logo Rossmann

Rossmann

Warszawa

Opinie o Rossmann

ktopopo 2016-10-26 22:19
Zależy jakie miasto u nas obroty ok.600 tys miesięcznie s kasjer na 12.40 na początek a starsze stażem mają maks 13.80
4
..... 2016-10-29 15:07
U nas kasjer nie ma nawet 14zł. tylko 12,40zł i nie zależy to od stażu bo ja pracuje już ponad 5lat a stawka taka jak dziewczyny mają co teraz przyszły.
5
kitka 786 2016-10-29 21:17
po co pisac o warszawie jak w białymstoku koszmar stado durniów sie zebrało reg ionalny to jak lew robi co chce mordega dobiera w szystkich jak jemu pwsuje nie polecam
1
miecia 987 2016-10-29 21:23
białystok płacze jak regionalny skacze to jest taki cham jakiego nie widziałem robi co chce za guwno kazdego ma ludzie zdala od tej firmy to gorzej sybiru
2
maria 2016-11-03 15:53
pracuję w rossmann i obecnie jestem na zwolnieniu lekarskim, ciąża :) ludzie cudowni. Stawka 16,90 brutto, tj ok 12.50 do reki, plus premie ok 400 zl miesiecznie :) jesli nie masz rodziny i lubisz pracowac z ludzmi to jest extra. trafilam na fajna ekipe w jednym z wiekszych sklepow w polsce, jestem bardzo zadowolonam, żal było iść na zwolnienie :)
1
rosmaniara była 2016-11-04 13:21
jakbym widziała swój sklep w lbnie..mobbing, podstawianie nóg, grafik na tydzień?haha na kilka dni może stały. nocki-dostawy to TYRKA dla chłopów a nie dla kobiet. może kiedyś kierownictwo zrozumie żeby zatrudnić nie jednego ludka na noc..zarobki spoko ale liczy się coś więcej w życiu..i pomiatanie ludźmi to norma. zapraszamy wszystkich którzy lubią być pomiatani i lubią dźwigać i nabawić się z czasem fajnych dolegliwości :) jak widać można się odczłowieczyć za kasę.
9
Kotek 2016-11-04 22:35
Ale jak? Nie rozumiem. Podobno raz do roku są podwyżki. To od 5 lat mię miałaś?
1
Ktoscos 2016-11-07 23:49
Skąd niby wzięłaś premie 400zl? Regulaminowej jest o polowe mniej. Troche za bardzo pokoloryzowalas. Tez jestem na l4 w ciąży i zarobki mam lepsze niż bym pracowała. Po macierzyńskim chce wrócić, ale niestety będę musiała sie dogadać z kierownikiem jakimś bo będę musiała opiekę nad dzieckiem podzielić z mężem a on pracuje 8-16.
3
majama 2016-11-08 10:04
Witam.
Może nie jestem BARDZO zadowolona z pracy w Rossmannie ale w porównaniu do innych firm jest naprawdę ok.Ja trafiłam na miłe,pomocne dziewczyny i bardzo sympatyczną kierowniczkę.To fakt jest sporo pracy,ale bynajmniej ja tak lubię bo przynajmniej czas szybko leci :) Uważam Rossmann za solidnego pracodawcę,mam dobrą umowę i warunki finansowe,więc niestety coś za coś :)
Pozdrawiam i polecam !
8
Aga 2016-11-11 12:48
Osoby które tak strasznie narzekają powinny iść spróbowac pracy w Biedronce lub Cerrfour i tam dostac wypłate .Warunki jakie opisujecie zalezą od kierownika sklepu wiec nie możecie wrzucać wszystkich do jednego worka .Zapwene też troche sie wyolbrzymia problem .U mnie na sklepie naprawde jest ok a są osoby które narzekają bo sie ludziom robic nie chce albo myśla ze beda im płacili za leżenie
7
kombiwars 2016-11-13 13:00
Czytam opinie rossmanowych pracowników i jestem zdumiomiony brakiem szacunku i ludzkiego traktowania Polek tam zatrudnionych. Przypomiało mi się się, że żona założyciela sieci tych mydlarni była nadzorczynią w obozie koncentracyjnym. Być z może z tego umiłowania rodzaju ludzkiego wynika podły i niewolniczy stosunek do zatrudnionych.
10
woodoo 2016-11-13 14:55
Zatem nasuwa się pytanie, wg jakich kryteriów dobiera się kierownictwo w sklepach?
