logo Rossmann

Rossmann

Warszawa

Opinie o Rossmann

rynek pracownika 2017-05-18 16:18
W jakim celu w ankiecie rekrutacyjnej zbierają informacje o dokładnej dacie urodzenia i dokładnym adresie zamieszkania? Przecież nie wszyscy wypełniający ankietę będą pracownikami R.
6
Ciekawa 2017-05-20 13:51
Jak wygląda praca tylko w weekendy? Czy to jest tylko sb-niedz, czy piątek tez wchodzi w grę? I co w sytuacji, jeśli bardzo potrzebuję wolny weekend (np wesele), czy można odpracować to w tygodniu? Ile zarabia taki kasjer? Czy są premie, bony lub paczki na święta?
Będę wdzięczna za opinie.
11
Xyz 2017-05-21 12:07
Praca od piątku do niedzieli, przy sklepie wysokoobrotowym od 6 do 12 godzin dziennie ( z naciskiem na 12h ). Co do wolnego weekendu to wystarczy napisać ze chcesz wolne w zeszycie zyczen grafikowych i nie powinno byc z tym problemu, bez zadnego odrabiania w tygodniu. 1/2 etatu. Woj zachodniopomorskie 120 h w miesiacu = 1400 zl na reke
5
Ciekawa 2017-05-21 12:40
Dziękuję bardzo. Mam nadzieję,że w mazowieckim działa to podobnie.
2
kombiwars@wp.pl 2017-05-22 16:09
Proponuję znacjonalizować tę sieć i inne wyprowadzające pieniądze z Polski
4
Mimka 2017-05-22 16:26
A czy jest problem z prośbami do grafiku czy nikt nie pyta i po prostu układa grafik?
2
nick 2017-05-23 00:33
Prośby nie muszą zostać uwzględnione , bo są tylko prośbami i tu już zależy od kierownika, ale oczywiście większość ma swoich pupilków , których prośby spełnia a reszcie już nie zawsze. A grafik i tak zmienia się co chwilę i tak, więc to,że jest grafik dużo nie daje...
2
Felka 2017-05-24 08:40
Praca w Rossmann-nie jest jak wiele innych. Jeśli ktoś nie lubi handlu to nie powinien się zatrudniać. Generalnie to narzekają osoby które z założenia nie lubią pracować i tu jest problem. Wolą pisanie bzdur.
3
maria 2017-05-25 15:20
Zatrudniając się w rossmanie, wiedziałam, że nie będzie łatwo.. ale po nie całym roku mam kompletnie dość... podziwiam te dziewczyny które pracuja juz ponad 6 lat..., wiecznie niezadowoleni klienci z naburmuszona mina, którzy uważają, że kasjerki nie mają ambicji, bo to przecież najniższa gałąź i trzeba się produkować polecając produkt i najlepiej sprzedać go podwójnie... grafik jest ułożony jak im pasuje, prośby wcale nie muszą być uwzględnione... weekendy dwa dni po 12 h, fakt ,ze trzeba zarobić i nazbierać godzin, ale bez przesady.. zarobki nie są najgorsze, ale nie kosztem zdrowia i nerwów. Odnośnie produktów, to ekspedientki same sobie ich nie otwierają, klient otwiera sto razy, bo przeciez musi pomacać, dotknąć i powąchać... a potem jednak rezygnuje i odkłada jeszcze nie zakręcone.. a potem kolejni i kolejni klienci... szanujmy sie wzajemnie, a nie dogryzajmy na każdym kroku :)
7
Kataarzynaaa 2017-05-26 15:32
A ja mam natomiast pytanie czy robiąc badania lekarskie do Rossmana płaci się dla lekarza a później oni to zwracają?
3
Kataarzynaaa 2017-05-26 15:35
A no i jeszcze jedno czy potrzebna jest książeczka sanitarno epidemiologiczna?
