logo Rossmann

Rossmann

Warszawa

Opinie o Rossmann

woodoo 2016-11-17 18:22
Podpisz folks listę
3
Magnolia 2016-11-17 20:47
Jeśli ktoś nie pracował jeszcze w Rossmanie to ma okazję się przekonać jak rzeczywiście wygląda ów praca. Przychodzisz, zakładasz fartuszek, ładnie się uśmiechasz i podążasz do regałów gdzie masz układać towar. Tak właśnie myślałam, zatrudniając się w tej firmie. Pomijając obsługę klienta, sprzedaż przy kasie i dostawa- nocki. Bo to jest oczywiste. No wiadomo trzeba się opracować. Ale to jest nawet przyjemne, bo robisz to co sprawia Ci satysfakcję. Radość. Czas szybciej leci gdy masz jakieś obowiązki. Ale nikt nie zaprzeczy bowiem, że w pracy najważniejsza jest atmosfera ? I niestety ale w moim przypadku stanęłam na bardzo mocny grunt. Zwykła lub ''niezwykła'' jak kto woli -kasjerka jest deptana bo nie jest asystentką, która podlizuje się kierownictwu bo wydaje polecenia gdy ich nie ma oraz przyjmuje dostawy. Ma 3/4etatu i obrasta w piórka latając po całym sklepie i znikając na socjalnym aa kasjerki pracują. Nigdy nie zapomnę pracy w Rossmanie, choć zawsze gdy przypominam sobie o niej mam wrażenie, ze zaraz polecą łzy. Im więcej dziewczyn pracuje tym gorzej. A jeśli ktoś jest małomówny- odstaje od reszty. Nie piszę tej opinii złośliwie- ale pisze jak na prawdę było. Jest wiele wiele innych rzeczy , ale to na forum wolę nie pisać I wierzcie lub nie- ale trzeba mieć plecy by tam się dostać ;)
10
woodoo 2016-11-19 12:18
Agnieszko, - a kto dobiera personel kierowniczy i w/g jakich kryteriów? Widziałem w jednym ze sklepów na lini otwockiej, młodą kobietę, która prawdopodobnie sprawowała tam funkcję rejonowej nadzorczyni. Nie stwarzała wrażenia osoby wyrównoważonej a już na pewno wyposażonej w empatię. Była starannie ubrana, ze starannym makijażem, ale robiła wrażenie zaciekłej suki. No, ktoś musiał zadbać o wybranie takiej postaci, aby kreowała dalej podległe jej zakresy na wzór i podobieństwo własne!
6
xyz 2016-11-19 19:06
Czytam i czytam te opinie aż w końcu postanowiłam podzielić się z innymi swoją. Na każdym sklepie jest inna atmosfera. Pracowałam już w dwóch Rossmannach w Warszawie i z doświadczenia właśnie wiem, że od fajnej i miłej atmosfery w pracy zależy podejście nie tylko kierownika, osób funkcyjnych ale i kasjera. Jeśli kierownik jest w porządku to całkiem to inaczej wygląda. Oczywiście nie polecam pracy w galeriach handlowych, ponieważ tam świątek, piątek czy niedziela jest pracująca. Pracujesz w sklepie wysokoobrotowym? - nie narzekaj na mnóstwo pracy. Poproś kierownika regionalnego o przeniesienie.
Co denerwuje chyba każdego to to że produkty przykasowe trzeba polecać każdemu bez wyjątku nawet jeśli w kolejce stoi chłopak ok 15 lat a do sprzedania masz krem 60+. Dostawy są ciężkie, ale wszystko da się znieść. Co do dźwigania, wystarczy poprosić o pomoc. Jestem niska i drobna, ważę niecałe 48 kg a pracuję już jakiś czas i żyję. Pozdrawiam
ps. praca przeważnie na drugie zmiany.
