brak logo

TELKAM

Wrocław

Opinie o TELKAM

oszukana 2010-01-20 00:11:48
Wlasciciel firmy j. kaminski oszukuje pracownikow nie wyplacajac im pieniedzy. Najpierw mami wysoka stawka na poczatek za godzine, na umowe zlecenie, potem przechodzi na umowe o dzielo. Pierwsze pieniadze wyplaca dopiero po 2 mcach. Takze ma darmowa sile robocza.
oszukana 2010-02-08 23:01:03
Nie idzcie tam do pracy najwiekszy oszust pracodawca we wrocławiu. Nie placi tylko obiecuje zlote gory na poczatek a pozniej nie dostajesz pieniedzy
Stefka 2010-03-04 14:05:19
Bzdura!
Pracuję tutaj od dawna, co miesiąc dostaję wynagrodzenie. Jeśli ktoś nie pracował wcześniej w firmach telekomunikacyjnych to nie będzie wiedział, że kasa za zrobione umowy np w styczniu spływa dopiero w lutym. Porażką jest to, że trzeba to tłumaczyć. Jak ktoś pracował tylko miesiąc, albo kilka dni... to cóż musi czekać. Na takie komentarze stać osoby, które właśnie w ten sposób lawirują z firmy do firmy.


Paweł 2010-03-08 17:48:42
Stanowczo odradzam! Właściciel zwalnia jak ktoś po tygodniu nie ma wyników a pieniędzy za przepracowany okres nie chce wypłacić, powołując się na jakiś punkt w umowie mówiący o przepracowaniu minimalnej ilości godzin.
kropka-kuropka 2010-03-14 13:43:13
Piszesz głupoty!
Jakiemu call center by się opłacało utrzymywać telemarketera, który generuje koszty i nie ma wyników? Umowa o dzieło określa proste zasady: sprzedaż usług. Nie sprzedajesz - jesteś kosztem. Nikogo nie będzie interesowało, że dzwonisz. Samym dzwonieniem firma nie zarabia. Nie przepracowałeś minimum w miesiącu, czyli 35 godzin - dzieło nie zostało wykonane. Naraziłeś firmę na koszty: szkolenia, rekrutacja, koszt telefonu, bazy, czasu (w tym, samym czasie ktoś mógł być efektywny). Wydaje się, że to proste zasady.

Umowa też jest prosta. Nikt się nie powołuje na "jakieśtam" zasady. Umowa to umowa. Zapis to zapis. Jak ktoś nie chce wykonać dzieła - nie podpisuje umowy. Idzie naciągać innego pracodawcę.

