Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Rossmann

Pracowałeś w firmie Rossmann i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ola - 2014-03-20 21:25:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Ja również dostałam maila o dniu próbnym w Rossmannie na ul. Bobrzyńskiego i, niestety, wysłałam skan dowodu. Na komisariacie powiedziane mi, że wysłałam dobrowolnie, więc nie popełniono żadnego przestępstwa, nawet jeśli oni podszywają się pod kogoś innego. Mam czekać aż ktoś weźmie na mnie jakiś kredyt albo coś zakupi...koszmar.
Co robić?!
zdjecie uzytkownika
Aurish - 2014-03-20 22:54:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja również wysłałam skan. Dzień próbny jest teoretycznie jutro o 10, adres taki właśnie, jak podany przez Was tu powyżej (usunięte przez administratora) Nie wydaje mi się możliwe, by ktoś wziął kredyt, nie okazując dowodu osobistego szczególnie na konto osoby, do której należy dowód. Czy jest tutaj ktoś z Krakowa, kto byłby chętny spotkać się na żywo i omówić tę sprawę?
zdjecie uzytkownika
Dżamelja - 2014-03-21 16:50:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ola - uważam, że powinnaś niezwłocznie zastrzec dowód osobisty i złożyć wniosek o wyrobienie nowego!
zdjecie uzytkownika
zena - 2014-03-23 18:07:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
ludzie rossmann nie wysyła email na adresy prywatne i nie ma czegoś takiego jak dzień próbny na zdrowy rozum jak można kogoś prosić o wysłanie skanu dowodu osobistego jak można się na takie rzeczy nabierać
zdjecie uzytkownika
zena - 2014-03-23 18:12:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem pracownicą rossmanna, rossmann jako pracodawca jest w porządku, natomiast kwestia zespołu to już inny wątek jest roznie są miejsca gdzie jest wspaniale ale sa też i miejsca gdzie pójscie do pracy to katastrofa aby odbebnic - rossmann forum polecam poczytać jesli ktoś jest zainteresowany sytuacja na slkepsch
zdjecie uzytkownika
mysia987654321 - 2014-03-25 18:47:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam jesli zrezygnuje z pracy w rosmannie to juz nigdy mnie nie przyjma tam??
zdjecie uzytkownika
Dżamelja - 2014-03-27 17:45:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mysia - to pewnie zależy dlaczego rezygnujesz i jakie zostawiasz po sobie wrażenie :-)
zdjecie uzytkownika
m - 2014-03-27 19:55:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem pracownikiem w rossmanie od ponad 3lat i o warunki i poziom pracy nie mam co zlego slowa powiedziec zarobki sa ok atmosfera wsrod pracownic jest bardzo dobra z wyjatkiem kierowniczki sklepu(usunięte przez administratora)zawsze bylam chwalona pracownica lapalam zlodziei itp.nawet z laska dawala mi paczki i to tylko dlatego ze mamy zajefajnego regionalnego ktory docenia pracownika a teraz jak jestem na zwolnieniu to nawet paczki na dzien kobiet mi nie dala ktora odgornie dostalismy tylko sama wpierdolila te czekoladki paczke nie moge patrzec jak dziewczyny sie tam mecza z nia jak slysze jak mi sie zala co ona tam im robi to az zal mnie sciska
zdjecie uzytkownika
nieszokowana - 2014-04-26 09:58:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłam na zakupach w sieci sklepów Rossmann w Wołominie... trwa właśnie promocja kosmetyków więc poprosiłam o pomoc panią z personelu sklepu. Jak się okazało osobę bardzo opryskliwa i to nie tylko w stosunku do mnie ale również do współpracowników .Pani zastępca kierownika ( bo tak widniało na plakietce) nie tylko nie znalazła dla mnie odrobiny wolnego czasu al również zbeształa w mojej obecności kasjerkę. Nie wiem jakimi prawami rządzi się Rossmann a raczej ta pani ale zaznaczam że w obecności klientów tak nie wypada !!!!