6
zabka 2016-11-22 13:38
nie polecam firmy wogole. robia jakies dziwne rekrutacje etapy castingi tylko po to zeby sprzedawac proszek do prania czy podpaski na kasie...??? bezsensu czlowiek sie najezdzi na spotkania musi odgrywac scenki jak do twatru jakby szukali prezesa prezesow a nie zwykla osobe na kase i do ukladania towaru nie polecam szkoda czasu ludzie z rossmana rekrutujacy wielkie panstwo sie czuje szczegolnie jak przyjezdzaja do malego miasta.... żal..
8
Swiezak 2016-11-25 20:46
Obecnie jestem na 5 dniu szkolenia i zaczynam sie powaznie zastanawiac czy dam rade. Generalnie mam caly czas popoludniowe zmiany, malo czasu dla siebie, a na sklepie naprawdę trzeba duzo ogarnac. Tylko zastanawiam sie co by bylo gdybym chciala zrezygnowac juz teraz na etapie szkolenia? To jest wgl możliwe?
2
mika 2016-11-27 22:34
Nie polecam
2
mika 2016-11-27 22:44
Nie polecam miałam przyjemność pracować w Rossmann . To fakt grafik nie jest stały ani jeden dzień pracuje się po 12 h czasem krócej . Kilka godzin przed przyjściem dowiadujesz się że masz np. dziś nie przychodzić a można było sobie coś np zaplanować bądź nagły telefon w środku dnia że masz przyjechać do pracy w ciągu godziny.
Ani minuty nie możesz odpocząć robić najlepiej 10 rzeczy naraz przerwa odliczana co do minuty .
I ciągła kontrola jak siedzisz na kasie przy której non stop masz klientów ile zdążyło się już wyłożyć towaru . ( jakby była jeszcze taka możliwość )
3
ola 2016-11-28 13:55
Do mnie odezwali sie po kilkunastu minutach od wysłania aplikacji!! Szok
3
zośka 2016-11-29 13:27
Niestety ja również nie mogę polecić pracy w firmie Rossmann. Wszystko co tutaj piszą dziewczyny jest prawdą. Praktycznie same zmiany na popołudniu, często po 12 h, co miesiąc więcej zmian nocnych niż było to przedstawiane na rozmowie kwalifikacyjnej, trzeba być w pracy wcześniej a i tak prawie zawsze wychodzi się później (oczywiście za ten czas nikt nam nie płaci). Grafik jest ustalany tylko na tydzień , a i tak często się zmienia z dnia na dzień, więc można zapomnieć o zaplanowaniu sobie czegokolwiek. Atmosfera w pracy bardzo słaba,dziewczyny na wszystkich stanowiskach donoszą na siebie i się obgadują. Zresztą jak ma być dobra atmosfera skoro według procedur nie można ze sobą rozmawiać na sali sprzedaży, a na przerwie może być 1 osoba. Przerwy ma się tylko 15 min nawet jak jest się w pracy 12 godzin, co przy naprawdę fizycznie ciężkiej pracy i tempie maszyny a nie człowieka, ledwo starcza żeby poczuć, że się usiadło. W trakcie przerwy nie można wyjść nigdzie, ani na papierosa, ani do sklepu obok. Przy kasie nie można mieć żadnych napoi, mimo, że przez kilka godzin mówisz cały czas i już w ustach nie masz grama śliny, bo każdemu klientowi musisz proponować produkty przy kasie zgodnie ze standardem. A jak już mowa o standardach to również trzeba każdemu klientowi na sali sprzedaży mówić "dzień dobry", nawet jeśli mijasz go już 5 raz oraz standardem w tej firmie jest to,że każdy pracownik przy wyjściu jest sprawdzany czy nic nie ukradł. Plusem tej pracy jest natomiast jedno - jak na pracę w sklepie wynagrodzenie naprawdę nie jest złe i jest zawsze na czas.
11
woodu 2016-11-29 18:31
- A może by tak znacjonalizować tą sieć mydlarni z pożytkiem dla Polek i szacunkim dla zatrudnich? Hm! ŚNIŁO mi się!
