brak logo

Piekarnia Rąba

Bielsko-Biała

Opinie o Piekarnia Rąba

kogel 2010-02-03 13:42:31
zle traktuje pracownikow (usunięte przez administratora)
1
cypel 2010-02-03 13:49:29
to prawda nie daje zatrudnienia mowiac ze niema pracy jak sie niepodoba to wypad niepolecam
1
kerik 2010-08-18 21:04:40
ten kto z tamtad wlatuje naprawde na to zasluguje pracuje tam ladne pare lat i zlego slowa na pracodawce nie powiem !!!!!!!!!!
madlen 2010-11-18 09:35:49
to prawda ludzi traktuje jak śmieci a sam uważa się za wielkiego pana żałosne...
1
dark. 2010-12-03 23:09:35
To jest moja czwarta praca i powiem wam że takiego pracodawcy ze świeczką szukać !!!!!!!! Uczciwy , słowny , ale wymagający.
anonim 2013-10-02 18:00:23
Jedna wielka masakra, pieczywo niedobre, chleb pleśnieje po 3 dniach, kajzerki najlepsze świeże, bo na drugi dzień już niejadalne. Nie wspomnę już o ludziach którzy tam pracują, żal ich bo nawet nie zarobią, a(usunięte przez administratora) jest straszny. Polecam inne piekarnie w Hałcnowie np. Jedyna, Uczniak :)
Jakiś 2014-01-08 01:39:45
(usunięte przez administratora) .NIE POLECAM-- OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM !
szefo 2014-03-19 13:40:19
Witam ja tam pracuje już długo i złego słowa nie powiem na szefa w porządku gość wypłata zawsze na czas a nierobów nikt nie potrzebuje a praca jak praca wszędzie trzeba pracować.... pozdrawiam jak jesteś dobry to możesz przyjść tam pracują tylko zawodowcy a nie amatorzy....
sisi 2014-05-29 08:19:42
Dla mnie tragedia !!!To co się tam dzieje to się nie da opisać w słowach !nie polecam ,naprawdę
1
xxx 2014-08-29 16:25:05
Tragedia. Zero umów robisz na czarno za najniższą krajowa. Nie płaci za soboty, za nadgodziny również. Szef tragiczny nie ma pojęcia o niczym oprócz oczywiście oszukiwania pracowników. Trzymcie się z dala od piekarni raba
1
mala 2014-09-14 18:01:04
Pieczywo może i dobre ale brak szacunku do pracownika. Słowa bez pokrycia tylko obietnice i nic poza tym. Obóz pracy. Współczuję ludziom którzy tam pracują i żal mi ich jak dają się tak wykorzystywać a szef napewno nie wpadnie na to ze za nadgodziny się płaci. Zenada
1
Anonim 2014-10-01 18:50:50
Jeśli chodzi o pracę to jest ciężko, pracy na każdym stanowisku przybywa, pracowników jets ciągle tyle samo, a szef za nadgodziny nie płaci tylko wymaga, w dni wolne od pracy też trzeba przychodzić za ktore nie płaci, mimio że jest się w sobote to i tak cie nie ma na liście obecności wiele osób nie ma umów, albo na umowie ma najniższą krajową, szef ma węża w kieszeni niczego nie pilnuje, więc jak jest kontrola pracownicy płacą mandaty, z dniana dzień potrafi zmienić ustalenia odnośnie pracy pomija tym samym dobro pracownika, co najbardziej może też szokować to to, że według szefa są ludzie "lepsi" i "gorsi" , na tych "gorszych"oczywiscie lubi się wozić. A ludzie tam są bardzo pracowici i mili, ale wiele z nich zaczęło zyc juz ta piekarnia, kozna powiedziec ze juz tam prawie mieszkaja i nie widza w tym nic dziwnego
1
karolina 2014-10-24 12:12:16
Bardzo dużo sklepów rezygnuje z tej piekarni. Pieczywo TRAGICZNE, najnizszej klasy. Czuję, że za nie długo splajtuje
sisi 2014-10-26 18:46:13
pieczywo tragiczne !!! co do traktowania pracowników również tragedia , brak szacunku pomimo uczciwości pracowników względem szefa ,co do płacenia masakra , wykorzystuje i nie wypłaca nadgodzin . NIE POLECAM !!!
