brak logo

BMTI Polska

Toruń

Opinie o BMTI Polska

Pracownik roku 2010-02-22 20:11:41
doszly mnie sluchy ze w oddziale bmti strzalkowo robi sie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a kierownictwo byle do siebie a ludzie to psy.dobra rada ;nie przyjmujcie sie bo ni warto
pytajaca 2011-09-19 12:14:15
A jak wyglada sytacja w Okmianach? Zauwazyłam cykliczne rekrutacja na dwa stanowiska w biurze. Czy jest ktoś kto może się wypowiedzieć? Bardzo zależy mi na opini, ponieważ rozważam przyjęcie oferty pracy.
2
były pracownik 2012-04-09 15:00:28
jak ktoś lubi być poniżany za 1600zł to polecam tą firmę
k 2012-12-10 15:25:07
eeee narzekacie
niektore z nas OSOBISCIE znaja prezesa i dobrze im sie pracuje
ja tam za przescieradlo nie robilam to nie bede wnikac w szczegoly
no i bez nazwisk oczywiscie
prawie były robol 2013-01-23 16:21:04
kolega zapomniał dodać że 1600zł to przy dobrej stawce godzinowej i pod warunkiem że jesteś "miejscowy", bo chłopaki pracują w delegacji za którą nie płacą bo wciskają Ci aneks że praca w takim i takim województwie
1
były robol 2013-05-15 09:06:10
Kolego daj sobie spokój z tą firmą, ostatnio zwolnili wielu dobrych mechaników z doświadczeniem z powodu redukcji etatów a teraz szukają nowych niewolników pewnie za mniejszą stawkę
aj lof beemtejiii 2013-05-24 15:21:57
Ja nadal w tej firmie pracuję. Nadal jestem nieszanowany i niedoceniany przez tzw. "biuro". Nadal robię za śmiechu wartą stawkę. Nadal są limity nadgodzin. Nadal socjal jest tylko iluzją. Nadal niekompetencja i nieuctwo "umysłowych" dostarcza mi niezapomnianych wrażeń. [usunięte przez admina]
mataczuk 2013-06-27 20:00:04
powiem tak firma jest ok tylko plujecie a mocie 10teg kasa na koncie i lykarza ja i wakacje w tarnowie ja jo wos zalatwia
2
11111111111 2013-07-04 21:41:57
ktos zapomnial dopisac brutto nie ma tak kolorowo
jakiś tam 2013-07-08 13:37:41
Ta firma już około od 2 lat skończyła się. Niestety w tych wszystkich komentarzach jest bardzo dużo prawdy. Kierownictwo, majstrowie nie umie nic, jest wręcz przypadkowe i przyjmowane po kumotersku i obarcza zwykłych pracowników swoimi niepowodzeniami. Kultura napraw jest żadna i mógłbym przytoczyć wiele przykładów?.
3
adeloajda 2013-07-08 18:46:40
Tak rotacja jest jak na karuzeli i tylko pytanie dlaczego. Gdyby było tak pięknie to by nikt nie odchodził.
obi tak to robi 2013-07-12 10:02:16
Nie mają pojęcia tak samo jak kierownicy którzy ich wybierają - taka jest prawda. Każdy serwis naprawiający w BMTI śmieje się z tych wszystkich napraw, a przecież przyjechał do wielkiego warsztatu. Każdy mechanik który ma trochę pojęcia zagnie ich na prostej sprawie. Jak majster ma kontrolować naprawy skoro on tylko umie excela, worda i trochę tamtego sytemu. Przestań bronić ten chory system i tych wszystkich FACHOWCÓW
Szeryf 2013-07-14 22:35:12
Przepracowałem 8 lat w bmti żory nabawiłem się nerwicy żołądka ,nie przespanych nocy, prawie straciłem prawo jazdy za przekraczanie szybkości firmowym sam. Nie polecam firma na poziomie kółka rolniczego ( bierz młotek i majzel rób remont silnika na budowie).