2
Klaudia 2016-12-01 18:37
Też miałam raz sytuację z testerem, ale pani przy kasie zwróciła mi uwagę, poszłam wymienić, dzięki czemu uniknęłam głupiej wpadki... Co nie zmienia stanu rzeczy, że to twoja wina, że nie patrzyłaś co bierzesz, nie oczerniaj ludzi o twoją głupotę :(
1
Zoja 2016-12-06 09:58
Ile zarabia kasjer-sprzedawca w Krakowie na okresie próbnym i później? Widziałam ogłoszenie i nie wiem czy składać cv?
12
groszek 2016-12-18 21:45
Tak się cieszyłam, że dostalam prace w rossmannie I co ? Pracuje tam niedługo i juz mam dość.. grafik zmienia się z dnia na dzien.. ostanio nawet w mój dzień wolny dostałam sms od kierownika ze jutro jednak przychodzę na 11 a nie 12 i zostaje godzinę dłużej.... czyli mój grafik z 12 do 19 zmienił się z 11 do 20... żart ? No nie. Przerwa ? Zapomnij o przerwie... jedz szybko bo praca czeka albo zejdziesz jak skończysz.. zart ? No nie. Grafik ? F a t a l n y nocki po 9-12 h... I szybko szybko szybko... masakra. A co do grafiku.. godziny w stylu : 15-24 a na drugi dzień 11-19 i tak by wymieniać. Dwa plusy : 1 jest taki ze kierownik i zastępca nie siedzą cały czas w biurze tylko tez pomagaj a 2 zarobki...
9
Jola245666 2016-12-19 00:28
Kierownik sklepu w Galerii Mokotów to nieporozumienie
5
rozczarowana 2016-12-23 17:34
Pracowałam w Rossmannie 4 miesiące. Jest to po prostu obóz pracy, człowiek kompletnie się tam nie liczy. Grafik zmienia się bez przerwy, dziewczyny pracujace tam są szczególnie zawistne i dwulicowe. Wydaje mi się, że powoduje to rozpacz, że mają taką ch...robotę. Co zauważyłam: Tam się nie chwali, jedyne co usłyszysz to uwagi. Życzę takiej pracy k....najwiekszemu wrogowi, którego nawet nie mam. Szybko szybko szybciej nawet jak nie ma żadnego ruchu. Przerw brak. Plus-pieniądze
8
wiolcia 2016-12-29 12:22
nie wiem jak jest u was ale w centralnej Polsce zwykły kasjer zarabia po 1200 zł. Obóz pracy.
1
wiola 2016-12-29 13:01
Kochani nie polecam pracy w tej firmie. Jest tragicznie. Pracujesz non stop świątek piątek i niedziele. Dostawy do godziny nocnych. Liczą tylko wydajność przy takim żyłowaniu pracowników że to koszmar. Zarobki niskie. Ostatnio koleżanka wypłatę odebrała( w okresie przedświątecznym) 1200 złotych.
2
Beti 2017-01-03 13:34
Czy ktos może powiedzieć mi coś na temat pracy zastępcy kierownika w jakich godzinach pracuje jakie obowiązki?
Ktoscos 2017-01-04 20:32
Zastępca robi to co kierownik tylko za mniejsza kasę, ma cały etat a godziny pracy zależą od grafiku, a ze masz zadaniowy czas pracy to możesz i tyrać po 12 h dziennie bo sie logujesz.
Aby 146 2017-01-06 12:29
Z tego co sie orientuje to nie ma juz okresow próbnych. .. Jest odrazu umowa o prace od kilku miesiecy.. Ze stawka godzinowa roznie... Ok 16.80 brutto a galerie i sklepy wieloobrotowe nawet ok 1-2 więcej
2
Mała Duża 2017-01-13 18:03
Ja pracuje na stanowisku kasjer-sprzedawca od 3 miesięcy. Jestem zadowolona z pracy i z zarobków. Umowę mam na 3/4 etatu ale w grudniu miałam wyrobiony niemal cały etat a co za tym idzie pensja była całkiem całkiem. Najgorsze w tej pracy są nocki. Nie mam na myśli ciężkiej pracy fizycznej ale faktu pracy w nocy. Rozwożenie boksów z towarem i samo towarowanie nie jest tragiczne. Do pomocy przy ciężkich rzeczach można kogoś poprosić a nie samemu dźwigać. Zawsze jest chłopak z agencji na nocy. Minusem jest również brak możliwości trzymania pod kasa nawet małej buteleczki z wodą. Ciągle rozmowy z klientami wysuszaja usta i głupio co chwilę kogoś prosić żeby stanął na kasie za ciebie bo chce ci się pić. W moim Rossmannie atmosfera jest dobra. Choć mogłaby być jeszcze lepsza.
