Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Rossmann

Pracowałeś w firmie Rossmann i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Mirek - 2014-07-29 13:55:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uwazajcie na sklepy Rossmann,przy zatrudnieniu pracownika podpisuja tylko umowe na pol etatu,na caly etat Rossmann podpisuje tylko umowy z osoba zatrudniona na stanowisku kierowniczym.To znaczy,ze Rossmann podpisuje z ludzmi umowy smieciowe.Rossmann nie placi sto procent stawki za nocna prace,a taka praca jest w Rossmannie bardzo czesto,przy rozladunku towaru na sklepy.Zdaza sie czesto,ze Rossmann podpisujac umowe na okres probny,czesto tej umowy nie przedluza,robi to z premedytacja,taka jest polityka Rossmanna,moze po to aby uciec od podatkow,prowadza manipulacyjna polityke zatrudniania pracownikow.Rossmann to niewiarygodna firma,bazuje na taniej sile roboczej,jednym slowem szukaja FRAJERA .Szczescie sie tej firmy.
zdjecie uzytkownika
gosccc - 2014-08-08 17:55:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam mam pytanie czy w rossmannie są umowy na cały etat dla kasjerki czy pol etatu??
zdjecie uzytkownika
??:) - 2014-08-09 14:06:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam,
jakie sa zarobki w rossmanie? w olsztynie otwiera się Wasz nowy sklep i chce przejść z innej sieci- pomóżcie proszę:) pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
bazyliszek - 2014-08-09 14:07:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bazylian
zdjecie uzytkownika
sara - 2014-08-09 17:39:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [??:) - 2014-08-09 14:06:11]:
jeżeli chodzi o zarobki w Rossmanie to ciężko dowiedzieć się o ich prawdziwą wartość . Dziewczyny niespecjalnie chcą dzielić się takimi informacjami. Z tego co mi wiadomo to kierowniczki zarabiają całkiem przyzwoicie. Nie zgadzam się natomiast , że praca tutaj to czyste wykorzystywanie. Fakt, że trzeba się nachodzić i dbać o wygląda sklepu, ekspozycje towaru i mieć pewną wiedzę na temat kosmetyków, ale przy odpowiedniej kierowniczce to praca w Rossmanie jest całkiem przyjemna. Jest czysto, sterylnie, a ja sama trafiam prawie zawsze na naprawdę sympatycznych klientów. Przychodzą tu ludzie , którzy albo już wiedzą czego chcą, biorą to i po prostu wychodzą jak najszybciej, albo tacy, którzy szukają porady pracownic i szanują nasze zdanie. Tacy są najlepsi, bo samemu przy nich można poczuć się docenionym, kiedy kupują akurat to co im polecimy
zdjecie uzytkownika
ciekawa - 2014-08-09 19:42:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a ktoś z Was przeszedł z rosmana do hebe lub odwrotnie?? gdzie jest lepiej?
zdjecie uzytkownika
ciekawa - 2014-08-11 19:00:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
macie jakieś zdanie na temat tego gdzie według Was pracuje się lepiej?? Rossman czy Hebe? Proszę pomóżcie ;)
zdjecie uzytkownika
Nick - 2014-08-23 18:14:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ada - 2014-07-07 22:56:12]:
hej staram sie o prace mogłabys mi nakreslic jaki etat i za ile jezeli to nie problem
zdjecie uzytkownika
kama - 2014-08-23 22:57:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ciekawa - 2014-08-11 19:00:26]:
jeżeli chodzi o porównanie tych dwóch drogerii to ostatnio słyszałam bardzo dużo pozytywnych opinii na temat właśnie Hebe. Jeżeli chodzi o to kogo częściej wybierają młodzi ludzie to zdecydowanie Rossmann traci na znaczeniu... Z tego co się orientuje to głównym powodem takiego stanu są niższe ceny w Hebe
zdjecie uzytkownika
magi - 2014-08-27 10:03:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kama - 2014-08-23 22:57:35]:
z cenami jest różnie, nie ma to znaczenia.
Przeważnie niższe ceny są w rossmann, ale większy wybór kosmetyków w hebe.
W hebe jest większa obsada i to jest na plus można spokojnie podpytać o produkty, nie ma nerwówki jak w rossmann.
Jak jestem w Rossmann to odrywam zawsze kobiety od układnia towaru na półkach lub ich szukam bo biegają co chwilę na zaplecze.A kolejki do kasy to zawsze są !!!!W hebe zawsze jest dwóch kasjerów lub kasjerki, wszystkie panie łanie ubrane i sympatyczne -nawet między sobą
zdjecie uzytkownika
NS - 2014-09-20 23:29:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam, jeśli chodzi o pracodawcę to Rossmann jest jak najbardziej godnym polecenia pracodawcą, ale na niektórych oddziałach są osoby na nieodpowiednich stanowiskach. Tak też jest i w Rzeszowie , na jednym z oddziałów "NS" dziewczyny wytrzymują tydzień czasem miesiąc i same odchodzą, nie dają rady psychicznie. Stosowany tam mobbing to tzw. "mobbing regulaminowy", tzn. jeśli chcą Cię wykończyć to robią to w taki sposób żeby było wszystko zgodne z regulaminem Niestety Kierownik Regionalny wie o wszystkim i nic z tym nie robi, a wystarczy rozdzielić Panią Kierownik z zastępcą oraz z dwojgiem donosicieli. Jeśli chce się awansować to trzeba donosić, nawet zmyślać na koleżanki. Szkoda tylko że Ci co faktycznie się starają to są gnębieni, a awansuję tacy co nie mają zielonego pojęcia o niczym.
