brak logo

Sunset Suits

Warszawa

Opinie o Sunset Suits

anonim 2011-03-07 20:21:52
Pitów nie będzie bo serwer jest popsuty! Więc nie macie na co czekać, dostaną Pity osoby zatrudnione od września, od czasu kiedy papiery prowadzą ... [usunięte przez moderatora], reszta danych wsiąkła!
anonim 2011-03-07 20:22:14
Pitów nie będzie bo serwer jest popsuty! Więc nie macie na co czekać, dostaną Pity osoby zatrudnione od września, od czasu kiedy papiery prowadzą ... [usunięte przez moderatora], reszta danych wsiąkła!
lol 2011-03-08 13:11:55
czy ktoś coś wie co tak naprawde sie dzieje w firmie? wszystkich zwalniaja..... mialo byc zebranie 8 marca i cisza.....
1
byla ss 2011-03-08 17:19:41
czy ktoś dostał kasę z firmy po otrzymaniu nakazu zapłaty z sądu ja taki nakaz dostałam dziś i SUNSET SUITS ma 2 tyg do zapłaty POZDRAWIAM
1
Były pracownik 2011-03-09 15:45:18
Napiszcie proszę czy ktoś dostał już kasę za styczeń????
anonim 2011-03-11 16:09:30
ja nakaz zapłaty dostałam w lipcu 2010 odwołali się potem ,była druga sprawa dostałam wyrok z bezwzględną wypłatą pieniędzy ,wnieśli apelację podobno mogą tak długo i wszystko zgodnie z prawem, pitu 11 też nie dostałam ,jak słyszę gdzieś słowo sunset suits to mnie szlag trafia
anonim 2011-03-13 13:48:19
Byłam kiedyś pracownikiem Sunset Suits nie jesteście przypadkami odosobnionymi widzę że przez ostatnie 10 lat dalej nic się nie zmieniło nadal sprawy wypłat kończą w sądzie. Jak oni jeszcze działają na rynku [usunięte przez moderatora]. Walczcie o swoje!!!
Lula 2011-03-18 11:08:28
Proszę o pomoc... Może mi ktoś podpowiedzieć co mam zrobić po uzyskaniu prawomocnego wyroku zapłaty zaległego wynagrodzenia od SS? Czy komornik nadawany jest z urzędu czy sama muszę szukać? Jak to drugie to znacie dobrego,skutecznego komornika z Poznania i okolic, który pomoże mi odzyskać pieniądze? Z góry dziękuję!
sunsetka 2011-03-18 12:03:14
lula ja wzięłam adwokata i on zajmuje sie wszystkini sprawami, firma się odwołuje ,wnosi apelacie od wyroku ma takie prawo, a on naciska aby sąd wyznaczył następną rozprawę jak njszybciej jeżeli sad apelacyjny utrzyma wyrok to jużnie będą mogli się odwołaćmój adwokat ma również zająć się znalezieniem komornika i egzekucją pieniędzyale ja coraz częściej mam wapliwości że te pieniądze zobaczę
anonim 2011-03-18 15:39:42
zus nie popłacony, komornik na salonach, wypłata dalej nie w terminie... zamiast towaru dziadostwo[usunięte przez moderatora] jeżeli ktoś zapyta co się dzieje z tą firmą to cały obraz sunset suits. firma już dawno zeszła na psy i długo nie pociągnie...
nick 2011-03-20 22:11:55
jest super ..wiec o co Ci chodzi..
anonim 2011-03-24 13:07:40
Co z pitami???????
Bo ja podaje sprawe do Urzędu Skarbowego!!!!!!!!!!
sunsetka 2011-03-28 12:25:45
zgłoszenie do skarbówki o braku pitu nic nie da ,trzeba złożyć doniesienie do prokuratury o podejrzeniu popełnienia przestępstwa a do końca kwietnia i tak trzeba złożyć zeznanie podatkowe, po prostu trzeba wpisać sam dochód a jak uda się od nich wyrwać pita to składa się zeznanie korygujące
anonim 2011-03-28 17:00:17
Pracownicy którzy nie otrzymali do tej pory pitu !
