Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Rossmann

zdjecie uzytkownika
anonim - 2008-10-23 14:30:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słowa kojarzące się z Rossmann : stres .
Atmosfera i ludzie tam pracujący są dwulicowi.
Najbardziej podobało mi się w Rossmann: pieniądze
Najbardziej nie podobało mi się w Rossmann: współpracownicy
zdjecie uzytkownika
anonim - 2008-10-28 14:05:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słowa kojarzące się z Rossmann (solidna firma
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ... profesjonalne.
Atmosfera i ludzie tam pracujący są ...mili w zależności od sklepu , w którym sie pracuje. .
Od jakiej stawki można negocjować pensję? 11 złotych na godzinę
zdjecie uzytkownika
kowal - 2008-10-30 20:21:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kolezanka pracowala 1 rok ciekawe rzeczy o nich opowiadala troche sie posmialem z tych klimatow warszawskich :)))))))
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-01-06 12:52:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słowa kojarzące się z Rossmann (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako BOBRE
Atmosfera i ludzie tam pracujący są ... .
Od jakiej stawki można negocjować pensję?
Najbardziej podobało mi się w Rossmann:
Najbardziej nie podobało mi się w Rossmann:
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-01-28 12:37:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam:) szczerze nie polecam tej pracy!! pracowalam tam 2 lata,
bardzo niskie zarobki, wymagania straszne, atmosfera bardzo niemila
szczegolnie, ze kierwniczka i dzieczyny- kasjerki asystentki maja
glowe wyzej niz krolowa Anglii...
zdjecie uzytkownika
konrad - 2009-11-03 21:14:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to glupia jestes ze pracowalas tam 2 lata bo jak mi sie nie podoba to po 3 dniach rezygnuje a nie po 2 latach takie glupoty wypisujesz!!!!
zdjecie uzytkownika
blee - 2010-06-08 21:31:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,jestem pracownicą Rossmanna w Bielsku na 11 Listopada i chciałam napisać,że za niedługo będą tam potrzebować nowych osób,ponieważ kilka z nas poważnie myśli nad złożeniem wypowiedzenia.
Odkąd mamy nowego kierownika regionalnego (PANI [usunięte przez moderatora]),atmosfera w naszym sklepie jest coraz gorsza..okazuje nam totalny brak szacunku,mamy być na każde zawołanie..
po kilku dniach pracy po 12-13godz. jedyne co usłyszałyśmy to tekst:"nie macie prawa narzekać"
Dochodzi nawet do tego,że przychodzimy do pracy i po rozmowie z kierowniczka(nową osobą PANI [usunięte przez moderatora] lub z regionalną płaczemy po kątach i tracimy jakiekolwiek nadzieje i motywacje do dalszej pracy.
Więc jeśli ktoś chce tam pracować to niech się zastanowi POWAŻNE czy warto..nie wiem,czy do kogokolwiek "wyżej posadzonego" ta opinia dotrze,ponieważ po naszej interwencji sprawę zlekceważono(mowa o Pani [usunięte przez moderatora]-niestety;( )

trzymajcie się dziewczyny;) (z dala od Rossmanna)

zdjecie uzytkownika
XXX - 2010-06-25 08:49:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie dotyczące pracy w Rossmannie. Niestety Panie tutaj i na każdym forum piszą o pracy na sklepach, a ja bym chciała się dowiedziać jak wygląda praca na innych stanowiskach, np w administracji. Za tydzian mam rozmowe i chciałabym wiedziec czego mniej wiecej mam się spodziewać. Z góry serdecznie dziękuje.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
anitttka - 2010-06-30 21:54:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
super
zdjecie uzytkownika
Karolinkak - 2010-07-14 20:23:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja pracowałam 2 lata w Rossmannie , rok w Łodzi i rok we Wrocławiu i powiem szczerze , że zdziadziała ta firma strasznie.podwyżki co pół roku są oczywiście,ale np 5 groszy no to śmiechu warte.Zależy od sklepu jak się pracuje,jakie są dziewczyny ale najgorsze jest to , że lepiej traktują klientów a pracowników jak złodzieji (rewizje,pisanie co do grosza ile masz w portfelu,nie można po pracy robić zakupów).Dostałam nagane kiedś za to że wziełam sobie wolne na żądanie co mi się należy.Strach iść na L4 jak się jest chorym.Kierowniczka nam zabraniała rozmawiać ze sobą na sklepie a sama gadała z ochroną.Ogółem firma zniosła ostatnio premie od pracy w weekendy w dużych centrach handlowych zakrywając się że jest kryzys a we Wrocławiu codziennie otwiera się nowy sklep- pomijając , że główna siedziba w Łodzi powiększyła i wyremontowała siedzibe + nowoczesne wyposażenie...sklepy są samoobsługowe ,ale kurde trzeba chodzić z klientem i wybierać mu krem mimo że nigdy ich nie używałaś a szkolenia z tego też nie miałaś..masakraaaa
zdjecie uzytkownika
kirk - 2010-09-06 09:57:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To dziwne, że odpowiednio Pan nie zareagował. Tak wynika z Pana wypowiedzi, więc co z Pana za pracownik ochrony? Jak inwentaryzacja na sklepei wychodzi bardzo źle, wiadomo że to nie klienci tylko pracownicy. A możliwość ma każdy zarówno kasjer, asystent, zastępca czy kierownik jak również pracownik ochrony.
