brak logo

Tulcon S.A.

Ostrzeszów

Opinie o Tulcon S.A.

były pracownik 2013-09-24 09:52
Nie pytaj o stawke bo i tak Cię oszukają, to [usunięte przez moderatora] jak potrzebuję to obiecują a potem Cię wywalą i oszukają. biorą inwestycję po kosztach a pużniej podwykonawcy mają [usunięte przez moderatora] ...., tak jak kolega wcześniej napisał, zwlekają z odbiorami i wymyślaja jak ukarać podwykonawcę bo trzeba coś zarobić. [usunięte przez moderatora] Nie życzę nikomu tam pracować.
6
seba 2013-12-02 09:56
System wypracowany od lat jedno wielkie(usunięte przez administratora) przewlekanie odbiorów nie odbieranie telefonów kompletna ignorancja po skończonej robocie wszyscy podwykonawcy musza wyciągać należności sądownie,jedna wielka banda (usunięte przez administratora)
3
WALDEK 2013-12-05 12:10
ZGADZAM SIĘ KOLEDZY Z WAMI,(usunięte przez administratora).NIE POLECAM PRACOWAĆ(usunięte przez administratora)
2
podwykonawca 2014-03-31 19:48
nie polecam nikomu współpracy z tą firmą, ja już się przejechałem.
2
podwykonawca 2014-05-15 14:43
dziękuję za informację. Właśnie im odmówiłem
wykonawca 2014-06-26 23:38
Ta firma to wielka ściema. Kupa spraw w sądzie, na każdego szukają haka, a jak ktoś normalny to wypad bo nie kreci jak oni. Kadry nie ma, kasa z opóźnieniem miesięcy i to w częsci bo zawsze coś ukręcą dla siebie. Wstyd za roboty, potem ciąganie po naprawach i tylko straty.
bolo 2014-11-03 15:24
Chłopaki na bazie w ostrzeszowie nie mają źle.wypłata na czas świadczenia wszystkie.tylko mogliby lepiej zarabiać.
roots-georg 2014-11-24 19:28
Jeżeli chodzi o rozliczanie podwykonawców to mam swoje odrębne zdanie zdanie będąc bezpośrednio kierownikiem robót z ramienia Tulcon . Inwestorzy zlecający Tulcon-owi roboty polują tylko na wszelkie potknięcia terminowe i jakościowe . Wybrani przez nas podwykonawcy w znacznej przewadze na samym początku oferują swoje usługi z góry zakładając że " jakość to będzie " . Potem się okazuje się , że potencjał wykonawczy tych firm jest na poziomie co najmniej żenującym [ Zaczynają się problemy z brakiem płynności finansowej i kadrą ] Skutkiem jest szukanie nowych podwykonawców , gdy kończą się terminy zakończenia robót . W efekcie cały ciężar wykonania umowy [ kary za przeterminowania , usterki itp. ] spoczywa na firmie Tulcon. I jak można mówić o nieuczciwości ?
1
byly 2015-01-24 18:42
Z daleka od Tulconu co innego w umowie a co innego w rzeczywistosci brak madrego nadzoru
5
obecny pracownik 2015-05-16 10:54
Wypłate naliczaja jak chcą majac te same stawki i przepracowane godziny co pozostali pracownicy każdy miał inną
miesieczną kwote wynagrodzenia
4
kama 2015-06-24 13:54
Czytajac te opinie zastanawiam sie nad jednym, czy ludzie maja choc troche rozumu? Jesli cos nie pasuje w wyplacie,to pisze sie do Inspekcji Pracy a nie wylewa sie swoje zale na Forum!Zyjemy w XXI WIEKU a nie w XIX.Jestescie doroslymi ludzmi, a zachowujecie sie jak dzieci!
Miśiek 2015-07-10 23:45
Jak ktoś lubi cyrk To polecam prace W Tulcon.sa na terenie KGHM Głogów z Panem Wackiem pseudo kierownikiem(kolegą prezesa firmy) co dzień straszącym inną osobę zwolnieniem z pracy nie znającym sie kompletnie na Wykonywanych zawodach ćieśla zbrojarz i Panem Robertem ala kierownikiem nie potrafiacym Rozćiągnąć sznurka UWAGA Praca w warunkach szkodliwych Hałas( krzyk obó panów stres 200%)
5
Andrzej 2015-08-31 11:53
Zero szacunku do pracowników.Co z tego ze kierownik na piwko weźmie jak nie zdążysz dopić i juz jesteś zwolniony.
koranaga 2015-10-20 21:59
w Tulconie jest tak Kierownik Wacek ma non stop mokre jaja i wiecznie jest nerwowy przez to wyładowuje sie na pracownikach a to wina Roberta jego giermasa co chlapie mu torbe wiec zluzuj kolego bo ci jezor zdretwieje i zostaw tego wariata w spokoju
3
Podwykonawca2 2016-03-17 15:41
Witam, rowniez nie polecam tej firmy. Na podstawie formalnego zamowienia dostarczylem material i montaz zrobilismy w gratisie. Mija kolejny miesiac bez platnosci ze strony Tulcon. Oczywiscie zadanie zostalo odebrane przez inwestora. Pisze ze zostalo odebrane bo za chwile jakis pseudoinspektor napisze o potencjalach podwykonawcow i ze wszyscy robia pod gore Tulconowi. Teraz wyslalem przedsadowne wezwanie do zaplaty ale rownolegle zostanie wyslane pismo do KGMU o poczynaniach Tulconu. Bardziej niesolidnej firmy jeszcze nie spotkalem. Ozzywiscie nie dotyczy to brygad bo chlopaki z tulconu na prawde zapier... Tylko wspolczuje im takiego kierownictwa i kadry zarzadzajacej