Pit można rozliczyć na podstawie ERMUA , Dla osób nie posiadających na podstawie umowy podpisanej z firmą.Do składanego pitu należy dopiać
informację że firma ta i ta nip,regon itp. do dnia tego nie przysłała pitu!Potem się robi korekte!!!!!!!!!!!11
anonim 2011-04-03 16:34:10
To jest brak szacunku do samego siebie i dla innych ,pracując w tej pseudo firmie!Narzekacie a godzicie sie na opużnienia ,lekceważenie ze strony właścicieli!Ludzie czy wy tego nie widzicie siedzicie w firmie ,gdzie robią z Wami to co chcą!Jak słysze te brednie że już sie przywiązałyście do tej firmy to mnie szlak trafia!Przez takie osoby jak Wy pracodawcy myślą że mogą z nami robić to co chcą, bo skoro siedzą to im dobrze!
Wydaję mi sie że w tej firmie zostają ofiary losu!To głupota,po co się żalić skoro Wy się na to godzicię!! Kierownicy to bzdura ,a chodzą jak pawie!Szanująca sie osoba nie pozwoli na taki wyzysk!!!!!!!!!!
r 2011-04-04 12:32:19
Zgadzam się w 10000% z ostatnim postem !!!
Też pracowałam w tej firmie bardzo długi czas... wkurzało mnie że każdy narzeka i biadoli ale odezwać się nie potrafi i nie walczy o swoje! Ja powalczyłam, nie pozwoliłam siebie oszukiwać, mówiłam co myślę i w końcu odeszłam!!!!!
Ale ta firma egzystuję dzięki właśnie takim owieczką które wszystkiego się boją i na wszystko się zgadzają! Nawet nie potraficie wywalczyć PITów, tylko przyjmujecie hasło że się robią, tak jak akceptujecie miesięczne opóźnienia w wypłatach.
Śmieszy mnie fakt, że się ludzie między sobą licytują, czy nowa ekipa jest dobra czy kiepska, nie oszukujmy się na salonach zostały osoby albo beznadziejnie beznadziejne, ale te które nie mają wyboru bo innej pracy nie dostaną!!!!
Sami pozwalacie na poniżanie siebie !
anonim 2011-04-05 20:31:18
Witam wszystkich,
Jestem była pracownicą SS i zgadzam się ze wszystkimi opiniami innych osób.Rozwiązałam umowę o pracę w styczniu 2009 i do tej pory ciagną się za mną nieuzasadnione noty.Jestem u skraju wytrzymałości i zaczynam proces sądowy z tą firmą....jak u Was toczą się sprawy:(
moni 2011-05-01 08:29:23
Hej, czy ktos wie kiedy SUNSET ma ogłosić upadłość?
anonim 2011-05-09 11:06:54
matka polka - 2011-02-17 10:29:15

Też chciałam zgłosić się do Plazy ,ale po przeczytaniu forum zmieniłam zdanie.Pracowałam w SS przez 5lat ,w latach 90tych i zapomniałam ,że z wypłatami zawsze były problemy.W Plazie w tej chwili kierowniczka jest na urlopie , a Pani ekspedientka nie zachęca do kupna czegokolwiek.Towar zszedł na psy w porównaniu z tym ,co było kiedyś.
