brak logo

Hunter Consulting Sp. z o. o.

Warszawa

Opinie o Hunter Consulting Sp. z o. o.

anon 2011-04-17 12:28:53
Hunter Consulting zaczepiło mnie, proponując ofertę pracy.
Niestety, po masie telefonów i 6 stronach formularza, który niewiele więcej wnosił niż moje CV, Pani konsultantka nie była w stanie umówić ze mną terminu rozmowy (rozmowy w agencji, nie u klienta ostatecznego, którego nazwy do tej pory nie znam) sugerując na każdym kroku, że jest tak bardzo zajęta i ma tak dużo innych zgłoszeń, że te terminy są ostateczne (a mocno kiepskie, gdyż musiałbym wziąć pół dnia urlopu w obecnej pracy).
Podziękowałem za współpracę ze względu na brak profesjonalizmu i poszanowania mojego czasu.
7
rozmowa rekrutacyjna 2013-09-03 14:44:19
Rozmowa z współprascicielem HunterConsulting przez telefon trwała 40 min. (a miała byc wstepna, krótka). W jej trakcie, opócz bardzo wnikliwych pytan dot. mojej obecnej pracy, Pan nadwyraz wyrazał swoją pejoratwną opinie o moim obecnym pracodawcy. Dodatkowo tuz po kazdym zadaniu, dostawalam feedback, co uznałam za kompletny brak kompetencji. Pan Maciej, bo jjak dobrze pamietam mial tak na imie, na koniec stwierdzil, ze jezeli sie do mnei nie odezwa wciagu tygodnia to bedzie oznaczac, ze zrezygnowali z mojej kandydatury. Istny brak profesjonalizmu, NIKOMU NIE POLECAM.
dno.
1
rozmowa rekrutacyjna 2014-04-05 00:43:08
Rozmowa pseudo kwalifikacyjna na bardzo słabym poziomie. Prawie żadnych pytań ukierunkowanych na przydatność kandydata do wykonywania obowiązków na aplikowane stanowisko. Rozmowa w ciemnio nie wiemy, do jakiej firmy ubiegamy się o prace i czym dana firma się zajmuje. Spotkanie w siedzibie firmy ograniczyło się do powtórzenia togo, o czym była mowa w rozmowie wstępnej przez telefon i nic więcej.Narażają na koszty związane z dojazdem do warszawy. Jeżeli ktoś nie pracuje może kilka stówek rzucić w błoto!!! I milczą. Bardzo słaba agencja!!! Nie polecam!!!
3
X 2014-06-30 22:54:57
Rozmowa telefoniczna wstępna trwała 30-40 minut... pytania były często niestosowne, a pan z którym rozmawiałam bardzo niemiło wyraził swoją opinię na temat mojego poprzedniego pracodawcy. Gdy zapytałam czy w przypadku niezaakceptowania mojej kandydatury dostanę jakąkolwiek wiadomość otrzymałam odpowiedź, że oczywiście wyślą mi maila, czego oczywiście nie zrobili. NIE POLECAM!!!
Ema 2014-07-08 20:29:08
Byłam na rozmowie w tej Agencji. Zostałam zaproszona na następną. Z mojego doświadczenia, kilkunastu odbytych rozmów kwalifikacyjnych ta była najbardziej profesjonalna i najmniej się stresowałam. Nie otrzymałem propozycji pracy ale i tak mogę tę firmę polecić - wyróżnia się pozytywnie na tle innych.
7
sdf 2014-07-22 19:10:56
brak profesjonalizmu- nie polecam
4
Wiki25 2014-12-06 12:54:17
Było OK. Rozmowa telefoniczna w dobrej, pogodnej atmosferze, dzięki temu mało stresu.
Ja wolę dłuższą rozmowę telefoniczną, nawet 40 minutową zamiast jechać na spotkanie i dowiedzieć się po 5 minutach, że nie pasuje na stanowisko gdzie kandyduje. Uczciwe podejście.
3
xyz 2015-01-24 19:59:01
Te dobre opinie to chyba sami pracownicy o sobie wystawiają. Nie polecam. Brak profesjonalizmu. Na rozmowie pewien Pan chciał pokazać za wszelką cenę, że jest ode mnie mądrzejszy i lepiej zna się na wykonywanej przeze mnie pracy.
