Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Rossmann

Pracowałeś w firmie Rossmann i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
krap - 2015-03-15 14:16:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Niemczech w Rossmannie mamy karty rabatowe na 15%. Uszkodzone rzeczy kupujemy za polwe ceny plus rabat pracowniczy. Co kwartal dostajemy extra bony na zakupy w rossmanie. w styczniu bylo 130 Euro. Na uodziny bon w wysokosci 50-80 Euro. Urlaubsgeld - polowa pensji. Weihnachtsgeld tez polowa pensji. Ogolnie nie ejst zle, atmosfera fajna, ludzie spoko. Kierwonictwo sklepu i regionalne zawsze mile i usmiechniete.... Mam umowe na stale na 20 godzin tygodniowo (pol etatu) i zarabiam netto 850 euro. plus nadgodziny jak ktos jest chetny do pracy. W nocy nie ma dostaw, tylko i wylacznie w dzien. w wiekszosci sklepow towar rozladowuja pracownicy z firmy zewnetrznej. niestety grafik tez sie zmienia ale zawsze pytaja czy komus pasuje itd... ale to jest denerwujace.
zdjecie uzytkownika
krap - 2015-03-15 14:19:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Luluś - 2015-02-17 09:15:22]:
zwolnienie nalicza sie tak jak mialas zaplanowane godziny w grafiku, np ze pracujesz pon-sro-piat . to za te trzy dni masz naliczone zwolnienie i uwzglednione godziny w rozliczeniu miesiecznym. wiec najlepiej jest isc na zwolnienie jak sie ma duzo godzin w danym tygodniu :P
zdjecie uzytkownika
olek - 2015-03-16 12:24:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tragedia nie polecam
zdjecie uzytkownika
Kazimierz - 2015-03-17 03:16:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma jak wiele innych w kraju.Jednak oszczędzając np.na ochronie wynajmuje całkowicie nieprofesjonalne firmy pseudo- ochroniarskie.Przykładem może być Tarnów DH Swit ul.Kościuszki.Nie wiem jak radzą sobie z mankiem.Poniewa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] doszli do takiej perfekcji,że wiedzą przy którym ochroniarzu łatwo się obłowić.Takim ochroniarzem jest młody ok.20 letni p.Darek.Ww zamiast obserwować monitoring, albo chodzić po sklepie, woli zamykać się na zapleczu z kadrą płci żeńskiej.Jest to świetny czas dla złodziei,bo dwóch osób mniej.Zostaje tylko jedna lub dwie kasjerki.Nie wiadomo czy nie jest to zamierzone działanie pseudoochroniarza.Gdy p.Darek ma służbę,w pobliżu DHświt można od złodziei kupić drogie kosmetyki po atrakcyjnych cenach.Rossman powinien bardziej postarać się i wynająć skuteczniejszą firmę ochroniarską.
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2015-03-17 03:32:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Firma ochroniarska w Rossmanie w Tarnowie to Polskie Agencje Ochrony.Może jest to firma jedna z tańszych,jednak co za tym idzie, całkowicie nieskuteczna.Pracujący w tej firmie ludzie nie posiadają żadnych kwalifikacji.Nie są przeszkoleni.Pracują na umowach śmieciowych.Gdy pojawiają si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w sklepie udają że nie widzą.Nie wiem czy mają jakieś wsparcie w postaci grupy interwencyjnej.Żałosna ta firma ochroniarska.
zdjecie uzytkownika
anka - 2015-03-17 16:57:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
sieć znana i jest wszędzie. Pracowałam w innej drogerii ale z powodów osobistych musiałam zrezygnować z pracy. Chcę wrócić na kasę i pomyślałam o rossmannie. Czy mogę liczyć tu na zatrudnienie przez nich czy przez agencję no i wiadomo czy umowa w związku z tym jest na zlecenie czy po okresie próbnym udaje się dostać umowę o pracę?
zdjecie uzytkownika
anna - 2015-03-17 17:24:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rossmann to jedna z popularniejszych drogerii handlowych w Polsce, ale jak tak czytam te opinie, to już sama nie wiem, czy aby na pewno warto tutaj zaaplikować. Kolega krap opisał jak to wyglada w Niemczech, musze przyznac, że zachęcająco, ale czy takie same rzeczy sa w Polsce? Może ktoś się odnieść do tego postu?
