logo GlobalLogic Sp. z o. o.

GlobalLogic Sp. z o. o.

Wrocław

Opinie o GlobalLogic Sp. z o. o.

anonim 2009-05-22 22:46:02
REC RULEZ - sie zatrudnilem i jest super w porownaniu z tym polskim [usunięte przez admina] molochem w ktorym do tej pory robilem. Brakuje mi troche tego, ze jeszcze nie robia swoich produktow. ~senior architect
gumis 2009-07-02 11:45:32
Słyszałem że ostatnio były tam zwolnienia części załogi pracujacej przy projekcie dla Continental.
Siemensowiec 2009-07-04 02:31:33
Też słyszałem, ale przynajmniej zareagowli szybko aby nie (usunięte przez administratora)całej firmy, mam tam kolegę, który mówi , że w nich wierzy.... a kryzys jest wszędzie. Gdzie właściwie , oprócz NSN można znależć pracę we Wrocku bo u nas już nie
thobi 2009-11-30 14:01:21
Teraz kryzys się skończył i REC zatrudnia na nowo. na dodatek otwiera dalsze placówki - co widać na www.rec-global.com
anonim 2010-01-05 20:31:34
Po ofertach pracy widać, że REC "szuka ludzi" ..... jednak znawca tematu zauważył również, że tuż po "grupowych" zwolnieniach w 2009 REC nadal zamieszczał oferty pracy - taka symulacja dobrej kondycji f-my. Myślę jednak, że opinie o firmach IT rozchodzą sie po wrocku szybko i to nie koniecznie przez fora jak np. to obecne, które jak narazie tworzone głównie przez ludzi RECa.
znajowy 2010-02-17 16:08:12
może to i wszystko bardzo ciekawe... ale żeby na swoich stronach umieszczać obrazki żywcem wzięte ze stron "S" - np. patrz buśki na "Open positions"...
anonim 2010-02-23 21:26:01
skoro jest tak pieknie, to zapytajcie w RECu ile osob zwolnili w ostatnim czasie? A jezeli ktos chce tam pracowac, to oczywiscie rozumiem, bo przeciez samobojcy i desperaci tez chodza po ziemi :)
delegat 2010-03-11 22:03:28
Z zaufanego zrodla (czytaj pracownicy) dochodza sluchy ze REC zwija biznes i co lepsi juz sie ewakuowali a pozostali w pospiechu szukaja zaczepienia w stabilniejszych firmach jak Tieto czy NSN.
oberwator 2010-03-16 23:07:44
to nie żadna ucieczka, tylko kontrakty do zrealizowania dla Tieto czy NSN...
anonim 2010-03-17 22:25:41
oberwator - 2010-03-16 23:07:44

to nie żadna ucieczka, tylko kontrakty do zrealizowania dla Tieto czy NSN...

