brak logo

Milenium - Zakłady bukmacherskie

Zielona Góra

Opinie o Milenium - Zakłady bukmacherskie

As 2012-11-30 15:54:21
Możesz rozwinąć ? Zastanawiam się nad pracą.
2
ABC 2013-01-10 12:40:27
w moim odczuciu masakra, strata czasu, niekonsekwencja, małe pieniądze, brak szacunku do człowieka, dwulicowość. Nie polecam.
ona 2013-08-16 00:54:14
Praca jak każda obecnie, za byle jakie pieniądze i oczywiście 100% dyspozycyjność. Proszę nie mieć złudzeń.[usunięte przez moderatora] Konkrety? jak wyżej.
Monika 2013-09-09 16:36:17
Czy ktoś może w końcu napisac jakiś konkret o pracy w Milenium ( zakłady bukmacherskie )? Bo jest chyba tylko jedna opinia, która coś mówi. Co to za mała kasa, w jakich godzinach się pracuje?
2013-10-08 12:54:30
Myślę, że praca w samej centrali może wyglądać inaczej niż w przypadku przedstawicieli. Ci natomiast zarabiają mało w stosunku do innych osób na podobnych stanowiskach. Atmosfera pozostawia wiele do życzenia co sprawia, że praca jest stresująca. Duża rotacja i sposób zwolnień mi osobiście bardzo się nie podobają.
2
stały klient 2013-12-30 19:06:13
Byłem w sobotę /28.12.2013/.w punkcie MILENIUM o godz.16.30 i oczywiście był zamknięty,a w drzwiach znowu kartka ''zaraz wracam''co jest normą jeśli w punkcie jest pani (usunięte przez administratora) pracownica z długim stażem ,obsłga byle jaka jak zawsze
2
nova 2014-03-29 18:11:05
Witam,

Pracowalam 2 tyg.w Milenium. Nie wyslali mnie jeszcze na szkolenie w Zielonej Gorze, uczyla mnie juz "obyta" pracownca. Zostalam po tygodniu "jej szkolenia" sama na punkcie. Czasami sie mylilam, ale szybko wylapywalam bledy i je korygowalam. Nie mialam wczesniej srycznosci z taka praca. Klienci byli mili. Wczoraj dyrektorka mnie poinformowala, ze mi dziekuja, ale zbyt wiele skarg na mnie od klientow bylo. Dodam, ze wczesniej nikt mnie nie upominal. Od razu wylot z pracy. Nikt nie wzial pod uwage, ze dopiero sie ucze, ze nie bylam na szkoleniu i egzaminie, nie dano mi szansy na poprawe obyxia z klientem, poprzez upomnienie. Od razu wylot z roboty. Jakbym conajmniej kogos okradla a nigdy to miejsca nie mialo. Nigdy nie obrazilam klienta ani nie oszukalam. Po prostu u nas na punkcie sa tez papierosy, ksero oraz pozyczki a do tego bylam sama. Klient poczul sie zignorowany, bo poszlam obslugiwac kogos innego. Moj blad, ale gdyby ktos mi to wprost powiedzial, to bym wiedziala , ze zle robie. Nie wiedzialam jak mam sie rozdwoic? Zadnych wczesniejszych sygnalow, ze cos zle robie. Od razu strzask w pysk. Nie polecam!!!!!
1
nova 2014-03-29 18:19:35
Dodam, ze stawka to najnizsza krajowa i nie przysluguja urlopy wypoczynkowe.
2
ania 2014-04-28 19:00:35
Tragedia!masakra!!!jeszcze troche i nigdy wiecej w milenium zakl .bukmacherskich jest coraz gorzej!!totalny brak szacunku [usunięte przez administratora] i coraz dluzsze godziny pracy 3-go maja potraktowali jak normalny dzien pracy od 8-30 dla pracownika, do 19-ej ale daje sob ie na luz wyjezdzam z tego kraju po prostu Zenada!!!!!!!!!!!!
