Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Rossmann

Opinie o Rossmann

zdjecie uzytkownika
anonim - 2008-10-23 14:30:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słowa kojarzące się z Rossmann : stres .
Atmosfera i ludzie tam pracujący są dwulicowi.
Najbardziej podobało mi się w Rossmann: pieniądze
Najbardziej nie podobało mi się w Rossmann: współpracownicy
zdjecie uzytkownika
anonim - 2008-10-28 14:05:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słowa kojarzące się z Rossmann (solidna firma
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ... profesjonalne.
Atmosfera i ludzie tam pracujący są ...mili w zależności od sklepu , w którym sie pracuje. .
Od jakiej stawki można negocjować pensję? 11 złotych na godzinę
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2008-10-30 20:20:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja również polecam zawód masażysty. Postanowiłam zmienić kwalifikacje po 5 latach pracy za biurkiem. Zapisałam się do 2-letniej szkoły gowork www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolona. W końcu robię coś innego, cos co sprawia mi radość i przyjemność. Atmosfera w szkole fajna można dużo się nauczyć. A po szkole planuję otworzyć własną działalność.
zdjecie uzytkownika
kowal - 2008-10-30 20:21:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kolezanka pracowala 1 rok ciekawe rzeczy o nich opowiadala troche sie posmialem z tych klimatow warszawskich :)))))))
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-01-06 12:52:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słowa kojarzące się z Rossmann (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako BOBRE
Atmosfera i ludzie tam pracujący są ... .
Od jakiej stawki można negocjować pensję?
Najbardziej podobało mi się w Rossmann:
Najbardziej nie podobało mi się w Rossmann:
zdjecie uzytkownika
anonim - 2009-01-28 12:37:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam:) szczerze nie polecam tej pracy!! pracowalam tam 2 lata,
bardzo niskie zarobki, wymagania straszne, atmosfera bardzo niemila
szczegolnie, ze kierwniczka i dzieczyny- kasjerki asystentki maja
glowe wyzej niz krolowa Anglii...
zdjecie uzytkownika
konrad - 2009-11-03 21:14:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to glupia jestes ze pracowalas tam 2 lata bo jak mi sie nie podoba to po 3 dniach rezygnuje a nie po 2 latach takie glupoty wypisujesz!!!!
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja prowadzona wg mnie na poziomie w duchu przyjaznej i partnerskiej atmosfery. Spokojne i dość odizolowane pomieszczenie sprzyjało zachowaniu poufności i intymności biznesowej - choć kandydat mógłby nie być sadzany pod słońce z okna - Taki niewielki dyskomfort. Osoba rekrutująca na wstępie wyjaśniła jak wygląda proces rekrutacji, jak będzie wyglądał proces odmowy lub przyjęcia do pracy i wdrożenia w obowiązki - Pełna profeska

Pani rekrutująca skupiała się na zadawaniu pytań dotyczących tylko kwestii zawodowych. Brak podnoszenia głosu czy innych niemiłych nadpobudliwych zachowań.

Mała refleksja: kandydat przynosi CV dla rekrutera? oszczędność firmy czy brak czasu na przygotowanie?

Choć rozmowę zaliczam całkowicie do prowadzonych profesjonalnie to odniosłem wrażenie iż rodzaj zadawanych pytań, sposób ich ukierunkowania był nastawiony na udowodnienie, że kandydat się nie nadaje. Może nie jest to nawet spowodowane kwestią braku doświadczenia, czy braku kompetencji kandydata, a wg mnie bardziej próby wpisania kandydata w mentalność i standardy firmy.

Zauważyłem, że wnioski z odpowiedzi w formie szybkich notatek do późniejszej analizy wykonywane przez osobę rekrutującą były wyrywane z kontekstu i sprowadzane do podstawowego TAK lub NIE choć niestety tak się w wielu przypadkach nie da, przez co mogły wyjść finalnie nawet głupoty np.
Kandydat pracował 3 lata w poprzedniej firmie na takim samym stanowisku. W trakcie 3 lat zachodziło wiele sytuacji na runku jak i w samej firmie, na które kierownik sklepu nie miał wpływu, a osoba z zewnątrz nawet nie musi tego rozumieć czy umieć przeanalizować.
- Jakie sukcesy sprzedażowe miał Pan w ciągu 3 lat? uściślenie pytania: ile razy zakończył Pan rok z wynikiem dodatnim, raz na trzy, dwa itd.
Odp.
- Zakończyłem raz, gdyż w 2012 było euro i niestety spadek sprzedaży odbił się bardzo mocno na całym roku. W kolejnym roku odrobiłem spadek i zakończyłem sporym plusem, zaś w trzecim roku firma miała problemy finansowe i mocno oszczędzaliśmy na zatowarowaniu, co przyczyniło się do spadku sprzedaży, ale za to mocno przeczyściliśmy magazyny co firma wyszła na plusie.
Notatka:
- raz na trzy lata
Oczywiście to tylko wymyślony przykład, ale odzwierciedlający dokładnie tę zasadę.