Swoją drogą - przynajmniej połowa pracowników w Telkam ma umowę o pracę. Łatwo ją dostać, wystarczy mieć wyniki w sprzedaży - taka to już branża. Kto się nadaje do sprzedaży, kto się nie nadaje - zarabia w inny sposób. Kropka
obiektywny 2010-03-19 15:35:28
Po pierwsze zapytajcie ojca google o call media, tell media, tm center to wszystko wytwory (usunięte przez administratora) Po drugie jeżeli wszystko jest takie uczciwe to dlaczego firma zarejestrowana jest jako telkam, ogłoszenia daje jako TM Center itd. Jezeli chodzi o straty to jedynie takie ponoszą pracownicy. Szkoleń nie ma żadnych: przychodzisz do pracy i po godzinnym posłuchaniu jak inni dzwonią już siadasz, rekrutacja??? 5 minut rozmowy bez żadnych pytań- masakryczna żenada i po trzecie umowę o prace ma może z 4 osoby ale aby zaoszczędzić na podatkach itp na 1/2 etatu. Zatrudnia na umowę o dzieło, i rzeczywiście po jakimś nieokreślonym czasie proponuje umowe o pracę a le na 1/4 etatu. Nie wypłaca pieniędzy w terminie a jak już pracownik się doprosi swojego to obcina jak może mówiąc że umowy nie spłynęły lub coś na ten wzór... A prowizję owszem wypłaca się po drugim miesiącu pracy i tak jest w każdej firmie , nie tylko telekomunikacyjnej, ale godzinówka??!!! przecież przepracowałeś miesiąc wiec dlaczego wypłacana jest po dwóch miesiącach pracy!!!!!! NIE KOMENTUJE
Paweł 2010-03-26 13:14:36
Z tymi kosztami "szkolenia" to jakieś żarty prawda?
alamakota 2010-04-30 10:10:01
(usunięte przez administratora)Pieniadze wyplaca w zaleznosci od nastroju. Sprobuj powiedziec, ze cos ci nie pasuje w terminie platnosci, ba zrezygnowac a pieniedzy juz nie zobaczysz.(usunięte przez administratora). proponuje umowe o dzielo czyli umowe rezultatu. Nikt do konca nie wie ile umow zostaloo zrealizowanych. Uczulam, jezeli juz ktos jest tak ekstremalny niech zada podpisu (usunięte przez administratora)potwierdzajacego poprawne wprowadzenie danych klienta do systemu. Najgorsze jest, ze nikt tak naprawde o tym nie mysli a potem jest zonk i nawet do sadu nie ma z czym isc. Oczywiscie wszyscy, ktorzy tam pracuja zgodnie stwierdza, ze raczej cie w pracy nie widzieli, moze raz albo dwa i okazuje sie, ze pracowales charytatywnie. Okolo 30 osob nie odzyskalo pieniedzy z obecnej i poprzedniej firmy "callmedia" Pana (usunięte przez administratora) Nie dajcie sie nabrac na wrazenie jakie sprawia na poczatku (usunięte przez administratora)
gościu 2010-08-19 20:22:17
nie mam pojęcia o czym wy gadacie. Zarobki są ok. Kasę wypłaca regularnie od 20 do 28 dnia miesiąca, czyli tak jak to jest w umowie.
wna 2010-08-30 13:43:11
szkolenia? rekrutacja? haha śmiech na sali...3 minuty rozmowy zero objaśnień pół godziny odsłuchu...siadasz na linie i od razu masz mieć przynajmiej 5 umów...przepracowałeś...pionad 50 godzin ale i tak poiczą Ci 34 żeby przypadkiem nie wypłacic pieniędzy...NĘDZA...
ekspert 2011-01-04 14:04:48
swieta prawda ciagle szukają (usunięte przez administratora) teraz w Olsztynie, jako TELKAM
anonim 2011-01-24 15:15:31
Ty ekspert a co cie olsztyn obchodzi lepiej zabierz sie do roboty
Dzieci z Afryki! 2011-01-25 10:18:24
I bezpłatnej wody nie ma!
anonim 2011-04-05 02:02:44
to zapewne eksperta obchodzi, że tak samo wszystkich (usunięte przez administratora) żądają niewiadomo czego a płaca marne grosze nawet po rzekomo wyższej stawce jak Ci dispo srispo odetną, ale co się dziwić ta sama firma w końcu, negatywne opinie są tutaj jak najbardziej trafne, obiecują gruszki na wierzbie żeby tylko ptaszyny się zleciały a jak już widzą, że zlapały się w klatkę to (usunięte przez administratora)
Marussia 2011-05-13 19:01:02
