Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły Policealne - zdobądź nowy zawód i pracę!    Kursy / szkolenia - 300 sposobów na podniesienie kwalifikacji
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
Udostępnij!

Opinie o Rossmann

Pracowałeś w firmie Rossmann i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Paulina - 2014-03-05 12:37:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
(usunięte przez administratora) bylam tam, bylo sporo oszukanych osob, pojechalismy na policje gdzie praktycznie mowiac nic nie uslyszelismy, mamy sie zglosic dopiero jak ktos " zaciagnie" kredyt na nas lub cos ;/ ja pojechalam do swojego banku i zastrzeglam zaciagania kredytow itp na ten dowod osobisty i przez inne osoby niz ja .
zdjecie uzytkownika
monika - 2014-03-05 12:58:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja właśnie nie pojechałam na (usunięte przez administratora)tylko na komisariat ale nie do krakowa bo nie jestem z krakowa ale nic sobie z tego nie zrobili, a spisywali jakieś wasze dane?
zdjecie uzytkownika
Paulina - 2014-03-05 13:08:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na bobrzynskiego byl rossman, a na policji na lubiczu w krakowie.zgłoszone jest, prosili o imie i nazwisko i skad jestesmy, to wszystko ;/
zdjecie uzytkownika
monika - 2014-03-05 13:11:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kurde to teraz najlepiej wymienić sobie dowód, będzie bardziej bezpiecznie.
zdjecie uzytkownika
Paulina - 2014-03-05 13:18:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jesli cos juz zrobili to napewno, bo mieli tydzien czasu od wyslania, a wiadome ze juz sie dowiedzielismy, teraz to mozna czekac doslownie, az sie dowiesz czy ktos cos na Ciebie wziol itp..
zdjecie uzytkownika
monika - 2014-03-05 13:31:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale kurde jako tako nie mają dowodu, tylko skan, A MÓWILI COŚ na komisariacie co bedzie wtedy jak ktoś weźmie na nas coś?
zdjecie uzytkownika
justyna - 2014-03-06 16:24:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A aplikowalyscie to przez ich strone czy moze przez gamtree.?
zdjecie uzytkownika
monika - 2014-03-07 20:59:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja aplikowałam przez pracuj.pl
a był ten Rossmann na(usunięte przez administratora)?
bo Napisałam później maila do obsługi klienta Rossmanna i babka napisała ze rossmanna na (usunięte przez administratora) nie ma.
zdjecie uzytkownika
ewka - 2014-03-10 21:33:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca w Rossmanie, mozna byc pomyslec ze juz taka praca jak w tej firmie nie powinna istniec w XXI wieku. Powiem tak każdemu kto przychodzi do tego sklepu i widzi panie w bialych fartuszkach moze sie wydawac ze jest pieknie i wspaniale a pod tymi slowami kryje sie dużo więcej. Firma ta jesli chodzi o sklepy jakie sa na rynku jest najgorsza jeśli chodzi o traktowanie pracownika i system,regulami oraz wytyczne,łamane sa wszelkie zasady i postulaty godnosci ludzkiej i prawa pracy. Przyjamniej na sklepie w ktorym moglam pracowac i uczesniczyc w tym co sie dzieje. Jesli chodzi o sama prace nie jest sama zła w sobie,oczywiście każda sekunda praca ma byc efektywnie wykorzystywana przez pracownika nie mozna przez 5 min siedziec czy stac bezczynnie,trzeba ciagle cos robic jak najszybciej bo jesli jestes gorsza od innej pracownicy np wolniejsza,kierownik tego nie doceni a na odwrot bedziesz osoba prost do"odstrzalu" i skazana wtedy tylko na 6 godzinne siedzenie na kasie i polecanie produktow na kasie i calego standardu,ktory jest głupota moim zdaniem gdyż klienci patrzyli na nas z politowanie, kolejka 15 osobowa, 3 kasjerki ledwo juz mówiące, pakujące zakupy, polecajace kazdy produkt bez wyjątku i zapraszające ponownie ,ze swojego doświadczenia uważam że ludzie nie nawidzą polecanie ,draznij ich