. .
Od jakiej stawki można negocjować pensję? 11 złotych na godzinę
kowal 2008-10-30 20:21:34
kolezanka pracowala 1 rok ciekawe rzeczy o nich opowiadala troche sie posmialem z tych klimatow warszawskich :)))))))
2
anonim 2009-01-06 12:52:01
Słowa kojarzące się z Rossmann (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako BOBRE
Atmosfera i ludzie tam pracujący są ... .
Od jakiej stawki można negocjować pensję?
Najbardziej podobało mi się w Rossmann:
Najbardziej nie podobało mi się w Rossmann:
anonim 2009-01-28 12:37:04
witam:) szczerze nie polecam tej pracy!! pracowalam tam 2 lata,
bardzo niskie zarobki, wymagania straszne, atmosfera bardzo niemila
szczegolnie, ze kierwniczka i dzieczyny- kasjerki asystentki maja
glowe wyzej niz krolowa Anglii...
konrad 2009-11-03 21:14:27
to glupia jestes ze pracowalas tam 2 lata bo jak mi sie nie podoba to po 3 dniach rezygnuje a nie po 2 latach takie glupoty wypisujesz!!!!
blee 2010-06-08 21:31:10
Witam,jestem pracownicą Rossmanna w Bielsku na 11 Listopada i chciałam napisać,że za niedługo będą tam potrzebować nowych osób,ponieważ kilka z nas poważnie myśli nad złożeniem wypowiedzenia.
Odkąd mamy nowego kierownika regionalnego (PANI [usunięte przez moderatora]),atmosfera w naszym sklepie jest coraz gorsza..okazuje nam totalny brak szacunku,mamy być na każde zawołanie..
po kilku dniach pracy po 12-13godz. jedyne co usłyszałyśmy to tekst:"nie macie prawa narzekać"
Dochodzi nawet do tego,że przychodzimy do pracy i po rozmowie z kierowniczka(nową osobą PANI [usunięte przez moderatora] lub z regionalną płaczemy po kątach i tracimy jakiekolwiek nadzieje i motywacje do dalszej pracy.
Więc jeśli ktoś chce tam pracować to niech się zastanowi POWAŻNE czy warto..nie wiem,czy do kogokolwiek "wyżej posadzonego" ta opinia dotrze,ponieważ po naszej interwencji sprawę zlekceważono(mowa o Pani [usunięte przez moderatora]-niestety;( )

trzymajcie się dziewczyny;) (z dala od Rossmanna)

XXX 2010-06-25 08:49:19
Mam pytanie dotyczące pracy w Rossmannie. Niestety Panie tutaj i na każdym forum piszą o pracy na sklepach, a ja bym chciała się dowiedziać jak wygląda praca na innych stanowiskach, np w administracji. Za tydzian mam rozmowe i chciałabym wiedziec czego mniej wiecej mam się spodziewać. Z góry serdecznie dziękuje.
Pozdrawiam
anitttka 2010-06-30 21:54:39
super
Karolinkak 2010-07-14 20:23:05
Ja pracowałam 2 lata w Rossmannie , rok w Łodzi i rok we Wrocławiu i powiem szczerze , że zdziadziała ta firma strasznie.podwyżki co pół roku są oczywiście,ale np 5 groszy no to śmiechu warte.Zależy od sklepu jak się pracuje,jakie są dziewczyny ale najgorsze jest to , że lepiej traktują klientów a pracowników jak złodzieji (rewizje,pisanie co do grosza ile masz w portfelu,nie można po pracy robić zakupów).Dostałam nagane kiedś za to że wziełam sobie wolne na żądanie co mi się należy.Strach iść na L4 jak się jest chorym.Kierowniczka nam zabraniała rozmawiać ze sobą na sklepie a sama gadała z ochroną.Ogółem firma zniosła ostatnio premie od pracy w weekendy w dużych centrach handlowych zakrywając się że jest kryzys a we Wrocławiu codziennie otwiera się nowy sklep- pomijając , że główna siedziba w Łodzi powiększyła i wyremontowała siedzibe + nowoczesne wyposażenie...sklepy są samoobsługowe ,ale kurde trzeba chodzić z klientem i wybierać mu krem mimo że nigdy ich nie używałaś a szkolenia z tego też nie miałaś..masakraaaa
2
kirk 2010-09-06 09:57:30
To dziwne, że odpowiednio Pan nie zareagował. Tak wynika z Pana wypowiedzi, więc co z Pana za pracownik ochrony? Jak inwentaryzacja na sklepei wychodzi bardzo źle, wiadomo że to nie klienci tylko pracownicy. A możliwość ma każdy zarówno kasjer, asystent, zastępca czy kierownik jak również pracownik ochrony.
real 2010-12-30 22:36:43
Jaka płaca taka praca. Pracownicy pobierają ekwiwalent za poniżanie i po części jako dodatek do beznadziejnych pensji. Chytry traci dwa razy.
