Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Rossmann

Opinie o Rossmann

Pracowałeś w firmie Rossmann i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
silver - 2016-01-21 01:02:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chętnie bym poszedł na kawe z jakąś kasjerką z Rossmana, niektóre dziewczyny są miłe i ładne. Ostatnio widzę też, że pracują kolesie na kasach :D, blisko mnie na Stawki w Warszawie też jest jakiś koleś, który na 99% jest pedałem :D
zdjecie uzytkownika
vacation - 2016-01-23 15:51:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@silver jak widzisz trzeba dbać o swoją aparycję żeby zostać przyjętym do pracy w sklepie. Jesteś żywym przykładem tego że ma to przełożenie na klientów. Ja aplikowałem na kierownika sklepu, super że oferują dofinansowanie wakacji oraz kolonii dla dzieci
zdjecie uzytkownika
ola23 - 2016-01-24 21:52:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [aaaaaa - 2015-10-30 12:50:48]:
Asystentki mają 18,90, a kasjerzy 16,90 jak nie wiesz to się nie wypowiadaj
zdjecie uzytkownika
brunetka - 2016-01-25 11:28:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ola23 - 2016-01-24 21:52:25]:
Stawki są różne w zależności np od lokalizacji sklepu :)
zdjecie uzytkownika
alina - 2016-01-25 17:15:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzieki wielkie ola23 za informacje, nie spodziewałam się, ze kasjerki w rossmannie zarabiaja aż 16,90 pewnie brutto, ale to i tak znacznie powyżej minimalnej krajowej. Jak patrze teraz na ogłoszenia na kasjerkę to i mozliwa jest umowa o prace i benefity typu multisport, brzmi dobrze.
zdjecie uzytkownika
1234 - 2016-01-28 18:20:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [alina - 2016-01-25 17:15:47]:
nie we wszystkich sklepach jest taka stawka. Zależy w jak dużej miejscowości jest sklep u nas kasjerki mają 13,60
zdjecie uzytkownika
czong - 2016-01-28 21:15:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do 1234, czy aby na pewno, to nie zależy od regionu i przychodu sklepu? A jakie stawki dostaje kierownik sklepu, bo nie wiem czy nie lepiej od razu na kierownika składać CV.
zdjecie uzytkownika
lala - 2016-01-29 13:40:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [brunetka - 2016-01-25 11:28:05]:
pracuję też w tym sklepie i zastanawiam się skąd u was takie stawki godzinowe?jako kasjer-sprzedawca mam 12,40 butto...żadnych kokosów nie zarabiam i zastanawiam się, czy nie zmianić pracy.
zdjecie uzytkownika
1234 - 2016-01-30 22:42:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [czong - 2016-01-28 21:15:00]:
raczej zalezy to od regionu, bo wiem ze kasjerki z tej samej miejscowosci ale innego sklepu gdzie obrot jest prawie o polowe mniejszy maja taka sama stawke... ile zarabia kierownik nie mam pojecia...
zdjecie uzytkownika
beata - 2016-01-31 11:39:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@1234 ja uważam, że obrót nie powinien mieć na to żadnego wpływu. Stanowiska są identyczne bo i takie Rossmann ma standardy, więc i pieniądze powinny być takie same :)
zdjecie uzytkownika
ewline - 2016-02-02 00:15:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja jestem po drugiej rozmowie i czekam z niecierpliwością na tel :(
zdjecie uzytkownika
chłopak - 2016-02-02 11:37:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Moja dziewczyna pracuje ok 1 rok w Rossmanie. Ogólnie jest zadowolona, bo zmieniła pracę na lepiej płatną. Z tego jednak co słyszę, co opowiada....to ta praca to masakra. Generalnie najwięcej zależy od tego na jaki zespół się trafi - ale najczęściej kierownikami zostają ludzie cyniczni i bez skrupułów, chamscy niemili itd....
Grafik może zmienić się z dnia na dzień. Planowanie urlopu na rok w grudniu - w zasadzie bez możliwości późniejszej zmiany. Zmiany dzienne to mają chyba tylko ulubieńcy i d***powłazy oraz kierowniczka. Nocki, targanie boksów i czepianie się o każdy szczegół. Z punktu widzenia partnera - praca do kitu ze względu na charakter zmianowy - krótko mówiąc jak masz pecha to widzisz się rano i tuż przed pójściem spać. Ciężko cokolwiek zaplanować no i rozwalone weekendy i święta. Kiedy jest chora i mówię żeby poszła na zwolnienie to mówi że oszalałem.....Dla kobiet z dziećmi - odradzam. Ale póki co u mojej dziewczyny przeważa zadowolenie z pracy mimo częstego narzekania. Głównie ze względu na zarobek, choć myślę że zasługuje na więcej i stać ją na więcej. Pracuje w wysokoobrotowym sklepie w Warszawie. Dostają, premie za obroty, inwentaryzację oraz trochę kosmetyków z promocji czy coś - głównie jakieś Listeriny czy żele do mycia.
Praca dobra dla osób samotnych, bez zobowiązań i najlepiej bez rodziny. Przynajmniej nie oszukują na płaceniu - tyle ile pracujesz - tyle dostajesz.
zdjecie uzytkownika
Janda - 2016-02-02 11:56:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to zależy dużo @chłopak od tego jaka trafi się ekipa, ale Rossmanów jest masa i raz się trafia gorsza dzielnica, a raz lepsza, to chyba jasne jak słońce
zdjecie uzytkownika
chłopak - 2016-02-02 12:03:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Janda - 2016-02-02 11:56:04]:
Tak też napisałem - zależy na jaką ekipę się trafi - od tego zależy atmosfera pracy......reszta bez zmian. ?Jak na pracę gdzie nie trzeba mieć specjalnych kwalifikacji poza wiedzą o kosmetykach - ale tę większość kobiet posiada (bez urazy) a jedynie być ogarniętą osobą, kulturalną i zadbaną to praca nie jest zła.
zdjecie uzytkownika
Darka - 2016-02-04 13:51:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzisiaj miałam rozmowę kwalifikacyjną we Wrocławiu. Szczerze mówiąc mam mieszane uczucia... Zaniepokoił mnie fakt o umowie na 3/4 etatu :-( Wiem, że jest możliwość dorobienia nadgodzin, ale tylko w punktach o wysokich obrotach. Słyszałam, że można się ubiegać o pomoc w inwentaryzacji w "lepszych" punktach i w ten sposób zyskać dodatkową kasę. Oczywiście warunki finansowe na drugim etapie... jeśli się odezwą.
zdjecie uzytkownika
Janda - 2016-02-04 19:29:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@Darka jak to tylko na 3/4 a powiedzieli Ci dokładniej dlaczego? Ogólnie znam takie sytuacje, ale to chodzi wteyd o to, że lokal widocznie jest już obłożony, idź do centrum handlowego
zdjecie uzytkownika
Darka - 2016-02-04 20:59:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ponoć każdemu dają taką umowę i można wyrobić sobie nadh do pełnego etatu. Jednak taka możliwość jest głównie w sklepach np. w galeriach, tak jak mówisz.
Niestety mieli się do 18 odezwać i cisza, więc chyba nici z pracy :-( no chyba że jakimś cudem odezwą się w innym terminie
zdjecie uzytkownika
Mloda - 2016-02-06 20:29:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hmm...az dziwne ze zaproponowali umowe na 3/4 etatu.
Kasjer- sprzedawca zatrudniany jest na 1/2 etatu.
Asystent ma 3/4 a kieras oraz jego zastepca maja caly etat.
