Performance Media Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Performance Media Sp. z o.o.

Savrin 2011-01-31 21:49
Powiem tak, ciężko się tam dostać, kilka etapów rozmów. Generalnie OK
6
edith 2013-07-17 15:46
Analizowałam czy nie złożyć tam swojej aplikacji... (usunięte przez administratora)
1
gorzka_prawda 2014-01-30 12:38
Szczerze mówiąc nie dziwie się słabym opiniom o tej firmie. Pracownicy odpowiedzialni za rekrutacje nie mają szacunku do kandydatów. Informują, że bez względu na efekt rekrutacji poinformują o jej rezultacie, co w przypadku negatywnego wyniku jest nieprawdą. Ich oczekiwania względem kandydatów są niewspółmiernie duże do tego, co oferują w zamian. Swoją drogą ciekawe, że w firmie, która nie jest korporacją co chwila prowadzą rekrutacje na te same stanowiska. Daje to do myślenia. Nie polecam.
8
ja 2014-07-10 23:25
Pracowałam tam krótko. W żadnej pracy tak źle się nie czułam.
5
Zadowolony 2014-09-20 15:05
Ja się mogę wypowiedzieć o pracy w oddziale w Lublinie, w którym pracowałem przez kilka dobrych lat. Atmosfera świetna - dobry i zgrany zespół. Cykliczne integracje w Lublinie + raz w roku wyjazd na 3 dniową integrację z innymi oddziałami firmy.
Sama praca dosyć ciekawa chociaż z czasem robi się nudna. Szkoleń raczej brak - od czasu do czasu szkolenia wewnętrzne, które nic nie wnoszą. Bardzo rzadko kogokolwiek zwalniają - chyba, że ktoś kompletnie sobie nie radzi.
Wynagrodzenie mocno zróżnicowane w zależności od stanowiska - trzeba walczyć o swoje. Co ważne: każdy pracownik dostaje Umowę o Prace, co w Lublinie wcale nie jest standardem. Do tego po okresie próbnym pakiet ubezpieczenia w LuxMedzie.
Z mojej perspektywy firma godna polecenia.
9
majkel 2014-10-21 15:36
w sumie też bym cię koleś wyrył - chcesz 3500 koła ZAŁOŻ FIRME I ZARÓB( usunięte przez administratora )
2
Csharp 2015-01-23 02:01
@taku, a możesz napisac coś więcej o tych atrakcyjnych warunkach zatrudnienia, bo jednak bardziej ogólniej to się chyba nie da. Na ile orientacyjnie można liczyć jesli chodzi o zarobki, co z systemem socjalny, co z benefitami jak multisport, opieka medyczna i inne? Jak w ogóle wyglądają te spotkania integracyjne?
IZU 2015-03-27 19:47
Nie rozumiem na podstawie czego ktoś podejmuje inne decyzje niż miały miejsce wcześniejsze ustalenia , bo jeżeli wszystko jest podpisane, asygnowane na umowie to pracodawca raczej ma słabe szanse w sądzie - nie uważacie. O ile oczywiście zdarza się to nagminnie, bo w pojedynczym przypadku można to różnie interpretować.
raven 2015-04-16 16:25
Faktycznie, widać tą desperację w każdym słowie.. Nie rozumiem takich ludzi..
Nie wiem jak jest we wszystkich firmach, ale w większości na wynagrodzenie się zgadza lub je negocjuje przed podpisaniem umowy, nie jest ono tajne i nie dowiadujesz się o nim nagle w trakcie pracy. Gdyby ta firma miała 5 zł na kampanie dziennie to chyba by nie istniała, a z tego co widzę mają niezłych klientów i długo są na rynku. Chciałbym mieć darmowe szkolenie z Google'a!!!
6
looker 2015-04-22 23:28
Widzę, że HR czuwa nad opiniami o firmie ;)
dla formalności dodam, że szkolenia z Google są darmowe i ogólnodostępne...
8
www.top-maluszek.pl 2015-06-02 22:19
a ja polecam, :-)
6
kandydat 2015-06-19 14:18