3
Lul 2017-05-28 13:08
Czytam te opinie i stwierdzam, że chyba pracujemy w innych firmach. Pracuję od ponad 4 lat i nigdy nie miałam problemu z grafikiem. Kiedy coś mi wypadło, że musiałam mieć wolne albo się z kimś zamienić nie było problemu. Przeszłam przez trzy sklepy, na dwóch byłam kasjerem teraz na trzecim jestem asystentem. I albo miałam ogromnego farta albo przesadzacie, ale na każdy była super ekipa i kierowniczka i jak się przenosiłam to z bólem serca. Natomiast słyszałam, że na innych sklepach bywa różnie, ale bez przesady. Ja na pensje nie narzekam, jako kasjer też zarabiałam całkiem nieźle. Jest to fizyczna, ciężka praca. Ktoś napisał o odpowiedzialności majątkowej, gdyby jej nie było to dziewczyny były kradły z kasetek. Nie można być winnym grosza ? Nie masz prawa, to są pieniądze klienta. Jak nie masz groszy to pytasz czy klient ma końcówkę, żeby uzbierać te grosiki. Jeżeli przez cały dzi n będziesz wydawała 5 gr zamiast grosza to to jest Twoja wina, a nie Rossmanna,że nie umiesz spytać o końcówkę. A często klienci grosze mają. Praca na dostawach ? W każdym sklepie Biedronka, Lidl sklepy z ciuchami są dostawy, towar się nie rozłoży sam. Premia świąteczna, inwentaryzacyjna, dodatek co miesiąc do pensji za nie chorowanie, dofinansowanie do kolonii dla dzieci, paczki świąteczne dla dzieci. Piszecie że pracujecie po 12h to prawda ale następnego dnia 4h, bo więcej jak pełen etat nie możecie wyrobić. Np ja pierwsze dwa tyg pracowałam po 11h , teraz chodzę na 5 :)
3
sandra 2017-05-30 10:04
jesteś pewnie pupilką kierowniczki bo grafiki są zmieniane na bieżąco ogólnie masakra brak ludzi do pracy bo po przepracowaniu dwóch miesięcy dziewczyny uciekają na zwolnienie żal jak ktoś wypisuje takie bajki
5
brydzia 2017-05-30 10:27
Miałam tak samo,nie wiem co jest grane,dlaczego tak się dzieje,pytania z kosmetologii,a potem odzew żaden i okazuje się ,że nawet a kasjera sprzedawcę nie chcą,chore są te rozmowy i tyle
2
andi 2017-06-01 07:06
To jest kolejna WIELKA KORPORACJA, oparta na totalnym WYZYSKU pracowników, gdzie kilku cwaniaczków ma dobre posady i zarabia kase, a cała reszta pracowników zasuwa za marne pieniądze! Po prostu niewolnicy we własnym kraju. A teraz coraz więcej firma zatrudnia np. Ukraińców, którym płaci najniższe możliwe pieniądze! A miliardy euro Rossmann wypompowuje z Polski do swojej centrali, podobnie jak inne korporacje, a na zewnątrz chwali się, jaka to ona nie jest wspaniałą firmą!
10
Zainteresowans 2017-06-02 14:56
Kto jest regionalnym w tomaszowie lubelskim?
4
Alicja 2017-06-03 14:29
Najgorsza firma w jakiej pracowałam ! ! ! to co tam się wyczynia to obłęd, jak można ustalać milion procedur nie przestrzegając kodeksu pracy ! Gdzie są regionalne bo nie rozumiem tego, że na jednym sklepie kierowniczka siedzi na kasie wykłada towar po prostu pracuje, a na innym drze się na zapleczu załatwiając swoje prywatne sprawy przez telefon, jest rozchwiana emocjonalnie i to oczywiście przekłada się na zespół. Dlaczego na tablicach korkowych na zapleczu, gdzie powinny wisieć ważne informacje nie ma numeru do osoby regionalnej ? firma chce zamiatać pod dywan ... Kierownik jest również pracownikiem firmy wiec Panie które noszą czerwone fartuchy niech wezmą się za pracę, której jak widać w Rossmannie nigdy nie brakuje ... Nie wspomnę o grafikach ciągle zmieniających się co jest łamaniem kodeksu pracy, i jest ustawieniem pracownika już do roli niewolnika. BHP w tej firmie to też żenada. Jestem osobą dość silną psychicznie z otwartym umysłem, była to moja 4 praca poprzednia była również ciężka, ale cieszę się, że uwolniłam się od tego OBOZU PRACY bo inaczej wylądował bym u psychiatry. Wstyd mi, że tam pracowałam... !
18
Ewelciaaa 2017-06-05 21:07
A ile wynosi dodatek za urlop dwa tygodnie jak sie idzie? I czy jak pracuje od kwietnia to premia inwentaryzacyjna mi sie nalezy????