6
kotka 2016-11-15 11:22
to jest koszmar co się dzieje jaka chołota dopadła do koryta tak jest w białymstoku pracownik jest nikim a regionalny jak wódz nie liczy sie z pracownikiem
kotka 232 2016-11-15 11:28
ludzie na kierowniczych stanowiskach nie maja wykształcenia i nie umieja sie zachowac potrafi przy kliencie wyzywac i krzyczec na pracownika tak jest w białymstoku to jest chore zachowanie
1
Zygmunt 2016-11-16 22:47
Witam wszystkich byłych i obecnych Rossmannowiczów.
Potrzebuję rzetelnej informacji, dlatego bardzo was proszę o powstrzymanie się z wyzwiskami. Zastanawiam się nad aplikowaniem do działu logistyki/transportu. Od ponad 6 lat zajmuję się planowaniem tras, ładunkami, itp. Bardzo was proszę o informację jak wygląda praca w tym dziale, na jakie zarobki może liczyć osoba z doświadczeniem plus angielski (poziom nativ) i niemiecki (poziom wirtschaftsdeutsch). Do tego perfekt Hermes i Oracle, duże doświadczenie w SAP
Jaka atmosfera w dziale, jakie kierownictwo...
Będę naprawdę wdzięczny za wasze opinie...
4
Ola 2016-11-17 16:15
Witam Renata możesz mi pomóc znaleźć pracę w Rossman? proszę
1
woodoo 2016-11-17 18:22
Podpisz folks listę
3
Magnolia 2016-11-17 20:47
Jeśli ktoś nie pracował jeszcze w Rossmanie to ma okazję się przekonać jak rzeczywiście wygląda ów praca. Przychodzisz, zakładasz fartuszek, ładnie się uśmiechasz i podążasz do regałów gdzie masz układać towar. Tak właśnie myślałam, zatrudniając się w tej firmie. Pomijając obsługę klienta, sprzedaż przy kasie i dostawa- nocki. Bo to jest oczywiste. No wiadomo trzeba się opracować. Ale to jest nawet przyjemne, bo robisz to co sprawia Ci satysfakcję. Radość. Czas szybciej leci gdy masz jakieś obowiązki. Ale nikt nie zaprzeczy bowiem, że w pracy najważniejsza jest atmosfera ? I niestety ale w moim przypadku stanęłam na bardzo mocny grunt. Zwykła lub ''niezwykła'' jak kto woli -kasjerka jest deptana bo nie jest asystentką, która podlizuje się kierownictwu bo wydaje polecenia gdy ich nie ma oraz przyjmuje dostawy. Ma 3/4etatu i obrasta w piórka latając po całym sklepie i znikając na socjalnym aa kasjerki pracują. Nigdy nie zapomnę pracy w Rossmanie, choć zawsze gdy przypominam sobie o niej mam wrażenie, ze zaraz polecą łzy. Im więcej dziewczyn pracuje tym gorzej. A jeśli ktoś jest małomówny- odstaje od reszty. Nie piszę tej opinii złośliwie- ale pisze jak na prawdę było. Jest wiele wiele innych rzeczy , ale to na forum wolę nie pisać I wierzcie lub nie- ale trzeba mieć plecy by tam się dostać ;)
7
woodoo 2016-11-19 12:18
Agnieszko, - a kto dobiera personel kierowniczy i w/g jakich kryteriów? Widziałem w jednym ze sklepów na lini otwockiej, młodą kobietę, która prawdopodobnie sprawowała tam funkcję rejonowej nadzorczyni. Nie stwarzała wrażenia osoby wyrównoważonej a już na pewno wyposażonej w empatię. Była starannie ubrana, ze starannym makijażem, ale robiła wrażenie zaciekłej suki. No, ktoś musiał zadbać o wybranie takiej postaci, aby kreowała dalej podległe jej zakresy na wzór i podobieństwo własne!
5
xyz 2016-11-19 19:06
Czytam i czytam te opinie aż w końcu postanowiłam podzielić się z innymi swoją. Na każdym sklepie jest inna atmosfera. Pracowałam już w dwóch Rossmannach w Warszawie i z doświadczenia właśnie wiem, że od fajnej i miłej atmosfery w pracy zależy podejście nie tylko kierownika, osób funkcyjnych ale i kasjera. Jeśli kierownik jest w porządku to całkiem to inaczej wygląda. Oczywiście nie polecam pracy w galeriach handlowych, ponieważ tam świątek, piątek czy niedziela jest pracująca. Pracujesz w sklepie wysokoobrotowym? - nie narzekaj na mnóstwo pracy. Poproś kierownika regionalnego o przeniesienie.