Pozdrawiam
Ci,którzy tak strasznie opluwają SS -zwolnijcie się

Zgadzam się, że z wypłatami zawsze były problemy, ale ostatnio co oni robili w firmie to masakra. Trzeba się prosić o każdy swój "grosz" zarobiony jeszcze z wielką łaską wypłacali. Cóż się dziwić że towar zszedł na psy jak teraz szyją chińczyki sama osobiście widziałam jak przysłali nowy uszyty wzór odwzorowany od naszego MASAKRA i jak ma schodzić towar? Kiedyś jak szyto w Krzyżanowie to był towar godny polecenia chociaż tkaniny nie były zbyt ciekawe.Zostało już niewiele osób....
anonim 2011-05-20 17:24:33
czy sunset suits jeszcze istnieje w Factory Warszawa Ursus? jak tak to jak przedstawia sie tm sytuacja?
ss 2011-05-23 23:18:36
w zadnyn FACTORY nie ma SS od stycznia POZDRAWIAM była SS
anonim 2011-05-30 23:43:55
niestety sa jeszcze pralnie 5asec gdzie tez robisz za darmo i jesteś ponizany przez klienta i zarzadz. płakać ludzie zastanawiałam sie nad sanset ale drugi raz tego koszmaru nie mam zamiaru przechodzić
anonim 2011-06-20 09:06:56
Sunset w Gorzowie już zamknięty...
anonim 2011-06-22 19:22:17
aż się wierzyć nie chce... zawsze dobrze Wam szło :( najlepsze salony pozamykane, czyli Sunset idzie na dno...
anonim 2011-07-13 09:32:21
czy ktoś wie co z salonem w gorzowie, czy planują go jeszcze otworzyć?
anonim 2011-07-14 21:43:17
JEŻELI KTOŚ Z WARSZAWY CHCE PRACOWAĆ W SALONIE LAVARD (odzież męska) TO PROSZĘ O KONTAKT. W LAVARDZIE MILE NAS WIDZĄ (nas - byłe pracownice SS) jesteśmy perfekcyjnie wyszkolone! Prosze o cv na (usunięte przez administratora) - wypłata na czas - gwarantuję własną głową :)
była SS 2011-08-08 13:09:04
Proszę o pomoc gdzie są jeszcze salony SS bez ALZY pozdrawiam i dziekuję
była 2011-08-30 16:07:39
normalnie niechce mi się wierzyć, że SUNSET tak poszedł na dno. Wspominam miłe chwile pracując tam. Gdyby płacili godnie i na czas to firma byłaby super bo fajnie się tam pracowało. ateraz prawie nikt tam nie został, masakra.
Stronki już chyba też nikt nie dogląda bo jeszcze kolekcja jesień/zima a tu już się lato kończy a niebyło nic na wiosne /lato pewnie nic nowego na zimę też nie bedzie.
Naprawdę szkoda tej firmy, a tak było miło parę lat temu....
pozdrowionka dla wszystkich byłych i tych którzy jeszcze są.
Były pracownik 2011-12-31 00:27:50
Ludziska kochani tylko niech wam sie nie zamarzy do Sunseta w Legnicy iść do pracy..... no chyba że kochacie być szmaceni za pieniądze których nie macie na czas, nawet jak zrobicie 100% planu musicie się kajać aby wam zapłacono pieniądze :( i mimo wszystko ich nie dostaniecie po parotygodniowej zwłoce z płatnością!!!pomówienia spiski, intrygi krzyki na salonie a wt staniecie się cichymi myszkami zagonionymi w kąt :( radze się zastanowić!!! minimum 10 razy
Ona 2012-01-11 17:39:39
chyba nikt nie pojdzie do pracy w Legnicy bo salon juz z dobre pol roku jest nieczynny...
Kima 2012-01-12 18:24:23
hej ludzie!widze ze co raz mniej ludzi tu zaglada..ja pracowalam 3miesiace w SS..na 1 wyplate czekałam prawie 3 miesiace..zlozylam wypowiedzenie w trybie natychmiastowym poparte artykulami prawnymi..nie chcieli wyplacic kasy..zaczelam dzwonic i zadawac im trudne pytania..wynagrodzenie za 3 miesiace pracy zaplacili..ale juz minal rok czasu jak czekam na odszkodowanie..
anonim 2012-01-19 22:40:34
o nie kochani salon w Legnicy jest reaktywowany jako Sunset (usunięte przez administratora) masakra x czasu w Sunsecie pokiełbasiło kobiecie w głowie...
była pracownica 2012-02-16 15:55:04
Teraz znowu powraca temat z przed roku...Jak możemy się rozliczyć za rok ubiegły?Do kogo można się zwrócić o Pit?Mało tego dostałam z ZUS-u pisemko,że nie mam odprowadzonych składek za jakieś tam miesiące.I wiecie co..?Kazali mi udowodnić, że w tym okresie pracowałam, bo oni nie mają jak tego sprawdzić.Po prostu żenada.
Miska 2012-02-20 11:51:08
Witam,
czy ktos z Was dostal korespondencje z sadu z Poznania w sprawie Zus? O co chodzi?
dobrze poinformowana 2012-08-03 15:12:49
Zaległe pensje można odzyskać przez Fundusz Gwarantowanych Świadczeń Pracowniczych. Każda sprawa rozpatrywana jest indywidualnie. Komornik nie ma z czego zabrać a licytacje nie pokrywają nawet kosztów komornika wiec na nie ma na co liczyć.
ola 2012-08-20 13:03:51
wlasciwie to ja tez dostalam takie pismo ale dlamnie to zagadka o co to chodzi?
mala mi 2012-10-01 23:09:13
Zostałam wezwana na komisariat w celu przesłuchania dotyczącego Sunset Suits , ktoś jeszcze ??
była SS 2012-10-04 09:50:24
Też dostałyśmy z koleżanką wezwania. Pewnie wszyscy dostaną wcześniej czy później
rob 2012-12-08 22:50:10
(usunięte przez administratora) wiecie o tej firmie
Kwiatuszek 2012-12-18 22:47:36
Ja też pracowałam w tej firmie. I nawet ba musiałam pojechać do sadu na sprawę dotyczącą Sunset. Wezwania to norma, Teraz też i ja dostałam wezwanie ale z innej firmy i to już kolejne. Tak naprawdę to wszędzie są te same problemy, widzę że i tu nadal też.
staredzieje 2013-01-03 14:19:40
Witam, tez dostałam wezwanie na komisariat w sprawie naruszenia warunków pracy - ktos z was wie cos wiecej ?
Aw 2013-01-29 21:06:08
Po Sunset Suits Ci Państwo otworzyli sieć sklepów o nazwie Paul Bright. Salony te niespodziewanie zniknęły z centr handlowych. Państwo (usunięte przez administratora) popadli w niewyobrażalne długi na których spłatę sięgali do kieszeni pracowników. Przez kilka m-cy aktywnie domagałam się swoich zaległych wynagrodzeń jednak ostatecznie PIP wyjątkowo je dla mnie wyegzekwowała. Należne mi wynagrodzenia napływały na konto w ratach. Państwo (usunięte przez administratora) z szanowną Panią (usunięte przez administratora) nie odpowiadali na e-maile wystosowywane z zapytaniem o ewentualny termin należnych wynagrodzeń, mieli również celowo wyłączone aparaty telefoniczne i co gorsza zakazali wdawania się w dyskusję w tym temacie pozostałym pracownikom, w tym księgowej. Po złożeniu wypowiedzenia udałam się na zwolnienie lekarskie (uzasadnione). Firma utrudniała załatwienie wszelkich spraw administracyjnych w relacjach z ZUS co opóźniało wypłatę zasiłku.
Nie wypłacano mi zaległych wynagrodzeń, dodatkowo nie mogłam liczyć na pomoc finansową w postaci zasiłku..Nie muszę chyba nadmieniać, jak ciężko przetrwać przez kilka m-cy bez własnego "grosza"..Mało tego po zakończeniu współpracy firma nie przysłała mi świadectwa pracy..Wielokrotnie korespondowałam z odpowiednimi jednostkami tj.US, ZUS i PIP o skarcenie ich metod działania..Zmuszona byłam również do egzekwowania pitu po przez organy, bo nawet tego dokumentu mimo ponagleń nie mogłam otrzymać! Pracowałam tydzień w C.H. po 12h dziennie, bo wówczas wymagała tego sytuacja z uwagi na fakt,iż pozostali pracownicy przeszli na zwolnienie lekarskie..choć nie powinno mnie to interesować z uwagi na obowiązujące prawo pracy..Pytając p(usunięte przez administratora)ą o to czy kolejny nadchodzący tydzień zapowiada się podobnie usłyszałam odpowiedź,że tak uspokajając mnie,że odda mi zaległe nadgodziny..Zastanawiające...tylko jak skoro nie ma personelu.. Po tym stwierdzeniu słownie zapewniła mnie,że w tej sytuacji zostaną wypłacone mi środki finansowe za przepracowane nadgodziny w co niestety naiwnie uwierzyłam..Efekt końcowy wyglądał następująco.(usunięte przez administratora). Nie polecam współpracy zarówno z nieodpowiedzialnym i równie nieprofesjonalnym szefostwem jak i w szczególności z (usunięte przez administratora), którą do dnia dzisiejszego gardze!
W tej chwili weszłam w posiadanie informacji jakoby Ci Państwo otwierali ponownie sieć sklepów z pseudowłoskim obuwiem na rzecz ratowania własnego wizerunku i spłaty długów, które nad nimi ciążą. Mogę jedynie stwierdzić, że gratuluję im głupoty jednocześnie zazdroszcząc odwagi!!! Nie posiadają smykałki do interesów ale z pewnego rodzaju konieczności pchają się tam gdzie ich ewidentnie nie chcą...
POLK 2013-01-29 21:43:40
Płacili mi 1100 zł za harówę a teraz rzadają uregulowania wyimaginowanych braków? Śmieszni są...Sami przegrali swoje życie..Mam nadzieję,że sprawiedliwość ich dopadnie!
GRPI 2013-02-13 11:02:10
LUDZIE NIE PRACUJCIE DLA TYCH OSÓB BO NIE ZAROBICIE NIC A W DODATKU OBCIĄŻĄ WAS NOTAMI ZA BRAKI I WY BĘDZIECIE IM PŁACIĆ , A ŻE PRACOWAŁEM W TEJ FIRMIE JAKO INWENTARYZATOR TO ZNAM ICH METODY DOSKONALE . PS. GDZIE ZNAJDUJĄ NAIWNYCH ŻEBY PRACOWALI DLA NICH. . .
GRPI 2013-12-02 12:21:12
Właśnia dostałem postanowieniu o umorzeniu egzekucji z urzędu skarbowego w poznaniu ! (usunięte przez administratora)
6528* 2013-12-17 09:54:52
Cześć,potrzebuje pomocy w uzyskaniu kontaktu do kogokolwiek z tej firmy.
4
giero 2015-02-07 15:50:40
Sunset Suits jest kreatorem polskiej mody męskiej. Funkcjonuje na rynku polskim juz od ponad 20 lat. Mimo tego ja pierwszy raz usłyszałem o nich dość niedawno chociaż przynam , że interesuje się męską modą na co dzień. Niewiele mogę powiedzieć o pracy tutaj, ale na pewno na forum znajdą się osoby które mają na ten temt wiedzę. pozdro
WKL 2016-04-16 13:10:46
Firma zbankrutowała w 2011
Były pracownik 2016-10-12 19:49:23
Najśmieszniejsze jest to że że Ci ludzie prowadzą dalej interesy i robią to samo. Ludzie naiwni wierzą w to co obiecują. Jak zawsze długi w wynagrodzeniach i zaległości w zusie. Tylko że biznes inny bo gastronomiczny :-)
2
Zostaw swoją opinię o Sunset Suits - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sunset Suits