zdjecie uzytkownika
baśka - 2014-09-21 13:44:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
od dawna robię zakupy w Rossmanie i nigdy nie zdarzyła mi się sytuacja po której musiałabym przemyśleć czy to na pewno ta drogeria w której chce robić zakupy. Panie zawsze miłe i pomocne. Fakt, że w niektórych punktach Rossmana często bywają duże kolejki, ale na to chyba nikt już nic nie może poradzić.
zdjecie uzytkownika
123 - 2014-09-22 16:50:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam sklepu rossman700 ul Malborska51 sa tam wyzyskiwacze i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierownictwo
zdjecie uzytkownika
123 - 2014-09-22 17:01:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
warszawa rossman 700 ul. malborska 51 nie polecam żeby ktoś tam trafił pracowac bo załoga jest na ocene mierna wyzyskiwacze itd i trafic na Kobiete zawsze obolałą i narzekająca itd jak jest p.A. Kaczmarska asystentka i jej spółka;
zdjecie uzytkownika
klient86 - 2014-09-23 16:59:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polecam sklep w Otwocku na ul. Matejki. Dziewczyny przesympatyczne oprócz pani w czerwonym fartuszku (pewnie kierowniczka). Tak na te biednie dziewczyny krzyczy, że słychać ją na dziale z zupkami dla dzieci. Wychodzą wtedy smutne z zaplecza, ale zaraz robią dobrą minę do złej gry i z uśmiechem na twarzy doradzają klientom.
zdjecie uzytkownika
lukrecja - 2014-09-26 15:46:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [ciekawa - 2014-08-11 19:00:26]:
Do Hebe nawet się nie wybieraj,pracuję tam i szukam pracy.Firma i kierownictwo wykorzysta cię do cna.Potrzebują zdesperowanych które u siebie na wioskach nie mogą znależc pracy, to byłe sprzedawczynie ze spożywki,kierownik z mc donalda.Nie szanują ludzi i masę krętactwa .Nie polecam
zdjecie uzytkownika
rewolucja - 2014-09-29 16:19:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [wrzód - 2014-07-15 09:04:21]:
gdzie Ty masz takie zarobki i jako kto? Asystent może?
zdjecie uzytkownika
Mała - 2014-10-01 11:51:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Starałam się o pracę w ROSSMANN na Opolszczyźnie. Doświadczenie ponad 10lat w handlu (w tym w kosmetycznej branży), niepaląca, dyspozycyjna. Do pracy miałabym 3km. Otrzymałam najpierw bardzo dobre recenzje na pierwszym spotkaniu. Na drugim również z regionalną, po czym dowiedziałam się telefonicznie, że mnie nie przyjmą z powodu...małego doświadczenia i braku mobilności (np. w przypadku śnieżycy (!!!)). Logiczne, że jak nie przyjdę do pracy to dyscyplinarka i nie ma tu znaczenia przyczyna leżąca po stronie warunków pogodowych. Żenująca postawa osób z rekrutacji. Człowiek bardzo chce, ale nie wiem czym się kierują osoby zatrudniające pracowników. Przyjęli ostatecznie również osoby bez doświadczenia...
zdjecie uzytkownika
REKRUTER - 2014-10-04 08:28:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
do MAŁA to prosta ekonomia firmy ludziom bez doświadczenia płaci się mniej wynagrodzenia osoby bez doświadczenia nie znają branży więc nie mają porównania z innymi pracodawcami wiec rossmann wciska im kity że u nich jest najlepiej wszystko zrobione choć by było absurdalne to i tak jest najlepsze
zdjecie uzytkownika
8888 - 2014-10-06 09:15:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
totalny wyzysk pracownika nocki okropne kobieta w Firmie Rossmann to jest jak wół roboczy zatrudnienie na 1/2,3/4 etatu totalne idioctwo. Mobing w pracy jest tez gdzie ta inspekcja pracy.Weście się w końcu za ta prace
zdjecie uzytkownika
NDM - 2014-10-15 13:19:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie wasze są o opinie pracy w HEBE w Nowym Dworze Mazowieckim
zdjecie uzytkownika
brr - 2014-10-15 16:47:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xDlol - 2014-01-21 13:06:48]:
Najgorzej jak regionalna tez wie i nic z tym nie robi
zdjecie uzytkownika
shamrock - 2014-10-15 18:20:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jako klient napiszę tylko tyle: w Rossmannie w Galerii Bolesławiec czuję się jak złodziej. Jeszcze nie zdążę zrobić wszystkich zakupów, a już jakiś pan pilnowacz kieruje mnie do tej, a nie do tamtej kasy, nie pytając ani jednym słowem, czy bym może jeszcze nie chciała czego kupić. Nigdy w życiu nikomu niczego nie ukradłam i traktowanie mnie w ten sposób jest oburzające do bólu. Wiem, że taki mają nakaz, ale mogliby to robić bardziej dyskretnie i dyplomatycznie, bo psują swym natrętnym i wkurzającym zachowaniem całą "radość" zakupów.
zdjecie uzytkownika
Sarina356 - 2014-10-16 22:40:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lukrecja - 2014-09-26 15:46:44]:
Kierowniczka też miła- raczej ma donośny głos też tam często robię zakupy i miałam okazję być obsłużona przez Panią w czerwonym fartuszku
zdjecie uzytkownika
Dora - 2014-10-25 19:27:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jaka jest atmosfera w oddziałach warszawskich? Da się spokojnie pracować czy jednak kierowniczki dają się mocno we znaki ? A jakie jest wynagrodzenie? Poszukuję pracy na 1/2 etatu i mam nadzieję że jest możliwość ustalenia grafiku... (żeby nie kolidował z zajęciami na studiach). Czekam na odzew ;)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rossmann
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x