Co denerwuje chyba każdego to to że produkty przykasowe trzeba polecać każdemu bez wyjątku nawet jeśli w kolejce stoi chłopak ok 15 lat a do sprzedania masz krem 60+. Dostawy są ciężkie, ale wszystko da się znieść. Co do dźwigania, wystarczy poprosić o pomoc. Jestem niska i drobna, ważę niecałe 48 kg a pracuję już jakiś czas i żyję. Pozdrawiam
ps. praca przeważnie na drugie zmiany.
4
zabka 2016-11-22 13:38
nie polecam firmy wogole. robia jakies dziwne rekrutacje etapy castingi tylko po to zeby sprzedawac proszek do prania czy podpaski na kasie...??? bezsensu czlowiek sie najezdzi na spotkania musi odgrywac scenki jak do twatru jakby szukali prezesa prezesow a nie zwykla osobe na kase i do ukladania towaru nie polecam szkoda czasu ludzie z rossmana rekrutujacy wielkie panstwo sie czuje szczegolnie jak przyjezdzaja do malego miasta.... żal..
6
Swiezak 2016-11-25 20:46
Obecnie jestem na 5 dniu szkolenia i zaczynam sie powaznie zastanawiac czy dam rade. Generalnie mam caly czas popoludniowe zmiany, malo czasu dla siebie, a na sklepie naprawdę trzeba duzo ogarnac. Tylko zastanawiam sie co by bylo gdybym chciala zrezygnowac juz teraz na etapie szkolenia? To jest wgl możliwe?
1
mika 2016-11-27 22:34
Nie polecam
1
mika 2016-11-27 22:44
Nie polecam miałam przyjemność pracować w Rossmann . To fakt grafik nie jest stały ani jeden dzień pracuje się po 12 h czasem krócej . Kilka godzin przed przyjściem dowiadujesz się że masz np. dziś nie przychodzić a można było sobie coś np zaplanować bądź nagły telefon w środku dnia że masz przyjechać do pracy w ciągu godziny.
Ani minuty nie możesz odpocząć robić najlepiej 10 rzeczy naraz przerwa odliczana co do minuty .
I ciągła kontrola jak siedzisz na kasie przy której non stop masz klientów ile zdążyło się już wyłożyć towaru . ( jakby była jeszcze taka możliwość )
2
ola 2016-11-28 13:55
Do mnie odezwali sie po kilkunastu minutach od wysłania aplikacji!! Szok
3
zośka 2016-11-29 13:27
Niestety ja również nie mogę polecić pracy w firmie Rossmann. Wszystko co tutaj piszą dziewczyny jest prawdą. Praktycznie same zmiany na popołudniu, często po 12 h, co miesiąc więcej zmian nocnych niż było to przedstawiane na rozmowie kwalifikacyjnej, trzeba być w pracy wcześniej a i tak prawie zawsze wychodzi się później (oczywiście za ten czas nikt nam nie płaci). Grafik jest ustalany tylko na tydzień , a i tak często się zmienia z dnia na dzień, więc można zapomnieć o zaplanowaniu sobie czegokolwiek. Atmosfera w pracy bardzo słaba,dziewczyny na wszystkich stanowiskach donoszą na siebie i się obgadują. Zresztą jak ma być dobra atmosfera skoro według procedur nie można ze sobą rozmawiać na sali sprzedaży, a na przerwie może być 1 osoba. Przerwy ma się tylko 15 min nawet jak jest się w pracy 12 godzin, co przy naprawdę fizycznie ciężkiej pracy i tempie maszyny a nie człowieka, ledwo starcza żeby poczuć, że się usiadło. W trakcie przerwy nie można wyjść nigdzie, ani na papierosa, ani do sklepu obok. Przy kasie nie można mieć żadnych napoi, mimo, że przez kilka godzin mówisz cały czas i już w ustach nie masz grama śliny, bo każdemu klientowi musisz proponować produkty przy kasie zgodnie ze standardem. A jak już mowa o standardach to również trzeba każdemu klientowi na sali sprzedaży mówić "dzień dobry", nawet jeśli mijasz go już 5 raz oraz standardem w tej firmie jest to,że każdy pracownik przy wyjściu jest sprawdzany czy nic nie ukradł. Plusem tej pracy jest natomiast jedno - jak na pracę w sklepie wynagrodzenie naprawdę nie jest złe i jest zawsze na czas.