Szkoda mi kolegów którzy zostali i gratuluję tym którzy odeszli.
1
Arbuzik 2013-08-25 10:07:08
Robię parę lat w bmti i prawda jest taka że ....mam dość.!!!
Szukam roboty. Jeżeli jesteś desperatem i lubisz niewolniczą prace za marną kase to dobrze trafiłeś. Powodzenia !!!!
Były pracownik 2013-11-21 15:01:00
Pracowałem w BMTI spoczątku było ok. do kiedy były płacone nadgodziny.
Obiecane delegacje -tylko czsami jak im zależało na wykonanej jakiejś roboty w terenie
Dofinansowanie do zakwaterowania trzeba było ostro walczyć
Pracowało się po 16 - 20 godzin nadlimit godzin do odebrania 1-1 za 416godz. w roku było zapłacone /koniec czerwca jusz po godzinach/
wypłata tylko podstawa owszem na czas
wspułpraca między pracownikami - kopanie dołków przez wyjadaczy -co zle to nie ja to on nie mogłeś być lepszy od innych zaraz cie upodlili
i ogólne pojęcie przełożonych - wszyscy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> ogólna forma pracy - zpier... i milczeć
Dużo robiłeś - to w niemaniu przełożonych ściemniałeś a robotę trzeba było skończyć bez gadania
W sumie strata zdrowia
A to że nie znikają ogłoszenia pracy na mechanika mówi samo za się
Uwierzy w bajki na rozmowie kwalifikacyjnej,popracuje 2-tygodnie i choda
to prawda 2013-11-21 16:42:10
To wszystko to prawda
były robol 2013-11-22 07:09:33
Ze swojej strony dodam że jak się zrobiło robotę to później trzeba było wypisać zlecenia.A im więcej maszyn na dzień się zrobiło tym więcej było papierkowej roboty, którą nieraz już się robiło w domu za darmo.Później ktoś te papierki sprawdzał i nieraz trzeba było się tłumaczyć bo coś komuś w biurze nie pasowało
BYŁY 2014-01-13 08:40:43
Pracowałem 3,5 roku i jesteś głaskany jak musisz zrobić robotę ,jak doszło do pomyłki dostałem kopa bez podania przyczyny, majstrowie to totalna porażka!!!(usunięte przez administratora)
1
Czyściciel 2014-02-13 01:22:47
Jeden wielki bajzel, przekrety, syf i brak kompetętnych ludzi na wyższych stanowiskach (usunięte przez administratora)
Stefan 2014-03-17 20:46:48
Podobnie jak moi przedmówcy nie mam nic dobrego do powiedzenia o tej firmie.(usunięte przez administratora)brak zaplecza socjalnego w postaci bonów na święta, paczek dla dzieci, "gruszy" a podwyżki i premie są w tej firmie jak opowieści o duchach - wszyscy o nich mówią ale nikt ich nie widział. Ponoć praca w międzynarodowym koncernie STRABAG to prestiż (zdaniem przełożonych) - być może tak jest w innych spółkach koncernu ale na pewno nie w BMTI. Jeśli nie jesteś desperatem/desperatką to stanowczo odradzam pracę w tej Firmie.
mataczuk 2014-03-23 17:45:11
firma dziala na zasadzie kolesiostwa nie wazne czym sie kto zajmowal im kolo wyzej tym lepiej pzydala by sie kontrola ale z prawdziwego zdazenia i weryfikacia kolesiostwa biorom po 6,5 paki to sie trzymiom pazurami a okradajom firme na okrentke nikt ich nie zlapie bo zlodziej zlodzieja nie wyda
RYM 2014-05-05 12:55:44
Jak nie macie gdzie nerwów stracić, to tylko tu, ogólnie jest tak że jak mają coś dać to ze 3 miesiące i mówią że to zasady koncernowe, ale jeżeli coś trzeba odebrać ( dodatek, upomnienie lub inne) to w ciągu pół godziny wszystkie papiery się znajdują. Kiedyś ktoś ,mówił że praca w BMTI- to jedynie pensja na czas i nic innego, jak nie siedzisz po godzinach to patrzą na Ciebie jak na innego ( pracownicy fizyczni mają chociaż płacone nadgodziny- oczywiście trzydzieści kilka w miesiącu)reszta do odbioru 1za 1 a nie jak powinno być 1 za 1,5h, co do biurowych to liczcie się z tym że na dzień dobry będzie ryczałt za nadgodziny bez podania ilości godzin w miesiącu, oczywiście na rozmowie nikt o nim nawet słowa nie piśnie, bez zakresu obowiązków, jak prosta sprawa to przełożony maila wyśle- masz to i to zrobić i wczoraj miało już być zrobione, ale jak coś skomplikowane to tylko telefonicznie, aby później móc powiedzieć że on inaczej mówił i masz do zrobienia jeszcze raz to samo albo wszystko od początku. Z tego co widzę, to na oddziale wschodnim lepiej się ludziom pracuje, być może są tam bardziej kompetentni kierownicy którzy nie uczyli się zarządzać pracownikami z filmów o obozach pracy. Można tak to porównać. Standardem jest także praca fizyczna u przełożonych ( w domu) lub robienie czegoś dla nich w czasie pracy.(usunięte przez administratora)
1
ar 2014-05-12 13:51:28
Witam,
dodatkowo nikt nie nawet się nie zająknie podczas rozmowy o pracę że umawiana stawka ma haczyk- tzn ryczałt za nadgodziny, jeżeli ktoś umówi się na 2000 brutto to z tego ok 400 zł jest jako ryczałt za nadgodziny, oczywiście nikt też nie informuje ile tych nadgodzin można w tym ryczałcie zrobić- zaznaczę że nie mówimy tu o stałe delegowanie poza miejsce pracy. Dodatkowo w ostatnim czasie podłożono aneks do umowy stwierdzający że ryczałt nie musi być wypłacony i pracownik nie ma prawa żądać jego wypłaty. Informacyjnie pracodawca wymaga siedzenia po godzinach-jak nie to są rozmowy dyscyplinujące. Tak się zarabia na pracownikach!
2
bolo 2014-06-09 11:40:19
Tak do wiadomości, jakby było tak super to nie byłoby takiej rotacji pracowników. Co chwilę są nowe ogłoszenia o pracę, z czegoś to się bierze, na pewno nie z rozwoju firmy, można napisać że wręcz odwrotnie.
bubu 2014-06-26 12:37:03
BMTI- po nocach mi sie śni
kowboj 2014-07-03 13:41:56
Myślę ze trochę przesadzacie z tym obozem pracy niby mechanicy. tak naprawdę to obozu pracy nie widzieliście zatrudnijcie się u prywaciarza to zobaczycie jak się naprawdę pracuje . Rotacja temu jest taka duża bo jak ktoś się czegoś nauczy w BMTI przez rok albo dwa to pożniej uważa się za fachowca i szuka czegoś innego.
Tylko ze BMTI pomogło mu się nauczyć i tego nie docenia.
tatarak 2014-07-09 20:11:37
pracowałem w bmti 5 lat . teraz pracuję w prywatnej firmie.(usunięte przez administratora)PRACA MI SIĘ ŚNIŁA I POWODOWAŁA WSZYSTKIE NAJGORSZE EMOCJĘ. Pracowałem z mechanikami. mechaników bmti nie nauczy i nie nauczyło niczego. w bmti nie prowadzi się napraw tylko się je myje, opisuje, kontroluje przez bezmyślnych kontrolerów trepów i oddaje do serwisów zewnętrznych, które kroją za naprawy.kierownictwo w ogóle nie rozróżnia typów maszyn, marek , a co dopiero jak naprawić maszyny. udaje , że coś robi i popisuje się przed centralą jak to dobrze zarządza. mógłbym tak długo pisać i nawet podać przykłady, ale mi się nie chcę
Endi 2014-07-19 22:58:55
Ile na miesiąc wyciąga mechanik samochodowy, jest srednia krajowa? Napiszcie cos o tym aneksie do umowy za nadgodziny? Sa jakies listy zrobionych nadgodzin, ktos to sprawdza?
