Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Rossmann

Opinie o Rossmann

Pracowałeś w firmie Rossmann i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
XXX - 2015-06-16 21:15:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Ostrzegam wszystkie zainteresowane osoby przed pracą w Rossmannie. Firma super toksyczna. Odnośnie rynku pracy to chyba jedna z najgorszych firm jeśli chodzi o sposób traktowania pracowników. Przepracowałam tam 2 lata, i o to dwa lata za długo. Pracę tam wspominm tragicznie :/.To [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tylko że z ogrzewaniem ;). Pozbawiono mnie godności ludzkiej oraz znacznie obniżono poczucie właśnej wartości. Nigdy w życiu bym tam nie poszła drugi raz. NIGDY. Można sie tylko nabawić nerwicy i problemów z plecami. "Koleżanki" z pracy były tak wredne,podłe i paskudne, że aż strzyka. Za awans, lepszą pensję lub to, że masz w życiu trochę lepiej niż te miotły, zjadłyby Cie żywcem. Poziom intelektualny niektórych osób jest nadwyraz prowincjonalny-średniowiecze umysłowe. Podlizywanie sie i donoszenie na koleżanki pod byle pretekstem jest na pierwszym miejscu. Jeśli tego nie robisz, nie jesteś lubiana i wszyscy myślą, że coś kombinujesz. Jeśli chodzi o nocki to katorżnicza praca, która polega na wyładowaniu 10-20 boksów+ 20 kuwet( tony towaru) we 2 osoby. Na czas. Jeśli czegoś nie zdążysz wyładować to wielkie presensje i afera na następny dzień :/. Zadaje sobie pytanie komu ta praca może sie podobać? Mało ambitym ludziom? Osobom bez perspektyw i planów na życie? Pracując tam na chwile zapomniałam że jestem dobrym i skutecznym pracownikiem. Teraz mam normalną pracę gdzie przestrzegany jest kodeks pracy. Gdzie ludzie sa życzliwi i uprzejmi. Moim szefem na szczęśie nie jest jakaś nierównoważona wariatka, która powinna leczyć sie w zakładzie psychiatrycznym.
zdjecie uzytkownika
bev - 2015-06-16 23:34:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja lubię swoją pracę.Mamy normalny czyli szanujący się zespół. Dużo zależy od tego z jakimi ludźmi pracujecie. Ja nie mam problemu z przerwami, mobbingiem itp. Nikt na nas nie wrzeszczy, wychodzimy z pracy zgodnie z grafikiem. Nie jest to lekka praca ale pracowałam już w kilku innych sieciówkach i rossmann ma fajny socjal, premie za różne cele ale osiągalne. Polecam każdemu kto w pracy chce pracować a nie mieć roszczeniowego podejścia do świata.
zdjecie uzytkownika
ZATRWOŻONY - 2015-06-17 08:43:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [pogromca patologi - 2015-04-06 12:09:03]:
zgadzam się że ta praca to (usunięte przez administratora) i nic dodać !!!!!
Sam pracuje wg. grafiku w systemie 7 dniowym ale grafik jest na cały miesiąc ,coś tam mogę sobie zaplanować . Jak słyszę co się dzieje w firmie Rossmann aż mnie krew zalewa !!!!
Dziewczyny nic nie mogą zaplanować bo jest telefon i trzeba iść do pracy !! co tam dzieci co rodzina dzieci przecież nie potrzebują MATKI !!!! o zgrozo że takie firmy działają i się szczycą tym że są przyjazne dla pracownika !!!!
Jak nazwiecie bycie na każde wezwanie ,komentarze że jak coś Ci się nie podoba to możesz pracę zmienić ,KUR.....A gdzie szacunek do DRUGIEJ OSOBY ????
TO PO PROSTU WYKAŃCZALNIA LUDZI !!!!!!!!!!!!

