logo Wago Elwag

Wago Elwag

Toruń

Opinie o Wago Elwag

oszuśći 2010-04-15 19:51:51
Nie dajcie się oszukać to zwykli [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] , którzy nabijają kasę na krzywdzie ludzkiej, po 2 tygodniach pracy można zarobić góra 350zł .W tym zakładzie nigdy w życiu nie zarobi się 2000zł brutto, to czyste kłamstwo, nawet starsze pracownice tyle nie zarabiają.(usunięte przez moderatora) .To skandal , żeby nie móc zarobić najniższej krajowej, nie dajcie się zwieść agencjom pracy ,oni opowiadają takie bajki o zarobkach, a tak naprawdę to jeszcze oni sobie na was zarabiają.
zz 2010-04-27 17:54:56
praca w wago to jedna wielka porażka, pokrótce opowiem dlaczego. Pracuje w wago na umowę o pracy. Pierwszy największy minus to zarobki. Prawda jest taka, że pracownicy, którzy mają układy z majstrami i grupowymi są w stanie zarobić porządną kasę, ale cała reszta już niestety nie i w cale nie dlatego że się ktoś obija. Bo takie osoby są zwalniane po jakimś czasie, ale dlatego, że często dochodzi do sytuacji marnowania czasu pracownika. Oczekiwanie na części, oczekiwanie na przydział zleceń, częste awarie maszyn, oczekiwanie na naprawę itd. Po drugie ciągłe zmiany produktu, często nie raz kilka razy w tygodniu. I trzeba zaczynać naukę od początku. Oczywiście są tam osoby nietykalne, które mają łatwe artykuły i nikt ich nie przesadza. To wszystko to wielkie układy. Bez nich nie ma mowy o dobrych zarobkach pomimo najlepszych starań i chęci.
P.basiusia 2010-10-12 17:25:26
też tam pracowałam najlepiej omijać szerokim łukiem. nie da sie zarobić.Szkoda mi tych starszych pań które za marne grosze pracują.Ludzie naiwni, ściagani sa przez agencję CPC i OTTO to zwykli naciagacze i w dodatku nie jest tak słodko jak zapewniają.Co z tego,że daja 30 % dodatku czyli prami skoro zarabia sie 500 zł miesięcznie. (usunięte przez moderatora) . W miesiącu z premia zarobiłam 780 zł z tego na dojazd wydałam ok 80 zł. nie polecam z całego serca i pozdrawiam uczciwe pracownice! dobrze,że robi się coraz wiecej którzy o tym głośno mówia i pisza!!!
ja 2010-10-14 20:01:30
macie rację ja też tam pracowałam i nigdy więcej. nie można zarobić i kontrole podkładają buble!!! prezesi firmy mają w [usunięte przez admina sł‚owo niecenzuralne] skargi, liczą tylko złotówki...(usunięte przez moderatora) nie polecam
ewka 2010-10-31 16:17:14
mnie się udało zarobić 1400zł po dwóch miesiącach, ale... no właśnie, trzaskałam tych złączek ponad normę, na przerwę wychodziłam tylko po to, żeby się odbić, przychodziłam w soboty, a po miesiącu bolały mnie ręce, kark, ledwo mogłam utrzymać długopis w ręku. To była jedna z przyczyn, dla których odeszłam. Nie mówiąc już o tym, że kontrola rzeczywiście podkładała buble. Gdy wrócił do mnie cały pojemnik moich - rzekomo - bubli, rzuciłam tą robotę. Szkoda zdrowia. Dobre to na oczekiwanie na inną pracę, żeby w domu nie siedzieć. Ale na dłuższą metę - nie, nie i jeszcze raz nie.
anonim 2011-08-18 22:16:49
wiesz ja np przez pierwsze 3 miesiace zarabiałam 2100 z dodtakiem w czwartym miesiacu za dwa tyg dostałam 900zł wiec ja nie narzekałam ,,,,prawda jest taka ze jesli plotki sa wazniejsze niz praca to mozna zarobic z 300 zł..... ale jesli sie wezniesz do roboty to mysle ze bd zadowolona z zarobków,atmosfera w pracy tez jest nie zła,,,, duzy laht na innej produkcji tego nie bd miała,,,,
1
jebane wago 2012-02-01 20:15:42
najgorsza firma na jaka mozna wtrafic.caly zarzad nie umie kierowac ta firma i nie licza sie z pracownikiem!!!(usunięte przez moderatora)
1
n 2014-12-10 20:33:53
Ja tez polecam te firme moze jest pare minusow ale ja tam wyciagalam 2000 i 2 500 tylko plotkowac nie mozna zeby sie nie rozpraszac i wyrobic norme
slainte 2015-02-03 00:00:40
Tak,tylko jak tu wyrobić normę i nie mieć bubli,skoro co parę dni robisz na innym stanowisku.Nie masz możliwości się wdrożyć,pokazać,że możesz robić dużo i dobrze.Za to musisz uczyć się ciągle nowych złączek,podczas gdy inni siedzą na jednym i tym samym tygodniami,a nawet miesiącami.Nie ma tam sprawiedliwości.
1
zaintrygowana 2016-01-21 10:56:26
Dlaczego mnóstwo opinii poznikało....miesiąc temu bylo ich więcej...
REAL_LIFE 2016-09-04 14:28:47
Ha ha ha, kursy językowe powiadasz. Zatrudnisz się to zobaczysz jakie będziesz miał kursy i szkolenia. To co podają w ogłoszeniu to jest standardowa formulka. Rzeczywistość nie jest taka kolorowa. Dostęp do szkolen i kursów zależy od widzimisie pewnych osob........
Radzę na rozmowie o pracę konkretnie pytać o te sprawy i oczekiwać konkretnych odpowiedzi. Obiecanki cacanki na rozmowie wstępnej bardzo duże. Nie zapominać że to firma handlowa i PR mają na wysokim poziomie.
laur 2016-09-04 20:24:56
No skoro oczekują wykształcenia technicznego to nie jest nic dziwnego, bo przecież wymagają odpowiednich kwalifikacji, żeby załapać do nich. Ciekawi mnie jednak czy wypłata jest terminowa, wiecie? Doświadczenie u nich zdobyte jest na pewno dość cenne.
Zostaw swoją opinię o Wago Elwag - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wago Elwag