brak logo

Tubes International Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Tubes International Sp. z o.o.

takaiowaka 2010-10-27 20:49:22
a na jakie stanowisko ta rozmowa i gdzie - Centrala czy oddział
on 2010-10-28 13:40:49
Oddział - asystent
anetka 2010-10-28 15:49:02
a o szkoleniu w poznaniu (usunięte przez administratora) wartym nic nie mówili?:) paranoja nie firma
paranoja 2010-11-02 20:14:24
firma jak narazie zajebista
edek 2010-11-04 14:57:35
a co we wrocku pracujesz?
anonim 2011-01-26 21:01:27
Dlaczego nie ...
anonim 2011-01-26 21:07:24
Pablo - 2009-11-25 21:53:42

Kolego a czy nadal chciałbyś pracować w branży ???

Dlaczego nie...
Pablo 2011-02-04 11:07:50
Witam, Zasadniczo potrzebujemy ludzi z doświadczeniem w branży węży przemysłowych ale jeżeli czujesz temat hydrauliki siłowej możemy rozmawiać - zaznaczam że zajmujemy się oferowaniem produktu z najwyższej półki czyli czegoś więcej niż tylko ceny. Jeżeli jesteś zmęczony podjazdami konkurencji oferującej to samo (np. Semperita, Stomila czy innych podobnych marek) o 5% czy 10% taniej i masz tego dość, wiesz jak oferować odpowiednią jakość a co za tym idzie cenę - aplikuj. My jesteśmy oczywiście gotowi pomóc Ci w zdobyciu stosownej, niezbędnej wiedzy ale pewne "wrodzone" umiejętności są nieodzowne.
Jeżeli ten model działania Ci nie odpowiada zrezygnuj.
Pozdrawiam,
szczęściara 2011-02-07 21:16:42
A już myślałam, że jestem jakaś dziwna... Cieszy mnie, że nie jestem osamotniona w opinii. Pracowałam prawie 4 lata, zwolniłam się na własne życzenie. Atmosfera fatalna. Wazeliniarstwo i znajomki. Najlepsze babskie stanowiska obsadzone przez matki, córki i ich przyjaciółki czy też znajome. Co dzień u nich imprezki, sałatki, ciasta, kawusia i tak dalej. Jeśli się nie podlizujesz - jesteś nikim. A i tak cię obgadają i jeszcze wrobią w problem, który same załatwiły. Miażdżenie ludzi to ich specjalność. Dowodzący - mały człowiek. Boi się wszystkich, ale ma odrobinę władzy więc odgrywa się na tych, którzy mają swoje zdanie i chcą... pracować. W oddziale - wazeliniarstwo i kolejna "grupa wsparcia".
Przetrwają tylko ci, którzy się podlizują, przytakują, nie wychylają z nowościami, ale umieją przekonać szefa, że ich pomysł jest jego pomysłem.
Żenada. Szkoda zdrowia psychicznego.
Zarobki? Jeśli nie jesteś z 'rodziny' - nie licz na wiele :-]
4
anonim 2011-02-08 16:51:10
Dla mnie praca w Tubesie jest ok!!!Nie ma żadnych problemów i nie musze nikomu dupki lizać,tak do końca nie zgadzam sie z wypowiedziami które są zawarte wyżej...Pozdro dla całego działu technicznego w centrali:)
P.S. Panie (usunięte przez administratora)nie krzycz tak Pan
anonim 2011-02-18 12:31:26
ZGADZAM SIĘ Z POWYŻSZĄ OPINIĄ Z TEGO CO MI WIADOMO TO SĄ UKŁADZIKI W TUBESIE .SĄ TEŻ OSOBY KTÓRE NIE WIADOMO DLACZEGO TAM JESZCZE PRACUJĄ BO PRZECIEŻ ŚCIEMNIAJĄ NA MAKSA.I TU JEST PYTANIE GDZIE SZEF MA OCZY :-)
anonim 2011-03-06 09:50:50
(usunięte przez administratora)..zależy o kim mówisz - chyba o p. (usunięte przez administratora) bo to on atam tak na prawde rządzi - zgadam sie z opinia w 100% ksiegowe i kadrowe to jedna wielka klika
1
anonim 2011-04-03 22:17:35
Jeślli nie jesteś w \\\"ekipie\\\" jesteś nikim, ciężko jest gdy robisz swoje i nie liżesz dupska osobom wyżej, kolesiostwo i tyle....nie polecam
1
Zed 2011-04-20 18:29:52
Witam
Jak z tym szkoleniem w poznaniu - 3 miesiące???
