brak logo

Skibitrans

Łódź

Opinie o Skibitrans

kierowca 2010-04-17 10:18:28
Jazda tylko nocami w podwójnej, załadunek i rozładunek na magnesie, latanie za papierami cały dzień a w nocy znowu but, oczywiście francja nacjonalkami.
Ciągle pretensje o koszty.
Zarobki 40 euro dziennie + najnimniejsza podstawa.
Dojazd busem.
Wielka pomyłka.
POZDRAWIAM BYŁYCH
pracownik 2010-05-15 20:41:41
strasznie ( usunięte przez administratora )j kiedyś zabrał 5 euro bo przecież kryzys a w kryzysie kupił jeszcze kilka aut i ( usunięte przez administratora ) i tak sie objawia kryzys( usunięte przez administratora )
PIP Łódz 2010-06-11 21:32:31
Państwowa Inspekcja Pracy skontrolowała tą firmę i okazało się że szef powinien zapłacic za min.godziny nocne wszystkim pracownikom byłym oraz terazniejszym za ostatnie 3 lata nie darujcie tego to są wasz pieniądze pozdrawiam
Pająk 2010-12-22 17:40:53
Prawdziwa chała nikomu nie polecam.( usunięte przez administratora ) bez przerwy dzwoni jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i truje jaki on jest ( usunięte przez administratora ).Magnes to podstawa, unikajcie z daleka tą firmę.
były 2010-12-28 14:39:32
jazda nockami (dla twardzieli) linie albo spedycja kasa na czas co jest + tej firmy tabor scania r, dojazdy busem.praca 4/2 .40 euro dziennie + postawa najnizsza + 200 zł za nocki.
były 2010-12-28 14:47:13
Pozdrawiam byłych i obecnych MORYwych kierowców
anonim 2011-03-13 15:48:28
( usunięte przez administratora ) pozwalał ci kraść paliwo to był dobry a jak cie zwolnił jak zaczołeś tankować więcej niż pojemność zbiorników to się on teraz jest złodziej . Tymi wpisami orażasz nas wszystkich pracujęcych obecnie. Jak było tak żle dlaczego się sam nie zwolniłeś.
byly pracownik 2011-03-16 16:05:24
najgorszy z pracodawcow.( usunięte przez administratora )mozna nabawic sie tylko nerwicy i garba.nie polecam nawet wrogowi takiego pracodawcy.do dzis nie wyplacil nam za godziny nocne a tylko nocami jazda.pozdrawiam bylych pracownikow ktorzy umieja podjac normalna decyzje.
gal anonim 2011-05-12 17:53:17
Czytając te opisy nie dziwię się, że Nas kierowców uważa się za bandę idiotów!. Bo jak sądzić inaczej kiedy rysuje się taki obraz?. Pracowałem w Skibitransie bez mała rok. Znam dobrze sytuację. Nie mam zamiaru słodzić, wrzucać tekstów na chwałę, ale stwierdzam obiektywnie - pracodawca jak najbardziej w porządku. Największą zaletą jest fakt, że pieniądze zawsze były na CZAS! Nigdy nie było z tym problemu!. A przecież o to chodzi. Pracowałem niegdyś w firmie w której nie wiedziałem ile zarabiam!. Więc pod względem płacy Duży Pozytyw. Co do systemu pracy fakt ciężki, jazda nocna (nie dla każdego) miesiąc w cieżarówce. Ale wiedziałem jak będę pracował więc się na to zgodziłem, tak więc nie rozumiem stwierdzeń o tym jak to jest źle. Z pewnością wygodą był fakt, że nie obchodziły nas załadunki, tylko nr naczepy cmr i w drogę, plus stała trasa. Choć monotonia w końcu zaczynała przeszkadzać,ale jeśli ktoś potrafił sobie robotę ustawić to to zabawa była. No i weekendy! Nie czarujcie panowie kierowcy bo na week zawsze bal był, piło się bo co innego robić? Więc czas na prace i na chlanie był. A że ktoś mial już problem i przestać nie mógł jego sprawa. Więc bez gloryfikacji własnej osoby. I jeszcze jedna rzecz która jest też w sumie rzadkością. Wszelkie srodki czystości i sprzęty do auta - z tym nie było problemu. Jak się zgłosiło ze czegoś brakuje następny bus przywoził stuff. Inna sprawa ile tego szło do auta ile do domostw ale to szczegoł.....W ogólnym rozrachunku było Ok, wiadomo zgrzyty były, wychodziły kwetsie spalań ( ale to temat rzeka, no jeśli ktoś jeździ 85 to mu spalanie wychodzi podręcznikowe - no ja tak nie umiałem), podprowadzania paliwa ( no mentalność kazdego polskiego drivera) i rożnych innych kwiatów ale takie rzeczy ma sie w każdej pracy - no chyba że ktoś nigdzie nie jeździł to ma błedny obraz. Więc Panowie nie opowiadajcie bzdur Zle nie bylo a jak ktoś miał bóle mogł się zwolnic a nie przieprzyć głupoty na parkingach. Pozdrawiam Wszystkich Normalnych w Skibitransie
1
anonim 2011-07-27 22:40:44
Nareszcie rozsądny głos! Panowie kierowcy- jak wam tak źle to zakładajcie własne firmy! Będziecie się rozbijać super brykami
i pili w cieniu chłodne piwko!
Swoją drogą jeśli ta opinia nie jest skonfabulowana to zazdroszczę
właścicielowi takich ludzi w firmie.
Edward 2013-04-26 17:12:43
Jak sprawa wygląda z godzinami pracy? Jazda tylko w nocy, czy w dzien może też, bo tego nie napisaliście. Nocleg zapewniony (jakieś drobne na motel), czy w samochodzie? Myślicie, ze wezma niedoświadczonego na stanowisko kierowcy, ledwo co zdałem prawo jazdy na Tira, ale na starych zasadach, więc mogę pracować jako kierowca.
KIEROWNIK 2013-05-14 11:48:17
Co do tacha bądz spokojny - jak pilnujesz to jest ok przeginek nie było! Na liniach tylko noce , bo towar musi byc na drugi dzien rano w Esp albo we Wloszech. Co do spedycji no to zalezy jak Ci sie poukłada na to nie ma nigdzie raguły. O motelach zapomnij spisz w szoferce. Wszystko zależy czy Wodzu potrzebuje kierowców - jesli tak to i bez doświadczenia weźmie na przyuczenie :) wiec zalezy od sytuacji ! Jak coś jeszcze chcesz wiedzieć pisz!
Darek 2013-07-03 22:27:35
KIEROWNIK, a jak rozliczaja spalanie w Skibitrans? Czepiają się jak spalę za dużo? Czy dają premię kiedy spalanie jest na niskim poziomie?
KIEROWNIK 2013-08-08 20:08:50
Oj dawno mnie tu nie było :) Powiem Ci tak - paliwo i spalanie to temat rzeka.! Ja pracując w Skibitransie nie miałem z tego tytułu żadnych dziwnych kwesti !. Wiedz jedno bo Ty młody chyba "drajwer" jesteś - auto spala tyle ile musi !!!! Jest tyle rzeczy które wpływaja na spalanie, że nawet sobie sprawy nie zdajesz. Więc dobra rada - pracuj tak jak potrafisz! Nie sluchaj złotoustych co Ci beda tlumaczyć jak biegi zmieniac czy Skakanke przeciągać na obrotach bo przecież Scania musi dostać w (usunięte przez administratora) czy też mulić silnik bo wtedy mniej spali, albo czy na połówkach tylko czy na całych! Jedź tak jak potrafisz. Jeśli będziesz normalnie podchodził do sprawy to Wodzu się do Ciebie nie czepi Ty masz pracować !. O premiach za niskie spalanie nawet sie nie odzywaj (musisz sie dużo nauczyć ale pamietaj we własne gniazdo sie nie robi !! ) Ciebie to nie obchodzi ! Jeszce raz sie powtórze jak bedziesz OK i bedziesz sie strała , robił swoją robote jak bależy to u Skibie krzywdy miał nie bedziesz - na początek praca OK a jak bedziesz zadowolniony :) to i dluzej zostaniesz :) To mówiłem ja - KIEROWNIK :)
maciek 2013-08-10 17:55:45
To ja mam takie inne trochę pytanie a w sumie to dwa. Czy z własną działalnością można przyjść do Skibitrans i z własnym samochodem?
szewa 2014-05-01 21:53:22
na innych forach nie najlepiej wypowiadają się o kierowniku tej firmy. Rzeczywiście robi on takie problemy kierowcom?
kiero 2014-05-21 15:31:11
O jakich problemach z kierowcami mówicie? Bo wiecie, jak to bywa w firmach transportowych jak skibitrans.
Marcin 2014-08-10 16:25:56
3 lata tam pracowałem nie jest najgorzej KASA na czas a to jest najważniejsze nowy tabor Scania R stałe linie i spedycja.Pan Sławek nerwowy jak każdy szef praca jak w każdej firmie.POZDRAWIAM STARYCH BYŁYCH (PAWEŁ,JACEK,BOGDAN,PIOTREK,HARNAŚ ITD)
matrix 2014-09-08 17:03:15
a opłaca się tam jeszcze składac papiery czy raczej nie, bo ogłoszeń nowych na razie brak i nie wiem co z tym dalej robic, bo z jednej strony praca wydaje mi się w porządku, firma też jest raczej znana, a z drugiej strony jest kilka nieprzychylanych komentarzy i nie wyglądają na złosliwe wpisy od konkurencji..
trazytorent 2014-12-15 18:19:18
cisza cisza cisza. ja też nie widzę żadnych ogłoszeń bo w końcu to trzeba by było się zaczymś konkretnym rozejrzec myslicie ze tutaj jeszcze bedzie jakas praca za dobra kase. wybaczice ze pytam opieniadze ale bez pieniedzy nic nie zarobie i musze cos zdobyc na rachunki - mam ostatnio takiego pecha jak nie wiem mam nadzieje ze to sie odwroci !
demon 83 2015-01-03 06:11:54
Zadzwoń do Demotrans Oleśnica tam przyjmują do pracy robią podobną robotę jak Skibitrans kasa taka sama. pozdro nie załamuj się!
Kotonto 2015-07-07 00:40:26
W sumie spora część pracodawców z zachodniej granicy to firmy oferująca usługi przewozowe po całej Europie, ale szukam takiej firmy, która zagwarantuje mi dobre warunki płacowe. I nie mówię tutaj o 2000 i mam się cieszyć. Bardziej interesowałaby mnie pensja w wysokości min. 2500 netto. Jakie są szanse na coś takiego w skibitrans?
karo 2016-04-16 19:43:09
Kochani jak wyglądają u nich zarobki opłaca się u nich pracować
jasiek 2016-05-19 12:50:28
no dobra, ale jak obecnie wygląda praca w tej firmie teraz?
Zostaw swoją opinię o Skibitrans - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Skibitrans