Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o United Colors of Benetton

Pracowałeś w firmie United Colors of Benetton i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
bezrobotna - 2012-11-09 17:15:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w ktorych sklepach pracowalyscie?? jezeli chodzi o warszawe (klif, zlote, ursus) na ktos jakies doswiadczenie jaka tam atmosfera panuje?
mozecie konkretnie podac ilie sie zarabia? zatrudniaja na umowe o prace czy zlecenie?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-05-30 12:47:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
była pracownica- ciekawe, że musiałyście pracować po 14 godzin, skoro większość sklepów zamyka się po 10, 11h. Dlaczego tak długo? piszesz, że codziennie? trudno mi w to uwierzyć, grafiki zakładają dwa dni pracy, dwa dni wolnego. Jaką stawkę Benetton oferuje na okresie próbnym?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-06-06 03:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak z czasem pracy w United Colors of Benetton sklep odzieżowy?
zdjecie uzytkownika
??? - 2013-06-08 11:25:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy naprawdę ta [usunięte przez moderatora] taka zła? I tak zawlniają?
Czy można wiedziec cos wiecej o Benettonie?
zdjecie uzytkownika
Benetton - 2013-06-18 17:07:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No niestety prawda ;/ atmosfera nie jest idealna wiadomo ze zespol trzyma sie tam dlugo wiec jako nowa osoba bedziesz obgadywana i wszystko inne . . Jesli masz okazje naprawde poszukaj innej pracy ale nie radze iść do United Colors of Benetton w Silesi. Sama wiem jak tam jest wiec nie polecam...
zdjecie uzytkownika
Zainteresowana - 2013-09-08 21:59:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
A wie ktoś może jak jest w Benettonie w Kielcach w Galerii Echo? Ostatnio widziałam tam ogłoszenie, że szukają pracowników, ale nie chciałabym ryzykować...
zdjecie uzytkownika
Ona - 2013-11-10 08:28:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja pracowałam niecałe 8 miesięcy i to była pierwsza moja poważna praca, którą dobrze wspominam. Zależy na jaki sklep się trafi i jaki zespół i jak tobie samej będzie się chciało pracować. Cudów nie ma, praca sprzedawcy czyli obsługa klienta i magazyn to ciężki orzech.Ja pracowałam w Warszawie i mam pozytywną opinię o tym sklepie, jednakże złote tarasy to koszmar ;p No , ale tam gdzie ruch jest najwiekszy, to jest największa nerwówka i każdy jedzie na siebie, że to tamto. Jeżeli chodzi o wypłatę, to jeżeli chcesz studiować, może i ujedziesz, ale ledwo, ledwo ale to i tak lepsza wypłata niż w innych sklepach. Śmiało możecie podrzucać tam cv :)
zdjecie uzytkownika
zuzanna - 2014-04-21 20:47:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szczerze mowiac , odradzam.Bardzo duza presja ,(usunięte przez administratora)przynajmniej na region malopolska.Niskie zarobki do tego dochodza dziesiatki nadgodzin za ktore nikt Ci nie zaplaci i jest wielki problem z odebraniem ich.Rekrutacja odbywa sie min raz w miesiacu bo malo kto wytrzymuje psychicznie
zdjecie uzytkownika
zuzanna - 2014-04-21 20:53:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Szczerze mowiac , odradzam.Bardzo duza presja ,mobing przynajmniej na region malopolska.Niskie zarobki do tego dochodza dziesiatki nadgodzin za ktore nikt Ci nie zaplaci i jest wielki problem z odebraniem ich.Rekrutacja odbywa sie min raz w miesiacu bo malo kto wytrzymuje psychicznie
zdjecie uzytkownika
silesia - 2014-05-10 12:43:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Praca w benettonie w Katowicach (silesiai city center) to jakis koszmar ( usunięte przez administratora ) NIE Polecam!!!! (usunięte przez administratora) brak jakiegokolwiek poszanowania dla pracownikow.