1
MiszMasz 2016-06-30 14:00
Poszukuję kogoś od kogo tulcon żąda kary finansowej.
1
Xxxxxxxxxxx 2016-09-21 17:25
Najlepiej to teraz zaczeli nagradzac biednych kierowcow bo obcieli im delegacje o 20euro. Dzieki panu dyrektorowi A.S.
4
Cycuszek 2016-09-23 21:43
Święte słowa Wacek prawdziwy analny zdobywca wiecznie wściekły a Robus no co lata jak buc przy nogawce ale jest wesoło jak się widzi ten cyrk Robson zluzuj faktycznie bo ci jezorek zdretwieje he he
5
song 2016-09-23 23:23
a niby dlaczego tym kierowcom te delegacje obcięto? jakoś mi się wierzyć nie chce. a poza tym, Brygad ciesielsko-zbrojarskich z terenu całej Polski poszukują do pracy jak kto,s obecnie szuka zatrudnienia
starydziad 2016-11-21 17:41
Łatwo powiedzieć, że zgłoś do Inspekcji Pracy ale trudniej się zdecydować mając na uwadze konsekwencje :(
gonzo 2016-12-09 21:45
TULCON 5 lata stracone dziekuje bogu ze udalo mi sie dostac do KGHM-u na dol teraz sie smieje ze chorej firmy jak ja mogłem robic w takiej firmie pozrdo dla chlopakow z ZWR co zapierniczali dla tej dziadowskiej firmy pamietajcie rozwidajcie cie nikt za 2500 nie bedzie robil szanuj sie barborka 13 14 zyski nie w tej firmie nie ma tego Polkowice inaczej Zyja dziekuje dowidzenia
seba 2016-12-26 16:42
Odwlekają terminy odbioru, godzinami siedzą w krzakach z aparatem fotograficznym czekając na potknięcia podwykonawców, nie oddają sum gwarancyjnych nawet tych pierwszych. Trzeba gadać z Waldusiem a przedtem z Robertem- kieszenie mają już wyrobione i sporo tam można włożyć.
3
Jr 2017-01-13 23:28
Mam pytanie czy warto się przyjąć do firmy zaproponowano mi pracę w Szwecji jako cieśla zbrojarz z góry dziękuję
wściekły 2017-03-28 15:55
NIE POLECAM MIEĆ ŻADNYCH KONTAKTÓW Z TĄ FIRMĄ - NIE PŁACĄ I NIE ODBIERAJĄ TELEFONÓW.
8
1podwykonawca 2017-06-20 15:31
niestety, jako podwykonawca, mogę potwierdzić negatywne opinie na temat firmy Tulcon S.A.
Janek 2017-06-27 20:18
Oszuści. Jak chcecie straci zasłużoną kasę za wykonane prace to zadajcie się z firmą Tulcon. Stwarzają problemy z odbiorem, przyjęciem faktury a około 2 miesiące od wymaganego terminu dostaniecie połowę z faktury, na resztę notę za wszystko nawet za mycie rąk w innym baraku ! Złodzieje !
Swój 2017-06-27 20:26
Potwierdzam, złodzieje i oszuści. Wiedzą że przegrają proces z podwykonawca za nieterminowe zapłaty i potrącenie bezprawne na jakieś wymyślone kwoty, ale złapią następnego i będą mieli z czego. Ostrzegam wszystkich !!!!
Jan 2017-06-28 08:11
Uciekajcie wszyscy którzy chcecie wykonywać prace dla firmy Tulcon. Jeden wielki przekręt, ludzie bez godności i ludzkiego podejścia. Nie płacą, oszukują i cały czas polują na kary. PRZESTRZEGAM !!!
Zdzis 2017-06-29 19:08
Odradzam wszystkim zadawania się z firma Tulcon. Począwszy od kierowników skończywszy na księgowej i prezesie. Brak kontaktu, szacunku i współczucia. Pijawki które wyssają wszystko co masz i co powinieneś dostać za wykonana prace. Jest tyle porządnych firm i zajęć na rynku, że nie warto dla nich wykonywać czegokolwiek.
Boguś 2017-06-30 15:02
Potwierdzam negatywne wypowiedzi przy współpracy jako podwykonawca.
Nie mogę powiedzieć nic co sprzyjałoby do kolejnych usług na firmy Tulcon, chyba że to : masz mało problemów, a dużo pieniędzy ? Tulcon rozwiąże twoje problemy : gwarancja mnóstwo problemów i utraty pieniędzy z faktur, polis itd.
Igor 2017-07-04 19:20
Zgadzam się z faktem żenującego traktowania podwykonawców. Firma prędzej czy później padnie. Nikt nie chce dla nich pracować, dostarczać materiałów i wykonywać usług, wszystkich oszukują . Uwaga !!!
Adam 2017-07-07 20:31
Uciekać dalek od firmy TULCON !!! Nikt nie dostanie należności za ostatnią fakturę, to macie gwarantowane !!!
Darek 2017-07-19 09:36
Dzień dobry .
Czy mógłby ktoś napisać coś na temat budowy w Klippan / koło Malmo / w Szwecji ?
Czy tam też praktykują takie "standardy " jak w Polsce ?
Proszę o informacje .