P. Prezes chyba powinien wywiesić nad swoją siedzibą słynny HISTORYCZNY napis !!!
zdjecie uzytkownika
siii - 2015-06-18 10:49:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gosciuuu - 2015-04-10 17:19:03]:
to proste PIP dostaje od rossmana niezłą kasę z żałosne kontrole, zatrudniają niewolniczo / porównajmy zarobki z rossmann niemcy/ tysiące polaków / rząd się ma czym pochwalić/ a my znów nie potrafimy się przeciwstawić. Dirk zbiera kapitał dla synków, Maruszak przyklaskuje a my Harujemy ! Jak od tysiącleci było !
zdjecie uzytkownika
aster - 2015-06-18 10:55:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [k.poręba - 2015-04-11 02:49:52]:
paradoks. zmniejszmy ilość perzesów w rossmann to wzrośnie wydajność ich pracy. ..tylko jeśli maruszakowi odetniemy ch..a to będzie to zaledwie 9 prromili, jeśli wyleci z roboty do wydajność wzrośnie o 100 %
zdjecie uzytkownika
daria - 2015-06-21 23:18:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mnie za to interesuje praca w rossmanie jako kasjer sprzedawca, ogłoszeń jest naprawde dużo np. http://www.pracuj.pl/praca/kasjer-sprzedawca-gdansk-gdynia-kartuzy-koscierzyna-sztum-wejherowo-zukowo-kolbudy-pow-gdanski,oferta,3971496 to ciekawi mnie, czy to świadczy o rozwoju, czy jednak to rotacje. Chyba spróbuje zaaplikować.
zdjecie uzytkownika
helena - 2015-06-30 15:32:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [XXX - 2015-06-16 21:15:41]:
Witam. Zgadzam się z większością opinii napisanych negatywnie na temat cholernego rossmanna... nie mogę powiedzieć pozytywnego słowa na temat pracy w tej " firmie". duuuużo zależy od tego na jakiego kierownika się trafi. Ja niestety trafiłam na straszną francę !!!! zostałam zwolniona po 3 miesięcznym okresie próbnym, bo " nie nadawałam się" do pracy w tym miejscu. na rozmowie było ładnie, pięknie, a rzeczywistość okazała się inna. Kierowniczka i zastępca pozjadały wszystkie rozumy !!!!! nic nie mówią, a potem mają pretensje, że czegoś się nie wie, nie umie.... chore :/ ogólnie nie polecam pracy tam !!! chyba, że ktoś lubi być poniżany przy klientach, opierdzielany za to że za wolnoooo, ciągle za wolno się coś robi, że czegoś się nie wie... chora atmosfera, chora kierowniczka i reszta " wyżej postawionych".
zdjecie uzytkownika
Lenka - 2015-06-30 22:23:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [flattern - 2015-05-12 21:36:15]:
Anulka ty to dopiero bzdury piszesz jak nie pracujesz w rosie to nie pisz źe tak fantastycznie mają twoje koleżanki-bony w rossmanie- zapomoga świąteczna tak to się nazywa ,dwa tysie -z premiá za inwentaryzację raz w roku w grudniu to mogły dostać.o ile była w pierwszym progu.a w prezencie na zajączka lub gwiastkę w geście od kierowniczki używane przez klientów testery pomadek cieni fluidów mogą dostać.
zdjecie uzytkownika
mało płaca żal - 2015-06-30 23:20:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [flattern - 2015-05-12 21:36:15]:
1400 ? w tych czasach i wam się wydaje że zarobki spoko? to hańba , jak można ta wyzyskiwać ludzi, niewolnictwa już nie ma...halo Rossmann? popatrz na inne firmy w handlu dawanie takich zarobków jest haniebne, ale wstyd, ludzie pracujecie za takie grosze i zaniżacie płace,przez takich jak wy w handlu nadal zdążają sie takie zarobki
zdjecie uzytkownika
ave - 2015-07-01 22:39:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [daria - 2013-12-30 13:36:37]:
