Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Rossmann

Pracowałeś w firmie Rossmann i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
zuza - 2014-05-07 20:33:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NIGDY WIĘCEJ ZAKUPÓW W ROSSMANN! Kilka razy tam byłam i za każdym razem były problemy z wydaniem reszty. A dziś kupiłam balsam, do którego powinnam dostać gratisowy żel przy kasie. Musiałam się sama o niego upomnieć. Pani kasjerka zajrzała pod ladę i stwierdziła, że "nie ma" i już. Może powinnam stanąć do innej kasy. Następnym razem pojadę do centrum do HEBE ( ROSSMANNA mam w swoim bloku).
zdjecie uzytkownika
a - 2014-05-10 11:12:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Moja żona zawsze mówi, że na dostawach muszą dwie dziewczyny rozładować 3,5 lub więcej ton towaru (3500 kg jak by ktoś miał problem ze zrozumieniem). Grafiki (rozpiska czasu pracy) tak porobione, że jak już idzie do pracy to na 12 godzin i jeszcze taka pinda jedna z drugą jak powyżej mają czelność narzekać na pracownice. Dziewczyny są eksploatowane do cna więc dajcie im biednym pracować w spokoju. Jeszcze muszą to wszystko robić jak cyborgi z uśmiechem na ustach.
zdjecie uzytkownika
Kolo - 2014-05-27 07:59:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Jakie zarobki na stanowisku Magazynier w Centrum Logistycznym?
zdjecie uzytkownika
turan - 2014-05-27 13:17:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [a - 2014-05-10 11:12:03]:
no właśnie widocznie ten uśmiech na ich ustach potrafi zmylić klienta... mi się zawsze wydawało, że dziewczyny z pracy są zadowolone
zdjecie uzytkownika
totek - 2014-07-02 16:20:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zielonaa6 - 2014-03-03 22:45:54]:
Rany boskie... dorwaliście się do komputera z internetem przed chwilą? A urodziliście wczoraj? Jak dorosła, szukająca pracy osoba może się nabrać na taką bzdurę? Adres mailowy z innej domeny niż firmowa? Jakiś "mail.com"? I wy się na to łapiecie? Ręce opadają... Słusznie ktoś wcześniej napisał: doślijcie jeszcze dane do logowania w banku, bo potrzebują ich by wam przesyłać wynagrodzenie.
zdjecie uzytkownika
upa - 2014-07-04 13:52:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
właśnie wróciłem z rozmowy z kierownikami magazynu odnośnie pracy w magazynie, niestety nie spełniam oczekiwań ?! śmiech mnie ogarnia , 14 lat pracy na magazynach - wózki widłowe ......
cóż mogę dodać z własnej strony (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
jasia - 2014-07-06 20:19:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chciałam zapytać jaki etat u was na sklepach ma asystent kierownika pół czy cały?
zdjecie uzytkownika
ada - 2014-07-07 22:56:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja pracuję od miesiąca! Jest super! Polecam! Zarobki? Bardzo pozytywnie jak na ten rynek pracy 15,5 brutto/h +atrakcyjne premie
Osoby, które narzekają... niech lepiej zabiorą się za naukę i inwestycję (przede wszystkim czasu) w lepsze wykształcenie.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Ka84 - 2014-07-08 20:43:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Super praca i płaca. Dziwią mnie nie które opinie. Ja pracuję trzeci rok i nie mam zamiaru szukać drugiej pracy ,a co do pensji to zarobki są okey. 2.400- 2.700pln na rękę. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
wrzód - 2014-07-15 09:04:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ryle na dole zarabiają 1800 netto , więc nie wiem @Ka84 skąd ty masz takie zarobki , chyba że dajesz ...
zdjecie uzytkownika
turan - 2014-07-15 12:46:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wrzód - 2014-07-15 09:04:21]:
w końcu @k84 nie napisała nigdzie , że pracuje na najniższym stanowisku. Może została przyjęta jako zastępca kierownika albo kierownik sklepu, bo Rossmann również przyjmuje na takie posady w swoich sklepach. Swoją drogą praca w takim sklepie jest chyba jedną z najpewniejszych obecnie na rynku. Firma cały czas praktycznie się rozwija. Doczytałem , że ma obecnie już prawie tysiąc sklepów w całym kraju i ciągle co roku powstają nowe. W związku z tym nie grozi im chyba nagłe osłabienie rynku i fala zwolnień, jak to bywa przecież obecnie już w wielu różnych branżach. Po za tym towaru jaki można zastać w tym sklepie zawsze ludzie będą potrzebować ;)
zdjecie uzytkownika
bryku - 2014-07-16 15:51:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rozumiem ze mowicie o sieci sklepow rossmann w stolicy ????
zdjecie uzytkownika
turan - 2014-07-16 19:09:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No właśnie jest to sieciówka i nawet w razie zamknięcia jakiegoś salonu może udać się przenieść gdzieś indziej. Poza tym nikt tu nie oszukuje, zasady są proste i przejrzyste a pieniążki w zależności od stanowiska. Mi podoba się również to że jest to firma z jakaś ideą, wypracowali swoją pozycję na rynku ale nie zamknęli się tylko na siebie ale wspierają różna kampanie społeczne i charytatywnie tez potrafia sie udzielac. Nie wiem jak dla Was ale dla mnie to wazne, że nie pracuje wsród robotów, ale ludzi z sercem i sumieniem
zdjecie uzytkownika
nikita - 2014-07-21 19:36:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
ma pytanko nasz fundusz socjalny co nam oferuje bo pracuje w rossmanie i jedynie co zauwazylam to paczki dla dzieci..a kolonie jakies?
