Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo DHL

Opinie o DHL

Pracowałeś w firmie DHL i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
sewa - 2013-03-18 15:02:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
xyz pacanie piszesz o magazynie a to jest temat o CALL CENTER!
zdjecie uzytkownika
xyz - 2013-03-18 21:55:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
piszę o CC, nie mam pojęcia o magazynie
zdjecie uzytkownika
e_nigma - 2013-04-05 21:33:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam się z xyz. wczesniej praca w CC byla o wiele przyjemniejsza i ludzka. teraz to oboz pracy, pracownicy z dluzszym stazem sa zwalniani (za duze koszty utrzymania?), pozostalym przy pracy doklada sie zadan, przeklada sie to na ogolne zmeczenie, pogarszajaca sie atmosfere miedzy pracownikami, gorsza jakosc obslugi klientow, a wczesniej sprawialo to sporo frajdy. zarobki jak na lodz nie najgorsze, ale w skali kraju jak na korporacje - niskie i nie oddajace ogormu pracy wkladanej przez nas.
zdjecie uzytkownika
pracujacy - 2013-04-06 23:45:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję tutaj od początku i nie do końca jest tak jak piszecie,
naprawdę uważacie ze niemiecka potęga jaką jest DHL jest biedna?

bzdury, nie mylcie biedy z formą oszczędności jaką jest przykładowo
zatrudnianie przez agencje zarówno na contact center jak i na magazyn.

Słabe jest natomiast to że rzeczywiście ta firma nie daje stabilności nawet stałym pracownikom aczkolwiek pracuje ładnych pare lat, zarabiam dużo ponad średnią krajową podstawy ale nie wiem czy jutro nie wyrzucą mnie z pracy? lub nie przedłużą mi kończącej się umowy.

Cuda na kiju się dzieją chociaż rzeczywiście sama praca jest bardzo przyjemna , atmosfera również.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-20 21:11:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
"nie daje stabilności nawet stałym pracownikom"? to jaki cudem oni są stałymi pracownikami? :) Jakie stawki są oferowane?
zdjecie uzytkownika
Berek - 2013-06-27 00:27:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakby ktoś kumaty ze stałych pracowników mógł się wypowiedzieć jak naprawdę jest z firmie i czy warto aplikować? Czy są szanse na umowe i rzeczywiście na stabilność i rozwój w łódzkim Contact Center DHLu.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-27 20:07:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dołączam się do pytania użytkownika @berek. chciałbym się jeszcze dowiedzieć jakie w tej chwili oferowane są stawki?
zdjecie uzytkownika
katep - 2013-06-28 11:05:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Umowa jest przez Agencje Pracy Tymczasowej. Nie wiem jak teraz kształtuje się stawka godzinowa. Co do samej pracy ludzie mili fajnie się pracuje. Minus to nigdy nie wiesz czy będziesz pracować 8 godzin czy krócej bo np. odbieralność tel jest tak duża że pracownicy na umowę zlecenie idą do domu wcześniej o czym dowiadują się chwilę przed wyjściem.Umowa 3 miesięczna się kończyła i trzeba było sobie przedłużyć z agencją na kolejny okres.
Z poprzedniego roku z bodajże 3 rekrutacji zostały 3 osoby na umowę o pracę reszcie podziękowali.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-28 19:31:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aha, czyli dzień pracy może trwać krócej i wtedy stawka automatycznie się zmniejsza. Trochę nie fajnie - zupełnie jak w agencjach badania rynku, w których pracowałem...
zdjecie uzytkownika
skarpetka - 2013-08-05 20:54:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) omijajcie tą firmę z daleka pan (usunięte przez administratora)jest arogancki i pozbawiony wszelkich zasad moralnych . Jeżeli nie chcecie miedź koszmarów nocnych to omijajcei ta firme
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-07 12:22:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
skarpetka a jakie jest wynagrodzenie w firmie DHL Express Contact Center Łódź? czy są jakieś problemy z wypłatami?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-07 22:09:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
od poczatku istnienia CC w Lodzi, nigdy nie bylo opoznienia w wyplacie pensji.