zdjecie uzytkownika
real - 2010-12-30 22:36:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jaka płaca taka praca. Pracownicy pobierają ekwiwalent za poniżanie i po części jako dodatek do beznadziejnych pensji. Chytry traci dwa razy.
zdjecie uzytkownika
Ewelina - 2011-01-24 19:16:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wszystko zalezy od ludzi pracujacych w danym miejscu.... ja pracuje w cieplej atmosferze i uwielbiam moja kierowniczke, nie wywyzsza sie, jest serdeczna, szczera i zabawna.. zarobki spoko,czlowiek sie musi napracowac zeby miec kase ale zarobki sa zadowalające.
zdjecie uzytkownika
anonimowa - 2011-05-12 22:43:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rossmann to firma która wykorzystuje ludzi na maxa, a potem jak śmiecia wywala z pracy bez podania przyczyny! atmosfera większości sklepów fatalna, współpracownicy najchętniej zjedli by się żywcem za awans lub różnice w pensji, kierownicy sklepów jak i regionalni to kolesiostwo, kóre sobie "rączki" myje, a pracownik jest bezbronny wobec niesprawiedliwości panujących na sklepie! Dźwiganie, stres i ciągłe obcinanie godzin kosztem wydajności-nie polecam nikomu!!!!!
zdjecie uzytkownika
rosmanka - 2012-11-05 14:18:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowałam i szczerze niepolecam, w moim przypadku z-ca kierownika skumała sie z trzema małolatami i te miały raj na ziemi a inni zapierdziel, nikt tego nie widział. fałsz i obłuda jedynie zarobki jako takie.
zdjecie uzytkownika
Magda - 2012-11-06 12:01:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powiedz mi na ktory sklep idziesz chetnie do ciebie sie zgloszec
zdjecie uzytkownika
hela - 2012-12-12 15:26:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety negatywne opinie są jak najbardziej trafne...najważniejszy jest sklep a że pracujesz 12h i nie miałaś przerwy albo nie możesz nawet zejść do toalety to nic...ważne że klient jest zadowolony bo tylko klienci to ludzie pracownicy to zwykli robole...pracując w Rossmannie złapałaś Pana Boga za nogi i nie musisz mieć prywatnego życia i planów dlatego nie powinnaś się denerwować kiedy zmieniają Ci grafik. Jest parę plusów np. premia grudniowa, inwentaryzacyjna ale powiedzmy sobie szczerze że to jest trochę po to żeby zamydlić oczy i odwrócić uwagę od minusów. To jest bardzo ciężka praca a nie tylko siedzenie na kasie (co po 10 godzinach staje się udręką) ale również dostawy które naprawdę dają w kość...stres związany z ciągłą kontrolą: tajemniczy klient, KR dyrektor itp. No i klienci (nie wszyscy) ale wystarczy parę osób w dniu potraktuje Cię jak psa i już dzień zmarnowany. Kłócą się naprawdę o wszystko o gratis bo nie taki o kolejkę o ilość kas strzelają fochy bo nie jesteś w stanie obsłużyć 4 osób na raz przy kolorówce, wyśmiewają kiedy polecamy długo by wymieniać. To nie świadczy o nas źle tylko o nich ale po jakimś czasie to załamuje. Jest to straszna praca i jak mi się trafi nowa to bez mrugnięcia okiem i bez jakiegokolwiek żalu zostawię tą!!! podr dla wszystkich pracujących w Rossmannie
zdjecie uzytkownika
Pyskowice - 2013-01-12 10:24:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Za rok mają otworzyć u nas centrum dystrybucji, wcześniej powstało jedne w centrum Polski czyli łodzi a później na północy czyli Grudziądzu. Dlatego teraz zdecydowali się na południe.