1
*** 2015-04-22 20:36:35
HunterConsulting, a dokładniej Pani Justyna i Pan Marek, zaprosili mnie do jednego z prowadzonych przez siebie projektu. Pierwsza rozmowa - telefoniczna, co prawda długa ale rzeczowa i poruszająca najważniejsze kwestie dla projektu. Rozmowa w siedzibie firmy - w pełni profesjonalna i co rzadko spotykane w firmach headhunterskich - w miłej atmosferze. Komunikacja i przepływ informacji na najwyższym poziomie (terminowe feedbacki, zawsze emailowe potwierdzenie ustaleń telefonicznych). Osoby z którymi przyszło mi rozmawiać, kładły duży nacisk na wyszukanie najbardziej odpowiednich kandydatów. Polecam tą firmę; kandydatom i pracodawcom.
5
media* 2015-05-05 17:26:45
Pracy nie dostałem bo nie dogadałem się z pracodawca. Natomiast byłem zaproszony na rozmowe a sam proces po stornie Hunterconsulting oceniam pozytywnie. W ogole ze do mnie dotarli z propozycja. W sumie reprezentowali interesy pracodawcy oczywiście: byli b. skrupulatni, dopytywali ale byli wobec mnie rzetelni i uczciwi , caly czas otwarta komunikacja.
1
S. 2015-05-15 19:51:16
Miałem niewątpliwą przyjemność współpracować z tą firmą. Proces rekrutacji prowadzony był przez Panią Martę i Pana Marka. Oboje bardzo profesjonalnie podchodzą do swoich obowiązków. Byli przygotowani do rozmowy ze mną, mimo że proces rekrutacji dotyczył stanowiska, które wymaga stricte technologicznej wiedzy. Co ważne - wszelkie ustalenia otrzymywałem również drogą elektroniczną. Pierwszy raz brałem udział w tego typu projekcie, ale będę to bardzo dobrze wspominał. Dzięki Hunter Consulting dostałem pracę w porządnej firmie.
1
Ying Yang 2015-07-17 12:31:06
Firma zaprosiła mnie do rekrutacji na jedno ze stanowisk. Nie polecam. Brak informacji zwrotnych po spotkaniach. Przemądrzały Pan prowadzący rozmowy. Ogólnie bardzo kiepskie wrażenie. Narażają na koszty związanie z dojazdem, by później nie informować o postępach w rekrutacji, no ale w tej chwili działa w ten sposób wiele podobnych im firm.
2
K. 2015-08-27 14:59:09
Zamieściłem wcześniej opinię odnośnie firmy i ich mało profesjonalnego zachowania (brak komunikacji, informacji zwrotnych). Odniosłem się również do komentarzy, które są nienaturalne i wyglądają na napisane przez samych pracowników reklamujących firmę zarówno dla kandydatów i pracodawców. Opinia ta została jednak usunięta, co tylko potwierdza moją tezę. Pozdrawiam.
1
Luka 2015-10-25 19:57:00
Miałam przyjemność uczestniczyć w rekrutacji w HC. Po raz pierwszy spotkałam się z tak profesjonalnym podejściem. W żadnej firmie head hunterskiej, nie poświęcono mi tyle czasu. Podczas rozmowy padały bardzo techniczne i szczegółowe pytania z mojej branży. Nikt nie był wobec mnie wyniosły, wręcz przeciwnie wszystko przebiegało w sympatycznej atmosferze.
W moim odczuciu, podeszli do mnie bardzo indywidualnie i reprezentowali nie tylko interesy pracodawcy, ale również i moje. W końcu ktoś wykonuje swoją pracę tak jak powinien. Polecam
MJ 2015-11-06 10:15:35
Fatalna firma, nieprofesjonalna, mają bałagan i nie potrafią o niczym poinformować. Zdecydowanie nie polecam nikomu.