Stawka dla asystenta jakieś widełki jeśli chodzi o płace?
Może się wypowie ktoś ze Śląskich oddziałów - jaka atmosfera?
1
anonim 2011-12-01 21:56:52
Witam może ktoś z was coś wie na temat stanowiska Technolog Konstruktor widziałem mają taką ofertę pracy. Pozdrawiam ;)
2
wsk 2012-01-12 22:26:04
a jak jest w oddziale w Łodzi? ktos wie? da sie zyc?
ktoś 2012-11-23 12:25:50
Jestem byłem pracownikiem jednego z oddziałów. Szkolenie trwa OKOŁO 3 miesięcy w Poznaniu. Około, ponieważ jego część techniczna na warsztacie często się wydłuża za sprawą osób które mają swoje zajęcia i nie mają czasu dla szkolących się, którzy całymi dniami czekają na odbiór zadania. Przygotujcie się też na zlecanie najgorszych prac, typu rozładunek tira z wężami fi 250mm na mrozie. Warunki socjalne- jest mieszkanko służbowe dla dwóch osób gdzie jest całkiem znośnie, ale reszta szkolących się musi zadowolić się pokojem w hotelu o najniższej możliwie kategorii z rozpadającymi się szafami, robalami w łazienkach i obcymi typami budowlańcami, korzystającymi na spółkę z naszej łazienki i kuchni. Ponadto, wracając po weekendzie nigdy się nie wie który pokój się trafi. Jeśli chodzi o atmosferę w oddziałach, potwierdzę tylko zdania z poprzednich postów. Należy pamiętać, że jest też sporo zalet w pracy w Tubesie- głównie doświadczenie handlowe i branżowe.
ktoś z Poznania 2012-12-03 18:53:01
Pracuję już jakiś czas w o/Poznań i nie narzekam, jeśli się czujesz "zagoniony" to nie jest robota dla ciebie, jeśli "błyśniesz" i potrafisz zawalczyć o swoje, to na bank przy najbliższej okazji wywalczysz podwyżkę. System szkoleń może faktycznie nie do końca jest szczęśliwy, ale szkolony jesteś tutaj cały czas, nawet najwięksi wyjadacze chodzą na szkolenia i jest to jedna z wielu rzeczy które mi się w Tubesie podoba - ciągła dbałość o odpowiedni poziom merytoryczny. Postrzegani jako najwięksi kosiarze - dyrektorzy:
Pan (usunięte przez administratora) i Pan (usunięte przez administratora)to ludzie jak Ty czy ja i idzie się z nimi dogadać jak masz coś sensownego do powiedzenia, robisz swoje i nie ściemniasz. Plecenie głupot o układach i układzikach... no cóż nie zaprzeczam i nie potwierdzam, po prostu nie interesuje mnie to i nie chce mi się wierzyć, że istnieje jakaś firma bez takowych relacji.
Ja widzę się tu na dłużej, mam nadzieję że mnie tam też tak widzą :]
Nietoperek 2013-02-02 18:47:13
Witam
Ogólnie firma jest ok finansowo jezeli nie jestes kierownikiem badz dyrektorem nie przejdziesz pewnego pulapu finansowego, jesteś np. mgr w najstarszym to masz prace w godzinach 8-16 z tego może w sumie 3 godziny pracy reszta sen na wygodnym krześle bądź portal allegro ewentualnie ponętne mamuśki chyba ze zablokowali:)...(nie zapomnijmy też o latającym przewodniczącym który jak spadają obroty szuka winnego wokół siebie no przecież on już dla firmy zarobił więc teraz TY zapierniczaj. Nie można też zapomnieć o wspaniałych "kolegach" oddziałowych którzy wyczekują na najmniejszą okazję ,aby Cię zmieszać z błotem u przewodnika i zamiast zająć się pracą szukają byle pretekstu aby uprzykrzyć życie temu któremu coś się jeszcze chciało .....