Asia 2017-01-13 19:51
Hej. Za jakis czas bede miala rozmowe na zastepce kierownika? Ktos byl na takiej rozmowie? Pamietacie o co pytali? Jakies rady?
9
Kejti 2017-01-16 23:50
Praca jak praca. Najgorsze tylko jest to ze nic nie można sobie zaplanować 1 lub 2 godziny przed praca lub po bo można dostać wiado mość od kierownika, że w ten dzień idziesz na 14 do 22 a nie jak miałaś w grafiku na 16-20. Ostanio miałam taką sytuację ze w piątek mialam przyjść na 8 do 16 ale dostała sms i musiałam przyjść 15 do 23.
o.o 2017-01-19 14:34
asystent +/- wychodzi na 2500zł na czysto. Oczywiście to przeciętna pensja zalezna od ilości przepracowanych godzin i miejsca, w którym pracujesz
Felka 2017-01-23 08:18
Fajna firma i dobrze mi się pracuje. Załogę mamy super i myślą, że to jest połowa sukcesu. Nikt za nikogo nie musi nic robić. My mamy ustalone godziny pracy i tego się trzymamy, może się zdarzyć jakieś przesunięcie ale to rzadkość.
1
natalia 2017-01-23 11:59
stawki sa rozne u nas np. kasjer ma 16,8zł brutto /h ale to juz z wiekszym stazem
larry 2017-02-01 10:41
to fajnie ,że trafiłaś na fajny zespół,w Nakle jest tragedia...
KOLOROWA_REKA 2017-02-07 10:50
WITAM, CHCIAŁABYM ROZPOCZĄĆ PRACĘ W ROSSMANN W WARSZAWIE (MOKOTÓW, URSYNÓW, ŚRÓDMIEŚCIE) STĄD MOJE PYTANIE CZY POLECACIE PRACĘ W TEJ FIRMIE? LEPIEJ BYĆ KASJERKĄ CZY ASYSTENTKĄ SPRZEDAŻY? JAK WYGLĄDA KWESTIA GRAFIKU I PŁACY?
DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDZI
Rosmanka 2017-02-07 19:31
Bardzo dobrze trafiłam i praca w tej firmie jest naprawdę bardzo dobra. Poza tym znana marka i pewność, że nie skasuje się z rynku a ludzie zostaną bez pracy. Być może nie wszystkie sklepy mają fajnie ale wiele zależy od samych ludzi, jak jest dobra atmosfera to zupełnie inaczej się pracuje.
2
NIKOS 2017-02-11 23:35
hej, na wszystkie wasze sugestie negatywne co do godzin i wydajności może ktoś mądry z zarządu Rossmana by się wypowiedział?
Filomena 2017-02-15 17:31
Bardzo dobrze zrobiłam podpisując umowę na zastępcę kierownika. Mam wszystkie prawa , ludzie z którymi pracuję są fantastyczni i w ogóle jest bardzo fajnie w firmie. Jak zrobimy dobre obroty to mamy dodatki do zasadniczej. Naprawdę to była dobra decyzja.
2
Asiunia 2017-02-25 10:25
Praca w Rossmanie to koszmar.
Ciężko znależć gorszy grafik. Jednego dnia przychodzisz na drugą zmianę a drugiego nagle na pierwszą i nikogo nie obchodzi to że przerwa pomiędzy zmianami musi być nie mniej niż 11 h.
