Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Rossmann

Pracowałeś w firmie Rossmann i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Sarina356 - 2014-10-16 22:40:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [lukrecja - 2014-09-26 15:46:44]:
Kierowniczka też miła- raczej ma donośny głos też tam często robię zakupy i miałam okazję być obsłużona przez Panią w czerwonym fartuszku
zdjecie uzytkownika
Dora - 2014-10-25 19:27:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A jaka jest atmosfera w oddziałach warszawskich? Da się spokojnie pracować czy jednak kierowniczki dają się mocno we znaki ? A jakie jest wynagrodzenie? Poszukuję pracy na 1/2 etatu i mam nadzieję że jest możliwość ustalenia grafiku... (żeby nie kolidował z zajęciami na studiach). Czekam na odzew ;)
zdjecie uzytkownika
Inga30 - 2014-11-07 00:01:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Witajcie. Wysyłałam swoje CV przez strone Rossmann ,zadzwonili do mnie przed wczoraj miałam dziś rozmowę indywidualną więc tak jak by mnie ominął ten pierwszy etap Grupowy .. Rozmowa przebiegła bardzo sympatycznie.. Wysyłałam CV na stanowisko Kasjer-sprzedawca a pani zapytała czy nie chciałabym na Asystenta gdyż mam dwie poprzednie prace na stanowiskach kierowniczych... Zostałam od razu zaproszona na jutro na rozmowę z Regionalnym. Ciekawa jestem jak pójdzie ,jakie pytania mi zadadzą.. Może któraś z Was przeszłą już tą rozmowę i podpowie co nie co. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Mania - 2014-11-08 21:38:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy ktoś może powiedzieć ile zarabia asystent w rossmanie?? PILNE :-)DZIĘKI ;-)
zdjecie uzytkownika
gocha - 2014-11-08 23:49:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
Odpowiedź na: [Inga30 - 2014-11-07 00:01:24]:
byłaś na stanowiskach kierowniczych i teraz chciałaś iść na kasę do Rossmana ? to trochę zjazd w rozwoju nie uważasz ? dobrze , że chociaż inni o Ciebie dbają . Nie zaczynałabym tu pracy na Twoim miejscu od stanowiska kasjera, jednak asystentka to już może być coś. Słyszałam że warunki już całkiem przyzwoite
zdjecie uzytkownika
nowa - 2014-11-13 13:46:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej i jak się udała rozmowa k. ? rozważam wysłać kandydaturę na zastępcę kierownika .. aczkolwiek doświadczenia w owej branży brak ;) większość życia jako doradca i kierownik w banku .. rozumiem, że każdy niezależnie od stanowiska stoi na kasie tak?
zdjecie uzytkownika
8888 - 2014-11-13 19:39:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo pozdrawiam p. Pauline Godlewska kierowniczkę z warszawy ul karolkowa
zdjecie uzytkownika
gaba - 2014-11-23 14:20:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nowa - 2014-11-13 13:46:46]:
z tego co mi wiadomo to są dziewczyny , które przeznaczone są głównie do tego , aby na tych kasach stać jednak gdy ruch jest wyjątkowo duży to pracownice starają się zapełnić wszystkie kasy , żeby to jakoś rozgonić towarzystwo z zakupami. Gdy się nie stoi na kasie to również jest co robić na samym sklepie
zdjecie uzytkownika
draga - 2014-12-04 23:58:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czy ktoras z was "przepisywala" sie do innego rosska (z jednego miasta do drugiego)? na jakiej zasadzie to jest krok w krok, podpowie ktoras? ;)
zdjecie uzytkownika
MACGREGOR - 2014-12-07 20:30:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
drogeria rossman w zambrowie ,pracownicy ok.....tylko dlaczego nie ma testerow na polce,oczywiscie tych drozszych
pytalem kierowniczki to odpowiedziala ze nie dostaja--czyzby??????
zdjecie uzytkownika
łodziak słodziak - 2014-12-08 12:03:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiem że w łodzi mają jakiś taki wielki magazyn na teofilowie przemysłowym, pewnie jakaś produkcja i pakowanie a ja właśnie akurat takiej pracy tam szukam bo mam blisko z aleksandrowa. wiecie czy może szukają tam kogoś do pracy i ewentualnie na jakie stanowiska? będę wdzięczny za informację ile by tam płacili, pomożecie?