meg 2014-11-06 11:05:35
Negatyw w pełni znaczenia tego słowa. Omijać omijać i raz jeszcze omijać. Pieczywo najgorsze jakie może istnieć pod słońcem, a najgorzej jest w bielsku białej na beskidzkim przy przejściu na pętlę autobusową. Kobity co tam pracują to nie wiem skąd się wzięły na tym świecie, czy z probówki czy skąd, takie straszydła, nieuprzejme, obleśne, a tu z pieczywem maja pracować, takie szkarady, ani dzień dobry ani proszę ani dziękuje, niemowy czy jak, a mina i wzrok jakby cie zabić miały o biedny kliencie. Może za kare tam muszą pracować, ale jest tyle innej pracy wolna droga, a po za tym zmieniliby tam na inna piekarnie bo w okolicy kiepsko, piecuch drogi jak fiks a tez nie jest wcale dobre pieczywo. Jak mi ktoś usunie ten wpis- administratorze, to będą kolejne na innych portalach i tak.
1
j.w. 2014-11-15 22:40:12
Szanowna Pani....
Dostrzegłem w Pani opinii kilka nieścisłości,które postaram się Państwu czytającym je wypunktować, a mianowicie:
1.Obraża Pani Szefa P.Sławka, gdyż to właśnie on dokonuje wyboru pracowników na stanowiska sprzedaży w swojej firmie
2.Obraża Pani P.Piecucha,bo ustalanie cen pieczywa Jego piekarni nie leży w Pani jurysdykcji
3.Obraża Pani pracownice firmy Rąba, gdyż nie do Pani należy ocena ich walorów fizycznych i estetycznych
4.Obraża Pani Administratora sugerując pozostawienie na forum szkalującego wpisu
5.Obraża Pani Klientów, którzy codziennie dokonują zakupów w ocenianym negatywnie przez Panią sklepie.
6.Ocena jakości wypieków piekarniczych jest tym, o czym ma Pani najmniejsze pojęcie

Oprócz tego, pomimo starań, kiepsko wychodzi Pani płynne posługiwanie się językiem ojczystym w piśmie (ciekawie, jak w mowie), a dowartościowywanie siebie poprzez oczernianie innych uważam za wysoce niestosowne.
Podejrzewam, iż po zwolnieniu Pani z firmy "Rąba" za kradzież, chce się Pani odegrać na zarządzie i pracownikach publikując teksty niezgodne z prawdą i
mające na celu prowokację, oraz wpływ na negatywny obraz firmy.
Reasumując, prosiłbym Panią o zajęcie się swoim popapranym życiem, swoimi problemami, impotencją męża, brakiem kochanka (a któż się dziwi),brakiem pracy,ogólnym odrzuceniem,świerzbem i księdzem po kolędzie.
Poza tym IP Pani komputera został zidentyfikowany i będą wobec Pani wyciągnięte konsekwencje w wypadku udowodnienia nieuzasadnionych oskarżeń.
Dobrze Pani napisała: "Omijać, omijać i jeszcze raz omijać" ... taką babę, jak Pani meg.
Kotka123 2014-11-16 18:24:43
Pracuję w firmie Rąba od czterech lat i nie uważam ,żeby pieczywo z tej piekarni było tragiczne i nie do zjedzenia , a przede wszystkim mogę polecić z czystym sumieniem chleb metrowy na wagę.Przez okres czterech lat tak naprawdę z szefem nie miałam dużo do czynienia , gdyż wszystkie sprawy są załatwiane przez naszą kierowniczkę p.Kasię na temat której nie mogę powiedzieć ani jednego złego słowa zawsze stała za pracownikami i o cokolwiek ją poprosiłam raczej nigdy nie spotkałam się z odmową.W firmie tej pracuje mi się bardzo dobrze ,zarobki nie są jednakże za wysokie i jest odwieczny problem z umowami ,gdyż pracując już tyle czasu dalej nie mam umowy na cały etat.Mam cały czas cicha nadzieję ,że w końcu dostane umowę na cały etat.