Jeżeli będziesz potrzebować pomocy jako nowy pracownik - zapomnij o tym że możesz liczyć na pomoc kierownika lub asystenta - zostaniesz skrytykowany że nic nie umiesz i do niczego się nie nadajesz.
Atmosfera w pracy tragiczna. Za mały błąd można natychmiast dostać naganę.
Fizyczna praca w godzinach nocnych pod presją czasu - będziesz ciągać ciężkie wózki po sklepie, latać z cięzkimi opakowaniami i za plecami jeszcze będziesz słyszeć krzyki że musisz robić to szybciej i sprawniej.
1
Felka 2017-02-25 13:09
Pracuję w Rossmanie i jestem zadowolona, a jak komuś ciężko jest spacer.
2
Nick1 2017-02-28 12:30
Do Asiunii-Jak mi wiadomo to ciężkie wózki(boxy) ciągają chłopacy zatrudnieni przy dostawie,przynajmniej u Mnie na sklepie tak jest.Chłopak przychodzi na dostawy do pomocy i co cięzkie rzeczy on rozwozi po sklepie.Jeśli chodzi o pracę może być jak kierowniczki nie ma :) Najgorsze samotne matki jako pracownice a bo to dziecko chore a bo nie ma z kim zostawić a to do szkoły zaprowadzić itp.Pracować nic sie nie odzywać i reszte olać
1
prawdziwyrealny 2017-03-06 14:47
Na serio ochrona w rossmannach ma 2 i pół na reke , czy to ściema ?
Kasiejka 2017-03-06 15:59
Nie wiem jakie musicie mieć kierownictwo na swoich sklepach, że tak biadolicie. Szczerze Wam współczuję,
Ja w swoim sklepie czuję się jakbym pracowała z ludźmi których znam od lat! Wszyscy są pomocni, szczerzy, uśmiechnięci. Nawet nocki są przyjemne w takim towarzystwie.
Kierownictwo stara się pchnąć osoby na wyższe stanowiska, motywuje. Poza tym atmosfera wpływa też na klientów. Jestem w szoku czytając Wasze opinie.

Może ktoś z Was był na rozmowie w sprawie stanowiska Dorady Perfumeryjnego? Jakie są pytania, poziom wymaganej wiedzy?
3
Kasiejka 2017-03-06 16:05
Zależy jaka firma ochroniarska. Teraz ucięli ochroniarzom godziny.
Kinga 2017-03-08 21:17
Witam , czy ktoś z was wie ile zarabia kierownik w Rossmannie i jakie są godziny pracy ? Z góry dziękuję za odpowiedz .
Rybka 2017-03-09 11:07
grubo ponad 3 ale do tego dochodzą premie inwentaryzacja co trzy miesiące zależne od progu nawet do 100% pensji, premie obrotowe i wiele innych więc jest z czego odkładać :)
uuuuuu 2017-03-09 18:37
Ja nie pracuje w tej Firmie, ale w kazdej innej grafiki sie zmieniaja, trzeba pracowac i przychodzic na rozne zmiany. Przeciez lekarzom czy pielegniarkom tez grafik pracy zmienia sie, wiadomo jak ktos zachoruje to trzeba przyjsc, jesli ktos chce w pracy siedziec sobie i pogadac to takiej pracy nie ma, w kazdej trzeba pracowac i dawac cos z siebie, rynek pracy w dzisiejszych czasach jest bezwzgledny. Mysle, ze te wszystkie negatywne opinie pisza mlode osoby, ktore nie maja duzego doswiadczenia w pracy i nie wiedza jak sie pracuje, jezeli chcecie posiedziec sobie to proponuje posiedziec w domu na bezrobotnym. Pozdrawiam wszystkich pracusiow.
