Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Rossmann

Pracowałeś w firmie Rossmann i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
angie24 - 2015-02-03 01:08:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam Jestem studenką kosmetologii. I bardzo odpowiadała by mi praca w tego typu firmie. Chciałabym zacząć już w tym roku, w związku z tym chciałabym się dowiedzieć czy w ogóle była by taka możliwość. Jestem dyspozycyjna całe weekendy i w godzinach popołudniowych na tygodniu. Jest jakaś szansa że mnie przyjmą ?
zdjecie uzytkownika
sandra - 2015-02-06 22:02:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej mam pytanie może ktos mi odpowie
zdjecie uzytkownika
ups - 2015-02-07 00:13:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej praCuje w rossmanie już cztery miesiące i z miesiaca na miesiąc wydaje mi się że coraz mniej godz robię tylko głupie nocki gdzie się na robisz jak swinia a pieniądze płacą bardzo małe za trzy nocki miesiącu dostajesz yyy 7 zł ?? śmiech na sali. To.nie długo na małym sklepie będzie nas 20 i będziemy robic po 20 godz w miesiącu. Żal. Zastanawiam się nad odejściem........
zdjecie uzytkownika
basiaaa - 2015-02-09 11:16:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje w rossmanie po 3 miesiącu okresu próbnego ktory konczył sie 31stycznia 2015 dostalam umowe od 1 lutego 2015 do 2018 roku w piąttek 7 lutego dowiedzialam sie ze jestem w ciazy czy przysługuje mi ochrona lekarz chce mnie wyslac juz na zwolnienie bo jest to praca wysiłkowa. czy Mogą mnie zwolnic??czy lepiej powiedziec i dac zwolnienie po 3 miesiacu ??
zdjecie uzytkownika
Mimi - 2015-02-09 21:34:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej,

basiaaa oczywiście, ze możesz iść już na zwolnienie u nas dziewczyna na sklepie miała podobną sytuacje. A jesli chodzi o pracę to róznie mi np odpowadała praca 12h przy czym mogłam mieć z tego tytułu dni wolne (nie licząc odbiorów) ale teraz max po 8h (nie licząc weekendów). Osobiście denerwuje mnie to, że jest bardzo mała rożnica jeśli chodzi o pensję miedzy kasjerem a asystentem (przy całym etacie), a ilosc obowiązków jest znaczna. Nie wiem jak jest na innych sklepach ale u nas kierowniczka potrafi w ciągu miesiąca zmienić grafik min 5 razy. Więc tak naprawdę nie można też nic zaplanowac.
zdjecie uzytkownika
Pyskowice - 2015-02-09 22:38:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Następna firma która będzie wyzyskiwać na rynku. Jak ma rozwijać się nasza gospodarka kraju jak pracownik w Rossman zarabia na umowie śmieciowej pracując na trzy zmiany za 1300zł???? to co taki pracownik może sobie kupić za takie grosze, opłacić czynsz, energię, gaz i brakuje na ratę za mieszkanie, czy w ten sposób napędza się gospodarkę kraju!!! tak ty masz być dyspozycyjny masz na nich harować za te grosze na te lalunie z biura które tak naprawdę nie umieją przeprowadzić normalnej rekrutacji i rozmowy tylko przedstawiać zdjęcia na planszach. Ale, ale za to dostaniesz kartę multisport i bułeczkę w pracy, tylko czy po takiej harówie będziesz miał jeszcze siłę pójść na siłownie, którą to będziesz mieć w Rossman ciągnąć wózki z towarem, bo wózek elektryczny dostajesz tylko po uważaniu kierownika magazynu, przyjmują ludzi do pracy i od razu dzielą na dwie grupy, na tych lepszych i gorszych, jedni dostają wózki drudzy nie dostają bo tak upodobał sobie kierownik magazynu. Zakłady które zatrudniają i wynagradzają w ten sposób napędzają ubóstwo i biedę w kraju, sami doprowadzają do takiej sytuacji, do poniżeń i niegodności człowieka. Szkoda tylko że nie widzi tego ministerstwo pracy, państwowa inspekcja pracy, rzecznik praw obywatelskich a może samemu warto się tym zainteresować, zająć się i poruszyć ten problem???