zdjecie uzytkownika
Mirek - 2014-07-29 07:23:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma Rossmann,to cwaniaki wyzyskuja pracownikow,za marne pare groszy,za nocna prace przy rozladowaniu towaru,Rossmann nie placi stawek nocnych,a powinno sie placic pracownikom 100 procent dodatkowo,kiepska atmosfera we Wroclawiu w sklepie Rossmann ,sklep nr.33.Kierownik w tym sklepie (Edyta)to jakas kobieta,ktora ma klopoty z klasyfikacja pojec,a przytym bardzo zarozumiala,stworzyla sobie klike ukladowo-kolezenska,czyli jednosc stadna,tacy nie powinni byc na stanowiskach kierowniczych.
zdjecie uzytkownika
Mirek - 2014-07-29 13:55:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Uwazajcie na sklepy Rossmann,przy zatrudnieniu pracownika podpisuja tylko umowe na pol etatu,na caly etat Rossmann podpisuje tylko umowy z osoba zatrudniona na stanowisku kierowniczym.To znaczy,ze Rossmann podpisuje z ludzmi umowy smieciowe.Rossmann nie placi sto procent stawki za nocna prace,a taka praca jest w Rossmannie bardzo czesto,przy rozladunku towaru na sklepy.Zdaza sie czesto,ze Rossmann podpisujac umowe na okres probny,czesto tej umowy nie przedluza,robi to z premedytacja,taka jest polityka Rossmanna,moze po to aby uciec od podatkow,prowadza manipulacyjna polityke zatrudniania pracownikow.Rossmann to niewiarygodna firma,bazuje na taniej sile roboczej,jednym slowem szukaja FRAJERA .Szczescie sie tej firmy.
zdjecie uzytkownika
gosccc - 2014-08-08 17:55:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam mam pytanie czy w rossmannie są umowy na cały etat dla kasjerki czy pol etatu??
zdjecie uzytkownika
??:) - 2014-08-09 14:06:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam,
jakie sa zarobki w rossmanie? w olsztynie otwiera się Wasz nowy sklep i chce przejść z innej sieci- pomóżcie proszę:) pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
bazyliszek - 2014-08-09 14:07:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bazylian
zdjecie uzytkownika
sara - 2014-08-09 17:39:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [??:) - 2014-08-09 14:06:11]:
jeżeli chodzi o zarobki w Rossmanie to ciężko dowiedzieć się o ich prawdziwą wartość . Dziewczyny niespecjalnie chcą dzielić się takimi informacjami. Z tego co mi wiadomo to kierowniczki zarabiają całkiem przyzwoicie. Nie zgadzam się natomiast , że praca tutaj to czyste wykorzystywanie. Fakt, że trzeba się nachodzić i dbać o wygląda sklepu, ekspozycje towaru i mieć pewną wiedzę na temat kosmetyków, ale przy odpowiedniej kierowniczce to praca w Rossmanie jest całkiem przyjemna. Jest czysto, sterylnie, a ja sama trafiam prawie zawsze na naprawdę sympatycznych klientów. Przychodzą tu ludzie , którzy albo już wiedzą czego chcą, biorą to i po prostu wychodzą jak najszybciej, albo tacy, którzy szukają porady pracownic i szanują nasze zdanie. Tacy są najlepsi, bo samemu przy nich można poczuć się docenionym, kiedy kupują akurat to co im polecimy
zdjecie uzytkownika
ciekawa - 2014-08-09 19:42:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a ktoś z Was przeszedł z rosmana do hebe lub odwrotnie?? gdzie jest lepiej?
zdjecie uzytkownika
ciekawa - 2014-08-11 19:00:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
macie jakieś zdanie na temat tego gdzie według Was pracuje się lepiej?? Rossman czy Hebe? Proszę pomóżcie ;)
zdjecie uzytkownika
Nick - 2014-08-23 18:14:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ada - 2014-07-07 22:56:12]:
hej staram sie o prace mogłabys mi nakreslic jaki etat i za ile jezeli to nie problem
zdjecie uzytkownika
kama - 2014-08-23 22:57:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawa - 2014-08-11 19:00:26]:
jeżeli chodzi o porównanie tych dwóch drogerii to ostatnio słyszałam bardzo dużo pozytywnych opinii na temat właśnie Hebe. Jeżeli chodzi o to kogo częściej wybierają młodzi ludzie to zdecydowanie Rossmann traci na znaczeniu... Z tego co się orientuje to głównym powodem takiego stanu są niższe ceny w Hebe
zdjecie uzytkownika
magi - 2014-08-27 10:03:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kama - 2014-08-23 22:57:35]:
z cenami jest różnie, nie ma to znaczenia.
Przeważnie niższe ceny są w rossmann, ale większy wybór kosmetyków w hebe.
W hebe jest większa obsada i to jest na plus można spokojnie podpytać o produkty, nie ma nerwówki jak w rossmann.
Jak jestem w Rossmann to odrywam zawsze kobiety od układnia towaru na półkach lub ich szukam bo biegają co chwilę na zaplecze.A kolejki do kasy to zawsze są !!!!W hebe zawsze jest dwóch kasjerów lub kasjerki, wszystkie panie łanie ubrane i sympatyczne -nawet między sobą
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rossmann
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x