9
woodu 2016-11-29 18:31
- A może by tak znacjonalizować tą sieć mydlarni z pożytkiem dla Polek i szacunkim dla zatrudnich? Hm! ŚNIŁO mi się!
2
Klaudia 2016-12-01 18:37
Też miałam raz sytuację z testerem, ale pani przy kasie zwróciła mi uwagę, poszłam wymienić, dzięki czemu uniknęłam głupiej wpadki... Co nie zmienia stanu rzeczy, że to twoja wina, że nie patrzyłaś co bierzesz, nie oczerniaj ludzi o twoją głupotę :(
1
Zoja 2016-12-06 09:58
Ile zarabia kasjer-sprzedawca w Krakowie na okresie próbnym i później? Widziałam ogłoszenie i nie wiem czy składać cv?
11
groszek 2016-12-18 21:45
Tak się cieszyłam, że dostalam prace w rossmannie I co ? Pracuje tam niedługo i juz mam dość.. grafik zmienia się z dnia na dzien.. ostanio nawet w mój dzień wolny dostałam sms od kierownika ze jutro jednak przychodzę na 11 a nie 12 i zostaje godzinę dłużej.... czyli mój grafik z 12 do 19 zmienił się z 11 do 20... żart ? No nie. Przerwa ? Zapomnij o przerwie... jedz szybko bo praca czeka albo zejdziesz jak skończysz.. zart ? No nie. Grafik ? F a t a l n y nocki po 9-12 h... I szybko szybko szybko... masakra. A co do grafiku.. godziny w stylu : 15-24 a na drugi dzień 11-19 i tak by wymieniać. Dwa plusy : 1 jest taki ze kierownik i zastępca nie siedzą cały czas w biurze tylko tez pomagaj a 2 zarobki...
7
Jola245666 2016-12-19 00:28
Kierownik sklepu w Galerii Mokotów to nieporozumienie
4
rozczarowana 2016-12-23 17:34
Pracowałam w Rossmannie 4 miesiące. Jest to po prostu obóz pracy, człowiek kompletnie się tam nie liczy. Grafik zmienia się bez przerwy, dziewczyny pracujace tam są szczególnie zawistne i dwulicowe. Wydaje mi się, że powoduje to rozpacz, że mają taką ch...robotę. Co zauważyłam: Tam się nie chwali, jedyne co usłyszysz to uwagi. Życzę takiej pracy k....najwiekszemu wrogowi, którego nawet nie mam. Szybko szybko szybciej nawet jak nie ma żadnego ruchu. Przerw brak. Plus-pieniądze
7
wiolcia 2016-12-29 12:22
nie wiem jak jest u was ale w centralnej Polsce zwykły kasjer zarabia po 1200 zł. Obóz pracy.
1
wiola 2016-12-29 13:01
Kochani nie polecam pracy w tej firmie. Jest tragicznie. Pracujesz non stop świątek piątek i niedziele. Dostawy do godziny nocnych. Liczą tylko wydajność przy takim żyłowaniu pracowników że to koszmar. Zarobki niskie. Ostatnio koleżanka wypłatę odebrała( w okresie przedświątecznym) 1200 złotych.
1
Beti 2017-01-03 13:34
Czy ktos może powiedzieć mi coś na temat pracy zastępcy kierownika w jakich godzinach pracuje jakie obowiązki?
Ktoscos 2017-01-04 20:32
Zastępca robi to co kierownik tylko za mniejsza kasę, ma cały etat a godziny pracy zależą od grafiku, a ze masz zadaniowy czas pracy to możesz i tyrać po 12 h dziennie bo sie logujesz.
Aby 146 2017-01-06 12:29
Z tego co sie orientuje to nie ma juz okresow próbnych. .. Jest odrazu umowa o prace od kilku miesiecy.. Ze stawka godzinowa roznie... Ok 16.80 brutto a galerie i sklepy wieloobrotowe nawet ok 1-2 więcej
1
Mała Duża 2017-01-13 18:03
Ja pracuje na stanowisku kasjer-sprzedawca od 3 miesięcy. Jestem zadowolona z pracy i z zarobków. Umowę mam na 3/4 etatu ale w grudniu miałam wyrobiony niemal cały etat a co za tym idzie pensja była całkiem całkiem. Najgorsze w tej pracy są nocki. Nie mam na myśli ciężkiej pracy fizycznej ale faktu pracy w nocy. Rozwożenie boksów z towarem i samo towarowanie nie jest tragiczne. Do pomocy przy ciężkich rzeczach można kogoś poprosić a nie samemu dźwigać. Zawsze jest chłopak z agencji na nocy. Minusem jest również brak możliwości trzymania pod kasa nawet małej buteleczki z wodą. Ciągle rozmowy z klientami wysuszaja usta i głupio co chwilę kogoś prosić żeby stanął na kasie za ciebie bo chce ci się pić. W moim Rossmannie atmosfera jest dobra. Choć mogłaby być jeszcze lepsza.