zdjecie uzytkownika
katowiczanka - 2014-08-25 08:54:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Przepracowałam w Katowicach w Silesi miesiąc - więcej ani psychicznie ani fizycznie nie dałam rady...Zespół pracowników względny..( usunięte przez administratora ) przy dostawach towaru pracujesz po 14h...Oprócz pół godzinnej przerwy zapomnij o tym aby usiąść czy przykucnąć na minutkę...nogi wchodzą do( usunięte przez administratora )Mało tego nawet na sekundę nie możesz stać bezczynnie - nawet jak nie ma w sklepie ani jednego klienta - musisz mieć non stop zajete ręcę...składach ciuchy,poprawiasz,składasz i tak w kółko - KOSZMAR!!! Podziwiam tych którzy tam wytrzymują - ale to zaledwie 3 laski, reszta cały czas szuka normalnej pracy. Nachalne podejście do kazdego klienta, który przekracza próg sklepu - dostałam niejednokrotnie opieprz,że osoba chce sobie coś w spokoju pooglądać. Teoretycznie po 3 m-cach umowy zlecennia (gdzie zero prowizji) masz umowę o pracę - ale nie wierzę w to...zresztą kto w tym obozie pracy tyle wytrzyma!!! Odradzam!!! Każdy inny sklep (nawet z niższą podstawą) jest lepszy!!!
zdjecie uzytkownika
lubięplacki - 2014-08-28 23:13:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
W United Colors miałam "przyjemność" pracować krótko i faktycznie nie polecam. Zarobki mierne, a zakres obowiązków ogromny. Atmosfera fatalna, pomimo 2-3 osób z którymi można było się dogadać. Chociaż z tego co słyszałam atmosfera zależy od lokalizacji sklepu. Ja nie polecam.
zdjecie uzytkownika
iza - 2014-09-17 21:07:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie czy dostaje się tam ciuchy firmowe w czasie pracy??. i czy są znisziski. dla pracowników ??
zdjecie uzytkownika
kumi - 2014-10-16 02:40:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lubięplacki - 2014-08-28 23:13:48]:
jeżeli chodzi o pracę Benettonie to wszystko zależy tak naprawdę od tego na jakiego kierownika w sklepie się trafi. Oczywiście po za nim liczą się jeszcze współpracownicy. Jeżeli zauwazysz , że i kierownik i reszta ludzi jest w porządku to i praca wydaje się łatwiejsza i mniej męcząca. Gorzej jest jeśli trafisz źle...
zdjecie uzytkownika
Rutil - 2014-12-19 19:18:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli ktoś z was czekał na nowe nabory w firmie United Colors of Benetton to polecam nowe ogłoszenie które wrzucili. Jest praca do wzięcia. W imieniu swoim i innych szukających pracy, obecnych pracowników prosimy o skomentowanie i poradę. UNITED COLORS OF BENETTON Sprzedawca/ Doradca Klienta Osoba zatrudniona na tym stanowisku będzie odpowiedzialna między...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5667901?keywords=&region=
zdjecie uzytkownika
poli - 2014-12-28 18:09:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Rutil - 2014-12-19 19:18:21]:
@rutil moim zdaniem to co napisał @kumi to najprawdziwsza prawda. Wszystko zalezy od ludzi na których trafisz. Czy to Benetton czy też inny sklep który pewnie również znajduje się w jakiejś większej galerii to robota jest ta sama stój ładnie, uważaj na towar i dbaj o niego. A co najważniejsze sprzedawaj!
zdjecie uzytkownika
Mocny - 2015-01-20 08:51:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No dobrze, tylko można mieć świetne umiejętności sprzedażowe a trafi się na taki okres, w którym sprzedaż zupełnie siada i nic się z tym nie da zrobić - co wtedy. Wobec pracownika są wyciągane jakieś znaczące konsekwencje? A przy okazji czego można się spodziewać jeżeli chodzi o zarobki w firmie - dwójeczka z przodu będzie?
zdjecie uzytkownika
asia - 2015-02-04 23:16:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, nie wiecie, czy United Colors of Benetton nadal poszukuje osób do pracy? Interesowałaby mnie własnie posada sprzedawcy, czy doradcy klienta, o ile mi wiadomo to to samo stanowisko. Nie wiecie, czy czasem pójdą studentce zaocznej na rękę i dopasują grafik ,bo nie ukrywam, że wolałaby pracować głównie w tygodniu.
