brak logo

Arburg Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Arburg Polska Sp. z o.o.

Obiektywny 2013-10-20 14:55
Witam
Piszę aby wszystkich przestrzec przed tą Firmą. Generalnie uważam, że produkty wytwarzane przez tego producenta są z najwyższej półki i to było też głównym argumentem przy mojej decyzji dotyczącej rozpoczęcia współpracy z tym pracodawcą. Szybko jednak okazało się że osoby tam pracujące są kompletnie nie do życia. Piszę tutaj o dwóch pracownikach [usunięte przez administratora] Rotacja pracowników jest tak duża, że rodzi zrozumiałe wątpliwości co do polityki personalnej w firmie arburg pl. Wątpliwości są tym większe, ze każda nowa osoba zarówno przed rozpoczęciem pracy w arburgu jak też po może pochwalić się dużymi sukcesami w innych, normalnych firmach. Ogólnie opisując atmosfera permanentnej inwigilacji jest nie do zniesienia. Szczerze odradzam współpracę
1
Obserwator 2013-11-13 07:41
Witam
ja też miałem zaszczyt pracować w Arburgu.Pierwsze wrażenie super.Ale szybko przekonałem się, że to miejsce nie dla mnie. Atmosfera w pracy fatalna,telefon od koordynatora sprzedaży codziennie co 2 godziny (na urlopie dzwonił rzadziej).
Jeśli rozważasz pracę w Arburgu to zastanów się dwa razy przed podjęciem decyzji.
1
były pracownik 2013-11-14 20:47
Cieszę się, że ktoś w końcu odważył się opisać standardy tam panujące.
(usunięte przez administratora)
7
Zrelaksowany 2013-11-26 08:01
Witam,ja też pracowałem w Arburgu. Muszę przyznać, że już kilka dni po zmianie pracy poczułem dużą ulgę.Zdecydowanie negatywnie wspominam sprzedawce zwanego "grubą rybą",któremu wydawało się że jest dyrektorem, brak szacunku do pracowników ze strony kierownictwa. Nie mniej jednak jak każde doświadczenie jest ono bardzo ważne w moim życiu, szkoda tylko że odbijało się to też na życiu mojej najbliższej rodziny.
2
ciekawy 2014-01-03 19:55
cześć,

Jak można się z Tobą skontaktować ?

Zainteresowany
1
Insider 2014-07-12 20:15
To klasyka polskiego Internetu. Są tu wyłącznie opinie frustratów i leniwych nieudaczników, którym podziękowano za współpracę. Warto poszukać kontaktu z pracownikami - większość z nich pracuje w firmie Arburg po kilkanaście lat i ceni stabilną pracę w renomowanej firmie, godziwe wynagrodzenie i bardzo dobre warunki socjalne.
5
szczery 2014-08-11 17:37
Szanowny Panie Insider,
Czy aby nie wprowadza Pan internautów w błąd? Czy mógłby Pan pokazać statystyki zatrudnionych z ostatnich 10 lat? Wówczas Pana zarzuty wskazałyby wyraźnie nieudolną próbę zakłamania rzeczywistości. Obecnie zatrudnienie w Arburgu to około 10 osób z informacji które posiadam, w ostatnich latach z Firmą pożegnało się 6 osób. Zatem jeszcze raz zwracam się do Pana Panie Insider z pytaniem czy utrata 60%, zmiana stanu osobowego można uważać za idealny. Jeśli chodzi o "frustratów i leniwych nieudaczników" to warto prześledzić kariery wszystkich tych, którzy po opuszczeniu murów Twierdzy Opacz, dzierżą funkcje kierownicze w innych równie renomowanych Firmach. Chciałbym aby opinie te doszły jak najszybciej do niemieckich właściciel wówczas to podwładni z Polski najpewniej odczują ulgę.