zdjecie uzytkownika
Daria Łódź - 2015-02-10 13:57:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A jak to jest z l4? Jeżeli je wezmę to jak to jest wyliczane, skoro "wypadam" z grafiku na te kilka dni. Szukam w internecie, ale nie mogę nic odnaleźć na ten temat jak to funkcjonuje w tej firmie
zdjecie uzytkownika
Luluś - 2015-02-17 09:15:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawda jest taka, że nie oferowaliby takich warunków, gdyby ludzie się na nie nie zgadzali. A tak to zawsze znajdzie się ktoś, kto za te 1300 będzie przychodził, pracował i się nie odzywał, a w głębi serca klął na tą pracę. Takie realia. Wiele winy jest również po stronie pracowników niestety i najpierw przydałoby się pomyśleć jak po tej stronie to załatwić.
zdjecie uzytkownika
meduza - 2015-02-17 12:42:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nikomu nie polecam praca ciężka szczególnie nocki. Płacą jako tako. Wszystko zależy od ilości godzin. Klienci nie mają za grosz szacunku to jest przykre. Traktują jak śmiecia bo im się wszystko należy teraz i natychmiast. A na kierownika też przyjmują bez żadnego doświadczenia, tylko potem przez pół roku załoga się męczy z taką osobą bo wszystkiego trzeba uczyć a kasę to wiadomo kto bierze. omijajcie to miejsce lepiej już pójść pracować do Hebe.
zdjecie uzytkownika
meduza - 2015-02-17 12:47:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wykorzystują ludzi na maxa, grafiki zmieniane są co drugi dzień. Nie masz stałego grafiku na cały miesiąc. Nie może Ci nic wypaść masz być 100% dyspozycyjna. Raz jak pow. że mam inne plany to dowiedziałam się że jestem własnością rossmanna i mam być dyspozycyjna to podobno jest w umowie. A nie ma.
zdjecie uzytkownika
jarecki84 - 2015-02-18 19:32:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zajmuje się obsługą rossmanów i to co w centrali wymyślaja to głowa mała,banda debili,idiotów,kretynów,którzy nie mają pojecia o prowadzeniu firmy,od czasu do czasu mam spięcie z ekipom jednego ze sklepów w wawie,uwazaja się za swiete krowy a tak naprawde same dają dupy,a obrywa pracownik firmy zewnętrznej,bo grubej,rudej,wrwdnej swinie coś sie nie podoba.ide stym do sondu za pomuwienia,oszczerstwa i pisanie nie prawdy
zdjecie uzytkownika
alex - 2015-02-20 10:38:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
na jaki adres mejlowy można wysłac skargę na kierownika sklepu?
zdjecie uzytkownika
mała - 2015-02-23 16:18:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dramat...tyle mogę powiedziec,nie doceniają pracowników wogóle,u nas kierownik regionalny stosuje mobing psychiczny 5 dziewczyn juz odeszło ja też mam zamiar...
zdjecie uzytkownika
Miśka - 2015-02-23 17:22:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje ok 7 miesięcy i zastanawiam się nad odejściem.
Dostawy w nocy - masakra - dwie kobiety rozładowywujące średnio 20 palet. Grafik jest nonstop zmieniany, bo większość aby mieć pewne wolne woli rzucić zwolnienie lekarskie. Jak ktoś wcześniej wspomniał - wykonujesz jednocześnie kilka rzeczy na raz i zawsze za mało, za wolno. Nigdy jeszcze spokojnie nie zjadłam nawet kanapki
zdjecie uzytkownika
ggr - 2015-02-26 17:55:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna ?? Dzięki
zdjecie uzytkownika
pola - 2015-02-26 18:16:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szukam innej pracy. Grafiki ciągle zmieniane, podawane do informacji pracowników trzy dni wcześniej. Praca ciągle popołudniu bo przecież Pani kierownik musi przyjść na rano, żeby wyjść o 15/16. Ciągłe obcinanie godzin, ciągłe poganianie pracownika. Przy woborze urlopów pierwszeństwo ma kierownik, zastępca, rodzice, asystenci, kasjerzy. Jak nie masz dzieci to masz problem, urlop w maju albo wrześniu. KLIENCI SĄ NAJGORSI, CHAMSTWO I PROSTACTWO. WYZYWAJĄ CIĘ A TY MUSISZ SIEDZIEĆ CICHO I SIĘ UŚMIECHAĆ. NIE MOŻESZ NIC POWIEDZIEĆ! KLIENCI MYŚLĄ ŻE MY JESTEŚMY SŁUŻBĄ, ZA MARNĄ STAWKĘ MAMY WIEDZIĆ WSZYSTKO A SAMI SĄ KRETYNAMI KTÓRZY NADUŻYWAJĄ SŁÓW "JESTEM PRAWNIKIEM MAM TAKIE PRAWO" [WSZYSTKICH PRAWNIKÓW ZACHĘCAM DO PRZECZYTANIA DEFINICJI, BĘDZIECIE WIEDZIEĆ CZYM RÓŻNI SIĘ PRAWNIK OD ADWOKATA] MASAKRA!!! jak macie inny wybór to nie polecam.