Widocznie płacą na tyle dobrze, że "matką Polką" przynajmniej stać ją było na dobry słownik i nauczyła się pisać.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-07-08 11:31:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mnie zastanawia czy nie daje do myślenia kr regionu 17-5, dlaczego z jednego sklepu w Grudziądzu ciągle uciekają pracownicy?Odpowiem bo nie chcą pracować z Kierownikem który ma gdzieś pracowników i uważa że sama pracuje naj....,a reszta to obiboki.Głośno wypowiada się że trudno albo praca albo dzieci,jak zmienia grafik z dnia na dzień i nie ma mowy że nie możesz, wszystko co zle to asystenci a dobre to sama ks.Brak słów, a wystarczy ankietę anonimową zrobić wsród pracownic i wszystko jasne by było, ale po co lepiej tolerować i udawać że jest Super ale Syf raczej.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-07-12 21:59:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
porzebuje konkretnych informacji ile zarabia kierownik z-ca kierownika w rossmanie
zdjecie uzytkownika
alek - 2015-07-14 11:56:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kierownik możesz powiedzieć w okolicach 3000-3200 na rękę, z-ca ok 2600-2800. Stawki te są jak najbardziej realne, przynajmniej w dużych miastach
zdjecie uzytkownika
Aga - 2015-07-14 19:36:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ula - 2015-05-31 20:55:39]:
koleżanko!! Poradź proszę innym gdzie znalazłaś pracę po odejściu z Rossmanna?
Też chętnie bym odeszła ale boję się, że trafię gorzej.
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2015-07-22 02:37:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
To całkiem dobrą kase jednak płaci rossmann skoro kierownik ma 3000-3200, u mnie w okolicy poszukują zastępcy kierownika i sam nie wiem, czy aplikować, czy nie, ale po tych opiniach chyba spróbuję. Może wiecie o ile mniejsza ma pensje zastępca, bo pewnie jest zbliżona, a mi by jakieś 2800 wystarczyło.
zdjecie uzytkownika
edyśk - 2015-07-23 22:42:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nigd nie idzcie pracować do rosmsna najgorszy SYF i pomiatanie pracownikiem
zdjecie uzytkownika
kika - 2015-08-07 16:51:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [XXX - 2015-06-16 21:15:41]:
Masz całkowitą racje. Pani kierownik z personelem robi co chce. Kto nie skarży ten nie pracuję. Mordercza praca w nocy. Zmiana grafiku kilka razy w ciągu tygodnia. Kierownik straszy notatkami, naganami co to jest. Otacza sie wlasnymi "ludzmi". Porazka nabawić sie tam można nerwicy i bólu kregosłupa. Niby taka duża firma a wielki syf.
zdjecie uzytkownika
mówiłem że dobrze gra role - 2015-08-10 00:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jeśli ktoś by chciał zobaczyć pana dewianta z 1999r to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wpisać
,,Kawaleria Powietrzna E12 PL DVDRip XviD AC3 up by walddek ,, od 15:20min
obecni oraz byli pracownicy poznają odrazu polecam hehe
zdjecie uzytkownika
kasjerka - 2015-08-16 23:20:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rossmann to dno
mam przełożone asystentki w Elblągu które nie mają wiedzy kasjera
dostały posady po znajomości albo lizaniu nie powiem czego
złożyłam już wypowiedzenie
nigdy więcej rossmanna
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-20 19:37:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja również polecam zawód masażysty. Postanowiłam zmienić kwalifikacje po 5 latach pracy za biurkiem. Zapisałam się do 2-letniej szkoły gowork www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolona. W końcu robię coś innego, cos co sprawia mi radość i przyjemność. Atmosfera w szkole fajna można dużo się nauczyć. A po szkole planuję otworzyć własną działalność.
zdjecie uzytkownika
magazyn łódź - 2015-08-20 19:39:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wystarczyło by żeby nikt w tej firmie nie robił zakupów przez pare miesięcnejy