zdjecie uzytkownika
skarpetka - 2013-08-08 20:37:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1300 na reke(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
boberek - 2013-08-08 20:44:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
lepiej omijac z daleka ten syf same uklady kolezensko towarzyskie (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
nocnymarek - 2013-08-08 22:36:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam wszystkich. Zgadzam się w 100% z opiniami przedmówców odnośnie pogarszających się warunków i sytuacji w CC. Pensje głodowe - większość dodatków poucinali i czyhają na więcej. Pracy coraz więcej, a pracownicy wciąż się wykruszają. Część ludzi ucieka przez brak kasy (co to w dzisiejszych czasach przy obowiązujących cenach jest wspomniane 1300 zł), a reszta nie wyrabia psychicznie terroru przełożonych (np. wspomniany wcześniej (usunięte przez administratora). siejący ponoć niezły popłoch wśród swojej załogi). Reszta superów też nie jest lepsza i daje dużo do życzenia. Część załogi już jest na lekach uspokajających albo posiada głęboką depresję. Kierownictwo doszło już do perfekcyjnego wykorzystania wspomnianych 55 min przysługującej przerwy wtedy gdy oni sobie tego życzą, a nie wtedy kiedy pracownik jej naprawdę potrzebuje. (usunięte przez administratora). Dochodzi jeszcze odmóżdżający schemat prowadzenia rozmów co strasznie poniża pracownika i jego wysiłki w walce o być albo nie być w DHL CC. NIE POLECAM , WRĘCZ ODRADZAM no chyba, że ktoś jest kamikadze :P
zdjecie uzytkownika
pluskwa - 2013-08-10 21:18:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam wszystkich wspomniany pan(usunięte przez administratora) celowo pisze jego inicjaly z malej litery stosuje wobec swoich podwladnych polityke prania mozgow non stop odsluchy debilne programy naprawcze ktore sam tworzy jednym slowem len (usunięte przez administratora)i karierowicz bioracy za darmo nie mala kase omijajcie(usunięte przez administratora) tego czlowieka szerokim lukiem
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-16 10:15:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a jak wygląda sprawa umowy w firmie DHL Express Contact center Łódź? jaką umowę dostaje się na początku pracy?
zdjecie uzytkownika
iza - 2013-08-19 04:44:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak sie z kims ma problem(usunięte przez administratora) to sie skrzykuje chłopaków po pracy(usunięte przez administratora) aby wiecej tego nie robił. Ale ty tylko żale potrafisz wylewac na forum prawda ? Mocni w gębie, cienki w reszcie. Banda tchórzy. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-22 11:24:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
chciałbym się dowiedzieć jakie są stawki godzinowe w firmie DHL Express Contact Center Łódź? czy studenci są mile widziani?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-31 10:32:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
anonim od kiedy zmieniły się warunki pracy w firmie DHL Express Contact center Łódź? czy wcześniej było dużo lepiej?
zdjecie uzytkownika
cybus - 2013-09-18 21:52:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dla czego panu(usunięte przez administratora)wreczajac mi swoj slawetny plan naprawczy a te jego tandetne perfumy z baluckiego rozlewane gdzies w garazu pod lodzia mowie wam cos pieknego pozdrawiam cie moj krolu twoj oddany pracownik (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-12 11:46:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytając opinie tak zwanych "stałych poracowników" można być szczerze zaskoczonym jak to możliwe że jeszcze tam pracują skoro są tam uciśnieni i poniżani w pracy. Czyżby tak świetni i wykwalifikowani pracownicy nie mogli znaleźć pracy lepszej niż opisany wyżej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Proponuję przyjrzeć się pracy w zakładach produkcyjnych takich jak na przykład indesit gdzie pracownikowi przysługuje 15 minut przerwy a nie 55 lub też supermarketach i dopiero wtedy wypowiadać się na temat noszenia pampersów. Myślę że nie jedna osoba pracująca tam i czytająca o tym jak strasznie traktowani są pracownicy infolinii uśmiałaby się do łez. Dziwi również fakt że osoby które na codzień obsługują klientów cechuje kultura wypowiedzi na poziomie co najwyżej pracownika budowy. Ciekaw jestem dlaczego Pan (usunięte przez administratora)nadal pracuje skoro mobbing w pracy jest karalny, chyba że wypociny pracowników na forum są tylko formą wyładowania frustracji zawodowej spowodowanej włsnymi porażkami (z tego co kojarzę plany naprawcze raczej nie są przeznaczone dla wybitnych jednostek ani dla dobrych pracowników). Obrażanie kogoś personalnie na ogólnopolskim forum jest co najmniej żenujące. A patrząć z drugiej strony skoro Pan (usunięte przez administratora) tak terroryzuje swoich pracowników dziwne że żaden z piszących tutaj nie obawia się że przypadkiem trafi na wpis tutaj i zacznie w pracy prawdziwą "rzeź niewiniątek"?