Jan 2013-05-04 11:57:12
zarobki na poziomie 1500-1800 zl brutto.
To już (usunięte przez administratora) zarobi więcej.
Jan 2013-05-15 10:58:55
Nawet [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sobie nie zawracaj
bb 2013-08-05 20:27:07
Skoro tyle jesteś wart ty i to co sobą reprezentujesz
aa 2013-09-27 09:43:57
Ja tutaj pracuję w jednym z oddziałów. Atmosfera jest OK. Ale z tego co wiem (jak w innych firmach) czym większy oddział tym więcej problemów. Tworzą się obozy. Ale gdzie tak nie jest. Włążenie w d to chyba tylko na cetrali bo pospolity Tubesiak z oddziału ma kontakt z Panem (usunięte przez administratora) może raz w roku. Czyli nie ma kiedy uprawiać wazeliniarstwa.
Co do roboty, to coraz więcej papierków do zrobienia, ale tak mają wszyscy. Co do zarobków oczywiście jest dysproporcja i "starzy" mają dużo więcej, "młodzi" niestety cieniutko. Masz tyle na ile zawalczysz. Jak się umiesz sprzedać to możesz mieć więcej. Ale jak to mówią droga wolna, jak masz za mało to możez szukać innej pracy.
2
stara wiedźma 2013-12-20 22:54:04
wypłaty są .... na czas zawsze ,ale raczej to wynagrodzenia :)
asia 2014-02-05 20:43:47
Pracowałam w Poznaniu przez parę miesięcy, zwolniłam się na własne życzenie. Atmosfera, jak opisują niezbyt fajna, uśmiechają sie do ciebie,a za plecami obgadują. Szkoliła mnie panna, która sama tam pracowała od pół roku. prawie nie dopuszczała mnie do kompa,wszystko sama robiła a potem wypisała wszystkie uwagi na mój temat do kierownika. Kiepsko jakoś wszystko zorganizowali...ogólnie został niesmak....
3
kTOŚ 2014-04-08 19:10:04
3lata pracy i żałuje ze nie walnąłem tą praca rok temu , oddział Katowice to żenada .4 kierowników na 16 osób i niektórzy zapominają co do nich powinno należeć , co do pracowników to starzy pracownicy sądzą ze każdy jest kierownikiem , i szukają głupiego który za nich odwali robotę. podstawą w oddziele jest iść i podkablować kogoś.Zaplecze i sprzęt jest ale większość nie do ruszania ( to po kiego diabła kupować rzeczy i je trzymać w szafkach). dział handlowy cóż nagonka jest żeby sprzedać jak najdrożej a kupić za grosze , temu się nie dziwie bo to normalność. ogólnie jeśli masz zero ambicji szukasz stałej pracy gdzie wypłaty będą w terminie, masz ogromna odporność na widzimisię współpracowników to polecam Ci tą pracą ale nie licz na wiele oczywiście poza wypłatą .Obecnie trenuję łopatologię za te same pieniądze i czuję sie lepiej . nie mam problemów z zdrowiem , nie zastanawiam się z czym wyskoczą w pracy starzy wyjadacze i współczuje mojemu następcy
1
Boguś 2014-04-08 19:11:32
3lata pracy i żałuje ze nie walnąłem tą praca rok temu , oddział Katowice to żenada .4 kierowników na 16 osób i niektórzy zapominają co do nich powinno należeć , co do pracowników to starzy pracownicy sądzą ze każdy jest kierownikiem , i szukają głupiego który za nich odwali robotę. podstawą w oddziele jest iść i podkablować kogoś.Zaplecze i sprzęt jest ale większość nie do ruszania ( to po kiego diabła kupować rzeczy i je trzymać w szafkach). dział handlowy cóż nagonka jest żeby sprzedać jak najdrożej a kupić za grosze , temu się nie dziwie bo to normalność. ogólnie jeśli masz zero ambicji szukasz stałej pracy gdzie wypłaty będą w terminie, masz ogromna odporność na widzimisię współpracowników to polecam Ci tą pracą ale nie licz na wiele oczywiście poza wypłatą .Obecnie trenuję łopatologię za te same pieniądze i czuję sie lepiej . nie mam problemów z zdrowiem , nie zastanawiam się z czym wyskoczą w pracy starzy wyjadacze i współczuje mojemu następcy