zdjecie uzytkownika
xyz - 2015-02-10 21:20:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Anonim - 2013-06-06 03:15:04]:
A skąd wiesz jakie są grafiki? Nadgodziny kumulują się bez możliwości ich odbioru. Musisz żebrać o nią. A i tak w efekcie wychodzi, że stanie się coś przez co ich nie odbierzesz. Problem z urlopami, problem z ludźmi, wieczne przerzucanie ze sklepu na sklep. Kompletny brak organizacji. Słabe zarządzanie i sztuczne ciecie kosztów. Obcinają etaty, a później czepiają się, że nie ma efektów sprzedaży. No 300 ludzi dwójka personelu raczej nie obsłuży. No ale czy to ważne? Ma być sprzedaż i koniec. I nie ważne ile ludzi wchodzi. Sprzedajesz mało, bo nie ma klientów - źle. Poprawisz sprzedaż - źle bo mogłoby być więcej. Nie polecam. Stres, wykończenie organizmu, zmęczenie psychiczne. Depresja na zawołanie.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-02-10 21:22:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja osobiście wybrałem pracę z kierunku medycznego. Obecnie będę kończył Technika dentystycznego w szkole Gowork www.szkoly.gowork.pl. Mają super warsztaty, dużo praktyki, na czym właśnie mi zależało. Kierunek nie drogi, a nauczyciele super przekazują wiedze. Jeszcze egzamin zawodowy przede mną ale na pewno go zdam. A nawet już mam wstępne oferty pracy z wysokim wynagrodzeniem sięgającym 3.000 zł po uzyskaniu tytułu Technika Dentystycznego. Wszystkim polecam!
zdjecie uzytkownika
zuzu - 2015-02-10 21:23:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Mocny - 2015-01-20 08:51:39]:
Mocny - Dwojeczke z przodu?? A o jakim stanowisku mowisz? Konsekwencje sa zawsze. Psychiczne.
zdjecie uzytkownika
Bobby - 2015-02-23 20:46:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xyz - 2015-02-10 21:20:25]:
A w ktorym sklepie pracowalas?
zdjecie uzytkownika
jj - 2015-04-14 21:54:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Przyszedł czas, że i ja podzielę się moimi doświadczeniami z Benetton Silesia City Center. Pracowałam tam ponad 3 miesiące i ciężko mi obecnie uwierzyć, że aż tyle wytrzymałam... Po tych trzech miesiącach, kiedy dostałam umowę o pracę, złożyłam wypowiedzenie, bo nie dawałam rady psychicznie, stwierdziłam, że niczego w tej pracy się nie uczę a i panujący tam absurd zaczął mnie po prostu przerastać.
Była to moja pierwsza praca, wiec miałam dużo zapału. Na początku wszystko zapowiadało się sympatycznie: szkolenie, miłe dziewczyny itp. Jednak po chwili pracy tam, czułam, że cokolwiek bym nie zrobiła, to i tak zawsze będzie źle... ( usunięte przez administratora ) . Patrzenie non-stop na ręce, krzywe spojrzenia jak wychodzisz do ubikacji itp., to norma. Co ciekawe, nawet gdy w sklepie nie było ani jednego klienta, a towar był poukładany, ty i tak musiałaś składać ciuchy, burzyć i składać... Wystarczyło przystanąć na minutkę, aby zostać upomnianym. Raz zdarzyło się, że akurat znajdowałam się nie w tym miejscu, w którym według pani kierownik powinnam była się znajdować (dodam, że nie obijałam się wtedy, tylko obsługiwałam klienta), ona złapała mnie za ramię i zaciągnęła w miejsce, które chciała. Byłam w takim szoku, że nic nie powiedziałam, ale czułam się upokorzona.
To, że pracuje się tam po 12 godzin z jedną przerwą już było tutaj powiedziane. Oprócz jednej półgodzinnej przerwy, jesteś non-stop na nogach. Zdarzyły mi się 2 zmiany kiedy pracowałam przez 14 godzin!
Kolejna negatywna rzecz to nachalne podejście do klienta. Zdarzało się, że byłam upominana o to, że klient chciał sam coś pooglądać i mimo, że wyraźnie dziękował mi za pomoc, to zdaniem kierowniczek, dalej powinnam go zagadywać. Straszne!!
( usunięte przez administratora ) ..
Tak się składa, że jestem zapaloną fanką muzyki, więc muszę skomentować tą włączaną w Benettonie w Silesii. Niestety muzyka, którą serwowała pani kierownik, nie miała nic wspólnego z marką i nie podkreślała charakteru ciuchów. Umówmy się, że Maryla Rodowicz lub "Zatańczysz ze mną jeszcze raz" średnio pasują do klimatu firmy Benetton i zapewne nie jest to muzyka poprawiająca wyniki sprzedaży... Co więcej, niejednokrotnie muzyka w sklepie była po prostu w złym guście.
A tak z ciekawostek zacytuję fragment pewnego monologu, który po jednej zakończonej zmianie zaserwowała nam pani kierownik:
"Co do waszego stroju służbowego, ma on być świeży, odprasowany i NIE ŚMIERDZIEĆ..." Myślę, że to chyba mówi wszystko o tej osobie...
Także podsumowując, odradzam pracę w tym miejscu. Nie ma tam szansy NICZEGO się nauczyć, może jedynie odporności psychicznej.. Ale nie wiem czy warto przez to przechodzić, bo ja sama nieraz miałam tam łzy w oczach, 2 razy płakałam w ubikacji i to nie było przyjemne..
Mimo, że poważam markę Benetton, a moda to jedno z moich hobby, to ten sklep nie ma z nią za wiele wspólnego, więc w kwestii stylizacji, VM itd. też za wiele (czyt. NIC) się nie nauczycie...
Jedyny pozytyw tego miejsca to pracujące tam dziewczyny dziewczyny, które są naprawdę sympatyczne i cieszę się, że mogłam je poznać. Wszystko psuje jednak kierownictwo, które funduje fatalną atmosferę.
zdjecie uzytkownika
sssss - 2015-07-13 17:50:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
100% prawdy

praca po 12 h a płaca tyko za 8 h od początku roku do tej pory nie maja zapłacone za nadgodziny a teksty p Marleny-kierownik regionalny " guwno mie to obchodzi ja musicie to po 14 h pracujcie to ma myc zrobione albo waz pozwalniam!!!!!"
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-18 09:45:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poszłam troszkę dalej i najpierw skończyłam asystentkę stomatologiczną a teraz jestem na etapie Higienistki stomatologicznej. Szkoła umożliwiła mi dalsze podnoszenie kwalifikacji. Aktualnie pracuje w zawodzie asystentki stomatologicznej – zarabiam nieźle, ale po ukończeniu kierunku moje zarobki powinny wzrosnąć do ok 3.000 zł – jak dla mnie warto. Poza tym fajne promocje, sale wykładowe, i bardzo pomocni nauczyciele. Dodatkowe szkolenia w ramach zajęć bardzo przydatne w obecnej pracy. Polecam warto się zapisać , zdać egzamin i mieć pewną pracę www.szkoly.gowork.pl
zdjecie uzytkownika
beneton.....kat - 2015-08-18 09:45:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to wszystko prawda, dzień w dzień to samo zło, nic się nie zmienia i nie zmieni. Dziewczyny czy jesteście inteligentne czy nie, nie idźcie tam. Nawet jeżeli nie zrozumiecie co tam się dzieje to i tak nie warto żebyście pozwalały im sobą pomiatać. Studentki możecie dostać lepszą pracą, wszystko jest od tego lepsze nawet ulotki czy kelnerka. Dziewczyny wierzcie w to, że nie możecie być zabawką dla pracodawcy, bo nie możecie!!! niech was ręka boska broni zanosić tam cv, nawet jak wam obiecają cuda nie wierzcie w to. psychike będziecie leczyć latami. prosze nie bądźcie naiwne!!!! błagam, nie dajcie się, nie idzćie tam do pracy. niech ktoś się zainteresuje tym co tam się dzieje złego i nagłośni sprawę
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-08-28 21:34:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hmm to dziwna sprawa troche, słyszałem, że u nich zdarzają się nadgodziny ale dopiero jak samemu się nie wyrabia z praca, a nie, że koniecznie trzeba siedzieć po 12 godzin no to by było troche bez sensu. Jak dacie rade napisać coś jeszcze o aktualnej sytuacji w firmie to bede bardzo wdzięczny bo szukam pracy.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie United Colors of Benetton
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy United Colors of Benetton?
Zadaj pytanie
alert