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2015-02-26 18:48:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hej chciałam zapytac czy dobre sa warunki jak zachodzisz w ciąże?
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-03-03 13:15:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mi się wydaje, ze jest wtedy całkiem spoko, bo też to prawda, że rossmann też zatrudnia dużo kobiet, wiec dyrekcja musi się z tym pogodzić, że kobiety w ciążę czasem zachodzą.. i wydaje mi się, ze koleżanka mówila, że całkiem fajną dostała odprawe, jakiś dodatek od firmy czy coś takiego, wiec problemów nie ma raczej.
zdjecie uzytkownika
RAP - 2015-03-05 09:53:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [asdp - 2015-01-19 21:20:11]:
Witamy serdecznie mamy pytanie otóż dostaliśmy ofertę pracy w Niemczech na konsjonowaniu w Rossmanie mamy pytanie na czym by ta praca polegała bo nic nie wiemy prosimy o odpowiedz pozdrawiamy
zdjecie uzytkownika
ewcia - 2015-03-05 10:20:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam chciałabym się dowiedzieć ile wynoszą zarobki kierownika w Rossmanie i jak wygląda jego praca,chciałabym bardzo zmienić prace,ale boję się że mogę podjąć złą decyzję.Bardzo proszę was o odpowiedzi
zdjecie uzytkownika
fagot - 2015-03-05 12:39:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [MACGREGOR - 2014-12-07 20:30:20]:
taka jest prawda. Pracuję w Rossmannie od 10 miesięcy i nie dostajemy oraz nie mamy możliwości zamówienia droższych testerów.
zdjecie uzytkownika
zniesmaczona - 2015-03-05 14:15:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
najbardziej beznadziejnym kierownikiem ze wszystkich sklepów sieci ross była Milenka z Łodzi ..co za porażka ,mobbingowała na każdym kroku bez żadnych ogródek dzień w dzień to samo ...ale na szczęście już tam nie pracuje ..Ona z tego co mi wiadomo też nie ....
zdjecie uzytkownika
XXX - 2015-03-05 14:22:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zarobki minimalne a kierownicy mobingują jak tylko mogą ..wizja białego fartuszka slicznie prezentującego się przy kasie to wielka zmyłka ...zaplecze przedstawia całkiem inną rzeczywistość ...w Łodzi na Św.Teresy mieli taką kierowniczkę tyrankę Milenkę a jej współpracownice jak te pieski z jęzorkami na brodzie donosiły jej o wszystkim smutne ale cóż widocznie i takich głupich ludzi świat potrzebuje ..
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: MASAKRA! Robią takie castingi jakby szukali przynajmniej jakiegos dyrektora dyrektorów! Głupie powtarzające się pytania, dociekliwość dlaczego to, dlaczego tamto a sama pani dyrektor wyglądała jakby potrzebowała dobrego lustra. Jak powiedzialam, ze mam znajomą w innym sklepie to nastepnego dnia pojechala tam i przeprowadzila wywiad na moj temat! Fajnie tylko ja z tą kolezanka nie utrzymuje kontaktu od 5 lat i nasza rozmowa polega na tym, ze powiemy cobie 'czesc co slychac' jak jestem tam na zakupach! Żenada ogółem, szukają chyba cudów a dowiedziec sie o proponowanym wynagrodzeniu to graniczy z cudem.
Pytania: bylo ich tyle (bez sensownych) ze nie zdołam policzyc. ale musialam np opowiedziec na 3 sposoby jak bym jej w aktywnej sprzedazy zaproponowala kupno... koszulki na dokumenty, ktora lezala na biurku!
zdjecie uzytkownika
CUDEŃKO - 2015-03-05 14:30:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hhahha ale środowisko Rossmana jest małe szczególnie w Łodzi na temat Milenki wiem coś słyszałam ,że laska nie źle walnięta jakieś problemy z domu przynosiła do pracy mobbingowała pracownice ;-( smutne ale prawdziwe tacy ludzie potrafią komuś odebrać zdrowie i nerwy ale Oni nie patrza na to !! generalnie ta laska jest strasznie żałosna i osobiście jest mi jej szkoda ;-(
zdjecie uzytkownika
aga - 2015-03-05 17:41:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Świetna promocja doładowań komórek podaję link
http://e-doladowania.com.pl/?ref=7244186606179
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rossmann
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Rossmann?
Zadaj pytanie