1
Nowa 2017-06-17 21:17
witam jakie zarobki dla asystenta ??? Na rękę...
12
zainteresowana 2017-06-18 10:22
A co powiecie o rossmanie w Grójcu? Chciałabym zaaplikować na asystenta ale trochę się obawiam bo tam w ciągu pół roku jest trzecie przyjęcie na to stanowisko.
3
Felka 2017-06-20 10:31
Młodszy Administrator - Pracownik Helpdesk czy jest ta oferta aktualna?
2
Julia 2017-06-20 20:48
System można oszukać . Na przykład napisać ze była 11 h a ta jedna godzinę dopisać do innego dnia .
2
Julia 2017-06-20 20:48
System można oszukać . Na przykład napisać ze była 11 h a ta jedna godzinę dopisać do innego dnia .
2
Felka 2017-06-24 20:38
Fajna sieciówka, a pracownicy muszą się dostosować.
3
Emi 2017-07-07 20:02
Dokładnie,u mnie to samo brak szacunku do Pracownika, traktują ludzi jak Ukraińców zapieprzajacych jak mrówki. Wieczna krytyka . Porażka
4
Mania 2017-07-16 12:38
Jeśli komuś nie podoba się praca w handlu to może zmienić pracę. Po co psuć atmosferę pozostałym osobom?
1
riki 2017-07-17 17:14
Ile zarabia asystent kierownika? Jest rekrutacja na śląsku, nie wiem czy jest sens wysyłać swoje CV. Jak zmieniać pracę to na lepsze.
1
Zgredi 2017-07-21 13:39
Witam, jaka jest stawka godzinowa brutto na stanowisku kasjer-sprzedawca w Warszawie?
1
Lul 2017-07-23 12:13
Nie jestem żadnym pupilem, po prostu mam normalnego kierownika. U mnie w sklepie grafik jest tak ułożony, że od początku tego miesiąca, a mamy już koniec lipca,żadna z dziewczyn nie miała zmiany grafiku większej niż jedną godzina może ze dwa razy i to jeszcze kierowniczka pytała czy na pewno mogłaby np jutro zostać godzinę dłużej. Grafik u mnie wisi na tablicy na cały miesiąc, przekładamy tylko kartki, żeby wisiałdany tydzień i żebyśmy mogły rozpisywać kasy i sprzedaż. Głęboko współczuję jeżeli u was się tak zmienia grafik, ale to nie wina firmy tylko kierownika jeżeli nie zna sklepu i nie umie tak ułożyć grafiku, żeby zmian było jak najmniej, albo wcale. Pozdrawiam
1
Lul 2017-07-23 12:31
Przyznam szczerze, że nie wiem ile dokładnie wynosi dodatek za urlop. Ja zawsze byłam mile zaskoczona pensja po urlopie, bo była większa niż sama wyliczalam. Co do premii inwentaryzacyjnej, to zależy kiedy sklep miał inwentaryzacje i czy Ty już wtedy pracowałaś. Mój sklep przeszedł inwentaryzacje w listopadzie ubiegłego roku i wydaje mi się, że jakby teraz zatrudniono nową osobę to by premii nie dostała no bo nie pracowała w czasie kiedy inwentaryzacja została przeprowadzona, ale pewna na 100% nie jestem. Jak zmieniałam sklep to właśnie między inwentaryzacjmi, ale zarówno jeden jak i drugi był w pierwszym progu więc dostawałam premie tak czy siak. Przekonasz się w tym tygodniu, bo mają wpłynąć premie około 25/26 lipca :)
2
Laura 2017-07-23 21:53
Jak ktoś łączy to co lubi robić z pracą to już nic więcej nie potrzeba. Rossmann ma dobrą opinię jako pracodawca i myślę, że dlatego mi się tu dobrze pracuje.
1
Ja 2017-07-23 23:45
Najlepszy pracodawca ever!!!
2
MonikaZ. 2017-07-26 00:29
Dokładnie to samo bym napisała!Ciągły bat nad łbem przy kasie, żeby wyklepać formułki jak robot o zapakowaniu zakupów do REKLAMÓWKI i o IMPULSACH nie daj Boże zapomnieć!!! I to włażenie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] poirytowanemu klientowi na kolorówce, który nie zdąży sięgnąć po pomadkę a ty już musisz przy nim stać i pytać w czym pomóc! No i najlepsze jak wpada rewizor i grzebie Ci w koszu przy kasie a ludzie w kolejce patrzą ns ciebie jak na złodzieja! Żenada!
