brak logo

Jani International

Zielona Góra

Opinie o Jani International

nn 2014-06-05 11:15
Jaki problem z jakim ubezpieczeniem ?? Kobiety jak czytam to wszystko to mi rece opadaja .... Wspolpracuje z nimi 3 rok i nie moge powiedziec zlego slowa na Jani ... Kasa na czas co w tych czasach jest chyba podstawa .. oplacane skladki i ubezpieczenie ... a pracowac trzeba wszedzie ...
Dla jasnosci za podroz placi rodzina w jedna i druga strone ... Pozdrawiam i polecam
ktosik 2014-08-05 10:12
ja widze, ze tutaj to niektorym potrezbna jest opieka ... Masakra jakas. Kobiety to wy jedziecie sie opiekowac i nikt nie bedzie was tam nianczyl a jak rodzina wyzywa to swiadczy o rodzinie nie o firmie najczesciej rodziny oklamuja firme, ja wspolpracuje z Jani 3 rok i od 3 lat nie moge powiedziec nic zlego, wszystkie jestesmy dorosle nikt nie kaze nam jechac tam do pracy jedziemy z wlasnej woli a firma nie jest przedszkolem i nikt nie bedzie nas nianczyl!
1
isia 2014-09-21 12:10
Brawo ktosik za prawidlowa wypowiedz.Takich wiecej ludzi do pracy jak Ty.Pozdrawiam serdecznie.isia.
2
ktosik 2014-10-08 15:28
Isia poprostu jak czytam jakie te Panie sa biedne jak to firma je oszukuje jak to rodziny sa strasznie zle to az mnie zatyka, poniewaz bedac juz w paru miejscach nigy nie oszukala mnie firma a i rodziny byly ok, ale nasluchalam sie jak to przyjezdza Pani do pracy i co i udaje Krolewne, moze nie mam 10 lat stazu w opiece i nie pozwalam sie wykorzystawac ale wykonuje swoje obowiazki dobrze i sumiennie.. nie potrzebujac do tego alkoholu i wymowek a co mi pozostalo ... Kazdy kij ma dwa konce co Ty dajesz to rodzina oddaje ... Poznalam wiele "kolezanek", ktore zbieraly paragony pod sklepami zeby "dorobic" do wyplaty tym samym oszukujac rodzine i podopieczna ale to nie jest jeszcze takie straszne jak to, ze jadac do opieki niektore Panie nie zdaja sobie sprawy jaka czuwa na nich odpowiedzialnosc popijaja sobie pieknie sadzac, ze nikt tego nie widzi .... osobiscie przywitalam taka jedna Pania i dziwie sie, ze nie bylo jej wstyd przed rodzina i mna bo mi bylo wstyd jak cholera ... Wiec kobiety moze zastanowcie sie nim pojedziecie czy to wam nie jest potrzebna pomoc specjalisty od uzaleznien nim pojedziecie i narobicie balaganu ....
3
julka 2014-12-11 16:17
Witam Państwa,

mogę z czystym sumieniem polecić firmę. Pracuję u nich już 5 lat i zdania złego nie powiem. Miła obsługa, kompetentna . No może mogliby bardziej interesować się nami za granicą.
5
EWA 2014-12-28 20:01
pracuje w tej firmie już 2 lata i uważam ze jest ok -płaci na CZAS.A pracować wszędzie trzeba i zależy gdzie się trafi ,do jakiej rodziny.Moja rodzina gdzie pracuję jest ok.
Terenia 2015-02-04 18:21
Witam. Miałam chęć współpracy z tą firmą ale po Pani opinii ręce mi opadły. Czy może się Pani podzielić tą "nową agencją"? Jakieś namiary?
8
julka 2015-02-12 18:56
Mirka , nie sciemniaj, kto tyle placi. Daj namiary. dzwoniłam to 50 agencji i podobnie płacą,
4
zadowolona 2015-03-04 16:59
Pracuję w tej firmie już 2 lata i jestem zadowolona.A wszystkie firmy płaca mnie więcej tak samo chyba że na czarno to wyjdzie więcej.Firma solidna i płacą na czas,nie mam zamiaru zmieniać.JEST TAKIE PRZYSŁOWIE[WSZĘDZIE DOBRZE GDZIE NAS NIEMA]a trafić na kiepską rodzinę to w każdej firmie można.Ja trafiłam na dobrą rodzinę TAK że dziewczyny śmiało mogę polecić te firmę.....