zdjecie uzytkownika
Mały Głód - 2014-12-15 11:46:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w Rossmann,hmm,dramat,w biedronce dużo lepiej,pełny etat,lepsze pieniądze,lepszy socjal i dużo by wymieniać
zdjecie uzytkownika
zumba - 2014-12-16 20:19:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [NS - 2014-09-20 23:29:11]:
w moim regionie praca w ostatnim czasie bardzo sie zmieniła , na lepsze , pewnie kierownik regionalny czytał fora , i postanowił wprowadzic w zycie nowe warunki pracy ,,,,, a moze on był nieswiadomy niektorych sytuacji i na zebranich zwrócił kierownikom uwage i zasugerował pare mysli przewodnich , a co zmieniło sie to przede wszystkim ja juz pracuje od 2 m-cy na rozne zmiany 1lub 2-lub srodkowa , dotychczas były to zazwyczaj 2 zm, potem nocki ,kierowniczka zmienia sie na zmiany ze swoim z-ca , nocki nie trwaja juz do max godzin i max wytrwałosci tzn mozemy przy duzych dostawach zostawic pare kuwet na rano , a poprzednio było zrobicie i wtedy pojdziecie do domu , jakby było za kare , ze nie miałas dzisiaj siły szybciej pracowac ,
po zmianie asystentki czesciej siadaja na kase 1 , tzn jedna nigdy nie siada , bo mowi , ze nie lubi na zadnej kasie siedziec , woli towar robic , ja tez lubie wykładac towar i obsługiwac klientow ,ale jak jestem z nia na zmianie , to nie ma zadnej dyskusji , mowi , ze jestem na stanowisku kasjera , wiec mam siedziec na kasie ,,,,, a jak czgos nie moge zlokalizowac na magazaynie , to mowi mi , ze powinnam sie wykazac sprytem i sie angazowac , aaaaaaaaaaaaaale skad ja mam do diaska wiedziec gdzie akuran ona to połozyła , skoro jestem na kasie ? nie wiem ile ona ma transakcji przez miesiac na kasie ? nie liczac tego okresu swiatecznego , ale poprzedzajace m-ce , do kirowniczki tego nie zgłaszam , bo asystentaka pewnie ma to u niej zaklepane
zdjecie uzytkownika
abmuz - 2014-12-16 20:33:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [draga - 2014-12-04 23:58:38]:
zmieniasz lokal albo region , jesli przechodzisz do wiekszego miasta dostajesz inna stawke na godzine robocza , moze zmienic sklep jesli posiadasz dobra opinie swojej przełozonej , wtedy bedzie szybciej , mi moja pomogła nawet ,zebym miała blizej do pracy , osiedle zlokalizowała gdzie sie pzeprowadzałam , ale udła mie sie bo tez potrzebowali kasjerek , przeszłam z 1/2etatu , i tak zostałam , to wystarczajace dla mnie , bo mam inne zajecia
zdjecie uzytkownika
oLO - 2014-12-20 22:29:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wiecznie smarujące się paniusie przy szafach ,wieczne pytania o testery na perfumerii-odpowiedz do "Douglasa"
zdjecie uzytkownika
żora - 2014-12-22 15:10:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [oLO - 2014-12-20 22:29:35]:
jeśli chodzi o pracę w Rossmanie to nie jest ona moim zdaniem najgorsza jeśli wykluczymy okres świąteczny , bo to co się dzieje wtedy w sklepach to przekracza ludzkie pojęcie. Od rana do wieczora przewijają się tabuny ludzi którzy myślą , że akurat tutaj wpadną na pomysł wymarzonego prezentu pod choinkę
zdjecie uzytkownika
Wituś - 2015-01-05 18:16:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Wydaje mi się, że ten okres jest najgorszy, a przy okazji warunki, na jakich zatrudniani są pracownicy powinny być zdecydowanie lepsze. Moja znajoma zaszła w ciążę i oczywiście umowa zlecenie nie została przedłużona przez firmę. Czy tak to powinno wyglądać w naszym kraju z obcym kapitałem? Pracownik powinien być bardziej szanowany.
zdjecie uzytkownika
martika - 2015-01-07 14:02:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej jaka jest atmosfera i praca w zyrardowie?! A wogole ile zarabia zastepca czy asystent:-)
zdjecie uzytkownika
brunetka - 2015-01-15 12:08:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [NDM - 2014-10-15 13:19:27]:
nie mogę się zgodzić z opinią gdyż jedyną moją nocką to jest inwentaryzacja (1 raz w roku jak jest 1 próg-co daje 3X premia i to dobra premia) owszem umowa 1/2 etatu ale nigdy tyle nie pracowałam jak 3/4 zrobiłam to huk zawsze byłam w stanie zrobić cały etat
Wiadomo opinie są różne zależy z jakimi ludźmi się pracuje ja jestem zadowolona, a widząc osoby jakie chcą u nas pracować to zastanawiam się skąd Ci ludzie się urwali.
pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
brunetka - 2015-01-15 12:23:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [gosccc - 2014-08-08 17:55:39]:
Sory ale to kierownik danego sklepu decyduje czy pracownik zatrudniony na okres próby wykazał się na tyle aby zatrudnić go dalej czy nie.
Nie jest tak łatwo i szybko przeszkolić nowego pracownika.
Umowa 1/2 etatu, wspomniał ktoś, że można dorobić do całego etatu jeśli są obroty i jest się dyspozycyjnym i nie ma z tym problemu.
Płaca stawka do tego dodatki premie nie ma co narzekać wiadomo zawsze można więcej natomiast liczy się stabilna praca w fimie, która się rozwija.