zdjecie uzytkownika
zuza - 2014-05-07 20:33:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NIGDY WIĘCEJ ZAKUPÓW W ROSSMANN! Kilka razy tam byłam i za każdym razem były problemy z wydaniem reszty. A dziś kupiłam balsam, do którego powinnam dostać gratisowy żel przy kasie. Musiałam się sama o niego upomnieć. Pani kasjerka zajrzała pod ladę i stwierdziła, że "nie ma" i już. Może powinnam stanąć do innej kasy. Następnym razem pojadę do centrum do HEBE ( ROSSMANNA mam w swoim bloku).
zdjecie uzytkownika
a - 2014-05-10 11:12:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Moja żona zawsze mówi, że na dostawach muszą dwie dziewczyny rozładować 3,5 lub więcej ton towaru (3500 kg jak by ktoś miał problem ze zrozumieniem). Grafiki (rozpiska czasu pracy) tak porobione, że jak już idzie do pracy to na 12 godzin i jeszcze taka pinda jedna z drugą jak powyżej mają czelność narzekać na pracownice. Dziewczyny są eksploatowane do cna więc dajcie im biednym pracować w spokoju. Jeszcze muszą to wszystko robić jak cyborgi z uśmiechem na ustach.
zdjecie uzytkownika
Kolo - 2014-05-27 07:59:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jakie zarobki na stanowisku Magazynier w Centrum Logistycznym?
zdjecie uzytkownika
turan - 2014-05-27 13:17:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [a - 2014-05-10 11:12:03]:
no właśnie widocznie ten uśmiech na ich ustach potrafi zmylić klienta... mi się zawsze wydawało, że dziewczyny z pracy są zadowolone
zdjecie uzytkownika
totek - 2014-07-02 16:20:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zielonaa6 - 2014-03-03 22:45:54]:
Rany boskie... dorwaliście się do komputera z internetem przed chwilą? A urodziliście wczoraj? Jak dorosła, szukająca pracy osoba może się nabrać na taką bzdurę? Adres mailowy z innej domeny niż firmowa? Jakiś "mail.com"? I wy się na to łapiecie? Ręce opadają... Słusznie ktoś wcześniej napisał: doślijcie jeszcze dane do logowania w banku, bo potrzebują ich by wam przesyłać wynagrodzenie.
zdjecie uzytkownika
upa - 2014-07-04 13:52:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
właśnie wróciłem z rozmowy z kierownikami magazynu odnośnie pracy w magazynie, niestety nie spełniam oczekiwań ?! śmiech mnie ogarnia , 14 lat pracy na magazynach - wózki widłowe ......
cóż mogę dodać z własnej strony (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
jasia - 2014-07-06 20:19:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chciałam zapytać jaki etat u was na sklepach ma asystent kierownika pół czy cały?
zdjecie uzytkownika
ada - 2014-07-07 22:56:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja pracuję od miesiąca! Jest super! Polecam! Zarobki? Bardzo pozytywnie jak na ten rynek pracy 15,5 brutto/h +atrakcyjne premie
Osoby, które narzekają... niech lepiej zabiorą się za naukę i inwestycję (przede wszystkim czasu) w lepsze wykształcenie.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Ka84 - 2014-07-08 20:43:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Super praca i płaca. Dziwią mnie nie które opinie. Ja pracuję trzeci rok i nie mam zamiaru szukać drugiej pracy ,a co do pensji to zarobki są okey. 2.400- 2.700pln na rękę. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
wrzód - 2014-07-15 09:04:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ryle na dole zarabiają 1800 netto , więc nie wiem @Ka84 skąd ty masz takie zarobki , chyba że dajesz ...