PS. Opluwając wszystkich internautów od leniwych i nieudaczników niestety sam wpisał się Pan w poczet tychże właśnie.
4
szczery 2014-08-13 18:53
Kolego "Franc"
rzeczywiście Arburg może poszczycić się opieką nad swoimi pracownikami. Na nasze nieszczęście dotyczy to tylko centrali w Niemczech gdzie sam miałem zaszczyt poznać (uściskać dłoń) współzałożyciela. W Polsce decydują głównie "sympatie" kadry zarządzającej. Szkoda również, że "Insider" nie wspomniał o obdzwanianiu klientów po wizytach nowych przedstawicieli aby dowiedzieć się czy aby to pracownik Arburg Polska nie dokonał jakiejś niestosowności.
Reasumując do Firmy ARGURG Niemcy nie można mieć żadnych zarzutów, natomiast ARBURG Polska to oddział sprzedażowy gdzie żądzą zupełnie inne standardy...
1
lolo 2014-08-25 16:58
Pan S. musi kontrolować sytuację, inaczej źle się czuje :-)))
2
Szczery 2014-11-20 23:22
Witam raz jeszcze, proszę zanim rozpoczniecie współpracę z Arburg Polska zastanówcie cię po wielokroć. Ewentualna, zła decyzja zaważy na Waszym najbliższym życiem. Mówiąc krótko- jest tam zle, bardzo zle. Najpewniej Pan Ś już zweryfikował poprawność naniesionych wpisów i nakazał odpowiednie, politycznie poprawne, sprostowanie....
Serdecznie pozdrawiam
Szczery 2015-01-18 11:29
Do @janek
Wszystko zależy od poziomu wynagrodzenia. Jeżeli otrzymuje sie wysoka pensje to utrata takiego dochodu z pewnością spowoduje kłopoty przy szybkim znalezieniu tożsamej oferty.
szczery 2015-01-29 19:11
info dla @jokoono
Moja subiektywna opinia: odradzam- atmosfera niesprzyjająca dla kredytobiorców, rodzin.
Opinia pomimo, że subiektywna to potwierdzona doświadczeniem.
Pozdrawiam
RAM 2015-03-16 07:44
Co do wypowiedzi szczerego - zastanawiam się jakie stanowiska pracy (te podstawowe, a nie kierownicze, prezesowskie etc.) sprawiają, że można brać i nie martwić się przy okazji kredytem? Odnoszę wrażenie, że w Toruniu takich miejsc nie jest zbyt dużo tym bardziej, że firmy mają tendencję do nieoferowania wyższych wynagrodzeń.
Szczery 2015-05-13 23:09
Witam Wszystkich,

Odpowiedź dla @RAM:
Firma Arburg SPzoo jest najpewniej przez pomyłkę zarejestrowana w Toruniu. Siedziba Arburga w Polsce mieści się w Warszawie.
Odpowiedź dla @udeter:
w Firmie jest duże ciśnienie, generalnie na każdym poziomie. Zatem trzeba zapomnieć o normatywnym zakresie czasu pracy. Aby wykonać plan wizyt, raportów, sprzedaży każde weekendy będą "zarwane".
Jeśli chodzi o kredyt to miałem na myśli czas po jego otrzymaniu. Dokładnie mówiąc miałem na myśli możliwość bezstresowej jego spłaty.
nefretete 2016-06-30 14:32
Na jakie wynagrodzenie moze liczyc sekretarka i serwisant?
Włodek 2016-08-02 11:22
Od dłuższego czasu szukają do ARBURG'a serwisanta.
Nie ma odpowiednich ludzi na to stanowisko, czy warunki pracy nie odpowiadają osobą ubiegającym się o to stanowisko.
Pol 2016-10-10 13:37
Ale to chyba korpo-standard w dobrze zarządzanej firmie, a nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] up nadgorliwego managera. Cała motoryzacja tym stoi, to dlaczego nie Arburg?!
Chętny_do_roboty 2016-10-23 23:28
Witam,
Czy ktoś może wie, jakie są zarobki na stanowisku inżyniera serwisu?
Czy negatywne opinie poprzedników pokrywają się z tym stanowiskiem?
Mam niebawem rozmowę kwalifikacyjną w Wa-wie i sam juz nie wiem, czy warto mi na nią jechać....
Z góry dziękuję za odpowiedź!
Pozdrawiam!
Agnieszka 2017-03-01 12:26
@Chętny_do_roboty, a co masz do stracenia? :) Śmiało!
Wtajemniczony 2017-03-02 21:51
Witaj Aga
Wierz mi ma dużo do stracenia tj energię zyciową, spokój ducha, pewność siebie,czas, honor, zdrowie i wreszcie najwazniejsze rodzine(niektórzy pracownicy arburga pewnie przy tym temacie myslą- to własnie ja ) ...nie dostając w zamian nic, kompletnie nic ...bo takie zarobki można dostać w pierwszej lepszej firmie z zagranicznym kapitalem, samochod sluzbowy -wow (ktorym nie ma czasu jezdzic prywatnie bo wracasz Codziennie do domu najwczesniej o20 tej) ... skad wiem ...ano wiem!spedzilem w tym waroiatkowie troche czasu!
Ale wracajac do tematu-- czekaj na meila napewno cos ciekawego podeślę .. razem z dowodawo i kontaktami ktore potwierdza moje opowieści.
A co do firmy Arburg - tak szybciutko bo późna pora, firma Arburg przypomina ministerstwo Obrony narodowej MON- czyli totalny chaos i walka o wpływy. Jest Macierewicz- wariat, frustrat, tworca teorii spiskowych, ktory niszczy kazdego kto nawet myśli inaczej, który nie widzi tego ze klienci maja serdecznie dosc współpracy z Arburg Polska m.in dzięki kolejnej gwieździe czyli Misiewiczowi który rozbija sie pasatami jeden za drugim i baluje w restauracjach w i wydaje służbowe PLN na prawo i lewo.
Musze dodać ze inni w firmie moga tylko pomarzyc o takich przywilejach jak Misiu mimo ze pracuja rownie ciężko.
Oprócz tych dwoch chamów, mamy kolejną grupe, czyli ludzi krórzy chcą dołączyć do duetu M&M ale niestety nie dla psa kiełbasa ......no i pozostaje reszta zastraszone ucisnione szaraki z którymi para M&M robi dosłownie wszystko .....posuwajac sie do zachowań i i stwierdzeń na poziomie meneli spod żabki.
Dziwi mnie to troche bo kazdy z pracownikow tej durnej firmy jest bardzo ale to bardzo wykwalifikowanym pracownikem i w wawie czy gdzie indziej nie szukałby pracy dluzej niz 2 tygodnie ...nawet za lepsze pieniądze!!!!!
Pozdrawiam .
ps Aga czekaj na emaila
3
Agnieszka 2017-03-06 11:12
@Wtajemniczony przykro mi, że masz takie doświadczenia. Dziękuję za Twoją opinię.
JK 2017-03-09 21:31 [użytkownik zarejestrowany]
Witam,
Zostałem zaproszony przez Arburg na rozmowę, chodzi o stanowisko inżyniera serwisu. Wszystkie powyższe opinie na temat tego pracodawcy są niepochlebne ale zauważyłem, że pierwszy wpis jest z 2013r. Mam więc pytanie czy ktoś z Państwa ma w miarę aktualne doświadczenie z tą firmą ? Jeśli tak to bardzo proszę o informację.
Dziękuję
Agnieszka 2017-03-10 10:42
Może ktoś podpowie również jak przebiega rozmowa kwalifikacyjna? Czy warto na jakieś zagadnienie zwrócić szczególnie uwagę?
Sławek 2017-04-03 23:02
Witam.
Chyba nie zdążylem cie ostrzec ??? Nie idz tam nie marnuj czasu ....to jest taki typ firmy ktorej czesto sie nie spotyka .....atmosfera wewnatrz to koszmar !!!!.
Pozdrawiam
Sławek
Agnieszka 2017-04-04 09:08
@Sławek, dlaczego tak uważasz? Możesz powiedzieć kilka słów więcej?
Kasia 2017-06-02 12:25
Drodzy Państwo,
jeśli są wśród Państwa pracownicy- Serwisanci wtryskarek zainteresowani pracą w utrzymaniu ruchu i serwisie wtryskarek za godziwe pieniądze i w fajnej atmosferze zapraszam do kontaktu:
katarzyna@hrmind.pl
Agnieszka 2017-08-14 11:43
Czy ktoś z forumowiczów może opisać swoje doświadczenia związane z pracą w Arburg Polska? Jakie są oferowane warunki zatrudnienia na stanowisku Inżyniera serwisu? Czy firma zatrudnia w ramach umowy o pracę? Często ten aspekt jest istotny dla kandydatów poszukujących pracy - świadczy on o stabilności zatrudnienia.
Zostaw swoją opinię o Arburg Polska Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Arburg Polska Sp. z o.o.