typowe robole z łapanki po jednej stronie i pajace w garniturkach po drugiej

ot cała centrala łódź teofilów

zdjecie uzytkownika
miśka - 2015-08-21 11:46:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rossmann to w ogóle dość popularna drogeria kosmetyczna. Ja byłam sceptycznie nastawiona bo wcześniej robiłam zakupy w innej i byłam zadowolona ale znajoma poleciła mi Rossmanna i mają naprawdę dobre produkty swojej własnej marki i to jeszcze nawet stosunkowo tanio, także ta firma jest dla mnie jak najbardziej na plus.
zdjecie uzytkownika
Fuck - 2015-08-23 19:14:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rossmann (usunięte przez administratora) z Polski zydzie.
zdjecie uzytkownika
Monia - 2015-08-30 16:04:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czy ktoś może pracuje w ktoryms rosmanie w Toruniu i mógłby sie wypowiedzieć?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja prowadzona wg mnie na poziomie w duchu przyjaznej i partnerskiej atmosfery. Spokojne i dość odizolowane pomieszczenie sprzyjało zachowaniu poufności i intymności biznesowej - choć kandydat mógłby nie być sadzany pod słońce z okna - Taki niewielki dyskomfort. Osoba rekrutująca na wstępie wyjaśniła jak wygląda proces rekrutacji, jak będzie wyglądał proces odmowy lub przyjęcia do pracy i wdrożenia w obowiązki - Pełna profeska

Pani rekrutująca skupiała się na zadawaniu pytań dotyczących tylko kwestii zawodowych. Brak podnoszenia głosu czy innych niemiłych nadpobudliwych zachowań.

Mała refleksja: kandydat przynosi CV dla rekrutera? oszczędność firmy czy brak czasu na przygotowanie?

Choć rozmowę zaliczam całkowicie do prowadzonych profesjonalnie to odniosłem wrażenie iż rodzaj zadawanych pytań, sposób ich ukierunkowania był nastawiony na udowodnienie, że kandydat się nie nadaje. Może nie jest to nawet spowodowane kwestią braku doświadczenia, czy braku kompetencji kandydata, a wg mnie bardziej próby wpisania kandydata w mentalność i standardy firmy.

Zauważyłem, że wnioski z odpowiedzi w formie szybkich notatek do późniejszej analizy wykonywane przez osobę rekrutującą były wyrywane z kontekstu i sprowadzane do podstawowego TAK lub NIE choć niestety tak się w wielu przypadkach nie da, przez co mogły wyjść finalnie nawet głupoty np.
Kandydat pracował 3 lata w poprzedniej firmie na takim samym stanowisku. W trakcie 3 lat zachodziło wiele sytuacji na runku jak i w samej firmie, na które kierownik sklepu nie miał wpływu, a osoba z zewnątrz nawet nie musi tego rozumieć czy umieć przeanalizować.
- Jakie sukcesy sprzedażowe miał Pan w ciągu 3 lat? uściślenie pytania: ile razy zakończył Pan rok z wynikiem dodatnim, raz na trzy, dwa itd.
Odp.
- Zakończyłem raz, gdyż w 2012 było euro i niestety spadek sprzedaży odbił się bardzo mocno na całym roku. W kolejnym roku odrobiłem spadek i zakończyłem sporym plusem, zaś w trzecim roku firma miała problemy finansowe i mocno oszczędzaliśmy na zatowarowaniu, co przyczyniło się do spadku sprzedaży, ale za to mocno przeczyściliśmy magazyny co firma wyszła na plusie.
Notatka:
- raz na trzy lata
Oczywiście to tylko wymyślony przykład, ale odzwierciedlający dokładnie tę zasadę.

Pewne rzeczy jestem wstanie wyłapać, zrozumieć, widzę może nieco więcej niż inni kandydaci ponieważ wiele razy siedziałem po przeciwnej stroni biurka i wiem na jakiej zasadzie pewne rzeczy się odbywają.