B 2014-10-16 16:47:10
Pracuje w Milenium ponad rok. Dużo zależy od tego z kim pracuje się w punkcie. Grafik jest elestyczny, stawka godzinowa. Nie mam problemów z łączeniem studiów dziennych z praca! ;-) A i na stawkę nie narzekam .... ;-)
B 2014-10-16 16:52:04
Wada pracy w zakładach bukmacherskich... Praca w święta ;/ Są chyba tylko 3 dni w roku, kiedy Bukmacherka nie pracuje. (25.12, 01.01 i pierwszy dzień świąt wielkanocnych).
bukmacherka 2014-11-19 17:34:43
Moi drodzy, kokosów z tego nie ma (najniższa krajowa, może troszkę więcej) ale praca jest naprawdę ciekawa, o ile ktoś lubi kontakt z innymi ludźmi. Owszem pracujemy nawet w święta, w ciągu roku mamy tylko 4 dni wolne ale jeżeli ma się super zmienniczkę, to grafik można tak opracować, że w tygodniu pracujemy po 2 lub 3 dni:-) w naszych punktach nie ma sytuacji, że na drzwiach wisi kartka ,,zaraz wracam,, bo akurat mamy ochotę wyjść. Punkt jest otwarty cały dzień bez przerwy. Ta praca daje ogromną satysfakcję i możliwość zdobycia nowych doświadczeń. Ja w tej pracy spełniam się w 100%:-)
1
ania15 2014-11-19 21:53:56
moja kolezanka pracuje w milenium, zarobki bardzo małe, a dyspozycyjna musi być
1
Waran 2015-02-25 03:41:49
Milenium nie jest chyba zbyt powszechnym totalizatorem na terenie całego kraju. Co prawda może to i lepiej, może mają w wyższe jednostkowe stawki niż konkurencja, ale z drugiej strony jaka jest szansa na pokrycie kuponu? Pracował ktoś tam i mógłby powiedzieć jak z tym jest a przy okazji jakie warunki dla pracownika oferują?
bzdura 2015-03-13 12:17:44
Ogółem.. jeden z gorszych pracodawców z jakim miałam do czynienia.. jeśli szukasz u nich dobrej godnej pracy, ludzkiego traktowania i liczysz na umowę o pracę.. to bardzo bardzo mocno się zdziwisz. Koleżanka od kilku lat jest na umowie zlecenia, natomiast wszyscy z umowami o pracę zostają zwalniani. Największa porażka to kadry i kierownictwo bez kompetencji zawodowych. W Milenium Zakłady Bukmacherskie nie przepadają za ludźmi inteligentnymi. Jeśli masz tylko podstawowe wykształcenie to jakoś może się z nimi dogadasz. Wszystkim innym, nie zawracajcie sobie głowy, zarówno szary pracownik, ajent lub kierownik jest mieszany najczęściej z błotem. Nowoczesne niewolnictwo pod biało czerwoną banderą.
1
1234 2015-09-04 23:43:10
ja u nich pracuję i zgadzam się z tym co napisałaś, szukam bardzo intensywnie pracy, ale mi kiepsko idzie i chyba u nich padnę na tym wieloletnim zleceniu
1234 2015-09-20 16:53:49
do regionalny: jak będziesz im właził w tylnią część ciała, to będziesz zadowolony
mm 2015-09-29 19:53:35
Firma na skraju bankructwa.pozabierali umowy o prace w zamian zlecenie...zero szacunku, regionalnych traktuja tak samo. Kiedys ode mnie dowiedzial sie zejuz tu nie pracuje. My mielismy info od centrali a jemu jeszcze nie powiedzieli. Kadrowa to jedza bez wiedzy podstawowej ,o kulturze nie wspominajac. Wszystkie nierentowne punkty wciskaja ajentom. Praca na okraglo 4 dni w roku zamkniete. A w dni swiateczne godz pracy, żenada, jak w normalny dzien. Jak sie trafi normalny regionalny to jeszcze pół biedy a jak nakrecony karierowicz to totalna masakra. Zerowy socjal. Prezenty św np.perły, piłka, kosmetyki (z firmy malzonki prezesa).Pracuje tam dlugo ale [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co raz wieksze i naprawde ledwo przedą. Mysle ze do konca roku pozwalniaja wszystkich z pkt wlasnych
1
małaczarna 2015-11-09 13:07:54
- Stawka godzinowa, w grafiku tyle godzin, że wychodzi standardowo najniższa krajowa
- Umowa zlecenie ( na normalną umowę nie ma najmniejszych szans )