2
ktosik 2015-03-12 12:49
Rozumiem Pani Mirko, ze firma rowniez za Pania pracuje ?! Pani Mirka siedzi i pachnie i bierzez wyplate :)tylko pozazdroscic :)
kiki 2015-04-30 11:20
pani opiekunko to że ktoś nie zna języka to nie znaczy że gorzej pracuje ...zapomniał wół jak cielęciem był!
2
ela 2015-04-30 11:34
a dlaczego podpisują panie papier do potrąceń za wyżywienie i zakwaterowanie ?
1
Teresa 2015-05-14 09:22
Polecam Jani . Pracuję u od 2011. Miałam tez kt\rótki epizod w innej firmie , ale wróciłam. Podobnie jak moja kolezanka.
1
Maria 2015-05-14 09:24
Najlepiej odwiedz ich w Zielonej Górze. Wszystko ci wyjaśnią. Można się dogadać i załatwić sprawy.
opiekunka 2015-05-14 10:57
Byłam w różnych miejscach. Praca jak praca jak ktoś jedzie żeby brać pieniądze za nic to nie do firmy pretensje tylko do siebie. Firma daje pracę i zawsze byłam zadowolona i jestem wdzięczną opiekunką
1
rozesmiana 2015-05-14 11:28
najbardziej smiesza mnie te POZYTYWNE wpisy pan z biura,ktore mysla,ze Panie opiekunki sa tak durne i niczego nie rozumieja !!!
1
alina w. 2015-05-19 12:31
Wyjechałam do Niemiec dwa lata temu. Trafiłam do kulturalnej i wykształconej rodziny. Sama też jestem po studiach. Pokochałam moją podopieczną jak własną babcię. Moja zmienniczka na pozór elegancka kobieta, okazała się złodziejką. Najadłam się za nią wstydu. Wracając do firmy to przypuszczam , że nasze zadowolenie jest przede wszystkim kształtowane tym do kogo trafiamy. Firma jest w moim odczuciu w porządku.
alina w. 2015-05-19 12:42
a tam się nie robi śniadań i obiadków? ja zawsze robię.
gosia 2015-05-22 20:09
czy ktos morze mi pomoc czy agencja morze wstrzymac wynagrodzenia na pokrycie rachunkow za telefon w niemieckiej rodzinie .i czy to jest normalne otrzymywac tygodniowo 30euro na dwie osoby na jedzenie i srodki czystosci oprocz tego wiecznie mosialam sie upominac zwielka laska mi dawali jakie kolwiek piniadze .agencja wstrzymala mi wyplate bo zjechalam wczesniej prosze o pomoc co moge zrobic mam dowody pokserowalam wszystkie paragony ile dostawalam tygodniowo schodlam 6kg agencja mnie straszy sade prosze o pomoc.
6
ola 2015-06-01 09:49
A duże te rachunki telefoniczne?
3
opiekunka 2015-06-01 10:30
Pracuję w firmie Jani i nigdy nie byłam obciążona za jakieś rachunki. Musiałaś nieźle nabić impulsów że się Niemiec wkurzył. Poproś o bilingi a się przekonasz. Ja bym tak zrobiła
1
Jadźka 2015-06-01 11:17
Ja na emeryturze ciesze się że jest gdzie dorobić. Ostatnio miałam ciezsza sztele ale pracowalam. Nie wiem jak tak mozna pisac ze to oszusci. Gdyby mnie ktos oszukał poszłabym do innej firmy.
BezSkazy 2015-06-02 16:44
Dlaczego na swoim portalu internetowym, firma konkurencyjna do firmy Jani, umożliwia zamieszczanie negatywnych wpisów o innej konkurencyjnej firmie, tj. o Jani ?
Gaja55 2015-06-05 09:11
Witam. Jestem umowiona na wyjazd z firmy Jani... do pracy w Niemczech.Czytajac wasze wpisy ,mam podzielne zdanie.Przyznam sie ,ze bardzo boje sie .Moze ktoras z pan moze udzielic mi pare dobrych i pozytecznych rad.Na co mam uwazac przy podpisaniu umowy.Nie chodzi mi tylko o te firme ale tak na przyszlosc.Jakie moga byc kruczki w umowie.I na co mam sie kategorycznie nie zgadzac i nie podpisywac.Mam wielka nadzieje ,ze w/w agencja opiekunek jest uczciwa i dotrzymuje warunkow.Jestem pracowita i bardzo szanuje ludzi .Ale to wystarczy? Jak to wyglada naprawde ?Nie ukrywam,ze zalezy mi na waszych opiniachi radach w krotkim czasie oczekiwania bo do podpisania umowy mam malutko czasu.POZDRAWIAM.
3
Gaja55 2015-06-05 09:24
Witam Elu.Twoja opinia jest przerazajaca.Nie wiem jaka nieprzyjemnosc spotkala Ciebie ze strony Jani... ale to co piszesz budzi obawy.Opinie innych opiekunek sa pozytywne.Rozmawiajac z paniami z rekrutacji odnioslam bardzo mile wrazenie.Ale zycie pokaze jak jest naprawde.Moze trafilas na zla prace.atmosfere.Byc moze pracujac dluzej nabawilas sie zespolu CSS.Jest to mozliwe.Ja jestem tego zdania, ze ta praca wymaga poswiecen i predyspozycji do tego zawodu.Jest to bardzo ciezka i stresujaca praca i nie kazdy daje sobie rade.To nie sa zarzuty do Ciebie ,absolutnie.Ale tak sie dzieje.Te prace trzeba lubic inaczej popada sie w CSS .Trzymaj sie i zycze bys znalazla prace z ktorej bedziesz zadowolona.Pozdrawiam
1
Kazia 2015-06-08 08:53
widze ze sie stresujesz. spokojnie. z umow ci nie doradze bo wiesz jak umowy sa pisane. zawsze pod firme. trzeba sie znac zeby wszystko rozumiec. ale ja juz tu pracuje od 5 lat i mysle ze trzeba niezle nawiwiajac zeby dostac jakies kary. jak pojedziesz za granice to ci oczy zbieleja kobiety polki robią takie rzeczy. ja zawsze bylam uczciwa, pozatym mam super miejsce.
1
SABINA39 2015-06-08 12:16
A MOZE PANI ELA NIE MA ZESPOLU CSS, TYLKO TO JUDASZ, ALBO ZGORZKNIALA STARA PANNA KTORA MOZE CHCE ZASZKODZIC INNYM. LUDZIE TAK LATWO OPLUWAJĄ A SAMI NIC NIE POTRAFIĄ. MI WSZYSTKO PASUJE W JANI. POZDRAWIAM MILA OBSLUGĘ FIRMY.
szok 2015-06-22 10:20
a mnie najbardziej smiesza takie opinie :) Panie w biurze nie maja co robic i pisza pozytywy tylko dlatego ze mysla iz jestes malo inteligentna ...porazka
klara 2015-06-22 10:22
nie nie zapomnial tylko nigdy nie sciemnial ze nie zna jezyka ... bo wmawianie, ze sie zna a jak przychodzi co do czego to jest lipa po calosci ...
1
Baśka M. 2015-11-02 13:50
Dobrze mi się pracuje w tej firmie. Babki w busie tez dobrze o nich mówią. Gorąco polecam
bezdomna 2016-01-07 12:04
same pozytywy , wyglada na to ze firma pisze opinie
iwona67 2016-01-11 17:58
a co panie na to,że wynagrodzenie będzie wypłacane po wykonaniu zamówienia Zamawiającego.
Gosia 2016-02-13 11:06
jak jani placi jak pojade na dwa miesiace to wyplata co miesiac czy dopiero jak przyjade do Polski pozdrawiam
7
Atos sata 2016-03-23 13:31
Współczuję paniom, które pracują z Panią Jastin, która tworzy toksyczną atmosferę w pracy. Publiczne, codzienne połajanki,i żadnych reguł pracy i seria nieporozumień. Gratuluję stworzenia wrogiego miejsca pracy.
5
goka 2016-04-04 22:38
w 2016r. wypłatę za dwa mce dostaniesz po skończeniu zlecenia tj po powrocie do Pl w ciagu 7dni .Trzeba prosić sie o zaliczki na nastepny m-c.Panie w biurze są lekceważące i niekompetentne.
2
hmm..... 2016-04-08 12:48
Jak to się ma do kodeksu pracy, w którym przyjęto zasadę: "wynagrodzenie jest płatne raz w miesiącu z dołu, niezwłocznie po ustaleniu jego pełnej wysokości, nie później jednak niż w ciągu pierwszych 10 dni następnego miesiąca kalendarzowego". Myślę, że można poprosić o wsparcie prawne i iść z pismem do szefowej. Niestety ta firma udaje, że płaci oraz ma wiele innych anomalii a i przepisy prawa umożliwiają pracodawcom manipulowanie ludźmi na skalę masową i wszystko w świetle litery prawa. A panie w biurze też są kiepsko opłacane

hmm...... 2016-04-26 15:10
A Twoim zdaniem ile powinno wynosić zadawalające wynagrodzenie, pracując na umowie śmieciowej?
hmm... 2016-05-23 10:43
Dziewczyny tam dostają nieco ponad połowę tej stawki. Rotacja pracowników jest bardzo duża.
verdes 2016-07-13 15:02
Jak ktoś cytuje ustawę, to powinien wiedzieć, że kodeks pracy dotyczy umów o pracę, a nie umów cywilnoprawnych, w tym umów zlecenie. A o takich zdaje się jest mowa.
1
Eleonore 2016-08-18 18:43
A ja dzwonie z Budek telefonicznych,albo uzywam swojego telefonu. Albo Internetu ...
Co Do firm : FRIGGA - za dwa tygodnie pracy Powiedziano mi ,ze dostane 100 EUR , bo podobno nie wykonywalam swoich obowiazkow, ja pracuje summierende,czysto i porzadnie. W umowie Jest napisane 1200 EUR i Mniej im nie wolno wyplacic . To Po Co umowy Skoro ich polacy nie respektive? 20 lat w Niemczech i pracowalam z niemcami,jeszcze nikt mi takich glupstw nie powiedzial - Wrecz przeciwnie,chwalono mnie . NiemcY Maja wiecej ludzkich uczucc niz niejeden Polski biurokrata.
Znam Niemcow ,jezeli chodzi o Placenie rachunkow sa sumienni i uczciwi.
Takie Moje doswiadczenia. Raz Jak mi Znow ktorys z polskich pracodawcow nie chcial wyplacic ,zwrocilam sie Do Rodziny u ktorej pracowalam ,
Cytuje
Wir haben Ihre Firma Gehalt für ganze Monat überwiesen . Firma Mnie wykpila i nie wyplacila. Albo placa miesiac przed albo niech Panie z biura Same sobie jezdza.
1
aśka 2016-10-09 19:24
chciałam się tu zatrudnić ale jakos mi przeszło....
miałabym czekac 2 m-ce na wypłatę???? i oni naprawdę znajdują pracowników? kobiety, czy wam odbiło?
lusi 2016-10-19 11:22
ups, dzięki za ostrzeżenie, ja również chciałam zatrudnić się za pośrednictwem tej agencji ale dwa bite miesiące harować i dopiero na trzeci miesiąc dostać miałabym kasę, czy to jakiś żart?
olga 2016-11-24 12:05
To nie prawda , ze wypłaty są po powrocie. Ja mam co miesiąc . Jakas ściema.
maja 2016-11-27 14:58
Czy ktoś może mi pomóc szczerze o tej firmie zawiodłam się już na wielu a zależy mi na tej pracy napiszcie mi opinię o firmie z Zielonej Góry proszę
małgoska 2016-12-19 23:50
Pracuje od roku z ta firma i jak na razie nie narzekam. Zarobki tak jak wszędzie. Prawda jest ze otrzymujemy pieniądze dopiero po powrocie ze zlecenia ale w terminie do 10 dni a ja mam nawet i po 4 dniach. Panie z biura sa miłe i można sie z nimi dogadać, sa konkretne. Moza wziąć zaliczkę bez problemu po przepracowaniu na zleceniu 2 tyg.
porazka 2016-12-29 18:03
firma nie wie jak jest na miejscu zmienniczki to problem w kazdej firmie potrafia zaszkodzic ja tak mialam pila a mowila ze to ja i inne rzeczy tez stracilam ochote na wyjazdy
porazka 2016-12-29 18:07
firma nie wie jak jest na miejscu zmienniczki to problem w kazdej firmie potrafia zaszkodzic ja tak mialam pila a mowila ze to ja i inne rzeczy tez stracilam ochote na wyjazdy
gosc 2017-03-02 21:04
ta firma oszukujee no niestety wymyslaja takie rzeczy ze strach myslec i kaza placic odszkodowanie za cos czego sie nie zrobilo dowodow nie maja i potracaja z wyplaty
Alina.sz 2017-03-09 07:50
Dla mnie ta.agencja jest ok.wypłaty są w termine,dziewczyny są miłe wszystko wyjaśnią.z rodzinami mroźną się dopasować
Gorzej jest ze zmienniczKami.Tak to one często narzucaja swoje.nie potrafią współdziałać.Traktują miejsce pracy jak prywatny folwark.kobiety obuđ źle się. Potrafimy często oceniać innych,a zapominamy o sobie przykre Polką Polce.
1
Malgorzata 2017-05-18 12:43
Pracę w Jani rozpoczęłam od marca tego roku. Przy podpisywaniu umowy byłam zapewniana, ze wypłaty są co miesiąc do 10 i TAK JEST. Bałam się zacząć, bo myślałam że będę na kasę czekać dwa miesiące, myliły mnie opinie.
2
Zostaw swoją opinię o Jani International - Zielona Góra
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jani International