Jakie są mniej więcej zarobki dla magazyniera(wysoki skład,itd.)?
zdjecie uzytkownika
doris - 2013-03-07 08:49:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej! Pracuje w Rossmannie juz prawie 2 lata i jestem bardzo niezadowolona. Płaca ok, pracuje w sklepie wysoko obrotowym i zarabiam ok 2 tys netto w Warszawie. Ale jest to ciężka praca fizycznie, nocki sa bardzo ciężkie i pomaga nam tylko jeden facet! Procedury są tragiczne, nie można wyjść na przerwe na zewnątrz nawet jeśli masz 12 godzin, często zmienia sie grafik, a kierowniczki ciągle mają jakiś problem ze sobą chodzą niezadowolone i złe i wyżywają sie na pracownikach. Nie wiem kto je awansuje na to stanowisko w sumie co sie dziwić po 9 latach pracy pasuje je już awansować na wyższe stanowisko, ogólnie panują tam chore zasady. Gorąco nie polecam. A rozmowa polega na tym ze na samym poczatku wypelniasz w grupie kwestionariusz osobowy pozniej pojedynczo sie wchodzi i hr zadaje ci rozne pytania zebys o sobie opowiedziala gdzie wczensiej pracowalas czym sie zajmowalas dlaczego chcesz pracowac w rossmannie itp pozniej do ciebie oddzwania i masz spotkanie z nia i z inna kierowniczka sklepu i praktycznie pytaja o to samo. Pracuje tam bo muszę. Warunki sanitarne są tragiczne, wszędzie brud i tyle nawet w WC niekiedy jest towar;/ Npaisałam wam w skrocie jak pięknie wyglada praca w Rossmannie.
zdjecie uzytkownika
ania - 2013-03-27 22:57:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja procowałam z (usunięte przez administratora), według mnie i nie tylko to był najlepszy kierownik regionalny, więc naprawdę dziwie sie tej wypowiedzi
zdjecie uzytkownika
anka - 2013-05-09 13:24:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jak naprawdę jest w Rossmann? doris ty pracujesz już tam 2 lata i zarabiaz 2 tys netto a ile dostają nowi pracownicy na początek? Jak tam jest z umową i socjalem? Napiszesz coś więcej na ten temat? Rozumiem że po 12 godzinach pracy masz następny dzień wolny tak? A są wogóle jakieś premie, dodatki itp.? Bardzo proszę o pomoc bo właśnie wysłałam do nich CV.
zdjecie uzytkownika
DDDDD - 2013-06-17 19:37:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NIE! Dziewczyny nie nastawiajcie się na obiecanki o nie wiadomo jak długim czasie zatrudnienia ja mialam umowę zastępstwo wstępnie miało byc na rok przynajmniej, na rozmowach wszyscy do any przyłóż, regionalny przyjeżdża na wizytę każdemu z osobna ręce podaje, po dwóch miesiącach pracy dostałam niezapowiedziane wypowiedzenie na pytanie jaki jest powód usłyszałam, że moja praca odbiega od ich standardów, na następne pytanie jakich konkretnie usłyszałam tylko że na ROSSMANNIE świat się nie kończy i musiałam podpisać! Na dowidzenia nikt mi ręki nie podał, potraktowali mnie conajmniej jak złodziejkę. Głupia byłam, że nie poszłam z tym do żadnego prawnika. Zarobki ok 11,4 brutto na godzinę, od ręki umowa o pracę, ale czasem w ciągu 12 godzinnej zmiany nie ma kiedy ugruźć kanapki, towar nawet w toalecie, dużo dźwigania i poganiania. Niesmaczne wspomnienia!
zdjecie uzytkownika
DDDDD - 2013-06-17 19:43:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dodatkowo będąc na stanowisku sprzedawcy trzeba doradzać ludziom jak profesjonalista, nie moża olewać klientów ale i nie można poświecać im zbyt dużo czasu bo zaraz jest (usunięte przez administratora)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rossmann
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x