2
Nickzzz 2017-07-26 13:27
też mam pytanie. jeżeli dostałam premie w marcu to teraz też powinnam dostać ? czy to jest od czegoś zależne ?
1
Lul 2017-07-28 08:03
Jak najbardziej powinnaś dostać :) jeżeli w międzyczasie nie miałyście dodatkowej inwentaryzacji, w której wypadlyscie w trzecim progu, to jak najbardziej się premia należy :)
1
Ewelka756 2017-07-28 11:16
A czy zostały wam wypłacone już premie inwentaryzacyjne za lipiec ?
1
Jolo 2017-07-30 11:39
A jak wyglada grafik chodzi mi czy sa dwie zmiany czy pracyje sie caly dzien i pozniej jakies wolne dni . Czy asystent tez tak samo pravuje po tyle godzin i jakie sa zarobki na asystenta ????
1
Lena 2017-08-02 12:06
Interesuje mnie praca zastępcy kierownika sklepu w Działdowie. Czy ta oferta jest jeszcze aktualna? Czy może ktoś napisać jaka jest atmosfera w tym sklepie? Może jeszcze jakieś informacje przydatne ?
1
ciekawski 2017-08-02 20:03
2500 bruttu czy netto?
1
ciekawski 2017-08-02 20:04
2500 bruttu czy netto?
1
Merry 2017-08-08 08:24
Jak dla mnie praca tragedia, tyrasz jak niewolnik, a znowu to 1900 zl nie jest taka wielka kasa bo w innym sklepie tez tyle zarobisz, a nie musisz dzwigac tak ciezkich rzeczy, dodatkowo pracownice ciagle sfrustrowane, z lacina podworkowa typu urwa itp ciagle niezadowolone. Na sklepie balagan , zmiana grafiku co chwila. Praca jak dla mnie uwlaczajaca godnosci czlowieka
3
Lucynka 2017-08-09 15:02
Spoko firma, normalna praca dla chcących pracować. Osoby z alergią na pracę muszą szukać innej firmy!
1
Dominika 2017-08-10 15:33
Forumowicze! Czy możecie podzielić się swoimi doświadczeniami związanymi z pracą na stanowisku doradcy klienta? Jak wygląda kwestia wynagrodzenia? Czy nadgodziny są dodatkowo płatne? Czy jest możliwość zawarcia umowy o pracę?
1
bbb 2017-08-11 20:57
Witam wszystkich, mam do Was pytanie- ile można się spodziewać na poczatek we Wrocławiu na kasjera?
1
karoooola 2017-08-12 19:39
Właśnie, podbijam pytanie. Ile netto dla początkującego sprzedawcy-kasjera?
1
Tamta2017 2017-08-13 00:08
Stanowisko asystenta w Rossmannie to najgorsze stanowisko w tej firmie, odpowiedzialność i obowiązki podobne do kierownictwa, a wypłata o 200zl większa niż kasjera. Nie jest to motywujące.
1
Neli 2017-08-15 16:19
Szkoda, że niektórzy nie pokażą najpierw swoich umiejętności a następnie oczekują odpowiedniego wynagrodzenia. Młodzi pracownicy niech się najpierw nauczą pracować . Wioele do życzenia pozostawia ich praca.
1
Zainteresowana 2017-08-18 20:53
Witam dziewczyny mam kilka pytań ile dostaje zastępca na rękę w jakich godzinach sie pracuje i ostatnie czy lepiej aplikować na zastępcę czy asystenta
1
Zainteresowana 2017-08-18 20:55
Witam dziewczyny mam kilka pytań ile dostaje zastępca na rękę w jakich godzinach sie pracuje i ostatnie czy lepiej aplikować na zastępcę czy asystenta
1
Laura 2017-08-20 18:47
Jeśli ktoś ma możliwości i umiejętności pracować jako zastępca to nie rozumiem po co aplikowac na asystenta? Kierownicy mają czas pracy nieograniczony.
1
Zostaw swoją opinię o Rossmann - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rossmann