3
Regionalna 2017-03-18 08:16
( usunięte przez administratora )dla zdesperowanych, bo takim trzeba być podejmując tam pracę. Psie pieniądze,pół etatu na papierze, a w rzeczywistości siedzisz po 12 godzin. Mówią: idziemy ci na rękę, możesz sobie dobrać dodatkowe godziny, a tak naprawdę chodzi im o umowę, gówniane ubezpieczenie,chorobowe(jak pójdziesz na L4 dostajesz 80% z pół etatu). Kiedy brakuje kogoś z personelu dzwonią do ciebie o dowolnej porze dnia, np. o 21 i informują cię, że masz się stawić w pracy kiedy im pasuje,twoje plany się nie liczą. Kierowniczki to proste baby, które przez to, że gnoiły innych dostały awans. Udają, że są w porządku, ale tak naprawdę liczy się tylko ich interes, to żeby było wszystko na półkach poukładane żeby przypadkiem nie dostać zjeby od przełożonego, natomiast ty możesz, to przecież normalka. Nie szanują pracownika i nie liczą się z nim. "Koleżanki"z pracy cały czas na ciebie donoszą plus ochroniarz i szybko się o tym przekonujesz, bo za chwilę przybiega kierowniczka z zawalonego gratami zaplecza, które nazywają...uwaga!-BIUREM:)))) i jedzie równo po tobie mieszając cię z błotem. To samo robią zastępcy i te, które ubiegają się o awans. Nie piszcie tylko, że po pracy w Tesco, to szczyt waszych możliwości ta praca w Rossmanie, na Boga!, trochę godności, naprawdę sprzedający precle dziennie wyciągają więcej i też więcej godności im zostaje. Tutaj się pracownika traktuje bardzo źle, nie ma żadnych praw, tylko obowiązki, tutaj słuszność ma tylko szef, nigdy pracownik. To nieprawdopodobne żeby przerwa była dopiero po 6,5 godzinie, żeby nie można było wyjść do ubikacji po siedzeniu przez tyle właśnie godzin na kasie, żeby nie można było wziąć łyka wody. Ci, którzy myślą o dorabianiu na jakiś nockach przy magazynowaniu, niech sobie to szybko wybiją z głowy. Więcej zarobicie na "szklance"w knajpie w milszej atmosferze, a nie później wydacie to wszystko, co zarobiliście na leki i maście przeciwbólowe...nie mówiąc już o mentalnym syfie, który w was zostanie. Ludzie, szanujcie się i nie iddźcie tam pracować, jest mnóstwo miejsc gdzie można zarobić lepiej i liczy się człowiek. To nieprawdopodobne żeby w tych czasach istniały takie zjawiska jak te zachodzące w Rossmanie. Mam nadzieję, że ktoś się wreszcie za nich weźmie i doprowadzi do tego, że ci którzy bedą się z jakiegoś niewyjaśnionego powodu decydowali tam pracować, będą mieli godne warunki, bo w tym momencie nie są przestrzegane podstawowe prawa człowieka. Wszystko, co napisałam, to prawda, sama przez to przeszłam i chcę zapomnieć. Ja ani żaden z moich znajomych nie zrobi już więcej zakupów w tym sklepie, a jest ich naprawdę wielu żeby nie wspierać obozów pracy i chociażby w imię zasad.
1
Natalia 2017-03-19 15:21
Widziałam ostatnio ofertę pracy dla asystenta kierownika sklepu i w związku z tym mam pytanie. Jak wyglada praca , ile można dostać na wejście , czy są jakieś dodatki socjalne?
Kimi 2017-03-19 21:43
3/4 etatu, w zależności od miesiąca 2400-2600. Praca zmianowa plus nocki, które ty prowadzisz. Od razu umowa o pracę na 3lata, prywatna opieka, Multisport, ubezpieczenie (ceny są bardzo dobre) wyjazdy organizowane na warsztaty albo coś co rozpocznie twoje hobby - dofinansowane. Ja pracuję już 4lata i nigdy nie marudzilam, marudzą tylko osoby które przychodzą bo myślą że praca jest lekka bo biały fartuszek i rękawiczki. Jak chce się pracować to napewno się odnajdziesz. Jeżeli trafisz na sklep w którym atmosfera Ci nie odpowiada to się przenieś nigdy nie robią z tym problemów.