Dziękuję
Darek
Oszukany 2017-07-21 16:19
Darek spierniczaj i to szybko.
Mało jest firm rzetelnych, uczciwych i nie traktujących innych jak śmieci ???
Samo sobie odpowiedz, a w TULCONIE nie ma nic co mogłoby przekonać do współpracy !!!

Jeszcze trochę i tej firmy nie będzie, ponieważ największym kapitał firmy są nie pieniądze a ludzie, a oni będą sami bez pracowników fizycznych i bez podwykonawców - ZOBACZYCIE.
Bartek 2017-07-26 18:38
Niestety wszystkie negatywy to prawda, a pozytywny piszą podstawione osoby.
Banda oszustów, złodziei i naciągaczy !!!
Każda inna firma w która współpracowałem przez 14 lat prowadzenia firmy jest lepsza niż Tulcon i jego załoga !!!
1
Dominika 2017-08-03 11:58
@Bartek, a może każdy ma własne i inne zdanie, może tą kwestię trzeba wziąć pod uwagę ? Wypowiadasz się negatywnie a jednak pracowałeś w niej 14 lat , to bardzo długo, więc coś jednak musiało Cię w niej trzymać, może wypłata?
Bartek 2017-08-08 21:50
Dominika ty idiotko czytaj ze zrozumieniem. Naszczescie nie pracowałem u nich 14lat, a proawdze firmę od 14 lat i przez cały ten czas nie spotkałem większej zakały jak Tulcon. Pijawki, chamy i złodzieje !!!
Teraz rozumiesz, pustaku !?
Zostaw swoją opinię o Tulcon S.A. - Ostrzeszów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tulcon S.A.