Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
Adam - 2009-02-18 16:28:49 odpowiedz | cytuj
Firma koszmar. Chaos kompetencyjny. Mozna czekac calymi miesiacami na decyzje. Mnostwo osob z czasow komuny, niczym sie nie przejmujacych. Nikt sie nikim nie przejmuje. Wiekszosc nowych pracownikow ktorzy przychodza odeszli lub chca odejsc.
Zainteresowany - 2009-08-28 00:03:58 odpowiedz | cytuj
Mam zamiar rozpocząć pracę w tej firmie. Proszę o informacje czy warto. Obojętnie czy opinia będzie na TAK czy na NIE bardzo proszę o uzasadnienie.
Lublin Guru - 2010-01-12 19:51:10 odpowiedz | cytuj
Pracuję od roku i nie polecam!! Atmosfera do bani, pracownik dla firmy jest nikim. Ciągła niepewność czy jutro Cię nie wywalą... Poza tym brak przemyślanych decyzji dot. sprzedaży i działań rynkowych.
ktos kto patrzy z boku - 2010-03-03 14:01:45 odpowiedz | cytuj
Hej mam pytanie czy sa jakieś przyjecia na region łódzki mam 6- letnie doswiadczenie w branży alkoholowej ...byłbym wdzieczny ...za jakiś cynk
Hiob - 2010-03-15 21:14:54 odpowiedz | cytuj
Kolega przyszedł pewnie z firmy V&S Luksusowa po przejęciu przez P&R, hę?
Też się trochę interesuję tą branżą i wiem, że w tej luksusowej sie specjalnie nie przemęczali...
gość - 2010-04-13 11:33:23 odpowiedz | cytuj
Masz rację kolego w tej luksusowej to nic nie robili. Brali tylko kasę. W wyborowej to już inny temat. Tam nawet do domu nie jechali po pracy bo czasu było szkoda. No i stała się tragedia, połączono te dwie firmy i pat. Okazało się, że i jedni i drudzy nic nie robili, brali tylko kasę i się obijali. Piszę bo wiem a wiem dlatego, że gdzieś tak słyszałem. Lubię takie wypowiedzi. Jeszcze brak tekstu typu "pier....ni krawaciarze"
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Kolego nie dowiesz się jak jest, zobacz będziesz wiedział. To korporacja - jak nie pracowałeś w korporacji to dobrze bo nie wiesz jak może być normalnie. Jak zagryziesz zęby i zgodzisz się być cyferką w skali kraju to ok. Jeszcze jedno nie ma kolegów w korporacji, za awans sprzeda się kolegę (zawsze jakaś menda się znajdzie)
nikt - 2010-07-09 20:54:34 odpowiedz | cytuj
a najlepszym przykładem jest Kraków. Gość żeni wóde na lewo i prawo, wszyscy o tym wiedzą ale udają że jest ok. bo ma plecy.
CRISTAL - 2010-09-12 16:10:59 odpowiedz | cytuj
A jak ta układa się z marketingiem jak doszła Natalia kiedyś z Nią pracowałem ????
nikt - 2010-09-13 19:32:19 odpowiedz | cytuj
polecam, pracowałem zapierdziel od 9 do 12 godzin dziennie kontrol za kontrolą
nikt - 2010-09-13 19:37:50 odpowiedz | cytuj
czyli 25% pensji to nadgodziny
pracownik - 2010-10-11 15:16:13 odpowiedz | cytuj
Nie polecam tej firmy. Chaos decyzyjny, Generalnie w firmie najwazniejsze jest ebi. nie liczy się sprzedaż w dziale handlowym tylko to co trzeba zaraportowac w palmtopa. Brak narzędzi w stosunku do konkurencji. Chory dział marketingu. Pernamentna kontrola. Z góry jestes traktowany jak złodziej i nierób.. Kirownicy jeżdzą za toba jak psy gończe i Praca po 10- 11 godzin dziennie.
nie dziwie sie, że firma spada na pysk z udziałami bo nie potrafią reagować na rynek, duża rotacja pracowników. plus tej firmy w miare wysokie wynagrodzenie plus niezłe auto do wlasnej dyspozycji... ale nie tylko dla pieniedzy czlowiek pracuje....
delux - 2010-10-14 22:21:10 odpowiedz | cytuj
Co racja to racja 9 ? 12 godzin i jeszcze trochę w domu. Brak jakiejkolwiek elastyczności działania , ebi je bogiem a pracownik złodziejem.
Wtajemniczony - 2010-11-03 20:54:02 odpowiedz | cytuj
Wszystko co złe, zaczęło się od przejęcia Luksusowej. Pani dyrektor, która obstawiła się "swoimi", w przeważającej większości IDIOTAMI, bez kultury, wychowania, kompetencji, wiedzy... Sama zresztą niedługo popracowała w Wyborowej, a później w Polpharmie. Został tylko bajzel i WIELKI strach w oczach menedżerów z V&S'u. Uważam, że zatrudnienie pani dyrektor z V&S'u w Wyborowej to poważny błąd i pokazanie, że dział HR nie specjalnie wie czym i jak powinien sie zajmować.
Co do pracy po 9, 12 godzin. Tego kto pracuje po 12h powinno się wysłać na szkolenie z organizacji własnego czasu pracy. A jak to nie pomoże, to wypad!
Co do uczciwości. Zawsze znajdzie się jakaś czarna owca. Trzeba ją namierzyć i przykładnie wyeliminować.
Z Marketingiem to jest tak, że raz na jakiś czas ktoś musi im przypomnieć w ostrych słowach do czego jest przeznaczony i będzie ok do następnego razu :).
pracownik - 2010-11-07 14:48:19 odpowiedz | cytuj
Wtajemniczony to chyba nie jesteś, bo ankiety, przeceny, i 16 wizyt to sam się nie zorganizujesz. Najlepiej jak by czas i odległość między wizytami wynosiły 0 minuty i kilometry no i przede wszystkim nie jeść nie pić i o WC zapomnieć. A auta żeby się same serwisowały.