to i ich to irytuje a nawet niektorzy sie denerwują i potrafią coś głupiego powiedzieć,ale oczywiście Pan prezes tego nie wie bo nigdy fizycznie nie pracowal, ale uwazam ze to zniecheca klientow do zakupow bo uwazaja ze to spowalnia kolejki bo kasjerki maja cale regulki do gadania,nie raz zaczynasz cos mowic a klient odrazy mowi nie nie dziekuje,traktuja nas jak maszyny wczascie ciaglego siedzenia na kasie mozna zwariowac tłuc cały czas to samo i przede wszystkim SZYBKO SZYBKO slyszy sie jeszcze od kierowniczki,jak mozna szybko jak mamy przeciez milo obslugiwac klienta ?prawda? a nie nawet nie popatrzec mu sie w oczy,nie raz u nas dziewczyny tak szybko kasowaly ze sie nie zorientowaly czy to Pan czy Pani, druga rzecz, na przerwy zeby pojsc trzeba bylo sie PROSIC!! i z pytaniem do kierownika czy mozna isc na przerwe bo jestem glodna odpowiedz brzmiala"a moglabys za godzine"!! ha poprostu chore 15 min przerwy z zegarkiem w rece i poparzona buzia szybko na sklep i szybko pracowac przede wszystkim bo dla szefow na gorze licze sie co?WYDAJNOŚĆ ! o tak to słowo jest notoryczne uzywane przez kierowniczke, wydajność równa się najszybszy pracownik ktory siedzac na kasie dołoży towar na połowie sklepie, nie pójdzie na przerwe, i na zakrętach ledwo wyrobi. Dziewczyny byly zastraszone u nas, asystentki kontra kasjerki bo byly nastawiane zeby nas bardzije gonic przez kierowniczke i zastępce jak psy nas traktowaly ze jestesmy najgorsze no bo kasjer a najwiecej pracy robilysmy my bo siedzenie 6 godzin czy nawet 10 bez przerwy na kasie nie jest ciezka praca?czy siedzenie w biurze na telefonie i rozmówki z regionalną która była ugadywana z kierowniczka kiedy przyjedzie ogladac sklep chodziły i sie podniecały jak jest pieknie na sklepie bo wczesniej 2 dni przed jej przyjsciem szorowałysmy pod półkami brud i wszystko co możliwe. Wszystko jest ugadywane Regionalna ,kierowniczka i wyzsze szczeble jak przyjezdzaja tylko nikt nie rozmawia z nami o tym jak jest !! DLACZEGO? my tu najwiecej robimy i najwiecej wiemy jak jest a nie kierowniczka ktora zostala kierowniczka na pewno nie ciezka praca tylko wiadomo jak:/ . Grafiki ciagle zmieniane ,bo jak dzis jest ruch to trzeba zostac i robic a jak nie ma to ucinamy godzinki,niewazne ze czlowiek sobie cos zaplanowal lekarza czy cokolwiek innego, trzeba przyjsc bo dostaje sie wieczorem smsa ze grafik sie zmienil nawet bez zadnego slowa nic?tak poprostu? jest umowa o prace,jakim prawem ktos traktuje nas jak kategorie pod ludzi? moze to jest kwestia osob jakie pracuja w tym sklepie"nie maja pieniędzy przecież nie wiadomo jakich żeby tak traktowawc koleżanki z pracy, bo to korporacja przeciez najwiecej maja Ci co sa na gorze a nie w sklepie" i poprostu dziewczyny nie majac tej wladzy tak na prawde dostali tylko stanowisko i wydaje sie im że mogą Toba poniewierać jak sie tylko dasz i jak tylko mogą, a wiedzą że mogą,to chore trzeba tam pracowac zeby to zrozumiec na prawde. A jesli chodzi o zarobki to są smieszne 1000 zł na 100 godzin a po stu godzinach jestes tak zmęczona tą pracą ganieniem ciagłym że czuje sie jakby to bylo 180 godzin, nie jest to w ogole adekwatne do zarobków.Uwazam ze sklep który jest wysoko obrotowy ,osoby które ciężej pracują niż na innych sklepach gdzie nie ma ruchu powinny w zamian za to chociaż dostawac jakies premie za ta sprzedaż. Cieżka ppraca wręcz tyrana kazda z nas przychodzila z taka niechecia do pracy i z mysla tylko żeby jak najszybciej z ta pójść…dużo by jeszcze pisać brak słów, ale wiem ze moje słowa nic nie zmiania po prostu może mi ulzdy tylko ,ale tak być nie powinno bo wszędzie nie jest kolorowo ale az tak jak tutaj to chyba nigdzie na pr
zdjecie uzytkownika
ja :) - 2014-03-13 22:36:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
byłam dziś na rozmowie rekrutacyjnej w jednej z drogerii Rossman. I co?
Moje wrażenia? Kierowniczka niby miła ale sprawiała dziwne wrażenie. Propozycja pół etatu. Jakie zarobki - tego nie wiem. Zostałam tylko zapytana o to ile chciałabym zarabiać. Odpowiedziałam że co najmniej średnią krajową. Mina pani w tym momencie - bezcenna. Pytania na rozmowie ogólnie jak u wszystkich. Co pani robiła wcześniej co robi teraz, dlaczego już nie pracuje pani tam gdzie pracowała, czego się pani spodziewa po tej pracy, jak sobie pani radzi w sytuacjach stresowych itd itp.... Pomimo tego że odpowiadałam na każde pytanie bez wahania i zgodnie z prawdą, bo na prawdę zależało mi na tej pracy, chociaż słyszałam różne, mniej lub bardziej pochlebne, opinie o tej firmie. Pomimo tego że mam bardzo duże doświadczenie w handlu, także w branży kosmetycznej, pracy nie dostałam. Dlaczego? Tego nie wiem. Wiem natomiast że dostała ją dziewczyna bez doświadczenia. Co to więc za polityka? A może wystraszyły ich te marne grosze które powiedziałam, ze chciałabym zarabiać? Aaaa zresztą szkoda sło, bo to i tak nic nie zmieni.
zdjecie uzytkownika
sylwia - 2014-03-15 22:31:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy Ty ewka jestes jakas ograniczona psychicznie??
zdjecie uzytkownika
julkaz - 2014-03-17 13:44:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja mam pytanie do pracowników tej firmy- czy taka pani w wieku 54 lat na stanowisku sprzedawca-kasjer poradzi sobie z ta pracą czy rozmowę kwalifikacyjna mogę sobie juz darować
zdjecie uzytkownika
Dżamelja - 2014-03-17 18:40:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
julkaz - z takim podejściem to życzę powodzenia w szukaniu pracy...
zdjecie uzytkownika
julkaz - 2014-03-18 10:13:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dżamelja- dzieki, ale mi pomogłaś. Chyba nie masz tyle lat co ja, więc rozumiem Ciebie. Po opiniach ludzi z ROSSMANNA i opisie jak wyglądaja obowiązki spedzedawcy-kasjera- mam wątpliwości. A swoja droga -widziałaś w ROSSMANNIE pracującą kobietę powyżej 35 lat ?
zdjecie uzytkownika
Dżamelja - 2014-03-19 07:50:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Julkaz – tu nie chodzi o wiek ale o podejście do tematu. Przede wszystkim opinie na forum nie mogą mieć całkowitej kontroli nad podejmowanymi przez Ciebie decyzjami. Skoro zgłosiłaś swoją aplikację i skoro zaprosili Cię na rozmowę, to po prostu idź na nią i pokaż co potrafisz. Jeśli Cię przyjmą, a nie będziesz dawała sobie rady – poszukaj czegoś innego, ale przynajmniej spróbuj zanim skażesz swoją pracę w Rossmannie na niepowodzenie tylko dlatego, że jesteś starsza niż inne dziewczyny. Uwierz mi, współpracowałam z kobietami w wieku przedemerytalnym i radziły sobie lepiej niż niejedna po maturze. Były zaradne, pracowite, nie bały się pracy i miały głowę pełną pomysłów. To było zawsze doceniane. Wiek nie miał znaczenia. Po prostu trzeba chcieć chociaż spróbować. A jeśli Ty jesteś w stanie zrezygnować z rozmowy o pracę na podstawie kilku opinii w internecie, a potem płakać, że nie potrafisz znaleźć pracy (…) Poza tym weź pod uwagę, że w internecie zazwyczaj żalą się osoby, którym naprawdę nie odpowiada praca, albo którzy akurat wrócili z pracy po sprzeczce z przełożonym i potrzebują się „wygadać”. Mała ilość dobrych opinii, nie musi znaczyć, że jest źle. Po prostu osoby, którym pracuje się dobrze, nie mają potrzeby wchodzić na forum i się żalić.
zdjecie uzytkownika
julkaz - 2014-03-19 08:40:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dżamelja- dzieki.
zdjecie uzytkownika
monti - 2014-03-19 19:31:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja też dostałam takiego maila o dniu próbnym na (usunięte przez administratora)w Krakowie i nie wiem co robić. Iśc na policję czy poczekać do terminu rozmowy?
zdjecie uzytkownika
ola - 2014-03-20 21:25:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja również dostałam maila o dniu próbnym w Rossmannie na ul. Bobrzyńskiego i, niestety, wysłałam skan dowodu. Na komisariacie powiedziane mi, że wysłałam dobrowolnie, więc nie popełniono żadnego przestępstwa, nawet jeśli oni podszywają się pod kogoś innego. Mam czekać aż ktoś weźmie na mnie jakiś kredyt albo coś zakupi...koszmar.
Co robić?!
zdjecie uzytkownika
Aurish - 2014-03-20 22:54:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja również wysłałam skan. Dzień próbny jest teoretycznie jutro o 10, adres taki właśnie, jak podany przez Was tu powyżej (usunięte przez administratora) Nie wydaje mi się możliwe, by ktoś wziął kredyt, nie okazując dowodu osobistego szczególnie na konto osoby, do której należy dowód. Czy jest tutaj ktoś z Krakowa, kto byłby chętny spotkać się na żywo i omówić tę sprawę?
zdjecie uzytkownika
Dżamelja - 2014-03-21 16:50:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ola - uważam, że powinnaś niezwłocznie zastrzec dowód osobisty i złożyć wniosek o wyrobienie nowego!
zdjecie uzytkownika
zena - 2014-03-23 18:07:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ludzie rossmann nie wysyła email na adresy prywatne i nie ma czegoś takiego jak dzień próbny na zdrowy rozum jak można kogoś prosić o wysłanie skanu dowodu osobistego jak można się na takie rzeczy nabierać
zdjecie uzytkownika
zena - 2014-03-23 18:12:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem pracownicą rossmanna, rossmann jako pracodawca jest w porządku, natomiast kwestia zespołu to już inny wątek jest roznie są miejsca gdzie jest wspaniale ale sa też i miejsca gdzie pójscie do pracy to katastrofa aby odbebnic - rossmann forum polecam poczytać jesli ktoś jest zainteresowany sytuacja na slkepsch
zdjecie uzytkownika
mysia987654321 - 2014-03-25 18:47:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam jesli zrezygnuje z pracy w rosmannie to juz nigdy mnie nie przyjma tam??
zdjecie uzytkownika
Dżamelja - 2014-03-27 17:45:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mysia - to pewnie zależy dlaczego rezygnujesz i jakie zostawiasz po sobie wrażenie :-)
zdjecie uzytkownika
m - 2014-03-27 19:55:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem pracownikiem w rossmanie od ponad 3lat i o warunki i poziom pracy nie mam co zlego slowa powiedziec zarobki sa ok atmosfera wsrod pracownic jest bardzo dobra z wyjatkiem kierowniczki sklepu(usunięte przez administratora)zawsze bylam chwalona pracownica lapalam zlodziei itp.nawet z laska dawala mi paczki i to tylko dlatego ze mamy zajefajnego regionalnego ktory docenia pracownika a teraz jak jestem na zwolnieniu to nawet paczki na dzien kobiet mi nie dala ktora odgornie dostalismy tylko sama wpierdolila te czekoladki paczke nie moge patrzec jak dziewczyny sie tam mecza z nia jak slysze jak mi sie zala co ona tam im robi to az zal mnie sciska
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
30 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rossmann
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x