- Świątek piętek sobota niedziela ( punkt zamknięty 4 dni w roku a dni świateczne takie jak 3 maja czy 11 listopada potrafią potraktować godzinowo jako normalny dzień )
- fakt faktem nie da się tu namęczyć
- pomimo tego, że sama tu pracuje uważam, ze praca nie dająca żadnego rozwoju
- traktowanie pracownika bez zarzutów ( nikt nie robi problemów bez powodu )

Podsumowując : Wynagrodzenie standardowe w końcu to jest polska.. Warunki ok, zaplecze sanitarne, czysto i przyjemnie. Jeżeli ktoś nie jest nastawiony na wielką karierę to mimo wszystko polecam bo o lepszą prace ciężko. Koleżanki harują za takie same pieniądze po jakichś sklepach i są poniewierane przez kierownictwo o czym w milenium nie ma mowy ( nie wiem skąd te opinie - chyba konkurencja ), wynagrodzenie na czas bez przekrętów i możliwa premia uzależniona od obrotów a nie od czyjegoś humoru ;)
Ocene zaniżam za umowy i fakt pracowania w święta ;) ale to tylko moja opinia
abc 2015-12-16 15:01:13
hahaha,widzieliscie info na serwerze?wspaniała wiadomość od nowego roku każda niedziela do 17.Czy tam na górze pracuje ktoś kto mysli?Zero ruchu,klientów jak na lekarstwo i co maja grać w niedziele po 15?zimowe sporty leca od rana,piłka jak sezon to włoska,angielska wszystko juz gra.Chyba sami na sobie się mszcza,bo prawie wszyscy na zleceniu to wiecej kosztów z tego bedzie dla firmy niż zarobku.
Mecenas który to wymyslił to porzadna premie za to powinien dostac.kolejny ruch żeby firmę położyc na łopatki,choć i tak juz dużo do k.o. nie brakuje
1
megi 2015-12-19 09:25:20
tak nie ma szans na umowe o prace.na takich sa tylko pracownicy którzy dawno temu przy innym zarzadzie dostali umowy na czas nie okreslony.Obecnie bardzo chetnie by im to zmienili ale przepisy kp nie pozwalaja.Więc nie licz na umowę o pracy.Firma bardzo marnie przędzie.wprowadzili limity obrotów na premie które są nierealne i nikt jej nie dostaje.Nie wiem co wygadują na rozmowie kwalifikacyjnej ani co kłamia i obiecują ale naprawdę jest tak jak tu ludzie piszą.Praca może nie jest cięzka fizycznie ale psychicznie ma się dość.Branza hazardowa więc klienci trudni i roszczeniowi.Czy myslicie że dadza coś na święta?w tamtym roku szarpneli sie ąż na 100 zł a w tym chyba i tego nie zobaczymy...
megi 2015-12-19 09:36:53
tak tylko umowa zlecenie.Nie wiem co obiecuja na rozmowie o pracę ale nie ma szans na umowe o prace.Sa super premie!limit taki narzucają że bez szans jest dostac cokolwiek.Nierealne do osiągniecia.na powyżkę nie ma co liczyć bo teraz niby premia możesz sobie dorobić.Smiech na sali...Ciekawe czy coś na swięta dadza.W tamtym roku szarpneli sie na całe 100 zł w tym narazie cisza.chyba już i tego się nie dostanie.
4321 2016-01-09 10:04:07
Ludzie kochani czy oni już całkiem powariowali.Godz pracy na mistrzostwa w reczna wydłuzone do 20:30.Jak człowiek ma dać radę 2 dni weekendu pracować po 12 godz.nie wiem czy to zgodne z kodeksem pracy bo w jednym tygodniu mam 6 dni do pracy i 47,15 godz wypracowanych.W pn podejde do PIP to się spytam.Nie wiem na jakie zyski firma liczy bo na szacunek pracowników to napewno nie.Konkurs fajny zrobili bilety do wygrania.Tylko jak zawsze zabrakło logicznego myślenia.Zamiast już z poczatkiem grudnia ruszyć z kampanią reklamową (żeby zadziałała np poczta pantoflowa czy marketing szeptany) to ogłosili konkurs 31 grudnia.Czyli jak mają się o tym dowiedzieć klienci którzy grają u konkurencji?I jest jak zawsze kasa na reklamę wydana a zysk z tego żaden.Ja się stale zastanawiam kto tam na górze pracuje i dodatkowo myśli.Może jakby wpadli na pomysł nas na samym dole łańcucha pokarmowego zapytać to może by im się oczy otworzyły...
Dobre! 2016-01-12 19:14:22
Chyba napisała to jakaś osoba z centrali albo zarządu!
Umowa zlecenie podchodzi pod kodeks cywilny 2016-01-12 19:19:28
Jeśli pracujesz na umowę zlecenie, to kodeks pracy i tak Cię nie obowiązuje, więc nie masz co się wpieniać.
W przypadku pracowników na umowie pewnie jakoś rozsądnie rozłożono godziny, żeby wychodziło w zgodzie z kodeksem pracy.
małaczarna 2016-03-19 12:56:31
Na mistrzostwa świata w piłce ręcznej wydłużyli godziny pracy do 20.30 ( gdzie w zwykły dzień już około 18.00 klientów jest jak na lekarstwo ) więc siedziałyśmy po ponad 2,5 h bez sensu gdzie żywego ducha nie było ( przez cały ten ' miesiac ' po godzinie 19.00 zjawił się 1 !! klient ), a wiadomo zapłacić nam musieli, prąd itd. koszty wygenerowali sobie na własne życzenie ;). Kierownictwo mówi otwarcie że na umowę o prace nie ma szans ;) a zeby było mało to coraz to nowe rzeczy wymyślają.. jak nie startery z plusa to bilety jak nie bilety to konkurs z co najmniej poje.... nazwą ' francuski numerek ' ( teksty co niektórych klientów po prosty dwuznaczne ) BRAWO DLA TEGO KTO TO WYMYŚLIŁ, ja bym tych co wpadają na genialne pomysły tu posadziła albo ich żony, córki.
Aha i czerwiec zbliża się wielkimi krokami czyli znowu wydłużone godziny pracy ;) pozdrawiam
2
mkcafe 2016-03-20 08:21:39
Dokladnie Malaczarna. Pomysły w firmie coraz lepsze...I na kolejne świeta dostałysmy to samo co zawsze. Czyli NIC. Wymyslaja kolejne bzdury pt jak ulepszyc dzialanie firmy i zwiekszyc zyski. A w rzeczywistosci robia wszystko zeby sie pograzyc.Nowy prezes wielce mial naprawic a wyszlo jak zawsze. Jedyna dobra decyzja ze Dominiczki w kadrach juz nie ma.
4
małaczarna 2016-03-20 15:18:05
odnoszę wrażenie, że co niektórym tam na górze się nudzi.. chociaż nie ;) przecież jest niedziela godz 15.15 wszyscy ' ważni ' siedzą w domu z nogami do góry po obiedzie a my zamiast do 15 to do 17 musimy kwitnąć. BRAWO BRAWO :) Karma wraca ;)
konkurencja 2016-04-20 17:35:06
Witam:) widzę ze na waszym forum też ciekawie :) fajne godziny wam dali ...masakra myślałam ze u nas zle...9-21:45! I niedziela do 17 nie macie kolorowo ,u nas chociaż umowa o prace ale to jedyny plus...tez gora wymysla kombinuje itp to jest wszedzie:) ale zazwyczaj tak jest jak są nieodpowiedni ludzie na stanowiskach ;)
monika 2016-05-10 20:47:02
nast skąd czerpiesz informacje o zarobkach w Milenium?Nie wiem czy to takie dobre zarobki,12 zł brutto na godz,nieważne czy w świeta,niedzielę czy w poniedziałek.Umowa zlecenie,bez urlopu.no faktycznie mega dobre zarobki hehe
1
załamana 2016-07-19 21:52:17
nie ma znaczenia czy sobota, czy niedziela, stawka na umowę zlecenie stała i zero podwyżek. Spadam z tej firmy i nie polecam
u..lala 2016-07-25 14:33:17
jeśli drugi pracownik ma zlecenie to z nim się musisz dogadać jak pracujecie
lamia 2016-07-25 17:33:59
Ostatnio dołączył nowy kierownik regionalny,każe wstawać do nowego klienta i podawać rękę.
Klienci patrzą na nas jak na wariatów i zaczynają omijać nas szerokim łukiem ,bo czują się zażenowani.
lily 2016-07-31 21:48:00
nie wiem, jak długo pracujesz, ale to nie jest wymysł nowego kierownika, bo firma już dawno wprowadziła zasady postępowania z "nowym" klientem i nie tylko, bo w zasadzie z każdym, czyli należy do niego wyjść, przywitać z uśmiechem, podać rękę itp.... Takie zasady panują głównie w instytucjach finansowych, po co je u nas wprowadzili? nie wiem. Niektórzy nie mają ochoty na wejściu być od razu atakowani, tak samo jak ja, jak wchodzę do sklepu, jeszcze nie zdążę oka na czymkolwiek zawiesić, a pani już pyta, w czym mi może pomóc. Wkurza mnie to strasznie, ale tak jej każą, a mnie wtedy odechciewa się zakupów. Przecież potrafię mówić i jeśli będę potrzebowała pomocy od sprzedawczyni, to o nią poproszę, ale nie ma sensu się rozpisywać, wszędzie jest walka o klienta, tylko czasem środki są nieskuteczne
2
gram 2016-07-31 21:52:25
Świetnie, że jest szansa na dwuskładnikowe wynagrodzenie, bo to dobry znak, żeby załapać się do nich. Wiecie jednak czy pojawią się niedługo jakieś oferty pracy? Skoro nie ma rotacji to dobry znak an to co się dzieje.
Ola 2016-11-06 08:48:11
Ja juz nie pracuje, ale czytam najwspanialszą wiadomość. Czy to prawda że TA Dominiczka nie pracuje. Nareszcie ja wywalili? Co zrobiła?
Ola 2016-11-06 08:48:55
Ja juz nie pracuje, ale czytam najwspanialszą wiadomość. Czy to prawda że TA Dominiczka nie pracuje. Nareszcie ja wywalili? Co zrobiła?
2
Pracownik 2016-11-06 10:07:05
Witam, mnie brak słów już na to, co się w tej firmie dzieje, to nie zakłady bukmacherskie - śmieją się klienci - i dodają opinię że u nas jest "1001 drobiazgów". Zakłady, startery telefoniczne, zaraz pewnie kredyty i nie wiadomo co jeszcze wymyślą... może leasingi, przyjmowanie opłat i punkt wysyłkowy paczek, taki Paczkomat+, albo półka w kącie z promocją na farbę Śnieżka.
Pracownik zarabia najniższą krajową, a wymagania odnośnie jego pracy jak na szczeblu rządowym. Zaraz będziemy do 23-24 siedzieć, bo "góra" ma za mało pieniędzy.
Hitem jest dzień 11 listopada - pracujemy do 19.... a co, jedni będą leżeć przed TV, inni liczyć psy z ulicy po godzinie 15... bo klientów jak na lekarstwo tej godzinie, ale rozumiem ten jakże wysublimowany wymysł góry... będzie kasy dużo ;))) - a przywilej pracownika i prawo do dnia wolnego? Po co, przecież to tylko zwykły pracownik, niech zapierdziela.
1
Wirus 2016-11-06 10:27:04
Jak wielka Polska Ludowa, budować będziemy imperium Milenium, dla naszych przywódców, dla ideii. W niedziele do pracy w jednym szeregu podążymy śmiało, bo praca uszlachetnia, a bumelanci nie pracują
My jako podstawa i filar zakładów nie uronimy ani jednej łzy że nie mamy dnia wolnego, my jesteśmy dla ludu, który przechodząc obok zakładów patrzy z zaskoczeniem, bo ani to stacji benzynowej nie przypomina, ani supermarketu.... a ten pracownik co tam robi to bezbożnik, do kościoła by poszedł (myślą zapewne), a nie pieniąchy i pieniąchy.
Tylko ten pracownik poszedł by do tego kościoła, gdyby jakiś idiota na górze firmy trochę pomyślał, że ten co na samym dole robi też musi odpocząć. Ale tutaj jak w Rosji, narodu dużo to jak pracownik padnie to się wymieni.
A wypadałoby chyba górę wymienić, bo ani to naród rozumny, ani myślący. Jedynie o kasie marzący...
1
Zostaw swoją opinię o Milenium - Zakłady bukmacherskie - Zielona Góra
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Milenium - Zakłady bukmacherskie