Niespełnione obietnice - niestety osoby z HR nie szanują kandydaktów, jak już ktoś tu powiedział, nie informują o negatywnym wyniku rozmowy, a na rozmowie obiecują ,ze dadzą znać nawet w przypadku niepowodzenia i każą czekać. Szkoda.
1
xoxo 2015-07-01 22:45
Pracuje w tej firmie od pewnego czasu i bardzo dobrze sie tutaj czuje. W zadnej pracy nie spotkalem sie z tak fajna, ciepla atmosfera. Zaskoczeniem sa dla mnie komentarze, ktore tutaj czytam - szkolenia oczywiscie sa (i to platne), czasem trzeba tylko wyjsc z inicjatywa. Brak smieciowek, wynagrodzenie na poziomie, przykladajac sie do pracy mozna dobrze zarobic. Nie przykladajac - mozna prace stracic, co widze, bardzo zaskoczylo i zbulwersowalo wyzej komentujacych :) szkoda, ze nikt nie zechcial podpisac sie imieniem i nazwiskiem.
5
mr 2015-07-08 09:33
Pracuje od lat, atmosfera jest najlepsza, a stali Klienci są z nami od wielu lat - dodam, ze najwięksi gracze na rynku wiec nie wiem skąd takie opinie (zapewne konkurencja;-))
5
hhhhhh 2015-09-22 20:11
Atmosfera w firmie jest fajna tylko na pozór. Marnują pieniądze na grille firmowe na które i tak nikt nie przychodzi (usunięte przez administratora) Szkolenia? Są, z BHP.
5
superman 2015-11-21 22:47
Pracuję w Performance Media od kilku lat w oddziale w Warszawie. W każdej pracy można znaleźć dobre i złe strony. Tu głównie przeważają dobre: umowa o pracę, szkolenia i konferencje także zagraniczne, wyjazdy integracyjne, grile firmowe, ciekawe projekty dla dużych firm, zarobki dobre - potrafią docenić pracownika jeśli się stara, fajni ludzie. Ja jestem zadowolony i polecam pracę tym, którzy się zastanawiają.
5
boski 2016-04-12 10:26
Głównie widzę komentarze kandydatów którzy się nie dostali na którymś z etapów rekrutacji - czyli wylewanie żali lub firmy które sa niezadowolone z usług (zakładam że część z tych kometarzy to oczywiste działania konkurencji). Pracuje w Performance od kilku lat i jestem bardzo zadowolony. Umowa o pracę, pakiet medyczny, cykliczne szkolenia, wsparcie managerów na każdym etapie projektów, od których można się na prawdę dużo nauczyć. Zarobki zróżnicowane - jak ktoś jest dobry w tym co robi to będzie zadowolony - ale oczywiście zawsze mogłoby być lepiej.
3
aldona 2016-06-08 14:46
tak, zawsze w terminie
1
klient 2016-06-26 22:18
Pół roku temu zleciłem pozycjonowanie sklepu Firmie Performance Media, otrzymałem opiekuna, po 4 miesiącach "opiekun" zwolnił się z tej firmy lub został zwolniony, obowiązki przejął drugi, niestety porażka. Jeżeli chodzi o pozycjonowanie to nie w tej firmie.
5
imperti 2016-08-24 17:45
też aplikuje na to stanowisko i może cechesz podzielisz się jakimiś informacjami i odczuciami? :)
Jaka atmosfera na rozmowie i o co mniej wiecej pytają i jaką stawkę proponują na stanowisku doradcy klienta biznesowego?
imperti 2016-08-24 17:48
Też aplikuje na to stanowisko i może zechcesz udzielić mi kilku informacji? :)
Jak było na rozmowie, jaka atmosfera i o czym mniej wiecej była rozmowa, oraz oczywiscie jaką stawkę zaproponowali Ci na stanowisku doradcy klienta biznesowego?
33333 2016-09-24 09:53
Specjalista ds. sprzedaży reklamy on-line wydaje się ciekawą oferta u was
3
on 2016-10-24 23:19
Po prostu nie. Nie polecam pracy w dziale SEO, niejasne zasady i wiele niepoważnych osób.
1
Nick 2016-11-25 22:00
Absolutnie nie polecam. Przynajmniej jeśli chodzi o pracę na zlecenie/dzieło dla nich.

Fakt, płacą. Płacą na czas, choć o pewne rzeczy - zlecenia podjęte zgodnie z zasadami, które jednak okazują się "błędem systemu" - trzeba się troszkę powykłócać. Jednak to nie największy problem - a to, że w dziale SEO pracuje kilka osób, których raczej nie mielibyście ochoty bliżej poznać przy kawie, że tak użyję eufemizmu.

Firma zaczęła się psuć parę lat temu, może ze dwa. Dawniej było b. dobrze. Teraz Tragedia. Ton, w jaki piszą do pracowników najemnych "liderzy", woła o pomstę do nieba. Podkreślanie wyższości, pogarda, brak wiedzy co się dzieje w dziale/firmie, ciągłe zmiany szefa nad sobą - ogólny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie polecam, mimo dość dobrych stawek, bo szkoda nerwów. Mam takie maile od jednej z pań-szefowych które powinnam wysłać do prezesa firmy, ale mi wstyd za tą panią po prostu.

Firma na pewnym etapie dała mi - poprzez brak zleceń - do zrozumienia, że kończy współpracę ze mną, jednak nikt, dosłownie nikt, nie powiadomił mnie o tym. Nawet formalnym mailem z automatu. Powodem były moje zastrzeżenia co do niekompetencji i tonu jednej z pań liderek, oraz żądanie zapłaty za zlecenie podjęte i wykonanie zgodnie z wytycznymi. Do dziś przecieram oczy ze zdumienia, że tak duża i poważna, nagradzana firma tak traktuje pracowników-zleceniobiorców.

Na tym skończę - generalnie, NIE. Chyba że praca stacjonarna w biurze i twardy, odporny typ z Ciebie, albo może inny dział niż SEO.
3
Nick 2016-12-22 14:28
brak śmieciówek - chyba sobie żartujesz! Pracowałem dla tej firmy przez około lata, prace mogłem wykonywać zdalnie ale godziny pracy były już bardzo konkretnie podawane. Pisałem do 3 osób, min. z HR, czy mogę zamienić umowę o dzieło na umowę zlecenie na 1/8 lub 1/5 etatu z ZUS i składkami. Dostawałem odpowiedź że nie ma takiej opcji i nie będzie.
Performance Media Sp. z o.o. 2016-12-27 14:00
W powyższym komentarzu brak podstawowej informacji- jakie prace wykonywał komentujący na rzecz Spółki, co pozwoliłoby wskazać przyczynę, dla której nie był zatrudniony na podstawie umowy o pracę i dokonać osobom postronnym obiektywnej oceny pracodawcy. Spółka zatrudnia swoich pracowników na podstawie umów o pracę i jest to niewątpliwie podstawowa forma zatrudnienia. Co nie znaczy, że nie zleca wykonania różnych prac czy usług (np. tłumaczeń czy pisania tekstów copywriterskich) różnym kontrahentom czy to jednorazowo czy cyklicznie na podstawie innych umów – zawsze dostosowanych do charakteru, zasad, warunków i sposobu współpracy.
Performance Media Sp. z o.o. 2016-12-27 14:03 [pracodawca]
W powyższym komentarzu brak podstawowej informacji- jakie prace wykonywał komentujący na rzecz Spółki, co pozwoliłoby wskazać przyczynę, dla której nie był zatrudniony na podstawie umowy o pracę i dokonać osobom postronnym obiektywnej oceny pracodawcy. Spółka zatrudnia swoich pracowników na podstawie umów o pracę i jest to niewątpliwie podstawowa forma zatrudnienia. Co nie znaczy, że nie zleca wykonania różnych prac czy usług (np. tłumaczeń czy pisania tekstów copywriterskich) różnym kontrahentom czy to jednorazowo czy cyklicznie na podstawie innych umów – zawsze dostosowanych do charakteru, zasad, warunków i sposobu współpracy.
Pragmatyk 2017-01-10 10:21
Sam napisałeś , że firma jest b. dobra tylko... To wszystko zależy od nas pracowników. Żaden szef czy właściciel nie ma możliwości kontroli człowieka z jego zaangażowania w pracy w momencie przyjmowania do firmy.
koszmar 2017-02-16 20:33
Najgorsze miejsce ever!
8
Piotr 2017-02-21 09:25
Mój kontakt z firmą jest krótki bo zaledwie kilka miesięcy. Nie zauważyłem ani nie odczułem takiego traktowania o jakim niektórzy piszą. Firmę postrzegam jako bardzo dobrą i mam nadzieję, że dalej tak będzie.
2
TS 2017-02-21 12:06
witam,

z dużym zainteresowaniem przeczytałem komentarz osoby ukrywającej się pod pseudonimem "Nick" (25.11), ponieważ, zdaje się, pracowaliśmy na tej samej zasadzie.

Czytając ten wpis sam przecieram jednak oczy ze zdumienia (że tak użyję cytatu) - czy na pewno współpracowaliśmy z tą samą firmą?

Krótkie wprowadzenie - z PM współpracuję od lata roku 2014 do dziś. Czasem z większą intensywnością, czasem z mniejszą - ostatnio, niestety, bardziej to drugie, ale do tego zmusiła mnie aktualna sytuacja zawodowa.

W każdym razie współpracę z PM traktowałem tak samo poważnie jak każdy etat jaki miałem. I równie poważnie byłem przez osoby z PM traktowany.

A teraz trochę się poczepiam :)

" Podkreślanie wyższości, pogarda, "

Niesamowite - przez blisko 2.5 roku ani razu nie zauważyłem czegoś takiego. A uprzedzam - mam alergię na osoby, które się wywyższają.

"brak wiedzy co się dzieje w dziale/firmie"

Kurcze, jakoś nigdy nie musiałem wiedzieć, co akurat się dzieje w firmie, by sprawnie realizować podjęte zlecenia :)

"ciągłe zmiany szefa nad sobą "

Hmm, niech policzę. W ciągu 2,5 roku mój szef nie zmienił się ani razu:)

" ogólny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]"

Brzmi ciekawie, ale rzekomy chaos panujący w PM jest niczym w porównaniu z tym, co można spotkać w wielu innych miejscach w Polsce i nie tylko.

Podsumowując - ja jak najbardziej polecam. Wszystkie te teksty o "złych szefach" jakoś nijak nie przystają mi do rzeczywistości w PM. Nigdy nie miałem żadnych sytuacji konfliktowych, o które przecież nietrudno gdy współpracuje się zdalnie!

Powiem tylko tyle - współpracuję z PM dłużej niż zagrzałem miejsce gdziekolwiek na etacie (a dodam, że rezygnowałem z pracy zawsze sam - po roku czy półtorej). To w sumie zamyka temat, IMHO :)

PS. Nie chcę tu nikomu kadzić - po prostu, jak to określa pewien dziennikarz "mówię jak jest".
4
Nie nie nie 2017-02-24 16:52
Byle nie dział SEO! Rotacja jest tu ogromna i wcale nie jest to dziwne. Jedni pracują, bo muszą, (usunięte przez administratora)Przyznam, że opisy z ogłoszeń rekrutacyjnych czytam z zażenowaniem...
6
pfff 2017-03-05 21:49
Rekruterka urwała kontakt. Brak jakiejkolwiek odpowiedzi po wstępnej rozmowie. Brak profesjonalizmu.
Julita 2017-03-09 14:04
Czy ktoś mógłby powiedzieć coś więcej o pracy w Warszawie na stanowisku stażysta do pracy w reklamie. Taką ofertę pracy zgłosiła Performance Media Sp. z o.o. w marcu
Performance Media Sp. z o.o. 2017-03-13 12:05 [pracodawca]
Pani Julito,

Prosimy o kontakt rekrutacja@performance-media.pl. Chętnie opowiemy więcej o ofercie :) Pozdrawiamy, zespół Performance Media
Iza 2017-03-18 09:34
@TS Potwierdzam Twoją ocenę w całości. Ja myślę, że osoby które nie lubią pracować zawsze będą miały problemy.
3
Roman 2017-03-31 17:11
Witam na jaką pensje podstawową może liczyć młodszy specjalista do spraw sprzedaży?
Performance Media Sp. z o.o. 2017-04-05 14:31
Panie Romanie,
wysokość podstawy zawsze jest uzależniona od doświadczenia kandydata.

Jeśli jest Pan zainteresowany powyższym stanowiskiem, zapraszamy do przesłania swojej aplikacji :)

Pozdrawiamy,
zespół Performance Media
Franki 2017-04-08 13:09
Bardzo podoba mi się , że firma odpowiada na pytania na tym forum. Niektóre wpisy pozostają w sprzeczności z tym jak reaguje firma na nasze zapytania. Myślę, że praca w tej firmie jest nie dla wszystkich.
Performance Media Sp. z o.o. 2017-04-10 17:37
Zawsze staramy się w ciągu dwóch tygodni od spotkania wrócić do każdego Kandydata z informacją zwrotną - telefoniczną lub mailową. Jeśli nie otrzymał Pan/Pani z naszej strony odpowiedzi, będziemy wdzięczni za kontakt na adres : rekrutacja.all@performance-media.pl . Postaramy się wyjaśnić tę sytuację jak najszybciej. Pozdrawiamy, zespół Performance Media
Lukas 2017-04-11 23:30
Pracuję w Performance Media i jestem z tej pracy zadowolona. Fajni ludzie ze mną pracują , mamy super atmosferę w pracy. Kasa też całkiem w porządku, chociaż wiadomo każdy by chciał więcej. Firma dba o pracowników nie można nic złego powiedzieć, niezadowoleni zawsze będą.
pfff 2017-05-15 11:26
Pisząc ten komentarz, nie miałem na myśli Performance Media, a inną firmę o podobnej nazwie. Z PM nigdy nie miałem do czynienia. Przepraszam za pomyłkę.
1
Pragmatyk 2017-05-23 22:09
Performance Media jest jedną z wielu fajnych firm.
Zostaw swoją opinię o Performance Media Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Performance Media Sp. z o.o.