zdjecie uzytkownika
Kazimierz - 2015-03-18 14:44:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rosssmann jest to po prostu firma w której w większości pracują DEBILE.W Tarnowie na ul. Kościuszki w DH Świt zabrania się wejścia klientom na swoje widzimisię niedouczonej kadry.Natomiast [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] grasują jak mogą.Następnie towar Rossmana można kupić od złodziei na parkingu za okazyjną cenę.Na proceder ten przymyka oko niejaki pseudoochroniarz Darek.Sam jest narkomanem i nie pogardzi żadnymi dodatkowymi dochodami.Narkotyki przecież kosztują.O Rossmanie na ul.Kościuszki możnaby napisać książkę.
zdjecie uzytkownika
Kazimiera - 2015-03-18 15:20:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mężowie.Jeżeli bardziej cenicie spokój i stabilizacje w rodzinie,nie zgadzajcie się na pracę swoich żon w Rosmanie.Orgie pomiędzy ochroniarzami a pracownicami to normalka.
zdjecie uzytkownika
klient - 2015-03-20 10:52:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ochroniarze w Rossmannie-lalusie-narkomani z PAO.Ludzie poczytajcie sobie opinie wpisującrossmannsieć sklepów opinie bangla.pl
zdjecie uzytkownika
Ewcia - 2015-03-20 16:32:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiedy starałam się o pracę w Rossmanie czytałam powyższe opinie i byłam przerażona.Juz miałam się wycofać no ale za coś trzeba żyć i spłacać kredyt. Dostałam ta prace i z duszą na ramieniu, przygotowana na najgorsze poszłam pierwszego dnia do pracy.Właśnie mija 4 tydzień od kiedy tam jestem.I nic z tego co tu wyczytałam nie ma miejsca w moim sklepie. Kierowniczka i reszta dziewczyn bardzo fajne. Grafik dostałam na cały miesiąc i zmieniły się w nim tylko dwa dni bo została przyjęta jeszcze jedna dziewczyna.Zmiany nieznaczne,nawet bym powiedziała ze na plus dla mnie.Wiem o nich tydzień wcześniej. Pracuje sobie spokojnie, robię swoje i wychodzę do domu.W poprzedniej pracy choć była to mała prywatna firma nie miałam żadnej stabilizacji.Tam to dopiero grafik mi się zmieniał, szefowa nagle robiła mi tydzień wolnego oczywiście nie płatnego.Ehh książkę bym mogła napisać. Póki co z pracy w Rossmanie jestm zadowolona i złego słowa powiedzieć snie mogę.
zdjecie uzytkownika
Ewcia - 2015-03-20 16:32:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Kiedy starałam się o pracę w Rossmanie czytałam powyższe opinie i byłam przerażona.Juz miałam się wycofać no ale za coś trzeba żyć i spłacać kredyt. Dostałam ta prace i z duszą na ramieniu, przygotowana na najgorsze poszłam pierwszego dnia do pracy.Właśnie mija 4 tydzień od kiedy tam jestem.I nic z tego co tu wyczytałam nie ma miejsca w moim sklepie. Kierowniczka i reszta dziewczyn bardzo fajne. Grafik dostałam na cały miesiąc i zmieniły się w nim tylko dwa dni bo została przyjęta jeszcze jedna dziewczyna.Zmiany nieznaczne,nawet bym powiedziała ze na plus dla mnie.Wiem o nich tydzień wcześniej. Pracuje sobie spokojnie, robię swoje i wychodzę do domu.W poprzedniej pracy choć była to mała prywatna firma nie miałam żadnej stabilizacji.Tam to dopiero grafik mi się zmieniał, szefowa nagle robiła mi tydzień wolnego oczywiście nie płatnego.Ehh książkę bym mogła napisać. Póki co z pracy w Rossmanie jestm zadowolona i złego słowa powiedzieć snie mogę.
zdjecie uzytkownika
klient - 2015-03-20 17:13:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Proszę sobie poczytać opinie na bangla.pl to dopiero się można dowiedzieć co to za firma.Szkoda tych kobiet.O ochroniarzach nieukach też można poczytać.