3
iko 2014-07-31 08:56:57
Nie ma tam kogoś takiego jak mechanik samochodowy, w BMTI naprawiasz maszyny budowlane i czasami ciężarówki jak są w jakimś oddziale. List z nadgodzinami musisz sam pilnować. Co do Kowboja-brak słów , nauczyć się można ale od kolegi jeżeli się trafi na takiego co coś potrafi. Owszem robią szkolenia 2-3 dni w serwisach, ale niech ktoś mi powie czy po 2 dniowym szkoleniu nagle staniesz się ekspertem od naprawy koparek- jeżeli tak to po roku będziesz ekspertem od wszystkiego-czyli niczego. ciągła rotacja coś o tym mówi- od dobrego pracodawcy się nie odchodzi nawet jak jest ciężko. A jak jest lipa to wszyscy co mogą uciekają i tak niestety jest. A Mataczuk tam jeszcze pracuje???
mataczuk 2014-07-31 18:05:00
( usunięte przez administratora )jest nowy skierownik tyn bydzie dobry tak pado abuz
mcca 2014-09-16 22:21:19
kasa fajnie? ciekawa opinia chyba ze sie napalasz na brutto to ok, jakies szkolenia sa ale malo profesjonalne zycie cos tam uczy ale jak cos grubszego do roboty badz rozgryzienia to wtedy przyjezdza autoryzowany serwis.
Ewa 2014-09-26 05:56:24
osoby uczciwe mogą odczuwać dyskomfort
Monika 2014-10-23 22:03:57
Cała ta firma , patrząc od strony kadry to jeden wielki niewypał. "Góra" to banda karierowiczów, baranów bez wyobraźni i spychających robotę na innych, bo sami nic nie porafią. Sama firma z założenia ma sens, jednak dowodzona przez imbecyli od dyrektorów po kierowników upadnie szybko. Największemu wrogowi nie polecam tam pracy bo jedyne co w niej osiągnie to cofnięcie się w rozwoju...
IT 2014-10-24 14:16:31
Pracowałem w biurze dobre kilka miesiący. Czy poleciłbym tą firmę? Tak - omijać jak największym łukiem. Normalny człowiek nie ma tam co szukać. Brak kompetencji kadry średnio wysokiej uzupełniany tylko przekleństwami i okazywaną głupotą i tępotą na każdym kroku. Mam 37 lat, i nigdy nie widziałem takiego bagna. WYJĄTKOWO SZCZERZE ODRADZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mataczuk 2014-11-23 21:06:33
juz nie pitolta w biurze jak u pana boga za piecem siedzom niekture baronowe bez motyki nie podchodz moze na renkach nosic niech idzie jedna z drugom gdzie indziej to zobaczy a bmti to gnuj swojom drogom
k'man 2015-01-12 10:03:34
Na pracę w biurze są szanse, ale raczej w oddziałach. Koncern rekrutuje świerzych absolwentów (Poszukaj na stronie STRABAG).
Praca w BMTI jak dla mnie jest ok. Ale trzeba wywalczyć na rozmowie zadawalającą cie pensję, bo o podwyżki jest ciężko.
Moim zdaniem narzekają Ci, którzy nie potrafili sobie wynegocjować na początku dobrej pensji. Niektórzy "sprytniejsi" nowo zatrudnieni mogą zarabiać więcej niż pracownik z doświadczeniem.
Odnośnie mechaników to jest wielu dobrych, którzy znają się na swojej robocie i są doceniani. Ale jest też część "mechaników"- ściemniaczy co potrafią tylko myć maszyny i to pewnie oni najwięcej krzyczą, że mało zarabiają. Jak się niewiele potrafi to kokosów nie ma, ale ponarzekać trzeba.
Szkolenia są zarówno dla pracowników biurowych jak i dla mechaników. Mechanicy mają kilka razy w roku 2-3 dniowe. Niektórzy ze szkolenia wynoszą tylko długopis ,no ale w sumie nie można wymagać zbyt wiele od kogoś, kto zawsze wie lepiej, a nie może załapać nawet prostej obsługi komputera, ale po podwyżkę pierwsi. Nic do nich nie mam ale to jest śmieszne.
W sumie zawsze mechanicy narzekają na biurowych i odwrotnie.
Podsumowując, jak masz trochę rozumu to da się w BMTI w miarę dobrze zarobić, a
praca może być przyjemna, ale to już zależy gdzie trafisz.
1
Ryszard 2015-02-25 20:14:11
Jak ja szukałem ofert pracy do BMTI to odesłało mnie chyba do firmy wyżej, bo jak mniemam albo BMTI to firma córka, czy jaas filia albo zmienili nazwę. Zapytam więc czy rekrutowaliście się korzystając z tej strony http://karriere.strabag.com/KARRIEREWEBSITE/ ? Czy tez jakim sposobem najlepiej zaaplikować?
Pracownik 2015-03-09 19:57:02
Pracuję w BMTI 3 lata. Powiem szczerze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dla mechaników dla biurowych... Omijać jak najdalej
pracownik 2015-05-13 16:55:52
pracowałem 2 miesiące i mogę stwierdzić wszystko to prawda a najgorszym mechanikiem i największym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w firmie jest szoszon robi tyle lat bo jest największym kapuśem
jasuputow 2015-05-17 16:41:17
to zlodzieje i karierowicze kradnom co sie da a zwalajom na pracownikuw
jasuputow 2015-05-17 16:41:18
to zlodzieje i karierowicze kradnom co sie da a zwalajom na pracownikuw
jasuputow 2015-06-06 23:24:26
nikt za nic w tym burdelu nie odpowiada majom jakies nowe zawody jezdzom po boksach i szpanujom intelektem wazniacy samochody dziwki wuda to im pasuje a kradzieze w tej firmie zacienkie my som na nich nie nasza broch niech austriacy sie martwiom na pochybel inteligientom z dyrekci
jasuputow 2015-06-06 23:24:27
nikt za nic w tym burdelu nie odpowiada majom jakies nowe zawody jezdzom po boksach i szpanujom intelektem wazniacy samochody dziwki wuda to im pasuje a kradzieze w tej firmie zacienkie my som na nich nie nasza broch niech austriacy sie martwiom na pochybel inteligientom z dyrekci
rafał 2015-12-16 16:26:10
pracuje w bmti przy budowie A 4 Rzeszów Jarosław i powiem tak największym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i beztaleńciem który robi pare lat nic nie umi to najgorszy mechanik jakiego znam tyle oleju i innych rzeczy wynosi że głowa boli w z mowie z magazynierem i kierownikiem to druga mafia pruszkowska
RAFAŁ 2015-12-16 16:32:05
SZOSZON to najgorszy mechanik jakiego znam jak można tyle lat pracować i nic nie umieć pracuje już 5 miesięcy w BMTI przy budowie A4 Rzeszów Jarosław i obserwuje go od początku wyprowadził on ok 800l olejów i oleju napędowego kie
1
lizus 2016-01-10 21:47:09
Nie pracuję już od 4 lat w tej firmie, różnie jest, ale nie tęsknię za tą firmą. Po latach uważam , że tam były pewne znamiona mobingu.Od ludzi słyszę, że nic na dobre się tam nie zmieniło.
arbuzik 2016-01-31 19:40:36
ja dali szukajom ciuluw do roboty ino przychodzic oni potrzebujom nowych naiwniakuw
czarty 2016-03-12 08:08:03
co za brednie wypisujecie. Chyba jesteście podstawieni i płacą wam za te komentarze.
Ajto 2016-05-05 21:08:47
@Not oj już nie bądź taki. A do firmy spokojnie aplikuj, bo się opłaca.
Zostaw swoją opinię o BMTI Polska - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BMTI Polska