Rada:
Nie wyprzedzać, słuchać, więcej zrozumienia, kierownik a kierownik to duża różnica - jest ogromna przepaść między firmami na rynku w zakresie obowiązków i możliwościach pracowników na tych samych stanowiskach i poziomem ich nabytych kompetencji.
Czasem gorszy papierek zawiera lepszy cukierek.
Pytania: Powód odejścia z poprzedniej firmy, dlaczego akurat Rossmann, jakie był faktyczny zakres obowiązków w poprzedniej firmie (odpowiedź szybko przerwana kolejnym pytaniem), ile chciałby Pan zarabiać najmniej z naciskiem na najmniej! Za co można zwolnić pracownika, jak dużo było pracy papierkowej w poprzedniej firmie, a jak dużo pracowało się na sklepie, luka w CV - co robił Pan w tym czasie i jeszcze kilka mniej istotnych lub ogólnych pytań
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-31 22:18:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja osobiście wybrałem pracę z kierunku medycznego. Obecnie będę kończył Technika dentystycznego w szkole Gowork www.szkoly.gowork.pl. Mają super warsztaty, dużo praktyki, na czym właśnie mi zależało. Kierunek nie drogi, a nauczyciele super przekazują wiedze. Jeszcze egzamin zawodowy przede mną ale na pewno go zdam. A nawet już mam wstępne oferty pracy z wysokim wynagrodzeniem sięgającym 3.000 zł po uzyskaniu tytułu Technika Dentystycznego. Wszystkim polecam!
zdjecie uzytkownika
myszka mini :P - 2015-08-31 22:19:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Bydgoszczy ta sama patologia. Ta firma to dno, dzień w którym złożyłam wypowiedzenie był najpiękniejszym dniem w życiu. Do nas przyszła kierowniczka z innego sklepu zaczęła się panoszyć. Super zgraną ekipę, która wygrywała bardzo dużo konkursów poprzenosiła do innych sklepów, a sobie zostawiła największe przy..dupasy i zatrudniła nowych. Teraz się szczyci, że ma najlepszy sklep w mieście. Pasuje do niej zastępczyni ksywka cyborg czy robot- ross to jej zycie, ma gdzieś swoje dziecko. Karierowiczki, nie polecam tego sklepu chyba, ze lubisz mobbing i chcesz wylądować na psychotropach xD
zdjecie uzytkownika
kasiaaaa123 - 2015-09-04 16:22:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam pracy w tej firmie!!! Na rozmowie wszystko wygląda pięknie ładnie. Jednak jak się zacznie to już nie jest tak fajnie a to co było na rozmowie nie ma odniesienia w rzeczywistości. Stawka to 11,20 zł/h a obowiązków mega dużo. Jednak wiadome w każdej pracy są obowiązki i trzeba robić a nie leżeć i pachnieć ale jak na taką pracę fizyczną to mała stawka tym bardziej przy obrotach jakie osiąga Rossmann. Negatywna opinie dotyczy jednak traktowania człowieka w tej firmie. O grafik nie można się doprosić, o której mam przyjść do pracy dowiadywałam się z dnia na dzień przed zakończeniem pracy. Zdarzały się takie sytuacje, że telefon o godz. 21.00 z informacją, że na 6.00 do pracy. Nic nie można zaplanować ciągłe zmienianie godzin pracy i nadgodziny ile sie tylko da. Do tego umowa na pół etatu a robi się cały co jest nie fer w stosunku do pracownika jak mam robić na cały etat to taką też wolę mieć umowę. O przerwę trzeba się ciągle upominać bo nie raczy zrobić zmiany na kasie. Obsługa na kasie to już wogule istna masakra nie można nic mieć do picia ani wyjść do toalety. Siedzisz co najmniej 3 godziny o suchym pysku i nie masz sił już wymawiać słynnej regułki. Ciągłe pretensje, że za wolno, że nie tak. Dodatkowo pretensje gdy chwile porozmawiasz z kimś znajomym czy z rodziny kiedy jesteś na sklepie. A mam udawać, że nie znam i uciekać???? Słynne wózki i kuwety wcale nie są takie lekkie jak to mówią na rozmowie. Są naładowane od góry do dołu a pcha się je bardzo ciężko. Co do "koleżanek z pracy" to najlepiej omijać szerokim łukiem bo wsadzą ci nóż w plecy zwłaszcza "Awansowane Panie Asystent" które czepiają się o wszystko. Sprawdzanie torebek a dokładnie jawne grzebanie i przetrzepanie każdej kieszonki przez "koleżanki " to już chyba norma. Mają cię tam za złodzieja ochrona patrzy na ręce bardziej pracownikom niż klientom. Jeśli macie możliwość innej pracy nie idzie tam a także jeśli zależy Wam na życiu prywatnym bo inaczej Rossmann traktuje Cię jak robota dostępnego 24/h a jak się upomnisz o swoje to kierowniczka powie, że ją to nie obchodzi i możesz przyjść na czworaka albo na rzęsach. Dyspozycyjność w tej firmie oznacza dostępność 24 godziny na dobę.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rossmann

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Rossmann?
Zadaj pytanie
alert