bodo 2014-11-17 09:20:20
TO CO WYPISUJECIE TO NIE PRAWDA JESTEM STALYM KLIENTEM TEJ PIEKARNI NA OS BESKIDZKIM I NIE MAM NIC DO ZARZUCENIA PIECZYWO SUPER A EKSPEDIENTKI MILE I UPRZEJME KTOS KTO TO WYPISUJE TAKIE BZDURY WIDOCZNIE JEST ZAZDROSNY TYKO NIE WIADOMO O CO
meg 2014-11-20 13:47:30
Nieścisłości? Widocznie to u Pana problem z czytaniem ze zrozumieniem. Nigdy w Piekarni Rąba nie miałam przyjemności pracować. Wystarczy, że jestem klientem, kupuję u nich pieczywo. Trudno to nazwać zakupami. Są one sporadyczne (raz na pół roku). Odpycha mnie smak pieczywa i obsługi, stąd omijam tą piekarnię wielkim łukiem. Czytając wypowiedzi innych, nawet tych co pracowali, nie są zbyt pochlebne. Nadal obstaję przy zdaniu, że przy zatrudnianiu ludzi do pracy z klientami, a zwłaszcza z żywnością, powinno się sprawdzać choćby to czy taka osoba pali papierosy. Panie z Piekarni Rąba na Beskidzkim palą papierosy, a potem śmierdzącymi z peta rękami podają żywność. Jak dla mnie już nic bardziej odpychającego nie może istnieć. Forum, choćby takie jak to ma na celu wyrażanie swoich opinii. Co zresztą uczyniłam. Jeśli się ktoś nie zgadza- ma do tego prawo. Ile ludzi na świecie tyle różnych opinii. Co do wartościowania się, niech się Pan sam nie ośmiesza, wyliczając i punktując czyjąś wypowiedz. Bo nie jeden profesor, rzekomo wyuczony, ma wiedzę z jednej dziedziny, z czego życiowo jest po prostu kaleką społeczną. Reasumując- będę zamieszczać na tym i na wielu innych forach swoje opinie, komentarze, bo po prostu nikt mi tego nie zabroni. A straszyć nr IP komputera to może pan sobie małe dzieci na placu zabaw, żeby za głośno się nie bawiły. Na ludzi dorosłych takie zagrywki nie działają. Szkoda, że tacy ludzie żyją na tym świecie. Na szczęście kiedyś się to zmieni:) Pozdrawiam
1
saga 2014-11-23 13:01:28
Szanowna Pani.Nawiązując do Pani wpisów z 6.11 i 15.11 z jednym się tylko z Panią zgodzimy,że może Pani pisać na forach,co Pani tylko chce i myśli,ale pod jednym warunkiem:że Pani oskarżenia będą prawdziwe.Proszę Pani,pracując tyle lat,nie zdarzyło się,abyśmy nie odpowiedziały na powitanie,zapytanie czy pożegnanie,czyli:na dzień dobry,odpowiedzieć grzecznie na pytanie klienta i do widzenia.Nazywając SZKARADĄ,czy innym epitetem,trudno,nie musimy się Pani podobać,ale proszę być sprawiedliwą w ocenie obsługi klientów,bo nie lekceważymy nikogo.Jeśli chodzi o higienę,bardzo często myjemy ręce,a ZAWSZE jeśli sprzątamy,czy coś innego niż sprzedaż robimy,a nie zapakowany towar,podajemy przez woreczek lub foliową rękawiczkę.Jesteśmy pozytywnie nastawione do ludzi i tak też do każdego człowieka podchodzimy.Nie wiemy za co Pani nas tak fałszywie oczernia?Jeśli Pani anonimowo pisze na nas oczerniające i nie prawdziwe komentarze,proszę przyjść do kiosku i poparte faktami,przedstawić nam niestosowne podejście do klienta.ZAPRASZAMY.Nie mamy nic sobie do zarzucenia,co Pani na nas pisze,do KAŻDEGO klienta podchodzimy uprzejmie a o higienę dbamy,o to proszę się nie martwić.W miejscach publicznych np.w autobusie,jest wiele bakterii i zarazków i każdy człowiek jest na nie narażony. Z całym szacunkiem do Pani nie prawdziwej opinii,nie miałyśmy na celu Pani obrazić.Mimo wszystko życzymy Pani wszystkiego co dobre.Pozdrawiamy