Tak, że sam się przeszkol i puknij w głowę.
WSA - 2010-11-10 18:53:52 odpowiedz | cytuj
Chciałbym przypominieć że Pani B. pracowała w V&S jak dyrektor Modern Trade i odnosiła większe sukcesy niż obecny Pan dyrektor D. który skutecznie blokował wszelkie jej pomysły i decyzje. Zastanówmy się lepiej nad tym co sie teraz dzieje i jaką wielką porażkę odniosła drużyna W i ile kasy się zmarnowało!!!
Wtajemniczony - 2010-11-10 21:10:13 odpowiedz | cytuj
Mniej czasu poświęcaj na pieprzenie o bzdurach u klientów. Sikaj przed wyjściem z domu. Kanapki rób dzień wcześniej. Samochód serwisujesz raz na 3 miesiące lub rzadziej. Opony zmieniasz dwa razy do roku. Organizacja, organizacja i jeszcze raz organizacja czasu pracy... "Poukładanie" sobie dnia pracy na pewno pomaga, a nie odwrotnie.
Więc nie pieprz mi o 16 wizytach, przecenach, kilometrach etc. Jesteś poprostu dupą wołową i zbieraczem zamówień.
A jeżeli chodzi o drużynę W, to fakt szkoda i żal tej równowartości miliona dolców.
nikt - 2010-11-15 23:11:08 odpowiedz | cytuj
Te wtajemniczony a jak złapie cię sraczka? to co ?
Zapomniałeś dodać ile czasu zajmuje wpisanie facingu, uzupełnienie ankiet z czego niektóre zwłaszcza cenowe prawie takie same po raz kolejny.wyjęcie odpowiedniego POSu. przyklejenie plakatu, wypisanie cenóek, zrobienie korekty na półce, zrobienie zamówienia, pomijam inne drobne sprawy.Jedynie TurboDymoMan trzaśnie to w 8h....
WSA - 2010-11-16 18:25:13 odpowiedz | cytuj
Teraz jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] gdyż wspaniałomyślna dyrekcja rozkazała bez uzgodnienia z PH zmiany trasówek i teraz jeździ się na wariata po dwa razy w tgodniu do tych samych miejscowości.
Dariusz Opierowiec - 2010-11-17 17:55:30 odpowiedz | cytuj
Nasz informatyk już pracuję nad namierzeniem numerów IP. Pogadamy na Regionalnym :)
anonim - 2010-11-17 20:09:03 odpowiedz | cytuj
nikt - 2010-11-15 23:11:08

Te wtajemniczony a jak złapie cię sraczka? to co ?

PH zawstydził TurboDymoMana i trzasną to w 6h...buhaha
anonim - 2010-11-17 20:21:17 odpowiedz | cytuj
Dariusz Opierowiec - 2010-11-17 17:55:30

Buhaha... Jeśli to Darek napisał naprawdę to jest to wyraz bezsilności firmy i zarządu wobec reguł, które sami ustanawiają. Choć osobiście nie wierzę, że on jest autorem tego cytatu.
pracownik - 2010-11-28 10:24:32 odpowiedz | cytuj
najgorsze to że sprzedaż leci na pysk, a najważniejsze listwy, cenówki i pierdoły wymyślone przez KRS i marketing
pracownik - 2010-11-28 10:27:53 odpowiedz | cytuj
przepraszam rks (regionalny kontroler sprzedaży)
anonim - 2010-11-29 18:37:55 odpowiedz | cytuj
Syf taki sam jak w ka??dej innej korporacji. Starzy wyjadacze trzymajÄ? siÄ? jak tylko mogÄ? bo takiej kasy ju?? nie dostanÄ? w innej firmie, nowi jak tylko zobaczÄ? co siÄ? dzieje wiejÄ? walÄ?c siÄ? mocno w czo??o. I tak siÄ? krÄ?ci si??Ä? rozpÄ?du.
Wyborczy - 2010-11-30 21:00:22 odpowiedz | cytuj
Dokładnie zgadzam się!! Sprzedaż leci a tu tylko POS-y najważniejsze, albo zrobić mega niskie ceny w sieciach i detal leży!!!
x