Pracowałam w tej "firmie" niestety....tragedia..szkolenia żenada, pensja spora to fakt nieźle zarabiałam i wszystko w terminie ale jest tam jedna (usunięte przez administratora)..nie te czasy moi drodzy...tym bardziej, że od konkurencji aż się roi ;) we Wrocławiu....boksy odgrodzone dechami, wszyscy się drą przez słuchawki że swoich myśli nie słyszysz i wychodząc po sześciu godzinach masz ochotę palnąć sobie w łeb ;) bo tak boli.....eh..(usunięte przez administratora) w lepszych warunkach ale na poziomie początku wieku XX.
uwaga 2011-07-11 01:24:07
UWAZAJCIE! poczytajcie sobie o poczynaniach pana prezesa Tellmedia w jego poprzedniej społce Call Media, która polozyl bez wyplacenia ludziom kasy. poszukajcie na googlu, ilu poszkodowanych i zastanówcie się, czy warto(usunięte przez administratora)
żenada 2011-08-31 00:00:57
Zadziwiające jest Becia to, że piszesz o Call media, ponieważ osobiście pracowałaś w niej dłużej od uwczesnego(usunięte przez administratora)Zgodziłaś się nawet na niedogodne warunki dojazdu z Wrocławia do Lubina, w momencie gdy firma została przeniesiona i byłaś praktycznie do samego końca istnienia spółki.- widocznie nie było tak źle
Becia 2011-09-18 20:17:36
do Żenady - nie pracowałam w call medii i nie dodałam ani jednej opinii na tym forum o tej firmie..najpierw sprawdź realność swoich faktów a potem się wypowiadaj ..
anonim 2011-12-05 20:06:37
(usunięte przez administratora)oddaj ludziom ich ciężko zarobione pieniądze' ja pracowałam 2 miesiące i niedostałam ani grosza, ale na pana (usunięte przez administratora) też jest prawo. Pozew został złożony i zapłaci za koszty sądowe wraz z odsetkami . Ostrzegam wszysykich, ludziska niedajcie się wplątać w niezapłacone pieniądze wszystko jest do odzyskania nie musicie ponosić żadnych kosztów wystarczy złożyc sprawę cywilną.Polecam ja nie odpuszczę, jest prawo w tym kraju na (usunięte przez administratora)
oszukana 2012-01-22 22:01:14
też pan (usunięte przez administratora)niewypłacił mi wynagrodzenia za listopad dzwoniłam pan(usunięte przez administratora)poinformował że specyfikacje wysłał na maila a kase na konto ale to kłamstwo a teraz nie odbiera tel proszę poszkodowanych o kontakt może razem uda się odzyskac kase (usunięte przez administratora)
ja 2012-11-08 10:37:10
To prawda (usunięte przez administratora)!
Wygralam z nim sprawe w sadzie:) zaplacil prawie raz tyle duzo satysfakcji mialam:) nie chial mi zaplacic 1500 zł, wiec moj prawnik sciagna od niego 2500 :) hahahha w sumie oplacalo sie, ale mam taka refleksje, jak sobie tak mysle to widze ze tam sami nieudacznicy pracuja/pracoali:) każdy znajdzie dla siebie mijsce :)
Pozdrawiam ich serdecznie;)
xxx 2013-06-02 16:31:24
firma miesci sie na ulicy prostej ...co do zarobkow i atmosfery, to nie umiem sie wypowiedziec . pzdr.
szyjka 2015-01-29 20:01:11
tworzyć firmę specjalnie po to , aby wynajmować biura w jednym biurowcu w Lublinie ? nie wiem kto jest tego inwestorem , ale to chyba mało opłacalne. Praca tutaj nie wydaje się być zbyt ciężka, chyba czysto papierkowa, no i plus ktoś oczywiście odpowiedzialny za marketing. Co Wy o tym własciwie sądzicie ?
bazylia 2015-03-31 19:03:47
wynajem biur to obecnie całkiem opłacalny biznes z tego co wiem tylko nie wiem jakie trzeba mieć predyspozycje i umiejętności żeby się do takiej firmy jak TELKAM załapać. niestety nie potrafię znaleźź żadnych informacji na ten temat, no może po prostu nie potrafię tego odnaleźć, liczę więc kochani na waszą pomoc
romek 2016-05-20 13:18:46
no tak to wygląda właśnie, mozna spokojnie posiedzeieć na słuchawce, naprawde. wydaje mi sie, ze jednak kasa jest ok.
Zostaw swoją opinię o TELKAM - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TELKAM