Pewne rzeczy jestem wstanie wyłapać, zrozumieć, widzę może nieco więcej niż inni kandydaci ponieważ wiele razy siedziałem po przeciwnej stroni biurka i wiem na jakiej zasadzie pewne rzeczy się odbywają.

Rada:
Nie wyprzedzać, słuchać, więcej zrozumienia, kierownik a kierownik to duża różnica - jest ogromna przepaść między firmami na rynku w zakresie obowiązków i możliwościach pracowników na tych samych stanowiskach i poziomem ich nabytych kompetencji.
Czasem gorszy papierek zawiera lepszy cukierek.
Pytania: Powód odejścia z poprzedniej firmy, dlaczego akurat Rossmann, jakie był faktyczny zakres obowiązków w poprzedniej firmie (odpowiedź szybko przerwana kolejnym pytaniem), ile chciałby Pan zarabiać najmniej z naciskiem na najmniej! Za co można zwolnić pracownika, jak dużo było pracy papierkowej w poprzedniej firmie, a jak dużo pracowało się na sklepie, luka w CV - co robił Pan w tym czasie i jeszcze kilka mniej istotnych lub ogólnych pytań
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2010-06-08 21:30:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja osobiście wybrałem pracę z kierunku medycznego. Obecnie będę kończył Technika dentystycznego w szkole Gowork www.szkoly.gowork.pl. Mają super warsztaty, dużo praktyki, na czym właśnie mi zależało. Kierunek nie drogi, a nauczyciele super przekazują wiedze. Jeszcze egzamin zawodowy przede mną ale na pewno go zdam. A nawet już mam wstępne oferty pracy z wysokim wynagrodzeniem sięgającym 3.000 zł po uzyskaniu tytułu Technika Dentystycznego. Wszystkim polecam!
zdjecie uzytkownika
blee - 2010-06-08 21:31:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,jestem pracownicą Rossmanna w Bielsku na 11 Listopada i chciałam napisać,że za niedługo będą tam potrzebować nowych osób,ponieważ kilka z nas poważnie myśli nad złożeniem wypowiedzenia.
Odkąd mamy nowego kierownika regionalnego (PANI [usunięte przez moderatora]),atmosfera w naszym sklepie jest coraz gorsza..okazuje nam totalny brak szacunku,mamy być na każde zawołanie..
po kilku dniach pracy po 12-13godz. jedyne co usłyszałyśmy to tekst:"nie macie prawa narzekać"
Dochodzi nawet do tego,że przychodzimy do pracy i po rozmowie z kierowniczka(nową osobą PANI [usunięte przez moderatora] lub z regionalną płaczemy po kątach i tracimy jakiekolwiek nadzieje i motywacje do dalszej pracy.
Więc jeśli ktoś chce tam pracować to niech się zastanowi POWAŻNE czy warto..nie wiem,czy do kogokolwiek "wyżej posadzonego" ta opinia dotrze,ponieważ po naszej interwencji sprawę zlekceważono(mowa o Pani [usunięte przez moderatora]-niestety;( )

trzymajcie się dziewczyny;) (z dala od Rossmanna)

zdjecie uzytkownika
XXX - 2010-06-25 08:49:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie dotyczące pracy w Rossmannie. Niestety Panie tutaj i na każdym forum piszą o pracy na sklepach, a ja bym chciała się dowiedziać jak wygląda praca na innych stanowiskach, np w administracji. Za tydzian mam rozmowe i chciałabym wiedziec czego mniej wiecej mam się spodziewać. Z góry serdecznie dziękuje.
Pozdrawiam
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rossmann

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Rossmann?
Zadaj pytanie
alert