HAHAHA! Tak wlasnie wyglada moderowanie forum przez pracownikow RECa...."kontrakty do zrealizowania" HAHAHA!!! Nowe umowy z lepszymi warunkami to sie teraz nazywa "kontrakt do zrealizowania" no i moze Ci pracownicy jeszcze wspominaja prace w RECu w samych superlatywach?! Ciekawe ile jest juz kawalow na temat tej niezmiernie ciekawej firmy....???
1
xyz 2010-09-28 19:54:44
Moim zdaniem porównując do innych firm we Wrocławiu, to REC wypada całkiem nieźle. Są przyjemne warunki pracy (pokoje a nie open-space, jest miejsce gdzie można sobie zrobić przerwę). Zarobki są ok (jak na Wrocław), można sporo odłożyć na projektach za granicą i jest socjal (dopłaty do obiadów itp.). Minusem jest to, że firma nie inwestuje w pracowników. Myśle, że dla początkującego firma jest dobrą opcją.
1
byly pracownik 2010-10-21 13:28:42
Ja bardzo dobrze wspominam prace w RECu. Fajna praca, ciekawa robota a atmosfera niepowtarzalna. W mojej obecnej firmie nie mam takiego fajnego systemu benefitow jak w RECu jednak wyjechalem z kraju. :) Nie ma co sie nakrecac i przekrzykiwać w tych opiniach. Kazdy zawsze bedzie mial swoje zdanie na temat pracodawcy, nie mniej jednak mysle ze REC jest jedna z ciekawszych firm IT we Wrocławiu. Pozdro!
anonim 2010-12-01 09:25:47
Jesli mozna spytac, to co zmotywowalo do wyjazdu? Zarobki?
anonim 2011-05-13 16:00:04
Dla mnie po studiach SUPER firma, fajna atmosfera, duuuzo wiedzy do ogarniecia, wyjazdy zagraniczne, super biura i nawet autobusem dojezdzam spoko! pozdro!
anon 2011-06-19 19:29:37
no tak nie samowite warunki płacowe kolega u góry może nawet autobusem dojeżdżać. Nie pocieszaj się ty musisz dojeżdżać autobusem bo rowerem możesz tylko w lato jeździć, a samochodu się nie dorobiłeś
ciekawy 2011-09-09 19:57:11
Kto może coś powiedzieć o pracy w oddziale w Koszalinie (http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,677387,0,0,99999)?
anonim 2011-09-20 12:31:06
Pracuje we Wrocku ale codziennie wspolpracuje z Koszlinem poniwaz projekt jest czesciowo tam realizowany. Z tego co gadam to chlopaki na pomorzu sa zadowoleni. Jezeli chcesz bezposrednio kogos zapytac to musisz poszukac na takich portalach jak goldenline
mh 2011-09-20 12:36:45
Osoby które rok temu wieszczyły upadek REC'a i odpływ ludzi powinny sie teraz wstydzić bo firma od tamtego czasu prawie podwoiła zatrudnienie... Generalnie firma jest stabilna i nie zanosi sie na zadne zwolnienia - wręcz przeciwnie. Osobiście jestem zadowolony z pracy w Recu, generalnie warunki są podobne do innych firm IT we wrocku, no może program szkoleń dla pracowników jest jeszcze słaby ale to tez się zmienia.
anonim 2012-04-24 16:21:42
Moze ktos uprzejmie doniesie jak obecnie wyglada praca w tej firmie?
absolwent 2012-06-03 16:10:14
Cisza...
Tak zle jest czy boi sie ktos puscic pary?
zadowolony 2012-06-18 10:24:36
To jest na prawde dobra firma, caly czas sie rozwijaja,. Jestem tu od roku i bardzo zadowolony. Klimat, socjal,mila atmosfera, bardzo dobry zespol kierwoniczy. Widac, ze maja startegie. Firma zostala zakwalifikowana do polskich czempionow. Mam juz filie w Koszalinie, Zielonej Gorze , w Slowacji i Chorwacji. Planuje w tym roku otworzyc biuro w USA. A wiec polecam
aj 2012-06-28 21:55:46
Firma cały czas mocno inwestuje i się rozwija. Co miesiąc dołącza kilka osób. Generalnie z tego co wiem to mają duże ciśnienie na nowych pracowników. Dużym plusem jest świetna kadra managerska, zero prostactwa i taniego cwaniactwa co się coraz częściej zdarza. Kolejnym plusem jest różnorodność projektów. Minusem jest mało szkoleń dla pracowników. Jak ktoś lubi delegacje to też może się w tej firmie realizować :)