zdjecie uzytkownika
blondyna - 2013-10-15 20:50:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
jest ok
zdjecie uzytkownika
xxxNB - 2013-11-03 22:21:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zatrudnienie przez agencję, mówiono, że szkolenie na pół etatu później cały. No niestety prawda jest inna. Dziwię się osobą, które zostały, ale zawsze jest to 600-700 złotych. Szkoda tylko, że przez to wszystko straciłem zasiłek dla bezrobotnych, który miałem taki sam jak wynagrodzenie za pracę w tej firmie. Oszczędności oszczędnościami, ale wydaję mi się, że takie postępowanie nie jest fer. Cóż, wszyscy tłumaczą się kryzysem
zdjecie uzytkownika
Paola - 2013-12-05 21:06:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Berek - 2013-06-27 00:27:07]:
Chcesz wiedzieć jak jest naprawdę ?Otóż w CC pracuję od samego początku istnienia w Łodzi. Jestem stała. Na początku było super,może czasem za dużo swobody ale z szacunkiem. Z czasem niestety, nie było już tak fajnie. Owszem zasady muszą być ale ze zdrowym rozsądkiem. Teraz jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za psie pieniądze,bo obowiązki 2-3 osób wykonuje jedna za tę samą kasę, bo są wskaźniki,na danym stanowisku do "wyrobienia", a jak nie daje rady to słyszy,że powinno jej zależeć bo to jej pieniądze(usunięte przez administratora)kogo obchodzi, że nie wiesz w co łapy wsadzić.Infolinia to już tylko dział sprzedaży, operacyjny raczej tylko z nazwy a tu są właśnie ludzie,którym należy się ogromny szacun za pracę z trudnym klientem ,którą przypłacają w najlepszym wypadku nerwicą. Ktoś powie-"można zmienić pracę "albo "nie podoba się?na twoje miejsce jest wielu innych". To prawda , ale większość przychodzi tam dla swoich kolegów ,ludzie tam są ( oczywiście są wyjątki ) fantastyczni. Podsumowując, to praca dla ludzi o silnym charakterze ,bez problemów lekko szurniętych.Zarobki -szał d... nie urywa trzeba się natyrać , godziny pracy w sumie ok, i najważniejsze ...zaklepać wizytę u dobrego psychiatry żeby raz na jakiś czas podleczyć nerwy.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Pamper - 2014-02-20 21:50:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A czego wy się spodziewaliście? W żadnych call center raczej kokosów się nie zarobi, no chyba, że się ma dar i pracuje się na procent. Ale w znacznej większości przypadków jest słabo po prostu.
zdjecie uzytkownika
aAa - 2014-10-10 11:53:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jezu ! czytam to i nie wierzę ! pracuję w CC od ponad 3 lat. Sam byłem zatrudniany początkowo przez agencję.
1) Płaca:
Przez agencję na 1/2 etatu to 500-700zł. Przy zatrudnieniu na umowę o pracę 1/2 etatu to 700-950zł. Nie muszę chyba pisać że wszystkie benefity dostajecie od firmy ? Przy zatrudnieniu na umowę o pracę cały etat to kwestia 1600zł-2050zł.