Co do płacy za (nocki) to zawsze mam 100 więc nie wiem skąd te słowa
Socjal sa paczki dla dzieci, dodatek na święta (spory), różne wyjazdy, szkolenia itd
Praca jak praca pracować trzeba nic samo się nie zrobi. Jedyna dla mnie wada to brak szacunku dla naszej pracy przez klientów:(
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
krap - 2015-01-16 00:05:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja pracuje w Niemczech w rossmannie i jestem bardzo zadowolony. mam pytane. dostajecie tez w Polsce bony na zakupy w rossmannie?
zdjecie uzytkownika
asdp - 2015-01-19 21:20:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy wynagrodzenia wypłacane są terminowo oraz jak wygląda proces rekrutacji i rozmowa kwalifikacyjna? poszukuje pracy i chiałabym wiedziec wiecej od osób doswiadczonych czy warto aplikowac do tej firmy.. czy istnieje mozliwosc podwyzszania kwalifikacji zawodowych i czy stanowisko wiaze sie z duza samodzielnoscia w działaniu czy mozna liczyc na pomoc...
zdjecie uzytkownika
kate21 - 2015-01-22 13:48:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WITAM PROSZĘ O OPINIE DOTYCZĄCE PRACY W ROSSMANIE?
CZY TO JEST CIĘŻKA PRACA, BO CZYTAM OPINIE I NIE SĄ MIŁE!!!
NIEDŁUGO BEDE PRACOWAĆ I CHCIAŁABYM DOWIEDZIEĆ CZY WARTO ZATRUDNIĆ SIĘ DO TEJ FIRMY!!!!
Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDŻ
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa wyglądała bardzo sympatycznie i wydaje mi się ,że normalnie ,tak jak powinna wyglądac... Pani wypytała mnie o poprzednie prace,dlaczego już nie pracuje co mi się tam podobało a co nie. Zapytała równie co bym zrobiła w danej sytuacji na sklepie no i ile bym chciała zarabiać... Powiedziałam ze w graicach 1800 - 2000zł do reki powiedziała,że są w stanie mi taka stawke miesieczna zapewnić o ile przejde następny etap. Na kolejny etam zostałam zaproszona od razu na jutro,dam znać jak poszło:)
Pytania: Nie wiem jak moje poprzedniczki ale ja nie miałam jakiś zaskakujących pytan...
zdjecie uzytkownika
fawora - 2015-01-23 07:30:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam , dwa tygodnie temu wysłałam aplikacje na stanowisko kasjer sprzedawca, i jeszcze się do mnie nie odezwali i czy mam jeszcze szansę na tel. Jak to długo u Was trwało, i czy warto co jakiś czas powtarzać zgłoszenie CV, Dziękuje za wszystkie odp.
zdjecie uzytkownika
Gusia - 2015-01-23 10:40:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja czekałam miesiąc na odpowiedź, także jest szansa zawsze :) Natomiast co do samej pracy... Odradzam, pracuję na stanowisku kasjer-sprzedawca prawie 3 lata, o tyle o ile koleżanki i kierownictwo ze sklepu super i nie zamieniłabym ich na nikogo innego o tyle góra/centrala/ to porażka. Za dużo nie zarobicie, na każdym kroku cięcie kosztów, nie dbają praktycznie wgl o pracownika, tylko coraz więcej roboty i chorych przepisów, brakuje ludzi do pracy, ale nie mają sklepy "wydajności" i takim sposobem przy 19 tys dziennie są dwie dziewczyny rano, kierownik i dwie dziewczyny po południu, a siedząc na kasie robisz 3 inne rzeczy. Asystentki wcale nie mają wiele lepiej jeżeli chodzi o wypłatę, a obowiązków 2/3 razy więcej. Rozliczają Cię za inwentaryzacje z 2014 roku na warunkach jakie panują w 2015, a nie w 2014 a przecież prawo nie działa wstecz czyż nie ? Osobiście swoją pracę lubię, ale takiego nieszanowania pracownika nie doświadczyłam nigdzie. Bo, żeby opłacić gwiazdę z okładki magazynu "Skarb" która jest dla klientó bezpłata, to jednka ktoś grube miliny musi zapłacić. Pewnie powiecie zmień pracę, na jaką ? Jak żyjemy w takim kraju, gdzie nie pogardzisz nawet pracą na 1/2 etatu za 800 zł tak jak oferuje Rossmann, byle by mieć coś niż nic, jasne możesz zarobić więcej przez nadgodziny, ale jak zarobisz za dużo w jakimś miesiącu to na pewno obetną Ci tak w przyszłym, że będziesz miał niewiele ponad swój etat. To nie jest żalenie się, tylko ostrzeżenie, bo ten kto pracuje 5, 6 lat zrozumie o czym mówię. Na początku wydaje się super, kolorowo a potem widzisz co się dzieje i w słynnej Biedronce mają 2 razy lepsze warunki pracy i wynagrodzenia, ale dostać się tam to też wyzwanie. Pozdrawiam ciepło i życzę powodzenia :)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rossmann
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Rossmann?
Zadaj pytanie
x