Kiedyś tam pracujący 2012-08-07 15:22:13
Niestety ja mam złą opinię o tej firmie. Management nie interesuje się w ogóle pracownikami i ich chęciami rowoju, klepią nierozwijające (dla pracownika) projekty, obiecują inne, ale bez pokrycia, płacą tyle co na kasie w biedronce - liczy się dla nich tylko ich zysk. A jak im powiedzieć w twarz że chce się po długim czasie od obietnic wreszcie jakiś inny, ciekawszy projekt niż naciskanie przez 8godzin klawisza F5 przynosi skutek zwolnienia, z datą dnia poprzedniego. Aczkolwiek ich plan \"wyciągniecia ludzi\" z nudnego, nierozwijającego projektu się powiódł - wszyscy będący w projekcie zmienili pracodawcę (łącznie 4 osoby) - to taka opinia z przed 4miesięcy. Ogólnie nie polecam, chyba że chcesz patrzeć jak inni się rozwijają a Ty się cofasz...
kk 2013-01-25 09:52:58
Pracowałem w recu 2 lata temu i powiem jedno - nie było źle, ale jeśli człowiek jest zdolny i chce sie rozwijać to prędzej czy później się z tamtąd zwinie, albo przejmie go inna firma proponująca lepsze warunki finansowe czy ciekawsze projekty - zreszta widać to obecnie - połowa reca to studenci. Polecm reca na rok, dwa a potem rozwijajcie skrzydła gdzie indziej !
adamb 2013-03-06 11:46:29
pracuje pare miesiecy ale chyba sie zwolnie bo nic tu ciekawego nie robią. Faktycznie sporo młodych ludzi, chyba zaczynają tu swoją kariere. no cóż, nic tu po mnie.
rob 2013-12-31 11:29:38
ja zmieniłem na RECa i póki co jestem zadowolony. świetna atmosfera pracy przede wszystkim
ks 2014-06-26 08:48:54
ja osobiście polecam RECa, atmosfera super, mogę się dużo nauczyć no i zarobki też mi pasują:)
2
rob 2014-07-16 22:30:42
ponoc preferuja umowy o prace wiec stabilność jest, ale jak chcesz pracować na wlasny rachunek to tez jest taka możliwość, trzeba sie dogadywać
2
adek 2014-09-03 16:02:18
Czy mógłby ktoś opowiedzieć jak wygląda rekrutacja?
olo 2014-09-04 08:54:34
To zalzy pewnie od staowiska na jakie zlozyles aplikacje, zazwyczaj sa to dwie rozmowy, biora w nich udzial kierownicy techniczni i jeszcze ktos kto rozmawia z toba na tematy nie zwiazane z programowaniem, a i jest jeszcze taki test o cechach charakteru czy cos ale tu sie nie ma czego obawiac, wyjdzie co ma wyjsc. Ogolnie jest dosc "przyjemnie" w sensie nie czujesz się jak czlowiek w tej rekrutacji, a ja to cenie.
rafal 2014-11-13 15:11:55
hej, byłęm ostatnio na rozmowie i troche sie dowiedzialem. rec ma otwartych dosc duzo stanowisk bo jest duze zapotrzebowanie w projektach, firma sie rozwija etc. nie wiem czy maja problemy z pozyskaniem pracownikow? pewne jest ze wciaz poszukuja - jak chyba wiekszosc wroclawskich firm it. moj kolega 2 miesiace temu dolaczyl i poki co jest zadowolony, przynajmniej sie rozwija a nie to co poki co ja w wieeelkiej firmie. ostatnio mam wrazenie ze im wieksza firma tym bardziej sie cofam w rozwoju.
1
pytanie 2014-11-13 17:06:14
rafal, moglbys powiedziec cos wiecej? na jakie stanowisko byla to rozmowa, jaka umowe Ci proponowali? co masz na mysli mowiac o rozwoju kolegi - bo wyzej mozna wyczytac, ze wlasnie ten rozwoj jest sredni.
Były pracownik 2014-11-14 23:48:06
Nie polecam. Przy naborze uzgadniane były inne projekty. Później okazało się, że ich nie ma. Następnie próba wepchnięcia w stare technologie lub nieadekwatne do kierunku kariery zawodowej.