zdjecie uzytkownika
klient - 2015-03-20 17:17:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jednym słowem w Tarnowie na ul.Kościuszki kur....wo.
zdjecie uzytkownika
BoskiOchroniarzTarnow - 2015-03-26 16:15:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zamknij mordę o ochronie :) dziwne że Darkowi wynoszą a Rossmann go nie zwalnia. Człowieku daj sobie spokój i nie oceniaj ogółu ludzi, bo z jednym masz zatarg to reszta też zła. Jeśli kogoś śmieszy to co pisze to umówmy wszystkich ochroniarzy Rossmanna i wtedy wyrazi pan swoją opinię. Sram na was hejterzy. A to że się ruchamy z dziewczynami na zapleczu to nasza sprawa a wam żal Dupe ściska :) cwaniaczki z internetu a prywatnie pedofile!
zdjecie uzytkownika
klient - 2015-03-27 12:39:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [BoskiOchroniarzTarnow - 2015-03-26 16:15:00]:
No to jest właśnie kultura ochrony PAO w rossmannie.
zdjecie uzytkownika
KochamHejterów - 2015-03-27 20:10:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ej ludzie ludzie.. Pracuję w PAO od paru ładnych lat i nigdy się nie spotkałem z jakimiś problemami. Umowy eleganckie, Kontakt z pracodawcą 24h na dobę, solidne zarobki no i o patrolu w Tarnowie mogę powiedzieć że przyjeżdża w przeciągu 7 minut (wiem z doświadczenia). A jeśli tacy ludzie jak niektórzy tutaj, oceniają pracę w danej firmie stojąc z boku to mamy prawdziwy obraz polskiej rzeczywistości. A pan, panie Kazimierzu niech da spokój bo nikt w to nie wierzy co pan opowiada. Jeśli to była by prawda to udowodnić nie problem, i pan Darek jak i Pani Magda już by nie pracowali. Także zajmijcie się rozsyłaniem e-maili bo za to płacą a nie doszukiwaniem błędów w pracy innych ludzi. TULIPAN od PAO! :)
zdjecie uzytkownika
klient - 2015-03-30 21:34:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [KochamHejterów - 2015-03-27 20:10:31]:
jak możesz pracować kilka ładnych lat jeżeli masz dopieo 21 lat.Jeżeli chodzi o patrol to tak jak już powiedziałem, bo widziałem na własne oczy,byłem świadkiem, czeka się ok.1godzinę.Na dodatek przyjeżdża jakiś staruszek 150cm wzrostu w kapeluszu.I jak można przy takiej osobie czuć jakikolwiek respekt.Taki sam jak przy ww.opisującym a podającym się:tulipan z PAO.Po prostu firma PAO ośmiesza swój wizerunek na rynku ochrony osób i mienia.Żałosne ale prawdziwe.
zdjecie uzytkownika
klient - 2015-03-30 21:41:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [KochamHejterów - 2015-03-27 20:10:31]:
Hej tulipan, to jakiej ty jesteś orientacji?Skoro kochasz hejterów.Widziałem twoich rodziców-mili panowie.
zdjecie uzytkownika
szumi - 2015-03-31 21:08:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem w którym momencie , ale temat Rossmanna chyba powoli zamienił się w typowy profil firmy PAO . Wróćmy może do samej pracy w tym miejscu bo myślę , że to jest główny powód tego , że ludzie odwiedzają te stronę. A jest o czym rozmawiać bo sprzedawcy w Rossmannie na pewno mają wiele hsitorii do opowiedzenia
zdjecie uzytkownika
pogromca patologi - 2015-04-06 12:09:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
syf kiła i mogiła,kierownik zmiany jeden wacha bardzo pobudzony, trener widać ze lubi chłpców ogólnie patologia jak w większości dużych zakładów, wazelinka bardzo chodliwa włazidupów nie brakuje, pracownicy przeważnie ułomni fizycznie albo psychicznie, ogolnie nie polecam strata zycia i zdrowia. Co jeden to cwańszy a kazdy lata jak piesek za te marne złotówki. Praca typowo dla ludzi nie myślących tzw. piesków co Pan każe piesek robi.