Asia 2017-01-13 19:51
Hej. Za jakis czas bede miala rozmowe na zastepce kierownika? Ktos byl na takiej rozmowie? Pamietacie o co pytali? Jakies rady?
8
Kejti 2017-01-16 23:50
Praca jak praca. Najgorsze tylko jest to ze nic nie można sobie zaplanować 1 lub 2 godziny przed praca lub po bo można dostać wiado mość od kierownika, że w ten dzień idziesz na 14 do 22 a nie jak miałaś w grafiku na 16-20. Ostanio miałam taką sytuację ze w piątek mialam przyjść na 8 do 16 ale dostała sms i musiałam przyjść 15 do 23.
o.o 2017-01-19 14:34
asystent +/- wychodzi na 2500zł na czysto. Oczywiście to przeciętna pensja zalezna od ilości przepracowanych godzin i miejsca, w którym pracujesz
Felka 2017-01-23 08:18
Fajna firma i dobrze mi się pracuje. Załogę mamy super i myślą, że to jest połowa sukcesu. Nikt za nikogo nie musi nic robić. My mamy ustalone godziny pracy i tego się trzymamy, może się zdarzyć jakieś przesunięcie ale to rzadkość.
natalia 2017-01-23 11:59
stawki sa rozne u nas np. kasjer ma 16,8zł brutto /h ale to juz z wiekszym stazem
larry 2017-02-01 10:41
to fajnie ,że trafiłaś na fajny zespół,w Nakle jest tragedia...
KOLOROWA_REKA 2017-02-07 10:50
WITAM, CHCIAŁABYM ROZPOCZĄĆ PRACĘ W ROSSMANN W WARSZAWIE (MOKOTÓW, URSYNÓW, ŚRÓDMIEŚCIE) STĄD MOJE PYTANIE CZY POLECACIE PRACĘ W TEJ FIRMIE? LEPIEJ BYĆ KASJERKĄ CZY ASYSTENTKĄ SPRZEDAŻY? JAK WYGLĄDA KWESTIA GRAFIKU I PŁACY?
DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDZI
Rosmanka 2017-02-07 19:31
Bardzo dobrze trafiłam i praca w tej firmie jest naprawdę bardzo dobra. Poza tym znana marka i pewność, że nie skasuje się z rynku a ludzie zostaną bez pracy. Być może nie wszystkie sklepy mają fajnie ale wiele zależy od samych ludzi, jak jest dobra atmosfera to zupełnie inaczej się pracuje.
2
NIKOS 2017-02-11 23:35
hej, na wszystkie wasze sugestie negatywne co do godzin i wydajności może ktoś mądry z zarządu Rossmana by się wypowiedział?
Filomena 2017-02-15 17:31
Bardzo dobrze zrobiłam podpisując umowę na zastępcę kierownika. Mam wszystkie prawa , ludzie z którymi pracuję są fantastyczni i w ogóle jest bardzo fajnie w firmie. Jak zrobimy dobre obroty to mamy dodatki do zasadniczej. Naprawdę to była dobra decyzja.
2
Asiunia 2017-02-25 10:25
Praca w Rossmanie to koszmar.
Ciężko znależć gorszy grafik. Jednego dnia przychodzisz na drugą zmianę a drugiego nagle na pierwszą i nikogo nie obchodzi to że przerwa pomiędzy zmianami musi być nie mniej niż 11 h.
Jeżeli będziesz potrzebować pomocy jako nowy pracownik - zapomnij o tym że możesz liczyć na pomoc kierownika lub asystenta - zostaniesz skrytykowany że nic nie umiesz i do niczego się nie nadajesz.
Atmosfera w pracy tragiczna. Za mały błąd można natychmiast dostać naganę.
Fizyczna praca w godzinach nocnych pod presją czasu - będziesz ciągać ciężkie wózki po sklepie, latać z cięzkimi opakowaniami i za plecami jeszcze będziesz słyszeć krzyki że musisz robić to szybciej i sprawniej.
Felka 2017-02-25 13:09
Pracuję w Rossmanie i jestem zadowolona, a jak komuś ciężko jest spacer.
Zostaw swoją opinię o Rossmann - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rossmann