1
roman 2015-11-17 16:14:52
ukej mylisz Hunter Consulting o którym jest tutaj mowa z Hunter Consulting amerykańską firmą rekrutacyjną. To ta amerykańska jest znana a nie ten kiosk, oni wzięli sobie tylko nazwę.
marta 2015-11-19 18:43:12
Zastanawiam się czy pracownicy Hunter Consulting nie dostaną rozdwojenia jaźni odpowiadając sobie na dodane przez siebie komentarze. Wyglądają one mało naturalnie. Minus dla Was za traktowanie potencjalnych kandydatów jak idiotów.
3
marta 2015-11-19 19:01:09
I zapomniałam dodać, że ich strona internetowa Wygląda jakby była robiona jako projekt na informatyce w gimnazjum, który był na podciągnięcie z 2 na 3 na koniec roku.
3
marta 2015-11-22 16:02:05
Sekin napisz coś więcej o perspektywach na tym stanowisku
Johnny 2015-11-23 11:26:19
Marta masz rację, że w te dialogi zaangażowani są pracownicy, komicznie się to czyta. Teraz pewnie poszukują pracownika i postanowili wykorzystać go work i wypisują "och jakie cudowne stanowisko, niesamowite szanse rozwoju, wspaniała firma och itp.itd." hehe zaprawdę śmiesznie im to wychodzi.
Diss 2016-02-12 13:45:03
Nie polecam udziału w żadnym z projektów prowadzonych przez tą firmę. Merytorycznie rozmowy są na słabym poziomie, głupie nic nie wnoszące pytania, brak informacji zwrotnych itd. Odradzam.
Diss 2016-02-16 10:42:31
W kontekście kandydata. Przecież to forum agencji rekrutacyjnej. Oni rekrutują. To nie u nich będziesz kierownikiem zmiany...
Kandydat 2016-05-27 13:02:24
Jako firma rekrutacyjna stoi na bardzo niskim poziomie. Dodam, że jako kandydat zakwalifikowałem się do dalszych etapów, jednak sama rozmowa była prowadzona na niskim poziomie przez wszechwiedzącego rekrutera, który zna się lepiej na branży niż ktokolwiek inny w niej pracujący. Nie polecam raczej uczestniczenia w ich rekrutacjach.
3
Pracodawca 2016-05-27 13:54:11
Jestem zadowolona z efektów pracy HR. Wytypowali nam kilku dobrze dopasowanych kandydatów. Wszyscy pozytywnie się o Nich wypowiadali. My też jesteśmy zadowoleni z finału rekrutacji. Następnym razem zatrudnimy tą samą firmę.
Pracodawca 2016-05-27 13:54:54
Jestem zadowolona z efektów pracy HR. Wytypowali nam kilku dobrze dopasowanych kandydatów. Wszyscy pozytywnie się o Nich wypowiadali. My też jesteśmy zadowoleni z finału rekrutacji. Następnym razem zatrudnimy tą samą firmę.
iwa 2016-06-24 14:53:36
Własnie wczesniej widziałam kilka ofert pracy a od jakiegoś czasu nic sie nie pojawiało czy na Key Account Manager będa szukać kogoś?
zabol 2016-10-31 13:07:04
Rekrutacja na bardzo wysokim poziomie, byłem na kilku rozmowach ,więc wiem jak wygląda rynek.
Rozmowy z pełną kulturą , bez uprzedzeń i wyniosłości.
Cały czas pozostawali ze mną w kontakcie , pytając o postępy bezpośrednich rozmów z pracodawcą.
Na bieżąco mejle z instrukcjami - kiedy i gdzie spotkanie.
Orientowali się w szczegółach branży.
Osobiście polecam
JJ 2016-11-29 15:58:39
Miałam przyjemność współpracować jako kandydat z HC przez parę miesięcy. W 100% polecam. Atmosfera i podczas rozmowy telefonicznej i podczas spotkania w siedzibie bardzo przyjemna, niestresująca a w tym wszystkim wciąż profesjonalna. Poświęcony czas na update'y telefoniczne, mailowe i sms'owe - olbrzymi. Za stały kontakt z kandydatem, szukanie nowych propozycji i zrozumienie daję maksymalną ocenę.
Zostaw swoją opinię o Hunter Consulting Sp. z o. o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hunter Consulting Sp. z o. o.