Gtr 2017-03-19 22:13
Chciałbym napisać coś o pracownikach rossman Złotoryja ul. Staromiejska 2 a bardziej o pani kierownik której wydaje się że to jej sklep i że dalej jesteśmy w prl-u jak ktoś taki jak rossman zatrudnia kogoś takiego jak ta pani która wykrzykuje przy klientach ile to ona nie ma obrotu i nie potrzebuje takich klientów już kilka moich znajomych spotkało się właśnie z takim zachowaniem pani kierownik Magdaleny jak można przeczytać z identyfikatora
natalia 2017-03-20 17:29
jezu asystent 2400-2600? marzenie ściętej głowy... pracowałaś na sklepie 7 dniowym i wysokoobrotowym?
natalia 2017-03-20 17:33
poza tym ... nie przeniosą Cię na inny sklep, bo atmosfera Ci nie odpowiada... Nie narzekam na Rossmanna chwaliłam sobie tą pracę jak nie miałam rodziny, ale bezproblemowe przeniesienie na inny sklep z powodu złej atmosfery? NIE, NIE, NIE. Nie ma czegoś takiego... ja usłyszałam, że z tego typu problemy się rozwiązuję, a nie ucieka przed nimi.
Katha 2017-03-20 22:24
Wielka "renomowana" firma robiąca cyrk z "rozmowy rekrutacyjnej". Na to dziwne spotkanie czy też szkolenie (nie wiem jak to można nazwać) rekrutacyjne poszłam w zasadzie z czystej ciekawości, ponieważ słyszałam różne negatywne opinie, w które nie do końca chciało mi się wierzyć.
Odezwali sie do mnie po blisko pół roku od złożenia aplikacji, rekrutacja odbyła się w hotelu, chyba tylko dlatego aby przekonać dziewczyny do podjęcia pracy w tej firmie... Warunki??? 3/4 etatu, zarobki niby fajne, ale odpowiedzialność majątkowa na kasie "klientowi można wydać nawet 5gr więcej ale nigdy nie można być grosza winnym" przy czym powyżej 5zł manka na kasie wykłada się swoją kasę, po przekroczeniu jakiegoś progu inwentaryzacyjnego na minus firmy dopłaca pracownik. Godziny pracy?? pracujesz od 4-12 godzin, więc nie wiadomo tak naprawdę na ile godzin przychodzisz do pracy co według mnie jest naprawdę chore, bo nic nie można zaplanować, praca ponad wszystko???
Uśmiech ma być na 1 miejscu, ciekawe kiedy i gdzie bo te dziewczyny zawsze chodzą z posępnymi minami i widać ze są po prostu zmęczone... No i najważniejsze to to, że pracownicy kompletnie nie znają się na kosmetykach...nie potrafią doradzać! Ja jako była klientka ROSSMANNA jestem naprawdę rozczarowana całą firmą, mają stare kosmetyki większość z nich otwierane były wielokrotnie i do tego ta okropna ochrona traktująca wszystkich jak złodziei, człowiek nie może spokojnie tamponów wybrać bo gościu stoi nad głową i czai... porażka...
1
ola 2017-03-22 09:32
w rossmanie nie mają pasty do zębów bez fluoru!!!! w takim sklepie szok!!!! nigdy tam nie pójde już wole iść do małego sklepu gdzie wszystko dostane!!
1
Asystent 2017-03-23 21:03
Obóz pracy i tyle... A to co piszą niektóre o zarobkach to jakiś fejk! Ja pracuje w sklepie MILIONOWYM - tyram jak wół i największa moja wypłata to 1700 zl ! Dwa weekendy w pracy plus dwie nocki z piątku na sobotę! Do tego ustawiają cie jak chcą! Wszystkie chodza zastraszone! Nikomu nie polecam ! Szkoda wogole się wypowiadać na temat "FIRMY ROSSMAN "!
1
Zostaw swoją opinię o Rossmann - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rossmann