Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Rossmann

Opinie o Rossmann

Pracowałeś w firmie Rossmann i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
klient - 2015-03-20 17:17:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jednym słowem w Tarnowie na ul.Kościuszki kur....wo.
zdjecie uzytkownika
BoskiOchroniarzTarnow - 2015-03-26 16:15:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zamknij mordę o ochronie :) dziwne że Darkowi wynoszą a Rossmann go nie zwalnia. Człowieku daj sobie spokój i nie oceniaj ogółu ludzi, bo z jednym masz zatarg to reszta też zła. Jeśli kogoś śmieszy to co pisze to umówmy wszystkich ochroniarzy Rossmanna i wtedy wyrazi pan swoją opinię. Sram na was hejterzy. A to że się ruchamy z dziewczynami na zapleczu to nasza sprawa a wam żal Dupe ściska :) cwaniaczki z internetu a prywatnie pedofile!
zdjecie uzytkownika
klient - 2015-03-27 12:39:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [BoskiOchroniarzTarnow - 2015-03-26 16:15:00]:
No to jest właśnie kultura ochrony PAO w rossmannie.
zdjecie uzytkownika
KochamHejterów - 2015-03-27 20:10:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ej ludzie ludzie.. Pracuję w PAO od paru ładnych lat i nigdy się nie spotkałem z jakimiś problemami. Umowy eleganckie, Kontakt z pracodawcą 24h na dobę, solidne zarobki no i o patrolu w Tarnowie mogę powiedzieć że przyjeżdża w przeciągu 7 minut (wiem z doświadczenia). A jeśli tacy ludzie jak niektórzy tutaj, oceniają pracę w danej firmie stojąc z boku to mamy prawdziwy obraz polskiej rzeczywistości. A pan, panie Kazimierzu niech da spokój bo nikt w to nie wierzy co pan opowiada. Jeśli to była by prawda to udowodnić nie problem, i pan Darek jak i Pani Magda już by nie pracowali. Także zajmijcie się rozsyłaniem e-maili bo za to płacą a nie doszukiwaniem błędów w pracy innych ludzi. TULIPAN od PAO! :)
zdjecie uzytkownika
klient - 2015-03-30 21:34:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [KochamHejterów - 2015-03-27 20:10:31]:
jak możesz pracować kilka ładnych lat jeżeli masz dopieo 21 lat.Jeżeli chodzi o patrol to tak jak już powiedziałem, bo widziałem na własne oczy,byłem świadkiem, czeka się ok.1godzinę.Na dodatek przyjeżdża jakiś staruszek 150cm wzrostu w kapeluszu.I jak można przy takiej osobie czuć jakikolwiek respekt.Taki sam jak przy ww.opisującym a podającym się:tulipan z PAO.Po prostu firma PAO ośmiesza swój wizerunek na rynku ochrony osób i mienia.Żałosne ale prawdziwe.
zdjecie uzytkownika
klient - 2015-03-30 21:41:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [KochamHejterów - 2015-03-27 20:10:31]:
Hej tulipan, to jakiej ty jesteś orientacji?Skoro kochasz hejterów.Widziałem twoich rodziców-mili panowie.
zdjecie uzytkownika
szumi - 2015-03-31 21:08:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem w którym momencie , ale temat Rossmanna chyba powoli zamienił się w typowy profil firmy PAO . Wróćmy może do samej pracy w tym miejscu bo myślę , że to jest główny powód tego , że ludzie odwiedzają te stronę. A jest o czym rozmawiać bo sprzedawcy w Rossmannie na pewno mają wiele hsitorii do opowiedzenia
zdjecie uzytkownika
pogromca patologi - 2015-04-06 12:09:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
syf kiła i mogiła,kierownik zmiany jeden wacha bardzo pobudzony, trener widać ze lubi chłpców ogólnie patologia jak w większości dużych zakładów, wazelinka bardzo chodliwa włazidupów nie brakuje, pracownicy przeważnie ułomni fizycznie albo psychicznie, ogolnie nie polecam strata zycia i zdrowia. Co jeden to cwańszy a kazdy lata jak piesek za te marne złotówki. Praca typowo dla ludzi nie myślących tzw. piesków co Pan każe piesek robi.
Na temat pracy w tej firmie można by wydać książke skladającą z z 10 tomów każda po 500stron
zdjecie uzytkownika
gosciuuu - 2015-04-10 17:19:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam dlaczego nikt nie chce odpowiedzieć na pytania dotyczace wynagrodzenia? Idę na rozmowę zastępcy kierownika i nie wiem ile mogę powiedzieć jesli spytaja mnie o wynagrodzenie. Czy ktos orientuje sie w tej materii i jest w stanie normalnie i konkretnie odpisać ? po rozmowie dam znac co i jak.