zdjecie uzytkownika
turan - 2014-07-15 12:46:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wrzód - 2014-07-15 09:04:21]:
w końcu @k84 nie napisała nigdzie , że pracuje na najniższym stanowisku. Może została przyjęta jako zastępca kierownika albo kierownik sklepu, bo Rossmann również przyjmuje na takie posady w swoich sklepach. Swoją drogą praca w takim sklepie jest chyba jedną z najpewniejszych obecnie na rynku. Firma cały czas praktycznie się rozwija. Doczytałem , że ma obecnie już prawie tysiąc sklepów w całym kraju i ciągle co roku powstają nowe. W związku z tym nie grozi im chyba nagłe osłabienie rynku i fala zwolnień, jak to bywa przecież obecnie już w wielu różnych branżach. Po za tym towaru jaki można zastać w tym sklepie zawsze ludzie będą potrzebować ;)
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-14
Żródło: pracuj.pl
Łódź
(łódzkie Zobacz lokalizację na mapie »)
Kim jesteśmy?Rossmann to największa w Polsce sieć sklepów drogeryjnych, obecna na rynku od 21 lat. Posiadamy ponad 920 sklepów i zatrudniamy ponad 12000 pracowników.Wraz z rozwojem sieci handlowej rozwijają się działy Centrali wspierające i współpracujące ze sklepami.Kogo szukamy?Poszukujemy kandydatów na stanowisko:Programista VB.NET/SQL Miejsce pracy: Łódź  Wymagania:Wykształcenie informatyczne.Dobra znajomość posługiwania się narzędzi MS Visu
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
bryku - 2014-07-16 15:51:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rozumiem ze mowicie o sieci sklepow rossmann w stolicy ????
zdjecie uzytkownika
turan - 2014-07-16 19:09:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No właśnie jest to sieciówka i nawet w razie zamknięcia jakiegoś salonu może udać się przenieść gdzieś indziej. Poza tym nikt tu nie oszukuje, zasady są proste i przejrzyste a pieniążki w zależności od stanowiska. Mi podoba się również to że jest to firma z jakaś ideą, wypracowali swoją pozycję na rynku ale nie zamknęli się tylko na siebie ale wspierają różna kampanie społeczne i charytatywnie tez potrafia sie udzielac. Nie wiem jak dla Was ale dla mnie to wazne, że nie pracuje wsród robotów, ale ludzi z sercem i sumieniem
zdjecie uzytkownika
nikita - 2014-07-21 19:36:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ma pytanko nasz fundusz socjalny co nam oferuje bo pracuje w rossmanie i jedynie co zauwazylam to paczki dla dzieci..a kolonie jakies?
zdjecie uzytkownika
Mirek - 2014-07-29 07:23:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma Rossmann,to cwaniaki wyzyskuja pracownikow,za marne pare groszy,za nocna prace przy rozladowaniu towaru,Rossmann nie placi stawek nocnych,a powinno sie placic pracownikom 100 procent dodatkowo,kiepska atmosfera we Wroclawiu w sklepie Rossmann ,sklep nr.33.Kierownik w tym sklepie (Edyta)to jakas kobieta,ktora ma klopoty z klasyfikacja pojec,a przytym bardzo zarozumiala,stworzyla sobie klike ukladowo-kolezenska,czyli jednosc stadna,tacy nie powinni byc na stanowiskach kierowniczych.
zdjecie uzytkownika
Mirek - 2014-07-29 13:55:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uwazajcie na sklepy Rossmann,przy zatrudnieniu pracownika podpisuja tylko umowe na pol etatu,na caly etat Rossmann podpisuje tylko umowy z osoba zatrudniona na stanowisku kierowniczym.To znaczy,ze Rossmann podpisuje z ludzmi umowy smieciowe.Rossmann nie placi sto procent stawki za nocna prace,a taka praca jest w Rossmannie bardzo czesto,przy rozladunku towaru na sklepy.Zdaza sie czesto,ze Rossmann podpisujac umowe na okres probny,czesto tej umowy nie przedluza,robi to z premedytacja,taka jest polityka Rossmanna,moze po to aby uciec od podatkow,prowadza manipulacyjna polityke zatrudniania pracownikow.Rossmann to niewiarygodna firma,bazuje na taniej sile roboczej,jednym slowem szukaja FRAJERA .Szczescie sie tej firmy.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rossmann
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski