Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Rossmann

Pracowałeś w firmie Rossmann i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
123 - 2014-09-22 17:01:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
warszawa rossman 700 ul. malborska 51 nie polecam żeby ktoś tam trafił pracowac bo załoga jest na ocene mierna wyzyskiwacze itd i trafic na Kobiete zawsze obolałą i narzekająca itd jak jest p.A. Kaczmarska asystentka i jej spółka;
zdjecie uzytkownika
klient86 - 2014-09-23 16:59:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polecam sklep w Otwocku na ul. Matejki. Dziewczyny przesympatyczne oprócz pani w czerwonym fartuszku (pewnie kierowniczka). Tak na te biednie dziewczyny krzyczy, że słychać ją na dziale z zupkami dla dzieci. Wychodzą wtedy smutne z zaplecza, ale zaraz robią dobrą minę do złej gry i z uśmiechem na twarzy doradzają klientom.
zdjecie uzytkownika
lukrecja - 2014-09-26 15:46:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [ciekawa - 2014-08-11 19:00:26]:
Do Hebe nawet się nie wybieraj,pracuję tam i szukam pracy.Firma i kierownictwo wykorzysta cię do cna.Potrzebują zdesperowanych które u siebie na wioskach nie mogą znależc pracy, to byłe sprzedawczynie ze spożywki,kierownik z mc donalda.Nie szanują ludzi i masę krętactwa .Nie polecam
zdjecie uzytkownika
rewolucja - 2014-09-29 16:19:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [wrzód - 2014-07-15 09:04:21]:
gdzie Ty masz takie zarobki i jako kto? Asystent może?
zdjecie uzytkownika
Mała - 2014-10-01 11:51:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Starałam się o pracę w ROSSMANN na Opolszczyźnie. Doświadczenie ponad 10lat w handlu (w tym w kosmetycznej branży), niepaląca, dyspozycyjna. Do pracy miałabym 3km. Otrzymałam najpierw bardzo dobre recenzje na pierwszym spotkaniu. Na drugim również z regionalną, po czym dowiedziałam się telefonicznie, że mnie nie przyjmą z powodu...małego doświadczenia i braku mobilności (np. w przypadku śnieżycy (!!!)). Logiczne, że jak nie przyjdę do pracy to dyscyplinarka i nie ma tu znaczenia przyczyna leżąca po stronie warunków pogodowych. Żenująca postawa osób z rekrutacji. Człowiek bardzo chce, ale nie wiem czym się kierują osoby zatrudniające pracowników. Przyjęli ostatecznie również osoby bez doświadczenia...
zdjecie uzytkownika
REKRUTER - 2014-10-04 08:28:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
do MAŁA to prosta ekonomia firmy ludziom bez doświadczenia płaci się mniej wynagrodzenia osoby bez doświadczenia nie znają branży więc nie mają porównania z innymi pracodawcami wiec rossmann wciska im kity że u nich jest najlepiej wszystko zrobione choć by było absurdalne to i tak jest najlepsze
zdjecie uzytkownika
8888 - 2014-10-06 09:15:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
totalny wyzysk pracownika nocki okropne kobieta w Firmie Rossmann to jest jak wół roboczy zatrudnienie na 1/2,3/4 etatu totalne idioctwo. Mobing w pracy jest tez gdzie ta inspekcja pracy.Weście się w końcu za ta prace
zdjecie uzytkownika
NDM - 2014-10-15 13:19:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jakie wasze są o opinie pracy w HEBE w Nowym Dworze Mazowieckim
zdjecie uzytkownika
brr - 2014-10-15 16:47:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xDlol - 2014-01-21 13:06:48]:
Najgorzej jak regionalna tez wie i nic z tym nie robi
zdjecie uzytkownika
shamrock - 2014-10-15 18:20:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jako klient napiszę tylko tyle: w Rossmannie w Galerii Bolesławiec czuję się jak złodziej. Jeszcze nie zdążę zrobić wszystkich zakupów, a już jakiś pan pilnowacz kieruje mnie do tej, a nie do tamtej kasy, nie pytając ani jednym słowem, czy bym może jeszcze nie chciała czego kupić. Nigdy w życiu nikomu niczego nie ukradłam i traktowanie mnie w ten sposób jest oburzające do bólu. Wiem, że taki mają nakaz, ale mogliby to robić bardziej dyskretnie i dyplomatycznie, bo psują swym natrętnym i wkurzającym zachowaniem całą "radość" zakupów.
zdjecie uzytkownika
Sarina356 - 2014-10-16 22:40:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [lukrecja - 2014-09-26 15:46:44]:
Kierowniczka też miła- raczej ma donośny głos też tam często robię zakupy i miałam okazję być obsłużona przez Panią w czerwonym fartuszku
zdjecie uzytkownika
Dora - 2014-10-25 19:27:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jaka jest atmosfera w oddziałach warszawskich? Da się spokojnie pracować czy jednak kierowniczki dają się mocno we znaki ? A jakie jest wynagrodzenie? Poszukuję pracy na 1/2 etatu i mam nadzieję że jest możliwość ustalenia grafiku... (żeby nie kolidował z zajęciami na studiach). Czekam na odzew ;)
zdjecie uzytkownika
Inga30 - 2014-11-07 00:01:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witajcie. Wysyłałam swoje CV przez strone Rossmann ,zadzwonili do mnie przed wczoraj miałam dziś rozmowę indywidualną więc tak jak by mnie ominął ten pierwszy etap Grupowy .. Rozmowa przebiegła bardzo sympatycznie.. Wysyłałam CV na stanowisko Kasjer-sprzedawca a pani zapytała czy nie chciałabym na Asystenta gdyż mam dwie poprzednie prace na stanowiskach kierowniczych... Zostałam od razu zaproszona na jutro na rozmowę z Regionalnym. Ciekawa jestem jak pójdzie ,jakie pytania mi zadadzą.. Może któraś z Was przeszłą już tą rozmowę i podpowie co nie co. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Mania - 2014-11-08 21:38:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś może powiedzieć ile zarabia asystent w rossmanie?? PILNE :-)DZIĘKI ;-)
zdjecie uzytkownika
gocha - 2014-11-08 23:49:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [Inga30 - 2014-11-07 00:01:24]:
byłaś na stanowiskach kierowniczych i teraz chciałaś iść na kasę do Rossmana ? to trochę zjazd w rozwoju nie uważasz ? dobrze , że chociaż inni o Ciebie dbają . Nie zaczynałabym tu pracy na Twoim miejscu od stanowiska kasjera, jednak asystentka to już może być coś. Słyszałam że warunki już całkiem przyzwoite
zdjecie uzytkownika
nowa - 2014-11-13 13:46:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej i jak się udała rozmowa k. ? rozważam wysłać kandydaturę na zastępcę kierownika .. aczkolwiek doświadczenia w owej branży brak ;) większość życia jako doradca i kierownik w banku .. rozumiem, że każdy niezależnie od stanowiska stoi na kasie tak?
zdjecie uzytkownika
8888 - 2014-11-13 19:39:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo pozdrawiam p. Pauline Godlewska kierowniczkę z warszawy ul karolkowa
zdjecie uzytkownika
gaba - 2014-11-23 14:20:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nowa - 2014-11-13 13:46:46]:
z tego co mi wiadomo to są dziewczyny , które przeznaczone są głównie do tego , aby na tych kasach stać jednak gdy ruch jest wyjątkowo duży to pracownice starają się zapełnić wszystkie kasy , żeby to jakoś rozgonić towarzystwo z zakupami. Gdy się nie stoi na kasie to również jest co robić na samym sklepie
zdjecie uzytkownika
draga - 2014-12-04 23:58:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czy ktoras z was "przepisywala" sie do innego rosska (z jednego miasta do drugiego)? na jakiej zasadzie to jest krok w krok, podpowie ktoras? ;)
zdjecie uzytkownika
MACGREGOR - 2014-12-07 20:30:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
drogeria rossman w zambrowie ,pracownicy ok.....tylko dlaczego nie ma testerow na polce,oczywiscie tych drozszych
pytalem kierowniczki to odpowiedziala ze nie dostaja--czyzby??????
zdjecie uzytkownika
łodziak słodziak - 2014-12-08 12:03:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiem że w łodzi mają jakiś taki wielki magazyn na teofilowie przemysłowym, pewnie jakaś produkcja i pakowanie a ja właśnie akurat takiej pracy tam szukam bo mam blisko z aleksandrowa. wiecie czy może szukają tam kogoś do pracy i ewentualnie na jakie stanowiska? będę wdzięczny za informację ile by tam płacili, pomożecie?
zdjecie uzytkownika
Mały Głód - 2014-12-15 11:46:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w Rossmann,hmm,dramat,w biedronce dużo lepiej,pełny etat,lepsze pieniądze,lepszy socjal i dużo by wymieniać
zdjecie uzytkownika
zumba - 2014-12-16 20:19:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [NS - 2014-09-20 23:29:11]:
w moim regionie praca w ostatnim czasie bardzo sie zmieniła , na lepsze , pewnie kierownik regionalny czytał fora , i postanowił wprowadzic w zycie nowe warunki pracy ,,,,, a moze on był nieswiadomy niektorych sytuacji i na zebranich zwrócił kierownikom uwage i zasugerował pare mysli przewodnich , a co zmieniło sie to przede wszystkim ja juz pracuje od 2 m-cy na rozne zmiany 1lub 2-lub srodkowa , dotychczas były to zazwyczaj 2 zm, potem nocki ,kierowniczka zmienia sie na zmiany ze swoim z-ca , nocki nie trwaja juz do max godzin i max wytrwałosci tzn mozemy przy duzych dostawach zostawic pare kuwet na rano , a poprzednio było zrobicie i wtedy pojdziecie do domu , jakby było za kare , ze nie miałas dzisiaj siły szybciej pracowac ,
po zmianie asystentki czesciej siadaja na kase 1 , tzn jedna nigdy nie siada , bo mowi , ze nie lubi na zadnej kasie siedziec , woli towar robic , ja tez lubie wykładac towar i obsługiwac klientow ,ale jak jestem z nia na zmianie , to nie ma zadnej dyskusji , mowi , ze jestem na stanowisku kasjera , wiec mam siedziec na kasie ,,,,, a jak czgos nie moge zlokalizowac na magazaynie , to mowi mi , ze powinnam sie wykazac sprytem i sie angazowac , aaaaaaaaaaaaaale skad ja mam do diaska wiedziec gdzie akuran ona to połozyła , skoro jestem na kasie ? nie wiem ile ona ma transakcji przez miesiac na kasie ? nie liczac tego okresu swiatecznego , ale poprzedzajace m-ce , do kirowniczki tego nie zgłaszam , bo asystentaka pewnie ma to u niej zaklepane
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa wyglądała bardzo sympatycznie i wydaje mi się ,że normalnie ,tak jak powinna wyglądac... Pani wypytała mnie o poprzednie prace,dlaczego już nie pracuje co mi się tam podobało a co nie. Zapytała równie co bym zrobiła w danej sytuacji na sklepie no i ile bym chciała zarabiać... Powiedziałam ze w graicach 1800 - 2000zł do reki powiedziała,że są w stanie mi taka stawke miesieczna zapewnić o ile przejde następny etap. Na kolejny etam zostałam zaproszona od razu na jutro,dam znać jak poszło:)
Pytania: Nie wiem jak moje poprzedniczki ale ja nie miałam jakiś zaskakujących pytan...
zdjecie uzytkownika
abmuz - 2014-12-16 20:33:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [draga - 2014-12-04 23:58:38]:
zmieniasz lokal albo region , jesli przechodzisz do wiekszego miasta dostajesz inna stawke na godzine robocza , moze zmienic sklep jesli posiadasz dobra opinie swojej przełozonej , wtedy bedzie szybciej , mi moja pomogła nawet ,zebym miała blizej do pracy , osiedle zlokalizowała gdzie sie pzeprowadzałam , ale udła mie sie bo tez potrzebowali kasjerek , przeszłam z 1/2etatu , i tak zostałam , to wystarczajace dla mnie , bo mam inne zajecia
zdjecie uzytkownika
oLO - 2014-12-20 22:29:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiecznie smarujące się paniusie przy szafach ,wieczne pytania o testery na perfumerii-odpowiedz do "Douglasa"
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rossmann
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Rossmann?
Zadaj pytanie
x