kerik 2 2014-11-25 20:18:44
Wiecie tak czytam te opinie jak to większość narzeka jakie niedobre pieczywo jaka masakra w pracy pracuje już kupę lat i nie zamierzam zmieniać z szefem zawsze idzie się dogadać życiowy człowiek jasne raz jest ciężej raz lżej jak w każdej innej pracy a jak komuś coś nie pasuje to niech pierdół nie wypisuje bo się nie dostał albo wyleciał albo się nie nadaje do naszej ekipy a ten idiota co pisał ze piekarnia splajtuje niech się dobrze puknie w łeb bo chyba nie wie co mówi a do tych co tak narzekają ze tak ciężko im się u nas pracowało to widocznie do pracy się nie nadawaliście pozdrawiam do zobaczenia w firmie .
meg 2014-12-06 22:45:27
Nie robię już u Państwa zakupów, i nie zamierzam w Państwa sklepie się pojawiać osobiście. Odradzam każdemu z osiedla Beskidzkiego zakupów u Państwa. Mam nadzieję, że kiedyś w Państwa miejscu powstanie lepsza piekarnia. Oby tak się stało jak najszybciej. Może to forum wpłynie na kulturę ekspedientek, i teraz na 100% zaczną być uprzejme. Tak na prawdę to mnie nie interesuje, czy się zmienicie, czy nie. I tak każdemu znajomemu z Beskidzkiego mówię, aby tam nie kupował.
saga 2014-12-14 19:07:50
Pozwolimy sobie jeszcze ostatni raz odpisać na Pani wpis i my już nie będziemy wracać do tego bezpodstawnego,oskarżającego i ubliżającego tematu.Jest to proszę Pani indywidualna i sprawa i ocena,ale musimy Panią rozczarować,mamy NAPRAWDĘ rzeszę zadowolonych klientów i z jakości pieczywa tak i z naszej obsługi.Pani wpisy nie wpłyną na kulturę ekspedientek(jak to Pani napisała)bo my jesteśmy kulturalne do klientów od zawsze.Przykro nam ,ale nie zanosi się na zmianę piekarni ,tylko dla Pani,bo klienci zadowoleni.Może Pani odradzać znajomym kupowanie u nas,ale myślę,że każdy ma swój rozum,a i my mamy wspaniałych klientów.Szkoda,że nie chciała Pani nam przedstawić poparte prawdziwym faktem naszą rzekomą złą obsługę,obrzucając nas tak wulgarnymi epitetami na portalu,świadczy to oczłowieku.Tym akcentem kończymy to pisanie i korzystając z okazji życzymy Wesołych Świąt,oraz miłości międzyludzkiej.
Ania1 2014-12-20 01:01:51
Pani Karolino,co do Pani wpisu to nie podzielam Pani opinii (pisała Pani że splajtują)Samochodów mają coraz więcej i coraz częściej się u nas tankują , a kierowcy z którymi rozmawiam, cenią i szanują sobie pracę w piekarni Rąba.Kupuje ich pieczywo w markecie REAL w B-B i nigdy nie miałam zastrzeżeń!!!! ,a na ich stronie widać większość sieci z którymi współpracują więc uważam że to nie jest przypadek...