W mojej ocenie słabe zarządzanie managerskie, stare toole projektowe itp. Dla studenta na początek na plus, ale dla rozwoju kogoś z dłuższym stażem to raczej nie jest to. (Pieniądze raczej w porządku i to liczę na plus.)
2
xxx 2014-11-18 18:39:56
Jak długo pracowałeś?
inny były pracownik 2015-02-11 11:30:53
Pracowałem tam przez jakiś czas w zeszłym roku, zwolniłem się widząc jak się uwsteczniam zawodowo i rozleniwiam. Od 8 miesięcy pracuję gdzie indziej i mega sobie chwalę patrząc wstecz jakoby ten czas w rec przepracowany był bezpowrotnie stracony.
W Rec sami nie wiedzą czego chcą.
Tak jak kolega "były pracownik" wspomniał - obiecują na początku przy rozmowie dużo i opowiadają o świetnych projektach, później okazuje się, że człowiek przez dwa miesiące siedzi i patrzy w sufit bo nie ma dla niego fizycznie pracy - dobrze, że płacą przynajmniej za siedzenie (tym co mają umowę o pracę, nie wiem jak to z innymi umowami) i nic nie robienie.
Ogólnie to co były pracownik napisał jest prawdą i zgadzam się z tym.
Znam takich co siedzieli przez pół roku czasami nawet więcej bez projektu dochodząc na granice internetu z nudów.
Co do kadry zarządzającej - słaba, głównie wygląda to tak, że mydlą oczy i klepią po plecach i obiecywać tylko potrafią że zaraz będzie projekt (wrażenie trochę dwulicowości).
Niestety to jest praca i biznes więc widocznie muszą tak robić - zatrudnić ludzi żeby były zachowane zasoby ludzkie żeby mieć potencjał i jakąś elastyczność w doborze pracowników pod ew. projekty.
Atmosfera - spoko jeżeli chodzi o współpracowników choć w niektórych przypadkach zachowania, często można też odczuć (w tych co są tam zabetonowani po kilka lat) typowy "wyścig szczurów" i "lizanie ego" przełożonych tak jakby mieli coś na tym ugrać dla siebie.
Pieniądze - średnie, w innych firmach można lepiej wytargować.
Bardzo duża rotacja.
Firma raczej dla młodych zaraz po studiach na zasadzie "posiedzieć rok i mykać gdzie są lepsze projekty i lepiej płacą".
Technologie - na ogół przestarzałe, żadnych nowinek tam się nie doświadczy, praca odtwórcza.
Pozdrawiam wytrwałych ;)
4
tox 2015-08-22 22:55:31
witam, ja jestem zadowolony z pracy (mija mi juz drugi rok) nie uwsteczniam się i nie nudze, atmosfera na duuzy plus, wynagrodzenie tez mi odpowiada.
2
Hirek 2016-02-11 16:24:16
Ogólnie firma jest ok - problem jeżeli chodzi o IT stanowią projekty i klienci te projekty zlecający.
Projekty są często długotrwałe i mało rozwijające, a jak dorzucimy do tego upierdliwych klientów z którymi ciężko się współpracuje to efekt jest taki że nawet pomimo fajnych benefitów i przyzwoitych pieniędzy ludzie nie chcą w nich pracować.
Ogólnie firmę oceniam dobrze.
1
mietek 2016-04-20 17:12:55
Czy po roku jako software verification engineer można liczyć na 5tys do łapiki ?
pipi 2016-04-23 22:49:36
@13, ale nie dla świeżaków...
Tomy 2016-06-10 11:03:32
Hej, czy orientuje sie ktos jakie zadania sa na drugim etapie rozmow rekrutacyjnych? Chodzi mi o stanowisko testera. Byłbym wdzieczny za jakiekolwiek info!
1
jeż 2016-09-19 14:53:04
Bez doświadczenia też wezmą na testera za jakieś 2,5k do reki
anka 2016-09-19 14:57:07
jak na start toi moim zdaniem bardzo dobre wynagrodzenie, oczywiście pod warunkiem że z czasem będzie rosnąć
Dizzee 2016-11-07 19:52:42
Ogólnie po około roku stażu mogę w miarę obiektywnie polecić pracodawcę.
Jak to opisywali przedmówcy dużo zależy od projektu i klienta dla którego projekt jest prowadzony, niestety w przypadku telekomunikacji to jesteśmy mocno zależni od Niemców i ich narzędzi, testy to głównie automaty pisane w javie albo manualne, wspomagane skryptami do wprowadzania at komend. Jeśli ktoś nie miał wiele doświadczenia wcześniej to sporo można się nauczyć, roboty jest dużo i ciągle przybywa także i zespół jest systematycznie powiększany. Osoby bardziej otrzaskane pewnie też znajdą coś dla siebie ale ograniczeniem bywa środowisko klienta.
Rotacja jest jak wszędzie w branży spora, nie brakuje ludzi uciekających za lepszą kasą np. do Nokii ale też nie tak rzadkie są ruchy w odwrotnym kierunku. Ja jak dotąd nie spotkałem się z sytuacją żeby komuś "podziękowali za współpracę" więc jeśli chcesz się przyłożyć do pracy to możesz się czuć bezpiecznie nawet na okresie próbnym. Atmosfera wśród ludzi jest całkiem fajna, może to kwestia rekrutacji może szczęścia ale jakoś wielu konfliktów w zespole nie widać.
No i jeszcze kwestia najbardziej interesująca dla poszukujących zatrudnienia jako tester, junior o ile wiem przeciętnie może liczyć na ok. 2,5-3k netto, ja po 3 latach doświadczenia (chociaż nie było to stricte IT, nie wiem jak wynegocjowali inni) dostałem nieco ponad 3,5k, plus ewentualnie parę stów jak zaliczysz miesiąc z jakimś utworem na koncie (50%KUP).
1
Zostaw swoją opinię o GlobalLogic Sp. z o. o. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GlobalLogic Sp. z o. o.