Każda kwota podana jest w cenie netto. min (wynikające z umowy) - max (minimum z umowy + możliwa wyrobiona premia). W każdym przypadku możliwość otrzymania nadgodzin w przypadku kiedy firma tego potrzebuje (sam decydujesz czy bierzesz)
2.Umowy:
Z umowami jest tak,że dostajesz ją lub masz ją przedłużaną jak firma ma na pracownika lub zwolni się etat. Od czego zależy czy właśnie TY na 15 czekających osób ją dostanie ? Od wyników sprzedaży ! Jak każda korporacja mają narzuconą ilość możliwych etatów i nie mogą ich przekroczyć. Może być tak że (jak w moim przypadku) rok będziecie czekać na umowę o pracę, a może być tak że dostaniecie ją po 3 miesiącach. Oczywiście możliwość wskoczenia na etat zależy tylko od PRACOWNIKA czyli jego wyrabianych sprzedaży (tutaj ktoś wcześniej dobrze napisał - To wasze pieniądze !) więc korzyści są podwójne przy wyrabianiu norm.
PS> umowy obiecuje podnajmowana agencja pracy a nie DHL ! pamiętajcie o tym!
3. atmosfera:
Supervisorzy mają obowiązek naciskać na sprzedaż ponieważ nie pracujecie tam dla idei tylko po to by firma zarabiała ! Nie robią tego tak ostentacyjnie jak w przypadku innych Łódzkich infolinii (z jakimi miałem nieprzyjemność). Powiedziałbym że atmosferę złą lub dobrą robią pracownicy obsługujący infolinię. Tylko od nich zależy czy będziecie sobie zazdrościć sprzedaży i zarobków czy będziecie się dobrze bawić miedzy telefonami i wspierać. Co grupa (jest ich ok 8-9) to obyczaj !
4. zwolnienia
Jeśli jesteś pracownikiem na umowę nie masz się czego bać. Nie zwalniają nagle przez słabe wyniki. Robią to tylko nie przedłużając umowy. Mi się jakoś udało dobrnąć do umowy na czas nieokreślony więc można! Gorzej jeśli jesteś pracownikiem na zlecenie. Tutaj liczy się tylko ilość etatów które przypadkowo się zwolnią abyś mógł na niego wskoczyć oraz pierwszeństwo do takiego etatu czym jest wysoka sprzedaż
5. praca-sprzedaż
Odbieram średni 80-100 połączeń dziennie. To nie jest dużo w porównaniu do innych infolinii. Przypominam że to tylko połączenia przychodzące. Niektóre wymagają infolinie wymagają połączeń wychodzących w takiej ilości, które niestety są trudniejsze i bardziej czasochłonne. Warunki czyli zmiany(czas) i benefity opisałem w poście na 1 str 2012-03-27 14:16:53

Powodzenia ! Ja jestem zachwycony i nie zamierzam rezygnować przez długi czas. Pamiętajcie jednak że każda korporacja to wyścig szczurów i to się nie zmieni!
zdjecie uzytkownika
darius - 2014-10-27 19:26:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem, skad te zle opini o te firmie, przeciez podobno są wypłacalni, jest miła atmosferka, dużo młodych ludzi, jest śmiesznie wiec dobre miejsce do pracy. Nie potrzeba niczego wiecej niz dobrej atmosfery i pieniedzy na czas. A ze wyscig szczurów? No cóż, takie czasy, kto jest zaradny to inaczej też sobie poradzi
zdjecie uzytkownika
stano - 2015-01-02 12:22:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aAa - 2014-10-10 11:53:46]:
wszystko co piszesz o DHLu @aAa brzmi całkiem nieźle i zachęcająco. Przynajmniej ja wiem , że spróbuje tutaj aplikować. Interesowały mnie zarobki, bo szczególnie na nie osoby tu zatrudnione bardzo narzekały, ale z tego co piszesz to nie wyglądają one tak źle jak można było się tego spodziewać. Także ciekawa opcja
zdjecie uzytkownika
weropcg - 2015-01-24 22:00:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
weryfikując powyższe opinie nie wiem czy dobrze zrobiłem wysyłając swoje zgłoszenie do pracy do tej firmy ..wiecie, że niezwykle ważnym jest zaprezentowanie się w taki sposób, żeby natychmiast po rozmowie przesłuchujący nabrał pewności, że jesteśmy najlepszym kandydatem do pracy i dlatego proszę o te info.
zdjecie uzytkownika
mem - 2015-02-03 09:02:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja nadal i nadal i nadal bez umowy...a slupki juz na zielono...powodzenia w sprzedazy "mlodziaki"..trzymam kciuki...byscie tylko nie byli tak naiwni, jak ja, ze to obsluga Klienta, a nie stanowisko sprzedazowe;)
zdjecie uzytkownika
kandydat - 2015-03-19 18:37:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak wygląda sytuacja na stanowisku specjalista ds. handlowych? jaka podstawa? Jakie premie? plany realne? z góry dzięki za info. pozdr.
zdjecie uzytkownika
robi - 2015-03-26 03:33:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Możciecie mi powiedizeć coś pracy kuriera? zdecydowanie nie bardzo wiem jak to się robi a zawsze mnie o ciekawiło nie jestem jakimś starym człowiekiem który nie wie co ze sobą zrobić, ale poszukuję pracy tkaiej swojej pierwszej pracy po zdobyciu prawa jazdy. a praca kuriera wydaje siębyć dla mnie idealna
zdjecie uzytkownika
wystraszona - 2015-04-05 22:34:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej teraz po świętach idę pierwszy dzień do DHL CONTACT CENTER przez agencje pracy, bardzo się boje , chciałabym się dowiedzieć czy duza rotacja??? czy osoby z agencji są przyjmowane na etat??
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-04-12 01:37:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wiecie, wszystko zależy, gdzie aplikujecie. CC ma 2 działy krajowy i międzynarodowy. W DHL już nie pracuje, ale miałam okazji pracować w obu działach. Z krajówki uciekłam po 3 miesiącach, monotonia i wqrwieni Klienci na codzień W INT było fajnie, trzeba było dużo myśleć, szukać w przepisach, Klienci też bardziej Kulturalni (wariat to tak raz na miesiąc się zdarzał, a najczęściej zdarzała Paniusia, co sobie ciuszki z Włochów zamówiła:P). Kasa tyłka nie urwała, ale złodziejska nie była, na APT ca. 10zł/h a potem z premią to czasem 2500 netto miałam:) Także wszystkim lubiącym odpowiedzialność i umiejącym czytać ze zrozumieniem szczerze polecam dział międzynarodowy!:)
zdjecie uzytkownika
ja12345 - 2015-04-29 11:46:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hejka. też po świętach zaczynam pracę w dhl - infolinia krajowa. mam kilka pytań: jak wygląda sprawa z elastycznością pracy? czy trzeba być codziennie w pracy czy są elastyczne godziny dla studentów? jak wygląda sprawa z wynagrodzeniem za 3 dniowe szkolenie? czy otrzymam tę kaskę przy 1 wypłacie? i czy rzeczywiście są to tylko połączenia przychodzące, gdyż wiele osób pisze, iż jest to praca nastawiona na sprzedaż...:) pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ja12345 - 2015-04-29 11:49:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jeszcze takie pytanie jak wygląda sprawa z tymi dodatkami np. OK system, czy to rzeczywiście funkcjonuje i kiedy dostanę taką kartę?
zdjecie uzytkownika
lena - 2015-05-02 21:34:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja - a powiedz jak przeszłaś do działu międzynarodowego? pojawiło się ogłoszenie i odpowiedziałaś na nie, czy udało Ci się jakoś wewnątrz z kimś dogadać? będę wdzięczna za odpowiedż
zdjecie uzytkownika
stryju - 2015-07-08 19:57:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma DHL Express jak to bywa na tak dużą firmę oferuje wiele miejsc pracy na terenie naszego kraju. Ludzie zainteresowani podjęciem pracy w tej firmie mogą aplikować na stanowiska kuriera w Zabrzu, Milczu, Rawiczu, Wrocławiu i Solcu Kujawskim, a także jako specjalista do spraw procesów operacyjnych we Wrocławiu czy magazynier w Sandomierzu. Więcej info można znaleźć na portalach praca.pl, gowork.pl, pracuj.pl i gazetapraca.pl
zdjecie uzytkownika
alicjaX - 2015-09-16 15:55:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a moim zdaniem nie należy wierzyć mitom, nie zgadzam się dlatego z negatywnymi komentarzami. szukają dużej ilości nowych kurierów natomiast wiadomo przecież chyba każdemu jak wygląda praca kuriera i wiadomo wszystkim że nie należy ono do najlżejszych, więc nie rozumiem dlaczego niektórzy są tak zaskoczeni
zdjecie uzytkownika
3e4r5 - 2016-01-09 00:48:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
skoro jest teraz taka duza rekrutacja u nich w firmie to moze warto sporobwac aplikowac, na przyklad na stanowsiko administratora systemów informatycznych
zdjecie uzytkownika
gazko - 2016-01-24 16:07:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zawsze warto próbować i nie ma co się poddawać na samym początku, mimo, że konurencja jest pewnie spora :) z resztą fajne jest też stanowisko na kierownika ds. transportu kurierskiego w warszawie
zdjecie uzytkownika
romek - 2016-02-11 15:55:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej! poweicie mi coś na temat pracy jako Specjalista ds. Koordynacji Regionu Operacyjnego, bo widze, że satwka to ok 15 zł na godzine, wiec niezla, a jak koleg pisze zawsze warto próbować.
zdjecie uzytkownika
pomost - 2016-02-20 17:08:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak przejdziesz się na rozmowę rekrutacyjną @romek to będziesz wszystko wiedział. :) Bo sam nie widziałem tego ogłoszenia, no ale wiem, że na takich stanowiskach dostajesz umowę o pracę.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2016-03-03 16:04:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej ,powiedzcie mi prosze czy na pracownika działu magazynowego, wymagaja lat doświadczenia ? Jaka umowę oferują czy działalnosc czy umowe o prace można dostać, widizałem ze jest ogłoszenie, jestem swierzo po kursie wózka widlowego akurat szukam pracy w tym zawodzie.
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2016-03-04 11:21:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem zainteresowany złożeniem CV na stanowisko specjalisty ds. windykacji. Wiadomo jakie są pensje? Oraz czy są premie?
zdjecie uzytkownika
topelu - 2016-03-05 16:17:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli chodzi o zarobki @zainteresowany to raczej na forum nie dowiesz się bezpośrednio jaka to będzie kwota, takie rzeczy na rozmowie o pracę, a co do premii to z tego co wiem to są.
zdjecie uzytkownika
dudu - 2016-04-10 15:13:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Też słyszałem o tych premiach @topelu. I ogólnie dlatego, że firmę znam i lubię to myślę czy się nie zatrudnić jako młodszy specjalista ds. wsparcia sprzedaży w Warszawie. Wymagają zaawansowanej znajomość MS Excel jest warunkiem koniecznym i doświadczenia w przygotowywaniu ofert handlowych oraz analizie danych.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Moja rozmowa rekrutacyjna odbyła się przez telefon. Trwała około 20 minut. Na adres @ został mi przesłany test do wypełnienia, na który miałam dwie próby.
Pytania: - w jakim programie będę tworzyła tabele?
- gdzie odczytam pocztę elektroniczną?
- czym się zajmuje?
- w jakim programie stworzę plik z tekstem?
- czy robię coś w kierunku języków obcych ?
- co chcę robić za 5 lat ?
- jak postąpię kiedy trafi mi się wzburzony klient ?

jak widać pytania łatwe i banalne.
osoba, z którą rozmawiała okazała się dużo młodszą niż wskazywał jej głos przez telefon
zdjecie uzytkownika
leave - 2016-05-11 10:25:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W sumie cały czas pokazują się u nich jakieś oferty pracy, ale mnie by najbardziej interesowało ogłoszenie na specjalistę ds. procesów, bo o stabilne zatrudnienie wcale nie jest trudno.
zdjecie uzytkownika
mrrrr - 2016-05-15 21:05:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w DHL pracuje od listopada 2015r. Na początku miałam 3 umowy zlecenie. W tym czasie brałam udział w dwóch rekrutacjach. Za drugim razem mi się udało, dostałam umowę o pracę jeszcze w trakcie trwania umowy zlecenie. Warunki są świetne jak na CC. Obecnie DHL bardzo dba o rozwój swoich pracowników( zatrudnieniowych na agencję pracy czy umowę) Ktoś tu pisał bzdury, że zwalniali ludzi z długim stażem. W mojej grupie tych z długim stażem powyżej 5 lat jest ok 5 osób. Jak dla mnie bomba, zarobki też dają radę skoro dojeżdżam i jeszcze mi się to opłaca.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie DHL!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DHL
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert