brak logo

Firma Cukiernicza "Solidarność" Sp. z o. o.

Lublin

Opinie o Firma Cukiernicza "Solidarność" Sp. z o. o.

roma1976 2011-10-02 19:10:00
Witam.Jedna z najgorszych firm na lubelszczyznie,zarówno pod względem zarobków jak i traktowania pracowników.Zakład ma status zakładu pracy chronionej ale to tylko szumna nazwa.W żadnej innej firmie tak zle nie traktuje się pracownika jak w tej.Prezes tej firmy Dariusz Marek powinien zoztać zlustrowany przez IPN,czy aby nie ma powiązań z poprzednim systemem.Wstyd.
6
sylw200 2011-10-27 10:05:58
Całkowicie nie zgadzam się z tą opinią. Pracuję w tej firmie od kilkunastu lat. Niestety młodzi ludzie którzy przychodzą do pracy wydaje im się ,że za niewielki nakład pracy dostaną niewiadomo jakie wynagrodzenie.Tak nie jest.Nic za darmo nie ma . A prawa pracownika są ściśle przestrzegane.
6
ziomal 2012-07-16 15:30:19
najgorsz firma firma w jakiej pracowałem.
5
wasyl 2012-11-13 15:13:05
masakra ja tam pracowalem i zmarnowalem sobie zdrowie
5
Pracownik 2013-01-17 11:57:18
Jestem rozczarowany tymi negatywnymi opiniami, jestem też ciekaw kto takie bzdury wypisuje, jakiego działu to dotyczy, czy produkcji, sprzedaży, czy innego? Odpowiedź mam na to wszystko tylko jedną, dlaczego w tej firmie ludzie tak długo pracują ?
5
nati 2013-01-18 09:35:15
Tak źle tam jest niemożliwe idź do LIDERA w Radzyniu to zobaczysz jak tam się ludzi traktuje i ile się zarabia . W Solidarności nie jest źle nie ma co nażekać no chyba że się niechce pracować i kasę mieć no to co innego.
kama 2013-01-18 13:35:45
a wiecie czy może teraz solidarność potrzebuje pracowników ???? jestem w trakcie szukania pracy
alla 2013-02-17 22:11:38
kiedyś tam pracowałam, mój przełożony notorycznie łamał prawo pracy, teraz podobno pracuje w vobro - nie wierzę że coś się zmieniło, skoro gościu za grosz nie posiada kompetencji menagerskich !!!
2
emeryt 2013-02-21 20:21:43
A o którym to menadżerze mowa ? Sprzedali już was ?
2
AAA 2013-03-07 12:05:28
Sprzedana już!!!! Bo w Lublinie wszystko sprzedadzą ....
1
paula 2013-07-02 19:59:50
Jesli ktos wie gdzie trzeba zlozyc cv zeby pracowc w tej firmie to prosze o odpowiedz.
jojo 2013-07-10 19:36:20
gdzie złożyć CV ? W Kadrach oczywiście. Tam już są nowe rządy. Prezes Marek odszedł w niw żałowaną przez nikogo niepamięć. Czy jest tam praca ? Pewnie nie - raczej przerost zatrudnienia , ale próbować należy.
:) 2013-08-10 07:39:51
Nie jest tak źle, bez przesady :) W każdej pracy trzeba pracować, chyba że komuś się nie chce. Ja parę lat tam pracowałam i bardzo miło wspominam. Jak będą przyjęcia (bo narazie, z tego co wiem, to robią redukcję) to sama składam cv i będę starać się tam dostać.
anonim 2013-08-28 13:41:26
Witam pracowalem w tej firmie pare lat mialem umowe na stale. Gdy przyszedl nowy prezes stwierdzil ze jest za duzo pracownikow i bedzie zwalnial ja skorzystalem z dobrowolnych odejsc poniewaz atmosfera jest na najgorszym poziomie, jest okropne kumoterstwo i prywata (dzial produkcja). Ktos pisal ze ludzie tam dlugo pracuja, tak ale ci co nie maja wyjscia wiekszosc z terenow wiejskich badz ze slamsow w lublinie;a cenni pracownicy kompetentni odchodza mimo nienajgorszych zarobkow. Przelozeni z dzialu produkcji uwarzaja sie za szlachte niemajac pojecia o procesie produkcji prowadzacy linie odwalaja cala brudna robote gdy jest problem i prawie zawsze sam musi nasuwac odpowiednie dzialania przelozonym. Brak mozliwosci awansu jezeli nie znasz"kogo trzeba". Na kierownicze stanowiska jak ktos przychodzi to odrazu po znajomosci -jest nowy prezes licze ze to sie przynajmniej zmieni. Kobiety odwalaja tam najgorsza robote poza malymi wyjatkami jak brygadzistki itp. A okresleniem jakim moze Cie okreslic nap mistrz to ze jestes tzw moca przerobowa.Mozna by pisac i pisac, ale nigdzie nie jest pieknie.
3
bakuś 2014-09-07 16:22:16
jak sam napisałeś @wito, Solidarność została przejęte przez zachodnią firmę. Co za tym idzie, zamiast najlepszych na świecie Polskich przepisów i zasad produkcji, rozpoczęto wdrażanie pomysłów z zachodu... co jak i w wielu innych sprawach powiązanych z naszym krajem - póki co nie wychodzi to nikomu na dobre
2
Ziut 2014-09-12 12:58:52
A od kiedy to Grupa Kapitałowa Colian, która przejęła lubelską Solidarność, jest "zachodnią firmą"? GK Colian jest własnością Jana Kolańskiego z Kalisza, a w jej skład wchodzą tak znane firmy cukiernicze jak Jutrzenka, Goplana, Hellena, Kaliszanka, Ziołopex oraz Solidarność.
1
paweł 2015-01-09 18:36:14
no dokładnie, to jest firma z baraaaardzo dużymi tradycjami, nawet nie wiecie chyba ile oni dokładnie czasu już działają na rynku.. moim zdaniem jest tak, że macie jednak dodatkowe premie czy jak to wszystko wygląda jeśli chodzi o wzrost i jakiś rozwój wewnątrz tego miejsca, zakładu pracy cukierni konkretnie?
marek 21015 02 08 2015-02-08 21:51:20
Witam jestem cukiernikiem Wasze wyroby są znakomite wspaniałe oceniam to jako fachowiec z tej branży. Mam dylemat taki że prosił bym Waszą Firmę o wsparcie darowizny sponsoringu udzielania mi pomocy na zrefundowanie mi nad morzem w karwińskich Błotach domku holenderskiego ponieważ zostałem pokrzywdzony przez los utraciłem dorobek życia i nie mam pomocy od nikogo (usunięte przez administratora) pozdrawiam Marek
elektronik 2015-03-09 06:18:20
Witam może mi ktos powiedzieć czy na utrzymaniu ruchu da rade tam dobrze zarobić??
2
Aksa 2016-06-12 14:23:44
Hej możecie napisać jak dostać się do kontroli jakości?ile się zarabia?odpiszcie
2
Aksa 2016-06-12 20:40:03
Może ktoś opisać warunki pracy w kontroli jakości?
lana 2016-07-27 14:31:48
mam pytanie czy kontrola jakości pracuje też na nocne zmiany u Was?
Dick 2016-07-30 19:26:05
Tam nie ma kontroli jakości ,od kontroli jakości są mistrzowie ,brygadzistki i pracownicy obsługujący linie.
1
giga 2016-08-01 19:57:43
Jest
aster 2016-08-04 18:06:44
ile można zarobić?
Adamo 30 2016-10-02 10:48:29
Witam, pracowałem w tej firmie miesiąc czasu, traktują człowieka jak śmiecia,zapierdol po pachy. Mistrzynie i brygadzistki nie patrzą na to że ktoś czegoś nie umie albo że jest starszy i nie wyrabia. Jedyne co usłyszysz "nie pasuje to od przyszłego tygodnia możesz nie przychodzić ". Czekoladki które spadają na podłoge idą do ponownego przetopienia i trafiają później znowu na produkcje. Nie polecam tej firmy,zarobki też są bardzo małe,najniższa krajowa przy tak napiętej atmosferze są zdecydowanie za niskie. Jeśli ktoś się wybiera to proponuje się zastanowić czy warto tracić nerwy za tak niskie wynagrodzenie :)
małpeczka 2016-10-03 16:40:17
DOBRE CUKIERKI
tgy 2016-10-03 22:42:30
noo ale to zawsze przecież jest szana na to żeby było lepiej prawda?:) jestem zdania ze zawsze trzeba myslec jednak pozytywnie a daleko się zajedzie..
taka 2016-10-24 19:45:45
Ile można zarobić?
Konsument z Olsztyna. 2016-10-28 06:39:39
Proszę mi odpowiedzieć. Olsztyńska Hurtownia Spożywcza A.B.E.R. dostaje od Solidarności promocje ,ale promocje z Hurtowni nie ujrzały półki sklepowej. Czy wasz Przedstawiciel Handlowy nie mógł by promować w Olsztyńskich sklepach. Ponieważ zakupiłem 5 opakowań bombonierek i nie miałem okazji posmakować co kupuje. Kierownik sklepu oznajmił że promocje konsumują Prezesi i Dyrektorzy i Kierownicy Hurtowni mogę zapytać się ich o smak , sklep takiej promocji nie dostaję. Firma Cukiernicza Solidarność schodzi na psy , posmakować czy sprzedać promocję może Hurtownia A.B.E.R., Konsument w sklepie ma tylko zakupywać . Rezygnuje zakupu polskich produktów , Będę zakupywał Milkę gdzie zawsze w sklepie mogę degustować.
1
chrześcijanin nie morderca 2016-11-07 16:03:22
Co za gów.. produkujecie pod nazwą śliwka w czekoladzie, cała mija rodzina się rozchorowała, mordujecie ludzi pod nazwą Solidarność, te cukierki wyślę Prezydentowi dlaczego hańbią tą nazwę Solidarność, komuchy mordowały i solidaruchy mordują trując ludzi
Zostaw swoją opinię o Firma Cukiernicza "Solidarność" Sp. z o. o. - Lublin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Firma Cukiernicza "Solidarność" Sp. z o. o.