zh 2015-01-05 20:59:54
Żona idąc do pracy, prawie każdego dnia, kupowała drożdżówki i inne pieczywo z piekarni Rąba w sklepiku przy dworcu PKP w B-B. Czasem drożdżówkę przynosiła i dla mnie. Nam to pieczywo smakuje. Ponieważ od lutego 2015 r. Żona nie będzie przechodzić obok tego sklepiku, to też w miejscu zamieszkania (oś. Karpackie w B-B)szukaliśmy, degustowaliśmy wypieki z różnych piekarń. Trwało to parę tygodni, aż do dzisiaj, gdy okazało się, że obok nowej "biedronki" jest sklepik z pieczywem z Piekarni RĄBA. W środę idziemy po dobre i smaczne pieczywo. Pozdrowienia na 2015 rok.
Ps. Proszę przekazać Paniom ze sklepiku przy dworcu PKP w B-B, nasze podziękowania za wieloletnią życzliwą i bardzo miłą obsługę.
klientka 2015-01-29 15:33:25
Pieczywo i wyroby ok żal mi tylko dziewczyn ze marzną bo chyba nie maja porządnego ogrzewania
Kasia 2015-03-29 12:10:30
Zamowilam tort na 18stke i nie dość ze brzydki, wygladal jakby go robili doziecko z podstawówki to jeszcze okropnie ciezki i niesmaczny. A w sklepie wszyscy zachwceni zachwawali ze przepyszne torty!!! No dziękuję bardzo. Cala impreza skupila sie na mowieniu o niesmacznym torcie...
Śmieszy mnie opis na stronie o niepowtarzalnym smaku. Tak,na pewno go nie zapomnę..
A co di pieczywa to mój chłopak z Mazur mowil ze niedobre. Ja niestety nie mam porównania bo od zawsze tylko jem takie :/
klient 2015-05-13 19:07:18
mnie pieczywo bardzo smakuje do kierownictwa nie mam zastrzeżeń, ale bardzo mi sie nie podoba w jednym sklepie gdzie pracownica przebywając na l-4 wchodzi sobie za ladę na zaplecze bez fartuszka i przebywa tam dziennie pytam dlaczego ???? czy ona kontroluje te panie tam pracujące ????
1
ania 2015-07-18 20:35:55
Przeczytałam wszystkie opinie i całkowicie się z tym zgadzam . No cóż podsumowując krótko , jaki pan taki kram .
klient 2015-08-19 12:59:11
mam tylko pytanie dlaczego sklep w Pszczynie jest tak wcześnie zamykany , wracając z pracy po 16 nie jestem wstanie kupić u was już pieczywa i jestem zmuszony iść do konkurenci. mogło być jak dawniej do 18
1
ona37 2015-08-26 21:06:24
a ja kupuję pieczywo z piekarni Rąba , smakuje nam chleb wieloziarnisty i francuskie z morelą albo trójsmak
pozdrowienia dla sympatycznych pań z piekarni na osiedlu Kopernika w Bielsku Białej
zeno 2015-10-25 14:54:24
Pieczywo sprzedają z poprzedniego dnia jako swieże masakra !!!Po 3-4 dniach pleśnieje , więcej tam nie kupię .
maja 2016-01-06 15:12:15
W ciastach są skorupki od jajek ! kilka razy zrobiłam tam zakupy i więcej nie kupię .
ada 2016-01-31 13:27:14
chleb kupiłam nie swiezy , oprócz tego z kawałkiem sznurka w srodku , jestem stała klientką . Niestety rezygnuję z dalszych zakupów w tej piekarni , to nie pierwszy raz sie zdarzyło .
1
morko 2016-05-13 17:33:57
Ogólnie dziwna sprawa @ada, ja nigdy nie trafiłem na żaden sznurek, wiadomo, mają całkiem sporo pracy i całkiem sporo zamówień, stąd też czasem może im się trafić błąd. No ale ceny i jakość produktów jest bardzo konkurencyjna
Zostaw swoją opinię o Piekarnia Rąba - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Piekarnia Rąba