6
Korwin 2014-08-22 14:18:28
Pracowałem przez niecałe pół roku w Centrali. Atmosfera w biurze grobowa, branżowe żarty o wężach i sprzedaży, z których śmieje się pół biura. W handlowym na ścianie dekalog działu. Oficjalnie i sztywno do bólu. Nikomu nie można ufać, bo donoszą. Ogólnie firma ma korporacyjne zapędy i ambicje i człowiek poniżej stanowiska product managera czuje się tam jak mały trybik. W porządku jest paru kierowników, ale podlegli im ludzie to często zwykłe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2
agi 2014-11-30 01:17:19
o jejku, skoro wymagamy od kogos to moze zacznijmy od siebie...Niech gadaja i zartuja, ich sprawa. Nie wkrecajmy sie w to tylko robmy co do nas nalezy i bedzie ok. Ja chce zasiegnac info na temat wynagrodzenia i umowy jaka podpisuja z pracownikami. A jakies uczestnictwa w szkoleniach sa oferowane?? pozdrawiam serdecznie :-)
interesuje mnie praca w tubes 2015-01-31 17:00:32
witajcie interesuje mnie praca w tubes tylko niestety widze ze ostatnie informacje w tym temacie sa bardzo odlegle.... macie moze jakies nowe informacje np na temat stawek oferowanych nowym pracownikom? w mojej starej pracy obcieli nampensje dlatego zaczynam rozgladac sie za czyms nowym mam nadzieje ze cos znajde
1
jaro 2015-02-17 22:32:20
Obecnie tubes international poszukuje ludzi na dwa stanowiska, a w zasadzie to na trzy, bo lokalizacje są dwie. Stanowiska te to Pracownik warsztatowo - produkcyjny w Poznaniu oraz Asystent ds. handlowo-technicznych także w Poznaniu oraz w Toruniu. Ogłoszenia dostępne na ich stronie internetowej, wyglądają nawet przyzwoicie.
pOZNANNIAK 2015-02-23 10:52:33
a jak to wyglada jezeli chodzi o prace warszatowo produkcyjne? Czy wynagrodzenie co do wykonanej pracy jest adekwatne?I jaka jest tam atmosfera?Chodzi mi glownie o oddzial w poznaniu.
milon2 2015-03-05 21:36:33
Podstawowe narzędzia to młotek i obcęgi.
Bogusław 2015-05-12 10:44:02
Idzie sie tam dogadac z ludzmi czy dretwo na warsztacie?
Nowy 2016-02-05 10:35:01
Właśnie dostałem pracę w Tubes. Warunki jakie zaoferowali są całkiem przyzwoite. System wynagrodzeń jest jasny i 2 na początek to nie problem (oczywiście netto) i umowa o pracę od pierwszego dnia.
Wettxo 2016-05-16 21:09:32
Nie tylko asystenci są poszukiwani @piotr. Ja widzę do nich ofertę na specjalistę ds. kontroli jakości. Wymagane jest by mieć wyższe wykształcenie techniczne mechaniczne, do tego dochodzi znajomość rysunku technicznego maszynowego i bardzo dobra znajomość obsługi komputera (pakietu MS Office).
2
kowalczyk 2016-11-01 23:17:08
Dla mnie ta firma to porażka...

Weszli na pewien standard i nie "jesteś pracownikiem" tylo statystycznym slupkiem...jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br />
"Cele i Zadania"w ich systemie zarządzania - tj.forma mobbingu wyrzucona w ich wewnętrzne prcedury....
6
Zostaw swoją opinię o Tubes International Sp. z o.o. - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tubes International Sp. z o.o.