Ewelina 2011-01-24 19:16:45
wszystko zalezy od ludzi pracujacych w danym miejscu.... ja pracuje w cieplej atmosferze i uwielbiam moja kierowniczke, nie wywyzsza sie, jest serdeczna, szczera i zabawna.. zarobki spoko,czlowiek sie musi napracowac zeby miec kase ale zarobki sa zadowalające.
anonimowa 2011-05-12 22:43:10
rossmann to firma która wykorzystuje ludzi na maxa, a potem jak śmiecia wywala z pracy bez podania przyczyny! atmosfera większości sklepów fatalna, współpracownicy najchętniej zjedli by się żywcem za awans lub różnice w pensji, kierownicy sklepów jak i regionalni to kolesiostwo, kóre sobie "rączki" myje, a pracownik jest bezbronny wobec niesprawiedliwości panujących na sklepie! Dźwiganie, stres i ciągłe obcinanie godzin kosztem wydajności-nie polecam nikomu!!!!!
1
rosmanka 2012-11-05 14:18:06
pracowałam i szczerze niepolecam, w moim przypadku z-ca kierownika skumała sie z trzema małolatami i te miały raj na ziemi a inni zapierdziel, nikt tego nie widział. fałsz i obłuda jedynie zarobki jako takie.
Magda 2012-11-06 12:01:08
powiedz mi na ktory sklep idziesz chetnie do ciebie sie zgloszec
hela 2012-12-12 15:26:44
Niestety negatywne opinie są jak najbardziej trafne...najważniejszy jest sklep a że pracujesz 12h i nie miałaś przerwy albo nie możesz nawet zejść do toalety to nic...ważne że klient jest zadowolony bo tylko klienci to ludzie pracownicy to zwykli robole...pracując w Rossmannie złapałaś Pana Boga za nogi i nie musisz mieć prywatnego życia i planów dlatego nie powinnaś się denerwować kiedy zmieniają Ci grafik. Jest parę plusów np. premia grudniowa, inwentaryzacyjna ale powiedzmy sobie szczerze że to jest trochę po to żeby zamydlić oczy i odwrócić uwagę od minusów. To jest bardzo ciężka praca a nie tylko siedzenie na kasie (co po 10 godzinach staje się udręką) ale również dostawy które naprawdę dają w kość...stres związany z ciągłą kontrolą: tajemniczy klient, KR dyrektor itp. No i klienci (nie wszyscy) ale wystarczy parę osób w dniu potraktuje Cię jak psa i już dzień zmarnowany. Kłócą się naprawdę o wszystko o gratis bo nie taki o kolejkę o ilość kas strzelają fochy bo nie jesteś w stanie obsłużyć 4 osób na raz przy kolorówce, wyśmiewają kiedy polecamy długo by wymieniać. To nie świadczy o nas źle tylko o nich ale po jakimś czasie to załamuje. Jest to straszna praca i jak mi się trafi nowa to bez mrugnięcia okiem i bez jakiegokolwiek żalu zostawię tą!!! podr dla wszystkich pracujących w Rossmannie
Pyskowice 2013-01-12 10:24:29
Za rok mają otworzyć u nas centrum dystrybucji, wcześniej powstało jedne w centrum Polski czyli łodzi a później na północy czyli Grudziądzu. Dlatego teraz zdecydowali się na południe.
Jakie są mniej więcej zarobki dla magazyniera(wysoki skład,itd.)?
1
doris 2013-03-07 08:49:25
Hej! Pracuje w Rossmannie juz prawie 2 lata i jestem bardzo niezadowolona. Płaca ok, pracuje w sklepie wysoko obrotowym i zarabiam ok 2 tys netto w Warszawie. Ale jest to ciężka praca fizycznie, nocki sa bardzo ciężkie i pomaga nam tylko jeden facet! Procedury są tragiczne, nie można wyjść na przerwe na zewnątrz nawet jeśli masz 12 godzin, często zmienia sie grafik, a kierowniczki ciągle mają jakiś problem ze sobą chodzą niezadowolone i złe i wyżywają sie na pracownikach. Nie wiem kto je awansuje na to stanowisko w sumie co sie dziwić po 9 latach pracy pasuje je już awansować na wyższe stanowisko, ogólnie panują tam chore zasady. Gorąco nie polecam. A rozmowa polega na tym ze na samym poczatku wypelniasz w grupie kwestionariusz osobowy pozniej pojedynczo sie wchodzi i hr zadaje ci rozne pytania zebys o sobie opowiedziala gdzie wczensiej pracowalas czym sie zajmowalas dlaczego chcesz pracowac w rossmannie itp pozniej do ciebie oddzwania i masz spotkanie z nia i z inna kierowniczka sklepu i praktycznie pytaja o to samo. Pracuje tam bo muszę. Warunki sanitarne są tragiczne, wszędzie brud i tyle nawet w WC niekiedy jest towar;/ Npaisałam wam w skrocie jak pięknie wyglada praca w Rossmannie.
1
ania 2013-03-27 22:57:56
Ja procowałam z (usunięte przez administratora), według mnie i nie tylko to był najlepszy kierownik regionalny, więc naprawdę dziwie sie tej wypowiedzi
anka 2013-05-09 13:24:23
To jak naprawdę jest w Rossmann? doris ty pracujesz już tam 2 lata i zarabiaz 2 tys netto a ile dostają nowi pracownicy na początek? Jak tam jest z umową i socjalem? Napiszesz coś więcej na ten temat? Rozumiem że po 12 godzinach pracy masz następny dzień wolny tak? A są wogóle jakieś premie, dodatki itp.? Bardzo proszę o pomoc bo właśnie wysłałam do nich CV.
Zostaw swoją opinię o Rossmann - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rossmann