brak logo

Spółdzielnia Mieszkaniowa Kociewie

Starogard Gdański

Opinie o Spółdzielnia Mieszkaniowa Kociewie

lisss 2013-12-10 17:00:59
nie pracowałem, ale jestem członkiem, mam spółdzielcze mieszkanie własnościowe i wiem , zresztą nie tylko ja, iż czynsze są zbyt wysokie, a na to składają się pensje prezesów spółdzielni bardzo wysokie( kiedyś uchwalili sobie je na poziomie 3 ( prezesi, co jest cyniczną bezczelnością, sprawdzałem i wiem, że prezesi innych spółdzielni, nawet w większych miastach, np. Gdynia, mają pensje rzędu 5 tys.. a nasi.. haha łatwo policzyć... i nie do śmiechu to nam- im tak- a do płaczu)) oraz 2, 5 średniej krajowej( to też nie jest w porządku ) która wciąż rośnie , więc tym samym i czynsze rosną, poza tym zarząd jest niegospodarny, a tu komentarz zbyteczny...czas to zmienić...
lixsss 2013-12-10 17:07:51
dokończenie: pensje prezesów i zastępców na poziomie 3 średnich krajowych i 2,5 średnich krajowych mają pensje i to jest skandal, bo my im płacimy a naszych czynszów je- i ustalili je sobie sami nie my!!!!!!!!!!!!!!!.....zresztą inni pracownicy tejże spółdzielni też mają niemałe... więc siłą rzeczy, doliczając do tego ich rozbudowaną biurokrację i niegospodarność, czynsze mamy najwyższe prawie w kraju.. tak samo jak i owe pensje prezesów też najwyższe... niestety
ktoś 2013-12-10 17:10:01
100/100 trafiłeś w sedno... to jest niemoralne, czas to zmienić...
oburzony 2013-12-12 20:47:08
a ja dodam, że owe pensje prezesów spółdzielni w wysokości 3 średnich krajowych rosną wraz ze wzrostem tej średniej,a co idzie z tym , czynsze też - sprytnie to sobie wymyślili, nie wspomnę o dodatkach funkcyjnych do tych pensji itp. bo także bardzo pokaźna suma, i to wszystko z naszych czynszów, wspomnę za to o jedynce spółdzielczej, ewenemencie na skalę krajową, bo innym spółdzielniom wystarczają informacje wydrukowane i wieszane w gablotach, zupełnie niepotrzebną nam mieszkańcom, za to potrzebną tym co ją prowadzą, bo mają z tego wysokie apanaże - to bardzo intratna fucha ( no a że tu działa syn pana z Razy Nadzorczej jest od jedynki to już wszystko jest jasne, komu owa jedynka jest potrzebna), niedawno kupiono, i znowu nie wiem nie wiem po co, profesjonalny sprzęt, lepszy nawet niż ma kablówka, oczywiście z naszych czynszów, no i tak można by mnożyć i mnożyć przykłady które pokazują, czemu czynsze mamy tak wysokie
Stanisław K. 2014-08-14 11:38:13
Jako długoletni pracownik Spółdzielni Mieszkaniowej „Kociewie” czuję się zobowiązany opisać na forum publicznym pewną karygodną sytuacje która powinna zostać dawno temu wyjaśniona , a winne osoby winno ukarać.
Otóż parę miesięcy temu ( coś około kwietnia) wyszły na jaw poczynania kasjerki z Pracowniczej Kasy Zapomogowo Pożyczkowej ,Pani (usunięte przez administratora).
Udowodniono jej podrabianie ( fałszowanie ) dokumentów , podrabianie podpisów i wypłacanie sobie pieniędzy o kwocie 1000 zł. Wszystko oczywiście bez wiedzy osoby na którą pożyczka została wypłacona, bez poinformowania o tym przełożonych czyli poza widzą księgowości.
Przy okazji całego zamieszania wyszły na jaw dodatkowe podobne nadużycia które polegały na wypłacaniu nienależnych pożyczek „przyjaciółkom” z pracy oraz wymuszenia na młodszych stażem pracownikach podpisywanie próśb o pożyczkę z której to oczywiście korzystała Pani B.
Do dziś nie wiadomo jak daleko Pani B. posunęła się w swych działaniach ponieważ sprawa do dziś nie została wyjaśniona i nie wiadomo co się dzieje z pieniędzmi pracowników w PKZP.
W wyjaśnieniach jakie podjęto kroki w sprawie popełnionego przestępstwa
ściganego z Art. 270 KK , oznajmiono że winna popełnienia tego czynu została zobowiązana do natychmiastowej spłaty całej sumy….. i na tym KONIEC?
O całej sprawie cały biurowiec doskonale wie i nic nie zmierza ku temu aby sprawcę usunąć ze stanowiska kasjerki.
Sam dowiedziałem się o incydencie stosunkowo niedawno i nie mogę przełknąć tego jak pracodawca „siada okrakiem na barykadzie” i chroni przestępcę mając w głębokim „poważaniu” Prawo Pracy oraz Kodeks Karny.
Na Spółdzielni Mieszkaniowej „Kociewie” wciąż ciążą psychiczne zwyrodnienia z czasów komuny. Wciąż mamy do czynienia z sitwą i poklepywaniem się po plecach. Rączka rączkę myje….a szanowna Pani B. bryluje na „nieskazitelnych” lazurach SM.
Osobiście sprawdzę historie moich pożyczek poczym wpisuje się z PKZP i radzę to zrobić wszystkim zapisanym.
Z wiadomych względów pragnę pozostać anonimowy.
3
Mak 2015-09-30 22:04:52
nasza spółdzielnia SM Kociewie, to jedna z najlepszych. Tu awarie usuwane są natychmiast, bloki docieplone, czysto w klatkach schodowych, powstaje coraz więcej bezpiecznych placów zabaw dla dzieci, piękna zieleń. Widać, że mamy dobrych zarządców. Czuję się tu bezpiecznie i dobrze.
lokator Spółdzielni Kociewie 2016-10-20 18:25:41
Witam zainteresowanych opinia na temat kultury kierownictwa administracji osiedla KOPERNIKA : Kierownik administracji jest bardzo nieuprzejmy ,despotyczny .W rozmowie z petentami trzyma ręce w kieszeni odwraca się do mówiącego plecami co świadczy o całkowitej ignorancji i braku kultury . Taka postawa dyskredytuje go na tym stanowisku . Powinien już odejść ponieważ jest uwikłany w zbyt dożo z niktórymi lokatorami i to powoduje brak obiektywizmu w artykułowanych sprawach lokatorskich inaczej mówiąc kumoterstwo.
1
lokator Spółdzielni Kociewie 2016-10-20 18:49:46
Witam wszystkich zainteresowanych opinia o zastępcy pana kierownika administracji osiedla Kopernika ..Pan Piotr Z. jedna ręka jedna D.... pana kierownika ...Szczyt arogancji krzyczy na petentów , jednostronne , subiektywne oceny , artykułowanych spraw. Nie potrafi wyegzekwować dyscypliny od podległych pracowników ale połajanki w stosunku do członków Spółdzielni wychodzą mu świetnie !!! Jednym słowem'' PAN NA WŁOŚCIACH '' Powinien już odejść lub schować się na zaplecze a nie siedzieć przy biurku .
1
Zostaw swoją opinię o Spółdzielnia Mieszkaniowa Kociewie - Starogard Gdański
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Spółdzielnia Mieszkaniowa Kociewie