Na temat pracy w tej firmie można by wydać książke skladającą z z 10 tomów każda po 500stron
zdjecie uzytkownika
gosciuuu - 2015-04-10 17:19:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam dlaczego nikt nie chce odpowiedzieć na pytania dotyczace wynagrodzenia? Idę na rozmowę zastępcy kierownika i nie wiem ile mogę powiedzieć jesli spytaja mnie o wynagrodzenie. Czy ktos orientuje sie w tej materii i jest w stanie normalnie i konkretnie odpisać ? po rozmowie dam znac co i jak.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
k.poręba - 2015-04-11 02:49:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pogromca patologi - 2015-04-06 12:09:03]:
Po 1 słownik nie boli - piszemy ''patologii' jeśli już używasz trudnych słów. Po 2 - rozumiem że tylko w tej pracy kierownik wydaje polecenia a pracownik musi je wykonywać, ty natomiast na pewno zawsze znajdujesz takie prace że to ty wydajesz polecenia szefowi za 5 zł na godzinę a on biega i je wykonuje . Puknij się w łeb cymbale.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Dwie średnio ogarnięte kobiety śmiały się ze mnie przez całą rozmowę tj. 40 min. Bawiło je wszystko, co tylko powiedziałam. KR stwierdziła, że nie rozumie dlaczego skończyłam studia (zarządzanie) skoro nie znam podstawowych informacji na ten temat. Śmiała się z moich poprzednich pracodawców (jakby Rossmann był lepszy :D ), a na końcu doczepiła się nawet do moich szpilek (do sukienki miałam ubrać kalosze?) Najgorsza rozmowa w moim życiu. Czułam się poniżona, ośmieszona i zrównana z ziemią. Bezczelna zadzwoniła do mnie i ZAOFEROWAŁA MI TO STANOWISKO! Nie wyobrażam sobie współpracy z takim Kierownikiem Rejonu, ofertę odrzuciłam. Poleciłabym jej również dobrego psychologa, bo była kompletną wariatką. Znajoma chciała być sprzedawcą, to KR jej powiedziała: Szkoda że nie mam pani chociaż licencjatu. Porażka, nigdy więcej.
Pytania: W taką pogodę w szpilkach? Jak sprzeda Pani 200 szamponów w jeden dzień? Dlaczego skończyła Pani taki kierunek? Bo ja skończyłam lepszy- słowa KR.
zdjecie uzytkownika
pr - 2015-04-12 16:27:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastępca kierownika zależy jakie miasto ale pewnie między 2000-3000
zdjecie uzytkownika
abba - 2015-04-21 10:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kazimierz - 2015-03-18 14:44:26]:
Praca w Rossmann to wielka porazka,wynagrodzenie zalezne od regionalnego i regionu gdzie akurat miesci sie sklep/sciana wschodnia to juz totalnie małe pieniadze.3000brutto/jako kierownik/kasjer marne 11zł brutto /h..ale to zalezne jest od kier region.jak mowie!- jak trafisz na ludzkiego to jest znosnie ,a jak trafisz na :zołze"dyktatora to porazka tak daja popalic ze sres i nerwy wszystko na wczoraj.od scisłych procedur zaczynajac do zadan zlecanych na juz!cisnienie jest b.duze wypracowanych godz.jak najmniej do etetów a utargi marza sie kosmiczne górze no bo to jest kasa i wycieczki dla nich-wiec czemu nie cisnac.?!Pracy zadnej sie nie boje przepracowałam ciezko na wielu stanowiskach i branzach ale przez pół roku w rossmann tak sie uzapier...jak nigdzie indziej!!szok dostawy gigant na zcas praca bo zaplanowane godziny 4 na rozladunek i posprzatanie i nie ma mowy o wiecej.we dwie osoby biegiem sie pracuje jak w obozie naprawde,stres nerwy i nigdy zadowolenia nie było .wizyta KR i znow wiele pretensji i pytan a co pan/i zamierz azrobic aby było lepiej..majac do wyboru NIDGY ponownie nie poszłabym tam spowrotem do pracy!!NIE POLECAM ani za KASJERA ani KIEROWNIKA!
chyba ze ktos preferuje prace w wielkiem stresie i presji to polski Rossmann jest w tym dobry.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rossmann
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Rossmann?
Zadaj pytanie