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
k.poręba - 2015-04-11 02:49:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pogromca patologi - 2015-04-06 12:09:03]:
Po 1 słownik nie boli - piszemy ''patologii' jeśli już używasz trudnych słów. Po 2 - rozumiem że tylko w tej pracy kierownik wydaje polecenia a pracownik musi je wykonywać, ty natomiast na pewno zawsze znajdujesz takie prace że to ty wydajesz polecenia szefowi za 5 zł na godzinę a on biega i je wykonuje . Puknij się w łeb cymbale.
zdjecie uzytkownika
pr - 2015-04-12 16:27:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zastępca kierownika zależy jakie miasto ale pewnie między 2000-3000
zdjecie uzytkownika
abba - 2015-04-21 10:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kazimierz - 2015-03-18 14:44:26]:
Praca w Rossmann to wielka porazka,wynagrodzenie zalezne od regionalnego i regionu gdzie akurat miesci sie sklep/sciana wschodnia to juz totalnie małe pieniadze.3000brutto/jako kierownik/kasjer marne 11zł brutto /h..ale to zalezne jest od kier region.jak mowie!- jak trafisz na ludzkiego to jest znosnie ,a jak trafisz na :zołze"dyktatora to porazka tak daja popalic ze sres i nerwy wszystko na wczoraj.od scisłych procedur zaczynajac do zadan zlecanych na juz!cisnienie jest b.duze wypracowanych godz.jak najmniej do etetów a utargi marza sie kosmiczne górze no bo to jest kasa i wycieczki dla nich-wiec czemu nie cisnac.?!Pracy zadnej sie nie boje przepracowałam ciezko na wielu stanowiskach i branzach ale przez pół roku w rossmann tak sie uzapier...jak nigdzie indziej!!szok dostawy gigant na zcas praca bo zaplanowane godziny 4 na rozladunek i posprzatanie i nie ma mowy o wiecej.we dwie osoby biegiem sie pracuje jak w obozie naprawde,stres nerwy i nigdy zadowolenia nie było .wizyta KR i znow wiele pretensji i pytan a co pan/i zamierz azrobic aby było lepiej..majac do wyboru NIDGY ponownie nie poszłabym tam spowrotem do pracy!!NIE POLECAM ani za KASJERA ani KIEROWNIKA!
chyba ze ktos preferuje prace w wielkiem stresie i presji to polski Rossmann jest w tym dobry.
zdjecie uzytkownika
Kazimierz - 2015-04-21 14:15:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak już wcześniej pisałem,a niechcę się powtarzać moim i powyższym wpisom ludzi,którzy mieli cokolwiek z Rossmanem,nadal twierdzę,pomimo że jakiś tam kierownik regionalny-pożal się Boże,straszy mnie pozwem do sądu,na moją osobę.A wszystko co pisałem na temat rossmanna w Tarnowie,nie wyssałem sobie z palca.Są na to świadkowie.Nie mam już ochoty,polemizować na ten temat bo szkoda mi cennego czasu,żeby odpisywać takim debilom jak Boski ochroniarz,czy osobę podającą się jako Kocham Hejterów.Tak więc w rossmanie pracuje cały wachlarz ludzi różnych orientacji seksyalnej,a na dodatek nieuków.
zdjecie uzytkownika
łukaszek - 2015-04-22 16:58:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zorientowałam się nagle że w kraśniku u nie poszukują zastępcy kierownika sklepu i kochani zapytuję was jak to jest z pieniążkami i obowiązkami na takim stanowisku
zdjecie uzytkownika
wiolus123444 - 2015-04-27 19:39:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowalam bardzo długo. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
zołza - 2015-05-01 19:56:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
KR Jola- - masakra, zapomniał wół jak cielęciem był. żenada, obcinanie kosztów to chyba jej specjalność, zabrać premię i po sprawie.a sklepy spadają , ciekawe że nikt na górze tego nie dostrzega. Takich zmian w regionie nie pamiętam, tyle osób zwalnia się, nikt nie chce z nią pracować .
zdjecie uzytkownika
flattern - 2015-05-06 22:00:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,ja pracuje w rossmannie w otwocku i ogolnie jestem zadowolona.... Najgorsza rzecza (osoba) jest kierowniczka- ona to jakies nieporozumienie, najwazniejsze dla niej to dobro klienta. Wg niej pracownik jest na drugim miejscu, rzecz swieta to czystosc,porzadek i klient.... Grafik zminia z dnia na dzien, nic nie mozna sobie zaplanowac,wypomina wszystkie bledy i zamiast pomoc to jeszcze bardziej gnoi... Jak tu awansowac? Jak kierownik kogos polubi to ma ogromne szanse a jak nie to juz nie ma zadnych szans.... A jeszcze jedno studenci sa na pierwszym miejscu Ci ktorzy maja dzieci juz sie nielicza. Nasza kierowniczka tez mam dzieci ale zachowuje siejakbynie miala i wiekszosc czasu spedza w pracy, jak ma wolne to co chwila dzwoni i za przeproszeniem dupe zawraca.... Tylko procedury i procedury.....
zdjecie uzytkownika
trzezwomyslaca - 2015-05-12 14:12:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rossmann zawsze byl pro-kliencki, zatrudniając sie tam na pewno zostalas o tym poinformowana. A fakt, ze kierowniczka dzwoni, nawet gdy ma wolne....znasz powiedzenie"pańskie oko konia tuczy"? Z tego co piszesz o "nierealnym" awansie wnioskuje, ze jesteś kasjerka wiec....Tobie d...py (jak to okreslilas)nie zawraca, tylko osobom funcyjnym.
zdjecie uzytkownika
anulka - 2015-05-12 19:01:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale Wy gadacie bzdury masakra. Mam dwie koleżanki które pracują w rossmanie i mają 10 zł na godzinę na rekę plus premia. Dodatkowa premia ucinana jest tylko przy pójsciu na l4. Są dwie nocki w miesiącu i rzadko pracuję się po 12 godzin raczej 8 lub 6. Fakt że umowa jest na pół etatu ale najmniesza wypłata jaką dostały to 1400 zł a najwieksza ponad 2000 na rękę. Dodatkowe bony i premie na święta także są przyznawane a grafik do ustalenia. Nie polecam tej pracy osobą które sa leniwe i interesuje ich praca polegajaca na siedzeniu i patrzeniu w sufit, bo jednak jest tam co robic.
zdjecie uzytkownika
flattern - 2015-05-12 21:36:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
U nas pracuje sie po 10-12 godz, po pierwsze to kasjer zasuwa a kierownik niby co robi tylko kase liczy bo na pewno sie nie narobi a 4 na miesiąc dostaje.... A jezeli chodzi o awans to jezeli ktos dostaje na okresie probnym to chyba jest cos nie tak....ja nawet sie nie staram bo w tym sklepie za nic bym nie chciała....
zdjecie uzytkownika
trzezwomyslaca - 2015-05-12 22:10:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Boli Cie czyjś awans? Prawda jest taka, ze nie tylko w Rossmannie, ale tez w kazdej innej formie awansują najlepsi z niższego szczebla. Znam kasjerki które pracują w rossie od lat i.....zmienia sie tylko ich staż pracy. I tyle w temacie. A co do awansu na okresie próbnym-fantazjujesz.
zdjecie uzytkownika
flattern - 2015-05-13 16:36:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wlasnie ze nie fantazjuje po dwoch miesiacach zostac "po asystentem " to jest zenada.... Nic mnie nieboli bo jak widze jak sa inne asystentki traktowane to az przykro sie robi po prostu wspolczuje i jakos mnie awans w takim skladze nie kreci....
zdjecie uzytkownika
domi - 2015-05-22 20:08:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [flattern - 2015-05-13 16:36:04]:
tak się mówi oczywiście, ale awans w Rossmanie każdemu chodzi po głowie. Wystarczy spojrzeć ile mają ofert dla nowych kasjerów-sprzedawców, aby zauważyć , że ludzie często na tych stanowiskach się wymieniają bo nie widzą perspektyw po dłuższym okresie pracy. Po awansie wygląda to już zgoła inaczej ...
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Dwie średnio ogarnięte kobiety śmiały się ze mnie przez całą rozmowę tj. 40 min. Bawiło je wszystko, co tylko powiedziałam. KR stwierdziła, że nie rozumie dlaczego skończyłam studia (zarządzanie) skoro nie znam podstawowych informacji na ten temat. Śmiała się z moich poprzednich pracodawców (jakby Rossmann był lepszy :D ), a na końcu doczepiła się nawet do moich szpilek (do sukienki miałam ubrać kalosze?) Najgorsza rozmowa w moim życiu. Czułam się poniżona, ośmieszona i zrównana z ziemią. Bezczelna zadzwoniła do mnie i ZAOFEROWAŁA MI TO STANOWISKO! Nie wyobrażam sobie współpracy z takim Kierownikiem Rejonu, ofertę odrzuciłam. Poleciłabym jej również dobrego psychologa, bo była kompletną wariatką. Znajoma chciała być sprzedawcą, to KR jej powiedziała: Szkoda że nie mam pani chociaż licencjatu. Porażka, nigdy więcej.
Pytania: W taką pogodę w szpilkach? Jak sprzeda Pani 200 szamponów w jeden dzień? Dlaczego skończyła Pani taki kierunek? Bo ja skończyłam lepszy- słowa KR.
zdjecie uzytkownika
marian - 2015-05-25 17:52:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nie narzekajcie !!!! to idzcie do Pracy do Auchan za 1400 zł netto ! Np .stare sklepy Real a treaz Auchan
zdjecie uzytkownika
marian - 2015-05-25 17:52:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie narzekajcie !!!! to idzcie do Pracy do Auchan za 1400 zł netto ! Np .stare sklepy Real a treaz Auchan
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rossmann

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Rossmann?
Zadaj pytanie
alert