zdjecie uzytkownika
celina - 2016-02-07 11:36:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzięki za informacje, dobrze wiedzieć takie rzeczy. Trochę dziwne, bo zamiast zatrudnić mniej osób, i mieć stabilny skład pracowników to tak na 1/2 etatu łapią
zdjecie uzytkownika
amber - 2016-02-08 14:01:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Rossmann jako firma nie jest zła dla pracownika. Tutaj chodzi bardziej o kierowników, którzy nie liczą się z pracownikiem. Pod lupę powinni iść właśnie oni. Na złożenie aplikacji do Rossmanna zdecydowałam się głównie dlatego bo byłam świeżo po technikum i chciałam mieć swój grosz. Mniej więcej wiedziałam co z czym się je bo rok wcześniej pracowałam na okres wakacyjny w innej drogerii ale gdybym wiedziała, że będzie aż tak źle to wcale bym tam nie szła. Na początku rekrutację przeszłam pozytywnie następnie telefon badania no i pierwszy dzień szkoleń wszystko szło gładko do czasu gdy kierowniczka nie wróciła z urlopu bo byłam szkolona przez asystenta. Na pierwszy rzut oka wydawała się miła i ciepła dopiero tydzień później zaczęła pokazywać pazurki. Czepia się nas dosłownie o wszystko plotkuje najpierw na jedną, a później na drugą słuchamy tego z przymrużeniem oka bo jakbyśmy miały brać wszystko do siebie to byśmy dawno wylądowały w psychiatryku. Nie liczy się człowiek - liczy się obrót ilość sprzedanych impulsów i polecanie jak najdroższych perfum, kremów i kosmetyków. U nas większość dziewczyn ma problem z kręgosłupem przy niej jedzą tabletki i ledwo co chodzą, a ona zamiast się zainteresować udaje, że nic nie widzi. Przerwa? zapomnij! Noo chyba, że ma akurat dobry dzień ona siedzi sobie w biurze i je cały czas, a my łapiemy kanapkę brudnymi rękami jak kończymy jeden wózek i idziemy po drugi. Nie szłam tam z myślą, że będę tam siedzieć i pachnieć wiem, że praca w Rossmannie nie jest łatwą pracą ale na Boga najbardziej boli fakt, że człowiek tam nie jest traktowany jak człowiek gdzie ty musisz wchodzić wszystkim w 4 litery, a jesteś w zamian traktowana przez kierownika jak NIC jak ZERO. To przecież dzięki nam ma premie za obrót bo to my sobie zdzieramy gardło przy impulsach i to my mamy bezpośredni kontakt z klientem to my mu doradzamy i to my się nim zajmujemy, a jest to nam odpłacane w najniższej pensji i jeszcze przydzielają nam kierowników którzy maja po 3tys na rękę za nic bo u nas w sklepie za naszego kierownika robią asystentki ona je wszystkim obarcza!!! Gdzie tu sprawiedliwość?! Zastanawiam się nad złożeniem wypowiedzenia. I podziwiam kobiety, które wytrzymały na stanowisku kasjer-sprzedawca kilka ładnych lat. Jak już wspomniałam wcześniej to wszystko zależy od osób, które są nad nami. Biorą kogoś komu za przeroszeniem słoma z butów wystaje i ona ma zarządzać sklepem i ludźmi? Weźcie kogoś kto ma naprawdę pojęcie o tym bo te kobiety dostały odrobinę nieba i zbyt wysoko się wzniosły. Bierzcie kogoś kto jak dostanie takie stanowisko nie będzie pluł jadem i nie będzie miał znieczulicy! WSZYSCY JESTEŚMY LUDŹMI I WSZYSCY MAJĄ PRAWO DO SZACUNKU!
zdjecie uzytkownika
patrycja - 2016-02-09 11:46:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego, to jest właśnie chyba największy problem firmy Rossmann. Zatrudnianie kierownictwa, bez kontroli. Regionalni widocznie sobie nie radzą, a kierownictwo czasami przesadza, choć firma ogólnie ma pozytywne założenia wobec pracowników.
zdjecie uzytkownika
britta - 2016-02-13 18:58:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [patrycja - 2016-02-09 11:46:27]:
Kierownicy są tacy , na jakich im przyzwalamy być , skoro ja nauczyłam się paru rzeczy , bo w danym momencie były mi niezbędne , to mój kierownik wykorzystuje .ja mu na to pozwalam , mimo , że nie należy to do moich obowiązków , jestem asystentem kierownika a nie jego zastępca , , , , ale nie tym chce pisać ,, pytać ,,,
moje zapytanie ,,,, to czy ktoś z was pisał kiedyś podanie o podwyżkę ?
ja mam zamiar , ale muszę też zabezpieczyć się jakimiś ewentualności ami , droga służbową kierownik sklepu , kierownik regionalny , ?
zdjecie uzytkownika
Vikary - 2016-02-14 16:36:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oj to nie jest wcale tak, że regionalni sobie kompletnie nie radzą. Może było parę takich przypadków ale nie ma co uogólniać. Jeśli zaś nie pasuje takie stanowisko to można się zatrudnić jako sprzedawca. Nie jest źle, bo dają umowę o pracę i są szkolenia jak i możliwość awansu.
zdjecie uzytkownika
rosmanowiczka - 2016-02-22 21:27:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
często czytam na tym forum stwierdzenie mobbing ,czasem sie zastanawiam czy osoby piszące o tym znaja znaczenie tego slowa a jesli znają to jest taki magiczny adres mailowy na ktory sie takie sytuacje zgłasza ...o ile ktoś jest pewny że to mobbing a nie pouczenie służbowe o nicnierobieniu :)
zdjecie uzytkownika
tola - 2016-02-23 08:12:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tego co widać to wszystko zależy do jakiego miejsca trafisz i w pełni się zgadzam z Tobą @rosmaowiczka, że takie sprawy można szybko zgłosić i firma się tym zajmie
zdjecie uzytkownika
byłarossa! - 2016-02-24 15:30:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [chłopak - 2016-02-02 11:37:05]:
masz racje! na podkarpaciu nie jest lepiej jak wszędzie! doja do upadłego! umowę masz śmieciową na 1/2 etatu a rypiesz po 10 - 12 godzin!!! jednego dnia na 8 kończysz o 20. drugiego np na 10 kończysz o 23! to jest nie do zaakceptowania. Kierowniki zmieniają grafiki kiedy chcą tak by im było wygodnie. Regionalni tez nic nie robąa tylko głupoty gadają i wciskają ci kit!!! ale kto bogatemu zabroni wykorzystywać luki w prawie pracy??? czas by z tym skończyć! dobrze by było PIP na nich nasłać coś by ruszyło może ale w tym chorym kraju tak będzie za Tuska, Dudy i całego tego fałszywego koryta. Rossman tylko od zewnątrz ładnie wygląda i się dobrze kojarzy. Ale diabeł tkwi w środku i czycha na ciebie! trzeba uważać. Tu gdzie pracowałam ludzie nie wytrzymują dłużej jak rok- dwa. dostawy towaru do sklepu to mordęga jakby to Inspektor PIP zobaczył to by zdębiał ze kobieta tak tyra. Tylko czy cos by zdziałał? Wątpie! Może by go kupili i po sprawę. Tam Się wszystko da pod stół zamieć jak jest kasa! Oj Rossman Rossman!!!!!
zdjecie uzytkownika
prawona lewo - 2016-02-25 14:08:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak to czytam a stwierdzam że to wszystko prawda bo robię zakupy w jednym z rosmanów i kilka razy w ciągu dnia i widze non stop te same kasjerki jak rypią cały dzień od rana do wieczora to aż mi ich szkoda! Tylko się prosi::: K...A!!!! MAC!!! PIP WYCHODZIC ZA BIUREK I DZIAŁAĆ!!! TU TRZEBA PRZEŚWIETLIĆ CAŁY TEN FOLWARK OD GÓRY DO DOŁU!!!!! PIP lubi robic naloty na małe firmy i je wykańczać karami ale dużego giganta to nie dotknie jak kasą sypnie bo to wolno w Polsce gdzie jest przyzwolenie na wszystko: chamstwo, wyzysk, łamanie prawa.
zdjecie uzytkownika
Łucja - 2016-02-28 20:56:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może i pracują ciągle te same panie, ale z drugiej strony.. Rossmann nie jest otwarty 24h na dobę, a ludzie wiedzą, do jakiej firmy CV wysyłają. Ważne, że ma się pełen pakiet socjalny.
zdjecie uzytkownika
prawona lewo - 2016-02-29 20:49:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Łucja - 2016-02-28 20:56:14]:
Ty prace na umowę na 1/2 etatu na papierze a w rzeczywistości na 10 albo 12 h dziennie nazywasz PEŁNYM PAKIETEM?????!!!! DAJ SOBIE SIANA!!!!!
zdjecie uzytkownika
Agus - 2016-02-29 22:31:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
12,40 brutto
zdjecie uzytkownika
ehe - 2016-03-01 21:03:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewnie, że posiadanie pakietu socjalnego stanowi priorytet dla pracownika. Przecież to jest dobra szansa na zdobycie doświadczenia, a czy wypłata jest na czas? Dzięki
zdjecie uzytkownika
jamakslena - 2016-03-04 17:16:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masakra kr wsadzają na kierownicze stanowiska rodzinę i to w dodatku osoby bez kompetencji i kultury. Kończy się wymiana calej załogi tylko rodzinka zostaje . Kierownicy sprzedaży maja to w d.... Mazowsze . Lepiej szukac gdzie indziej .
zdjecie uzytkownika
alka - 2016-03-04 17:23:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli komuś nie odpowiadają warunki zatrudnienia to może się zwolnic, ja bym z checia poszła tam do pracy na wasze miejsce, ponieważ nie mogę znalesc niczego, mało tego macie umowy i pensje co misiac oraz produkty kosmetyczne po rabatach, i wam zle
zdjecie uzytkownika
sarsa - 2016-03-04 17:30:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mamy produkty po rabatach ...? Ha ha ha
zdjecie uzytkownika
ala - 2016-03-07 11:53:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
mnie też zawsze przerażała praca w Rossmannie..ale przyszedł taki czas, że sama muszę się gdzieś zaczepić ale chciałabym gdzieś wyżej np. na zastępcę, warto? (mam doświadczenie 3letnie na podobnym stanowisku)
zdjecie uzytkownika
stimi - 2016-03-21 19:05:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sama przeżyłam pracę w tej firmie,więc wiem co mówię.
Oczywiście,są różne sklepy,różni ludzie i różne ekipy.
Raz jest lepiej,raz gorzej. Tak samo jest z wypłatą.
Ogólnie praca tam jest bardzo fajna,można ją polubić i może jej brakować.
Najważniejsze co tam Mnie zraziło,to ludzie z którymi przyszło Mi pracować...
Sami Donosiciele,którzy sami się opierdzielali,ale najwięcej mieli do powiedzenia...Same intrygi,knucie byle tylko znalezć na Ciebie pretekst.
A co najważniejsze najgorszą z tych wszystkich "zapracowanych"
była Kierowniczka sklepu...Podobno tak poprawiała wizerunek firmy że co chwile trzeba było zmienić pracownika na nowego. Mało tego dzięki temu że miała poparcie Kierownika Regionu,sama gówno robiła...
Chodzenie i zaglądanie miedzy półkami co kto robi należało do jej najważniejszych obowiązków... A wyszukiwanie problemów tam gdzie ich nie było,to była dopiero zabawa...Mało tego kłamstwa które nie były sprawdzone,ale rzucone Ci w twarz jak ostatniemu śmieciowi...Tak więc w sklepie w którym przyszło Mi pracować najważniejsza nie była praca tylko ten Kto donosi jest wyżej...Żenada...
Wiadomo są różni Kierownicy i różne sklepy Rossmann,ale jak masz swoje zdanie to nie nadajesz się do tej pracy...
zdjecie uzytkownika
natka - 2016-03-21 20:16:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Może się mylę, ale wydaje mi się, że Rossmann jeśli chodzi o drogerie, to i tak pracowników traktuje dobrze. Zarobki są dość niskie, ale ma się full opcję z umową
zdjecie uzytkownika
umowa - 2016-03-30 17:27:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [natka - 2016-03-21 20:16:02]:
A jak jest z tą umową? Dostajesz najpierw na okres próbny? Na cały etat czy 1/2?
zdjecie uzytkownika
alex - 2016-03-30 17:33:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słyszałam @umowa, że często najpierw jest 1/2 etatu a później ew. Ci zwiększają ale to też zależy od tego na jakie stanowisko startujesz bo teraz trochę ogłoszeń jest aktualnych
zdjecie uzytkownika
eulalia - 2016-04-04 19:56:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Umowa na okres próbny - 1/2 lub 3/4 etatu, w zależności od wielkości miejscowości i obrotów sklepu. Trwa 3 miesiące. Kolejna umowa na okres określony tak samo pod względem wielkości etatu. Stawka wzrasta (sklepy wysokoobrotowe w Warszawie ok 16,90 brutto. Praca ciężka fizycznie. Żadnych zniżek na kosmetyki, żadnych rabatów. Tyle że jeśli coś jest uszkodzone i kierownik to przeceni, wiesz pierwsza/y i możesz skorzystać. Karta Multisport, czy opieka medyczna za dodatkową opłatą. Premie inwentaryzacyjne dwa razy w roku i pomoc finansowa na Święta Bożego Narodzenia. Praca na 3 zmiany (nocna,czyli dostawa to tylko 2 osoby bez względu czy boksów z towarem jest 5, czy 25). Plusy: kasa na czas. Minusy: niezwykle zmienny grafik; ekipa - można trafić bardzo różnie,a wtedy za złe wyniki sklepu wszyscy dostają po premii.
zdjecie uzytkownika
gosia - 2016-04-04 20:08:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli chodzi o te zniżki na kosmetyki, to na tym mi wcale nie zależy. Najważniejsze, że jest umowa o pracę, nawet po okresie próbnym. Zarobki mogłyby być nieco wyższe.
zdjecie uzytkownika
mala - 2016-04-06 11:10:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak czytam niektóre wasze wpisy i az jestem w szoku jak źle trafiliście ;/ ja jestem na stanowisku kasjer sprzedawca w woj. kuj-pom. Atmosfera w pracy jest na prawde super. Jak przyszłam dostałam umowe na na okres próbny 3-msc 1/2 etatu stawka 12.40 brutto. Po okresie próbnym umowa na 3 lata 1/2 etatu stawka 14 brutto. Według mnie fajne jest to że tyle ile godzin pracujesz tyle kasy dostaniesz i jeszcze nie spotkałam sie żebym wypracowała tylko to co jest w moim etacie zawsze jest duzo wiecej tych godzin. wiadomo raz jest lepiej raz jest gorzej. A jesli chodzi o te ciezkie boxy na dostawach to owszem na początku same musiałysmy je ciągnąc oczywiscie te cięższe zawsze brał chlopak który jest zatrudniony tylko na dostawy. Ale ostatnio nasza kierowniczka byla na szkoleniu bhp i od tamtej pory nie wolno nam ciągnąc tych wielkich boxów bo to nalezy do chłopaka. Cały czas nam jest mówione że nie mamy same dzwigac, dlatego jestem w wielkim szkou jak niektóre z was piszą że jest az tak źle. Jedyny minus jest taki że grafiki się ciągle zmieniają, ale ostatnio nawet zrozumiałam dlaczego i już nie mam aż takich pretensji.
zdjecie uzytkownika
piotrek - 2016-04-28 23:28:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czesc dziewczyny (bo chyba wiekszosc stanowia tutaj Panie :) ), mam pytanie odnosnie zarobkow, chociaz wiem ze to tajemnica firmowa. jak to wyglada w Szczecinie? dostalem zaproszenie na rozmowe kwalifikacyjna i tak sie nad tym zastanawiam. i chcialbym sie rowniez zapytac o szkolenia- czy sa w ogole i jesli tak to jak one wygladaja? bo co do samej rozmowy kwalifikacyjnej to nie bede sie pytac, bo pewnie kazda wyglada inaczej :) dzieki z gory za odpowiedzi na moje pytania
zdjecie uzytkownika
rossmannka - 2016-05-01 20:48:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moim zdaniem stawka jest super. 19,60 plus premie...czego chciec wiecej za siedzenie na kasie
zdjecie uzytkownika
wow - 2016-05-04 20:11:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@rossmannka serio jest 19 zł na kasie? Jakoś ciężko mi w to uwierzyć. Tym bardziej, że wymagania mają niemal żadne na kasjera. Oczekują chęci do pracy, entuzjazmu oraz zaangażowania. Niech mi to ktoś wyjaśni pliska.
zdjecie uzytkownika
dfghj - 2016-05-05 18:17:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to mzoe na jakims innym stanpwisku tak jest..wiem ze teraz suzkaja np. zastepcy kierownika sklpeu takze w Krakowie oferuja pracownikom miedzy innymi stabilne zatrudnienie na podstawie umowy o pracę,perspektywę rozwoju zawodowego oraz możliwość awansu
zdjecie uzytkownika
Karolina - 2016-05-05 21:10:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w Warszawie w rossmanie jest na 3/4 etatu wiem że nie ma problemu z godzinami żeby osiągnąć pełen etat pracując po 8 godzin, ale co w przypadku jak ktoś chciałby pracować po 9, 10h czy ktoś pracuje tam i wie czy jest taka możliwość?
zdjecie uzytkownika
alicja - 2016-05-17 13:20:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w Rossmannie 3 lata. Więc w myśl zasady WIEM, TO SIĘ WYPOWIEM wyjaśnię pewną kwestię. W Rossmannie NIE MA ŻADNYCH zniżek na kosmetyki - skąd wy ludzie bierzecie takie bzdury? Pełen pakiet socjalny? Jeśli masz dzieci, to faktycznie coś tam dostaniesz na dzień dziecka, dofinansowanie kolonii dla dzieci. A pracownicy, którzy nie mają dzieci mogą zapomnieć. Grafik non stop zmieniany, dwie osoby na nocnym przyjęciu towaru (20 boksów), kierownik, który nie ma o niczym pojęcia i wszystko zrzuca na barki asystentek i zastępcy.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: W moim przypadku nie było etapu grupowego, zaproszono mnie od razu na rozmowę z kierownikiem regionalnym (kuj-pom).
Bardzo sympatyczny człowiek.
Poważny i bardzo profesjonalnie podchodzi do rozmowy, jednak przyjemnie się z nim rozmawia, da się też pożartować.
Rozmowa Trwała jakieś 20 min.
Rozmawialiśmy głównie o moim doświadczeniu, cechach osobistych potrzebnych w pracy z klientem i o tym jak wyobrażam sobie pracę w drogerii.
Nie uzyskałam informacji na temat zarobków, wymiaru godzin, docelowej placówki w której miałabym pracować.
Co mnie zdziwiło - rekruter był zdziwiony tym ile osób przyszło na rozmowę i widać było, że pierwszy raz na oczy widział moje CV (trzeba przyjść z wydrukowanym).
Pytania: Spytano jakie mam spostrzeżenia na temat kilku sklepów i co w danym sklepie bym zmieniła.
zdjecie uzytkownika
rosmxx - 2016-05-19 12:25:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie czy wiecie ile zarabia kierownik sklepu w Rossmannie?
zdjecie uzytkownika
Derek - 2016-05-29 11:07:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oprócz umowy o pracę firma niczym wielkim się nie wyróżnia. Pakiet multisport wiem że jest, ale poza tym nic wielkiego. Stawka 16:90 brutto, ale to przy sklepie wysoko obrotowym. Nie wiem jak płaca wygląda w mniejszych sklepach. Mając 3/4 etatu z "możliwością" wyrównania do pełnego etatu, dostałem bez wcześniejszych pytań czy konsultacji prawie pełny etat. Pracuje się w różnych godzinach, od 5 do 12 godzin. 2 weekendy pełne wolne w miesiącu ale za to odrabia się w inne weekendy pracując po 10-12 godzin. Grafiki zmienne z dnia na dzień. Generalnie z prostej, banalnej pracy Rossmann stworzył mini obozik pracy. Nie polecam w Galerii Mokotów Warszawa. Ja po przepracowaniu 1,5 miesiąca składam wymówienie. Dodam jeszcze że rekrutacja na stanowisko kasjer/sprzedawca (Gdzie jedyną techniką sprzedażową której uczą to: "Proponuj wszystkim bo ktoś w końcu kupi. Średnio 1/10 klient kupuje dlatego wciskajcie wszystkim") składa się z dwóch etapów, gdzie całą rozmowę można załatwić w godzinę.

Nikomu nie polecam.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Rossmann!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rossmann
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert